Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır Araç Seçimi Yardım ?
Arkadaşlar Herkese Merhaba,
Çok kararsız kaldığım için sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum bu sebeple yukarıda ki gibi bir anket hazırladım. Cevaplarınızı bekliyorum. Herkese iyi akşamlar. :D
HondatugraL
19-10-2013, 18:38
Kendı kendıme dsg yı gordum ve " ohoov sakın ol şampıyon " dedım ve Hondaya bastım oyu.
darkmoon
19-10-2013, 18:39
ikinci el açısından jetta bence.. tek kötü yanı aşırı var şirket araçları taksiler v.b o yanını o kadar umursamıyorsan jetta en ideali bence.
Honda'da güzel..
Astra içlerinde en farklı tasarıma sahip ilgi çekebilicek güzel bir araç ağır bir duruşu var tasarım açısından.. yeni kasa sedanı ben şahsen başarılı buluyorum..
Kendı kendıme dsg yı gordum ve " ohoov sakın ol şampıyon " dedım ve Hondaya bastım oyu.
Ben ki bir vti (eski) kullanıcısı olarak Honda için farklı şeyler düşünüyorum. Ama olaya duygusal bakmamak lazım sanırım :)
ikinci el açısından jetta bence.. tek kötü yanı aşırı var şirket araçları taksiler v.b o yanını o kadar umursamıyorsan jetta en ideali bence.
Honda'da güzel..
Astra içlerinde en farklı tasarıma sahip ilgi çekebilicek güzel bir araç ağır bir duruşu var tasarım açısından.. yeni kasa sedanı ben şahsen başarılı buluyorum..
Hocam aklımdakileri yazmışsın. zaten bundan dolayı kafam karıştı. :) ama bi karar vermek lazım. karda kışta yaya nereye kadar :)
HondatugraL
19-10-2013, 18:47
Ben ki bir vti (eski) kullanıcısı olarak Honda için farklı şeyler düşünüyorum. Ama olaya duygusal bakmamak lazım sanırım :)
Ne yalan söyliyim normalde vw ile Honda arasında düşünürdüm ama dsg yi gorunce sanıye dusunmedim.
darkmoon
19-10-2013, 18:50
zaten karar yazdıklarımda saklı..
eğer ikinci el yedek parça piyasa değeri kısaca önemliyse seçimlerin içinde jetta'yı tek geç..
yok ben biniciyim birazda altımdaki araç hani şirket,taksi v.b türevi değilde binek şahsa yönelik bir araç olsun istiyorsan civic ile astra'lara bak derim..
Civicler hakkında malumatım yok ama eminim güzeldir, Astralarda neticede almandır oda iyidir bu iki arasındaki seçim farkı tamamen yakıt ekonomisi ve dolu paket aldığın için en üst pakette donanım farkında olucakdır..
ikisininde donanımını bilmediğim için kıyaslama yapamıyorum..Ama sen yaparsan zaten ortaya hangisini alabiliceğin çıkar.. :)
Bn olsam Vti alırdım ama Vti düşünmezsen jetta alırdım.
Civic in otomatiğini bilmiyorum ama manuel fabrika çıkışı lpg li yakın bi arkadaşımda var. Çok az yakıyor ve araçtan acayip memnun. ( Fd6 satıp Fb7 aldı )
Astra nın tasarımı muhteşem hele ki sedan ın. Ama yakıtı Civic ten fazla olur diye düşünüyorum. Oyumu Astra dan yana kullandım. Bence Astra.
Ne yalan söyliyim normalde vw ile Honda arasında düşünürdüm ama dsg yi gorunce sanıye dusunmedim.
DSG şanzıman benimde aklıma takılıyor ama yeni modellerde sorun yaşanmadığı gibi bir genel kanaat var. :)
zaten karar yazdıklarımda saklı..
eğer ikinci el yedek parça piyasa değeri kısaca önemliyse seçimlerin içinde jetta'yı tek geç..
yok ben biniciyim birazda altımdaki araç hani şirket,taksi v.b türevi değilde binek şahsa yönelik bir araç olsun istiyorsan civic ile astra'lara bak derim..
Civicler hakkında malumatım yok ama eminim güzeldir, Astralarda neticede almandır oda iyidir bu iki arasındaki seçim farkı tamamen yakıt ekonomisi ve dolu paket aldığın için en üst pakette donanım farkında olucakdır..
ikisininde donanımını bilmediğim için kıyaslama yapamıyorum..Ama sen yaparsan zaten ortaya hangisini alabiliceğin çıkar.. :)
jetta donanım olarak diğerlerinden daha üstün. fakat yakıt tasarrufu için civic te fabrikasyon lpg durumu biraz değiştiriyor. üstelik garantiyi bozmuyor. donanım olarakta jettaya yaklaşıyor. opel donanım olarak diğerlerinden daha aşağıda kalıyor, yalnız tasarım olarak kesinlikle çok dikkat çekici, lpg dışarıda takılırsa ve bundan dolayı motor arıza verirse garanti kapsamından çıkarıyorlar.
