PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç satışında şüpheli durumlar

sarper
07-09-2013, 13:54
Bundan 20 gün önce reno concorde aldım.Araç yağ damlatıyomuş farketmedigimden yagsız kaldı ve motor yatak sardı ben de lanet ettim bu haliyle aracı satılıga koydum.Bu sabah iki kişi araca bakmaya geldiler kasasını falan begendiler bi kaç yere telefon ettiler ve almaya karar verdiler kapora bıraktılar ilanı kaldırmamı istediler.Buraya kadar herşey normal ilerledi adamlar gittikten 2saat sonra gizli numaradan arandım.Arayan kişi adının oktay oldugunu tamirci oldugunu benim aracı alacak kişilerin ellerinde hasarlı concorde oldugunu ve bundaki motoru benim satacagım araca takacaklarını söyledi ve ben insanlık görevimi yapıyorum bunlar sakat iş yapıyolar sonra başın agrımasın ve benzeri laflar etti.Bende ben aracın ne ilk sahibiyim ne son sahibi benim başımı agrıtacak ne gibi bi durum oldugunu sordum.O da işte bi kaza durumunda falan bu olay anlaşılırsa senden öyle aldıklarını falan söylerler gibisinden laflar etti bu şekilde kapattık telefonu şimdi sormak istedigim bu iş dogruysa benim başıma herhangi bi olay gelirmi? yoksa bunlar baktılar düşündüler vazgeçtiler şimdi kaporayı kurtaralım ayagına böyle çakallık mı yapıyolar çünkü sabahtan beri telefon susmadı arabayla ilgili yani şu dakkadan sonra kaporalarını yakacagım aşikar.. Durum özet olarak böyledir şimdiden yardımcı olacak olan abilere ve arkadaşlara teşekkürler...

kemal_koker
07-09-2013, 13:57
sen arabanı sat. sonra onlar motor mu koyarlar yok benzin döküp yakarlar mı o seni bağlamaz.

muhtemelen change için alacaklar senin arabanı

luca55
07-09-2013, 14:00
senden oyle aldıklarını nasıl ispatlayacaklar?

GokhanRS
bence kaporayı geri almak için ayak yapılıyor :D

onn_dear
bence senin aracını görerek beğenerek alıyorlar yalnız satışını aynı dakika vermelisin sonrasında bir şey olursa noter evrakında şase motor no vs belli zaten nasıl satıldıgı

driftboy
07-09-2013, 14:08
isterse satışta noterde not düşürt, arac motoru arızalı şekilde satışını verdim-aldım tarzı.

daha sonra bi sıkıntı olursa sen motoru arızalı sattım bende sıkıntı yoktu deyip sıyrılabilirsin

_Burak_
07-09-2013, 14:37
sen arabayı satıktan sonra isterlerse concorde dan laguna coupe yapsınlar
satış bittiten sonra seni bağlayıcılığı olmaz
satışı o gün hemen ver yalnız

Gko
07-09-2013, 14:56
arayan kişi arabayı onlardan önce alıp daha fazla paraya satmak istiyo kanımca

sarper
07-09-2013, 15:07
cevaplayan herkese teşekkürler bence de vazgeçtiler kaporanın peşindeler zaten ilan pasif haliyle duruyo verildigi tarih belli orda motor hasarlı şekilde satıldıgı yazıyo zaten parayı aldıgım gibi satış vericem başka türlü bir alışveriş olayım olamaz..

Burak E.
07-09-2013, 15:09
cevaplayan herkese teşekkürler bence de vazgeçtiler kaporanın peşindeler zaten ilan pasif haliyle duruyo verildigi tarih belli orda motor hasarlı şekilde satıldıgı yazıyo zaten parayı aldıgım gibi satış vericem başka türlü bir alışveriş olayım olamaz..

kaporayı geri verme sakın bence ama alırlarsada direk satışı ver başın ağrımasın noterde aracın motorunda sıkıntı vardır yazdırırsın hiç sıkıntı olmaz :)

SekoLive
07-09-2013, 15:10
vazgeçtilerse delikanlı gibi sölesinler.

kapora yakmakda cok güzel bi durum değil.

müşterin var sen onlar yüzünden satmadıysan durum ayrı ama hiç kimse yokken gelip kapora verip döndülerse vazgeçtiklerinde yerinde olsam kapora yakmazdım.

sarper
07-09-2013, 15:15
vazgeçtilerse delikanlı gibi sölesinler.

kapora yakmakda cok güzel bi durum değil.

müşterin var sen onlar yüzünden satmadıysan durum ayrı ama hiç kimse yokken gelip kapora verip döndülerse vazgeçtiklerinde yerinde olsam kapora yakmazdım.

sabahtan beri gelecek olan 2kişiyi geri çevirdim bence kapora yakmak için yeterli sebebim var..

SekoLive
07-09-2013, 15:17
sabahtan beri gelecek olan 2kişiyi geri çevirdim bence kapora yakmak için yeterli sebebim var..

orasıda senin biliceğin iş ben kapora yakmaya cok mantıklı bakmıyorum. hatta kapora almyada mantıklı bakmıyorum gelsin alsn gitsin kapora ver 10 gün bekle v.s. uyuz işler

sarper
07-09-2013, 15:27
orasıda senin biliceğin iş ben kapora yakmaya cok mantıklı bakmıyorum. hatta kapora almyada mantıklı bakmıyorum gelsin alsn gitsin kapora ver 10 gün bekle v.s. uyuz işler

ben de pek hoşlanmıyorum kapora işinden ama haftasonu satış vermek imkansız ve arayan kişi sayısı fazla. Adamlar da ilanı falan kaldır deyince haliyle 3kuruş kapora aldık bu devirde el sıkıştıgım için kimseye araba opsiyonlamam daha önce de başıma geldi kapora almadan sonra yan yattı çamura battı binbir bahaneyle vazgeçildi olan harcadıgım zamana oldu.Artık nasip kısmet...

