PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyetisyen tanıdığı olan

PiscocuK
21-10-2013, 09:29
selamlar

arkadaşlar bayramda da ayarı biraz kaçırıp 120 KG yi aştım koşarak 125 civarına geliyorum..hazır hızımı almış koşmaya başlamışken bunu spora ve diyetisyene çevireyim dedim

ilk kez bu zamana kadar bu kilo beni rahatsız etmeye başladı..neredeyse ayağımı biyere koymadan çorap giyemeyeceğim gibi..

bugün bu işi bir şekilde halletmem gerekiyor..daha çok kulaktan dolma değil direk muhatap olan deneyen kişiler tavsiyede bulunursa çok sevinirim.

acil olarak öğlene kadar netleştirip randevu almak istiyorum

teşekkürler

Ahmet Saraçoğlu
21-10-2013, 09:47
beylikdüzü medilife ta Gülseren hanım var.Bir dönem 122 den 106 ya düşürmüştü beni sağolsun.Sonrasında aldım verdim derken 105 civarındayım ama bende tekrar gimek istiyorum 90 civarına düşmek için.

PiscocuK
21-10-2013, 09:51
ortalama nekadar zamanda bu kiloya düştünüz..tlf numarası varsa özelden gönderebilirimsin

onat
21-10-2013, 09:55
vg sayfasını takip edersen çok faydası olur. paylaşılan bilgiler ile ciddi form tutan arkadaşlarımız mevcut.

s2k
21-10-2013, 09:56
vg sayfasını takip edersen çok faydası olur. paylaşılan bilgiler ile ciddi form tutan arkadaşlarımız mevcut.

müşteri çalma :D:D:D

onat
21-10-2013, 09:57
müşteri çalma :D:D:D

hahahaha doc adamsın.

diyetisyen candır :hahaha:

PiscocuK
21-10-2013, 10:26

bende kendi çapımda zaman zaman diyet yapıyorum ama istediğim prof destek.yani kanımı vs alıp ona göre bir kontrol yapılmasını istiyorum

yusuf yılmaz
21-10-2013, 12:08
istersen benim işim bu
personal olarak yardımcı olabilirim
spor+ diet
kilo işin en kolay kısmı
özelden görüşelim

Mehmet Gazihan
21-10-2013, 12:36
Diyetisyen Serap ORAK TUFAN - Ataşehir Diyetisyen - Diyetisyen İstanbul (http://www.kendinizeiyibakin.com/tr/)

Ataşehir McDonalds üstü

4 ayda 15kg verdim

Hiç spor yapmadan ve aç kalmadan.

Chn53
21-10-2013, 12:42
ben 3 ay kadar gittim , ilk ay haftada 1,5-2 kilo arası gidiyodu spor yapmadan sadece diyet listesine uyarak , 2. ay haftada 1 kiloya düştü spor yapmadığım için ve bende sonrasında haftada 3 gün yürüyüşe başladım yine haftada 2 kiloya yakın vermeye basladım . 3 ayda 20 kilo verdim 125 den 105 e düştüm ama tabi sonra bırakınca gerisi ***** fazlasıyla aldık :D

Ataşehir McDonalds üstü

yer çok iyiymiş :D

PiscocuK
21-10-2013, 16:59
Tesekkurler arkadaslar.bugun gittim uskudarda tavsiye uzerine bir diyetisyen ile gorustum.yarin sabah kan verip bismillah dicez.bakalim sonuclar ne olacak

onat
21-10-2013, 17:02
ben 3 ay kadar gittim , ilk ay haftada 1,5-2 kilo arası gidiyodu spor yapmadan sadece diyet listesine uyarak , 2. ay haftada 1 kiloya düştü spor yapmadığım için ve bende sonrasında haftada 3 gün yürüyüşe başladım yine haftada 2 kiloya yakın vermeye basladım . 3 ayda 20 kilo verdim 125 den 105 e düştüm ama tabi sonra bırakınca gerisi ***** fazlasıyla aldık :D

yer çok iyiymiş :D

kendine haksızlk etme sende boyda var :D iri cüsselisin yani :D

Time-R
21-10-2013, 17:34
Bu isin sirrini verebilirim, ama yapabilir misin bilmem abi. Soyleyecegim hicbirsey kulaktan dolma degil. Cepten ararsan anlatirim.

semavi
21-10-2013, 17:52
Beni şoka sokan kayınbiraderim oldu...