Bn olsam Vti alırdım ama Vti düşünmezsen jetta alırdım.
Ah diyorum başka da birşey demiyorum. :D
Civic in otomatiğini bilmiyorum ama manuel fabrika çıkışı lpg li yakın bi arkadaşımda var. Çok az yakıyor ve araçtan acayip memnun. ( Fd6 satıp Fb7 aldı )
Astra nın tasarımı muhteşem hele ki sedan ın. Ama yakıtı Civic ten fazla olur diye düşünüyorum. Oyumu Astra dan yana kullandım. Bence Astra.
Ben de ilk olarak astra düşündüm fakat civic lpg olayı aklımı karıştırdı. teknolojik donanım olarakta civic astradan daha üstün. fakat tasarım hakikaten muhteşem. tabi jetta yakıt olarak bakmazsan bu ikisinin bir özeti gibi. tasarımı da hoşuma gidiyor. :) oy için teşekkürler :)
Shadow_Dancer
19-10-2013, 19:14
jetta derim..
Ne şanzımanmış şu dsg eleştir eleştir bitmedi tork konvertörlü klasik otomatiğe dönseler de rahatlasak :) diyerek başlayalım.
Bence de ikinci eli düşünüyorsan jettayı tek geç, hatta iç malzeme kalitesinde de, işçilikte de. Yakıt tüketiminde tsi-dsg kombosu işini görür.
darkmoon
19-10-2013, 19:21
herkes sıcak bakdığı markaya yönelir sen önceden honda almışsın ordan bir memnuniyet ve duygusal bir bağın olmuş sanırsam.. bende misal opel kullandım iki vectram oldu bende opelden çok memnun kaldım misal bende şu seçimlerinde opele sıcak bakıyorum ayrıca tasarım faktörüde var tabiki..
jetta dediğim gibi eğerki takıntın yoksa yani sen 65 bin tl vericen jetta alıcan aynı aracı 40-45 verip şirket aracı yada taksi olarak görüceksin bolcana yollarda aranızda 25 bin tl lik koca fark olmasına rağmen aynı kefeye koyucaklar.. böyle takıntıların yoksa bence jettayı tek geç..
Cıvıc LPG ıle cok cok ıyı bır alternatıf.
Garantısı uzun-kullanımı kolay ve kronık arıza acısından daha az rısklı.
Sorunsuz sıkıntısız bınmek ıstıyorum dıyorsanız honda
Mekanık olarak ıyı olsun. Dersenız jetta
Tasarım ve konfor ıstıyorum dıyorsanız astra
Benım tercıhım 1.4 T cosmo astra olurdu
jetta derim..
Oy için teşekkürler :)
Ne şanzımanmış şu dsg eleştir eleştir bitmedi tork konvertörlü klasik otomatiğe dönseler de rahatlasak :) diyerek başlayalım.
Bence de ikinci eli düşünüyorsan jettayı tek geç, hatta iç malzeme kalitesinde de, işçilikte de. Yakıt tüketiminde tsi-dsg kombosu işini görür.
Beklesek mi acaba :) tsi-dsg kombosunun şirket aracı olarak çok tercih edilmesinde bir sebep vardır diye düşünüyorum. :)
herkes sıcak bakdığı markaya yönelir sen önceden honda almışsın ordan bir memnuniyet ve duygusal bir bağın olmuş sanırsam.. bende misal opel kullandım iki vectram oldu bende opelden çok memnun kaldım misal bende şu seçimlerinde opele sıcak bakıyorum ayrıca tasarım faktörüde var tabiki..
jetta dediğim gibi eğerki takıntın yoksa yani sen 65 bin tl vericen jetta alıcan aynı aracı 40-45 verip şirket aracı yada taksi olarak görüceksin bolcana yollarda aranızda 25 bin tl lik koca fark olmasına rağmen aynı kefeye koyucaklar.. böyle takıntıların yoksa bence jettayı tek geç..
Valla ne kadar kalbim civic dese de jetta daha sıcak geliyor. aslında çok olması tutulması bence iyi :) zaten takıntılı biri değilim :)
Cıvıc LPG ıle cok cok ıyı bır alternatıf.
Garantısı uzun-kullanımı kolay ve kronık arıza acısından daha az rısklı.
Haklısın ama Jetta ve Astranın da hakkını vermek lazım. onlar da Alman :)
Sorunsuz sıkıntısız bınmek ıstıyorum dıyorsanız honda
Mekanık olarak ıyı olsun. Dersenız jetta
Tasarım ve konfor ıstıyorum dıyorsanız astra
Benım tercıhım 1.4 T cosmo astra olurdu
Astra cosmo fiyat farkı karşılayabileceğimden fazla o sebeple sport tercih edebiliyorum. :)
ykavcioglu
19-10-2013, 19:57
Abi bırak şirket araçlarını, 177 lik 320 D:)))
Oyumu jettaya verdim ama ona alternatif olarak octavia dusunun derim. 140 beygirlik yeni nesil motor var ve performans verilerinin astra'nin 140 ligiyla alakasi yok, cok basarili arac.
