Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracınız hakkında eş dost, aile, komşu yorumları
Ben arabaya 18" jant alacaktım da hanımın efsane sorusu odada yankılandı... "Neden? Arabanın jantları yok mu?" :D
Bayanlara arabayla alakalı laf anlatmak, deveye triatlon yaptırmaktan daha zor olabiliyor. :D
hahahaha abi çok iyiydi bu. Aynısını yaşadım.Jettaya highline stop alacağım nasıl hayatım diye sordum, sen sürerken görmüyorsun ki ne gerek var demişti :D
Mutlu Değerli
13-06-2018, 12:59
Güncel hikayesi olan varsa dinlemek isteriz günceli :D
Güncel hikayesi olan varsa dinlemek isteriz günceli :D
Hikaye yok Mutlu, 98 model arabaya vereceğim parayı duyan deli gözüyle bakıyo :)
GökhanÖzkan
13-06-2018, 13:08
babamın yıllardır vazgeçmediği her arabama ısrarla söylediği şey: bu arabayı üreten marka, tasarlayan mühendis mal sen çok akıllısın :)
eşimin: yine hiçbirşey yapmayacam deyip arabann heryerini sökeceksin dimi :)
Mahallemiz elit bi semt değil, mahalledeki en lüx arabanın da doblo 4 premio olduğunu varsayarsak vw cc yi aldığım gün;
-Nerden buldun lan parayı
- bu uçağı çekin burdan kimin bu(abartmıyorum)
- bu kaç motor ikibin mi? Öyle duruyor da + yok abi 1.4, o arabada ikibin duruşu var
- bi gün ver de karıya gidelim
Diyenler oldukça fazla :D
i-vtec07
14-06-2018, 09:45
Su aralara sık araç degiştiriyorum, bişey demeye kalmıyolar:D
Grimlord
14-06-2018, 11:43
" Kaplama mı bu, kaça yaptırdın?"
" Niye boyanmış, taklalı mı?" -aynen, bizim ülkede takla atmadan araba komple boyanamaz
" Motoru sonradan mı dakdırdın ortaaaam"
" Ahmet bag lan bag ikibin motorlu cliyo"
- Ahmet cevap verir, " Sittir lan öyle şeee mi olur amg, kesin sonradan yaptırmıştır"
" Arabayı iyi parlattın ha, kesin ilana koyacaksın dimi?" - aynen, alsatçıyım :D
Slk varken 60-65 yaşında bir amca her Allahın günü bana aynı soruyu soruyordu, her seferinde de aynı ciddiyet :
"Şimdi yeğenim diyelim arabayın üstünü açdın, geziyon. Yağmur başladı, tavan da dudukluk yaptı, gapanmadı. Nasıl yapacağan o işi? Sucuh gibi olursun valla ha!"
- Amca manuel olarak kapatılıyor, kilidi var. Bagajın içine kendin yerleştirebilirsin"
- GAvur yapıyorrr haaaaaaa, kaç para bunlar???"
sekizsilindir
14-06-2018, 12:00
Dayatsu, kore malımı bu çinmi?
baskan96
14-06-2018, 13:48
Dayatsu, kore malımı bu çinmi?
+1 Terios var. Gören yavv sizin bu çinliyle ne işiniz varrrrr, bunu alacaaana kia alaydın diyor. Japon olduğuna inanamıyorlar.
Mutlu Değerli
14-06-2018, 14:16
Hikaye yok Mutlu, 98 model arabaya vereceğim parayı duyan deli gözüyle bakıyo :)
Tabuları yıktırcaz onlara :D
babam 98 yılından bu yana Citroen xsara kullanır 3 tane değiştirdi şu an 99 1.8 16v xsarası var ciddi bir citroen fanatiğidir. Hep bal köpüğü bir xsara vts hayalinden bahsederdi. ben ateş kırmızı saxo vts alıp kapıya çektiğimden ne güzel rengi varmış hiç diğer saxolara benzemiyor olm bu dedi 1.4 lpgli mi bu az yakar olmazsa bende işe giderim falan geyiği yaptı. baba ben bu VTS dediğimde VTS mi diye gözümün içine baktı aşağı indik beraber anahtarı alıp çıktı gitti. 15 dakika sonra geldi sesi çok güzelmiş egzozunu elleme şu airbag lambasını söndür. frenlerine falan bir baktır çok hızlı araba durazmasın falan dedi. birde sakın tüp falan takmayalım buna uzak bir yere giersen benimkiyle git ben işe gider gelirim bunla demişti. Sonrada 1-2 kere anca bindi ama satacam dediğimdi bırak dursun güzel araban var diyor :)
Astrayı ilk bastığım zamanlar babamın tepkisi 'Oğlum kediler zor giriyor arabanın altına sen yolda gitmeye çalışıyosun ak' olmuştu :D
Akrabaların bu araba bizim köye gitmez muhabbetlerine girmiyorum bile :D
"olm küçücük arabaya biniyorsun biraz daha büyüğünü alsan da rahat rahat binsek" dedi dayım adam arabalarımı hep sahiplenir. Nereye gidecek olsa ben götürürüm de...
En sevmediğim muhabbet. Benim arabamı babam bile almazken size ne oluyor yani ?
Dctrlprn
15-06-2018, 17:54
' bende bunun 4 kapılısı vardı '
E21 sahibiyim :D :D
Avatardaki eski aracımla pd75+yazılım+düz boru
kafe otoparklarında ya da kırmızı ışıklarda:
-Kardeş egzozun patlamış
-Yağ yakıyor araban haberin olsun
-Cam tavanlı ibiza mı varmış (tavan siyah folyo kaplı :D)
Bir de bilenlere denk geliyorduk tabi önde cupra tampon olduğu için yolda pd130 mu bu satılık mı diye soran çok oluyordu
En güzel anım ise Özdere girişinde jandarma trafik çevirmesine girdim.
Geldiler 2-3 kişi bakıyorlar. Komutan egzoz mu var bunda dedi. Ne egzozu komutanım dizel araba dedim geldi devir saatine baktı bi gaz ver bakayım dedi. Arkada egzoz ucu falan gözükmüyor tabi tampona gizli eğilip baktı geldi sonra yanıma egzozun patlamış İzmir'e dönünce yaptır bak onu dedi. Sağolun diyip yola devam ettim :D
mimarsertac
17-06-2018, 05:59
2000 Cherokee XJ
Mimar adamsin neden bu arabaya biniyorsun?
Cok bozulur bu sanayiden cikamazsin.
Sizin sirkette maaslar az mi?
rain man
17-06-2018, 08:26
Araç alfa romeo 147 1.9 jtd
Çevreden gelenler
-güzel araba da parçası pahalı (bunu söyleyip ucuz olduğu idda ettiği araba ile aynı parca fiyatıyla bakım yapıyor)
- yağ yakıyormuş bunlar (araba dizel ilk günden beri cubukta eksiltme yok)
- kaputun altını gorunce...1.9 mu bu? Cok yakar. Yazılımlı haliyle bile ekonomik olmayan kullanımda 7 küsür lt tüketim. Yol bilgisayarında görünce şok olmalar, Allah Allah çekmeler...
- (direksiyona geçince) niye bu kadar titriyor bu baskı balata bitmiş (yarı bronz baskı balata var
- size az mi para veriyorlar satıp bi golf passat alsana artık hocam (!*!*!!!)
Aileden gelenler
- şu araba ile uğraştığın kadar vakti kendini işine verseydin şimdiye profesör olmuştun parasıyla da şimdiye evin olmuştu. (Cevap yok buna tabi haklılar çünkü)
Her değişikliği farkeden eğer yapılma sebebi mantıklı ise gelen eşten gelen yorumlar
-Arabamın kendi amortisörleri yok mu
-kendi jantları olmuyor mu
-daha büyük frene ne gerek var daha önce basarsın (aradan zaman geçer başka araçları kullanır geç fren yapar durduramaz arabayı, bizim arabanın frenleri iyiymiş ya)
-O kadar para verdin ama değmiş yumuşak olmuş araba (kıştan yaz lastigine geçilmiştir, öncesinde tek takım lastik neyine yetmiyor diye sorular sorulmustur)
- yıkamaya niye 20 tl veriyorsun ki benzin 2 tl ye yıkıyor ya?
Mutlu Değerli
17-06-2018, 14:52
İlk arabamı gören gitmez ama az yakar diyodu, evet az yakıyordu ama gitmez kelimesini onlarda şaşkınlık yaratarak kafalarından siliyordu.
