PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza tespit tutanağı mağduriyeti..

B-T-K
19-09-2013, 20:27
Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar..başlıkta belirttiğim gibi bir mağduriyeti paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum..kısaca açıklayayım olayı..08.09.2013 tarihinde akşam 23.30 civarlarında aracımla evime giderken yola kontrolsüz giren vede aşırı hızlı olan bir kamyonetin sol önden çarpması sonucu aracımda maddi hasarlı kaza oldu..polis çağrıldı tutunak tutuldu..çarpan araç sürücüsü %100 hatalı olduğunu kabul ediyor..ertesi günü sabah aracımı servise bırakıp işime gittim..3 gün sonra ustamdan telefon açtı ve kusurun %50-50 olarak belirlendiğini söyledi..hemen karşı tarafın sigorta acentesini aradım durumu izah ettim..onlarda bana sigorta şirketleri arasında mutabakat yapıldığı için yarı yarıya kusur verildiğini söyledi..kendi sigorta acenteme gittim ve onların haberi olmadıklarını ve benden habersiz mutabakat yapılmayacağını söyleyip genel merkezlerini arayarak şikayer dilekçesi verdi ve genel merkezden beni arayacaklarını söyledi tarih 12.09.13..düne kadar beni aramadıkları için..dün acenteme gidip mahkemeye vereceğimi söyledim yarım saate beni arayacaklarını söylediler..Ama kadar yine aramadılar..bugün tekrar ben aradım ve avukata vekalet verip mahkemeye vereceğimi söyledim..tutuştular tabi..10 dk a sonra genel merkezden aradılar ve durumu düzelttiklerini karşı tarafın kusurunu %100 olarak belirlediklerini ve karşının acentesine gidip tekrar dosya açtırmamı söylediler..denileni yapıp karşı tarafın sigoratıcısına gittim durumu anlattım sisteme girdi ve benim sigortamın %100 kusur verdiğini ama olayın komisyona düştüğünü ve onlarında %50-50 olarak belirlediklerini söyledi.. aracım 11 gündür ve eksper raporuna göre 1500liralık bir masraf var..
Bu durumda ben ne yapmalıyım..mahkemeye vereceğim orası kesin.. kafam çok karışık..ben şimdi aracımı yaptırıp bana düşen 750lirayı ödersem ve mahkeme lehime sonuçlanırsa paramı geri alabilir miyim..çarpan araç şoförü kendi hatasını kabul ediyor ve bana her türlü yardımcı olacağını gerekirse mahkemede ifade vereceğini söylüyor..
Özellikle avukat arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var..her türlü fikire açığım..şimdiden teşekkürler..

Sert@ç
19-09-2013, 20:37
Kusur oranina gore tamir edilmez yani siz neye 750 tl verceksiniz ki?

B-T-K
19-09-2013, 20:49
Kusur oranina gore tamir edilmez yani siz neye 750 tl verceksiniz ki?

Ya yanlış anladınız yada ben kendimi tam anlatamadım..ben işin parasında değilim 750 tl'yi sadece örnek olsun diye yazdım..şöyle açıklayayım tamir yapılıp bana düşen %50yi ödedikten sonra mahkeme lehime sonuçlanırsa paramı geri alabilir miyim..çok büyük haksızlık var ortada ben bunun peşindeyim..

MPower's
19-09-2013, 20:51
Öyle olmuyo hata oranı %50 oldugu zaman herkes kendi arabasını yaptırıyo diye biliyorum ben.

B-T-K
19-09-2013, 20:56
Öyle olmuyo hata oranı %50 oldugu zaman herkes kendi arabasını yaptırıyo diye biliyorum ben.

karşı tarafın hasarı yok gibi birşey..kamyonetin kasa kısmı geldiği için sadece çiziği var..%50ye gelirsek..benim hasarımın %50sini karşı tarafın sigortası ödeyecek..geri kalan %50yi ben cebimden ödeyecem..