İbrahim33
19-10-2013, 20:15
Opel astra çok güzel , hatta bence bu sınıftaki en güzel araba astra.Ben olsam astra tercih ederdim , hem kasasıda nispeten daha yeni.
Abi bırak şirket araçlarını, 177 lik 320 D:)))
Obey valla bi ara bacanaklarla baktık ama bizim bütçe ile minimum 3 kişi ortak almamız lazım :)
Oyumu jettaya verdim ama ona alternatif olarak octavia dusunun derim. 140 beygirlik yeni nesil motor var ve performans verilerinin astra'nin 140 ligiyla alakasi yok, cok basarili arac.
oy için teşekkürler. octavia bi ara düşündüm ama ikinci el de prim yapmayabilir diye vazgeçtim :) ama düşünülebilir. tasarımı ödüllü bir araç.
Opel astra çok güzel , hatta bence bu sınıftaki en güzel araba astra.Ben olsam astra tercih ederdim , hem kasasıda nispeten daha yeni.
Yeni astra sedan tasarım olarak çok hoşuma gidiyor. fakat donanım olarak biraz eksikleri olduğunu düşünüyorum. ama yine de alacağım araba astra olabilir. oy için teşekkür ederim. :)
ykavcioglu
19-10-2013, 20:39
Abi 65 e alırsın temiz birşey, bal rengi buluruz :D
Abi 65 e alırsın temiz birşey, bal rengi buluruz :D
Obey onlarında km çok oluyor. 4-5 yaşında ben ne yapim 130.000 km de arabayı :)
Değerli oy ve yorumlarınızı bekliyorum. :)
Yarın gidip bi inceleyelim elegans'ı bacanak :)
Focus4171
20-10-2013, 00:30
Jetta dedim. Tipi ve motoru daha güzel :) Gerisine karışmam :)
Yarın gidip bi inceleyelim elegans'ı bacanak :)
Valla bacanak yakından incelemekte fayda var. Astraya test sürüşü yaptım. jettayı canlıda baya bi inceledim. bir de civic elegance ı görmek lazım. :)
Jetta dedim. Tipi ve motoru daha güzel :) Gerisine karışmam :)
Oy için teşekkür ederim. :)
Honda candır bacanak. Avatarın hakkını ver :)
_driver_
20-10-2013, 10:59
jetta diyenlerdenim ben de
Shadow_Dancer
20-10-2013, 11:26
Bu hondalarda ki otomatik şanzuman nasıl bişe? Klasik otomatik mi?
melihyilmaz
20-10-2013, 11:27
yeni i30 neden düşünmüyosun elit dizelini donanım konusunda çok çok dolu bi arac
i-vtec07
20-10-2013, 12:34
cıvıc te ki otomatik şanzıman klasik, tork konvektörlü 5 ileri bir şanzıman var..sorunsuz ve çok konforlu vites atışları sessiz ve klasik otomatik şanzımana göre gayet hızlı vites değiştiriyo fakat uzun vites oranları nedeniyle performansı törpülüyo (0-100 12.2 sn) ve şehir içinde çok ekonomik olduğu söylenemez..
3.vites 181 de kesiciye giriyo :D 4 ün 5 in sonu nasip olmadı hiç :D
2 sene fd6 otomatik kullandım yakıt ortalamam şehir içi şehir dışı çok sakin kullanımda genel de 7-8 arası oluyodu :) hafif gazlarsam 10 lt oluyodu
sorun çıkartmasın yıllarca bineyim performansı yeter diyosanız cıvıc..
performans istiyosanız jetta tercih edin otomatik cıvıc ten çok bi performans beklemeyin.. saygılar
Honda candır bacanak. Avatarın hakkını ver :)
Bacanak çok haklısın honda kalbimde fakat farklı alternatifleri değerlendirmek lazım :)
jetta diyenlerdenim ben de
Oy için teşekkür ederim.
Bu hondalarda ki otomatik şanzuman nasıl bişe? Klasik otomatik mi?
Evet klasik otomatik. Bugün test etme imkanım oldu. Eşim arkada otururken vites geçişini hissetmedi. :)
yeni i30 neden düşünmüyosun elit dizelini donanım konusunda çok çok dolu bi arac
Yeni i30 baktım fakat diğerlerinin yanında pek düşünmedim. Tavsiyen için teşekkür ederim. :)
cıvıc te ki otomatik şanzıman klasik, tork konvektörlü 5 ileri bir şanzıman var..sorunsuz ve çok konforlu vites atışları sessiz ve klasik otomatik şanzımana göre gayet hızlı vites değiştiriyo fakat uzun vites oranları nedeniyle performansı törpülüyo (0-100 12.2 sn) ve şehir içinde çok ekonomik olduğu söylenemez..