E39 5.20i (2003, 2200cc M54B22 170hp)'si olan arkadaşa gel bi çıkalım roll yapalım dedigim de herkes gülüyordu bana ama 190km hızda 2boy kadar arkamda olunca BMW ve o gülenlerde tam arkamızda bizi izleyince ''olum gidiyormuş lan hakkaten, 1.4 filan ama HONDA'nın ölüsü gidiyor amf'' demekten geri durmadılar :) hatta bi tanesi kesin yazılım filan var dedi, bunlara yazılım yapılmıyor, yapılsa beyin değişecek vs bi ton iş beygirde gelmiyor dedim o da yok ya filan demişti (((Orjinal beyne yazılım oluru ölümüne savunan kafalardan, ayrıca filtre takarak 15hp alıyorlar)))
PD130'u trafikte görenlerde bu kasa dizel var mı, çok duman atıyor, tipik yag yakıyor laflarından bende duydum bir kaç tane :D yazılımlı corsa sı olan bi arkadaş vardı o bindi bigün aracıma, yanımda da başka bi arkadaşım var anlatıyor ona ''olum bunlar corsa gibi değil, baya hızlılar, 1.9 orjinalden'' filan anlatıyor ama corsa cı elemanın yüz ifadesi ''ne kadar gidebilir'' tarzında :D bi çevreyoluna çıkıp 5 sonu yapınca indiginde araçtan şöyle bi etrafında dolandı, bunun model tam neydi bi bakayım netten dedi sahibindene girdi ve ilan bulamadı. Sonra *** atılcak ya bi şekilde, ee bundan TR'de az var parçasıda pahalıdır, akıl işi degil almak vs...
İstanbula giderken polis çevirmesine girdim, turbotimer devreye girsin diye az gaz verip öyle kapatıyorum aracı. Tabi arkadaki polis dumanı gördü ovvvvv dedi, sonra indim araçtan Anahtarı aldım araç 30sn sayıma başladı, polis diyor bu hala çalışıyor nasıl oluyor :D sat bunu bu ne böyle yag yaka yaka bak arkası duman olmuş hep
Mutlu Değerli
17-06-2018, 14:54
Hiç EP3'ü olan yokmuydu aramızda, yok mu bi anısı, arabayı alacaz nasıl yorumlar geliyor Type-R'a merak etmiyor değilim :D
KGüneyli
18-06-2018, 09:04
Her bindiğim arabaya kömür spec cam filmi yaptıgımdan artık semtte baya tanınır hale geldim :D
Komsular diyor ulan ya sürekli bu arabada pompa yapıyosun, yada hergün bu arabada kafa cekiyosunuz diyorlar :D
Annem olum baban yaslı yazlığa giderken önünü görmüyor adam kaza yapıcak sök sunları diyor.
Babam insallah amk polis durdururda ceza yazar ödetirim sana diyor :D ( cok umrumda sanki ceza :D )
Yere yakın Şahinim var. Babamın tek derdi 'araban yere yakın oğlum yağmurlarda dikkat et su alırsa yolda kalırsın'. Annemde o da yok. Bazen arabayla bir işi olduğunda çekinerek sorar sadece 'Bunlar bunların gitmesi lazım ama araban yere değer mi?' diye, Her seferinde değmez dememe rağmen soruyor :)
Arabam yokken burda yazanları okur 'Milletin akrabasına bak ne karışıyor öyle' filan diyordum. Allahım bizde de her arabayı görenin iki çift lafı oluyor çıldıracağım. Bu araba niye böyle titriyor, niye yere yaklaştırdın bu kadar, buna nasıl inip bineceğiz , hep yere sürtüyor yazık değil mi, böyle arabaya mı binilir şöyle böyle bıktım usandım valla. Artık sadece 'Çünkü eğleniyorum' diyorum duyan bi daha sormuyor :D
Ekleme yapamıyorum kusuruma bakmayın flood için ama söylemek istedim. Bir de 'buna para mı verdin'ci tayfa var. 'ben olsam bir lira harcamazdım', 'buna binen adamın aklı yoktur' falan kadar hadsizleşebiliyorlar. Ben de Avrupada genç ve hızlı mis gibi arabalara binebilecceğim miktar parayı buna keyfimden vermedim. Bir iki kere anlattım bak abicim yurtdışına çıkacağım bunların ikinci eli çok hızlı hem de masraf çıkarmıyor çok ucuz filan ama baktım arkası kesilmiyor her gelen gerizekalıymışım gibi laflar ediyor (esnaf bile derdine düşmüş aw) para ver diyorum. Param buna yetti bunu aldım itirazın varsa ver biraz daha satayım iyisini alayım. Çaresi buymuş bunu duyanın sesi mavi kırmızı ışık görev varexciler gibi şıp diye kesiliyor :D
6 yıl tek kapı araba kullandıktan sonra yenisini gören herkes ''4 kapısı var bi kere'' diye giriş yapıyor :D
hanımın köydeki yengeler, teyzeler, üzülen surat ifadesiyle
"olsun yavrum, ayağınızı yerden kessin de, zamanla daha iyisi de olur inş"
https://i.hizliresim.com/Z3Vo8G.jpg
- 2011'de Giulietta bakıyorum, arkadaşlarla inceliyoruz, kullanıyoruz ediyoruz... Herkes çok beğeniyor, ama "Alfa olmasa alırdım" sesleri geliyor...
Sallamıyorum, alıyorum :) Aynı paralara herkeste olan Golf'ü, ön siparişten 5 ayda siparişe geçemeyen Rocco'ya da hevesim kaçmış.
- Arabayı aldım, "çok yakar bu". Diğer 1.4t'ler ne yakıyorsa o... "Çok sorunluymuş bunlar".. Heee 1980 modelleri sorunlu evet.
- Önceki arabalarım 106 Quiksilver ve 207 1.4 90hp idi, arkadaşlarla buluşmaya gittik, arabayı da getirdim, tabi herkes başında. Daha önceden birkaç GTI vs kullanan arkadaş sordu, "kaç motor, nee 1.4 müü, lan yine 1.4 gitmeyen araba mı aldın ciddi misin, kaç beygir, 100 mü, aç bakim kaputu" dedi. Tabi sonra uyandı "bu ne lan bi dk Turbo Benzina falan yazıyo kaç beygir söle bakim" dedi :D 170'i duyunca yörü beeeaaaa sesleri gelmişti :D
- 4 yapraklı yonca logosu aldım yapıştırdım QV'nin. Yıkamada benzinlikte "abi Garanti Bankası ile alakan var mı" şeklinde nadir de olsa salak salak sorular geldi :D
- O zaman nişanlıyız, hanımı almaya geliyorum Giulietta'yla, kayınpeder perde arkasından izliyor, "senin Alfa'lı çocuk geldi" diyormuş :D Bi de o zaman eksoz vardı sanıyorum, geldiğimi bikaç bina öteden anlıyorlarmış, adam bana serseri gözüyle bakmış bi süre, sonra bi iftarda bir araya geldiğimizde bonusları toplamıştım ahahahha :D
- Giulietta'yı satmaya niyetlendik, hanıma artık geyik yapıyorum, bu olur mu şu olur mu, Reno sevmiyorum, bilmemne istemiyorum, arabadan biraz anlar, dezavantaj oldu bana :D Ne güzel tce motor otomatik sw clio alıp geçecektim, izin vermedi :D Bi gün yürüyoruz, 500x olur mu dedim? Yok ya çok küçük dedi, sonra bi baktı araba yanında... Şöyle bi etrafını dolaştı, güzelmiş yaa, olur valla dedi. Birkaç gün sonra ilanda şimdiki aracı bulduk, gittik aldık, kısmet işte :)
- Babama söyledik 500x alıyoruz falan... Birkaç gün sonra buluştuk, "yav bugün seninkinden gördüm bi tane, çok küçücük bişey ya nasıl sığacaksınız" dedi. Baba o 500'dür, x değildir dedim. Anlamadı :D Arabayı alıp gelince "evet benim gördüğüm ufaktı bunun alakası yokmuş ne güzel yav" dedi :)
Bir de bizde akrabaların eş dostun falan boş dedikodularına hastayım.
Babam 81'de 79 model bi Mercedes 230, 85-86'da da 190 falan almıştı ikinci el, sonra da bir daha Mercedes'e binemedi. Ama 93 Vectra, 99 Vectra, 2005 Octavia'ları hep sıfır aldı.
Onların hiçbirinde laf yok, 2007'de 2000 model 30bin km'de C200K aldı, sülalede infial oldu anasını satayım, bilmemkim abi Mercedes almış diye... La bi durun, adamcağız kaç sene sonra Mercedes almış, bi durun :) Şimdi yine aldı w204, daha tayfa duyamadı galiba :)
dj ugurcan
18-06-2018, 12:59
Rio yu ilk bastığım zaman oğlum bu araba bu kadar yere yaklaştırılır mı diye sordular :D
e39 5.30 u aldığım zaman citroen c5 i olan kapı komşumuz artık yavaş arabaya binmeye karar verdin galiba yolda denk gelme üzerim seni demişti :D
ilk zamanlar bana da uzaylı gözüyle baktıktan sonra gerçekten değer verdiğim zararsız bir hobi olduğuna ikna edebildim. şimdi kullandığım cilanın markasını soruyorlar :D arabayla ilgili her işlerinde beni arıyorlar :D
hddsheriff
18-06-2018, 13:00
- 2011'de Giulietta bakıyorum, arkadaşlarla inceliyoruz, kullanıyoruz ediyoruz... Herkes çok beğeniyor, ama "Alfa olmasa alırdım" sesleri geliyor...
