Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?
Evet asiriya kacabilirsiniz, sarisin kizlar vs disinda :D Hakan sende yazabilirsin goruslerini su durumda senden bile korkmuyorum :D
Dükkan acıyoruz galiba :)
Hadi bir detailing zinciri oluşturalım :D
SekoLive
01-11-2013, 14:38
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/51010-sizce-oto-yikama-nasil-olmali.html
iş görücekdir.
bence herşeyden önce hızlı, temiz ve (yaptıgı işe göre )uygun fiyatlı olmalı.
diğerleri biraz teferruat kalıyor seçerken bunlara dikkat ediyorum
20 lira gibi sembolık bir rakam olmamalı mesela bi arac yıkamanın maliyeti 5 lirayı geçmiyor çünkü
Yikama bittikten sonra elime bez almaya gerek kalmasin.
Lastiklere parlatici bol surulsun :D
Yikamadan sonra jest olsun diye fis fis hizli cila yapilabilir sip sak.
Aracin ici supurulurken paspaslar kaldirilip evin halisi supurulur gibi detayli alinsin.
çamurlu offroad araçları için de bi bölüm bi alan bişey koyun be onurcan:D
Kendi arabası gibi özensin yeter :)
evolander
01-11-2013, 14:44
Arkadaşa katılıyorum sezonda off road araçları için bir bölüm kesinlikle çok mantıklı olur.
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/51010-sizce-oto-yikama-nasil-olmali.html
iş görücekdir.
bence herşeyden önce hızlı, temiz ve (yaptıgı işe göre )uygun fiyatlı olmalı.
diğerleri biraz teferruat kalıyor seçerken bunlara dikkat ediyorum
Herkesin goruslerini dikkatlice okuyorum. Cevaplari sonra yazacagim
O baslik yikama ile alakali, ben sadece yikama icin sormuyorum. Sadece yikama olarak bakmayin, detayli temizlik olarakta bakin. Ayrica sadece isciligi ve fiyati da dusunmeyin, mekandan beklentileriniz nedir mesela? Soyle bir konsept olsun, su tarz bir alan olsun ben geldigimde soyle olsun gibi fikirleriniz varsa paylasirsaniz sevinirim.
maliyeti 5 lira dahi tutmayan bir yıkama için 20-25 gibi komik rakamlar önerildikten sonra ve her yıkamadan sonra nemli bezle tekrar sileceğime 2 kova su 3-5 bez işimi fazlasıyla görür :D cillop gibi yaparım,yapıyorumda...
Kısacası uçuk fiyat istemiyoruz ve az da olsa özenli iş istiyoruz..
63owen63
01-11-2013, 14:46
Arappazar yıkama tiksindirtiyor, bir kere karşılaşılsa bile o adam bir daha gelmez. leke kalmışsa vs hiç tekrar gidilesi gelmiyor. Sözün özü, özen şart !
Kararmış silme bezleri kullanılmasın.
yusufaltintepe
01-11-2013, 14:52
yıkama sonrası 20 tl verip yalapşap yapıldığını görmemek ayrıca kesinlikle paspas üstüne kağıt konulmasını ve koku takılmasını beklerim mesela
yani 20 tl alıyosan 20 tl nin hakkını görmek isterim göremiyosam ikinciye orada araç yıkatmam :)
SekoLive
01-11-2013, 14:52
Herkesin goruslerini dikkatlice okuyorum. Cevaplari sonra yazacagim
O baslik yikama ile alakali, ben sadece yikama icin sormuyorum. Sadece yikama olarak bakmayin, detayli temizlik olarakta bakin. Ayrica sadece isciligi ve fiyati da dusunmeyin, mekandan beklentileriniz nedir mesela? Soyle bir konsept olsun, su tarz bir alan olsun ben geldigimde soyle olsun gibi fikirleriniz varsa paylasirsaniz sevinirim.
o konuda konsepte dair bişilerde yazılmış başlıga takılma onurcan 3 sene önce bu kadar çok detaling kelimesi kullanılmıyordu :)
yıkamanın bide lokasyonu cok önemli,
detaylı temizlikdede arabayı bırak ordan eve yada işe dön olayına bi çözüm olmalı, ya bir araç verilmeli yada kişiyi bi yerlere bırakmak lazım diye düşünüyorum :)
davlumbazlar mat olucak,lastikler parlıcak,aynanın altından araba hareket edince damlalar akmıcak, ben tekrar elime havlu almıcam kısaca:D çok ütopik yıkama ücreti olmucak olabildiğincede merkez yerde olmalı,bahşiş uğruna çalışanlar sallamamazlık yapmıcak zaten memnun kalan adam bahşişini her türlü verir. dün gece konuşmuştuk anlattığın şekilde uygulamalarla eğer çalışanlarda iyiyse zaten memnun kalmayanda olmaz,müşteriside eksik olmaz:) içinde araç sahipleri araçları temizlik yapılırken cafe tarzı ufak en azından 10-15 kişinin aynı anda oturabilceği bir yerde olursa gayet güzel olur:)
M U R A T
01-11-2013, 14:58
hiçbir yıkamacı ticari kaygılardan dolayı benim kadar iyi yıkayamayacağı için benim beklentim kendi yıkamak isteyenlere bu imkanı sağlaması ayrıca polisaj içinde saatlik olarak kapalı yer kiralaması
imprezaWRC
01-11-2013, 15:00
Kendim yıkama yapabilmeliyim, araç altını yıkatabilmeliyim, lastikler ve jantlar çok krilendiğinde söküp 4 bir tarafını yıkayabilmeliyim.
Yanımda getirdiğim ürünleri dilediğim gibi kullanabilmeliyim.
Foam lance kullanma imkanı olmalı ki, aldığım şampuanları rahat rahat efektif şekilde kullanayım.
Buharla temizlik imkanıda olmalı ki, bazı noktaları zahmetsizce temizleyebileyim.
Eşiyle ve çocuğu ile gelenlerin sıkılmayacağı bir bekleme bölümü olmalı.
Kullanılan bezlerin sürekli temiz kalması için yıkama ve kurutma makinası olması lazım ve kısa programda bu makinaları bende ücreti karşılığı kullanabilmeliyim.
Pnömatik polisaj makinalarından da isterim.
Diğer teçhizatları sen zaten biliyorsun, aklıma geldikçe yazarım. Şimdiden hayırlı olsun :)
Low-Rider
01-11-2013, 15:00
Belaltına vurduğu bezi diğer yerlere kullanmasın, temiz ve düzgün bezler kullansın.
Ön camı sildiği bez ile kaportayı silip sonra tekrar diğer camları silmesin.
Yoğunlukta var mı bunu yapabilecek yer, varsada 1 elin parmaklarını geçmez herhalde
wolkanku
01-11-2013, 15:03
yıkamada tahammül edemediklerim;
*yarım yamalak yıkamak. jant içinde kir kalması, marşpiyel altı ve kapı aralarında toz kir kalması.
*2-3 tane kurulama bezi olup, yarım yamalak yıkanan çamurlu arabayı bile onla kurulayıp o bezle başka arabaların da kurulanması.
*yıkama esnasında üstten başlayıp aşağıya doğru şampuanlama yapılmaması. yani adam arka tamponun altından başlıyor yıkama eldivenini gezdirmeye C sütunundan devam edip arka kapıdan devam ediyor.
*camları içeriden sileceği zaman,dışarıyı kuruladığı nemli bez ile silmemeli çünkü kışın bu direk buhara sebep oluyor. cam bezleri ve cam temizleme sıvısı ayrı olmalı.
*en tahammül edemediğim nokta ise, sıkılmaktan içi geçmiş kurulama bezinin yere atılıp yerde tazzikli su ile "kurulamaya hazır" hale getirilmesi. sadece bu sebeple asla oto yıkamalara gitmiyorum evimde 2 buçuk saat kendim yıkıyorum. şu hareketi yapmadan kurulama bezi kullanmak mümkün olamaz mı allah aşkına bir oto yıkamada?
ilker_yusuf
01-11-2013, 15:04
Kesinlikle 2. ciye elime bez almamalıyım bekleme salonundan araç yıkama yerleri net görülmeli. Araç yıkama ve kurulama aşamasında kapalı mekanda olmalı.
Aracını kendi yıkamak isteyenler için kiralama yapılabilecek bir alan şart bence.
Kullanılan ürünlerin kesinlikle müşterinin görebileceği bir standı olmalı. Ne marka kullanılıyor açık ve net olmalı.
PS3te GT5, Xboxta Forza oynayalım aracımız yıkanırken. En olmadı Langırt falanda olur ;)
müşterinin online olarak rezervasyon yapabileceği bir sistemi olmalı.Nefret ediyorum çok sıra var diye yıkama yıkama dolaşıp yine ilk gittiğim yıkamanın sırasına girmekten.
imprezaWRC
01-11-2013, 15:12
müşterinin online olarak rezervasyon yapabileceği bir sistemi olmalı.Nefret ediyorum çok sıra var diye yıkama yıkama dolaşıp yine ilk gittiğim yıkamanın sırasına girmekten.
Aha super fikir, vallahi tebrikler :icon_tup:
Yanlız benim rezervem en az 2 saat olur; orası bloke olur :D :D :D
lift yada kanal olmalı mesela kesınlıkle düz ayak girişi olmalı
Arabami kimse benden iyi yikayamacagini/kurulayamayacagini bildigimden kendin yika bokumu acsinlar yeter.ben ayni parayi vetirim
ersandeniz
01-11-2013, 15:16
arabayı eşim de götürse rahatsız olmamalı.. bekleme alanı hastane temizliğinde olmalı
yazılanlara ek olarak;
arabanın içini temizleyecek eleman hemen cd çalara sarılmasın, mümkünse arabamı bıraktığım yerden alabileyim (ya da en azından gözümün önünde aragazla "bağırta bağırta" ordan oraya çekmesin arabayı) koltukları yavaş çeksin ileri geri, arabayı silerken mesaj geldiğinde arabamın üzerine oturmasın vs vs.
orhan_guney
01-11-2013, 15:29
aracı silerken diğer eliyle kaportaya dokunmaması sildiği yerde iz bırakmaması lazım.
Söylemek istediğim birçok şey söylenmiş. Bunlara ek olarak detaylı temizlikte havalandırma ızgaralarının içi, etrafı boşluklu çeşitli düğmelerin -bagaj ve kaput açma gibi- kenarı köşesi, eşya ceplerinin içi, etrafı, ve aklıma gelmeyen araç içindeki bu tarz küçük detayların hepsinin temizlenmesini beklerim. 400 lira para verip havalandırma ızgaralarına kürdan kulak çöpü vb ile girişmek koyuyor :D
Yıkamaya gelen müşterilerin sıkılmayacagı bir ortam ve kendi araçlarını yıkamaya olanak sağlayan bölüm hazırlanmalı
İç plastik aksama ne olduğu belirsiz parlatıcıları bol bol sürmesin,
her torpido açışımda parmaklarıma vıcık vıcık kaygan parlatıcı bulaşmasın
el freni, direksiyon, iç kapı açma yerlerine de sürmesin bu bol bulduğu nesneyi
acıbademde autocix var memnunum ama sırası çok fazla ve girişi yerin altında.Oraya şimdi yüksek halimle rahat giriyorumda sonra basınca biraz zor girerim
3-5 kişi harici bahçeşehir sonax a geleniniz varmı (yada diğer sonaxlarda boylemi ) bilmioym ama benim cok hosuma gidiyor sahipleri cana yakın sürekli kosturuyolar ic mekanında ligtv sinden osuna busuna herşeyi mevcut
yine gelenler bilir bogazkoydeki arkadaslarımın yıkaması valla yıkama yardım yataklık herşeye gidiyorm :D langırtı yumruk attıgın zımbırtı falanda var istersen gir yıka kendin
olabilicek seyler i cam kapı içi ve kaporta bezleri ayrı da olmalı buarada ..
bende degil ama cogu insanda koltuk ayarının değiştirilmesine sinir onada dikkat edilebilir (hernekadar zor olsada)
bide aracları kendin yapmıcaksan belli bir bir iki kişi sokup cıkarmalı her eleman yapmasın
Low-Rider
01-11-2013, 16:23
valla play station ıvır zıvır diyorsunuzda onların olduğu güzel bekleme salonlarının olduğu yerlerede gittim ama arabanın başında beklerim ben hep o yüzden play station olmuş olmamış önemli değil :D
ghibli06
01-11-2013, 16:29
Onurcan kendi fikirlerimi madde madde yazıyorum:
1- yıkama ücretine bahşiş dahil olmalı, 20 tl ise yıkama 25 tl fiks fiyat olmalı, bu elemanların müşterisine göre hareket etmesini engeller... her seferinde 5-10 tl verdiğim adamın cebimde bozuk olmadığı için kapıyı suratıma kapattığına bile şahit olmuşumdur...
2- bütün peronlar görünür olmalı, kamera vs çok başarılı olmuyor nemli ortamda...
3- kesinlikle devamlı müşteriye kıyak olmalı, 1 ayda 4 sefer yıkatana 5. beleş ya da yarı fiyatına vs gibi...
4- basınçlı hava her daim olmalı, arabayı mis gibi alıyoruz yola bir çıkıyoruz her tarafından su akıyor hızlı gidince...
5- zaten yıkama bezinin yere atılmayacağını, jantlara sürülen süngerin arabaya değdirilmeyeceğini, kurulama bezinin önemini vs çok iyi biliyorsun tereciye tere satmaya gerek yok :)
6- lokanta menüsü gibi menü hazırlat, gelen müşteriye ver rahat rahat baksın, 1 dış yıkama 1 deri koltuk bakımı 1 bagaj temizliği istesin müşteri, sipariş versin...
7- jantları söküp temizlemek için düzeneği hazır tutmalı, müşterisi çok olabilir...
8- öyle dandirik araç kokusu yaptırma, doldurulabilirlerden yaptır müşteri her geldiğinde doldurursun (minik şişelerden bahsediyorum), devamlılığı arttırır
aklıma geldikçe yazarım daha :)
Kesinlikle elemanlara iş sahipleri tarafından tembih edilmesi gerekir,her seferinde söylemekten dilimde tüy bitti;
Arabanın içini çekerken deri koltuğa diziyle basmasın,o dizini kaldırdıktan sonra göl yatağı gibi iz kalıyor koltukta,ön koltukların yan desteklerine oturmasın,kaportayı sildiği bezle konsolun tozunu almasın.Süpürgenin ucunu Fatih'in kılıcı gibi tak tuk plastik aksama vurmasın bla bla.Tüm maddeleri tek kelime altında toplayacak olursak bu kelime 'özen'olur.
Konseptle alakalı olarak araç yıkanırken vakit geçirmek adına bir takım girişimlerde bulunulabilir.Örnek vericek olursak İdealtepe Zeus iyi sayılır.E tabi hizmet kalitesi kadar hizmetin karşılığı da çok önemli müşteri tercihi açısından.Mesela ben Zeus'u beğeniyorum dememe rağmen her gittiğimde meg. şampuanı,yıkama eldivenini verdiğim halde 30 lira bayılmaktan pek haz etmiyorum.Tamam verelim ama maliyeti belli sonuçta bu işin.
Low-Rider
01-11-2013, 16:39
herkesin istekleri ortak aracıyla ilgilide 700-800lira maaşla çalışan adama bu kadar detayı nasıl yaptırabilirsin ki? yıkamacı çok çalışacak onlar için.
Orçun Dikayak
01-11-2013, 16:42
Bence ilk olarak dükkan açan insan bu işi hakkıyla yapan biri olmalı gerek yıkama gerek pastası cilası kıl bir esnaf olmalı.Kendiside çalışmalı her an çalışanlarıda kontrol etmeli kendi gibi özenli insanlar ile çalışmalı.Her aracını kendi yıkar gibi özenerek yıkamalı araç dükkandan çıktıktan sonra sağından solundan damlayan sular olmamalı ve kapı açıldığında kapı altları ve eşiklerin olduğu yerler komple pırıl pırıl olmalı.İzmir'de daha henüz bunları doğru düzgün yapan yıkamacıya rastlamadım.Lift olayı bence şart çünkü detailing dendi mi her türlü olanak sağlanmalı diye düşünüyorum adam dediğinde ben jant içlerini davlumbaz içlerini komple temizletmek istiyorum diye buna olanak kesinlikle sağlanmalı.Ayrıca madem bu kadar detaylı bi iş yapıyoruz devamlılığı olan müşteriler için dolaplar yapılmalı (müşterilerin kendi yıkama şampuan cila parlatıcı v.s gibi ekipmanları için) ve üyelik şekli belirlenmeli gerek aylık yıkama bazında gerekse makul fiyatlarla gold platin vs gibi gruplandırılacak şekilde.Bekleme salonu herkesin dediği gibi insanı sıkmamalı.Aracın yıkandığı yer bol ışıklı olmalı herşeyi güzelce görmeli müşteri hatta siyah beyaz eşliğinde olursa arabanın her detayı ortaya çıkar.Herkesin dediği gibi müşteri kendiside yıkayabilmeli aracını dediğim dolap muhabbeti olursa kişi için makinalar eksiksiz olmalı kullansın kullanmasın olanak verilmeli ki eksiksiz herşeyini tamamlayabilsin.
