Orijinalini görmek için tıklayınız : Personel Servis Şöförlüğü
umitkaragoz1988
14-09-2013, 02:24
arkadaşlar kısa bir zaman önce susuz araç yıkama yeri açmayı düşünüyordum fakat olumsuz yorumlardan sonra bu fikirden vaz geçtim ve servis şöförlüğü yapmaya karar verdim. E sınıfı ehliyetim var. yalnız src belgem yok ama kayıt yaptırdım 2 hafta sonra sınavına giricem.
şimdi burada sizlerden personel servisliği mesleği hakkında bilgiler edinmek istiyorum. servis şöförlüğü nasıl bir meslektir zorlukları kötü yanları güzel yanları nedir.
kendim bir araç alsam dahami iyi kazançlar sağlarım. bunun gibi bir çok sorular var aklımda. az da olsa fikirleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.
bu arada İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum
arkadaşlar kısa bir zaman önce susuz araç yıkama yeri açmayı düşünüyordum fakat olumsuz yorumlardan sonra bu fikirden vaz geçtim ve servis şöförlüğü yapmaya karar verdim. E sınıfı ehliyetim var. yalnız src belgem yok ama kayıt yaptırdım 2 hafta sonra sınavına giricem.
şimdi burada sizlerden personel servisliği mesleği hakkında bilgiler edinmek istiyorum. servis şöförlüğü nasıl bir meslektir zorlukları kötü yanları güzel yanları nedir.
kendim bir araç alsam dahami iyi kazançlar sağlarım. bunun gibi bir çok sorular var aklımda. az da olsa fikirleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.
bu arada İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum
En yakın arkadaşımın 3 tane minibüsü var.. 6-7 yıldır bu işi yapıyor. Ne gecesi belli ne gündüzü.. Kendi kullandığı sprinter, şoförlerde de jumper var.. Araçlar kredi ile alındı.. Aracın kredisi bitiyor, şirket yeni model araç istiyor, alıyor 3 sene sonra yine aynı.. Kısır bir sirkülasyonu var anlayacağın.. Aylık eline 12 bin gibi bir para geçiyor dağıttıktan sonra 3bin lira kalırsa iyi diyor.. Lastiği, bakımı, kaskosu, resmi evrağı, muhabesi, elemanı, mazotu şuyu buyu derken.... Nakitim var aracı kendim alırım diyorsan bir nebze daha iyi tabi ki..
umitkaragoz1988
14-09-2013, 02:50
servis şoförlüğünün kötü yanıda bu gece gündüz farketmeden yollardasın yalnız yaptığın iş sadece aracı kulanmak. şuanki çalıştığım teknosa şirketinde 9 saat boyu ayakdayım ve habire koşturarak çalışıyorum anam ağladı bıktım artık işden bunaldım. kendi işimle kıyasladığımda şoförlük daha cazip geliyor ve daha bi kazançlı sanki. servis şöförlüğünde birde uyku düzeni kalmıyor sanırım . zaten bende uyku düzeni olmayan biriyim benim için sorun olmaz ve aynı zamanda servis araçlarına yönelik bi hobi gibi bişeyim var. bu yüzdende servis şöförlüğü bana yakın geliyor
soforluk yapmak bısey deıl bankayada kredıyı odersın yanı arac kazanır oder ama asıl sorun servıs cekıcegın yer bulmak. bıldıgım kadarıyla tek bır servıs yeterlı olmuyor gunde en az 2 yerın servısını cekersen elıne gecen para bıraz mutlu edebılır ki, meselede o servıse cekılecek yer bulmada. bu arada servıs plakalarının bı ara sabıtlenmesıne yanı 'J ' plaka yapılması durumu vardı o tarz bı durum olusursada ısteyen servıs mınıbusu alamıcak . ama plakanıda bellı bır paradan satabılıcksın.
bana kalsa sabıtlenırse mantıklı olabılır cunku her gecen gun yenı bır arac pıyasaya cıkıyor.
Valla zor tabi şimdiki işinde.. Bir arkadaşımda Teknosa'dan çıktı kendi işimi yapacağım diyerek, yapamadı iki iştende oldu.. Şimdi devam etse bölge müdürü fln olurdu (10 sene öncesi) Tekrar eski işine döndü başka bir teknoloji mağazasında sıfırdan başladı geçen ay..
Servis işi kaç tek servis atacağına bağlı.. Bazen okul, fabrika, AVM.. Hepsinin ayır bir derdi var.. Sabah 6:15 te yola çıkıyor, tekrar geri dönemiyor evine çünkü yakıt masrafı aylığa vurduğunda bütçesi sarsılıyor, kar yok oluyor mecburen servise gittiği yere çıkışa kadar vakit öldürüyor ya da o zaman aralığına 2. bir servis uyduruyor v.s Şoförün kazanacağı aylık maksimum 1100 lira tek sefer atıyorsa..