Sallamıyorum, alıyorum :) Aynı paralara herkeste olan Golf'ü, ön siparişten 5 ayda siparişe geçemeyen Rocco'ya da hevesim kaçmış.
- Arabayı aldım, "çok yakar bu". Diğer 1.4t'ler ne yakıyorsa o... "Çok sorunluymuş bunlar".. Heee 1980 modelleri sorunlu evet.
- Önceki arabalarım 106 Quiksilver ve 207 1.4 90hp idi, arkadaşlarla buluşmaya gittik, arabayı da getirdim, tabi herkes başında. Daha önceden birkaç GTI vs kullanan arkadaş sordu, "kaç motor, nee 1.4 müü, lan yine 1.4 gitmeyen araba mı aldın ciddi misin, kaç beygir, 100 mü, aç bakim kaputu" dedi. Tabi sonra uyandı "bu ne lan bi dk Turbo Benzina falan yazıyo kaç beygir söle bakim" dedi :D 170'i duyunca yörü beeeaaaa sesleri gelmişti :D
- 4 yapraklı yonca logosu aldım yapıştırdım QV'nin. Yıkamada benzinlikte "abi Garanti Bankası ile alakan var mı" şeklinde nadir de olsa salak salak sorular geldi :D
- O zaman nişanlıyız, hanımı almaya geliyorum Giulietta'yla, kayınpeder perde arkasından izliyor, "senin Alfa'lı çocuk geldi" diyormuş :D Bi de o zaman eksoz vardı sanıyorum, geldiğimi bikaç bina öteden anlıyorlarmış, adam bana serseri gözüyle bakmış bi süre, sonra bi iftarda bir araya geldiğimizde bonusları toplamıştım ahahahha :D
- Giulietta'yı satmaya niyetlendik, hanıma artık geyik yapıyorum, bu olur mu şu olur mu, Reno sevmiyorum, bilmemne istemiyorum, arabadan biraz anlar, dezavantaj oldu bana :D Ne güzel tce motor otomatik sw clio alıp geçecektim, izin vermedi :D Bi gün yürüyoruz, 500x olur mu dedim? Yok ya çok küçük dedi, sonra bi baktı araba yanında... Şöyle bi etrafını dolaştı, güzelmiş yaa, olur valla dedi. Birkaç gün sonra ilanda şimdiki aracı bulduk, gittik aldık, kısmet işte :)
- Babama söyledik 500x alıyoruz falan... Birkaç gün sonra buluştuk, "yav bugün seninkinden gördüm bi tane, çok küçücük bişey ya nasıl sığacaksınız" dedi. Baba o 500'dür, x değildir dedim. Anlamadı :D Arabayı alıp gelince "evet benim gördüğüm ufaktı bunun alakası yokmuş ne güzel yav" dedi :)
Doblo anahtarı var bunda dediler mi :D
Doblo anahtarı var bunda dediler mi :D
Ahahahah evet, baş harfi hdd idi :P :D
Bunda anahtar farklı garip bi şekilde :D
Aracım ibiza cupra , komşumda 4 kapı ibiza var , aracım standart olmasına rağmen bu bady kit i nerden aldın jantları nerden aldın diye sormuştu :)
serkan_2120
18-06-2018, 14:32
Aracım Daihatsu Cuore, "Bu ne bisiklet gibi araba" en çok duyduğum ilk şey. İkincisi de "İçi baya genişmiş" oluyor :)
Bu ne mk süs arabası gibi. Köye gidilmez bunla sat gitsin transporter al. Artık klasikleşmiştir herhalde :)
Kartal3urak
18-06-2018, 18:15
Yarıştırıyon mu Sen Bunları ? Yazık Değil mi Parana ? Evli Barklı Adamsın Hiç Yakışıyo mu ? Ard Arda 3 Soru ve Ardından Altın Vuruş !! Kaç Yapıyo bu :)
sorento aldım olay çıktı napcan bunu bekar adamsın dediler,208gti aldım napcan bunu içine kimse sığmaz dediler,i10 aldım paraları yedin buna mı düştün dediler,a4 2.0tdi aldım parayı bulmuşun dediler,symbol aldım battıyormusun çıkıyor musun dediler,diğer 4 ü hala garajda dedim:hihih:
Motosiklet konusunda herkes gamlı baykuş. Düşersin şöyle olur böyle olur., biz de biliyoruz bunları zaten. Ya arkadaş bi kazasız belasız kullan de, tekerin düz bassın da ne bela çağırıyorsun!
sorento aldım olay çıktı napcan bunu bekar adamsın dediler,208gti aldım napcan bunu içine kimse sığmaz dediler,i10 aldım paraları yedin buna mı düştün dediler,a4 2.0tdi aldım parayı bulmuşun dediler,symbol aldım battıyormusun çıkıyor musun dediler,diğer 4 ü hala garajda dedim:hihih:
Pek ilginç bir araç topluluğu olmuş :D 208 gti düşündüğüm bir araç. Diğerlerine anlam veremedim :D
CloudGrey
19-06-2018, 08:53
yalovadan arabayı alırken arkadaşımı aradım ;
bir megane cc buldum daha 35 bin km'de alıyorum dedim.
Bana ;
-Gaymisin ?
dedi ve telefonu kapattı :)
Hiç beklemediğim insanlardan hiç beklemediğim tepkilerde gelmiyo değil. :) MiTo almamdaki ilk amacım park yeri sıkıntımdı daha sonrasında Dizel istemiyordum, parasal açıdanda alabildiğimin en iyisini almak hedefimdi.
İlk çıktığından beri sevdiğim bir araçtı hem benim hem eşimin, kısmet oldu.
Son susturucu yok sadece aslında güzel bir sesi var tok öyle çok abartmayan, ama sogukkenki o ilk startta babam yanımdaydı, bune dedi dedim araba bole normalimi bu dedi dedim ısınınca susuyo :) taktır şuna susturucuyu dedi. o kadar :)
Annem sevdi tipi garip eblek ama güzel dedi :)
Hatun arabayı sevmesine rağmen çok kasılıyosun içerde sabit durmak için diyor. :)
Arkadaş çevresinden binenler biraz yol yaptıktan sonra, kaç para bu, lan tek kapı öyle az bişeyde değil bizimkini satmak lazım diyor :D
İlk kez binen diğer bayan arkadaşlar ay ne güzelmiş sizin arabanız diyor :)
Üniden bayan bi arkadaşım yolda görmüş, arabaya baktım güzelmiş falan diye ana bi baktım içinde sen diye aradı :)
Özetle seviliyor :)
Yıkamacıda rölantide dururken bi dayı geldi arabanın arka taraflarına doğru durdu bende aynadan kesiyorum napıyo diye.. açtım kapıyı bişey sorcak sandım.. ne güzel sayıyo filan dedi. :)
yalovadan arabayı alırken arkadaşımı aradım ;
bir megane cc buldum daha 35 bin km'de alıyorum dedim.
Bana ;
-Gaymisin ?
dedi ve telefonu kapattı :)
Bunun bir benzeri bizim arkadaşın başından geçti.
Sarı Megane F7R aldı.
Çocuğa gay misin bile diye soramadık gaydi.
O günden sonra arabanın adı Tro kasa olarak kaldı.
Sarı Megane F7R aldı.
Sarıysa geçmiş olsun :hahaha:
mert_can 41
19-06-2018, 09:14
Sarıysa geçmiş olsun :hahaha:
Tromu meganmı ?
F10 5.20 aldığım da arkadaşlar kredi ile mi aldın diye sormuşlardı.
Neyse ki hepsine pasta ısmarladım huzur içinde çözüldü.
mert_can 41
19-06-2018, 09:25
F10 5.20 aldığım da arkadaşlar kredi ile mi aldın diye sormuşlardı.
Neyse ki hepsine pasta ısmarladım huzur içinde çözüldü.
Güzel araba aldın ama kanka hayırlı olsun :)
İş yerimin önünde park sıkıntısı olduğu için ve benim arabada biraz büyük olduğu için çevre esnaf düşman oldu survivor eleme taktikleri uyguluyorlar bana.
Birinci esnaf - Benim böyle arabam olsa getirmezdim buraya
ikinci esnaf - Arabaya yazık günah vururlar ederler ben olsam hafta sonu binerdim
Üçüncü esnaf - Kapalı otoparka koysana.