Sert@ç
19-09-2013, 20:59
İste neden kendi cebinizden odeyesiniz ki ?
Sigorta hepsini kendi odeyecektir zaten

fatihcakin
19-09-2013, 21:05
Zorunlu trafik sigortasından bahsediyor, kaskodan değil.

Day Walker
19-09-2013, 21:19
Dostum bırak acenteleri googledan sigorta tahkim kurumu diye arat oraya dilekçe ayrıca aracına gelen ekspere bu dilekçeyi ver ve oda sigorta şirketine iletsin bu şekilde daha net sonuş alırsın.

Gelelim olaya senin gittiğin yol cadde mi sokak mı ?
Sen sağdan geldiğin için haklı durumundasın ancak bi ustte yazdığım herşeyi değiştirir.
Cadde ise haklısın ama sokaksa sen yola kontrolsüz çıktığın için oda hızını azaltmadığı için her ikinizede kusur verilir.

Ayrıca tramerde araç ve kendine hasar çıkmasını istemiyosan bence masrafında çom değilse kendi cebinden yaptır. Tabii bu yazdığım bi çözüm alamazsan için geçerli.

Kaza artık herkesin TC NUmarasına işlendiği için bi sonraki poliçede bayaa iyi fiyat geliyo önüne.

Geçmiş olsun.

B-T-K
19-09-2013, 21:36
Dostum bırak acenteleri googledan sigorta tahkim kurumu diye arat oraya dilekçe ayrıca aracına gelen ekspere bu dilekçeyi ver ve oda sigorta şirketine iletsin bu şekilde daha net sonuş alırsın.

Gelelim olaya senin gittiğin yol cadde mi sokak mı ?
Sen sağdan geldiğin için haklı durumundasın ancak bi ustte yazdığım herşeyi değiştirir.
Cadde ise haklısın ama sokaksa sen yola kontrolsüz çıktığın için oda hızını azaltmadığı için her ikinizede kusur verilir.

Ayrıca tramerde araç ve kendine hasar çıkmasını istemiyosan bence masrafında çom değilse kendi cebinden yaptır. Tabii bu yazdığım bi çözüm alamazsan için geçerli.

Kaza artık herkesin TC NUmarasına işlendiği için bi sonraki poliçede bayaa iyi fiyat geliyo önüne.

Geçmiş olsun.

Teşekkürler..Sabah ilk işim sigorta tahkim kurumuna dilekçe vermek olacak..
Kaza ana caddede oldu..boyasız değişensiz aracım 3 parça boyalı olacak varsın tramerde çıksın..

Day Walker
19-09-2013, 21:59
Teşekkürler..Sabah ilk işim sigorta tahkim kurumuna dilekçe vermek olacak..
Kaza ana caddede oldu..boyasız değişensiz aracım 3 parça boyalı olacak varsın tramerde çıksın..

Ok iyice araştır öyle dilekçe ver.

Leader01
20-09-2013, 01:03
Polis gelip yaralanma yok kendi aranızda anlaşın mı dedi ?

Bence karşı araç sürücüsü ile buluşup beyan yazdır, şu tarihte şu plakalı araç ile yaptığım kaza da kusur %100 bendedir diye, sende beyan yaz kusur %100 ondadır diye, eksperle veya kendi sigorta şirketinle irtibata geç hasar bölümünden yetkili ile görüş, elinde öyle bir belge olduğunu duyunca ilgilenirler tahminimce.

Ayrıca karşı taraf %100 kusurlu olup hasarının tamamını aldıktan sonra değer kaybı tespiti için bilirkişi yaptırırsan bilirkişinin belirlediği değer kaybına göre karşı araç sahibinden alabilirsin, 30.000 TL lik araba da %20 değer kaybı verse 6.000 TL eder az para da değil bence.

ruudvan
20-09-2013, 03:13
gecmıs olsun.
oncelıkle aynı sıgorta sırketınden sıgortalı araclarda sızınkıne bnzer durumlar cıkabılıyor.kaza raporuna gore tramerde sonuc cıktıktan sonra sıgorta yetkılılerıne durum mısal bu sekıldedır a aracı b aracına carpmıs fakat b aracıda bu bolgede yavaslaması gerekırken yada hız lımıtıne uymadıgı ıcın kaza olmustur der.
sıgorta komısyoncularıdA madem o sekılde dıyıp sucu esıt dagıtıp bız bu ısten cekılelım dıyebılır ne yazıkkı.