Akıllı esnaf zaten bu dükkanın temizliği ve düzgünlüğü aracılığıyla gerek orta sınıf gerek zengin sınıf müşteriye rahatlıkla hitap eder.Artı kazanç kollarıda açabilir.Güzel bir kafeterya ufak çaplı yemek geniş çaplı içecek portföyü olursa güzel gelir elde edebilir.Ayrıca standlar kurup Meguiars,Sonax,3M v.s gibi hatta bunun haricinde denediği şunu öneririm dediği ürünleride satmalı ama şunu öneririm diyip fazla kazanç yaptığı malı değil doğru olan malı satmalı.
Kısaca dürüst, temiz esnaf bu işi çok güzel bir şekilde kıvırır ve sağlam para kazanır.Yaptığı işin hakkı olduğunu gören insan pinti değil işin değerini ölçüp tartan insan verir.
ghibli06
01-11-2013, 16:43
herkesin istekleri ortak aracıyla ilgilide 700-800lira maaşla çalışan adama bu kadar detayı nasıl yaptırabilirsin ki? yıkamacı çok çalışacak onlar için.
insanı mümkün olduğunca devreden çıkartmak lazım, duş gibi otm. foam lance kabinleri yapılabilir, hem her araca giden köpük kontrol altında olur hem de elemanın insiyatifinde kalmaz... kurutma bile havalı makineyle otm. yapılabilir, 2000 li yılların başında Ankara'da vardı tam otm. sistem ama hat eski olduğu için başarılı olmadı...
onurgoyunc
01-11-2013, 16:44
Müşteriye karşı kullanılan dil çok önemli, hizmet almaya gittiğim yerde abi diye hitap edilmek hoşuma gitmiyor.
Detailing için detaylı bilgiler verilmeli, neyin ne işe yaradığını soran müşteriye detaylı açıklanmalı. Belirli sıklıklarla work shoplar yapılmalı.
Bagajda poşet olduğu zaman süpürge yapmaktan vazgeçilmemeli.
Camlarda bez izi, kaportada leke, jantlarda çamur kaldımı selamımı bile vermem.
Sırf bu yüzden kendim yıkıyorum şu soğuk havalarda bile.
İbrahim33
01-11-2013, 16:47
aracımın yıkanmasını izlerken bira ikram edilmesini isterim :)
Evet asiriya kacabilirsiniz, sarisin kizlar vs disinda :D Hakan sende yazabilirsin goruslerini su durumda senden bile korkmuyorum :D
Herkesin dedigi gibi kendi yikama alanimiz olsun . Ama siz sadece foamlance ve su verin , diger sampuan , jant temizleyici , parlatici , bezler falan biz kullanalim . Zaman kisitlamasi da 30 dakika veya makul olsun . Kurulama icinde baska bir alana alip kurulama yapabilelim ki , biz yikadiktan sonra geriden gelenlere yer acilsin . Galiba bu tamamen benim istedigim birsey oldu :) :) ek olarak buyukcekmece , beylikduzu taraflarinda olursa mukemmel olur :)
Aynı yıkamacıya Fabia ile girdiğimde farklı Passat ile girdiğimde farklı ilgi görüyorum.Arabaların yıkanması bile değişiyor.Bu olmazsa çok iyi olur.Sonuçta herkes aynı parayı veriyor herkese hizmet eşit olmalı.:)
onur hatırlarsan kurtez hüseyin abının orda muhabbet etmıstık .typer vardı o zaman bende sanayıde yerım vardı : ) hayırlı olsun inşallah cok ılgılı ve bılgılı bırısın .hakkınla yapacağından şüphem yok.
arkadaşlar musterı olarak cok güzel ,harıka fıkırler verıyorlar ama mekan sahıbı olarak bu sekıl calsırsan ve bu taleplerı karşılamaya calısırsan en az 10 adam ve baya buyuk bır mekan olması lazım.halıyle fıyatlara yansıtman lazım gıderler cok olucak .. ama bazı arkadaşlar malıyetı 5 lıra uçulmasın dıyor nasıl olur bılmem : )
Bostancı Sonax'ın yanında bir yer vardı, unuttum şimdi adını.. Her arabaya ayrı sıfır sünger açıyordu. Takdir etmiştim.. Ayrıca üst katta solarium olması, bekleme kısmında televizyon - bol gazete/dergi, bilgisayar ve internet bağlantısı, wireless, çay / kahve ikramı da çok memnun ediciydi.. Tuvaletler ise son derece temizdi..
Bir kaç sene sonra saçmaladılar, güneşte cila atmaya kalktılar. Gitmedim bir daha..
20 değil 30 olsun 35 olsun ama iş bittikten sonra kendim uğraşmış kadar güzel olsun
boya korumaya bişi diyemiycem
bir ara bende düşünüyordum kanka biliyorsun bu işi bence arabasına değer verenlerin geleceği bir yer olmalıki 15 liraya atıyorum 25 arabaya yıkanıcağına 30 liraya 12 araba yıkansın ama adam gibi iş olsun
sercanavcı
01-11-2013, 17:18
gazada hayvan gibi basıp eksoz bağartanlarada ayar oluyorum belki evden yeni çıktım motorum soğuk belki ben kendim bile o kadar gaza abanmıyorum belki kılım vs vs gerçekten hakkını veren yıkamacı çok az örnek izmirde bitek 3.sanayide tayfun abi var joker oto yıkama benim bildigim başkada vardır mutlaka belki ama tayfun abi uğraşıo kendide hasta çünkü ona araba yıkattıgımda 2. defa üstünden ne jantları geçiyorum ne su birikintisi ne camlarda leke içteki kalorifer ızgaralarına kadar fırçayla uğraşıyo artı içine hoş bi koku ama geneli kötü tabi onlarada hak vermek lazım gazete ilanlarından adam çalıştırıolar sonuçta genelinin tecrübesi yok olanda bıkmış artık mecburiyetten yapıyo bu işi 2-3 işi bilen ortak girip işin başında durmak takip etmek yılmamak lazım yeri gelio adamlar bayramda günde 200 araba yıkıyolar zor iş vesselam...
Onurkk06
01-11-2013, 17:25
en kötü bi çay verilsin arabayı yıkarken off poff tarzında iş yapan yer olursa bidaha gitmiyorum oraya sanki zorla yıkatıyoruz ya da bedavaya yıkatıyoruz birazda işini bilerek yaparsa sağında solunda pislik bırakmazsa o yıkamaya devamlı giderim :)
+1 bazi yikamacilar var ne zaman gitsen abi doluyuz...
benim yikamada tahammul edemedigim seylerse sunlar;
on camin ve diger camlarin icten guzelce silinmemesi
hava makinesiyle arabanin icindeki tozlarin alinmamasi
jantin arasinda kir kalmasi
yere degen lipin temizlenmemesi
istenmedigi surece parfum sikilmasi
aynalardan ve birlesim yerlerinden su akmasi vb...
Self Service Wash - Foam Brush, Wheel Brush and Triple Wax - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=vSFjGJLlXO0)
tam olarak yukarıdaki gibi bi alan istiyorum kendim yapayım. :D
20 lira veriyim yemek bedava olsun şampanya içiyim arabamı tony meguiars yıkasın yayların arası bile diş fırçasıyla temizlensin mutlu sonlu masaj da hediye olsun ama hepsi 20 liraya
ha bide dükkana ortak olayım :D
15 de 20 de versem hiç bi yer benim yıkayıp sildiğim gibi yapamıyor hele bizim evin yanında bi yer var oraya 2. 3. kez gidenleri anlamıyorum arabanın iç döşemelerine vites koluna kadar parlatıcı sıkıyor
Bitek meguiars güzel yıkıyor hep aynı performansı göstermesede. eskiden 20 artı 5 ti ayda 1-2 uğruyodum :D :D şimdi 25 artı 5 oldu uğrayamıyorum :)
darkmoon
01-11-2013, 18:02
sanırım bu yıkama işinde washer tunnel machine tarzı bantlı üniteler türkiyede hiç yok
washer tunnel olsa yıkamacı içinde büyük kolaylık insan faktörü sıfır kimseyi çalıştırmasına bile gerek yok belki iç temizlik için bir kişi olabilir araç sahibi arabadan iniyor isterse içerdede oturabilir banttan makine aracı alıyor kapalı tünelin içinde santraller var her şeyi makine yapıyor yıkama kurulama durulama hava vurma en detaylı şekilde en sonda suni güneşde durulama etkisi bile yapıyor.. Türkiyede varmı bilmiyorum ama olsa yıkmacının en azından iç ve detailin temizlikde her araca daha fazla vakit ayırıp titzlenmesine neden olur büyük yükü üstünden alır az çalışan sayısı ilede iyi ekonomi sağlatır.
Antalyalogy
01-11-2013, 18:04
Onurcan ,
Bu işin tavanı bana göre mekanın fiziksel ve işgücü kapasitesinin %100 dolu olarak çalışmasıdır ( açılış saatinden kapanış saatine kadar tüm zamanın dolu olması ve randevu haricinde çalışma olmaması ) Bunu sağlamak için de GERÇEKÇİ BİR İŞ PLANI na ihtiyaç var.Bu anlamda da mutlaka profesyonel bir destek alınmalı.
Yapılan araştırmalar , Türkiye'deki şirketlerin yaklaşık%80-85'inin kurulduğu ilk yılda kapandığını, ABD'de ise bu oranın %70*75 dolaylarında olduğunu gösteriyor ve ABD'de ilk faaliyet yılı içerisinde kapanan şirketlerin %80'inin iş planı olmadığını vurguluyor.
Diğer yandan, benim asıl vurgulamak istediğim; hizmet sektöründe mekanın fiziksel imkanları , konfor imkanları vs bir yere kadar insanları cezbeder.Sonuçta siz orada elle tutulur bir ürün satmıyorsunuz, bir hizmet satıyorsunuz.Dolayısı ile portföyünüzde bulunan tüm hizmetlerin bir standartını oluşturmalı ve bununla alakalı kalite standartlarını belirleyerek buna uygun çalışma yapılmalı ve bu kalite standartları sürekli iç denetim tarafından (işletme sahibi , personel şefi vb) denetlenmeli..
İşletmeci bu işi çok iyi biliyor olabilir , kendi de katılıyorsa çalışmaya hepimizin hayali iş çıkartıyor olabilir ama çalışanlar aynı kalifiyede değilse o işletmenin uzun vadeli, kalıcı ve başarılı bir işletme olması beklenemez.
Hepimizin başına gelmiştir çok klas bir mekana gidersiniz her şey iyidir hoştur da bir garsonun , bir valenin , bir çalışanın bir hareketi, bir tavrı sizi irrite eder ve mekandan anında soğursunuz (çoğu kişi de bunun eleştirisini,şikayetini mekan yetkilisine yapmadan ayağını keser oradan- işletmeci olarak sizin haberiniz bile olmaz)
Dolayısı ile en önemli yatırım işletme personeline yapılan yatırımdır bu tür işletmelerde.Personelin işbaşı eğtimleri (işletme prensipleri,verilecek hizmetler ,çalışanlardan istenilen sorumlulukar ve üstlenecekleri roller ,müşteri ilişkileri vb) bu tür eğitimleri profesyonel olarak yapan bir kurum/kişi den destek alınarak verilmeli.Bu eğitimler teorik ve pratik olarak sürekli devam etmeli , hizmet kalitesini geliştirmek/iyileştirmek için sürekli müşteri ile dialog kurulmalı (anket,gizli müşteri vb)
Çalışanlara mutlaka aidatlık duygusu verilmeli.Çalışanlar kendilerini çalıştıkları işletmede mutlu ve güvenli hissetikleri sürece, müşterilerle iyi ilişkilerin kurulması ve iyi hizmet verilmesi mümkün olur.
Bu nasıl sağlanır ? Örn; çalışanlara yatırım yapacağınız için süreli iş sözleşmesi imzalanmalı (örn;bu sözleşmeye süre dolmadan ayrılmak isteyen personel için caydırıcı hükümler eklenmeli), çalışan adayları iyi bir elemeden geçirilmeli, bu işte ne kadar kalıcı olmak istedikleri iyi analiz edilmeli,sağlam karakterli,çalışkan ve BİR AMACI olan çalışnlar seçilmeli.
Bugün bu sektörün bana göre EN BÜYÜK eksikliği tüm yatırımların mekana,demirbaşa vb yapılıması çalışanların kişisel gelişiminin en az düzeyde düşünülmesi sonucu sürekli müşterinin bir türlü istenilen düzeye gelememesi ve işgücünde srekli bir turn-over oluşmasıdır.
Ülkemizde İş Planı ile ilgili Türkçe kaynak çok az , sadece bir kitap var (Tufan KARACA - İş Planı hazırlama ) okumanı tavsiye ederim zaten forumda açtığın konu İş Planı hazırlarken kullanılan analizlerden bir tanesi.
Şİmdiden sana çalışma hayatında başarılar dilerim.Umarım her şey gönlünce ve kârlı olur dostum.
Arkadaslar cogunu yazmislar. Benim icin en onemli ve olmasini istedigim sey "bireysel yikama alanlari" bu saglanana kadar sunger ve kovayla yikamaya devam...
ChtArdARSL
01-11-2013, 18:40
Arkadaslar 20/25/30 TL bır araba ıcın yıkama ucreti pahalı degılmı? Hergun kullnana ınsan hafta 1 yıkatsa mın 100 TL eder.
Bence kesınlıkle farkların olacagı sılver/gold bır uygulama sart.Ayrı olarak kuyu suyunun ya arıtmalı veyada sebeke olması daha gzl olur fakat buda malıyet
Bugün bu sektörün bana göre EN BÜYÜK eksikliği tüm yatırımların mekana,demirbaşa vb yapılıması çalışanların kişisel gelişiminin en az düzeyde düşünülmesi sonucu sürekli müşterinin bir türlü istenilen düzeye gelememesi ve işgücünde srekli bir turn-over oluşmasıdır.
Kilit nokta bu :icon_tup:
Dünya kadar para alıyorlar ama ucuz işçi çalıştırıyorlar.
Elemanlara eğitim vermiyorlar, eğitim alan da gidip kendi "kuaför" dükkanını açıyor zaten.
Rezervasyon ile çalışılsa çok iyi olur, telefon yada basit bir telefon uygulaması ile, dükkan ne zaman boş önceden göreiblirsin.
Bazen gidiyorum bomboş oluyor bazen 3 saat sıra oluyor, önceden görebilsem ona göre giderim yıkamaya.
UFacık bir yoğunluk ve rezervasyon programı, yada telefonla sormaca..
darkmoon
01-11-2013, 19:16
çoğu zaten türkmen çalıştırıyor hangi elemanı eğiticeklerki..
mert_can 41
01-11-2013, 19:21
Ufak beklentilerim var sadece yıkamacılardan ehliyet siz çalışanlara araba çektirmesinler kaç kere sıra beklerken araba kullanmayı bilmeyen çocuğa sahibi başında yokken arabanın arabayı çektirmeye çalıştılar. birde fiyatı 10 tl falan olsun son isteğim ise arabayı silerken müzik açıyolar beğenerek dinlediğim radyo kanalını kaybediyolar sinir basıyo sonra :D
Mert Safa
01-11-2013, 19:26
Bu işten anlayan birilerinin kesinlikle bu işe güzel bir şekilde girmesi gerekir bence öncü olursanırz ne mutlu otomobil sevenlere :)
bence;
1. Kendin Yıka kısmı 5 liraya 10 liraya belli dakikalık su ve FL verilip kurulama alanı falan yapılıp bi sistem yapılabilir ama çoook büyük bir mekan olması gerekicek :)
2. olarak elbette ürünleriniz vs kaliteli olucaktır bu yuzden tek gerekli olan o ürünleri kullanmasını bilicek personel lazım olucaktır.
3. olarak bence bekleme alanı çok aman aman önemli değil çünkü herkes arabasını gormek-başında beklemek isticektir ama tabi mekan ve bütçe müsait olursa hoş otomobil dizaynlı bir yer yapılabilir.