Ama severek yapabileceğine inanıyorsan, hobim diyorsan bu iş.. Benim yazdıklarımı bile unut :)
umitkaragoz1988
14-09-2013, 03:26
bulunduğum bölgede servis araçlarına ve servis şoförlerine ihtiyaç var bundan dolayı sıkıntı yaşamam. ama para durumu nedir kazanç ne kadar oluyor ortalama bunları bilmiyorum. vardiyalı bir şirketin servisini çeksem yeterli olur herhalde. turizm şirketlerine bağlı olmadanda iş bulabilirim servisime. bi kaç patron ve yönetici tanıdığım var. personel servisimi çekmek daha kazançlı yoksa turizm sektöründe servis çekmekmi daha kazançlı acaba.
Bi fabrika bi okul servisi almak genellikle yeterli olur 3. servis uydurula bılırse dahada ıyı olur ancak gırış cıkışları ayarlamak o kadar da kolay olmuyor cunku hemen hemen mesaıler aynı saatte başlıyor. ayrıca sabah evden cıktınız dıyelım ıkı servısıde okula ve fabrıkaya bıraktınız genellıkle aksama kadar beklemek zorundasınız eve gıt gel masraf oluyor. trafık olan saatlerde sıkışık servıs varsa zor yetısme durumu oluyor bı yerde çalışmaktan daha ıyıdır elbette sonucta kendı işiniz ama uzun vadede prim yapacak biyerden 60-100 mılyar arası bı toprak bıle alınsa getırısı daha cok olur . Aldıgınız araç bi sureden sonra değer kaybedıcek
cascadetr
14-09-2013, 12:06
sadece şoför olarak kazanacığın para yada sana verilecek max. maaş 1000 irayı geçmez tabi bunu kendi arabamla servis işi yaptığım için soyluyorum. gerçi silivri civarı bu fiyatlara şoför çalıştırılıyor anadolu yakası nasıldır bilmem eğer araba alıp çalışıcam dersende o da çok zahmetli ve meşakkatli bi iş ben iki fabrika işi yapıyorum ayda 3500 gibi bi rakam kalıyor d2 belgemiz olduğu için haftasonları şehirlerarası çıkıyorum güzel para kalıyo ama bu seferde evdeki yastığın yüzünü unutuyorum karar senin ama şunu net bişekilde söyleyebilirim dışardan göründüğü kadar kolay bir iş degil iyi düşün derim kardeşim.
Otelin servisinin arka koltuğundan şöförün sabit yastık ve battaniyesi var. Gece 23:45 Beşiktaş'dan hareket ediyor. En son inen kişi Beylikdüzünde onu bırakıyor sabah gelip beni 05:45'de alıyor. Peki bu adam nerede ne zaman uyuyor :)
eniştem servisçi 3 tane okul ve personel servisi var trafiğin en yoğun olduğu saatlerde trafikte oluyorsun 10 dakikalık yolu 1-2 saatte gitmeye sabırlı olmak gerekiyor
Şoför olacaksan kazancı memnun etmez.
Biz tır çalıştırıyoruz, serviste çalıştırdık. Tırın getirisi çok daha fazla.
Bence tırcılık daha iyi gibi
tır almak mı,şoför olarak çalışmak mı daha rahat olur ? tabi mal kendinin olunca getirisi daha fazla ama masraflarıda ağır aracın sonuçta
free-hifi
14-09-2013, 14:57
Şoför olacaksan kazancı memnun etmez.
Biz tır çalıştırıyoruz, serviste çalıştırdık. Tırın getirisi çok daha fazla.
Tekirdağda günlük şehir içi 600 bırakıyor valla asfalt mıcır derken :D
34btr1907
14-09-2013, 15:40
kredıyle bu zamanda almak akıllıca degıl,ödeme yapamassan bankaya hacızle alırlar arabayı altından anlamassın (anlastıgın fırma saglam degılse gecıkmelı oderler buda banka ödemenı aksatır) he dersen ben bı yere baglı olmam cevrem var ayarlar yaparım o kredı en az 24 ay onu unutma,essegı saglam kazıga bagla...
buyuk fırmalar zamanında odeme yapar ama oturdugu yerden senın kazandıgın kadar kazanır bu plaka cıkmamasını bu yuzden ıstıyorlar özel plaka su an bır tek ıstanbulda yok ! olurda ok verılırse 40 bınlık araba olur 150 200 bın bu sfer servıscı gel bakım buraya der fırmaya bana bundan sonra bu kadar para vercen yoksa senle calısmam ısıne gelmıyor tabı a ve b fırmalarının buda...
bu arada 16+1 arac almaya bak mınubus katagorısıne soktular vergısı dustu b kullanabılecek artık,17+1 hala otobus katagorısınde..
yapılmıcak ıs degıl ama kredı odersen zorlanırsın kısıtlı ısın varsa he ama cevren vs varsa ordan oraya saldırır saatlerı ayarlar evde 4 saat uyusam yeter dersen cok ıı para kazanırsın ve pazarlık yap ısı alırken dedıklerınden fazla soyle ortayı bul ıyı hesap kıtap yap 1 arabanın yılda kapıda yattıgı yerde 6 bın gıderı var sabıt bu.bakımlar,lastıkler,ezıkler vuruklar harıc.