109KG'den 68lere kadar gerilemişti... ve yaşı 16 civarıydı... Neden bir anda diyete başladı bilemiyoruz... artık kızlar mı dalga geçti, şişman diye minübüsten mi attılar, iki kişilik akbil mi bastırdılar :D

Yaptığı, devamlı spor, sıfır ekmek pilav vs, günde abartısız 8-10 civarı elma vs...

Sağlıklı mıdır bilemiyorum ama yeme diye yalvardığımız çocuğa ye diye yalvarmaya başlamıştık. Şimdi normale oturdu 80-85 civarı kilosu...

Bu arada bugün bende yıllar sonra ilk defa ekmek yemeden öğlen yemeği yedim ve akşamıda kuruyemişle vs atlatmayı planlıyorum...

PiscocuK
20-11-2013, 21:19
bugün ikinci randevum vardı bir ay oldu ve 7 kilo verdim artık 113 kiloyum

bakalım ocak 1 dediğimizde kaç olacağız :)

Ae86
20-11-2013, 23:30
Canan Efendigil Karatay kitaplarını alıp uygula.Paran cebinde kalsın.

TolgaEsentepe
20-11-2013, 23:42
ne kadar verdin abi diyetisyene ?

gurcell
20-11-2013, 23:50
Diyerisyenlerin tumu palavra. Yillarca 10 verdirdiler, 15 aldirm, karatay kitaplarini okudum, hayatim degisti. 3 ayda 15 kilo, ac kalmayi kenara birak, yemekten usandim artik.

speed_emre
21-11-2013, 00:05
karatay bu kadar etkılımı ya :) bosunamı spora para verıyoruz :D tavsıye edermısınız :)

Suleyman
21-11-2013, 00:12
karatay bu kadar etkılımı ya :) bosunamı spora para verıyoruz :D tavsıye edermısınız :)

kanka uğraşma sen yine kilo alırsın a.k :hahaha:

alper_pug
21-11-2013, 00:24
Profesyonel destek almadan , kendi kurallarımı uygulayarak 5 buçuk ayda 26 kilo verdim.Yaklaşık 2 yıl önce.Şuan 73 kiloyum, halada koruyorum kilomu ama psikolojik rahatsız oldum sonunda , ne yesem kg alırım diye korkuyorum :D Şeker , ekmeği kesip boğazımı tutmayı öğrendim :) Şuanda alkol fast food gırla ama galiba oturdu vücudum.

speed_emre
21-11-2013, 00:28
kanka uğraşma sen yine kilo alırsın a.k :hahaha:

kanka sporu bıraktım şimdilik iş arıyorum işin durumuna göre devam edicem ama sıkıntıdan biraz kaçırıyorum 1 kilo aldım tırsıyorum valla :confused:

Suleyman
21-11-2013, 00:34
kanka sporu bıraktım şimdilik iş arıyorum işin durumuna göre devam edicem ama sıkıntıdan biraz kaçırıyorum 1 kilo aldım tırsıyorum valla :confused:

Az buçuk kilo vermişken dikkat et bari spora geri dönene kadar :)gerçi spor zamanı daha da dikkatli olman gerekecek :):):)

speed_emre
21-11-2013, 00:38
aynen su kitabı merakettim karatayın araştırayım bakalım :D

dasemert
21-11-2013, 01:15
benimde kilo almam lazım ailem dahil herkes iskelet muamelesi yapıyor ama ne yaparsam yapayim kilo alamıyorum yardımcı olacak biri varmıdır ki acaba :D

