Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu bir çağrıdır: Kısa farlarınızı gece-gündüz yakın!
İyi kotu araclarimizi seven ve kullanan arkadaslar olarak guzel seyler yaptigimiz oluyor ve bunlari gostermeyi de seviyoruz. Ama bunlari gosterirken de gorusumuzden veya gorunmemizden feragat etmeyelim.
Bunlari neden yaziyorum diye soran arkadaslar olabilir. Sebebi ise şudur: Az once eve gecmek uzere ara sokaktan yogun olan bizim caddeye gecerken her zamanki gibi sagima baktim. Baktigimda sadece biraz uzakta bir taksiyi gordum tam cikmak uzere hamle yapacakken sadece amerikan park ve sis farlarini yakmis olan Opel Astranin gectigini farkettim ve tekrar durdum. Arac normal kisa farlarini da yakmis olsaydi cok daha rahat gorurdum cunku sis farlari cok asagida kaldigindan aydinligini bile gormedim. Ara ara bu sekilde araclari sollamaya cikarken aynamda son anda vb durumlarda da goruyorum. Hatta hava yagmurlu vb iken yagmur kaydirici da kullanarak gorusumu maksimize etmeme ragmen gorusumun azalmasiyla gormekte zorlaniyorum. Ogleyin o sekilde gidin ama aksamlari da o sekilde gitmeyin dogru duzgun farinizi yakin. Ayni durum aksamlari sadece gunduz farini kullanarak ilerleyenler icinde gecerlidir. İyi gunler.
Farların sadece görmek için olmadığını,görünmek içinde olduğunu idrak etmemiz lazım önce.
Arka sis farlarını bile marifetmiş gibi normal havada yakan ''bitirim'' ler olduğu sürece bu çağrı çok hafif kalmış bence.
Emre turgut
18-10-2013, 10:33
bencede hele kı bu havalarda farları yakmalı zaten son günlerde ıst polıslerı xenon ve amerıkan park olayına takmış bence ıkı turlu sıkıntı yasamaktansa yakmak önemli..
ben ne mesaj başlığını nede ilk mesajı anlamadım
anlayan biri açıklasın lütfen
ben yaz-kış her zaman gunduz de gece de farlarımı yakarım farlarımız farketmek oldugu kadar farkedilmek için de var
diyor ki akşamlar sadece amerikan parkla gezen apaçiler adam gibi farlarınızı yakın :D
arayıp şikayet etmeli, normal hava şartlarında ön ve arka sis farlarını yakanı.
çevresinin sağlığını düşünmeyeni bizim düşünmemiz yersiz olur neticede.
Ulan dun yagmur yagiyor gunduzde olsa gorus dusuyor mallar far falan yakmiyor gicik oluyorum
Yaw ben de şu arka sisleri açanlara acayip ayar oluyorum. Ne anlıyorlar bi türlü anlamadım..
Açanlara söylüyorum arkadan iğrenç duruyor !
Birde o bizenonlari her boka marifetmis gibi sellektor yapanlar varya onlarada benden selam olsun
ben yaz-kış her zaman gunduz de gece de farlarımı yakarım farlarımız farketmek oldugu kadar farkedilmek için de var
:icon_tup::icon_tup:
bence siz biraz daha dikatli olmalisinuz :)
Emre turgut
18-10-2013, 10:54
diyor ki akşamlar sadece amerikan parkla gezen apaçiler adam gibi farlarınızı yakın :D
:hahaha: ...
imprezaWRC
18-10-2013, 11:00
Sırf otomobil kullananlar değil, motorsiklet kullananlarında farlarını açmalarını tavsiye ederim. Geçen gün havanın tam kararmaya başladığı saat diliminde farlarını açmadan gezen bir kuryeyi az kaldı Carrefour'dan içeri sokuyordum; neyseki fark ettim de yol verdim.
M_PROJECT
18-10-2013, 11:02
eksiklikler ulkesiyiz , far , sinyal , yaya gecidinde durmama .... 50 degil 500 yilda gecse bi *** degismez .
imprezaWRC
18-10-2013, 11:05
Yaw ben de şu arka sisleri açanlara acayip ayar oluyorum. Ne anlıyorlar bi türlü anlamadım..
Açanlara söylüyorum arkadan iğrenç duruyor !