umitkaragoz1988
14-09-2013, 19:04
yorumlar aydınlatıcı. her işin bir zorluğu var tabikide. genel olarak olumsuz görüşler verilmiş. bu e sınıfı ve src 2 ve 4 belgelerimi başka türlü nasıl değerlendirebilirim. taşımacılık veya nakliye şirketleriyle anlaşabilirim aslında ama servis çekmek bana daha uygun görünüyordu. şuanda çalıştığım yerden çıktım çıkıcam. kurban bayramından sonra kesinlikle işden ayrılıcam onun için acilen bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
20 bin tl kadar param mevcut bu parayla taksitli bir ticari araç alabilirim ama ne işi yapmak daha mantıklı karar veremedim
Kendi işim olsun ve şoförlük yapacağım dersen tüccar plasiyerliği düşün..?
Biz servisçilik yaptık, plasiyerlik çok daha rahat ve getiri yönünden daha iyi..
Hocam kargo sirketlerine araç sokmayı denesen, tüm masraflar senden günlük 80-90-100 lira gibi yerine ve şirketine göre para alıyorsun. Şöförlüğünü kendin yaparsan fena para kalmaz. 20 bin gibi paralara ducato tarzı bir araç alınır, çoğu firma ikinci araç da istiyorlar ona da kredi çekip alırsın. Onun kazancı krediyi ve şöför vb masrafları öder kendi kullandığından da kendi maaşını çıkartırsın.
umitkaragoz1988
14-09-2013, 23:29
bir severinde kargo şirketine kendi normal binek aracımı sokmak istedim. onlarda herhangi bir şerkete bağlı olması gerekiyor demişdi. bu ticari ducato tip araçlar içinde böyle bir şey isterlermi acaba
umitkaragoz1988
14-09-2013, 23:40
Hocam kargo sirketlerine araç sokmayı denesen, tüm masraflar senden günlük 80-90-100 lira gibi yerine ve şirketine göre para alıyorsun. Şöförlüğünü kendin yaparsan fena para kalmaz. 20 bin gibi paralara ducato tarzı bir araç alınır, çoğu firma ikinci araç da istiyorlar ona da kredi çekip alırsın. Onun kazancı krediyi ve şöför vb masrafları öder kendi kullandığından da kendi maaşını çıkartırsın.
bu plasiyerlik işi biraz aklıma yattı. yalnız hangi şirketler yani ne tür işler yapan şirketler genelde plasiyer arıyor
geçmiş zaman antalyadan hasarlı sprinter alıp toplayıp servise vermiştik altur diyesim geldi yanılmıyosam .. günde 3servis atıyodu ' şoför ' şirket elemanımızdı yıllık getirisi gayet iyiydi.
Ben yerinde olsa ufak hasarlı alıp toplatıp 2tane sokardım bi şirkete bakardım keyfime.
he bunu niye yazıyorum,yanlıs anlama benı ama arkadasın ahbabın agabeyın yk mu da foruma acıyosun boyle bı konu.? Yanlıs anlama tekrardan tabi fikir alabilirsin ama bence bsluktasın yanlıs yapma derim.
şimdi birde bu konuda herkes oo super olur aylık kesin net 10bin kaarın var dese(diğer konu olumsuz sonclanmıstı bu konu acıldı ya)
5ay sonra battım allah sizin .... diye konu acmiycagın ne *****..
Evet kendi adınıza sahış şirketi kurabilirsiniz evinizin adresini adres gösterip. Fazla bir maliyeti olmaz.
umitkaragoz1988
14-09-2013, 23:45
Evet kendi adınıza sahış şirketi kurabilirsiniz evinizin adresini adres gösterip. Fazla bir maliyeti olmaz.
yalnız vergiler falan nasıl olucak adıma şirket kurulu görünürse biraz sıkıntılı olmazmı
Onlar zaten sizin şirketinizin adına fatura kesiyor sizde normal şekilde kdv falan ödüyorsunuz, sizin istediğinize göre biraz meşakkatli gibi. Arkadaşım bu işe başladı kısa bir süre önce, o ilk arabasını da krediyle aldı. Yanında kargonun elemanıyla dağıtıma yada toplamaya çıkıyor o sadece aracı kullanıyor başka işe karışmıyor. Detay isterseniz iyice öğrenebilirim.
umitkaragoz1988
15-09-2013, 00:02
kendi aracıyla sadece şoförlük iyimiş bu iş kafaya yattı detaylı bilgiyi öğrenebilirseniz çok çok iyi olur yalnız arkadaşınız aylık ortalama eline ne kadar geçiyor acaba. sonuçda aracında masrafları çıkıcak
Daha yeni başladı dediğim gibi tam olarak bilmiyorum ama detaylarını öğrenir buraya yazarım. Tek sıkıntısı baya bi süre bekledi aracı sokabilmek için. Kargo şirketlerinde araç açığı olmayınca bekledi arada fiyatı beğenmediği yerler de oldu ama. İyisiyle kotüsüyle yazalım buraya.
