User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
62 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Depoyu Fulleyen takip edilecek !

ysn-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Depoyu Fulleyen takip edilecek !

Maliye, kaçak akaryakıtı önlemek için yeni bir denetim sistemine geçiyor. ‘Arka Ofis’ adı verilen sistem sayesinde plaka üzerinden takip başlayacak. Pompalar plakayı otomatik olarak okuyacak, böylece satılan akaryakıt anında izlenecek.

AKARYAKITI SATAN DA ALAN DA YENİ SİSTEM SAYESİNDE İZLENECEK

Star'ın haberine göre, Maliye Bakanlığı, milyarlarca dolarlık vergi kaybına yol açan kaçak akaryakıtı önlemek amacıyla yeni bir denetim sistemine geçiyor. Benzinin litresinin 5 lirayı bulmasının ardından ‘Arka Ofis’ adı verilen sistem sayesinde Türkiye genelindeki tüm benzin ve motorin satışları günlük ve anlık takip edilecek. Plaka bazlı takibin olacağı yeni sistemle aynı plaka üzerinden birden fazla yakıt alma dönemi kapanacak. Yeni nesil pompalar aracın plakasını otomatik olarak okurken elle giriş yapılamayacak. Ödeme Kaydedici Cihaz bilgisi sisteme inecek. Böylelikle her aracın ne kadar yakıt aldığı, bu yakıtı ne kadar sürede harcadığı görülecek.

Yanlış beyanı uyaracak Araçtan başlayarak tüm istasyonların ne kadar satış yaptığı da izlenebilecek. Maliye her aracın ne kadar yakıt aldığını bildiği için istasyonun yanlış beyanında sistem uyaracak. Maliye kaynakları hangi araca ne kadar benzin satışı yapılacağının tespitinin kolaylaşacağını kaydetti. Mevcut uygulamada rafineri şirketinden mükellefe gittiklerini aktaran üst düzey bir yetkili “Şimdi mükelleften dağıtıcılara gideceğiz. Plaka bazlı kim ne kadar yakıt almış görünecek. İstasyon ne kadar akaryakıt satmış, ne kadarı dağıtıcı, ne kadarı ithalatçıdan alınmış bilinecek. Benzin aldıktan bir gün sonra yeniden alındı ise sistem sinyal verecek” dedi.

2.5 milyar dolar kayıp Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Kurulu yasa dışı satışları önlemek amacıyla yeni bir tedbir paketi üzerinde çalışırken, bu kapsamda vergi gelirlerinin de artırılması hedefleniyor. Kaçak akaryakıt sebebiyle Türkiye ekonomisinin her yıl 2.5 milyar dolarlık vergi kaybına uğradığı hesaplanıyor.

10 NUMARA DENETİMİ ARTIYOR

Kaynak

Maliye Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve TÜBİTAK’ın teknolojik altyapısını güçlendirme çalışmaları devam ederken, 10 numara yağa ilişkin denetimler de artırılıyor. Benzin ve motorine dolar ve petrol fiyatlarındaki artışın ardından gelen zamlar sebebiyle 10 numara yağ satışlarının artmasının önlenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde denetim gerçekleştirilecek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baslik takip edilecek olucakti yanlis yazdim
    iyice sasirdilar artik !

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    plaka takmayan araçlara napcaklar ?

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben anlamadım... şimdi adam ayda iki kere depo fulleyecek belki yasak mı ne nasıl oluyo bu iş

kaçakçılığın önüne geçmek için iyi bi sistem de tüketicinin kabahatı ne onu çözemedim

yagizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani depoyu fullediğim zaman maliye beni incelemeye mi alacak ? araçların tamamı ve taşıma belgeleri firma adına kayıtlı ? o zaman firma incelenecek ?

ben tam anlayamadım olayı

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dağın başında iş yapıyorum,iş makinası çalıştırıyorum.Yakıt alımını 50 km ilerideki petrolden yapıyorum.Haliyle tankerle veya varillerle yakıt geliyor.Ne olacak şimdi? Bütün iş makinalarını yakıt alımına mı göndereceğim?
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

emrehan1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde yakinda autobook cikacak ve arabaya baglanacak .arac devamli yer ve km verecek