Umarım hayaliniz güzel bir şekilde gerçekleşir ve daimi müşteriniz oluruz.
eğitme konusunda haklısınız arkadaslar .ama sızın ucuz ıscı dedıgınız türkmen vb adamlar haftalık 250 -300 den asagı çalışmıyorlar artı yemek su sıtede calısan cogu ınsanla ya aynı yada fazla alıyordur : )
devil_berk22
01-11-2013, 19:33
arkadaşlar 300-350 m2 boş arsa satın aldık bu alana yıkama açmak istiyoruz güzel yıkama dükkanlarının örnek fotoları varsa paylaşabilirmisiniz bekleme salonu vs. olarak güzel elit bir mekan açmak istiyorum eğer örnekler olursa daha iyi olur bizim için.
Şimdi herkes müşteri gözüyle yaklaşmış olaya haliyle, haklılarda.
5 - 6 ay kadar bu işi yapan birisi olarak birkaç ekleme yapmak istiyorum.
1- ) Bu işt çalışanlar genelde vasıfsız ve eğitimsiz olan insanlar, dolayısıyla aldıkları ücret ve müşteri memnuniyeti az oluyor. Ne kadar anlatırsan anlat maalesef çoğu kapasite yoksunu olduğundan anlamıyor, Müşterinin BMW ile adama gözümün önünde patinaj çekiyor çakıllı zeminde. Sonuç veriyorsun yolu gidiyor.
2-) İş için en büyük gider kalemi kira dır, sonra personeldir. Malzeme maliyeti bunların yanında devede kulak kalır.
3-) Öyle sizin yıkadığınız gibi 2 - 2.5 saatte araba yıkayıp müşteriyi memnun etmeye çalışan esnaf aç kalır.
4-) Özel alan tahsisleme olayı kulağa hoş geliyor ama suistimal edecek insan çok olur. kaldı ki 15 TL verip araç yıkatan bi çok insanın beklentisi detaylı temizlik hizmeti almak.
5-) Hizmet sektörü zor, hele ki insanları memnun etmek çok çok zor. Kapısındaki 25 - 30 cm lik (eski olduğu kaportanın halinden belli olan) ciziği size yıkmaya çalışan insanlar bile var. Bazen öyle araçlar geliyordu külçe külçe çamur içinde gerisini siz düşünün.
7-) Bekleme salonu, oyun ps alanı vs gibi alanlar yaparsan (ki olmalı) alandan çalacağın için 3 araçlık yerde 2 araç yıkarsın, mekan faydasını öldürür.
8-) Bence işi yapacağın mekan sana ait kira derdin yoksa çok para kazanayım derdin yoksa hobi için yapılır, ama diğer türlü çok yıpratıcı.
9-) Araba yıkama deyip geçmemekte lazım, sabah ilk yıkanan araba ile son yıkanan araba sanmıyorum ki aynı nispette önemle temizlensin, insansın bi yerde pil bitiyor.
10-) Bezlerin yere atılıp yıkanmasına ben de sinir oluyordum, araç kapısına sıkıştırıp yıkıyorduk, araç sahibine ne hissettirir bilmem ama yerde yıkanmasından iyidir.
11-) Tampon - ayna altı - davlumbaz içine özen gösteriyorduk birkaç müşteriden olumlu geri dönüş aldık.
12-) Oto yıkamacıda jant söküp temizleme olayı bence hayal, hiçbir işletmeci sizi orda o kadar süre tutmayı istemez.
Bu işi yapacak arkadaşlar ciddi fizibilite yapıp, alacakları personele özen göstersinler.
herkes yıkama için yazmış. ben detailng iin yazaym; her işlemin lcd de örneği izletilebilir. yani kumaş koruma b, deri koruma bu, boya koruma bu diye
Başka bir kac öneri calışan la ilgili :) En iyi calışanlar askeriyeden cıkar yeni askeri bitmiş oto ulaştırma bölüğünde kişileri bulun bu kişiler arabayı en temiz en hızlı şekilde yıkamayı bilen kişilerdir Ben askeriye zamanı 5 7 dk arasi ic dış megane 2 yi camur yagardı izmir e tertemiz cıkarır kokusuna ikramlarına kadar hazır tutardım :)
Ayrica 3 arac deneme yıkattır alacagın eleman hep aynı şekildemi yıkıyor dikkat et ozellikle damblumbaz ici temziliyormu jantları iyi temizliyormu vs vs
bunun dısında
Randevu sistemi
Sticker kokulu
aksesuarlar siz neler gidecegini düşünün ona göre yerleştirin
Müşteri memnuniyetini ön planda tutun yıkama ücretini ona göre ayarlayın sürümden kazanmak zordur hizli bir ekip ile ancak elde edebilirisiniz
Hayirlisi ile bol kazanc kazanırsınız inşallah
ilker_yusuf
01-11-2013, 19:53
insanı mümkün olduğunca devreden çıkartmak lazım, duş gibi otm. foam lance kabinleri yapılabilir, hem her araca giden köpük kontrol altında olur hem de elemanın insiyatifinde kalmaz... kurutma bile havalı makineyle otm. yapılabilir, 2000 li yılların başında Ankara'da vardı tam otm. sistem ama hat eski olduğu için başarılı olmadı...
Abi Belirttiğin şekilde bir yıkama Ümraniye / Şerifalide var aracı bir kabine sokuyorsun kendi köpük atıyor , suyla duruluyor hava ile kurutuyor en son detayı kabinin sonunda 2 yıkamacı hallediyor... İç temizlik için karşıdaki ayrı bir kısma alıyorsun ve 2 kişi tek kullanımlık bezlerle yapıyor.
Ben benzincide 1 tl su yikama benden olayina devam edeyim ortam musayitse tabi.kurulamasinida kendim bir saatte yaparim :)
Bide abi denilmesin yazilmis. K bakmada sen bilmem nerde mudur olsan bile sokakta siradan birisin.senden kucukse abi der buyukse ben abi derim.boyle egolara gerek yok
He birde asiri cok asiri les gibi kirli arabalar geliyor ben dukkan sahibi olsam yikamiyoruz derim
Abi Belirttiğin şekilde bir yıkama Ümraniye / Şerifalide var aracı bir kabine sokuyorsun kendi köpük atıyor , suyla duruluyor hava ile kurutuyor en son detayı kabinin sonunda 2 yıkamacı hallediyor... İç temizlik için karşıdaki ayrı bir kısma alıyorsun ve 2 kişi tek kullanımlık bezlerle yapıyor.
nerede abi burası?
ilker_yusuf
01-11-2013, 20:11
nerede abi burası?
Sonaxın arka tarafında kalıyor hemen yeşil tabelası vardı ama ismi aklımda maalesef. Eski aracımı götürmüştüm bir keresinde... Çalışan personeli o zaman kibar ve doğru çalışan insanlardı.
öyle sadece iki koltuk koymakla olmasın sonradan gelen müşteriler ayakta kalıyor sıkıntı oluyor,araçlar deneyimsiz çalışanlara verilmesin sonra patinaj çekmeler egzoz bağırtmalar sıkıntılı oluyor,yıkandıktan sonra kesinlikle aynaların oraya veya su akacak yerlere hava vurulmalı ki yolda giderken su damlamamalı,yıkamacılar gri ve beyaz araçları çok özen göstermeden yıkıyorlar bunlar zaten lekeyi çok belli etmez kabasını al mantığı olmamalı yıkamacıda çalıştım ordan biliyorum :),kapı altları filan iyice silinmeli,cam bezi kaporta bezi lastiği silen bezler farklı olmalı ki leke olmasın ve çok çok bez olmalı ki kirli bez işi olmasın konsept olarak iyi özenmeli ki etkileyici olsun temiz görünsün rahat bir ortam olsun,fiyatlar da çok uçuk olmaması lazım 20liraya araç yıkama mı olur makul olmalı ki her kesime hitap etsin
freelife
01-11-2013, 20:40
aracı kurulamaya almadan hızlı cila sıkılsın öyle kurulansın ( her seferinde kendim sıkıyorum :) )
detailingde uygulamacı goproyla iş yapsın. araç sahibide yapılan işlemi ilemiş olur
bence detailing işi yapıcaksanız, boya göçük, rötüş işinide kapsamalı. mesela ben aracımı getirdim, siz pasta cila yaptınız verdiniz. eee kaybolmayan derin çizikler? profesyonel olarak rötüş yaparken tekrar profesyonel bir pasta uygulaması yapmak gerekli değil mi? bu noktada ikisi birleşse. veya ben dedim ki şu kapıda ki gamzeyide düzeltirmisiniz? yani opsiyonel olarak birleşebilir bunlar. diğer bir konu 250tl veriyosun neymiş detaylı iç temizlik. resmen ahtapot ve normal bir iç yıkama yapıp geri veriyolar. eeee ne anladım ben bu işten. ziebart, meguiars, sonax hepsi aynı. hepsi hikaye. inşallah güzel bir yer olurda hep geliriz onurcan, şimdiden kolay gelsin.
benim gözümde verilen yan hizmetlerin(ps,tv çay kahve) zerre kadar degeri yok. aracimi yıkanırken izlemek , yıkayan ilgilenen arkadaşlarin kendi araçlari gibi ilgilendigini görmek ve bilmek , aracin her ayri bölgesi için ayri ürün kullanmak(plastik,trim,jant,kaporta) ve yaptigi işe hakim oldugunu hissettirmek benim için yeterli. araci teslim alirken ' ben yıkasam ancak bu kadar yıkardim zaten' diyebildigim yere iç dış yıkama için gözümü kırpmadan 50 lira veririm.
eğitme konusunda haklısınız arkadaslar .ama sızın ucuz ıscı dedıgınız türkmen vb adamlar haftalık 250 -300 den asagı çalışmıyorlar artı yemek su sıtede calısan cogu ınsanla ya aynı yada fazla alıyordur : )
İstanbulda bayaa yüksekmiş suriyelilerin piyasası :D Osmaniyede usta değilse eğer aldığı en kral haftalık 70-80tlyi geçmiyor şimdilik
Konuyla ilgili olarakta bence bekleme kısmı çokta önemsiz değil sonuçta herkes senin benim gibi bu kadar arabasına hasta derecede dikkat edip başında beklemiyor aracın yıkandığı sürede müşterinin sıkılmaması için ps internet vs gibi hizmetler kesinlikle olmalı bence
leventrc
01-11-2013, 21:38
PS3te GT5, Xboxta Forza oynayalım aracımız yıkanırken. En olmadı Langırt falanda olur ;)
Bu yorum tam olarak benim beklentimi anlatıyor. Aşırı sıkılgan bir adamım. Sırf bu sebepten dolayı arabayı sürekli yıkatmıyorum. Bekleyemiyorum çünkü.
Metin Bilen
01-11-2013, 21:47
Suan bende bu isi yapiyorm ve ayni dusuncelerle basladim mekan buyuk (1500m2) araclari genelde kendim cekiyorm veya guvendigim eleman cekiyor.. Kullanilan su sebeke suyu kaporta bezi torpido bezi jant bezi cam bezi hepsi farkli
Zaman oldugu surece cok yogunluk yok ise aynalardan su damlamaz
Ve butun araclarin davlumbazlarina tabanca ile koruma sıkılır lastiklere jel parlatici kullaniliyor baya etkili
Halı paspası olan arac lar paspaslar dısarı alındıktan sonra fırcalanır egerki musteri ister ise yikanir ki tavsiye etmiyoruz (kurumaz koku yapar) her ne kadar makina ile suyunu alsak bile
Yabanci elemanda var ama bir tanesinin aldigi ucret 1300 tl bence az deil gibi.. 6 tane eleman var maaliyeti hesaplamak lazimki musteri memnuyeti icin ..hep o olsun bu olsun la olmuyo elimden geldigi kadar gerekeni yaptiriyorum ama hergun illlaki ayni performans olmayabiliyor bu iside iyi yaptigima inaniyorum..ama hakkimca kazanmadigimda kesin..
İstanbulda bayaa yüksekmiş suriyelilerin piyasası :D Osmaniyede usta değilse eğer aldığı en kral haftalık 70-80tlyi geçmiyor şimdilik
Konuyla ilgili olarakta bence bekleme kısmı çokta önemsiz değil sonuçta herkes senin benim gibi bu kadar arabasına hasta derecede dikkat edip başında beklemiyor aracın yıkandığı sürede müşterinin sıkılmaması için ps internet vs gibi hizmetler kesinlikle olmalı bence
8 yıldır bu ısı yapıyorum senın dedıgın fıyatı istanbulda okul arasında babalarının zoruyla bır mekana gıren 12-13 yasında cıraklar alıyor : )
Turkiyede gercekten hakkiyla isini yapan bir dukkanin 20 liraya araba yikayarak guzel para kazanacigna inanmiyorum sahsen
Ben ne yapıyorum
Kapı arasına ayrı camların içlerine ayrı dışlarına ayrı kaportaya ayrı iç plastik aksama ayrı bez kullanıyorum.
Gün içinde 4 tane falan peluş kullanıyorum ortalama. Çünkü peluş arabayı en az fırça kadar çiziyor bence.
Tüm yıkadığım araçlara jant temizleme için ilacı ve jant fırçasını mutlaka kullanıyorum.
Detaylı olarak araç yıkatmak isteyen olursa jantları söküp davlumbazları yayların aralarını falan temizliyorum.
İkram gelen müşteriye mutlaka soruluyor. Bekleyen kişi çay kahve soda vs ciddi şekilde talep ediyor.
Bekleme salonumda ps mevcut. Ayrıca müşteriye yönelik bi pc de var.
Titiz müşteriler için mutlaka sadece onların aracına ait malzemeler ve kilitli dolaplar gerekiyor.
Pedal silmeyi alışkanlık haline getiren elemanlar lazım. Adam tekrar basacak kirlenecek diye düşünmemeli.
Paspaslar tertemiz yıkanmali, halı olanlar sert fırça ile temizlenmeli. Toz ise hava vurulmalı.
Paspas kağıdı sadece önlere değil arkalara da konmalı. Bi araca konulan 4 tane paspas kağıdı 25 kuruş.
Koku müşteriye sorulmadan sıkılmamalı. Müşteri için bi kaç çeşit koku alternatifi olmalı.
Eksiklerim var tabi. Yapmak istediklerim
Lift koymak istiyorum. Araç altı yıkama işi çok önemli.
Off road araçları için ekstra uğraşacak bi alan istiyorum.
Maliyetler biraz az olsa araca özel bez kullanmak isterim.
Yapabilecek bazı ekstra şeyler var tabi. Daha tecrübeli olan abilerim yazmış zaten. Benim yaptıklarım ve istediklerim bu şekilde. Ama sen gerekeni zaten yapacaksın. Yolun açık olsun. Allahım bol kazanç versin şimdiden.
Benim özen gösterdiğim konular bunlar.
Genelde her sey yazilmis, benim magdur oldugum ve yorumlarda gormedigim bir nokta var ki; tek kapili arabalarda koltuklari katlarken yapilan insanlik disi muamele :) Sag koltugum kilitlendi bunun yuzunden, gidip sokturup mekanizmayi tamir ettirmek zorunda kaldim.
Baska hakkaten her detaya deginilmis :)
Bi de Cekmecelerden ziyade daha merkezi bir yere ve Anadolu yakasina da bir bayi isteriz :D
Yatırım fizibilitesi çok iyi yapılmalı
Çalışacak personelin içinde işi çok iyi bilen en az 1 Drogba olmalı
Bekleme salonu düzeni,sigara içme yeri konforlu olmalı
Yıkama sonrası ve iç için Hava şart
Arabanın arkasından Jant içi ve akslardaki çamurlar temizlenmeli
Bir de yıllardır aklımda olan bir düşünce var ps,tv,gazete insanları oyalamıyor dükkanda camekan içinde aracını net olarak gören bir yerde Kuaför olmalı.ciroyu hem 2 ye katlar hem de insanlar sıkılmaz ve hem den hem müşteri 1 taşla 2 kuş vurmuş olur.avm lerdeki yıkamaların pahalı olma sebebini daha ucuza yakalayabilirsin. fakat senkronizasyon çok iyi olmalı
fatihcakin
02-11-2013, 07:15
http://img571.imageshack.us/img571/8206/1vob.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/571/1vob.jpg/)
Önces-Sonrası şeklinde fotoraflar, duvarlara afiş halinde asılabilir.Mekanınıza ilk defa gelen bir müşterinin ön yargısını kırabilirsiniz...