Aracıda beraber konyadan aldık 19 bin civarına ducato 135k km de idi doğruysa eğer.
Tabi birde dediklerim ankara için geçerli, aylık yakıtı 600 civarında hesaplamıştı şu anda nedir bilmiyorum sorarım. İstanbulun trafiğini göz önüne alırsak daha çok yakacağı kesin. Ama belki ona göre fiyatlar da orda farklı olabilir.
Yarın bilgi alıp yazarım buraya daha net.
umitkaragoz1988
15-09-2013, 02:04
bilgi alırsan çok iyi olur ya. bu işi yaparım eğer olumlu yönde bilgiler verirse.
Babam 10 seneden fazladır servisçilik yapıyor
Bende şubatta dayanamayıp vw volt aldım 1 tane 2004 onunla servisçilik yapıyorum
Krediyi ödemek mesele değilde o Şirketlerden parayı almak problem çoğu geç veriyor vermiyor eksik veriyor bugün yarın derken biz zor duruma düşüyoruz.
3-4 tane Şirketle çalıştığımız için biz 2 araç olunca birbirimizi dengeliyoruz,
Hangi şirket sağlam değilse yükleniyoruz o şirketten mazot alıyoruz.
7-8 aydır tek fabrikaya personel taşıyordum anca kredisini ödüyor oda biraz uzak mesafe olursa,
Şimdi ordan çıktım
2 tane okul servisim var sabahçı ve tam gün olarak hep koşuşturman gerekiyor.
Bence araç alıncaksa okul açılmadan alınmalıydı ve 1 okul 1 persnel veya 2 okul 1 personel tarzında yapınca iyi para kazanılabilirdi
Kredi bitince aracı yeniliyorsun ama en azından elinde bi toplu para olarak araç bulunuyor.
Trafiksiz olmuyo çok sabır gerekiyor her serviste kıl insanlar var :D
Bu işi yapıcaksan en az 2 iş olması gerekiyor
Artık şansına veya çevrene alakalı olarak güzel veya kötü iş bulabilirsin.
Mesela; babam sabah evden 6:30 da çıkıyor 9 da evde 3 fabrika atıyor.
Akşamda 5:30 - 19:30 işi bitiyor ve yeterli oluyor gece veya öyle kafasına yatmayan bi işede gitmiyo :D Biraz şans işi koray abinin dediği gibi bütün gün oraya buraya gidip gecede dağıtınca arabada yatıyorsun :)
Özelden yazabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım :)
Genelde emekli insanlar şöförlük yapıyor. 1000-1200 TL ücret alıyorlar. Araç senin değilse düşük gelirden dolayı pek mantıklı değil.
umitkaragoz1988
15-09-2013, 12:41
Babam 10 seneden fazladır servisçilik yapıyor
Bende şubatta dayanamayıp vw volt aldım 1 tane 2004 onunla servisçilik yapıyorum
Krediyi ödemek mesele değilde o Şirketlerden parayı almak problem çoğu geç veriyor vermiyor eksik veriyor bugün yarın derken biz zor duruma düşüyoruz.
3-4 tane Şirketle çalıştığımız için biz 2 araç olunca birbirimizi dengeliyoruz,
Hangi şirket sağlam değilse yükleniyoruz o şirketten mazot alıyoruz.
7-8 aydır tek fabrikaya personel taşıyordum anca kredisini ödüyor oda biraz uzak mesafe olursa,
Şimdi ordan çıktım
2 tane okul servisim var sabahçı ve tam gün olarak hep koşuşturman gerekiyor.
Bence araç alıncaksa okul açılmadan alınmalıydı ve 1 okul 1 persnel veya 2 okul 1 personel tarzında yapınca iyi para kazanılabilirdi
Kredi bitince aracı yeniliyorsun ama en azından elinde bi toplu para olarak araç bulunuyor.
Trafiksiz olmuyo çok sabır gerekiyor her serviste kıl insanlar var :D
Bu işi yapıcaksan en az 2 iş olması gerekiyor
Artık şansına veya çevrene alakalı olarak güzel veya kötü iş bulabilirsin.
Mesela; babam sabah evden 6:30 da çıkıyor 9 da evde 3 fabrika atıyor.
Akşamda 5:30 - 19:30 işi bitiyor ve yeterli oluyor gece veya öyle kafasına yatmayan bi işede gitmiyo :D Biraz şans işi koray abinin dediği gibi bütün gün oraya buraya gidip gecede dağıtınca arabada yatıyorsun :)
Özelden yazabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım :)
ben servis işinde daha önce tecrübem olmadığından dolayı okul servisi çekmeme izin yok. en az 2 3 yıl servis şöförlüğü tecrübesi istiyorlar. servis çektiğimde boşda kaldığım zaman arabanın içinde bilgisayarda grafik tasarım yapıcam ek gelir olarak. broşür, katolog, logo, gibi bir çok şey yapabiliyorum. onun için bekleme durumlarında sıkıntı yaşamıcam
Servis olayında şoför olduğun zaman çok bir getirisi yok şuan'ki işinden bir farkın olmaz sadece söylediğin gibi koşturmak yerine direksiyon sallarsın ama eğer imkanın varsa servis alman daha mantıklı olacaktır..