_driver_
21-11-2013, 01:26
benimde kilo almam lazım ailem dahil herkes iskelet muamelesi yapıyor ama ne yaparsam yapayim kilo alamıyorum yardımcı olacak biri varmıdır ki acaba :D

mantı makarna tarzı hamur işi peşine uyku :D

PiscocuK
21-11-2013, 08:26
Canan Efendigil Karatay kitaplarını alıp uygula.Paran cebinde kalsın.

Diyerisyenlerin tumu palavra. Yillarca 10 verdirdiler, 15 aldirm, karatay kitaplarini okudum, hayatim degisti. 3 ayda 15 kilo, ac kalmayi kenara birak, yemekten usandim artik.

nasıl bukadar emin konuşuyorsunuz anlamıyorum 330 çıktı benim kollestrolüm?karatay bunu yazdığı kitapta nasıl anlıyor yada gud hastalığına yakalanmama ramak kalmış 1 aydır toplamda 4 kere kırmızı et yedim bunu bana nasıl söylüyor anlamıyorum.

sabah sabah sinirlenmim dedim ama para benim param sağlık benim sağlığım tavsiyelerinizi kendinize saklayın..benim almak istediğim tavsiye diyetisyen önerisiydi buldum başladım memnunum.

ayrıca körü körüne 3 ayda 15 kilo vermek nekadar sağlıklı nekadar yağ yaktın kaslar eridimi yoksa kasmı yaptın?

bende körü körüne kendi çapımda diyet yapıyordum dukandı kokandı kilo verdim sanıyordum oyüzden prof destek aldım

PiscocuK
21-11-2013, 08:29
ne kadar verdin abi diyetisyene ?

90 TL veriyorum kardeşim sende baya fit olmuşsun bu arada :)

gurcell
21-11-2013, 08:45
Benim trigliseridim 300 den 139 a, total kolestrolum 210 dan 120 ye indi. Salak sacma diyetisyenlerin karatay kolestrolu arttirir laflarina hic inanmayin. Ben bosa yazmiyorum ama para senin git bayil diyetisyenlere.

Once git de aclik ve tokluk kan sekerine baktir, hicbir gerizekali diyetisyen bol para kazanmak icin insulin direncine baktirtmaz.

Bende insulin direnci vardi mesela. Karatay ve glisemik endekse dikkat ederek beslendim ve saglikli olarak kilo verdim ve vermeye devam ediyorum.

Ha cok merak ettin ya yag oranimi, su an yuzde 44 den yuzde 21e dustu.

Istersen kan degerlerimi de yollarim sana.

Gercek yag yiyerek kilo verirsin. Daha 3 gun once dunya basininda bunun haberi cikti.

PiscocuK
21-11-2013, 08:48
Benim trigliseridim 300 den 139 a, total kolestrolum 210 dan 120 ye indi. Salak sacma diyetisyenlerin karatay kolestrolu arttirir laflarina hic inanmayin. Ben bosa yazmiyorum ama para senin git bayil diyetisyenlere.

Once git de aclik ve tokluk kan sekerine baktir, hicbir gerizekali diyetisyen bol para kazanmak icin insulin direncine baktirtmaz.

Bende insulin direnci vardi mesela. Karatay ve glisemik endekse dikkat ederek beslendim ve saglikli olarak kilo verdim ve vermeye devam ediyorum.

Ha cok merak ettin ya yag oranimi, su an yuzde 44 den yuzde 21e dustu.

Istersen kan degerlerimi de yollarim sana.