Babam durumdan çok memnun annem ise mini cooperımı çok özlüyor :)
araç hyundai fx coupe, 3 senedir bende
bazen soyle yorumlar geliyor, "arka koltuklar cok darmış", "bagajı küçükmüş", "4 kapılı olsa daha iyi olurmus" , arkadaş coupe kasa bu araç, dobloyla niye kıyaslıyosun.
"tr harf düzeltme"
arac hyundai fx coupe, 3 senedir bende
bazen soyle yorumlar geliyor, "arka koltuklar cok darmis, "bagaji kucukmus", "4 kapili olsa daha iyi olurmus" , arkadas coupe kasa bu arac, dobloyla niye kiyasliyosun.
SULTANOGLU
19-06-2018, 09:48
Tanımadığm insanlardan gelen yorumlar genelde şu şekilde.
Camaro:
- Ne kadar yakıyor ?
Hakan: 100 km de taksiden ucuz.
- Processing..
1967 CJ5:
- Kaç model bu ?
Hakan: 1967
- Tuzla bu ozaman. Benim tanıdığımda orjinal willys var. sat bunu sen
Hakan: senin memleket nere abi ?
BMW R60/6:
- Motoru kendin mi topluyorsun ?
Hakan: Evet evin içinde.
- Bekarsın sanırım :D
Sarı Megane F7R aldı.
O güzel Trolar o güzel kasalara binip gittiler.
Pek ilginç bir araç topluluğu olmuş :D 208 gti düşündüğüm bir araç. Diğerlerine anlam veremedim :D
alım satım yapıyorum,gti gitti 90lık hdi alıp yüklemeyi düşünüyorum,***** benzin fiyatları
Ailevi ihtiyaç için DACİA LODGY ALDIM 7 KİŞİLİK.İlk bagajdaki koltuk kapalıydı bagajıda kocamanmış falan dediler. Başka birgün koltuklar açıkken bagajı yok kocaman araba dediler. 7kişi ve 1 çoçuk bayram tatiline çıktık.
O kadar insan nasıl sığdınız dediler. En son döndüğümüzde bu kadar eşya oraya nasıl sığdırdın dediler.:icon_bla::rolleyes:
Tanımadığm insanlardan gelen yorumlar genelde şu şekilde.
Camaro:
- Ne kadar yakıyor ?
Hakan: 100 km de taksiden ucuz.
- Processing..
Ay LAV dis van.
turkerrr
21-06-2018, 20:01
Ahahahah evet, baş harfi hdd idi :P :D
Bunda anahtar farklı garip bi şekilde :D
hem 500L hem 500X alıp sattım; 500X anahtarı Dodge lerle aynı, 500L doblo ile aynı :)
Grimlord
21-06-2018, 20:24
hem 500L hem 500X alıp sattım; 500X anahtarı Dodge lerle aynı, 500L doblo ile aynı :)
Amerikan pazarında Doblolar "Dodge Ram Promaster " adıyla satılıyor, belki ondan olabilir :)
2018 Ram Trucks ProMaster City - Efficient Cargo Van (https://www.ramtrucks.com/ram-promaster-city.html)
E36 m3 coupe için;
Annem: Olum arabamız güzelde, iki parmakcık daha kaldırsan çok iyi olucak, lastik sürtücek diye arkada otururken kasılmaktan kıpırdayamıyorum valla.
Arabada egzoz var, bigün orjinali taktım eve geldim. Normalde arabanın sesini artık tanıdıkları ve biraz sesli olduğundan dolayı hemen cama kapıya çıkıp bakarlardı. Eve geldim babam sen ne zaman geldin dedi, şimdi dedim. E arabanın sesini duymadık hiç dedi, değiştirdim dedim. Sessiz M3 mü olur dedi, koptum. Bundan öncede değiştir şu egzozu diyorlardı meğersem gizli aşkları varmış =D
Nereden buluyorsun böyle acayip arabaları ya....
Hakikaten iyiymiş yahu...
ilk görüşte ve inceledikten sonra...
Genelde Volvo Mazda proton Vaneo Mitsubishi gibi araçlar...
Mutlu Değerli
13-09-2020, 00:19
Buna da güncel vereyim vardır taze güzel anısı olan :D
2010 model Fiat Bravo yu satıp clio172 alınca, şirketteki arkadaşlar hayırdır maddi sıkıntıda mısın diye sormuşlardı.
mimarsertac
13-09-2020, 12:06
2000 Cherokee 4.0 ve 1999 Grand Cherokee 4.0
Ustalara ayda kac para veriyorsun.
(Ajman sanayine cokca gidince) Ajman`da sevgilin mi var.
Bunlari satip dogru duzgun bir araba alsana.
ErayArslan
13-09-2020, 13:40
Canım validem aracımı “Çalık” ve “Koca g*tlüm” diye seviyor :D
Aklıma birşey gelmedi ama dün rizeden döndüm tek başıma tek olunca arabayı bedava nakliye gibi görmelerine aşırı sinir oluyorum arabanın içine diyorum koymam koli moli neden diyorlar koymuyorum kardeşim sevmiyorum bidaha olursa boş kolileri doldurcam araba dolu dicem direk dolu desem bakarlar ne var sığarmı diye :D
Birkan61
13-09-2020, 18:55
Aklıma birşey gelmedi ama dün rizeden döndüm tek başıma tek olunca arabayı bedava nakliye gibi görmelerine aşırı sinir oluyorum arabanın içine diyorum koymam koli moli neden diyorlar koymuyorum kardeşim sevmiyorum bidaha olursa boş kolileri doldurcam araba dolu dicem direk dolu desem bakarlar ne var sığarmı diye :D
Hahahahaha aynen kanka
Samsuna iş için gitmiştim, hazır gelmişken haftasonu Trabzona gideyim dedim 2 günlüğüne
Dönüş halim ;
https://i.hizliresim.com/UuywYg.jpg
https://i.hizliresim.com/09UQ9o.jpg
Hahahahaha aynen kanka
Samsuna iş için gitmiştim, hazır gelmişken haftasonu Trabzona gideyim dedim 2 günlüğüne
Dönüş halim ;
https://i.hizliresim.com/UuywYg.jpg
https://i.hizliresim.com/09UQ9o.jpg
ahahahah anlatmak istediğimin fotoğraf hali bu kanka aynen ama ben içine koymadım valizimi koltuğa koydum bagaja sığdığı kadar daha geçen sene getirdiğim fındıklar bitmedi bu senekiler 2 sene sonra anca biter seneyede getiririm derken fındık hiç bitmicek anlaşılan :D
Yeşilçam Fabrikatörü
https://i.hizliresim.com/mOEsgz.jpg (https://hizliresim.com/mOEsgz)
Sti_Ozan
14-09-2020, 13:34
Ailenin tek ve ilk arabası fluence. E tabi heves de var. 4cm bastık,gündüz led,amerikan park,45 yanak lastik,rpf jant,arkaya ufak bir spoiler derken araba biraz farklı bir hal aldı tabiki. Babamın da yaylardan haberi yok. Gelip gidip ''Ulan sen bu arabanın yaylarıyla oynamadın dimi?'' diyip duruyor. Bende baba jant ve lastikten dolayı öyle görünüyor diyorum. Fluence de ***** piyasada çok olduğu için her gördüğünde bi şu arabaya bak bi bizim arabaya bak bu nasıl jant lastik ben anlamadım tepkisiyle karşılaşıyoruz :D
Bayramda memlekete giderken ***** trafik vardı. Google maps'te bizi arka yollardan götürünce haliyle setlerden geçmek durumunda kaldık. 1 tane sete geldiğimizde sürtmez dedim ama bir ufak sürttü. Babamın yüzü değişti tabi,diğer setlerden çapraz geçince de sinirlenip ''Arabayı piç arabasına çevirmişsin,Bu jant,lastik arabayı bitirecek demeye başladı :D Otobanda gidişinden çok memnun virajları ciddi iyileşti ama hala tepkili.
Akrabalar hep yüksek arabaya bindikleri için 4cm basmamız bile onların gözünde epey bir alçak oluyor. Her gören arabayı çok indirmişsin yada bu ne lan sürtmüyor mu bu araba? tarzında şeyler söylüyor. Yanımda babam varsa ufak bi bakış atıyor bana ben içinden geçenleri tek tek anlıyorum zaten :D
Sti_Ozan
14-09-2020, 13:41
Ailenin tek ve ilk arabası fluence. E tabi heves de var. 4cm bastık,gündüz led,amerikan park,45 yanak lastik,rpf jant,arkaya ufak bir spoiler derken araba biraz farklı bir hal aldı tabiki. Babamın da yaylardan haberi yok. Gelip gidip ''Ulan sen bu arabanın yaylarıyla oynamadın dimi?'' diyip duruyor. Bende baba jant ve lastikten dolayı öyle geliyor diyorum. Fluence de ***** piyasada çok olduğu için her gördüğünde bi şu arabaya bak bi bizim arabaya bak bu nasıl jant lastik ben anlamadım tepkisiyle karşılaşıyoruz :D (***** basıklığı jant ve lastikten sanıyor :D )
Bayramda memlekete giderken ***** trafik vardı. Google maps'te bizi arka yollardan götürüncence haliyle setlerden geçmek durumunda kaldık. 1 tane sete geldiğimizde sürtmez dedim ama bir ufak sürttü. Babamın yüzü değişti tabi,diğer setlerden çapraz geçince de sinirlenip ''Arabayı piç arabasına çevirmişsin,Bu jant,lastik arabayı bitirecek demeye başladı :D Otobanda gidişinden çok memnun virajlarda ciddi iyileşti ama hala tepkili.