Servisi aldın olay bitmiyor tabi'ki servis çekecek yerler lazım öyle bir olmalı'ki atıyorum kartala servis çekiyorsun dönüşün boş olmamalı en az 2 giriş çıkış denk getirmen gerekiyor..
İş garantisi istiyorsan servisini Vw Altur'dan al. Onlar servis veriyorlar.
hazır olman gereken bir diğer konu ise kaprisli şirket çalışanları, kendi şirketimden biliyorum. yok 5 metre ileriden aldın geriden aldın hızlı git yavaş git, erken geldin 2. dk geç geldin beklettin, klima aç kapat. ohooo yani.
bizim iş sürekli değişiyor bazen erken bitiyor bazen minimum 20 dk mesai oluyor arada başka servis varsa ona geç kalınabiliyor, yada hiç gidilemiyor.
genelde servis söförlerimiz işimiz istanbul dışı sayıldıgından gün içinde başka servisleri yoksa bizim orada yat kalk oyalan sohbet muhabbet akşam ekmek zorunda kalıyorlar. evine gitse en az 2 vesayet gidiş 2 geliş.
Anca eve gelebildim hocam, valla insan taşımak mal taşımaktan daha zordur sorumluluğu fazladır.
Bu arada K belgesi diye bi zımbırtı varmış 4 bin tl cik. Şirket için alınıyormuş bu işi yapabilmek için.
Diğer şartlar dediğim gibi. Yakınlarda bir kargo şirketine gidip bu işi istanbulda yapmak adına bilgi almanı tavsiye ederim. Yani günlüğü ne kadar, arabayı işe sokabilmek için ne yapmak gerekir gibisinden.
1. yorumum: benim işe gidip geldiğim servisteki diğer kıl tipleri düşünce, ben servis şöförü olsam hergün birine ağız burun dalardım heralde :)
2.yorumum: bizim servis şöförü bizim sitede oturuyor, henüz muhabbet etmedim uzun uzadıya ama durumu fenada gözükmüyor gibi..
3.yorumum: ciddi fedakarlık gerekiyor, sabah erken gece geç saatte çalışıyor oluyorsun, aracın bozulsa, arıza yapsa, geç kalsan ciddi bir baskı var bağlı olunan servis firmasından
umitkaragoz1988
15-09-2013, 23:22
bu k belgesi. servis şöförlüğü içinmi yoksa kargo taşımacılık içinmi gerekli
erturul çiçek
15-09-2013, 23:24
Bildiğim kadarıyla eşya yük taşımacılığında
Evet kargo için gerekiyormuş malesef.
umitkaragoz1988
16-09-2013, 04:52
bir sürü belgeler aldık bide k belgesimi çıktı bune ya
Kendi aracını alırsan vergi 3 ayda bir, şirket kurmak vs. 1 gün, iş bulmak istiyorsan aracın sıfır olmalı, personel ise mutlaka vw yada Mercedes.
Cebinde parası olmayan, kazancı olmayan esnaf odasına gidip kredi çıkarabiliyor ama çıkan kredi ile özel dizayn denen panel vandan çevirme iğrenç minibüslerden Alman gerekiyor zaten genelde başkanların şirketinden aracı alıyorsun.
Bayide 67tl olan araç onlarda 73 ve 5.000tl oda kesik atıyor, oldu 78.tl
3 sene sonra değiştirmen gerekecek, dizaynda en fazla 50 eder, ne kazandın kime çalıştın?
Şöför olursan 1000tl maaş adam yukarıdaki hesabı yapıp sana kamçı vuracakki o parayı çıkarsın ;)
Genelde insan kolay kredi alıp işe giriyor, sonra perte çıkarıp kurtuluyor, onlardan al ama yedek parçalar arabalardan pahalı ;)
umitkaragoz1988
20-09-2013, 03:47
bu işden soğudum arkadaş bunedir ya e sınıfını ve srcleri boşa aldık desene. en iyisi ben bi reklam ajansı kurim mesleğimi yapim
bu işden soğudum arkadaş bunedir ya e sınıfını ve srcleri boşa aldık desene. en iyisi ben bi reklam ajansı kurim mesleğimi yapim
Servisci bir arkadaşımın söylediğini paylaşsayım. Nasıl ve ne şartlarda çalıştığını bilmiyorum. Elime 4bin tl aylık olarak geçiyor. Bunun yaklaşık olarak 1/4 ü mazota gidiyor. Demişti, araba masrafları, aracın bakımı, hostes vs. masraflarını düşerseniz çok küçük bi rakam kalıyor size.