-arabanın üst kısmına ayrı bez alt kısmına ayrı bez kullanılmalı
-kapıyı veya bagajı açtığımda akan su, veya görülen çamur toz vs. olmamalı,
-20-25 lira nedir aluminyum :D
- jantlara özen gösterilmeli
-plakadan tampondan egsozdan aynadan damlalar akmamalı
-arabanın içine firma sahibinin beğendiği kokular sıkılmamalı :D ben beğenmiyorum onları akü
-hızlı cila atılmalı
- gerekirse WASHCOAT atılması seçeneği oluşturulmalı :D "efendim şapur şupur yıkama mı yoksa washcoat mu istersiniz" diye sorulmalı :D
-polisaj yapılması istendiğinde "öhhh" dedirten fiyatlar olmamalı,
- tek bir kit olmalı, ve arabanın herşeyini temizlemeli o kit, onu alırsan bu yok şu yok olmamalı
- aynı zamanda o detailing centerda köşe biyerde kaplama seçeneği veya plastidip seçeneği olmalı, arabamızın polisaj yapılmaması veya renk değiştirmek istediğimiz bölgelerine seçenekler yapılmalı,
-çay kahve içilecek ortam olmalı, istediğimizde oturup aracı detaylayan arkadaşımızla el ense sohbet etmeliyiz :D
-bence ilk dikkat edilmesi gereken kapıda karşılamayı yapacak yıkama işini yapmayan güleryüzlü prezentable denebilecek bir eleman olmalı. hoş karşılama hem iyidir hem güven verir. aracıda hem yıkama yerine (farklı yerdeyse kurulama alanına) hem de teslimde bu kişinin kullanması gerekir. kısacası yıkayan adam kullanmasın arabamı.
-kurulamada ani gaza frene basıp yada kapıyı bagajı aça kapaya üstündeki suyu akıtmaya çalışmak olmasın. bunun yerine hava tabancası olması şart.
-yine kurularken üstündeki suyu silecek veya benzeri kauçuk plastik türü ürünle yapmasın.
-bekleme yerininde aracı görmesi şart zırt pırt yerinden kalkıp arabaya bakmakta hoş olmuyor.
-içeriyi temizleyen adamın dış yıkama yapandan ayrı olması lazım ıslak tulumlarla koltuğa oturunca iz yapabiliyor.
-iç ve dış aksamdaki plastik parlatıcılar, kokular gibi şeyler müşteriye sorulmadan yapılmamalı. çünkü bu tarz ürünler her müşterinin seveceği şeyler olmayabiliyor.
Ben şahsen en çok beklemeye uyuz oluyorum hem sıra beklemek birde sıra gelince işlerin yavaş işlerlemesi çok sıkıntı oluyor. Sırf bu sebeple çoğu zaman kendim yıkamayı tercih ediyorum. En başta buna çözüm olması lazım gibi geliyor bana.
Kutluhan
02-11-2013, 10:40
Maslak civarında olsun :)
Siz kendi arabanızı yıkamaya götürdüğünüzde o yıkamadan ne beklersiniz, arabanızı nasıl bir şekilde almak istersiniz ?
- Benden önce kullandığı bez,sünger ıvırı zıvırı benim arabama yaklaştırmasın (her yıkamadan önce veya sonra kendi bezimle süngerimi evde makinada yıkarım, yıkamaya öyle giderim). Damlalar,camdaki bez izleri,çamurluk ve lastik içlerindeki sorunlar-hatalar bunları zaten siz benden iyi biliyosunuzdur.
- Ps3 vs. gerek yok bence doğru düzgün rengi kaymamış tv ve yayını lig tv vs. günlük gazete,dergi, rahat koltuklar ve bu oturduğum yerden arabamı net görmem gerek.
- Günlük taze ürünleri olan Yiyecek İçecek Otomatı.
- Temiz tuvaletler
- Taze Çay :)
Bana bunlar olsun yeterde artar bile, Allah yardımcınız olsun, bol kazançlar.
tayreep_john
02-11-2013, 12:43
yıkandıktan sonra cam fitillerinden cama süzülünce o su damlacıkları aşşağa doğru :D kundaklayasım geliyo o yıkamayı.... benim yıkadığım gibi içini dışını cilasını jantları hiç bi zaman özen gösterilmiceği için aracımı hep kendim yıkarım. Benim yaptığım işçiliğe eminim 70-80 lira para isterler...
nakayama
02-11-2013, 12:49
Arabayı çekerken kesinlikle koltuk ayarının değişmemesi çok önemli sonra düzen tutmuyor :D
karsiyakaliozi
02-11-2013, 13:48
benim gözlemlediğim en önemli sorun hafta içi iş olmaması hafta sonu yoğunluk olması mesala sonax a giderim devamlı karsıyakada hafta içi çalışıyorum ***** sadece c.tesi gidebiliyorum eleman yıkamayı bitirir kenarda 1 saat kadarda kendim takılırım ki çoğu zaman eleman tam bitirmeden bıraktırırım mekan kalabalık oldu diye başka arabaya gecer ki sabah erken giderim 8,30 da acarlar 8,45 de orda olurum rahat yıkansın diye ona rağmen 2-3 hafta önce normal yıkama 25 tl olmasına rağmen çok oyalandım diye eleman 35tl aldı benden ve beni kaybetti zaten normalde yıkayan elemana 5-10 bahşiş bırakıyordum bahşişi mekan sahibi aldı hafta içi dükkanda düzenli iş olmayınca mekan sahiplerini gözü dünüyor resmen 45dk araba cıkartıp hafta sonu max iş yapmaya çalışıyorlar ve kötü işçilik oluyor bence fiyatı yüksek tutup kalite oturtmak en güzeli olur ama tr de oda zor görünüyor mesela kendin yıkama işi çok tutulur gibi geliyor aynı parayı vereyim kendim yıkayayım :)
mechanic
02-11-2013, 14:23
2 tane sarışın bombanın köpürte köpürte , kaputundan kayarak vs. arabamı yıkamasını bekliyorum. 100 TL veririm!
Bunca şey 20-25 liraya hayal olur bence.
Sevdiğim bir abim bu işi yaptı. 100 lira gibi bir rakam veren müşterisi geldi.Neden taban paspasının altını silmediniz dedi. Utan be adam dükkanı mı satın alıyorsun ?
Başka bir müşteri aracına iç kuaför yaptırmış. Kamera kayıtlarından tarihe baktık. Tam 25 gün önce gelmiş. Giderken memnun gözüküyor. 25 gün sonra gelip "Koltuğu adam gibi silmemişsiniz burada leke var" dedi. "Sever misin sabaha mı bırakırsın "
Diğer yorumlara katılıyorum. Ama insanlar hep eksik bir şey bulacaklardır :)
Allah sabır ve bol kazanç nasip etsin :)
İki gundur sivas tarafinda keklik acilisindayim daglarda.
Kisaca yazayim;
Parlakligin cabucak gitmemesi.
Boya korumadan aldiginiz aracin cizikleri gitmis sanarak iki gun sonra yine ayni ciziklerin olmasi.
Lekelerin kalmamasi.
Plastik ve o tip yuzeylerin kirlenmemesi.
İc temizligin yapilirken deri ve detaylara max ozen gosterilmesi.
Malinin arkasinda durmasi.
Yikama hizmeti vermesi.
Guler yuzlu olmasi.
Arabaya gore fiyat sisirmemesi.
Gibi ayrintilari beklerim,sanirim cok oldu ;)
Arabayı kullanmaya çok hevesli olmayan çalışanlar olmalı.
Önce müşteriye sorulmalı, belki adam arabasını başkasının kullanmasını istemiyordur.
Mesela ben asla arabamı bir başkasına teslim etmem.
Teslim etmezsem tavır falan da yapmamalı çalışan.
Masterpiece
02-11-2013, 19:47
Özetle videoda ki gibi bence.
Herşeyde olduğu gibi güzellik ayrıntıda gizli burada da ayrınıtlı yerler basit ama oldukça etkili.
omz_X865-jk
The Ultimate Detail - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=omz_X865-jk)
Yikayanlar zorla anahtari istememeli tercih sormali bizim cekmemizi istermisiniz diye.Ben sevmiyorum baskasinin direksiyona gecmesini.Bide Onurcan sen orda ol geyik yapalim yikama bahanesi olsun :)
Özetle videoda ki gibi bence.
Herşeyde olduğu gibi güzellik ayrıntıda gizli burada da ayrınıtlı yerler basit ama oldukça etkili.
omz_X865-jk
The Ultimate Detail - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=omz_X865-jk)
Muthis hizmet. Detail gibi ic dis yikama anladigim kadari ile.
Sizin gozunuzde bu hizmetin bedeli nedir?
ANIL ERCAN
02-11-2013, 20:14
1. Kesinlikle arabama Fırça vurmasın
2. Önce su tutup kitleri akıtsın, Ardından köpük sıksın ve üstünden süngerle geçsin.
3. Tanzikli suyu yakından tutmadan güzelce arabamı durulasın.
4. Daha sonra güzelce nokta su damlası bırakmadan silsin kurulasın, içini güzelce kapı kolları, havalandırma deliklerini, araları silsin parlatsın. Gram toz istemem içinde. Paspaslarımı güzelce yıkasın ve üstüne parlatıcı torpido sütü vursun. İçten ve dıştan camları aynı bezle ve cam temizleme beziyle silsin gram leke istemem..
5. si ve en önemlisi Jant ve lastikler, Önce jantları güzelce Silsin 1 damla su damlası kalmayacak sekilde, Lastikleride pis bi bezle silsin üstündeki suyu alsın ve vursun lastik parlatıcısını bol bi sekilde..
Arabayı ben hep iç dış kendim yıkarım Bazen üşendigimde götürürüm oto yıkamaya Aynen bu yazdıgım sekilde yaptırırım Çok fena darlarım yıkamacıyı onlarda Huyumu bildikleri için ne kadar kıl ne kadar takıntılı ne kadar pimpirikli adam oldugumu bildikleri için ben Söylemeden bu sekilde yıkıyorlar :D
Bence tazzikli hava , siperlikteki aynalar , sol ayak dayama pedi ve camlar silinirken önce 4-5 parmak açıp üstünü silmeli kapadıktan sonrada tamamını silmeli köşelerde kalıyor.ben bunlara dikkat ediyorum en çok.
Valla bunca sayfadan çıkan sonuç herkesin istekleri farklı, kimisi bişeyin yapılmasını isterken kimisi istemeyebiliyor.
Bence bu kadar insanın isteklerini karşılamak kolay bişey değildir, o yüzden allah sabır ve kolaylık versin yıkama işi düşünenlere :)
Çok çok titiz istekler gördüm, sanmıyorum herkesin bizim kendi arabamız gibi özen göstereceğini. Bazı istekleri okurken kendim bile şaşırdım valla... :)
Masterpiece
02-11-2013, 21:45
Muthis hizmet. Detail gibi ic dis yikama anladigim kadari ile.
Sizin gozunuzde bu hizmetin bedeli nedir?
Bana soruyor iseniz 10-15 tl makuldur , fakat işletmeci olarak araç başı düşecek olan maliyeti düştükten sonra kurtarıyor ise.
Bu işi yapacak kişi oyalanmadan videoda ki gibi seri bir şekilde çalışır ise 30 dk sürmeli bence.Fix 10 tlden çok da iyi çalışır bence sürümden kazanılır ama dikkat edilmesi gereken şey yapan kişinin zaten 10 tl alıyoruz e birde yarım saate bitecek diyip işi baştan savma yapmamalı.
Videodaki gibi temizlik + 10 Tl ( veya 15 ) + 30 dk süre , bence ideal bir yıkamadır.
Tabi bu fix yıkama yapan bir yer için , diğer fikirlerimi ekliyeceğim zamanım olduğunda :)
8 yıldır bu ısı yapıyorum senın dedıgın fıyatı istanbulda okul arasında babalarının zoruyla bır mekana gıren 12-13 yasında cıraklar alıyor : )
Abi ben sana burada kamptan o paralara calışacak adam bulayım ticarete dökelim bu işi :D
Yahu bazılarının istekleriyle fiyat hiç uyuşmuyor ki. Yıkamacıların, araç başı ayırdıkları süreyle kazanabildikleri miktar bariz. + personel ile daha çok araç yıkanır, fakat bahsedilen yıkama şekli ile ne kadar kar eder işletme muamma.
Fırçayla giren türkmenlerin çalıştığı yerler iç dış 15'e yıkıyor. Ki çoğu bölümleri atlayarak yapıyorlar temizliği. Onlar bile 15 lira isterken. Hem ince detaylara girip, hem hekpsi için ayrı bez kullanıp, hem kuru hemen hemen yaş yer bırakmayacak şekilde kurulayabilecek bi işin hakkı en az 25 tldir bence. Çünkü personel normal bi yıkama vaktinden fazla zaman harcayacak araç başında.
Her neyse, eğer temizlikle fark yaratırsanız ödenecek miktar açtığınız semte göre çok bulunmayacaktır. Bu konuda tabiki iş çalışanlarda bitiyor.
Şimdiden bol kazançlar biliyorum, anadolu yakasında, üsküdar, kadıköy, göztepe civarı açarsanız yıkamaya size geliriz artık. :D
Bana soruyor iseniz 10-15 tl makuldur , fakat işletmeci olarak araç başı düşecek olan maliyeti düştükten sonra kurtarıyor ise.
Bu işi yapacak kişi oyalanmadan videoda ki gibi seri bir şekilde çalışır ise 30 dk sürmeli bence.Fix 10 tlden çok da iyi çalışır bence sürümden kazanılır ama dikkat edilmesi gereken şey yapan kişinin zaten 10 tl alıyoruz e birde yarım saate bitecek diyip işi baştan savma yapmamalı.
Videodaki gibi temizlik + 10 Tl ( veya 15 ) + 30 dk süre , bence ideal bir yıkamadır.
Tabi bu fix yıkama yapan bir yer için , diğer fikirlerimi ekliyeceğim zamanım olduğunda :)
videodaki gibi özenli çalişan bir yıkamaciya her iç dış yıkama için 50 lira çalışır benden=)
Arkadaşlara ek olarak benim gıcık olduğum bir husus var. Camları olduğu gibi kapalı siliyorlar. Halbuki camın üst kısmı ile kapı cam fitil-çerçevesine giren 1-2 cm'lik üst kısmı hep kirli ve dalgalı kalıyor. Camı azıcık aralayınca acayip göze batıyor. Bunun gibi detaylara dikkat edilirse güzel olur.
Masterpiece
03-11-2013, 08:20
videodaki gibi özenli çalişan bir yıkamaciya her iç dış yıkama için 50 lira çalışır benden=)
Sizden bende çalışır fakat herkesden çalışmaz onu göz önüne alarak oluşturdum bende rakamı :)
hayatın da bısıklet yıkatmamış bırıne araba yıkatmasın, kaputu sıldıgı bezle konsolu sılmeye kalkmasın, ve iş yerımden ya da evımden gelsın alsın yıkayıp gerı getırsın
çok samimi soruyorum. bu videodaki işçiliğin hakkı sizce gerçekten 15 tl ve 30 dk mıdır ? siz eğer bu işçiliği 30 dkda bitirin mesleği bırakırım.
o koltuk aralarına süpürge vurma işi hiç mantıklı bir hareket değil bana göre. oralara hava vurarak pisliği ortaya çıkarıp süpürerek çok daha temiz bir alan saglanıyor. o adamın eline alıp hava peteklerini temizledigi fırçayı kullanmayan yere zaten gitmeyin bence. kimse o dar alanları silip temizleyemez zaten. ama onun dışında kimse eline alıpta ızgaraların arasına ilaç sıkıp fırçalayamaz bence. bu videoda gördügünüz tarzda bir yıkama için ortalama 2 saat gerekir. ve aynı anda 3 tane araç yıkayabilen bi yer bile olsa adam günde en fazla 12-13 tane araba yıkayabilir. bu tarz bi yıkamanın hakkı da bana göre 50 tl civarıdır. böyle iş yapan yerler yok sanmayın türkiyede. siz hakkını tam olarak verdikten sonra dogru düzgün bir yıkamacıda bu adamın kullandıgı malzemelerin tamamı var zaten. jantların içlerini temizlemek için aracı sagından solundan kaldırıp arkalarından içlerine peluş sokuyorum yeri geldiginde.
Valla bazıları hem karnım doysun hem pastam dursun modundalar:)) İnsanları anlamak güç valla :)
Masterpiece
03-11-2013, 17:18
çok samimi soruyorum. bu videodaki işçiliğin hakkı sizce gerçekten 15 tl ve 30 dk mıdır ? siz eğer bu işçiliği 30 dkda bitirin mesleği bırakırım.
o koltuk aralarına süpürge vurma işi hiç mantıklı bir hareket değil bana göre. oralara hava vurarak pisliği ortaya çıkarıp süpürerek çok daha temiz bir alan saglanıyor. o adamın eline alıp hava peteklerini temizledigi fırçayı kullanmayan yere zaten gitmeyin bence. kimse o dar alanları silip temizleyemez zaten. ama onun dışında kimse eline alıpta ızgaraların arasına ilaç sıkıp fırçalayamaz bence. bu videoda gördügünüz tarzda bir yıkama için ortalama 2 saat gerekir. ve aynı anda 3 tane araç yıkayabilen bi yer bile olsa adam günde en fazla 12-13 tane araba yıkayabilir. bu tarz bi yıkamanın hakkı da bana göre 50 tl civarıdır. böyle iş yapan yerler yok sanmayın türkiyede. siz hakkını tam olarak verdikten sonra dogru düzgün bir yıkamacıda bu adamın kullandıgı malzemelerin tamamı var zaten. jantların içlerini temizlemek için aracı sagından solundan kaldırıp arkalarından içlerine peluş sokuyorum yeri geldiginde.