Ben öyle bir durumda uzunları açık bırakıyorum, o benim gözlerim oymayı kendinde hak görebiliyorsa bende ona retina taraması yapabilirim.
valla ben başlığı okuyunca gündüz far yakmayın anladım ne saçma bi konu acaba ne yazılmış diye içeriği okudum , gene aydınlanamadım çıkıyorum :D Ama gece gündüz arka sis farınızı yakmayın yeşil lazer ışık aldım aynanıza tutarım valla :D
Ben öyle bir durumda uzunları açık bırakıyorum, o benim gözlerim oymayı kendinde hak görebiliyorsa bende ona retina taraması yapabilirim.
hgahjgdjahdhjadjha retına taraması ıımıs :D:D:D:D
Trance-R
18-10-2013, 11:19
sis farı nedir ?
ne amaç ile kullanılır ? ... tamamen farklı işler için kullanıyoruz !
yok o degilde bu ara farini bile yakmayi unutanlari goruyorum ben, selektor atiyorum bon bon bakiyo, isikta anca anlatiyorum derdimi :D
Ahmetfikri
18-10-2013, 11:27
İnsanlar ebeveynlerine küfür edilmesinden hoşlanıyo benim anladığım gece gündüz ön arka sis farı yakana çakarım uzunları :)
KISA FARLAR = PARKLAR veya farkedilmek adına ;
KISA FARLAR = PARK & SİS APAÇİLİĞİ DEĞİLDİR !
ontheair
18-10-2013, 11:40
Türk insanı ne otomobil kullanmasını ne de trafik kültürünü öğrenemedi öğrenemeyecek.
GokhanRS
18-10-2013, 11:46
dün adam park sis geziyor ama kamil bilmiyorki sislerinden biride yanmıyor. önünü görmeden nasıl geziyorlar öyle anlamıyorum. birde makas atıyorlar aynı bu tayfa ve ulan eşşek park sis açtın bir eşşeklik ettin zaten. üstüne birde makas atıyorsun yeminle aynadan belli bile olmuyor geldiği. aniden sağa geçmem gerekti boş sanıp geçtim ve kamil bana vurmamak için kamyona patlayacaktı az daha.
allah korudu. ancak sorsan kesin ben suçluyumdur. onun o silik yanan 5 watlık sarı amerikan parkını göremediğim için ehliyetime el konması gereklidir kesin bu adama göre.
esas benim jipte LED DRL (gunduz farlarina)az egitimli memur beyefendi sis fari diye ceza yazdi :D. ona napcaz.
lethaldoze
18-10-2013, 12:08
Benim el alışkanlığım oldu, kontağı çevirdiğim an farlarıda yakarım. Yaz kış, gece gündüz fark etmez.
Örneğin AVM otoparklarında da yakmayanlar var ve hiç gözükmüyorlar bazen.
Arka sis farını yakanlara çok fena sektiriyorum her seferinde..
Galiba gece far yakmayı unutanların bir kısmı yeni göstergeler yüzünden unutuyor.. Optitron vs göstergeler devamlı ışıl ışıl olduğundan unutuluyor olabilir..
mehmetRS
18-10-2013, 12:26
birde arkadan gelirken uzunları acıp önündeki her insanın cekileceğini düşünerek gelenler ve ayarsız farları ile taksici albealar var.. albeaların zaten uzunları yakmasına gerek yok o halde zaten direk oyucu şekilde geziyorlar. O uzunları yakıp gelenlere kötü bir suprizim oluyor genelde :) " kararan iç dikiz aynası " :D
Boost Up
18-10-2013, 12:33
Birde o bizenonlari her boka marifetmis gibi sellektor yapanlar varya onlarada benden selam olsun
Keske her arabada bi-xenon olsa. Patir kutur selektor yapinca anliyolar. Otoban 120 ile akiyor, beyfendi en sol seritte 80 le gidiyor. Selektor atiyosun, el kol yapiyor. Bende bunaltana kadar bi-xenon atiyorum. Sonra yol veriyorlar.
Ayrica, ozelliklede geceleri mercekli xenon (bi-xenon olmasi sart degil) onunuzu gayet guzel gosteriyor.
Birde konudan bagimsiz olarak, dikkatinizi cekti mi bilmiyorum, yasim cogunuza gore kucuk ama uzun yolculuk yaptim. Cogu "sehirler arasi yolda" aydinlatma namina birsey yok. Geceleri otoban kapkaranlik (ist-ankara) dun gunubirlik eskidehire gittik, yolda yine aydinlatma yok. Bu tarz sikayetlerimi mail atarak bildirdim. Sizlerden ricam, sizde bu talep dogrultusunda mail atmaniz. Iyi bayramlar herkese:)
cgnozdmr
18-10-2013, 12:33
Örneğin AVM otoparklarında da yakmayanlar var ve hiç gözükmüyorlar bazen.