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saçmalıktan başka bir şey değil. Fişlemenin farklı versiyonu.
    Real Cars, Real Roads.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    HGS zaten bir nevi fişleme arkadaşlar, OGS gibi değil... şimdi sen akaryakıt kaçakçılığını engelleyemiyorsun, ama beni kullanarak bana ceza keserek büyük balığı yakalamaya çalışıyorsun... hani 'fiş' sistemi gelince her şey düzelecekti ne oldu? ben aldığım akaryakıtın kaçak mı yoksa yasal mı olduğunu nasıl bilebilirim? ben bu gün full depo alacağım yarın da alacağım devlet diyecek ki 'gel bakayım, sen bu kadar niye geziyorsun? bu parayı nereden buluyorsun? kendine maliyet göstererek vergi mi kaçırıyorsun?'...

yakında takacaklar bi tarafımıza çipi, cezayı bile elektrik verip infaz edecekler! 'minority report' u hayata sokup, niyetten suç tanımlayacakları günler de çok uzak değil!
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle abuk subuk sistemler geliştireceklerine adam gibi adaletli bir vergi sistemi geliştirseler de vergi alamadıkları fabrikalar ve iş adamlarından vergi alabilseler.

O zaman zaten kaçak yakıt diye bir sorunumuz olmaz, benzin de 2,5 lira olur.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bazen şirket aracına 3 günde 1 depo dolduruyorum.. Onu nası yapıcaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başlıktanda içeriktende bişi anlamadım
    ztn bu hükümet geldiğinden beri hiç bişi anlamıyorum

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    İçerikten hiç bişey anlamadım ama tek bildiğim yine biyerden başımız yanacak ama hadi hayırlısı
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

_AS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul - Edirne arası 200km desek ortalama 170 180 km hızla bu yolu kat etsek 2.0 motor benzinli bir arabayla bir depoyu bitirirmiyiz evet bu işi dengesizliğe vurup sürekli bu şekilde git gel yapsak 10 saatte 8 depo benzin bitirsek nolucak kan benim damar benim sanane

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    içerik şu arkadaşlar, atıyorum bir istasyon 1.000 litre benzin girişi yapmış ama 800 litre çıkış var, burada açığı tespit etmek çok kolay, fişlerle giren-çıkan kolay takip edilir... ama devlet diyor ki, kağıt üzerinde açık görünmese de, yılda 2,5 milyar liralık kaçak akaryakıt satılıyor, bunu tespit edebilmek için de satıcılara bir şey yapamasak da bari alıcıları takibe alalım ki, kaçağı bulamasak da bari cezalarla açığı kapatalım!
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

ilkerist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    içerik şu arkadaşlar, atıyorum bir istasyon 1.000 litre benzin girişi yapmış ama 800 litre çıkış var, burada açığı tespit etmek çok kolay, fişlerle giren-çıkan kolay takip edilir... ama devlet diyor ki, kağıt üzerinde açık görünmese de, yılda 2,5 milyar liralık kaçak akaryakıt satılıyor, bunu tespit edebilmek için de satıcılara bir şey yapamasak da bari alıcıları takibe alalım ki, kaçağı bulamasak da bari cezalarla açığı kapatalım!
    Semer her zaman olduğu gibi halka vurulacak yani!

E söylenecek zaten çok şey varda neresinden tutsak elimizde kalıyor...

Aykut106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw yazıda depo fulleyeni kursuna dizcez dememisler kac kisi okudu acaba?
    bugun geldin benzin aldın 50 lira 1 hafta sonra geldin bi 50 daha aldın yaptıgın km 1000km ozaman gel bakim dicekler heralde:d
    T r u t h i n e n g i n e e r i n g

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hesabın kolay yolunu bulmuşlar. Devlet dağıtım firmalarına 1000 ton akaryakıt verdi diyelim. Ama adamlar 1500 ton sattı. 500 ton yakıtın vergisi bilmeden kaçak akaryakıt alandan ceza olarak kesilecek. Sık sık yakıt alanlar yandı.
    Yakında bidon satışları patlar. İstasyona girmeden kapıdan bidonu doldurup kenarda depoya. Biraz zahmetli ama kaçağı önleyemeyen bir sistemde çözüm bu gibi görünüyor.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hesabın kolay yolunu bulmuşlar. Devlet dağıtım firmalarına 1000 ton akaryakıt verdi diyelim. Ama adamlar 1500 ton sattı. 500 ton yakıtın vergisi bilmeden kaçak akaryakıt alandan ceza olarak kesilecek. Sık sık yakıt alanlar yandı.
    Yakında bidon satışları patlar. İstasyona girmeden kapıdan bidonu doldurup kenarda depoya. Biraz zahmetli ama kaçağı önleyemeyen bir sistemde çözüm bu gibi görünüyor.
    benim aracım 1 bucuk lira yakıyor ve hergün 80 km yol yapıyorum haftasonları daha fazla yani şimdi ben benzin kaçakçısı sınıfınamı giricem.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)