3.vites 181 de kesiciye giriyo :D 4 ün 5 in sonu nasip olmadı hiç :D
2 sene fd6 otomatik kullandım yakıt ortalamam şehir içi şehir dışı çok sakin kullanımda genel de 7-8 arası oluyodu :) hafif gazlarsam 10 lt oluyodu
sorun çıkartmasın yıllarca bineyim performansı yeter diyosanız cıvıc..
performans istiyosanız jetta tercih edin otomatik cıvıc ten çok bi performans beklemeyin.. saygılar
Lpg farkı dolayısı ile honda diğerlerinin yarısı kadar yakıyor sanırım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. :)
JETTA derim performans, yakıt olarak avantajlı Uzamak istediğinde zamanlarda sorun yaşatmaz yüzünü güldürür garantisi bizzat biziz abi :D
JETTA derim performans, yakıt olarak avantajlı Uzamak istediğinde zamanlarda sorun yaşatmaz yüzünü güldürür garantisi bizzat biziz abi :D
Oy ve tavsiyen için teşekkür ederim dostum. Bakalım anket sonuçları ne çıkacak. Performans jetta ama yakıt lpg olduğu için civic yakıt tasarrufunda önde diye düşünüyorum.
Iç hacim ferahlığı açısından civic,
Yakıt ve sorunsuzluk açısından civic,
Kasa güzelliği olarak jetta
Kendi açımdan belli başlı kriterler böyle olurdu. Astraya kötü demiyorum ama jetta ve civic daha tercih edilebilir bence. Sonuç olarak tsi ve dsg hala tam oturmamış olduğundan civic tercih ederdim
Jetta dedim çünkü ;
Highline olması başlı başına konfor demek.
1.4 TSI basınca gider , basmazsan az yakar.
DSG için kesinlikle +2 yıl garanti uzatımı yapınız. DSG nin rahat ve konforu tartışılmaz.
Hakkınıza hayırlı olsun.
Kendi açımdan belli başlı kriterler böyle olurdu. Astraya kötü demiyorum ama jetta ve civic daha tercih edilebilir bence. Sonuç olarak tsi ve dsg hala tam oturmamış olduğundan civic tercih ederdim
Sehir ici/sehir disi/karma yakit tuketimi
Civicte (otomatik) 9.6/5.2/6.8
Jettada (dsg) 7.7/5.0/6.0
Kaldi ki sehir ici dur kalkta fark daha acilacak. tsi motorun oturmadigi konusunu da arkadaslara birakiyorum :)
Yakıt açısından Civic'i tercih edersiniz?
Tsi ile Dsg tam oturmadığı için Civic tercih edersiniz doğru mu anladım?
Sizi tebrik ediyorum gerçekten bravo.
Sehir ici/sehir disi/karma yakit tuketimi
Civicte (otomatik) 9.6/5.2/6.8
Jettada (dsg) 7.7/5.0/6.0
Kaldi ki sehir ici dur kalkta fark daha acilacak. tsi motorun oturmadigi konusunu da arkadaslara birakiyorum :)
Yakıt açısından Civic'i tercih edersiniz?
Tsi ile Dsg tam oturmadığı için Civic tercih edersiniz doğru mu anladım?
Sizi tebrik ediyorum gerçekten bravo.
Lpgli olacak civic bilmem farkettiniz mi?
Evet BEN öyle düşünüyorum ve civic tercih ediyorum. Tsi ve dsgye hala güvenilir olarak bakamayanlardanım. Jetta düz dizel olsaydı bu karşılaştırmada jettayı tercih ederdim.
Garanti süreleri ile ilgili bugün bir araştırma yaptım ve konuyu sizinle paylaşmak istedim.
Opel 2 yıllık fabrika garantisine karşılık 2 yıl daha uzatma için astra modelinde 750 tl istiyor. Bu konuyu kendi resmi sitesinden de duyurmuş.
Volkswagen 2 yıllık fabrika garantisine 2 yıl daha uzatma için bazı forumlardan okuduğum kadarıyla 1.200 tl istiyor. Bu arada kendi resmi sitelerinde bu konuyu yetkili satıcı ile görüşerek fiyat alınabileceği yazıyor.
Honda 6 yıl fabrika garantisi veriyor ayrıca lpg tankı ve bununla ilgili motor sorunlarını da garanti kapsamına alıyor.
Erdem K.