Alper_
07-09-2013, 15:30
tühh bende komple motor elektrik tesisatı vardı :D

sakla samanı gelir zamanı olayı hepsini 500 e vericektim 3000 km deydi motor..

kemal_koker
07-09-2013, 15:32
kaporayı verme tabi ki ya. o zaman kapora verilmesinin ne anlamı kalıyor ki ?

sarper
07-09-2013, 15:41
kaporayı verme tabi ki ya. o zaman kapora verilmesinin ne anlamı kalıyor ki ?

bence de öyle...

sarper
07-09-2013, 15:43

500liraya iyimiş :) :)

serkan demir
07-09-2013, 20:22

500liraya iyimiş :) :)

tabi al tak pahalıya satarsın..

deniz
07-09-2013, 21:49
satış yapıldıktan sonra ıs bıter ısterlerse merkez bankasını soysunlar : ))) satısda km belırmeyı unutma daha sonra olası düşürmelerdede basın ağrımaz.

kemal_koker
07-09-2013, 21:50
noterde satış evrakında şase nonun yanı sıra motor no da yazıyor mu ? ruhsat fotokopisinde yazandan hariç

cenk
07-09-2013, 23:26
kardeşim arabanı sattıktan sonra satışını ver, noterin satış evraklarınıda sakla. Zaten noter sana satış evrağını verdiği zaman 3 yıl sakla diyecektir.

Ondan sonra adam, arabaya başka motor mu takar, hırsızlık mı yapar seni bağlamaz.

satış evrağını sakla , sadece bu.

CGTY
07-09-2013, 23:42
Aracı vaadettiği süre zarfında almazsa kaporayı yakarsın. Yakmayacaksan kapora almanın da bir mantığı kalmıyor.

Alırsa da satışı verip, evrakları saklarsın. Gerisi onların bileceği iş.

ramco 06
08-09-2013, 00:56
Ver gitsin kaporalarini yaff ben cok iade ettim tabi gerekcelerine bagli :)

SmT
08-09-2013, 02:13
Konu kapora ise iade etmeyin bence, bu işin oyun olmadığını anlasınlar.

AEM
08-09-2013, 09:43
Bu kapora ne kadar ki? Bunun üstünden telefon trafiği yapıyolar çok merak ettim açıkçası..

Mivec_4G63
08-09-2013, 10:03
Kaporanın yanması işine gelir, alperden motoru al taktır 2 bin lira fazlaya sat arabanı.

sarper
08-09-2013, 10:57
Kaporanın yanması işine gelir, alperden motoru al taktır 2 bin lira fazlaya sat arabanı.

500e veriyosa alırım :) :) vardı demiş var dememiş :)

cerkez_kral
08-09-2013, 10:58
bence kaporayı geri almak için ayak yapılıyor :D

abi sana katılıyorum benimde aklıma direk bu geldi :)

Talih.b16
08-09-2013, 11:08
benim anlamadığım burda illegal ne var?adam kaportası bozuk motoru sağlam arabası var alıp ona takıcak senin sağlam kasaya.işletebilir bunu yasal olarakta ben anlayamadım.

sarper
08-09-2013, 11:58
benim anlamadığım burda illegal ne var?adam kaportası bozuk motoru sağlam arabası var alıp ona takıcak senin sağlam kasaya.işletebilir bunu yasal olarakta ben anlayamadım.

işte ben de anlayamadım adamın teki aradı acayip acayip konuştu...

Maxi
08-09-2013, 12:17
son dolandırıcılık olaylarından sonra millet iyice paronayak oldu
paranı alıp noter satışını yaptıktan sonra daha ne olabilir? yok artık!
al paranı ver satışını işine gücüne bak sen

leventrc
08-09-2013, 18:12

Aynen öyle. Araba para varsa alınır. Sağdan soldan para toplayıp araba alınırmı? Tabiiki alınır. Benim yapacağım birşey değil. Ben borçla ıvır zıvırla araba almam. Benim prensiplerime aykırıdır. Neye gücüm yetiyorsa gider onu alırım. He param yoksa da kısmet değilmiş. Ama yapan çok adam var. Ben arabayı satarkende bana kaç kişi geldi ''o zaman napalım arkadaşlardan borç toplayalım'' diyipte vakit isteyen. Bir kısmı kaporasız rica etti beklememi. Bir kısmı da kapora vermeye çalıştı da ben almadım. Banane kardeşim senin arkadaşlarından toplayacağın paradan? neden seni 20 gün bekleyeyim? Babamın oğlumusun? Paranı toparladıysan gel anlaşalım. Toparlayamadıysan Birdahaki sefere Allah daha iyilerini nasip etsin. Ben boş vakti bol olan bir insan değilim ama sağolsunlar arabayı satarken vatandaşımız beni fazlasıyla bu tarz olaylarla oyaladı. Araba satmak stressli iş yaa. Veya sadece beni strese sokuyor bilmiyorum :D

GÖKTÜRK
08-09-2013, 18:17
araba almak ayrı dert satmak ayrı dert

Emre Ekrem
08-09-2013, 20:17
Yeni dünya düzeni böyle iste maalesef, arayan doğruyu söylüyor bile olsa, yaşanmışlıklardan dolayı inanmak gelmiyor içinden...