Akrabalar hep yüksek arabaya bindikleri için 4cm basmamız bile onlarınn gözünde epey bir alçak oluyor. Her gören arabayı çok indirmişsin yada bu ne lan sürtmüyor mu bu araba? tarzında şeyler söylüyor. Yanımda babam varsa ufak bi bakış atıyor bana,içinden geçenleri tek tek anlıyorum zaten :D
*Düzeltme yapıldı
Bu başlığı unutmuştuk :)
500x'i aldığımda babam kaç motor, otomatik mi vesaire mi falan diye soruyor, 4 çeker mi, değil herhalde di mi dedi, yoo dedim 4 çeker... Aaa diyo küçücük şey, daha iyi işte dedim :D Otomatik mi, evet otomatik, kaç ileri 5 mi 6 mı, yok 9 ileri... 9 muuu Kamyon mu bu be dedi gülmüştük baya :D
KaradumanBerke
15-09-2020, 09:18
İlk zamanlar Citan için gören ve akrabaların yorumu: Uzaktan aa Kangoo mu aldınız? Giderek yaklaşırlar ikinci el galiba jantları faklı. Yanına gelince Mercedes e bak Daciadan araba almış :D :D :D
C30 için : Çok sağlam araba dimi? Kapıların içinde çelik bar varmış biliyor musun? Bu zamana kadar Volvo'yla kaza yapıp ölen olmamış :D :D
C30 için babaannemle geçen diyalog : Babaannem: yavrum neden kıçı kesik araba aldın ?
Ben : Çok güzeldi babaanne ondan gel bakalım
Arabanın yanında maganda arabası arka kapısı yok :D :D :D
Yazılımdan babamın haberi yok çok hafif duman var çok sinirlenmişti neden böyle yaptın diye söylendi. 1 Ay sonra bu duman atan arabalar çok gidiyormuş bir daha mı baktırsan belki daha da iyi olur gidişi :D :D
a180 fl amg sahibiydim. beyaz renk. normal hatchback araba.görünürde temiz aile çocuğu tipinde.
bir heves satım ve f22 220d aldım.M paket ve estroil Blue.Bir anda temiz aile çocuğu gitti zibidi oldum. :D
Annem tek kapı olmasından ötürü her bindiğinde bu ne böyle güzelim bembeyaz arabanı sattın aldın bu zibidi arabasını deyip duruyor.:D
yanlışlıkla 3 kişi olursak arkaya inip binerken her defasında zibidi zibidi diyip durur. :D
2017 de Scirocco 2.0 TSI vardı, sattım, 30 R Turbolu, dartonlu full forged Bugeye STI aldım, eve geldiğimde hanım; ''Bu eski arabayı neden aldın, ben çocukken babamda vardı (Toyota corolla), güzelim arabanı satmışsın'' dedi, laf anlatamadık:)
kiraccemal
15-09-2020, 11:02
A180 sahibiyim. Sülalede ve akrabalar arasında tek Merso sahibi olunca biraz farklı gözle bakıyorlar.
En çok aldığım tepkiler;
Çok yakıyor mu?
Ver bir tur atayım (al at dediğimde, ne olur olmaz şimdi boş ver)
El freni yok bunun?
Parçası pahalıdır ben olsam almazdım.
Koltukları neden böyle sonradanmı taktın?
Kaç para piyasası 70-80 mi? 180 190 ooo bu ne ya 2008 model araba bu para olurmu.
Otomatikmi?
hondanın teyper diye arabasımı varmış?
canozgur106
15-09-2020, 21:27
Nerden buluyon bu arabaları hep tek kapı :)
senin arabanın arkasından çok fena siyah duman atıyo haa bak farkındamısın :D
aile;
Bu ne ya ergenler gibi kanatli arabaya mi biniyon?
Few minute later: ıyyyy bu araba ossuruyo fart fart.
Five minute later: sat bunu sat cok hizli gidio bu sat.
Bir arkadasa;
Ben: Demin ben senin oradan gecerken sen niye yukari bakiyordun?
Ark: tam sen gecerken şimşek çakti ona bakiom, hayir yaz gunu ne alaka havada açık:beuj:
Ben: ahshskkdjfjfjkskssks :hahaha:
X: sen arabayi mi değistirdin?
Ben: Yoooo.
X: Eee bu siyah, gecen ki lacivertti?
Ben: carbon schwarz
X: ne şarz? :beuj:
Ben: ahshskkdjfjfjkskssks :hahaha:
benimkine teneke lan bu diyolar. :D
ama ben seviyorum tenekemi.
benimkine teneke lan bu diyolar. :D
ama ben seviyorum tenekemi.
Profil resminden anladigim arac dacia ve ona teneke diyorlar sanirim.
Biz ona “Roman Ateşi” diyoruz. hatta bir dostumuzda var ışıklarda fln denk gelirsek Teypten roman havasi acip veriyoruz sesi arabanin kici basi oynamaya basliyor emen :D
İbrahim33
19-09-2020, 19:01
çok yorum yapmazlar ama sağolsun esnaf arkadaşlar uğraştılar. kırmızı leon fr. biri yanaşıyor abi bişey var mı harmanız :D biri yanından geçerken cüzdanını tutuyor :D biri heijan aç diyor tarzına uyar vs :D :D
Otto_Skorzeny
20-09-2020, 02:26
Ferrari mi bu?
Orhun1907fb
20-09-2020, 10:34
E46 ci ye genelde tek kapi para etmez sat bunu :byebye: :byebye:
emrecanklc
20-09-2020, 15:17
Fiesta st150 ye genelde herkes direk van mı? Kaça maal oldu vs. diyorlar. Bazılarıda fiestanın da mı st si varmış diye bi süzüyolar :D
CloudGrey
17-10-2020, 00:54
bugun arabaya bindim üstünü açıyorum , böyle 30-35 yaş arası baya bildiğin beyaz yaka tribli bir adam arabayı izliyor.
karşı kaldırımdan bağırıyo, yaşanan diyalog ; (d = dallama b= ben)
D: Senmi yaptırdın ?
B: neyi ?
D: arabayı
B : neyini benmi yaptırdım ?
D: üstünü senmi açtırdın ?
B: ben nasıl açtırım birader ?
D: bu kasada üstü açık hiç görmedim , sen yaptırdın sandım dedi...
paşam öyle özgüvenliki , o bu kasada üstü açık görmedi ise kesinlikle yoktur, fransız üretmemiştir ona sormadan...
biz burada açmışsızdır kesin..
ama asla o yanlış biliyor olamaz..
çok dallama var çok....
Mutlu Değerli
04-11-2020, 10:12
İş yerimdeki herkes OYAK üyesi olunca, genellikle Renault ve benzeri TR'de çok satan arabalardan başka araba bilmiyolar. Yani hiç birinde aa şu BMW'de çok güzelmiş, belki binerim kafası yok. Hepsinin tek derdi az yaksın 0 olsun veya 5 yaşından küçük vs vs. Böyle insanlara VTi, Polo (setuplı), Type-R gibi araçlar çok garip geliyor.
Her aldığım araç için ''ya ona o para verilir mi, aklını mı yedin'' tarzı cümleler duyup, onları satarken ki rakamları da söyleyince ''yohammmmına'' edalarıyla şaşkınlıklar izlemekten en çok ta ben yorulmuş vaziyetteyim :D
Özellikle son 1senedir ciddi anlamda artan piyasaya onlarda anlam veremiyolar. Araç alamayan da beni gösterip ''Sizin gibiler yüzünden'' diyolar. (Kendisinin elinde 60bin TL para var ve istiyorki 2015 model 40 50bin kmde boyasız hatasız focus golf alabilsin) Sene 2020 :D al amggg alma diyen mi var deyip geçiştiriyorum bende.