21-10-2013, 08:23
belirttiğiniz 3 seçenek arasında, kasa-motor-vites-donanım olarak hoşuma giden jetta tercih edilebilir bir araçtır...
herşey bi yere kadar cebi düşünmek lazım BENCE :)
Lpgli Honda az yakar çok kaçar , sonuçta aralarında dağlar kadar fark yok bence kesinlikle HONDA hayat ONDA :D
sonradan okudum garantiside 6 sene yada 150.000kmdir. Dertsiz düşünmeden Honda bence
volume81
21-10-2013, 09:11
highline jetta'nın şuanki fiyatı nedir ? 1.4 tsi dsg (122 veya 140 hp'ler ? )
ben jetta'ya bastım oyumu iki aracıda kullandım uzun bir süre honda aşırı fazla yakıyor tork yok ve şanzumanı kanser eder cins'den 2006-2010 arası dsg 7 lerde problem çıktı fakat sonra düzelttiler şuan dsg 7'lerde hiç bir problem yok :)
edit: honda LPG'li idi ve jetta 1.4 tsi benzin'de , jetta 1 tık daha az yakıyor tecrübe ile sabit ve her konuda jetta civic'den üstün :)
honda ile KDZ. Ereğli'de depoyu fulledim taksim the marmara otelin önüne geldim normal kullanarak otelin etrafında 1 tur attım benzin lambası yandı :) jetta ile biraz daha kastım az yaksın diye fulledikden sonra aynı yolu gittim geldim sonra lamba yandı :)
en son ölçtüğümde jetta 29krş honda ise lpg'de 330krş yakıyordu 6 ay önce :)
ersandeniz
21-10-2013, 09:27
Bence;
1.civic
2.jetta
3.astra
belirttiğiniz 3 seçenek arasında, kasa-motor-vites-donanım olarak hoşuma giden jetta tercih edilebilir bir araçtır...
Değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim. :)
herşey bi yere kadar cebi düşünmek lazım BENCE :)
Lpgli Honda az yakar çok kaçar , sonuçta aralarında dağlar kadar fark yok bence kesinlikle HONDA hayat ONDA :D
sonradan okudum garantiside 6 sene yada 150.000kmdir. Dertsiz düşünmeden Honda bence
Honda ile duygusal bir bağım var. ayrıca böyle avantajların da olması beni yaklaştırıyor. fakat jetta gerçeği de yadsınamaz :)
highline jetta'nın şuanki fiyatı nedir ? 1.4 tsi dsg (122 veya 140 hp'ler ? )
ben jetta'ya bastım oyumu iki aracıda kullandım uzun bir süre honda aşırı fazla yakıyor tork yok ve şanzumanı kanser eder cins'den 2006-2010 arası dsg 7 lerde problem çıktı fakat sonra düzelttiler şuan dsg 7'lerde hiç bir problem yok :)
edit: honda LPG'li idi ve jetta 1.4 tsi benzin'de , jetta 1 tık daha az yakıyor tecrübe ile sabit ve her konuda jetta civic'den üstün :)
honda ile KDZ. Ereğli'de depoyu fulledim taksim the marmara otelin önüne geldim normal kullanarak otelin etrafında 1 tur attım benzin lambası yandı :) jetta ile biraz daha kastım az yaksın diye fulledikden sonra aynı yolu gittim geldim sonra lamba yandı :)
en son ölçtüğümde jetta 29krş honda ise lpg'de 330krş yakıyordu 6 ay önce :)
Honda ile arasında 2,5-3bin fiyat farkı var. değerlendirmeniz kullanıcı olmanızdan dolayı beni etkiledi. lpg li hondanın benzinli jettadan çok yakıyor olması aslında gayet ilginç bir konu :)
Bence;
1.civic
2.jetta
3.astra
Değerlendirmeniz için teşekkür ederim. :)
Skoda da degerlendirilmeli bence.yeni kasa jettayı eziyor bence
Skoda da degerlendirilmeli bence.yeni kasa jettayı eziyor bence
Skoda Yeni Octavianın 1.4 TSI DSG şanzımanlı fiyatı jettadan pahalıya geliyor. açıkçası 2.el satılabilirlik açısından bu üç araca yoğunlaştım. ayrıca şunu da belirtmeliyim ki yeni octavia dan oturduğum binada bir komşumuz satın aldı. onun aracını inceledim gerçekten de çok etkileyici bir araç :)
Kesinlikle JETTA
Değerlendirmeniz için teşekkür ederim. :)
individual
21-10-2013, 10:30
Volkswagen 1.4 L TSI "Twincharger"
Best New Engine(2006)
yılın yeni geliştirilen en iyi motoru ödül
International Engine of the Year(2009,2010)
uluslararası yılın motoru ödülü
1.0 litre to 1.4 litre(2006,2007,2008,2009,2010,2011,2012,2013)
1lt ile 1.4lt arası yılın en iyi motoru ödülü
Best Fuel Economy / Green Engine (2009)
yılın en çevreci ve ekonomik motoru ödülü
International Engine of the Year - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year)
Alıntı
i-vtec07
21-10-2013, 11:06
Volkswagen 1.4 L TSI "Twincharger"
Best New Engine(2006)
yılın yeni geliştirilen en iyi motoru ödül
International Engine of the Year(2009,2010)
uluslararası yılın motoru ödülü
1.0 litre to 1.4 litre(2006,2007,2008,2009,2010,2011,2012,2013)
1lt ile 1.4lt arası yılın en iyi motoru ödülü
Best Fuel Economy / Green Engine (2009)
yılın en çevreci ve ekonomik motoru ödülü
International Engine of the Year - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year)
Alıntı
Abi ödül alan motor twin charger tsi olmasi lazim :) bahsi gecen jettada single charger var.. yani cok muhteşem bi motor degil twincharger a göre :) normal 1.4 turbo
Abi ödül alan motor twin charger tsi olmasi lazim :) bahsi gecen jettada single charger var.. yani cok muhteşem bi motor degil twincharger a göre :) normal 1.4 turbo
Biraz araştırdım internette doğru söylüyorsun ödül alan twincharger tsi fakat şu andaki tsi teknolojisi supercharger ve dolayısı ile hem daha fazla tork ile %6 daha tasarruflu olduğu söyleniyor aşağıdaki linkte :
New VW 122 PS TSI Engine In Detail (http://www.worldcarfans.com/10705294254/new-vw-122-ps-tsi-engine-in-detail)
jetta dan yana oyumu kullandım.