Bir üstteki mesajımı okumadınız sanırım , 50 Tl bende vermeye hazırım fakat dışarıda kaç kişi 50 tl ye aracını yıkatır ? Zaman konusunda hakılı olabilirsiniz , fakat eleman yavaş yavaş hareket edip bir aracı 1.5 saatte yıkamamalı olabildiğinde seri davranmalı.
Ben fikrimi söyledim dediğim gibi burada işin ne kadar hakkettiğini yazmadım , bana göre full tempo akşama kadar çalışılsın geliri iyi olsun isteniyorsa sistem bu olmalı , fikrinizede saygı duyarım..
Aracım yıkanırken plakalara far ve stoplara tazikli su ile dalmayan,içini süpürürken koltuğu abartı bir hızla ileri geri yapmadan kibarca davranan, yıkadıktan sonra araçtan en ufak su akmaması için titizlikle hava tutan,camları indirdikten sonra fitil içinde kalan kısımları silen,benim yıkama eldivenim şampuan ve kurulama bezimi kullanan,özellikle kışın araç altını yıkayarak tuzlardan arınmasına,gözüne zift iliştiğinde gaz yağı ile yıkamasına,her yıkamadan sonra hızlı cila ile cila yapmasına,temizlik işlemi bittiğinde aracı güvenli bir ortamda kapılar kilitli şekilde muhafaza ettiği için hiçbir özel eşyamı kontrol altında tutmak zorunda olmadığım ve bu sebeblerden ötürü fena alıştığım 12 yıldır aracımı yıkayan bir yıkamacıya sahibim:)
Blackbird
03-11-2013, 21:57
Yıkama otomatları iyi olur, dönen fırçalı olanlardan iyi kir söküyormuş onlar, göbek taşıda varsa var oh miss.
Yıkamada çalışacak personelin laftan anlayan, algısı açık, kendi bildiğini değil senin istediğini yapacak kapasitede olması önemli. Allah düzgün insanlarla karşılaştırır inşallah.
Tabi birde bizim gibi adamlarla uğraşması zordur hem her şeyin en iyisini isteriz hemde diğer yıkamalarla aynı parayı vermek isteriz, sen benim arabayı 1,5 saatte yıkarken diğer taraftaki yıkamacı 30 ar dk 3 araba yıkadı senin 3 katın para kazandı. Tabi birde malzeme işi var senin kullandığın malzemeyle onunki bir değil sen 8TL malzeme kullanırsın o 3TL kullanır vs...
nanolu olsun detayli olsun 10 lirayi gecmesin;
nerde var 3 kurusa 5 kofte abartmissiniz :D :D
nanolu olsun detayli olsun 10 lirayi gecmesin;
nerde var 3 kurusa 5 kofte abartmissiniz :D :D
bekara hatun boşamak kolay:D
ben haftada bir kendim yıkıyorum imkan varsa en güzeli bu bence.
otoparki buyuk olmali bence. kendi araban uzerinde ugrasicak mekan olmasi da onemli. mesela polisaj makinesini fln siz kiraliyabilirsiniz. ayrica insanlara detailing dersi verilebilir. girisi cikisi zemini duz olmali. bazi yikamalar var girmesi cikmasi ayri iskence oluyor.
Faruk_Vtec
04-11-2013, 23:07
Butun mesajları atlamadan tek tek okudum ve okumadan once yanıma bı A4 kağıdı aldım, belırtılen ısteklerı sırayla yazdım..
Sıkılmadan okumanız ıçınde arada esprılı bır dılle konuları anlatmaya çalıştım..
Oncelıkle bahçeşehırde oto yıkama ışletıorm daha doğrusu çalışıyorum.. :)
Yorumların genelı oto yıkamaların pahallı olmasından ve oto yıkamada kaybedılen zamandan dert yanıo.. :)
Bılınmeyen herşeye dışardan yorum yapmak kolaydır..
Hızmet sektoru çok zor bır sektor, samımıyetıme ınan kı yerı gelıo muşterıye 'ben sana 20 lıra verım baska yerde yıkat' dıosn..
Isteklerın onune geçılmıo, kımısı camlarım ıç dış temız olsun yeter dıo, kımısı sadece ıçı onemlı dıo, bı dığerı benm ıçın jant onemlı dıo, beklentıler farklı olunca muşterıyı memnun etmek zor oluo, arabaları hep 4 4 luk yapmak zorundasın bu da zaman ıstıo..
Yanı ucuzda olsa pahallıda olsa, guzel temız hızmet ıstıorsanız zaman her turlu olmak zorunda, burda orta noktayı bulalm.. :)
Bazı arkadaşlarn ıstek ve fıyat orantısı o kadar garıp kı hayretler ıçınde kaldım, 'sadece fıltre ıle 20 beygır aldım' dıen adamın mesajını okuomuş gbı hıssettım kndımı.. :D
Bır ış yerının; vergılerı, stopajı, kırası, elektrık, su, yemek, personel gbı bır çok gıderı vardır..
Faruk_Vtec
04-11-2013, 23:15
Herkeste duz mantık oluşmuş, 'ne var yaa alt tarafı oto yıkama' dıo..
10 yaşında çocukta araba yıkıo, bu ış o kdr basıt deıl, tek bı maddesı var bu ışın 'TITIZLIK'..
15-20 mılyar toplayan yıkama açıo, bı arabanın malıyetı 3 lıra, 4 ayda amortı ederız dıo, bakıosn 3 ay sonra dukkan bı yazı 'devren satılık'.. :D
Yanlış anlaşılmasın benden daha tecrubelı esnaf abılerım vardır, ben 2.5-3 senedır oto yıkama ışletıorm ama bı arabanın malıyetı hıç 3 lıraya duşmedı..
Dışardan bakınca 1 lıra su, 1 lıra kopuk, 1 lıra elektrık denıo, bu mantıkla tek kışı gunde 10 araba yıkasa, ayda 300 araba yapar, 3 lıra malıyetı olsa, 20 lıradan yıkasa araba başına 17 lıra kalır hadı 15 kalsın buda ay sonunda 4.500tl yapar :D sızcede kulağa hoş gelmıo mu..? :D
Koşedekı multecı 15 lıraya yıkıo doğru, ben ıskının suyunu kullanıorm ıskıye atık su parası verıorm, kopuk tankıma çoğumuzun kullandığı yada bıldığı markalı kopuğu, cılayı koyuorm, kışın kır çozucu, yazın ıse boya koruma eklıorm, tedaşın elektrığını kullanıorm, arabayı temızleme esnasında en pahallı 5 farklı bez kullanıorm, o un çuvalıyla toz kopuk alıo, kuyu suyunu basıo, kaçak elektrık kullanıo tek bezle arabanızı sılıo sonra araba benımkınden daha temız oluo tabı, nasıl olmasın... çunku o kullandığı kopuk deıl asıt.. :D
Hızmet sektorunde surumden kazanma dıe bışy yoktur, ışı sabunlama vardır.. :D
Benm duşuncem, bellı başlı mşterı gelsın, arabanın a'sından anlamayan muşterı gelmesın, fıx bı fıyat olsun 50 lıra ama mını onarım gbı mını detaylı, zıft varsa zıft temızlığı, kol dayamada leke varsa o lekeyı çıkarma, derılerın zamanı geldıyse derı koruma, cıla uygulaması, jant lastık bakımı.. ama bu şekılde detaylı çalışıncada 2 araba yapılması 2 saat surer, 3ncu arabaya 3 saat sure vermemız lazm, eee durum boyle olunca muşterı gene sıkalacak :) 'para vercem hızmet alcam sıra beklıorm, bunlar paraya doymuş yavaş çalışıorlar arkadaş' dıecekler.. :)
Okuduğum mesajlarda yazılan taleplerın %90'ını bız dukkanımızda uyguluyoruz, herkes kendını over, gıdıp gormedıkten sonra karar vermezsınız, ılla aracınızı yıkatmanıza gerek yok, gelın çayımızı kahvemızı ıçelım, tanışalım.. sohbet muhabbet edelm, herkesı beklerım..
Faruk_Vtec
04-11-2013, 23:29
Koltuk ayarıyla oynanmasından bende şıkayetçıyım daha doğrusu bırı benım koltuk ayarımı bozunca sınır olurum, bızde koltukla oynamayı sevmıorz ama aracın ıcı temız olması ıçın koltuğu mecburen en one en arkaya alıorz, uç noktalar kırlı kalmasın dıe, 'koltuk ayarını bozmazsanız sevınırım' dıen muşterınınde koltuk ayarıyla oynamıorz, temızleyebıldığımız kadar temızlıorz..
Su akma olayının çaresı yok, araba kurulanır 2-3 saat yatar ondan sonra havalarsın o zmn olur, ama yarm saatte hazır olan arabadan su akar, ıstedğn kdr hava tut yola çıkınca havanın gırmedığı kıyıdan koşeden su gelır ve akar..
Hızlı yıkama dıe bışy yktur, bı aracn yıkanma suresı bellıdır, hızlı hızlı yaparsan en fazla 5 dk oynar.. aracın hızlı bıtmesıdekı asıl faktor muşterıdır :) ne kdr az kırletırse o kdr çabuk bıter..
'Iç-dış 20 lıraya yıkıorz, muşterı gelıp her yerde 10 lıra her yerde 15 lıra dıo, butun muşterılerde bu ağız alışkanlığı olmuş :) ben 94ten berı bahçeşehırde oturuorm hangı yıkama napıo kaça yıkıo çok ıyı bılıorm, bnu muşterı tatlı dılle anlatınca, tmm 20 verım kız gbı olsun dıo, arka kapıyı açıp koltuğa bakıorm, sankı arabanın arka koltuğunda kızlık ... tovbe tovbe.. :D
ınsanlar 5 lıra ıçın yalan soyleme gereksınımı hıssedıo, kalıteyı arttırma hevesınızı olduruorlar, 20 ye mı yıkayım 15e mı çekım, kalıte arttırıp 25 mı yapım? gelın sız karar verın..
Ps3 olayını bnde çk dşundum, ıçerı ps3'u kurduğum zmn muşterıyı kaybettığım andır :D mşterının ps3 oynamasını bırak eş dost arkadaşan muşterıye oturcak yer kalmayacak.. :D
Lıg tv alalm dedık, ış yerı olduğu ıçn 10.000 lıra yıllık ıstedıler, kardan çok zarar, mıllet glcek tek ıç yada tek dış dıecek maçını ızleyck 10 lıraya, sınırsız çay kahve :D bızım mılletımızın ruhunda verdığı paranın kat kat ustunu almak var :D
Bende para kazanamak ıstıorm, muşterıyı gerı gondermek ıstemıorm yada bekletmek ıstemıorm ama olmayacak şeye soz vermekte ıstemıorm, 'tmm abım 10 dk ya hallederz' 1 saat sonra araba hala aynı yerde, boyle bı goruntu daha mı hoş olur..
Hem araba ılk gun kı gbı olsun hem 20 lıra olsun çok uç noktalarda..
Mercedese bınım ama fıyatı Çın arabasını geçmesın demek gbı bışy...
cabriolet
04-11-2013, 23:50
faruk arkamızdan sövmüyon dimi lan :D
Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?
nefes alsın yeter:)
Faruk_Vtec
05-11-2013, 08:08
saçmalama olm :D çoğu kışı benm dualarımla ayakta duruo ahahah.. :D
sevmedğm adamlar dukkana gelemıo :) gelenler rahat davransın sorun yk.. :)
akşam uyurken bıraz duşundum, hem hızlı olsun hem kalıtelı olsun hemde ışletmecı kazansın dıe aklma bşy geldı.. :)
çoğu kışı bız kndımız yıkayalm, bızım arabamızı bızden daha temız yıkayamazlar yazmış, aslında perone araba gırecek ve surelı sıstem olcak sure başlayacak, dakıkası 1 lıra, kopukledı yıkadı kuruladı 30dk surdu 30 lıra :) kopukledı yıkadı kuruladı ıçını aldı cıla attı 1 saat surdu 60 lıra :) bu şekılde hem kımse boşa oyalanmaz hem dukkanda araba olduğu sure zarfında ışletmecı para kazanmış olur..
Faruk agzına saglık ellerin dert görmesin döktürmüşsün maşallah
faruk arkamızdan sövmüyon dimi lan :D
sen gelme ulan ayı :D jo jee :D
karsiyakaliozi
05-11-2013, 10:21
Faruk kardeşimizden izmirde şube bekliyorum şaka bi yana izmirde böyle dükkan bulamadım henüz.
Arabayı tam manasıyla yıkayamayıp.üstüne bide alıcaklı gibi kapıdan bekleyen bahşişçilerden nefret ediyorum. kendi işyerim olsa yıkamacı; ilk koyacağım yasak bahşiş olurdu herhalde.
1:yıkamadaki bahşiş
2:Valeye verilen bahşiş
bu iki şeyden nefret ediyorum.
Faruk_Vtec
05-11-2013, 12:22
ıyı dıleklerınız ıçın tşk edrm..
ışının başında durup ışı takıp eden yıkamacı çok az, para getırır mantığıyla 2-3 kışı ortak açıorlar bırı doktor bırı ınşaat fırmasının sahıbı dığerı bılmem necı, dukkanın başında bı gun bırı oluo 3 gun kımse olmuo yada hergun bırı oluo ama burosunda oturuo dışarda ne olup bıtıo haberı olmuo :) ıstanbulda farklı yerlerde şube aç dıen çok kışı oluo, beylıkduzunden gelen muşterım var, beylıkduzu-bahçeşehır 15 km falan, ama şube açarsak başında durmamız lazm yoksa bızde ışı sabunlamış oluruz :D şuanlık abımle beraber tek dukkan ışletıorz, ılerleyen donemlerde bızde şube açmak ıstıyoruz nıyetımız var ama emın adımlarla ılerlememız lazım, şube ışı bıraz askıda..
eğer sureklı gıttığınız bı yerse, arada ufakta olsa bahşış vermenız gonul almanız bnce ıyı bışey, yanı en azından benm açımdan oyle, herkese aynı hızmetı gosterıorm tıp bırakan kışıyede fazlasıyle gerı donuorm, duzenlı olarak gelen muşterılerımın bazen aracı temız oluo, yanı kırlı ama çok kırlı deıl, mısal 1-2 kere bufeye gıtmış dışı toz olmuş ıçınde bışy yok torpıdoya bı bez geçılse aynı temızlıkte olcak, arabasını guzelce ıç dış yıkıorm bu sefer bızden olsun dıorm :) yada sureklı tıp bırakıyordur arada hızlı cıla atıp gonlunu alıorm, tabı bu her yerde boyle deıl :) adam ışını yarım yamalak yapıo bıde utanmadan gozunun ıçıne bakıo bahşış ver dıe, kapından ayrılmaz :) zatn boyle bı yere bı daha gıtmeyın, para ıçın bu ışı yapan ınsanlardan sıze hayır gelmez onlardan uzak durun, ışını duzgunce yaparsın, arac sahıbı arabasını teslım alır, 'ben yıkasam bu kdr temız olmazdı' dedırtebılıosan zatn muşterıyı kazanmışsındır, tıp alım dıe ış yapılmaz..
vale olayına bende sınır oluorm, ısteyen zatn bırakır, zorla araba almaya gerek yok yada arabanı park edersın kımse olmaz arabayı almaya gıdersın koşarak bı tanesı gelır kapını açar, gıdene kadar camın dıbınde bekler...