Kesinlikle bana göre çok çok önemli bir nokta çoğu insan buna dikkat etmiyor öne çıkardığınız için teşekkürler :icon_tup:
başlığı değiştim
sanırım daha anlaşılır oldu ?
Bu bir çağrıdır: Kısa farlarınızı gece-gündüz yakın!
edit:
Arka sis farlarınıda müsait bi yerinize sokun
yazacaktım ama sığmıyor yaw
fatihcakin
18-10-2013, 12:42
O kısa farlar, xenon ise baya bir küfür yenebilir.
Risendark
18-10-2013, 13:02
Arka sis farını açanların sülalesine sağlam bi kayıyorum daha sonra hem korna hem sellektör eşliğinde yaklaşık 1 km yol alıyoruz anlamıyorsa yanına geçiyorum kornaya basarak arka sisleri kapattırıyorum rica ederek çoğuda kapatıyor seve seve :) Ön sislere bişey demiyorum çünkü daha hiç göz alan bi sis görmedim (Hyundai ERA harici)...
Arka sisleri her acana uzunlari dayiyorum,onune gecincede ben yakiyorum ancak davarlarin cogu niye uzun yaktigimi anlamiyorlar bile...
Anadoluda yada egitim seviyesi dusuk soforler yapiyor bu isleri.
Zaten en buyuk sorunlarin kaynagi egitim degil mi? Daha fazla yazmayim,siyasete giricek...
Benim arabada otomatik konumda duruyor farlar. Uygun karanlıkta kendisi yanıyor ama 2 gün önce örneğin yağmurda ben yaktım manuel.
Otomatik farın esprisi sadece tünel geçişlerinde falan otomatik yansın diye mi?
Neye göre yanıp neye göre sönmeye karar veriyor, bilen var mı?
Bende sonradan takilan xenonlardan rahatsiz oluyorum. Adam sirf beyaz renk yansin diye 10000k, 12000k ampul takiyo arabasina nikon fotograf makinesi gibi geziyo yollarda. Bide onlari marifetmis gibi en tepeye kaldiriyolar hatta bunlarin cogu minibus soforleri. Minibuslerin farlari zaten yukarda bizim araclarinda bi cogu basık hal boyle olunca 12000k nin hepsi beynimin icinde oluyor.
İdeal olani 6000k dir. Lutfen bu konuyada dikkat edelim.
Benim arabada otomatik konumda duruyor farlar. Uygun karanlıkta kendisi yanıyor ama 2 gün önce örneğin yağmurda ben yaktım manuel.
Otomatik farın esprisi sadece tünel geçişlerinde falan otomatik yansın diye mi?
Neye göre yanıp neye göre sönmeye karar veriyor, bilen var mı?
abi cam üzerindeki sensör algılamasıyla alakalı yanıyor. Işığın azalması veya artmasına gore otomatık algılayıp yakıyor veya sonduruyor. Bazen bende elle yakmak durumunda kalıyorum tum araclarımızda
turbo&quattro
19-10-2013, 15:53
eksiklikler ulkesiyiz , far , sinyal , yaya gecidinde durmama .... 50 degil 500 yilda gecse bi *** degismez .
Aci olmus ama gercekler aynen boyle. Keske herkesin imkani olsada gelismis bir ulkede 1 gun dahi olsa gecirse Tr de medeniyetten uzak nasil yasandigini anlasa, ona gore davransa.
Sarı park sis acanlara alıstık artık, xenon sis-far acanlar var bir de. yağmurda kendileri de bi *** göremedikleri gibi baskalarının da görüşünü engelleyip, gözlerine tecavüz ediyorlar
Bu bir cagrıdır: plaka aydınlatmanıza kdar xenon yapıp ebeveynlerinizi zor durumda bırakmayın :D
HondatugraL
19-10-2013, 16:01
başlığı değiştim
edit:
:hahaha::hahaha: Sığaydı iyidi :D
başlığı değiştim
edit:
Tesekkur ederim. Ama kesinlikle sis stoplari konusunda degil goremedigim zaman yola cikarken son anda gordugum amerikan park ve sislerle gezen guruha laf atmistim.