Tasarım, dsg ve highline paket olması oldukca cezbedici.
individual
21-10-2013, 15:41
Evet doğrudur ben teknoloji olarak diğer markalar o yıllardaki aldığı ödüllerle karşılaştırma adına paylaştım.VW Twincharge olayını azaltıyor turbo ile güzel başarılı motorlar üretiyor mesela 1.2TSI motoru.
Volkswagen 1.2TSI Presentation - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=PY91c8JCwv0)
Jetta'dan yana oyumu kullandım.
-Astra'yı eledim çünkü bakım masrafları Mercedes'i aratmayacak seviyede (yetkili Opel vs. yetkili Mercedes)
-Civic'i elemedim aslında, benim için arabadan indikten sonra arabaya tekrar bakma isteği doğmalı, Civic bunu başarabilen bir araba değil, ama bu kişiye göre değişebileceğinden bir şey diyemem.
-Jetta gerek ikinci eldeki peynir-ekmek gibi satılması, gerekse hızlanma ve yakıt tüketimi açısından motor-şanzıman uyumu gayet tatminkar. Ayrıca atla deve sorunlar çıkmıyor, çıktığında da eğer araç yetkili servis bakımlı ve kurcalanmamış bir araçsa iyi niyet garantisi adı altında son derece yardımcı olunuyor, tecrübeyle sabit.
-Jetta tercih etmemdeki bir diğer sebep, biraz LPG karşıtı bir insanım, yakıt tasarrufu için arabanın orasını burası kesmek biçmek bana mantıklı gelmiyor, hele ki sıfır araç alıyorsam.
1-jetta
2-astra
3-civic
ben astra alırdım. :)
jetta dan yana oyumu kullandım.
Tasarım, dsg ve highline paket olması oldukca cezbedici.
İnan benide cezbediyor ama astranın tasarımı ve hondanın yakıt tasarrufu emin ol karar sürecimi zorlaştırıyor.
Evet doğrudur ben teknoloji olarak diğer markalar o yıllardaki aldığı ödüllerle karşılaştırma adına paylaştım.VW Twincharge olayını azaltıyor turbo ile güzel başarılı motorlar üretiyor mesela 1.2TSI motoru.
Volkswagen 1.2TSI Presentation - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=PY91c8JCwv0)
Paylaşım için teşekkürler dostum :)
Jetta'dan yana oyumu kullandım.
-Astra'yı eledim çünkü bakım masrafları Mercedes'i aratmayacak seviyede (yetkili Opel vs. yetkili Mercedes)
-Civic'i elemedim aslında, benim için arabadan indikten sonra arabaya tekrar bakma isteği doğmalı, Civic bunu başarabilen bir araba değil, ama bu kişiye göre değişebileceğinden bir şey diyemem.
-Jetta gerek ikinci eldeki peynir-ekmek gibi satılması, gerekse hızlanma ve yakıt tüketimi açısından motor-şanzıman uyumu gayet tatminkar. Ayrıca atla deve sorunlar çıkmıyor, çıktığında da eğer araç yetkili servis bakımlı ve kurcalanmamış bir araçsa iyi niyet garantisi adı altında son derece yardımcı olunuyor, tecrübeyle sabit.
-Jetta tercih etmemdeki bir diğer sebep, biraz LPG karşıtı bir insanım, yakıt tasarrufu için arabanın orasını burası kesmek biçmek bana mantıklı gelmiyor, hele ki sıfır araç alıyorsam.
Değerlendirme için teşekkür ederim. Ama emin ol ben civic ile test sürüşü yaptım arabadan indikten sonra tekrar bakma isteği içimde doğdu :) astrada yüksek devirde vites atışlarda tekleme yaptı pek hoşuma gitmedi ama sonuçta yüksek devirlerde fazla kullanmayacağım için düşünülebilir. Jetta ile kısmetse bu cumartesi test sürüşüne çıkacağım. içini canlı inceledim. fakat sürmek daha nasip olmadı.