34btr1907
20-09-2013, 08:29
Servisci bir arkadaşımın söylediğini paylaşsayım. Nasıl ve ne şartlarda çalıştığını bilmiyorum. Elime 4bin tl aylık olarak geçiyor. Bunun yaklaşık olarak 1/4 ü mazota gidiyor. Demişti, araba masrafları, aracın bakımı, hostes vs. masraflarını düşerseniz çok küçük bi rakam kalıyor size.
mazot genelde kestıgı faturanın %25 olur doğru,arabanın masrafı kapıda yatsa ayda 500tl ayırcak (kasko,trafık sıgortası,muhasebesı,vergısı lastık parça degısımı vs) ,aylık 500 tl de model yenilemek için ayırmak zorunda,10k bakımı 150tl 200tl cıvarı 5 ayda 1 verıcek bu parayı yaktıgı mazota bakılırsa,personel için konusyorum 4 binden eline kalan 2900 cıvarı bı para + aracı hep guncel model olacak ayırdıgı para ile 3400 elıne gecıyor sayılır,okul ise hostesede ayda en fazla 300 400 cıvarı verıyordur vermıyordur okulda da kalan 2600 arac degısımı ıcın ayırdıgı ıle 3100 eline gecer .tahmınımce yaptıgı km 1000 mazota gore hesaplıyorum gunde 90 km aşağı yukarı .
umitkaragoz1988
29-11-2013, 19:14
arkadaşlar 2014 mercedes ve woswagenler araçlarını yeniliyor. bende bu iki markadan birini alıcam. şuanda sermaye olarak 70 bin tl yapabildim. geri kalanı krediyle ödücem. bayadır bu servis aracıyla ilgili ufak çaplı araştırma yapıyorum. en risksiz işlerden biride servis aracı alıp servis çekmek diye düşünüyorum.
daha çok bu işin içinde olan arkadaşlarımız varmı. daha çok fikirler bekliyorum
34btr1907
29-11-2013, 20:04
70 bıne 2011 hatta kovalarsan 2012 mercedes-ww rahat alırsın 2014 aracada aynı parayı verıcekler personelde bilgin olsun bosuna kredı cekıp borc yapma işe baslamadan,hatta ducato peugeot da aynı parayı alıyor personelde mesafe olarak ....sende mercedes var gel bu kadar fazla para sana demıyor kımse tek artısı tercıh sebebı olur mercedes (fırmaların kendı araclarını yollamadıgı ! işlerden denk getırırsen)yada cevre torpıl vs bulabılırsen durum boyle olunca 4 tek degılde 6 7 8 tek alır araç,firmada müdür tanıyorsan master ıle bile 7 8 tek yapanlar var ama mercedesı olup gunde 50 km iş harıcı iş bulamayanda var
70 bıne 2011 hatta kovalarsan 2012 mercedes-ww rahat alırsın 2014 aracada aynı parayı verıcekler personelde bilgin olsun bosuna kredı cekıp borc yapma işe baslamadan,hatta ducato peugeot da aynı parayı alıyor personelde mesafe olarak ....sende mercedes var gel bu kadar fazla para sana demıyor kımse tek artısı tercıh sebebı olur mercedes (fırmaların kendı araclarını yollamadıgı ! işlerden denk getırırsen)yada cevre torpıl vs bulabılırsen durum boyle olunca 4 tek degılde 6 7 8 tek alır araç,firmada müdür tanıyorsan master ıle bile 7 8 tek yapanlar var ama mercedesı olup gunde 50 km iş harıcı iş bulamayanda var
Aynen öyle
Bende vw volt var 2004
6 tek atıyom 3 tane okul.
Herşey torpilde bitiyo tanıdıkta bitiyo aslında.
2013 10.000 km de sprinteri olan tanıdığım vardı 3-4 aydır iş bulamıyordu mesela...
Thracian
29-11-2013, 20:40
Antalya da turist taşıma işi hakkında bilgisi olan varmı?
Crafter, splinter olabilir. Sultan. Prestij olabilir. Tourismo veya doruk olabilir.
fastchild
29-11-2013, 20:47
babam tuzla piyadenin servisini çekiyor bizim Ducato 35.000 lira şu an aldığı para 90 liramı neydi 115.000 liraya mal edilmiş 2013 model sprinterda aynı parayı alıyor yani krediye felan gireceğinize şuan bende 100.000 olsa bir sprinter alacağıma iki Ducato alırım
dursun81
29-11-2013, 20:57
Kardeşim birde dizi sektöründe çalışan servis araçları var.bu araçlar set saatine göre insanları sabah Kadıköy ve Taksim'den alır.tabi taksim ayrı Kadıköy ayrı servis akşamda set 10 dan önce biterse aynı yere bırakır.10 dan sonra evlere dağıtım olur.mazot sıkıntısı olmaz mazotu prodüksiyon verir. Ilgilenirsen detaylı bilgi veririm.bende sinema ve dizi sektöründeyim ama ben farklı bir iş yapıyorum.