Gercek yag yiyerek kilo verirsin. Daha 3 gun once dunya basininda bunun haberi cikti.

sana değerlerini sordummu ben??? dedim ki benim değerlerimi nereden biliyor kitap..herkez aynı şeyi yapsa yada düşünse kimsenin kimseden bir farklı kalmaz bırak ne yapacağıma ben karar vereyim..toplamda 14 adet test yaptırdım kan vererek çok istersen bende sana neler var neler yok gönderebilirim.bence gereksiz sidik yarışına hiç gerek yok eğer bir düşünce paylaşacaksan bunuda uygun dille yaparsın!

miniks
21-11-2013, 10:00
Kime giderseniz gidin siz boğazınızı tutmadıkça kg veremezsiniz

o yüzden dişyetisyene ihtiyacınız yok kendinizde diyet uygulayabilirsiniz

ACYV
21-11-2013, 13:57
Karatay diyetinde dikkat edeceğiniz tek şey ÜRİK ASİT'iniz, proteini abarttınız mı benim gibi Ürik Asit fırlıyor. Onun haricinde 10 numara teyyitli bir beslenme modeli.

dasemert
21-11-2013, 15:37
mantı makarna tarzı hamur işi peşine uyku :D

yok ne yaparsam yapayim olmuyor :D

clioGT
21-11-2013, 15:41
bugün ikinci randevum vardı bir ay oldu ve 7 kilo verdim artık 113 kiloyum

bakalım ocak 1 dediğimizde kaç olacağız :)

kime gidiyosun acaba?

kendi kendimi frenleyemiyorum

yardım alim ben de:)

SekoLive
21-11-2013, 15:42
kime gidiyosun acaba?

kendi kendimi frenleyemiyorum

yardım alim ben de:)

:D:D:D banada lazm aslnda yaw.

PiscocuK
21-11-2013, 15:46
üsküdarda sahure özay isterseniz netten araştırabilirsiniz

clioGT
22-11-2013, 10:35
:D:D:D banada lazm aslnda yaw.

üsküdarda sahure özay isterseniz netten araştırabilirsiniz
sağolasın

serkan adres verilmiş naapsak?:D

SekoLive
22-11-2013, 10:36
sağolasın

serkan adres verilmiş naapsak?:D

niyetim var aslnda yaw ama psikolojikmen hazırmıyım bi onu düşünüyorm :D

PiscocuK
12-01-2014, 19:58
son dönemdeki iş yoğunluğumdan ve birazda şehir dışına çok çıkmamdan dolayı hafiften kaçırdım

2.5 ay oldu ortalama ve 9 kg verdim.haftaya perşembe kontrol var..10 kilo vermiş olarak gitmeyi düşünüyorum.

hala düşünenler varsa olay önce kafada bitiyor belirtmek isterim

Ahmet Saraçoğlu
12-01-2014, 20:10
konuya ilk postU ben yazmışım , o zaman 105 dim , şimdi 102.5 Geçen zamanda kilo almamış , azda olsa vermiş olmama sevinmem mi lazım , yoksa o kadar zamanda sadece 2.5 kilo vermeme üzülmem mi lazım bilemedim :D Pazartesinden itibaren bende başliym tekrar.

Faruk_Vtec
12-01-2014, 20:41
1 sene once 90 kusurlerdeydım ekmeğı kestım 83lere kadar ındım, ış dolayısıyla gece geç yemek yıodm gene 90lara gelmeye başladım, akşam yemeğını kestım oğunlerı zatn az yıorm ekmek tuz kullanmıorm, normalde 1 ay aynı kıloda kalıp kılo vermeye başlıodm ama son 6 aydır aynı kılodayım, mıdemı ufalttığıma ınanıorm ama kılo veremıorm yardmcı olun arkadaşlar.. :)

JackJones
12-01-2014, 21:15
Dukhan diyetimi dukan diyeti mi öyle bişey varmış babam uyguladı 100 kilodan 86 ya düştü 1 1.5 ay gibi bi sürede isterseniz detaylar öğrenirim ama zor bi diyet diye duydum babamdan :)

Ae86
12-01-2014, 22:30
Canan Efendigil Karatayın kitaplarını okuyupta uygularsan sonuç alabilirsin.