1-jetta
2-astra
3-civic
ben astra alırdım. :)
Dostum sıralamada 1. sıraya jetta demişsin ama astrayı alırım demişsin :) demekki sende benim gibi tasarımı sevdin :)
Temsili resimlerdir.
http://www.arabaport.com/images/haberler/yeni_astra_sedan_moskova_otomobil_fuari_yolcusu_h3 871.jpg
http://www.ajansotomobil.com/galeri/resimler/61695F61625F636162635163626B63696B6467A762776287.j pg
http://www.araba5.com/wp-content/uploads/2013/02/volkswagen-jetta-fiyatlar%C4%B11.jpg
ykavcioglu
22-10-2013, 11:31
asalet jetta'da var abi ama yakıt çok önemli, yeni civic fena değil.
bence skoda'nın yeni modellerinide bir incele, fiyatlarıda arabada güzel
Dostum sıralamada 1. sıraya jetta demişsin ama astra'yı alırım demişsin. :) demek ki sen de benim gibi tasarımı sevdin. :)
aynen tasarımın etkisi büyük. ancak astra'nın malzeme ve işçiliği, sürüşü ve tok alman otomobili yapısı da jetta'dan geri kalmaz kesinlikle. honda'ya ise yorumum yok, o nedir birader yaa...
asalet jetta'da var abi ama yakıt çok önemli, yeni civic fena değil.
bence skoda'nın yeni modellerinide bir incele, fiyatlarıda arabada güzel
Obey skoda eski jetta motorunu kullanıyor. jetta ile aynı fiyata satılıyor. jettada şu anda bulunan 1.4 tsi 90kw 122ps motor hem tork olarak %30 daha fazla hem de yakıtı %6 tasarruflu harcıyormuşş :)
aynen tasarımın etkisi büyük. ancak astra'nın malzeme ve işçiliği, sürüşü ve tok alman otomobili yapısı da jetta'dan geri kalmaz kesinlikle. honda'ya ise yorumum yok, o nedir birader yaa...
Yalnız böyle konuşmadan önce bi git honda ile test sürüşüne çık :) eminim bu fikrin değişecek. bu kadar mı rahat bir koltuk olur :) test sürüşünde uyuyacaktım neredeyse :) 50 tl lik lpg at burdan erzuruma git :) mola vermessin yolda o derece :)
atma bacanak din kardeşiyiz :) 50 TL ye otobüs bileti bile bulamazsın:D arkadaş içinde honda aşkı yatıyor bu belli daha ne sorgulama yapıyorsun alda kurtulalım :D
atma bacanak din kardeşiyiz :) 50 TL ye otobüs bileti bile bulamazsın:D arkadaş içinde honda aşkı yatıyor bu belli daha ne sorgulama yapıyorsun alda kurtulalım :D
Bacanak aşk karın doyurmuyor. :) Valla jetta uzak ara önde :)
Bacanak aşk karın doyurmuyor. :) Valla jetta uzak ara önde :)
Bıçak yarası geçer ama VTEC yarası hiç geçmez bacanak :D Ah TM ah bi piyasada adını duyuramadan sattın :(
Bıçak yarası geçer ama VTEC yarası hiç geçmez bacanak :D Ah TM ah bi piyasada adını duyuramadan sattın :(
Olsun be bacanak hayırlısı olur. Cihat kardeşim de gözü gibi bakıyor TM ye Maşallah :)
Yalnız böyle konuşmadan önce bi git honda ile test sürüşüne çık. :) eminim bu fikrin değişecek. bu kadar mı rahat bir koltuk olur? :) test sürüşünde uyuyacaktım neredeyse. :) 50 tl'lik lpg at, burdan erzurum'a git. :) mola vermezsin yolda o derece. :)
konfor, kalite, performans, yol tutuş ve frenajda ne jetta ne de astra, civic'in eline su dökemez. hele yakıt ve tasarımda honda bir başka yaa. artı şanzuman... :)
İbrahim33
23-10-2013, 16:34
ne jettaymış bee , oylara bak.
