Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Manifold kaçağı nasıl anlaşılır

BATAK-RC
12-09-2013, 23:05
merhaba arkadaşlar aracımda rölanti zayıflığı düzensizliği var ve hırıltılı çalışıyor özellikle hafif gaz verdiğimde hırıltı bariz, yüksek devirlerde zorladığım zaman da yanık kokusu geliyo içeriye.

Ben rölanti zayıflığı ve düzensizliğinin gaz kelebeğinin pislendiğinden, kokunun ise katalizör'den(dolumu bilmiyorum araç 181.000km'de) yada manifold kaçırdığından yaptığını tahmin ediyorum hırıltı neden hiç bilmiyorum sizce neden yapabilir bu sorunları bi fikriniz varmı yada s40 2.0t kullanan ?

manifold kaçırıyorsa nasıl anlaşılır ?

Time-R
12-09-2013, 23:08
Egzozcuya gitmediniz mi? Egzozcu anlar. Anlayamazsa baska yollarida var.

EREN34
12-09-2013, 23:18
Güçlü bir fener ile manifolda bakın. Dış kısımda kararan yer varsa bilin ki oradan kaçırıyordur.

BATAK-RC
12-09-2013, 23:18
bi yere gittim öylesine bi baktı altına yok kaçak bunda dedi ama hakkaten sadece baktı böyle uzaktan gaz verdik :D
bide katalizörün dolu olduğunu nasıl anlarım aracın çekişinde devirlenişinde bi sorunyok ama bence yok yeni olduğundan bende emin konuşamıyorum

EREN34
12-09-2013, 23:20
Katı sökmeden anlamak zor. En fazla km ye gçre tahminde bulunabilir. Katı sökün aydınlık bir yerden içine bakın. İçi bal peteği gibidir. Arkayı ne kadar iyi görüyorsanız o kadar iyi durumdadır.

BATAK-RC
12-09-2013, 23:24
peki kat iptali yapıp düz boru çeksem seste rahatsızlık verecek kadar bi değişme olurmu ?

BATAK-RC
12-09-2013, 23:25
hırıltı çok can sıkıyor düşük devirlerde camlar açıkken içeri kadar geliyor

EREN34
12-09-2013, 23:26
Bence hayır. Hatta tahmini konuşursam 2000 2500 devirlere kadar hiç fark hissedilemez. o devirlerden sonra kibar bir homurdanma olur en fazla. Oda dediğim gibi en fazla.

BATAK-RC
12-09-2013, 23:28
yüksek devireri rahatlattığını duydum ama bi boşluk yaratma durumu olurmu ? yoksa sabah gidip iptal ettiricem :D

EREN34
12-09-2013, 23:32
yüksek devireri rahatlattığını duydum ama bi boşluk yaratma durumu olurmu ? yoksa sabah gidip iptal ettiricem :D

Söktür gitsin:) Atla deve değil yahu. Altı üstü kat sökülecek. Çok düşünmeyin böyle şeyleri:)

BATAK-RC
12-09-2013, 23:36
Allah razı olsun yardımınız için:) yarın sanayiye gidicektim zaten uğrar söktürür bagaja koyarım :)
ama hırıltıyı bi şekilde çözmem lazım sinir edici bişey
bide araç 2700 civarıyken turbo ıslığı geliyo devri sabit tutarsam sürekli devam ediyo gaza yüklenirsem ses azalarak kesiliyo ve turbo dolup çekmeye başlıyo bu ıslık sesi normalmidir ? :)
çok soru sordum kusura bakmayın :)

meSs
13-09-2013, 17:00
egsoz manifoltunu söküp contasına baktınızmı hersey ortaya cıkar.. kararmalar digerlerinden fazla olan kollarda digerlerine gore kacak vardır, contanın en dısına kadar ilerleyebiliyorsa karartılar ozaman tamamen ordan kacırıyordur.

ıslık sesi normal olabilirdeee olmayabilirde.. genelde son demlerini yaşayan turbolarda yada herhangi bir kaçak olan araclarda o ses geliyor. ama filtre fln varsa vakumda o şekilde yapabilir gibi.. sonuç olarak sesin yogunluğu ve ne şeklide olduğu önemli..