Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsata renk işletme
Low-Rider
09-10-2013, 16:29
207 üzerinde ki kırmızı şeritleri ruhsata ikinci renk olarak işletmek istiyorum, kısaca ne yapmak gerekiyor ?
131mirafiori
09-10-2013, 16:34
Abim boyacıdan göstermelik bi kırmızı yazan fatura, EK1 belgesini de doldurup muayeneye ordan bi kağıt vericekler onunlada emniyette ruhsatı değiştirmeye :)
muratburunce
09-10-2013, 16:34
benim bildiğim muayne istasyonuna gidip orda renk için muayne olup aldığınız belge ile emniyete gidiyorsunuz ruhsata işletiyorsunuz sonra...
SekoLive
09-10-2013, 16:35
tüp taktıgımda lagunanın tavanı işletmiştim siyah olarak
ozaman ek1 e siyah renkde mevcuttur yazmslardı
fatura v.s. istenmedi yıl 2011 di .
esenyurtta muayeneye girdim.
fatura olayı yenimidir? yoksa hep vardı bana mı es geçildi
Low-Rider
09-10-2013, 16:37
Randevu falan almaya gerek var mı bunun için ?
randevuya gerek yok diye biliyorum tespit için
Low-Rider
09-10-2013, 16:41
Kendim sordum kendim cevapliyim :D
Randevuya gerek yokmuş.
İstasyona gidip tespit yaptırıp daha sonra fatura kestirip emniyete gidip ruhsat'ı yenilemek yetiyormuş
Peki orjinal olan bişeyi niye işletiyosun Özgür?
YavuzNaz
09-10-2013, 16:43
Muayne randevusu alınıyor diye biliyorum Özgür, araçta tadilat değişiklik seçeneğini seçilerek.
benim bildiğim aracın %30'dan fazla kısmının farklı renk olması gerekiyor, ruhsata ikinci rengi ekletebilmek için.
Low-Rider
09-10-2013, 16:44
Peki orjinal olan bişeyi niye işletiyosun Özgür?
Orjinal olması polisi ilgilendirmiyor ki, açtım internetten fotoğraf gösterdim. Orjinal olabilir ruhsatta yazmıyor dedi.
Muayne randevusu alacaksın Özgür, araçta tadilat değişiklik seçeneğini seçerek.
Tüv'de çalışan arkadaş ile görüştüm randevuya gerek yok dedi
muratburunce
09-10-2013, 16:46
randevu almadan gittik sadece uzaktan bakıyor bu araba 2renk evet kırmızı var tamam imzalayıp geçiyorlar... araç kaplatıp işletmiştik ordan biliyorum... uzaktan baktı araç beyazdı mat kırmızı olmuştu baktı uzaktan kırmızı dedi yazdı gitti :D
ismailozkan_01
09-10-2013, 18:07
yetkili servisten alacağınız orjinallik belgesiyle kanıtlayabilirsiniz başınız ağrımaz...
Arkadaslar acıklamıs zaten detayları
Ek olarak bu ıslemlerın toplam maliyetı 210 lira olacak
Ek1 ve ruhsat 2 yapragının degısımı
Low-Rider
09-10-2013, 18:14
Arkadaslar acıklamıs zaten detayları
Ek olarak bu ıslemlerın toplam maliyetı 210 lira olacak
Ek1 ve ruhsat 2 yapragının degısımı
vay arkadaş bu kadar maliyetli olacağını düşünmemiştim
onursumer
09-10-2013, 18:23
ben de yakın zamanda hem kişi sayısını hemde rengini değiştirdim aracın
tespit yaptırmak yeterli yanlız fatura istemediler benden aldığımda boyleydi dedim hem tuv e hemde karakola bir işlem yapılmadı direk hallettiler
ruhsat işleri maliyetli oluyor biraz 2 nushada değişiyorsa 200tl yi buluyor
Peugeot'dan yazı isteyebilirsiniz. Zaten sınır %30 degil miydi?
Low-Rider
09-10-2013, 18:39
Ben bir bayiye uğruyim hsonu
onursumer
09-10-2013, 18:46
aynen bir uğra sor bide fatura vs almak için masraf yapma benim picanto trafiğie çift renk çıkmış ben aldıktan sonra sokuldu mavi kısmı direk tespit yaptırdım aldığımda beyazdı diye soyledim karakolda hiç sorun etmediler
psikolojikdeli
09-10-2013, 21:12
Orj,nallik belgesi al bro nissan olsaydı biliyosun 15 dakikaya elindeydi ama kötü pejo da skıntı :D
darkmoon
09-10-2013, 21:31
servise uğra olmassa vakdin zamanında yoksa bir müşavire ver onlar 2 günde halleder sende o sıra rahat rahat aracını sürersin uğraşmassın bu işlerle kafan kulağın ağrımaz..
bendede vectra varken ruhsatta renk kısmında panacotta yazıyor diye bırakmışlardı panacotta (sarı) falan diye rengi belli eden ibare olması lazımmış.. bende gidip yeniden ruhsat çıkartmışdım..
Low-Rider
09-10-2013, 21:33
Orj,nallik belgesi al bro nissan olsaydı biliyosun 15 dakikaya elindeydi ama kötü pejo da skıntı :D
çenç bizim işimiz :D
servise uğra olmassa vakdin zamanında yoksa bir müşavire ver onlar 2 günde halleder sende o sıra rahat rahat aracını sürersin uğraşmassın bu işlerle kafan kulağın ağrımaz..
bendede vectra varken ruhsatta renk kısmında panacotta yazıyor diye bırakmışlardı panacotta (sarı) falan diye rengi belli eden ibare olması lazımmış.. bende gidip yeniden ruhsat çıkartmışdım..
esenyurt tüvtürk 2dakika mesafede işyerime bugün üşengeçliğimden gitmedim
ctesi uğrarım servisten kağıt alabilirsem daha uğraşmam
milyon kere anadolu yakasına geçtim ama bu son olaylardan sonra herşeye takık durumdalar
alsında sıfır km alırken bayilerin böyle olaylara yeterli önemi vermemesinden oluyor hep.
İyide araçta komple tek parça farklı renk olmadığı sürece bu kurallara aykırı bişey sayılmıyorki şerit ? Bu polislerde şaşırdı iyice be abicim,bu nedir ya benide geçenlerde çevirdiler kapı şeridi için mırın kırın yaptılar ama aynı şekilde bahsettikten sonra tamam tamam diyip gönderdiler,şerit yani en nihayetinde bide orjinal
Emre Abdik
10-10-2013, 08:42
Canım Türkiyem :D Kolay gelsin kanka :)