20 lira gibi sembolık bir rakam olmamalı mesela bi arac yıkamanın maliyeti 5 lirayı geçmiyor çünkü
ben bit oto kuafor sahibiyim ve tum urunlerim meguiars ayrıca 5 lira sadece su parası diyelimki 5 lira maliyeti var sence el emeginin karsılıgı paha biçilirmi ?
altugkocer
04-12-2013, 11:44
mümkünse çalışanlar kendi cd ya da flash belleğini teybe takıp son ses damar şarkı dinlemesinler :D
Diger Yorumlar İçinde CVP vereyim
Komple Meguiars Urunleri Kullanıyoruz Sadece Lastikler Degil Davlumbaz İçlerine Kadar Silikon Çekiliyo.... koku paspas kagıdı vb gibi şeyleri yazmıyorum bile ... kaporta ayrı bez cam ayrı bez konsol ayrı bez jant ayrı bezle silinir bizde ayrıca temiz bez 1 aracta 1 kere kullanılır 2 ciye yıkanır ve piyasada kullanılan mikrofiber bez kullanmayız köpek derisinden yapılan özel beyaz bezler var tanesi 20 liraya yıkamalara satılan bez bunlar mevcuttur bizde .... detaylı temizlige gelince kısacası sunu soyliyim aracın stepnesi dahil stepnenin alt kısmına kadar uygulama yapıyoruz ayrıca motor yıkama ve korumayıda yanında hediye ediyoruz.. boya koruma yıda kısaca geceyim meguiars 85 83 82 66 21 komple uyguluyoruz ...
bunları reklam amaclı yazmadım eger yazma sebebim insanlar şunu demesin 5 lira maliyeti var bilmemne var ... 20 lira alınıyor bu 20 liranın icinde sadece malzeme maliyeti var sanmayın sakın !!! bu dukkanın kirası var işcisi var sigortası yemegi var oyle sizin dediginiz gibi karsıdan gorunmuyo bu işler lutfen biraz vicdanını yoklayarak bir yıkamacı yerine koyarak kendinizi yapın yorumlarınızı ... ve biraz ciddi yorumlar olursa bizimde mutlaka vardır eksiklerimiz buradan takip ederek bizlerde eksiklerimizi gidermeye calısırız tsk eder keyifli ve aktif forumlar dilerim ( murat ersoy )
ayrıca koltuk ayarları yazmıssın eywallah fakat bu aracın icinin rahatca supurlmesi için koltukların ileri geri cekilmesi gerekiyo supurgenin girdigi yer var girmedigi yer var .... eger hala sikayetiniz varsa mercedes tarzı koltuk hafızalı araclar alın yıkandıktan sonra tekrar aynı ayara getirilir zaten ;)
Kopek derisinden bez mi? Butun dunyayi takip ediyorum ilk defa boyle bir iddia duyuyorum.
Kopek derisinden bez mi? Butun dunyayi takip ediyorum ilk defa boyle bir iddia duyuyorum.
evet cinden geliyor kopek derisinden yapıldıgı soylendi bizede fakat bu bezi kullandıktan sonra diger mikrofibez bezlerin hepsini cope attım cok guzel su emiciligi var ve kesinlikle iz bırakmıyor bursada iseniz dukkana gelip gorebilirsiniz gordugunuzdede cok sasıracaksınız
i-vtec07
04-12-2013, 12:09
white@ iyide abi her yıkama dükkanı aynı diğilki tamam sen işini iyi yapıyosundur 15-20 den fazlasını hakediyosundur ona bişey diyen olmaz ama dün gittim yıkamacıya adam tek bi bezle arabayı tavaf etti etek altına vurduğu bezi kaputa da vuruyo bu ne şimdi bu adama 20 lirayı hakediyomu sizce ? lastikleri bile parlatmadı adam bide tanıdık olcak kan beynime çıktı.. çok mecbur kalmadıktan sonra yıkamcıya araba vermem .. ki zaten kendi arabamı kendim yıkarım götürmem asla .
Eyup Duygun
04-12-2013, 12:17
kendıme gore yazayım , kendı arabamı cok goturmem ama arkadaslarmla falan gıttgımzde olanlardan toplıyayım.
araba yıkama yerı kesınlıkle ayrı olacak veya oturma yerıne ses gelmıyecek abı az gelecek.ne konustugumuzu duyamıyoruz.
musterının ayakları oturma yerıne gecene kadar kesınlıkle ve kesınlıkle ıslanmayacak.
oturma salonunda xbox veya turevlerı olabilr.
kendı arabanı kendın yıka veya kendı pasta cılanı yap bi nevi makına kıralama gıbı bır bölüm ufak ayırabılr ( alan buyukse yer varsa ) koyucan bı makıta devam hevesı olan gelsın.
fıyatları pahalıda olabilr hc sknytı degl yeterlı ıs gorulsun.
kullanılan ürünler kesınlıkle kolpadan olmıcak ıcerıde lastık mermı 1 saat sonra kımse yok urunu olmaz.
aklıma gelenler bunlar
dragon07
04-12-2013, 12:18
hakkıyla araç yıkama 20tl
orta sekerli yıkama 15
girçık tek posta 10 tl .
kostik denen illeti kullanan yıkamalara gitmeyin bnmde sizlere tavsiyem budur.hatta kendi köpügünüzü yanınızda götürün kostik lastikleri resmen eritiyor çok zararlı.
white@ iyide abi her yıkama dükkanı aynı diğilki tamam sen işini iyi yapıyosundur 15-20 den fazlasını hakediyosundur ona bişey diyen olmaz ama dün gittim yıkamacıya adam tek bi bezle arabayı tavaf etti etek altına vurduğu bezi kaputa da vuruyo bu ne şimdi bu adama 20 lirayı hakediyomu sizce ? lastikleri bile parlatmadı adam bide tanıdık olcak kan beynime çıktı.. çok mecbur kalmadıktan sonra yıkamcıya araba vermem .. ki zaten kendi arabamı kendim yıkarım götürmem asla .
babacan senin goturdugun yer yıkamacı degil o zaman adı yıkamacı oranın... yerinde olsam mekanın kalabalık oldugu bir zamanda ayıbını yuzune vururum ki bu isin nasıl bir iş oldugunu anlasın .. ayrıca tanıdık falan bunlar boş iş sen destek olma amaclı gidiyosun cokta guzel bi dusuncen var ama adamın senin aracına uyguladıgı muameleye bak...
diger yaptıgım yorumlarda biraz sert eleştiri yaptım bunun sebebi bakıyorumki yorumların hepsi aynı her yıkamacıyı aynı kefeye kosmuslar veriyolar ayarı boyle bi mantık yok .. ayrıca arkadasın birisi yazmıs maliyeti 3 lira 5 lira + kendiside yıkamacı suyu yerden cekiyosa kirecli su... tabi maliyeti 3 lira olur nede olsa su bedava bide ne oldugu belirsiz urunler kullanıyo oh ne guzel valla boyle işe can kurban o zaman biz yıllardır bosuna tırmalıyoruz eywallah benimde suyum yerden geliyo fakat arıtma tesisi koydum her ay tuzu var bilmemnesi var belediye suyu kullansam daha karlı fakat oda kirecli oldugu icin bu sistemi uyguluyorum pahalıda olsa kısacası benim mantıgım şu kardeşim sokaktaki her araba ne kadar arac sahibininse bi o kadarda benim kardesim.... cunku biz bu işten ekmek yiyoruz colugumuz cocugumuz var bilmem anlatabildimmi eksigim varsa duzeltin keyifli forumlar
Thracian
04-12-2013, 13:02
Konuya çok yabancıyım ama artık butik yıkamacı açılmalı
İsteyen müşterinin girip kendi arabasını kendi yıkayabileceği ve cilasını atabileceği bir bölüm olmalı bence (tabi alan genişse) . Saçma gelebilir ama ben kendim yıkıyorum girtiğim zaman, meg şampuanıda reyondan alıp makinayı ayarlatıyorum. Kısacası biraz kendi rahat hissetmeli gelen müşteri ve memnun kalmalı her açıdan
ilker_yusuf
04-12-2013, 14:01
Yıkamacı olayı gerçekten önemli.
Gittiğim 3 mekan var benimde.
Evime yakın olan.
1. SONAX AKADEMİ
2. CAR WASH İKBAL
3. AUTO JOY ( AVCILAR )
i-vtec07
04-12-2013, 15:09
babacan senin goturdugun yer yıkamacı degil o zaman adı yıkamacı oranın... yerinde olsam mekanın kalabalık oldugu bir zamanda ayıbını yuzune vururum ki bu isin nasıl bir iş oldugunu anlasın .. ayrıca tanıdık falan bunlar boş iş sen destek olma amaclı gidiyosun cokta guzel bi dusuncen var ama adamın senin aracına uyguladıgı muameleye bak...
diger yaptıgım yorumlarda biraz sert eleştiri yaptım bunun sebebi bakıyorumki yorumların hepsi aynı her yıkamacıyı aynı kefeye kosmuslar veriyolar ayarı boyle bi mantık yok .. ayrıca arkadasın birisi yazmıs maliyeti 3 lira 5 lira + kendiside yıkamacı suyu yerden cekiyosa kirecli su... tabi maliyeti 3 lira olur nede olsa su bedava bide ne oldugu belirsiz urunler kullanıyo oh ne guzel valla boyle işe can kurban o zaman biz yıllardır bosuna tırmalıyoruz eywallah benimde suyum yerden geliyo fakat arıtma tesisi koydum her ay tuzu var bilmemnesi var belediye suyu kullansam daha karlı fakat oda kirecli oldugu icin bu sistemi uyguluyorum pahalıda olsa kısacası benim mantıgım şu kardeşim sokaktaki her araba ne kadar arac sahibininse bi o kadarda benim kardesim.... cunku biz bu işten ekmek yiyoruz colugumuz cocugumuz var bilmem anlatabildimmi eksigim varsa duzeltin keyifli forumlar
noktasına kadar katılıyorum abi sizin gibi emek verenlere 15-20 az ... ama bahsettiğim yıkamacılar 5 lira bile verilmez ve piyasada çoğunlukta bunlar...
bol kazançlar, hayırlı işler
1. yıkama suyunun basıncı düşük tutulmalı ( park sensörü -ayna ısıtması -geri görüş kamerasını bozuyor farların içine su almasına sebebiyet veriyor, boyada çatlak varsa avuç içi gibi kaldırıyor)
2. kesinlikle sünger kullanılmalı
3.bilindik kaliteli malzeme yıkama şampuanı kullanılmalı
4.torpiya sürürülen malzeme mutlaka iyi bişey olmalı leke bırakmamalı aşırı parlak durmamalı.
5. araç paspasları ıslakken araca koyulmamalı ( koku yapıyor)
6. Gerisi işçilik
7. Aşırı sıra beklememeliyim
8. fiyat en son baktığım şeydir. 5-10 fazla olması sorun değil.
genelde kendim yıkarım özelliklede güzel havalarda çünkü basınçlı arabayı yıpratıyor. geçen tipin biri şort varken ayağına tutmuşlar suyu bacak param parça dikiş üstüne dikiş 3 ay üzerine basamadı. basıncı sen düşün ayağı jilet gibi kesiyor boyaya napar ;) bu anlamda basınç önemli
birşey sormak istiyorum, aracınız yıkandıktan sonra işletme arabaya kendi reklamı olan koku bırakıyor ya, onun ayna askısı olanından mı olmasını tercih edersiniz, 100 ml sprey şeklinde olanından mı?
ilker_yusuf
04-12-2013, 16:52
ben genelde sprat kullanmıyorum. bir kere kullandım nasıl olduysa akmış temizlemesi daha sorun oldu. kokularımıda kendim alıyrum. forumdan birinden nurburgring kokusu almıştım hala kullanıyorum. oto yıkamaların bıraktıkları kokuların etkisi kısa oluyor zaten.
1.kendim yıkamak istersem 5-7 tl gibi bir rakama yıkamalıyım
2.kesinlikle bir lift alıp araçların altını sıcak suyla yıkamalısınız isteğe göre
3.paspas üstüne gazeteler olmalı
4.kendinize ait little trees tarzında kokular olmalı
5.çay-kahve-internet olan bir bekleme salonu olmalı güzel dekore edilmiş
6.ben sölemeden ekstra ücret almadan jantları vs ilaçla temizlemeniz lazım
7.her araca kuaför misali farklı bezler kullanmalısınız küçük bir çamaşır makinasında bezleri yıkayarak döngülü şekilde kullanabilirsiniz.
8-kesinlikle kompresörle her araca aynı özeni gösterip depo kapağı fitiller gibi yerlere hava verilmeli
ben bunlara bakarım genelde yıkamacılarda. bu yazdıklarımı yapıpta güzel işçilik varsa ve ben tekrar elime bez almıyorsam su damlamıyorsa 20 tl çok değildir bence.
hakotech
09-12-2013, 08:32
ben hala dukkanin acilmasini bekliyorum arabami getirmek icin,son durum nedir?
ben hala dukkanin acilmasini bekliyorum arabami getirmek icin,son durum nedir?
Aslinda beklenenden cok once acilacakti, gecen hafta dukkan kiraladik fakat sahibi gevsek oldugu icin iptal etti.. Su an mart 10 gibi hesapliyoruz, yilbasinin arkasindan cok cesitli urun siparisi de gececegiz ; )
hakotech
16-12-2013, 09:41
Aslinda beklenenden cok once acilacakti, gecen hafta dukkan kiraladik fakat sahibi gevsek oldugu icin iptal etti.. Su an mart 10 gibi hesapliyoruz, yilbasinin arkasindan cok cesitli urun siparisi de gececegiz ; )
hayırlısı olsun ınşallah,ben bekliym ozaman sizi :)
hayırlısı olsun ınşallah,ben bekliym ozaman sizi :)
Saolasin tesekkur ederim ;) bizde insalah herkese faydali olacagiz :)
Anadolu yakasında açmayacaksanız kendimi katmıyorum :)
Sahi,mekan nerede açılacak
Anadolu yakasında açmayacaksanız kendimi katmıyorum :)
Sahi,mekan nerede açılacak
insallah iki yakanin ortasinda bi nokta olur maslak vb
Yazan arkadaşların çoğu kendine özel garaj yaptırmalı bence, afaki istekleri var çünki, unutmayın bunu yapan bundan para kazanıyor, eğer size araba yıkattırırsa, çamaşır makinasında bez yıkayıp onla silerse, ps3 internet gibi özellikleri olursa bu araba 50tl'den aşşağı yıkatmaz, 15 20 lira veripte bu kadar afaki istekler çok saçma.
Konuyu biraz geç gördüm Onurcan şimdiden hayırlı olsun öncelikle.Dogrusu eskisi kadar titizliğim kalmadı otoparkım musait kendim yıkayıp cilalıyorum.Hem hızlı yıkıyorum hem cillop gibi oluyor.Yıkamacılarda hödük herifler çalışıyor zevkle yıkaması imkansız zaten sürekli suyun içinde ağır iş butun gun araba yıkamak 2 kuruş maaş alıyorlar kim bahşiş veriyorsa onunkine özeniyorlar.Uzun süredir kendi arabamı kendim yıkadığım için ve kızıltoprak meguıars el değiştirdiğinden ve eski haliyle (Keremde iken) alakası kalmadığı için senelerdir gitmiyordum.Son zamanlarda birkaç yıkamacıya gittim hepsiyle neredeyse karakolluk oluyordum.
Gözlemlerim neticesinde gerekirse iç dış yıkamaya 50tl verecek birsürü arkadaşım olmasına ragmen guzel araba yıkayan yıkamacı yok.Beklenti yuksek değil jantlar guzel yıkansın arabanın sagından solundan su damlamasın camlar guzel silinsin bu başka birşey değil.Davlumbaza su tutmaktan aciz yıkamacılar var.
GuneyOnur
16-12-2013, 17:31
Ya çoğu kişi arabanın sağından solundan su akmasın diyor iyi hoş güzelde bu arabalar suyla yıkanıyor samanla değilki ne kadar hava tutsanda iyi kurulasanda genede akacak o su başka çaresi yok..
Bi Kere Dükkana Bakan Adam Suratsız Olmayacak Abi. Tanıdık Tanımadık Kim Varsa Güler Yüz Göstermeli.
çok uzun uzun okuyamadım. ama benim en çok dikkat ettiğim meselelerden biride aracın altını lipini vurmadan kırmadan girip çıkabileceğim bir yer olmalı.
özenli, dikkatli çalışmaları, kalorifer petekleri vs kırmamaları lazım öyle ince yerleri dikkatli silmeliler
etek altlarında filan toz kalmamalı..
+ en ayar olduğum şey benim aracımı çekerken kendi arabası moduna girmeyecek basmayacak sis filan yakmayacak emanet kullandığının farkında olacaklar.
isteklere bittim yemin ediyorum :) cem yılmazın sahnesi aklıma geldi :)
İbrahim33
16-12-2013, 19:25
yanlış mesaj....
CooLeqenD
17-12-2013, 10:40
Benim Minion sana emanet abi he, sonra yan çizme tükkan açılmadan bana haber et günü o güne izin alıyorum ilk araç ben olucam makinemle geliyorum çatur çutur dalıcam fotoğrafları. :cool: Tükkanın fotoğraflarını da alırım, oda benden olsun. :D
Yazan arkadaşların çoğu kendine özel garaj yaptırmalı bence, afaki istekleri var çünki, unutmayın bunu yapan bundan para kazanıyor, eğer size araba yıkattırırsa, çamaşır makinasında bez yıkayıp onla silerse, ps3 internet gibi özellikleri olursa bu araba 50tl'den aşşağı yıkatmaz, 15 20 lira veripte bu kadar afaki istekler çok saçma.