Kardeşim birde dizi sektöründe çalışan servis araçları var.bu araçlar set saatine göre insanları sabah Kadıköy ve Taksim'den alır.tabi taksim ayrı Kadıköy ayrı servis akşamda set 10 dan önce biterse aynı yere bırakır.10 dan sonra evlere dağıtım olur.mazot sıkıntısı olmaz mazotu prodüksiyon verir. Ilgilenirsen detaylı bilgi veririm.bende sinema ve dizi sektöründeyim ama ben farklı bir iş yapıyorum.
Bence bu çile çekilmez, Farklı yerler farklı saatler bütün gün bağlısın set uzuyo sabahlama felan oluyo biraz sıkıntılı iş gibi geldi bana dizi sektöründe servisçilik.
umitkaragoz1988
29-11-2013, 21:53
2.el ducato alsam bi ton sorunları çıkıcak boyna. 2014 mercedes alırım. sorunsuz binerim kafam rahat olur. büyük bir firmayla ortalama sorunsuz rahat 4 yıl çalışabilirim.
ama tabi mercedese verceğim parayla 2 tane ducato alırım. ama bu 2 ducatoyu nasıl bir firmaya bağlıcam işde o sıkıntı. 2014 mercedesi hangi firmaya gitsem kabul eder. iş sıkıntısı çekmem.
şuan bulunduğum bölgede. 3 veya 4 yaşını aşmış araçları pek kabul etmiyorlar.
ama bu sektörde daha önce çalışmadığım için. ilk etapda ducato ile yola çıkmam daha mantıklı geliyor. ama ilerde ben bu aracı nasıl satıcam kime satıcam. elimde patlar. veya çok çok ucuza satmam lazım
poşetçay
29-11-2013, 21:58
paran ve emeğinle rezil olduğun bir iş 4 adet 27 lik bir adet 31 kişilik vardı lanet olsun dedik sattık şirketten para alamazsın iş bulursun servis sorumlusu kıllar elinden alır adam firmayla 200ye anlaşır sana 100 verir 3 yılda araba yenile onuda benden al der saatin belli olmaz kazası cezası arızası derken ne para kazanırsın ne çalışmış olur araç bozulur personel taksiyle gider hepsi sana yazılır dam durakta beklemez gelir kavga edersin kadınlar dırdırdır beynini yer beni ordan al buraya bırak sanki holding sahibi gbi kravat tak traş ol asla paranla patron olamıcan bir iş hiç bir şirkette beş para etmez
bora1311
29-11-2013, 22:04
facelift sprinter lar yavaş yüzünü göstermeye başladı. yeni gelicek araçların suanki fiyatların %5 ila %10 arasında zamlı şekli olucak diye tahmin ediliyor...
http://i.imgur.com/vReQPtR.jpg
mengerler ankaradayim, akliniza takilan bişey olursa cevaplamaya çalişirim...
umitkaragoz1988
29-11-2013, 22:18
güzel yeni araç alırım. daha saygın davranırlar. daha kültürlü bir firmanın servisini verirler herhalde
eski araç alırsam. maliyet ucuz olur ama bu safer kalitesiz lagalugacı firmanın personellerini taşımak zorunda kalırım.
ne yapsam acep.
umitkaragoz1988
29-11-2013, 22:19
yeni araçların fiyatları 100 bin tl üzerinde olur herhalde
bora1311
29-11-2013, 22:23
kaç kişilik araç düşünüyorsunuz? okul servisi mi turizm paket mi olucak araç?
dursun81
29-11-2013, 22:30
Bence bu çile çekilmez, Farklı yerler farklı saatler bütün gün bağlısın set uzuyo sabahlama felan oluyo biraz sıkıntılı iş gibi geldi bana dizi sektöründe servisçilik.
Valla orası öyle gecesi gündüzü yok.iş bitene kadar sette beklersin.ama ne yaparsın her işin bir zorluğu var.aslında bu iş tam bekar işi:)
umitkaragoz1988
29-11-2013, 22:34
normal işci personel servisi. okul servisi çekemem çünkü 2 yıl servis şöförlüğü yapmış olmam gerekiyormuş. ama benim henüz servis şöförlüğü tecrübem yok.
sadece 70 bin tl lik birikimim. e sınıfı ehliyetim ve src belgem var.
umitkaragoz1988
29-11-2013, 22:37
16+1 münibüs katogorisine giriyor değilmi
bora1311
29-11-2013, 22:38
söyle söleyim 19+1 dolu paket araçlar suan 108-110gibi, facelift daha da pahali olucak...
16+1 lerde yine dolu paket 103-104 gibi...
Thracian
29-11-2013, 22:43
güzel yeni araç alırım. daha saygın davranırlar. daha kültürlü bir firmanın servisini verirler herhalde
eski araç alırsam. maliyet ucuz olur ama bu safer kalitesiz lagalugacı firmanın personellerini taşımak zorunda kalırım.
ne yapsam acep.