sorma... öyle bi araba ki piyasa da sıfırını bulamıyorsun. istediğim gibi (beyaz renk + sunroof) bir jetta ne doğuşta ne de bayilerinde kalmamış en yakın tarih 3 ay sonrası :(
sorma... öyle bi araba ki piyasa da sıfırını bulamıyorsun. istediğim gibi (beyaz renk + sunroof) bir jetta ne doğuşta ne de bayilerinde kalmamış en yakın tarih 3 ay sonrası :(
beyaz sunroffsuz verebilirim istersen
Obey skoda eski jetta motorunu kullanıyor. jetta ile aynı fiyata satılıyor. jettada şu anda bulunan 1.4 tsi 90kw 122ps motor hem tork olarak %30 daha fazla hem de yakıtı %6 tasarruflu harcıyormuşş :)
orada bir yanlışınız var sanırım, tam tersine jetta eski motoru skoda yeni motoru kullanıyor. skoda'da 1.4 tsi motor 140 hp güç ve 250 nm tork üretiyor, jetta'da 122 hp güç ve 200 nm tork üretiyor. Sizin %30 daha fazla tork ve %6 tasarruf dediğiniz 122'lik motorun 1.6 fsi motora göre kıyaslaması :D
beyaz sunroffsuz verebilirim istersen
sunroofsuz buldum 2 tane sunroof olmadan da olmuyor ya :)
orada bir yanlışınız var sanırım, tam tersine jetta eski motoru skoda yeni motoru kullanıyor. skoda'da 1.4 tsi motor 140 hp güç ve 250 nm tork üretiyor, jetta'da 122 hp güç ve 200 nm tork üretiyor. Sizin %30 daha fazla tork ve %6 tasarruf dediğiniz 122'lik motorun 1.6 fsi motora göre kıyaslaması :D
haklısın dostum. sanırım ben yanlış anlamışım :)
Abi gel vb yi verim sana sıfır araçta bence Honda derim 6 yıl garanti vs Japonlar biliyor bu işi:)
http://i1260.photobucket.com/albums/ii561/alper63/7164a15d3fe5613843cebbe3db9521b2_zps187955ee.jpg
:icon_tup:
darkmoon
23-10-2013, 22:39
çok doğal şirket araçları,kiralama araçları,taksiler v.b çok rağbet ediyor jettaya sıfırının giriş paketide 45 bin tl tabi filo çekenler çok daha ucuza alıyodur.. Bir nevi modern çağın doğan , şahini ..
Bence seçenekler içerisinde Astra ilk sırada yer alır.
Karşılaştırmada verilen donanımlara göre Astra Sport değil de Cosmo seçilmeli ki Highline Jetta'dan daha uyguna gelecektir yine rakamsal açıdan.
Yakıt olarak birbirlerine çok yakınlar, 0.5 lt oynar bence katalog verisi harici reel rakamlarda aralarında max aynı kişinin kullanımında.
Opel'in servisi pahalı denilmiş, VW çok da ucuz değil, keza Honda da öyle.
İç mekan kalitesi olarak sıralarsak Astra > Jetta > Civic
Sorunsuzluk, Civic > Jetta > Astra
Performans Jetta > Astra > Civic
Konfor Astra > Civic > Jetta
bence genel olarak puanlamalarda Astra çıkar kendi adıma görüşüm bu şekilde, ayrıca tipi en güzel araç aralarında..
Abi gel vb yi verim sana sıfır araçta bence Honda derim 6 yıl garanti vs Japonlar biliyor bu işi:)
Kardeşim bu vesile ile hayırlı teskereler :) Valla bekar olsam alırdım, TM bile iyi kaldı bende :)
http://i1260.photobucket.com/albums/ii561/alper63/7164a15d3fe5613843cebbe3db9521b2_zps187955ee.jpg
Jantlar güzelmiş dostum. :)
çok doğal şirket araçları,kiralama araçları,taksiler v.b çok rağbet ediyor jettaya sıfırının giriş paketide 45 bin tl tabi filo çekenler çok daha ucuza alıyodur.. Bir nevi modern çağın doğan , şahini ..
Hocam sende jetta genelde orta düzey yöneticilere alınan ya da kiralanan bir araç çokta fazla taksi vb. olarak kullanılmıyor ya da ben denk gelmiyorum. :)
Bence seçenekler içerisinde Astra ilk sırada yer alır.
Karşılaştırmada verilen donanımlara göre Astra Sport değil de Cosmo seçilmeli ki Highline Jetta'dan daha uyguna gelecektir yine rakamsal açıdan.
Yakıt olarak birbirlerine çok yakınlar, 0.5 lt oynar bence katalog verisi harici reel rakamlarda aralarında max aynı kişinin kullanımında.
Opel'in servisi pahalı denilmiş, VW çok da ucuz değil, keza Honda da öyle.
İç mekan kalitesi olarak sıralarsak Astra > Jetta > Civic
Sorunsuzluk, Civic > Jetta > Astra
Performans Jetta > Astra > Civic
Konfor Astra > Civic > Jetta
bence genel olarak puanlamalarda Astra çıkar kendi adıma görüşüm bu şekilde, ayrıca tipi en güzel araç aralarında..
Astranın test sürüşünde dip gaz ile giderken vites geçişlerini hissettim. açıkçası pek hoşuma gitmedi. ama alacağım bu araç ile şehiriçi kullanım olacağı için çokta önemli değil. yani açıkçası 3 araba da olabilir. fakat 180 kişiden 114 ü jetta demiş :)
İbrahim33
25-10-2013, 07:23
bende daha t plaka jetta görmedim.
bende daha t plaka jetta görmedim.
son oylarınızı bekliyorum. Anket bugün bitiyor :)
ilker_yusuf
26-10-2013, 15:06
Kesinlikle ASTRA....
Jetta çok fazla şirketlerde kullanılmaya başlandı. Bireysel kullanıcıs bile az. Astra olmuyorsa Honda