''98 model araba 113bin TL'mi ?'' YUHHHHHH. OLUM SİZ KAFAYI YEMİŞSİNİZ
''Geçen feysbukta okudum, o paraya satanı alnından öpeceksin, alanı ass'ten dikeceksin sauhdasuhdau''
''Demek 220HP, bi bas bakalım sesini duyalım'' ... (Ortalığın sesten babasına kayılır) ... ''OOOO çok fenaymış bu beghhh''
Bi de pert araba toplayan biri var, bazen aldığı hasarlı araçlara elini sürmeden karla satıyor. O da şu model bu para etmez o hiç etmez alanın aklına sokim filan diyor. Her seferinde gözler pörtlemiş şekilde araçları inceliyor. Bunlara bu para verenin aklına tokim hiç mi hiç eksik olmuyor :D
2010 focusuma binenlerin yorumları;
-kaç para şimdi bunlar
-ağır hasarlılar 70 den başlıyor demeye fırsat vermeden oha, ne 70 i yok 100 bin diyorlar
sonrası uzun bir süre sessizlik..
Eski araba çok alçaktı uzun sürede binince çok yayıldı tabi yenisini gören büyüklerin abartısız %90 ı bunuda indirdin mi kurcaladın mı düşürdün mü v.b sorular
öyle araba mı olur araba dediğin heryere gidicek dedi dayım o sırada rize de köydeydik daha dedim nereye gelsin dayı :)
unnamed54
06-11-2020, 14:05
hangi birini söylesem;
tek kapı araba olur mu? çoluk çocuk nasıl binecek (bekarım)
lpg li araba verilip benzinli arabaya mı binilir ?
saatlerdir temizliyorsun bıkmadın mı ?
bunu alacağına a3 yada golf alsaydın diyenlere tavım en çok gidin kendiniz araba almaya niyetlendiğinizde dediğiniz modelleri alın, hayır kimseye ne araç alacağım ile alakalı fikirde sormuyorum....
babam sevmez arabamı hiç ama seste etmez, en büyük destekçim her zaman abim olmuştur...
immortalboss
10-11-2020, 14:45
Astra F var
-Bunun da bagaj düdük gibi.(Bass+detay malzemeleri+takım sandığı daraltıyor biraz.) :)
-97 model arabaya bu parayı mı verdin?
-Üstüne xx daha koysaydın Golf 4 alırdın.
-Çok yakmıyor mu bu benzinde?
Corsa D vardı.
-Bunun da bagaj düdük gibi.
-Güzel de arka camlar otomatik
-Opellerde şu sorun oluyor, bu sorun oluyor.
131 vardı.
-Sat şunu da yeni bişey al.
-Araba güzel de eski.
-Derdi hiç bitmez bunların.
-Bununla uzun yola mı gidiyorsun bir de?
Anadol vardı.
-Aaa güzel yere park et eşek yemesin. (Acıktın galiba diye cevap verince bozulup gitmeceler...)
-Bunlar trafikten kalkmadı mı yaa?
-Eşekler yedi hep bunları. Kıh kıh kıh. (Çok görüp geçirdik, biz de bindik zamanında esprisi. Şimdi de totosuna kadar borçlanıp bankanın verdiği krediyi 1 taksit geriden ödeyen adam yapınca daha da kızıyorum.)
-Çok para harcarsın sen daha buna. (Sanane mk. Kan benim damar benim.)
78 model 3 kapılı otomatik Golf mk1 vardı.
-Aaa aynı orjinal gibi yapmışsınız valla.
-Bunu iyi cesaret edip almışsın.
-Bunu alacağına Tofaş alırdın. (Tofaş da Golf 1 de kullandım. Kullandığım Golf 10 yıl daha eski olmasına rağmen malzeme kalitesi ve dayanıklılık Tofaş'a göre kesinlikle daha fazlaydı.)
-Buna bi jant at. Amasörleri de 1 bakla kes. Abartı da dakdınmı mis gibi olur. (Türkçesi: Jantları değiştirip bir de spor yay veya coilover takabilirsen güzel bir de son susturucu ile gayet güzel olur. )
Tabi ki bütün araçlarıma yaptıkları en büyük yorum 2 saattir yıkayıp duruyorsun bitmedi mi? (Sanki kota var araç yıkamaya...)
arkadaşlarımın yanına bazen annemin jazz ile gidiyorum, hep bir ağızdan tek cümle; hoşgeldin prenses
https://i.hizliresim.com/DwmkvU.jpg (https://hizliresim.com/DwmkvU)
*foto temsilidir*
2010 focusuma binenlerin yorumları;
-kaç para şimdi bunlar
-ağır hasarlılar 70 den başlıyor demeye fırsat vermeden oha, ne 70 i yok 100 bin diyorlar
sonrası uzun bir süre sessizlik..
Yıkamacıda falan biri ne ediyor bunlar dediğinde o dönemki piyasanın altını söylüyorum :D
En son biri sorduğunda şu kadar ediyor dedim bindiğim f20 için, çok iyiymiş ben o paraya egea sattım daha yeni dedi.
polo 1.6 tdi var gören 1.2 mi diyo 1.6 dizel dediğim zaman şaşırıyorlar kasaya fazla değilmi diye :) ulan adam koymuş işte
birde kaç para oldu şimdi bunlar diyen var 120 civarı dediğim zamanda o kadar ediyormu çıktı :D
Diyorum bak altını söyleyin daha keyifli oluyor muhabbet :)
Mutlu Değerli
10-11-2020, 15:57
Diyorum bak altını söyleyin daha keyifli oluyor muhabbet :)
Biriyle muhabbetteyken Seneye şu paraya satarım diyorum, beni bilen bi başkası muhabbete giriyor ''Abi satarım diyosa satar, çakal bunlar'' diyolar :D :D :D :D
tiMachine
11-11-2020, 15:02
Arkadaş ortamında
"kanka mangala gidelim be tüm tayfa bineriz zaten"
aile ortamında
"köye gidelim"
trafikte
"sığıyor mu bunlar her yere"
tamir bakımda
"iyi gitmiş yav bu kilometreye kadar"
8+1 caravelle 600k + km :)
Boost Up
11-11-2020, 16:51
Mercedesin yaylarını taktırdım, orjinallerde bagajda. Otoparkta denk geldik, dedimki şunları ofise götürür müsün? Ne ki o dedi. Dedimki arabanın orjinal yayları. Tepki: Araba yaysız mı gidiyo???
İlk 18" jantları aldım, güzelim Mercedesin içine s.çtın, Linea jantına benziyo dedi.
Sonra 19" ları aldım, üzerindede PSS lastik vardı. Jantlar güzelde, sende hiç mi akıl yok gidip bitik lastik almışsın? (deseni biraz düz:D)
Arada sırada gelip der ama, "senin araba diğerlerine göre güzel duruyo he:)"
immortalboss
11-11-2020, 17:46
Bir tane de uyanık sanan tayfadan ekleyeyim. Aracım vardı satılık. Bir abi var talip oldu. Fiyat kırmaya çalışıyor. Diyalog şöyle.
B: Ben 0:Ayarsız dayı
B: Buyur abi dedim. (Araba 78 Golf!) (Zamanında 4750 ₺ yazdım ilana.)
O: Yav kardeşim sizde Golf varmış.
B: Evet abi.
O:3250 lira param var. Gel dersen gelirim.
B: Abi o paraya sen başka araba al dedim.
2 gün geçti. Aracı satmadık ilan süresi doldu. Telefon çaldı.
B: Buyur abi.
O: Kardeşim satıldı mı araba?
B: Evet abi
O: Ne kadara verdin?
B: 4650 abi.
O: Tüh bee. Ben o paralara çıkardım ya şimdi olsa veririm. Alacaktım o aracı dedi.
B: Arabayı satmadık abi şaka yaptık gel 4500 liraya al dedim.
O: Hee. Ya aslında eski araba dedi. Kapattı ruh hastası.
1 hafta sonra istediğim meblağlara sattım.
canimrecepcim
11-11-2020, 17:50
Mercedesin yaylarını taktırdım, orjinallerde bagajda. Otoparkta denk geldik, dedimki şunları ofise götürür müsün? Ne ki o dedi. Dedimki arabanın orjinal yayları. Tepki: Araba yaysız mı gidiyo???
İlk 18" jantları aldım, güzelim Mercedesin içine s.çtın, Linea jantına benziyo dedi.
Sonra 19" ları aldım, üzerindede PSS lastik vardı. Jantlar güzelde, sende hiç mi akıl yok gidip bitik lastik almışsın? (deseni biraz düz:D)
Arada sırada gelip der ama, "senin araba diğerlerine göre güzel duruyo he:)"
peki hiç esnafa kaça çıkar diye yorum yapan arkadaşın yok mu ?
Boost Up
12-11-2020, 07:29
peki hiç esnafa kaça çıkar diye yorum yapan arkadaşın yok mu ?
olmaz olur mu, "versene şunu bana", "satarsam haberim olsun" ve türevi bir sürü cümle:D
olmaz olur mu, "versene şunu bana", "satarsam haberim olsun" ve türevi bir sürü cümle:D
Satarsan haberimiz olsun cidden ;) ;) ;)
canimrecepcim
12-11-2020, 14:07
bi ver de sırtından 50-60 para koyak daha düğün yapcaz.
tequila818
12-11-2020, 14:45
E90 330i
Arabayı dün sattım ancak düne kadar her gören elleri arkasında birleştirip kaç motor bu? 3000. Çok yakar bu.