Antalyada crafter ve splinter aracı şöförlü olarak turizm firmasına veriyorsun. 2013 için 3.800 TL idi, bu yıl 4.000 olur. 8 ay iş garantisi olur, sezonda işler ve mesai saatleri yogundur. Peşin para yatırıp aracı 0 aldıgında (belki 1-2 yaşında 2.el ) alarak bu işe girilebilirsin. Para ödemelerinde sıkıntı olmuyor.
Akaryakıt şirketten,
Trafik sigortası senden,
Kasko senden,
Şöför senden,
Yolcu sigortası senden,
Bakım ve onarım senden,
umitkaragoz1988
29-11-2013, 22:44
ödemeler ne şekilde oluyor. taksitli mesala. 70 bin nakit versem geri kalanı faizsiz bir şekilde verebilme imkanı varmı (20 ay) mesela.
Thracian
29-11-2013, 22:45
16+1 münibüs katogorisine giriyor değilmi
Evet, 16+1 ler b ehliyetle kullanılabiliyor. Bu eylulde crafterların 0 km lerine 79.000 istediler
Thracian
29-11-2013, 22:46
ödemeler ne şekilde oluyor. taksitli mesala. 70 bin nakit versem geri kalanı faizsiz bir şekilde verebilme imkanı varmı (20 ay) mesela.
Kredi sıkıntın yoksa verirler
umitkaragoz1988
29-11-2013, 22:55
Antalyada crafter ve splinter aracı şöförlü olarak turizm firmasına veriyorsun. 2013 için 3.800 TL idi, bu yıl 4.000 olur. 8 ay iş garantisi olur, sezonda işler ve mesai saatleri yogundur. Peşin para yatırıp aracı 0 aldıgında (belki 1-2 yaşında 2.el ) alarak bu işe girilebilirsin. Para ödemelerinde sıkıntı olmuyor.
Akaryakıt şirketten,
Trafik sigortası senden,
Kasko senden,
Şöför senden,
Yolcu sigortası senden,
Bakım ve onarım senden,
antalya benim için sıkıntı. istanbulda kendi evim var. mutluyumda burada yalnız. iyi bir getirisi olursa antalyayada yerleşebilirim.
umitkaragoz1988
29-11-2013, 22:56
Evet, 16+1 ler b ehliyetle kullanılabiliyor. Bu eylulde crafterların 0 km lerine 79.000 istediler
e veya be benim için sıkıntı değil. sadece 1 koltuk için yalandan daha fazla vergi ödemim yeter.17+1ler otobüs sınıfınamı giriyor acaba
Thracian
29-11-2013, 23:56
Tır taşımacılığı yapan varmı aramızda bilgi almak istiyorum
umitkaragoz1988
01-12-2013, 11:51
tır için d ehliyeti gerek var. tırcılık bekar adam işi ya devamlı yollardasın
KGüneyli
23-01-2015, 13:02
- Benimde şuan aklımda olan işlerden birisi, Askerden geldim bütün düzenim bozuldu.
Aklımdaki iş araba alıp çalışmak. ALLAH kısmet nasip ederse Focus'u satıp üzerinide bi kısım tamamlayım 10 15 kredi cekip arac almak.
Sinan SiMaO ilede konustum MASALLAH yıllardan beri bu işi yapıyorlar az cok ondanda fikir aldım. Bakalım hayırlısı ile başlamayı planlıyoruz.
Konu acıldıktan sonra işe giren oldumu ? Sinandan başka =)
Valla güzel ustam askerden Haziran da izine geldiğimde 13+1 kişilik 2011 model master aldık babamla birlikte galeriden. Ekim ' in sonun da askerden geldim o zamana kadar tek çalıştı şimdi yarı yarıya çalışıyoruz. Sabahları ben gidiyorum, akşamları o gidiyor. Sabah 5 tek servis atıyoum Allahıma şükür hepsi uyumlu birbiriyle saatleri olsun giriş-çıkışları olsun. Hatta profilinde bayrampaşa gözüküyor ikea nın Beşiktaş bölgesi servisini biz çekiyoruz. Sabah 6.30 da evden çıkıyorum öğlen 1 de geliyorum işim bitiyor.. En azından sevdiğim işle uğraşıyorum şoförlük yapıyorum en güzeli de kendi arabamız da çalışmak. Tavsiye ederim güzel yerler bulabilirseniz getirisi olursa kazandırır. Allahım hayırlısını nasip eder inşallah hakkında.
34btr1907
25-05-2015, 20:20
aracı aldıysan plakanda muhtemel çıkıyor , bir tek istanbul büyükşehirde yoktu tahtid,burda da cıkıyor sanıyorum kısa sürede , hayırlı olsun.
ama sana oy yok olm tayyıp :D
Arkadaşlar istanbul da plâka tahtidi gelecekmiş bilgisi olan arkadaşlar varmı yararlanabilirmiyiz sizce yoksa gene başka baharamı kaldı umudumuz ?