ıs tramerde bıter tramerın net olarak suc bu aracta demesı ıcınde yazmıs yada yazdırmıs oldugunuz rapor cok onemlıdır.

kaza ne sekılde yaparsanız yapın olay yerı fotograflarını trafık ısık ve levhalarını ve kaza yapılan yerı mutlaka cekın.

dosyanın servıs tarafından sıgorta sırketıne actırılırken de kullandıgı ıfadeler cok onemlıdır.ayrıca kaskosu olan aracların trafık kazası yaptıklarında dosyalarını kasko sırketınden actırmaları hem onarım hem takıp ve parca tedarıklerı hızlı olmaktadır.

ruudvan
20-09-2013, 03:23
ayrıca kaza yaptınız ve rapor tutmak durumundaysanız eger kendınızı net ıfade edın.aracımla normal bı sekılde seeyır halındeydım.saga sınyalımı verıp donusumu tamamladım yada kontrollu bır sekılde serıdımı degıstırdım, karsı arac aracıma carptı. yada carptım. bu sekılde yazılan rapor etkıleyıcı olur.

eger sokaktan cıkıyodum yada saga gecıyodum veya durmak uzereydım gıbı ucu acık cumleler tramerde sucun dagılmasına sebebıyet verır.

unutmadan ufak hasarlarınızı cokta fazla sıgortaya yoneltmeyın bıreysel olarak sıgorta sırketlerınden eksı puan alıp bır dahakı sıgorta yenılemenızde onunuze cıkabılır(ozellıkle tıcarı araclar)

yenı yasaya gore sıgorta sırketlerı sıgorta ucretının 3 katına kadar meblag talep eedebılır.

mısal devlete gore aracınız 1000tl ye trafık sıgortası yapılmasını on goruyor A yada B sıgorta sırketı sorgusuz sualsız 3bın tl ye sızı sıgortalamaya hakkı var.

YavuzNaz
20-09-2013, 08:02
Öncelikle konu sahibine geçmiş olsun, böyle bir konu varken bende birşey sormak istiyorum, park halinde olan aracımın önüne başka bir araç park etmek isterken geldi çarptı tamponumda hasar oluştu boya çatlağı gibi, aramızda kaza tespit tutanağı düzenledik, açıklama kısmına ff caddesi üzerinde park halinde bulunan a plakalı aracıma, park yapmak için manevra yapan b plakalı araç çarpmıştır. Çarpma sonucu aracımda hasar meydana gelmiştir. Karşı tarafta aynı şekilde aracımı park ederken a plakalı araca çarptım şeklinde yazdı, evraklarımızı aldık, iş burdan sonra başlıyor sigorta yaptırdığım yeri telefonla aradım 15 gün içinde benim poliçem doluyor %15 hasarsızlığım var bu ne olacak diye sordum, hasarsızlığın ortadan kalkar poliçenin fiyatı biraz farklı çıkar diye cevap verdi, araçların fotoğrafları vs. herşey eksiksiz, bu işin aslı astarı nedir benim çalıştığım acente uyanıklık yapmaya çalışmış olabilirmi acaba? Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