*Hırsız arabası
*Hakan peker - Bir efsane
Şirket aracı Duster ,
Kim görse bunlar teneke bunlar şöyle,, Arabayı boklayıp duruyorlar , Yaw şu piyasada maden işinde ( bizim ki gibi ağır fiziki şartları olmayan ) gayet yeterli iş görüyor. Benim tercihim değilki..
Bakıyorum kim bokladıysa aldı, özellikle Lpg li olanlarından çok alan var ..
Şimdi bende karşı ataktayım.. öyle boklanmaz böyle boklanır deyip :)))
Hanım'ın aracı 1.6 powershift fiesta, ona da çok yakıyordur lpg niye yok vs .. çoçuk olsa işe yaramaz Arızası çok,, . 4 senede 18.000'e gelmiş araç hep yaksa nolur yakmasa nolur yaw..
Abimde 2.0 dizel Sportage var 2012 model onada dünya laf ettmişlerdi Yok Kia ya bu paralar verilmez , 2.0 motora ne gerek var satamazsın elinde patlar vs .. şu zamana kadar arıza çıkarmadı 180 bin km olmuş , daha da Kia dan şaşmam diyor.
E seviyorsun sen bu arabaları , zarar da etmiyorsun hayırlı olsun der geçerler :)
Mutlu Değerli
25-08-2021, 21:44
Var mı günceliniz :D
Bana hala o arabalara nasıl o paraları verip alıyorsun diyolar :D
Otto_Skorzeny
25-08-2021, 22:41
Kaç para yakıyo, ferrari mi bu?, ne çok ses çıkarıyor, polis nasıl ceza kesmiyor, kaç para bu
ahmetakbayir
26-08-2021, 09:38
Kasislerden çapraz geçerken
-şu hareketlere bak serseri yılan :)
- trafiği yavaşlattın
- aha sürttü işte için yanmıyor mu
- bu nası zevk bi insan arabayı niye yere basar anlamam ki vs vs vs diye gidiyor
bi yere gidilceği zaman dağa tepeye ahmetin araba basık o gelemez muhabbeti çok oluyor :)
Yaklaşık 10 yılda toplam 3 spor yaylı Honda ve sayısız jant değişikliği yaptıktan sonra evlenmemden dolayı dizel otomatik Fluence'e geçiş yaptım.
Gören herkes ne zaman jant takacaksın, ne zaman basıyorsun aracı diye soruyor istisnasız.
Her zaman açmam ama bazen egzoz açık gelip gittiğimde "nasıl ceza yemiyor" diyor babam. Aileden çok laf geliyor da bir keresinde tümsekten geçerken "istersen arabadan ineyim" demişti. :D
immortalboss
26-08-2021, 14:41
Ben genelde ''uyuz'' diye anılırım. Ustaların sevmediği, arabama binenleri huzursuz olduğu, kapıyı kapatırken gözümün içine baktıkları insanım. Lafa gelince çok güzel araba bakar diyorlar ama arkamdan saydırdıklarına kalıbımı basarım. :D
ardicli2000
29-08-2021, 12:13
Senin araba güzel ama piyasası yok.
Bununla adam dövmeye gidersin.
İçi çok geniş.
Tam uzun yol arabası..
(araç mondeo)
https://i.hizliresim.com/of59iaf.jpg (https://www.hizliresim.com/of59iaf)
la sagrada familia kilisesi
ben dahil hiçkimsenin biteceği konusunda ümidi yok :D
komşu her gördüğünde;
-Amarok nasıl memnun musun?
-senin Amarok çok yakıyor mu ya?
-naptın Amarok u sattın mı?
(Aracımın Hilux olması dışında sorularda gariplik yok aslında :))
eminkilic61
18-04-2022, 12:51
-Kaç yakıyor bu?
-10-11 litre amca
-küçücük araba mı 10-11 litre?
-evet amca, gaza basmazsam 10-11 litre
Ahmet Saraçoğlu
19-04-2022, 11:10
4 koltuk ve hardtop olması sebebiyle bilmeyen , kadınlar , yada sanayideki dayılar ,,o dönem jettasının coupesi gibi bi model sanıyor..Üstü açılıyor diyince cam tavanı açılıyor sanıyolar ,, aa güzelmiş vs deniiyor..Asıl şok üstü açtığında yaşanıyor:)
senin arabanın ekzozunda acayip kara duman atıyo :D senin motor bitik :D
Bindiğim focus 4 wagon bu zamana kadar en çok kutuplaşılan arabam oldu.
+Ford'un böyle bir arabası mı varmış, çok beğendim, sedanından çok farklı duruyor
+Jantları güzelmiş
-Olmadı bu araba sana, halbuki şu araban ne güzeldi
-Jantları çok çirkin, şuna güzel bir jant al bari
En çok yorum janta geliyor, aldığımda ilk işim jant değişikliği diyordum, ama benim de gözüm alıştığından mıdır nedir başka jant takarsam uyumu bozulacakmış gibi geliyor.
https://i.hizliresim.com/2x3cqye.jpg (https://www.hizliresim.com/2x3cqye)
PiscocuK
19-04-2022, 14:52
Bu araba kimin??? sorusunu çok duydum duyuyorum :)
Polisler dahil modifiyeli Golf yorumunu çok duyuyorum. Orijinal R. :D
Z4'ü aldıktan sonra farkettiğim en büyük değişim trafik ışıklarına geldiğimde satıcı veya dilenci birileri varsa işi gücü bırakıp bana koşuyor ak
Kardeşim yandaki Clio daha pahalı ona gitsene :)
Sırf bu yüzden Cadde'ye Bostancı tren istasyonunun ordaki köprü altından çıkılan ışıkları haritamdan sildim asla kullanmayacağım.
Hele üstü açık yakalanırsan bittin direkt akraba olmaya çalışıyorlar
gokhankenar
20-04-2022, 07:42
Bizim ailedeki en negatif insan babamdır bu araba konusunda. Yıllar önce ilk tipoyu aldığımda bu niye dijital ibrelisini alaydın ya dedi. Onu sattım 2.0 tipo aldım 1.6 sı neyine yetmiyordu öbür araba ne güzeldi dedi. Birkaç sene geçti onu sattım Marea aldım. Oha çok pahalı almışsın bu niye gri öbür araba kırmızı kırmızı çok iyiydi dedi . Neyse onu da yolculadık birkaç ay önce. Bu sefer 1.6 Benzin+otomatik Focus aldım. Çok pahalı almışsın ve çok yakar bu dedi :)
eminkilic61
22-04-2022, 10:21
bugün duydum, duymaz olsaydım keşke
'bunu alacağına, a3 alsaydın ya'
turboman
22-04-2022, 23:59
Rkadaş:Valla bmw alacamda korkuyorum
Ben: dökük bakımsız alırsan üzer diğer arabalar gibi benim 5.bmw bu sıkıntı çıkarsa gider alırmıyım hiç
Rkadaş:çok yakar bu, jant sürtmüyomu, yere çok yakın nasıl sürüyorsun
Ben:sen araba alma,olurda alacak olursan mümkünse bmw olmasın tamammı.
;)
::ZaFeR::
23-04-2022, 00:40
Genellikle "yarış arabası mı bu " diyorlar.1.8 atmosferik 140 hp cvt araçtan ne de güzel yarış arabası olur ya :D
dj ugurcan
23-04-2022, 12:05
kuzenime m50 turboladık 1-2 gün bende kaldı araba. önceki araçlarımdan da ne kadar rahatsız olduğumu bilirler her şeyini anlattırdılar. manyaksınız siz oğlum kafayı yemişsiniz gibi yorumlar aldım geçtiğimiz aylarda :D kuzenimle binmeye ortak bi e30 aldık m54b30 swaplı. uyguna gelmişti. coupe sunroof kelebek cam m görünüm. o araba zamanında da evlen artık doymadın mı arabalara yaşın geçiyor diye yorumlarda almışlığım vardır :D
üst komşumuz 1 sene önce taşındı kendisi imam :D arabadan anlamaz çok parçalamışlar zamanında hem satıcılar hem de servisten. taşındığından beri 4 araç değiştirdim. aracımın koltuklarını söktüm yıkıyordum kapıda otomobiller üzerine sohbet açıldı aramızda. 2 saat kadar konuştu benimle. o günden sonra aldığım her arabayı istedi benden :D sen aldıysan iyidir güzeldir var mı eksiği yaptır bana anahtar teslim ver der :D 1-2 defa da beni araba bakmaya götürmüşlüğü vardır :D
Mutlu Değerli
22-10-2022, 15:14
Güncel varsa alırız
Ford ecosportumu verip, 3 ay önce mx5 aldım. %95i kocaman arabayı satıp bunu mu aldın, bir de üstüne para mı ekledin diyor. :D
crazy_orcun001
06-10-2023, 08:17
Annemin klasik sözü;
Oğlum senin hiç düzgün bi araban olmayacak mı?