Slmcnsl
13-01-2014, 00:49
abi anlamadigim nokta şu.
dukan diyoki yag kesinlikle dişardan alinmayacak herseyin yagsizi kullanilacak.
bir bitkinin ya da hayvanin yagini vucudunuza sokarsaniz kendi yaglarinizdan nasil kurtulabilirsiniz ki? ki bu mantikli geliyor.
canan karatay ise diyor ki salataya abanin zeytinyagi , pilavi bol tereyagli yapin falan. karbo da ayni sekil karboda da sikinti yok falan.
dukanin kitabini okudum ama karatayi daha okumadim.
onun kitabini da en kisa zamanda okumayi planliyorum.
diyetisyenler hala kibrit kutusu kadar peynir 2 zeytin 1 köfte gibi tavsiyelerde bulundukça gözümde nakit kaybindan başka bir yerleri yok. (işini layiği ile yapan kişileri tenzih ediyorum.)

Oznsrl
13-01-2014, 00:52
geçen kış kafaya koydum 2 ayda 14 kilo verdim gören hastamısın hayırdır falan diodu :D yazın falan kilo almadm yaz bittikten bugüne kadar 6 kilo aldm baktım olcak gibi deil tekrar rejime başladım 1 haftadır bide dambıl seti aldım evde sıkıldıkca çalışıyorm 80 civarına gelince salona yazılcam şuan 88 :)

therev
13-01-2014, 10:03
ben 2 ayda 14 kilo verdim 128 dim 114 teyim suan. aradigim diyetisyeni buldum gibi. yelda kahvecioglu bi arastirin istiyosaniz

Ae86
13-01-2014, 10:23
abi anlamadigim nokta şu.
dukan diyoki yag kesinlikle dişardan alinmayacak herseyin yagsizi kullanilacak.
bir bitkinin ya da hayvanin yagini vucudunuza sokarsaniz kendi yaglarinizdan nasil kurtulabilirsiniz ki? ki bu mantikli geliyor.
canan karatay ise diyor ki salataya abanin zeytinyagi , pilavi bol tereyagli yapin falan. karbo da ayni sekil karboda da sikinti yok falan.
dukanin kitabini okudum ama karatayi daha okumadim.
onun kitabini da en kisa zamanda okumayi planliyorum.
diyetisyenler hala kibrit kutusu kadar peynir 2 zeytin 1 köfte gibi tavsiyelerde bulundukça gözümde nakit kaybindan başka bir yerleri yok. (işini layiği ile yapan kişileri tenzih ediyorum.)

Karatay kesinlikle pilav makarna gibi yiyecekleri tüketmeyin diyor.Saltaya da bol zeytin yağı kullanma tüketeceğin kadar kullan bol limon ile .Ben ekimin başından beri karatay beslenme düzenini uyguluyorum.Ekim başında 71 kiloydum bugün uyanır uyanmaz tartıya çıktım 62.8 kiloyum.Hafta sonları yemek saatlerime uymam sabah simit keyfiyle geçer bazen hafta sonu gece de geç saatte yemek yerim ama durum bu şekilde.Bir de şu var 6 ocaktan beri 1 haftadır p90x antreman programına başladım belki onunda kilo kaybında etkisi olmuştur.Özetlemem gerekirse (bu benim hem okuduğum kitaplar hemde araştırmalarım sonucunda vardığım kanı) işlenmiş paketlenmiş gıdalardan uzak dur.Şekeri unut illa olacaksa günde sadece 1 küp şeker başka yok.Tuz tüketimini azalt.Ara öğünleri kaldır.Sabah en geç 9 da kahvaltını bitir.13-14 arası öğle yemeğini ye 19:30 en geç akşam yemeği yedikten sonra yemek faslını bitir.(öğün aralarına 4-5 saat ara olsun ki depo edilmiş yağlar yakılmaya başlasın ve leptin direnci kırılsın.)Gece sadece şekersiz sıvı tüket.Su , şekersiz çay, şekersiz kahve gibi.Meyve dersen günde bir adet öğlen saat 15.00 gibiolabilir hatta sabah ta yiyebilirsin akşam yeme derim.Meyve de şeker içeriyor.Ekmek,makarna,unlu gıdalar,abur cubur hepsini unut.Sabah kahvaltıda ekmek yerine birgün ceviz , birgün fındık , birgün badem yiyorum hepsi çiğ.Karokarbonhidrat alımı baklagiller, sebzeler, kuru yemişlerden.Ben bunlara dikkat ederek kilo verdim.Çok kolay değil bütün beslenme düzeninden vazgeçip yeni bir düzen kuruyorsun ve nefsine hakim olmaya çalışıyorsun.Son olarak spor ve harekleri yaşamı da dahil etmen gerekiyor.