:icon_tup:
20 liraya hiçbir sektörde bahsedilen gibi bi hizmet olamaz :D
her araca sıfır bez açılsın yıkanan her araç için bi kompresör hazır beklesin hava vurmaya. lastik yanaklarının iç tarafları da parlatılsın. arabanın altı mazotla yıkansın. üstü ipek peluşlarla en kaliteli şampuanlarla yıkansın. ve yıkama 15 tl olsun. yıkamacı zarar ederse ? etsin ne var ki sanki dimi.
istekler çok saçma gerçekten. kimse bişeyi isterken detayını düşünmüyor bence. bir oto yıkamada 3 tane adam çalışıyorsa eğer o 3 adamın günlük maliyetleri sana ortalama 120 liradır. günde 20 lira su elektrik harcasan 10 lira malzeme harcasan 10 lira da ıvır zıvır çaya kahveye gitse 150 lira bi dükkanın açılış kapanış masrafı var. ps koysun kahve çay sınırsız olsun hava vursun bezler hep yeni olsun makinede yıkansın falan. istekler süper arkadaşlar. ama yaptıgım maliyet hesabına bi bakın. 150 lira açıp kapatınca masraf gidiyor. buna daha makine bakımları vergiler zart zurtlar dahil değil. 15 liradan araba yıkansa 10 araba sırf günü kurtarıyor. 10 arabadan sonra yıkamacı kar ediyor belki. belki o da yok.
ha benim burda dükkanımda ps var. arabalara hava da vururum müşteri isterse. bezlerim sürekli yenilenir. her arabada tekrar tekrar yıkanır. çay kahve sorulmadan gelir müşterinin önüne.
ama kimsenin arabasının iğne deliği noktalarına kadar girip temizlemem 15 liraya. adam rica eder koltugumda ufak bi leke var sil diye yaparım o ayrı. ama kapı lastiklerinin arasını açıp oralara ilaç sıkmam mesela. arabanın yıkanması temizlenmesi gereken her yeri eksiksiz temizlenir. mesela sunroof olan her aracın sunroof camının etrafı ve mümkünse eğer havuzu silinir. ama kalkıp ekstra incik boncuk yerlerin temizliği ne bilim her yıkamada araca wax falan atmak söylemesi kolay ama yapması zor şeyler. söylerken biraz düşünün arkadaşlar lütfen. bi cafeye gidip 10 liraya bi tavuk yemegi yerken yanına biraz da et koyun aynı paraya diyemiyorsan, bi ps cafeye gidip ps oynarken saat ücreti 10 dk geçince 2 saatlik ücret ödüyorsan oto yıkamaları da aynı gözle bi görün lütfen. hiçbir oto yıkama sahibi böyle deli paralar kazanmıyor emin olabilirsiniz.
örnek herkes diyo ki böyle uygulama tr'de yok. Benim dükkanıma arabasını bırakıp gerçekten bu işi hakkıyla isteyen birisi varsa eğer altından girip üstünden çıkarak komple bir uygulama yapmak istiyorum videosu fotoğrafı herşeyiyle. ama böyle bi uygulama yapıp 300-400 veririm hakkı budur fazlası saçma diyen varsa hemen hesap yapıp koyarım.
http://www.youtube.com/watch?v=KYPDs2ls0NY
gerçekten bütün samimiyetimle soruyorum. bu videodaki gibi bir uygulamanın sizin gözünüzdeki bedeli nedir ? 5 gün sürecek kusursuz iğne deliğine kadar temizlenecek araç.
tek beklentim işin salla paça yapılmaması...aracıma özen gösterip yıkanması ve sonrası sağdan soldan su damlamadan temizlenmesi bunun sonrası aracımı alıp çıkmıyorum ben,ufak tefek detayları kendim yapıyorum ztn :)
bu tarz 1-2 sürekli müşterisi olduğum yer var ztn senelerdir onlar beni ben onları iyi tanırız :) benim aracım 2-3 saatte yıkanır temizlenir mesela :D:D
detailing işine gelince kesinlikle kullanılan ürünlerin kalitesi önemlidir,yapılan işlem sonrası yüzümün gülmesi için araçta herhangi bir leke,hare vs kalmaması kafi
ücret olarak her zaman yapılan işin hakkını verme taraftarıyım,beğenmediğim işe,işçiliğe saçma paralar vermek istemem :)
Jeandan-R
17-12-2013, 11:21
Camları adam gibi silsin yeter.
Masterpiece
17-12-2013, 12:22
Topaz Detailing London - Ferrari Enzo Detail (120 hours) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KYPDs2ls0NY)
gerçekten bütün samimiyetimle soruyorum. bu videodaki gibi bir uygulamanın sizin gözünüzdeki bedeli nedir ? 5 gün sürecek kusursuz iğne deliğine kadar temizlenecek araç.[/QUOTE]
Benimde türkiyede olsun istediğim tarz budur , hatta nasip olursa kendiminde düşündüğü dükkan tarzıdır , ingililterede çok sık böyle klasik yıkama anlayışında deil ''az ama öz'' anlaşıyışında olan bir yer.
En önemliside bu gibi bir yeri işleten biri uygulamaya yaptığı aracı müşteri olarak deil kendi arabası gibi görüp ona göre özveri göstermeli..
Eğer araç komple baştan aşşağı sıfırlanıyorsa en ufak deliğine kadar şahsen 1000 tl olsa yapılabilir + olarak örneğin araç satılacak olur bu uygulamanın satışta bile mutlaka yararı görülür verilen para bile çıkar..
excellency23
17-12-2013, 12:24
her araca sıfır bez açılsın yıkanan her araç için bi kompresör hazır beklesin hava vurmaya. lastik yanaklarının iç tarafları da parlatılsın. arabanın altı mazotla yıkansın. üstü ipek peluşlarla en kaliteli şampuanlarla yıkansın. ve yıkama 15 tl olsun. yıkamacı zarar ederse ? etsin ne var ki sanki dimi.
istekler çok saçma gerçekten. kimse bişeyi isterken detayını düşünmüyor bence. bir oto yıkamada 3 tane adam çalışıyorsa eğer o 3 adamın günlük maliyetleri sana ortalama 120 liradır. günde 20 lira su elektrik harcasan 10 lira malzeme harcasan 10 lira da ıvır zıvır çaya kahveye gitse 150 lira bi dükkanın açılış kapanış masrafı var. ps koysun kahve çay sınırsız olsun hava vursun bezler hep yeni olsun makinede yıkansın falan. istekler süper arkadaşlar. ama yaptıgım maliyet hesabına bi bakın. 150 lira açıp kapatınca masraf gidiyor. buna daha makine bakımları vergiler zart zurtlar dahil değil. 15 liradan araba yıkansa 10 araba sırf günü kurtarıyor. 10 arabadan sonra yıkamacı kar ediyor belki. belki o da yok.
ha benim burda dükkanımda ps var. arabalara hava da vururum müşteri isterse. bezlerim sürekli yenilenir. her arabada tekrar tekrar yıkanır. çay kahve sorulmadan gelir müşterinin önüne.
ama kimsenin arabasının iğne deliği noktalarına kadar girip temizlemem 15 liraya. adam rica eder koltugumda ufak bi leke var sil diye yaparım o ayrı. ama kapı lastiklerinin arasını açıp oralara ilaç sıkmam mesela. arabanın yıkanması temizlenmesi gereken her yeri eksiksiz temizlenir. mesela sunroof olan her aracın sunroof camının etrafı ve mümkünse eğer havuzu silinir. ama kalkıp ekstra incik boncuk yerlerin temizliği ne bilim her yıkamada araca wax falan atmak söylemesi kolay ama yapması zor şeyler. söylerken biraz düşünün arkadaşlar lütfen. bi cafeye gidip 10 liraya bi tavuk yemegi yerken yanına biraz da et koyun aynı paraya diyemiyorsan, bi ps cafeye gidip ps oynarken saat ücreti 10 dk geçince 2 saatlik ücret ödüyorsan oto yıkamaları da aynı gözle bi görün lütfen. hiçbir oto yıkama sahibi böyle deli paralar kazanmıyor emin olabilirsiniz.
örnek herkes diyo ki böyle uygulama tr'de yok. Benim dükkanıma arabasını bırakıp gerçekten bu işi hakkıyla isteyen birisi varsa eğer altından girip üstünden çıkarak komple bir uygulama yapmak istiyorum videosu fotoğrafı herşeyiyle. ama böyle bi uygulama yapıp 300-400 veririm hakkı budur fazlası saçma diyen varsa hemen hesap yapıp koyarım.
Topaz Detailing London - Ferrari Enzo Detail (120 hours) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KYPDs2ls0NY)
gerçekten bütün samimiyetimle soruyorum. bu videodaki gibi bir uygulamanın sizin gözünüzdeki bedeli nedir ? 5 gün sürecek kusursuz iğne deliğine kadar temizlenecek araç.
baya ekstrem bi örnek olmuş bu verdiğin. enzo sahibi nerden baksan 3-4bin euro bayılmıştır.
Yurt dışında bu uygulama 4bin sterlindir tahmini, TRde böyle işyeri açmayı umanlar bence vazgeçsinler o işten, çünkü yurt dışındaki araçlarla trdeki araçlar arasında ciddi fark var, ve insanlar arasında, işin içinde olan arkadaşlar doğru bir şekilde açıklamasını yapıyor zaten, benim düşüncem de tr'de ne kadar salaş o kadar iyidir, günde arabasına özenen insan 1 2 tane gelir gerisi, tozu pisi gitsin tarzı müşterilerdir ve insanlar da para kazanmak istiyor, kişiye özel hizmet beklemek saçma.
kskrhnegatif
17-12-2013, 13:36
Yazın soğuk, kışın sıcak bekleme salonu,
Enazından çay, kahve makinası
Güleryüz ve samimiyet,
Yaptığı işi sevmesi
Bunlar yeterlidir, 9 sayfadır bahsedilenlerin çoğunu içine alıyor zaten. Bazı arkadaşların yorumlarına baktım da çok ütopik beklentilerde bulunmuşlar. O kadar hizmeti adam verir vermesine de sen 30-40 liraya " çok yeaa" deme bi zahmet. Dile kolay geliyor söylemesi. :)
Sercan AKCAN
17-12-2013, 13:51
yıkama 20 bizim gibi adamlara 40 lira olsun ama en azından araba cıktıktan sonra tekrar bezle silmiyim.spoilerın altı camur olup temizlenmemiş olmasın vs vs he bide bakırköy taraflarında olursa yıkamacı süper olur :)
Hakan Girginer
17-12-2013, 13:55
Kendisini anadilinde ifade edebilmesini beklerdim.
Detayli temizlik dukkanindan+yikamadan beklentiniz nedir? olarak yazinca cok uzun bir baslik olacagindan dolayi yazmadim. Neler beklersiniz yazacagima da kafam dolu oldugundan bir hata yapmisim fakat bunu duzeltmeyi bilmedigim icin kaldi.
Yoksa kendimi iyi ifade edebildigimi dusunuyorum.
yer olarak hangi semt belli mi açacağınız yer?
iğne deliği şekli uygulamanın hakkı bence minimum 1000- 1500 tl, o da 2 günlük iş ise eğer, yetkili servisler gibi saat başı işçilik yazılacak olursa bu işin altından kimse çıkamaz kusura bakmayın :)
adam akıllı bir yıkamanın hakkı da bence 30 tl dir, 1 saat üzerinden hesaplarsak ki kötü bir mebla değil sanırım yıkama / detailing işinde olanlar için kurtarıcı denilebilir.
bu iş bir nebze sanat işi, işsiz olup yıkamacıda çalışan adam da var neticede bu işi keyif için canı gönülden yapan da, ikisinin aynı fiyata aynı mekanda aynı arabayı yıkadıktan sonraki durumu gözle görülebilir derecede farklı. Birisinde bahsedildiği gibi geçmiş sayfalarda, orasında burasında çamur kalır su damlar, her şeyi söyleyerek yaptırır / düzelttirirsin, diğerinde ise hiçbir şey demeden gözün arkada kalmadan istediğin gibi teslim alırsın arabanı. Ki zaten hakkıyla yapan adama günümüzdeki 15 liralık yıkamadan sonra ben 20-25 bırakıyorum direk olarak, o onun hakkıdır çünkü..
Herkes leventin son cümlesindeki gibi olsa inanın bu işi yapanlar kendiliğinden 1 kademe yükselir kalite olarak :)
yer olarak hangi semt belli mi açacağınız yer?
Su an icin Maslak sanayi gibi duruyor
Low-Rider
17-12-2013, 15:45
Detayli temizlik dukkanindan+yikamadan beklentiniz nedir? olarak yazinca cok uzun bir baslik olacagindan dolayi yazmadim. Neler beklersiniz yazacagima da kafam dolu oldugundan bir hata yapmisim fakat bunu duzeltmeyi bilmedigim icin kaldi.
Sadece 1 harf fazla :D edit arada birde neler varmış
Bir Detayli temizlik dukkanindan+yikamadan beklentiniz nedir?
Su an icin Maslak sanayi gibi duruyor
Maslakta yaptım sanayıde esnafla ugrasmak çok zor
imprezaWRC
17-12-2013, 15:53
Bir kelime fazla olmuş, ama ben bile okurken dikkat etmedim, hamura dönmüş beynim o kelimeyi atarak düzgün şekilde okumamı sağladı :D :D :D
Tamam len, bu kadar bilgi yeter, hadi aç şu dükkanı, alt yıkama ve detaylı davlumbaz temizliği istiyorum :)
Tez dükkan açıla :)
iğne deliği şekli uygulamanın hakkı bence minimum 1000- 1500 tl, o da 2 günlük iş ise eğer, yetkili servisler gibi saat başı işçilik yazılacak olursa bu işin altından kimse çıkamaz kusura bakmayın :)
adam akıllı bir yıkamanın hakkı da bence 30 tl dir, 1 saat üzerinden hesaplarsak ki kötü bir mebla değil sanırım yıkama / detailing işinde olanlar için kurtarıcı denilebilir.
bu iş bir nebze sanat işi, işsiz olup yıkamacıda çalışan adam da var neticede bu işi keyif için canı gönülden yapan da, ikisinin aynı fiyata aynı mekanda aynı arabayı yıkadıktan sonraki durumu gözle görülebilir derecede farklı. Birisinde bahsedildiği gibi geçmiş sayfalarda, orasında burasında çamur kalır su damlar, her şeyi söyleyerek yaptırır / düzelttirirsin, diğerinde ise hiçbir şey demeden gözün arkada kalmadan istediğin gibi teslim alırsın arabanı. Ki zaten hakkıyla yapan adama günümüzdeki 15 liralık yıkamadan sonra ben 20-25 bırakıyorum direk olarak, o onun hakkıdır çünkü..
kensınlıkle katılıyorum ve bende aynı şekiilde davranıyorum. hakedene verıceksın hak etmeyenede bıdaha gıtmeyeceksın
Faruk_Vtec
17-12-2013, 16:04
Benimde türkiyede olsun istediğim tarz budur , hatta nasip olursa kendiminde düşündüğü dükkan tarzıdır , ingililterede çok sık böyle klasik yıkama anlayışında deil ''az ama öz'' anlaşıyışında olan bir yer.
En önemliside bu gibi bir yeri işleten biri uygulamaya yaptığı aracı müşteri olarak deil kendi arabası gibi görüp ona göre özveri göstermeli..
Eğer araç komple baştan aşşağı sıfırlanıyorsa en ufak deliğine kadar şahsen 1000 tl olsa yapılabilir + olarak örneğin araç satılacak olur bu uygulamanın satışta bile mutlaka yararı görülür verilen para bile çıkar..
5 gun uğraşılan bı araba 1000tl, ayda 6 araba çıkar 6000 tl..
şımdı giderlere bakalım..
sokak arasında bı dukkan tutsanız 1500tl
2 tane eleman olsa 2000tl
6 araba ıçın elektrık su faturaları 500tl
aylık muhasebe ucretı 1500tl
dığer gıder(telefon, ınternet, aıdat, pos makınesı, çay, kahve, ısınma, soğuma vb..) 500tl yazalm
ne ettı 6000 lıra..
kullandığımız urunlerıde bırı hedıye etmış olsun, bedavaya aldık dıe sayalım..
elemanlarında yol ve yemek masrafı olmasın dukkanda yatsın multecıler, yemekte yemesinler, yatacak yer verdık sonuç olarak...
ış yerı sahıbı? onun ne onemı var ya, onemlı olan detaılıng...