YavuzNaz
20-09-2013, 14:58
Öncelikle konu sahibine geçmiş olsun, böyle bir konu varken bende birşey sormak istiyorum, park halinde olan aracımın önüne başka bir araç park etmek isterken geldi çarptı tamponumda hasar oluştu boya çatlağı gibi, aramızda kaza tespit tutanağı düzenledik, açıklama kısmına ff caddesi üzerinde park halinde bulunan a plakalı aracıma, park yapmak için manevra yapan b plakalı araç çarpmıştır. Çarpma sonucu aracımda hasar meydana gelmiştir. Karşı tarafta aynı şekilde aracımı park ederken a plakalı araca çarptım şeklinde yazdı, evraklarımızı aldık, iş burdan sonra başlıyor sigorta yaptırdığım yeri telefonla aradım 15 gün içinde benim poliçem doluyor %15 hasarsızlığım var bu ne olacak diye sordum, hasarsızlığın ortadan kalkar poliçenin fiyatı biraz farklı çıkar diye cevap verdi, araçların fotoğrafları vs. herşey eksiksiz, bu işin aslı astarı nedir benim çalıştığım acente uyanıklık yapmaya çalışmış olabilirmi acaba? Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Bir fikri olan yokmu?

B-T-K
20-09-2013, 15:51
ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler..
@leader01
polis gelip kaza şeklini çizdi ve nasıl yazacağımızı tarif etti..biz de doldurduk tutanağı..aynen dediğin gibi yaptım karşı tarafın beyanını aldım elimde şu an.değer kaybı meselesini yeni öğrendim.onuda araştırıp işleme koyduracam çok sağol.
@ruudvan
Allah göstermesin kazadan sonra yapılması gerekenleri en doğru şekilde anlatmışsınız.malesef benimde yanlışım oldu tutanağı doldururken.karşı tarafa %100 kusurlu olduğunu yazdırmayı unuttum.servisde dosya açılırkende yeterli ilgi göstermedim..ders oldu bu bana :)

Dün benim sigortam tarafından kusur oranı %50-50 iken düzeltilerek karşıya %100 olarak verilmiş.komisyona sunulup tekrar tramer numarası alınacakmış.bu da demek oluyor ki 2 3 gün daha aracım yatacak serviste.

ruudvan
20-09-2013, 19:20
@yavuznaz hasarsizlik indiriminiz de 1 sene sonra tekrar kaza yapmazsaniz ondan snrki police yenilemenizdw geri gelir .acikcasi 150tl boya icin indiriminizden olmayin senede 2 kaza tutqnqgi sizi potansiyel kaza yapan surucu durumuna dusurur.yani sizi kandiran yok

ruudvan
21-09-2013, 02:00
ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler..
@leader01
polis gelip kaza şeklini çizdi ve nasıl yazacağımızı tarif etti..biz de doldurduk tutanağı..aynen dediğin gibi yaptım karşı tarafın beyanını aldım elimde şu an.değer kaybı meselesini yeni öğrendim.onuda araştırıp işleme koyduracam çok sağol.
@ruudvan
Allah göstermesin kazadan sonra yapılması gerekenleri en doğru şekilde anlatmışsınız.malesef benimde yanlışım oldu tutanağı doldururken.karşı tarafa %100 kusurlu olduğunu yazdırmayı unuttum.servisde dosya açılırkende yeterli ilgi göstermedim..ders oldu bu bana :)

Dün benim sigortam tarafından kusur oranı %50-50 iken düzeltilerek karşıya %100 olarak verilmiş.komisyona sunulup tekrar tramer numarası alınacakmış.bu da demek oluyor ki 2 3 gün daha aracım yatacak serviste.

yanlıs soyle bır durum var kaza yaptıgınızda suclu yada sucsuza sız yazarak karar vermıyorsunuz. yanı sen kaza tutanagına suclu bnm de yazsan sucluya tramer karar verır o sekılde bısey kaza tutanagına yazmayın sadece net sekılde carptım yada carptı bu kadar.

Aktaş61
21-09-2013, 14:34

kusur %100 karşı tarafta ise hasarsızlığınız bozulmaz iki kere bana çarptılar ikisinde de %100 karşı taraf kusurluydu ve hasarsızlığım bozulmadı kaskoda. şuan %40 indiririmim vardı geçen gün kaza yaptım bu sefer yüksek ihtimal kusurlu ben olucam bu seferde hasarsızlık indirimim %30a düşecek.