Vay be konu hortlamış. Şu ara en çok duyduğum "ne yapıyon laa gay arabanla mutlu musun" C5A araç. Çoluk cocuk var artık bizden geçti :)
GokhanRS
06-10-2023, 09:41
kodiaq aldığımızdan beri hiç yorum gelmiyor :( iyi diyen de yok, kötü konuşan da. tam aile stili oldu be.
AyrtonSenna
06-10-2023, 09:44
Allah rahmet eylesin babamla biz o konuda anlaşırdık Çoğu aldığım A4'lerde ve kısa sürelide olsa S3 8l almıştım hepsinde ilk gördüğü zaman ufak bir tebessüm ederdi,kız arkadaşımla çıkacağım zaman 1-2 sene önce babam sen fiesta ile git benim işim var derdi bir de can damarımı biliyor benzinde alırım sen bana bırak arabayı daha iyi olur diyordu:D Annem zaten panik mode hemen ara hızlanmalarda yavaş git kalbim var nereden aldın ben seni sokakta bulmadım cevapları hazır şekilde dışarı çıkardık:D Şimdi hiç bir şeyin tadı yok 1 seneye yakın hevesim kalmadı bir de dediğim gibi vefat edince unuttum arabayı kalsın öyle A4 otoparkta boya hazırlık durumunda yarım vaziyette lastikler inik şekilde bekliyor
eminkilic61
06-10-2023, 10:23
dedem ne zaman i20N'i görse, arabayı ucuz sanıp 'çok iyi yaptın bunu alarak' diyor.
yarın memlekete yanına gideyim de tekrardan sevinsin :D
MetalliHead
06-10-2023, 13:38
Swift'le benzinciye gittim, orada olan tipin biri olsun ayağını yerden kessin yeter diyip acıyarak baktı. Evin önünde 2021 hybrid corolla yatıyor, bu sehir içi pratik oluyor diye biniyorum diyince yüzü bir düştü :D Amacım kimseyi kırmak değil ama insanın bindiği arabaya bakıp ezikleyenleri görünce ayar oluyorum.
Oguzhan.Ozturk
06-10-2023, 14:58
İlk coupe arabamı aldığımda babamın tepkisi ; a..... gidip tek kapı araba almış oldu incelememişti bile , hiç 4 kapı arabam olmadı hep coupe etraftakiler hep arka kapısı olmayan araba görünce senin kalemin der..
İş arkadaşlarım param yetmediği için tek kapı aldığımı falan sandıklarını söylemişti :D
AliGizda
06-10-2023, 15:24
Swift'le benzinciye gittim, orada olan tipin biri olsun ayağını yerden kessin yeter diyip acıyarak baktı. Evin önünde 2021 hybrid corolla yatıyor, bu sehir içi pratik oluyor diye biniyorum diyince yüzü bir düştü :D Amacım kimseyi kırmak değil ama insanın bindiği arabaya bakıp ezikleyenleri görünce ayar oluyorum.
Babamda günlük bindiği 2007 Logan var, evin ikinci arabası. Milletin bişey dediğine denk gelmedim ama genelde otobanda vs sol şeride geçince yoğun selektöre maruz kalıyoruz.
Ramazan bayramında denemek amacıyla Logan' la memlekete gittik, gerçekten kanser olduk yolda. Solda her gören selektör attı :) Ne zaman ki 'İstanbul' şöförleri bitti, rahata erdik :)
9 aydır Kocaelinde yaşıyorum, burda İstanbul' da görmediğim kadar eski, ucuz araba görüyorum. Kadınlar Şahin' e de biniyor, Fiorino' da kullanıyor. İstanbul' da var sanırım bu ucuz arabayı hakir görme.
nineleven
06-10-2023, 21:33
Öğrenciliğimde kılı kırk yarıp aldığım Audi A4 B8 kasa 2.0TFSI Quattro'ya gelen yorumlar ;
- Quattro'ysa tamam.
- Nasıl 4 çeker ya ? Bununla araziye mi giricen..
- 22 yaşında neden A4 ? Babanın arabası gibi duruyor. Alsaydın ya şöyle bi E92 , Z4 , E39 M5 , Mazda MX5 (o zaman yakın paraydılar)
- Neden Mercedes - BMW almadın ?
- Olm sen arabadan anlamıyon he..
- Hepsini kendin mi aldın :)
- 2.0 mı.. ne yakar var ya bu..
- Bunlar yağ yakıyor , şanzımanı da sıkıntılı..
- Ablam:Gurbetçi gibi.. Ne güzel arabalar var.. Gulietta alırdın. A5'le bunun arası kaç para ben vereyim ?
Ben:7-8 seneye bunu satınca 2 tane Gulietta alırım :D
Sonra bunu satıp parasıyla daire aldım. Elimdeki birikimin üzerine kredi çekip ''20 Opel Astra K 145HP Manuel bir araba aldım.
- Neden Golf almadın ?
- Piyasası yok..
- Otomatik olsaydı bari..
- Bunun doluları çok güzel..
- Audi satıp Opel mi aldın ?
- Olm sen arabadan anlamıyon hee..
Modifiyeyi biraktiğima sevindiler
MURAT_HLX
07-10-2023, 09:47
alırsan alfa olursun Kalfa :D
Genelde arabama (coupe) binenlerin elini kolunu kolçak vs gibi yerlere değdirmediğim, sigara içermediğim için söverler bana. Bir de arka koltuklara kimseyi oturtmadığım için çok kez tartıştım. En son arabanın çadırını ve örtüsünü bagaja koymak yerine arka koltuklara koyuyorum, yer yok diyerek kestiriyorum.
Mecburiyetten bir kez kayın pederi arka koltuğa bindirdim. Asfalt yolda yavaş yavaş diyen adam, köy yolunda 30km boyunca 20km/h hızla gidince fenalıklar geçirmişti hahaha :D
En çok gelen yorum ve sorular;
"2011 mi? Daha yeni modelmiş gibi duruyor."
"Arkası da ne kadar genişmiş."
"Yolda gidişi ne kadar konforluymuş, hiç yorulmadık."
"İçi Mercedes gibiymiş."
"Böyle Citroen mi varmış yeeeaaaaaa..."
"Aşiret paket mi oluyor şimdi la bu araba."
"Bunun parçası var mı."
"İyi cesaret biniyon buna, ya amortisörü bozulsa?"
"Hızlı giderken de indirip kaldırabiliyon mu?"
"Kaç milyon lira ediyor şimdi bunun piyasası."
gibi gerek komik gerek şaşkın, gerek saçma yorumlar geliyor çevreden.. :)
mikelazi
09-10-2023, 14:30
-ne yakıyor
-çok ufakmış
-arka kapısıdamı var
-bunla pistemi giriyorsun
-psa alınmaz(motor-şanzıman-yürüyen toyota)
-klima açınca yürüyormu
-sen aldıysan vardır bir bildiğin
-parcası varmı
- ...
-ne yakıyor
-çok ufakmış
-arka kapısıdamı var
-bunla pistemi giriyorsun
-psa alınmaz(motor-şanzıman-yürüyen toyota)
-klima açınca yürüyormu
-sen aldıysan vardır bir bildiğin
-parcası varmı
- ...
Hadi sen aldın. Bize de aldırdın :)
C1 güzel araba fazlaca yeter.
Güncel Golf'ümün aldığım rakamı duyunca;
O paraya sıfır araba alınırdı :)
Alın abi, size almayın diyen mi var :) benim param, benim keyfim..
mikelazi
09-10-2023, 14:53
Hadi sen aldın. Bize de aldırdın :)
C1 güzel araba fazlaca yeter.
sende dahil 6-7 kişiye 107-C1 aldırdım :D
::ZaFeR::
09-10-2023, 16:52
Lancer'dan sonra Megane SW alınca biraz garip geldi millete :D
Güncel aracım 2006 model bir Alfa Romeo… başka söze gerek yok :))
Bu artık 5. Alfa olduğu için kimse laf etmiyor. Ama ilk 3 Alfa da edilen lafların yazıldığı forumlar/konular bile mevcut internette :) o kadar uzun yazmaya gerek yok.
Ama şunu yazmalıyım, “bu armasında müslüman çocuk yiyen yılan olan araba değilmi?”
Geçen gün arabanın üstü açıkken 3-4 yaşlarında bir çocuk "anne arabanın üstü mü kırılmış?" dedi :D
araç: mini roadster