PiscocuK
21-02-2014, 09:43
18/02 tarihindeki kontroller sonucunda 14 kg vermişim kaldı 16 :)

MDeniz
21-02-2014, 10:06
bende diyete başlayalım dedim 14 gün oldu. 121 kg ile başladım 1,93 cm boyum var. baktım durduramayacak hale gidiyor el koyalım dedim gittim diyetisyene ilk 1-2 gün aşırı zordu şuan zerre açlık hissetmiyorum sadece nefis çekiyor ama hiç bozmadım 14 günde tekrar tartıya çıktım ( tek tartıda denemedim 3 tartıyla deniyorum ki yanılma payı az olsun diye) 117 kg ya düştüm şuanda. amacım 100 - 105 kg ya düşmek. şuanda kendimi çok rahat hissediyorum gömlekler bollaşmaya başladı kemeri bir delik daha sıkmaya başladım.

verdiğim 4 kg nun içinde ödem şişliği vs. felanda vardır mutlaka yoksa doktor kontrolünde sağlıklı bir şekilde ilerliyorum şu ara az birşey durdu verme durumu ama doktorun dediğine göre hızlanacak yine.

herşey kafada bitiyor bir lokma yiyip biraz dursak mide şişiyor hemen zaten ama bizde nerdeeee.hommıdı gırtlak yiyoruz. hadi siz yine iyisiniz diğer şehirlerde. biz anadolu sofrasının harmanlandığı yerdeyiz :D adana kebap adana döner içli köfteler çiğ köfteler bol yağlı patlıcan yemekleri miss ama artık bunlara dur dedim. genel olarak salata+domates+salatalık+yoğurt ve bir adet haşlanmış yumurta+akşamlarıda 1 tane küçük but tavuk veya bir adet küçük kıyma gibi şeylerle geçiştiriyorum her günümü. hepsi bir öğünde değil tabiki toplu yazdım öğünlere siz bölersiniz :D

coastguard
21-02-2014, 10:36
beyler diyetisyene gittiğinizde kan testi yaptılar mı?

Yoksa sadece beden kütle endekslerinizi mi ölçtüler?

PiscocuK
21-02-2014, 10:44
beyler diyetisyene gittiğinizde kan testi yaptılar mı?

Yoksa sadece beden kütle endekslerinizi mi ölçtüler?

14 adet test yapıldı benden 4 parmak kalınlığında tüp kan alındı

MDeniz
21-02-2014, 10:46
Bende kan testi yaptırdım ama 14 tane yaptırmadım 1 tane trigisele baktırdım vs.

asmisinsan
21-02-2014, 10:47
bende fazla kilo yok ama göbek bölgesinde aşırı yaglanmadan dolayı başladım diyete akşamları yürüyorum birazda bogazımı keserek 1 ayda 4 kilo verdim 81 dim şu anda 77 yim hedef 70