Ayrıca En Önemlisi Güler Yüzlü Esnaf Olmalısın Hocam. Ne Kadar İyi Yıkarsan Yıka Eğer Mahkeme Duvarına Benzer Suratla Müşteriyi Karşılarsan Bir Yere Kadar Gelir İnsanlar.
Ayrıca Şahinede Aynı Ferrariyede Aynı Özeni Göstermelisin. Geçenlerde Meguiars ın Historia daki Yerine Gittim Adam Audiyi Bmw yi Porsche Güzelce Özenerek Süngerle Yıkadı Benim Aracıma Ve Bi Kaç Araca Köpük Tutup Bıraktı :)
Şimdiden Allah Bol Kazanç Versin
Low-Rider
17-12-2013, 16:13
dığer gıder(telefon, ınternet, aıdat, pos makınesı, çay, kahve, ısınma, soğuma vb..) 500tl yazalm
ne ettı 6000 lıra..
elemanlarında yol ve yemek masrafı olmasın dukkanda yatsın multecıler, yemekte yemesinler, yatacak yer verdık sonuç olarak...
Bu hesaba göre sadece detailing yaparak para kazanmak zaten hayal.
Normal yıkama işleyişinin yanında bu tür çalışma yapılabilir ancak
bu durumda bizde nickinizin "Allah'sız Komünist" olmasını beklemeli miyiz?
Masterpiece
17-12-2013, 16:14
ne ettı 6000 lıra..
Benim düşüncem bu , ayrıca bahsettiğim sistemde elemanlık birşey yok.
Size kolay gelsin :icon_tup:
ne ettı 6000 lıra..
muhasebecinin gece hayatını finanse etmeye gerek yok. aylık ücreti neyse verin gitsin bence:)
Masterpiece
17-12-2013, 16:17
Aynen bu şekilde ay sonu gelmez zaten , ya dediğiniz gibi normal yıkama yapılan bir yerde extra bu sistem olabilir , yada kişisel bir garaja sahipseniz tanıdıklar vasıtayla vs ayda 2 araba yapılsa 2000 TL :)
Faruk_Vtec
17-12-2013, 16:47
yıkamada hıç para yk :) onun ıçınde bı eleman alırsak 1000 lıradan fazla artış olacak, o da anca kendı parasını çıkartıcak..
sıze şahsı bı lafım yok, dışardan bakıp yıkamacıların delı gbı para kazandığını ve hızmet vermedığını düşünenlere mesajım..
arkadaşların mantığıyle butun yıkamacılar delı gbı para kazanıo ama hepsı gerızekalı! ıçlerınden 1 tanesı bıle akıl edemıo şurda yazılanları, hadı akıl edemedı burda fıkır verılıo yazılıo çızılıo onları goruorlar ama o kadar salaklarkı dukkanlarında bunları yapmıorlar.. hadı 10 kışı yaptı 100 kışı yapmadı 10.000 kışı yapmadı 1 kışı yapmaz mı ya?! arasından 1 kışı çıkmaz mı..
arabaya tecavüz edıp 20 lıraya sıfır şekılde gerı almak ısteyen arkadaşlara soruorm, sızce böyle bı ıhtımal var mı? herşeyde ıstısna vardır ama bu yıkama olaynda dedığınz ıstısna yok, neden yok..?
bekara karı boşamak kolay..
Faruk_Vtec
17-12-2013, 16:51
Benim düşüncem bu , ayrıca bahsettiğim sistemde elemanlık birşey yok.
Size kolay gelsin :icon_tup:
şu vıdeoyu bı kez daha benım ıçın ızleyıp elını vicdanına koyup buraya yorum yazabılırmısın.. (daha once pasta cıla detaılıng ışıne gırmedıysen hıç yorum yazmazsan sevınırım.)
yada sen gel benım dukkanıma ben bı demo araç bulım sana 5 gun verım bu ışlemlerın aynısı yap, araba bıtsın tech turkey'de detaılıng ıle uğraşan bı ton arkadaş ve uzman var, jurı olarak toplansınlar onaylasınlar 10 uzerınden 10 desınler hemen notere gıdıp arabayı senın ustune vercem bu kadarda buyuk konuşuorm, yapamazsan sen bıze bı yemek ısmarlarsın.. :)
Faruk_Vtec
17-12-2013, 16:53
muhasebecinin gece hayatını finanse etmeye gerek yok. aylık ücreti neyse verin gitsin bence:)
hemen geçen ay kı muhasebe ucretımı yazıorm sıze;
kdv 71
sıgorta 353
bağkur 353
muhtasar(stopaj) 1093
muhasebe ucretı 150
toplam 2020..
bu ay yıl sonu ıçın, defter parası damga parası var daha.. :)
muhasebecım eskı bı arkadaşımdır, kendısı sıteyede uyedır, muhasebecıysenız ve fıyatlarda bı yanlışlık varsa soyleyın, arkadaşım banamı kaldırdı bılgım olsun.. :D
Low-Rider
17-12-2013, 16:56
yıkamada hıç para yk :) onun ıçınde bı eleman alırsak 1000 lıradan fazla artış olacak, o da anca kendı parasını çıkartıcak..
sıze şahsı bı lafım yok, dışardan bakıp yıkamacıların delı gbı para kazandığını ve hızmet vermedığını düşünenlere mesajım..
arkadaşların mantığıyle butun yıkamacılar delı gbı para kazanıo ama hepsı gerızekalı! ıçlerınden 1 tanesı bıle akıl edemıo şurda yazılanları, hadı akıl edemedı burda fıkır verılıo yazılıo çızılıo onları goruorlar ama o kadar salaklarkı dukkanlarında bunları yapmıorlar.. hadı 10 kışı yaptı 100 kışı yapmadı 10.000 kışı yapmadı 1 kışı yapmaz mı ya?! arasından 1 kışı çıkmaz mı..
arabaya tecavüz edıp 20 lıraya sıfır şekılde gerı almak ısteyen arkadaşlara soruorm, sızce böyle bı ıhtımal var mı? herşeyde ıstısna vardır ama bu yıkama olaynda dedığınz ıstısna yok, neden yok..?
bekara karı boşamak kolay..
Ya burada çok abuk subuk yorumlar var zaten, 10 tane madde yazıp sonra 15TL'ye iç dış yıkasın demek pollyannacılık başka birşey değil.
anılayvaz
17-12-2013, 17:07
faruk'un muhasebecisi benim orada 1500 tl derken sigorta bağkur muhasebe ücreti ve vergileri kast etmek istedi. Kendinisinin ödemelerini ben yaptığım için ortalama her ay o tutarı alıyorum :)
anılayvaz
17-12-2013, 17:09
hemen geçen ay kı muhasebe ucretımı yazıorm sıze;
kdv 71
sıgorta 353
bağkur 353
muhtasar(stopaj) 1093
muhasebe ucretı 150
toplam 2020..
bu ay yıl sonu ıçın, defter parası damga parası var daha.. :)
muhasebecım eskı bı arkadaşımdır, kendısı sıteyede uyedır, muhasebecıysenız ve fıyatlarda bı yanlışlık varsa soyleyın, arkadaşım banamı kaldırdı bılgım olsun.. :D
whatsApp dan son yazdığım iptal bilgin olsun :) hehehehehe
Faruk_Vtec
17-12-2013, 17:14
whatsApp dan son yazdığım iptal bilgin olsun :) hehehehehe
whatsapp yazışmalarını buraya ekleyim mı mıllet gorsun esnafın halını hahahah :D tşk ederm knka, ercan abıyede selamlar :) bı dahakı muhasebe tahsilatına kadar her gece yattığımda dua edecem sana.. :D
Masterpiece
17-12-2013, 17:41
Yada sen gel benım dukkanıma ben bı demo araç bulım sana 5 gun verım bu ışlemlerın aynısı yap, araba bıtsın tech turkey'de detaılıng ıle uğraşan bı ton arkadaş ve uzman var, jurı olarak toplansınlar onaylasınlar 10 uzerınden 10 desınler hemen notere gıdıp arabayı senın ustune vercem bu kadarda buyuk konuşuorm, yapamazsan sen bıze bı yemek ısmarlarsın.. :)[/QUOTE]
Oraya gelme gibi bi imkanım malesef yok , fakat burda sizin gibi yıkama detailing işi ile ilgilenen birçok kişi var onlardan ricam ellerini vicdanlarına koyup 5 günde bir aracı bu şekilde yapılıp yapılamıyacağını söylesinler :)
Videoda araç 5 günde yapılmış , fakat videodaki aracın ferrari enzo oluğunu üzerindeki ayrıntılı yerlerin , motorun , temizlenmesindeki gereken dikkat ve zorluk maksimum seviyede , ayrıca adamlarında profesyonelliğin son seviyesinde çalıştıkları gayet açık herkes görebilir , anlatmak istediğim bu kadar handikap varken bile araç 5 günde yapılabiliyorsa , buralarda yapılıp yapılamıyacak olmasıda burdakilerin değerlendirmesine kalsın :)
Faruk_Vtec
17-12-2013, 18:01
Oraya gelme gibi bi imkanım malesef yok , fakat burda sizin gibi yıkama detailing işi ile ilgilenen birçok kişi var onlardan ricam ellerini vicdanlarına koyup 5 günde bir aracı bu şekilde yapılıp yapılamıyacağını söylesinler :)
Videoda araç 5 günde yapılmış , fakat videodaki aracın ferrari enzo oluğunu üzerindeki ayrıntılı yerlerin , motorun , temizlenmesindeki gereken dikkat ve zorluk maksimum seviyede , ayrıca adamlarında profesyonelliğin son seviyesinde çalıştıkları gayet açık herkes görebilir , anlatmak istediğim bu kadar handikap varken bile araç 5 günde yapılabiliyorsa , buralarda yapılıp yapılamıyacak olmasıda burdakilerin değerlendirmesine kalsın :)
ıstedığım soruların cevabını alamadm neyse gecen mesajlarda yazıordunuz yaa arabaya gore uygulama farkı olmasın, her araba eşıttır dıe :) bızde her araba aynı zatn ferrarıde gelse 5 gun cıtroende (kendı arabamı yazdım, şmdı mıllet markaya takılır bıde..)
asıl handıkap kalıtesız arabalarda :) ornek vermek gerekırse bı japoncu olarak japon araclarının boyası ıncedır, ben yaparm ederım dıenı sonra tampon kaput yakanı çok gordum :) araba ne kadar kalıtelıyse o kadar temız ve sorunsuz bıtıo..
sen 10 gun uygulama yapılsın de 10 gun uygulama yapılır o arabaya, yeterkı para sıkıntısı olmasın reçete uzar gıder..
detaılıngcılere soralım bu araç 1000lıraya yapılır mı, yada vıdeoyu ekleyen kışıye ulaşalım ve orada ne kadar fıyata yapıldığını oğrenelım, tr şartlarına gore fıyatı çevırelım bakalm ortaya çıkan fıyata kaç kışı okey dıeck.. :)
JackJones
17-12-2013, 18:13
http://u1312.hizliresim.com/1j/k/vmlld.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
böyle bi detailing yaparsanız herkes gelir bence :D :D işin şakası tabi :)
1- dandik köpük kullanılmamalı ( yada müşterinin verdiği şampuan varsa onunla yıkamaya razı olunmalı )
2- arabalar kesinlikle süngerle yıkanmalı
3- durulama işlemini güzel yapılmalı çamurluk içleri tertemiz yapılmalı ve jantlarda en ufak balata tozu çamur kalmamalı
4- kurulama yapılırken 3 adet tertemiz bez kullanılmalı 1'i camlar için 1'i arabanın az pislenen yerleri için diğeride çamurun daha fazla sıçradığı yerler için
5- lastik parlatıcısı kaliteli olmalı 1 saat sonra akıp lastiği rezil eden tarzdan olmamalı.Arabaya aynaya asılan kokulardan asılmalı ve yerlere hemen parçalanıp gitmeyen kağıt koyulmalı.
6-ve en son en önemlisi güler yüzlü esnaf olunmalı bide arabayı yıkanacak yere çekerken personellerin arabayı çakal çukal babasının malıymış gibi kullanmaması lazım
haa bide en son sprey olarak hızlı cilada yapılabilir eşantiyon olarak.
şahsen böyle bi yıkamaya benden temiz 25 lira çıkar :)
ıstedığım soruların cevabını alamadm neyse gecen mesajlarda yazıordunuz yaa arabaya gore uygulama farkı olmasın, her araba eşıttır dıe :) bızde her araba aynı zatn ferrarıde gelse 5 gun cıtroende (kendı arabamı yazdım, şmdı mıllet markaya takılır bıde..)
asıl handıkap kalıtesız arabalarda :) ornek vermek gerekırse bı japoncu olarak japon araclarının boyası ıncedır, ben yaparm ederım dıenı sonra tampon kaput yakanı çok gordum :) araba ne kadar kalıtelıyse o kadar temız ve sorunsuz bıtıo..
sen 10 gun uygulama yapılsın de 10 gun uygulama yapılır o arabaya, yeterkı para sıkıntısı olmasın reçete uzar gıder..
detaılıngcılere soralım bu araç 1000lıraya yapılır mı, yada vıdeoyu ekleyen kışıye ulaşalım ve orada ne kadar fıyata yapıldığını oğrenelım, tr şartlarına gore fıyatı çevırelım bakalm ortaya çıkan fıyata kaç kışı okey dıeck.. :)
Video daki arac 4-5 bin pound a yapilmis. 4-5000 tl de sen ona, anca o zaman kurtarir. Hani kaliteli eleman falan olacak su olacak bu olacak anca o zaman kurtarir.
Burada yorum yapip 1 araci tamamen %100 dogru bitirmenin ne demek oldugunu bilmiyorlar sanirim. Bize cok musteri geldi, araci alkolle sildigimizde kahrolan, yapmayin.. Su yazilanlarla sadece bu isi gercekten profesyonelce yapmaya calisanlarin piyasasini kiriyorsunuz.
Sokakta 200-300 arasi yaptiranlari goruyorum , doldurucu cilalara aboneler. Bu herseyi ozetliyor.
Masterpiece
17-12-2013, 18:25
Aracı yazarken ayırt ediyosun diyeceğinizi tahmin ettim , anlatmak istediğim araç üzerindeki ayrıntılı yerler örneğin motor kısmı ( 2.20 ile 3.00 dk arası ) , adamlar motor içindeki karbon parçaları sökerek polisaj yapıyor , 4 jantı söküp ayrı ayrı temizlik , gereken yerlere zımpara , rutüş boyası , aracın alt kısmının temizliği , aracın üstündeki tüm karbonlara polisaj , motor içi karbonlara koruma filmi vs vs video izlendiğinde herşey gayet açık.
Ben 5 günlük sürenin yetersiz olacağı hakkındaki düşünceniz kısmına cevap vermiştim , tekrar ediyorum yukarıdaki işlemlerle bu araç 5 günde bitiyorsa ( mikroskopla detaylı analizine kadar ) , burada da bir araç elbet biter aynı işlemleri eksiksiz yaptığımızı düşünürsek bile :)
Siz de benim için uygundur dediğim fiyata takılmışsınız , oradaki maliyeti buraya çevirirsek burada ortalama bir araç bile alınabilir belki :)
Sonaxın en pahalı paketi 890 TL olarak görünüyor , iki uygulama aynı mıdır ? gidenlerden de yorum bekliyorum..
Detailingcilerden ve herkesden ricam videoyu izlesinler ve bu uygulamanın 1000 Türk Lirasını hak edip etmediğini değerlendirsinler :)
Faruk_Vtec
17-12-2013, 20:44
Aracı yazarken ayırt ediyosun diyeceğinizi tahmin ettim , anlatmak istediğim araç üzerindeki ayrıntılı yerler örneğin motor kısmı ( 2.20 ile 3.00 dk arası ) , adamlar motor içindeki karbon parçaları sökerek polisaj yapıyor , 4 jantı söküp ayrı ayrı temizlik , gereken yerlere zımpara , rutüş boyası , aracın alt kısmının temizliği , aracın üstündeki tüm karbonlara polisaj , motor içi karbonlara koruma filmi vs vs video izlendiğinde herşey gayet açık.
Ben 5 günlük sürenin yetersiz olacağı hakkındaki düşünceniz kısmına cevap vermiştim , tekrar ediyorum yukarıdaki işlemlerle bu araç 5 günde bitiyorsa ( mikroskopla detaylı analizine kadar ) , burada da bir araç elbet biter aynı işlemleri eksiksiz yaptığımızı düşünürsek bile :)
Siz de benim için uygundur dediğim fiyata takılmışsınız , oradaki maliyeti buraya çevirirsek burada ortalama bir araç bile alınabilir belki :)
Sonaxın en pahalı paketi 890 TL olarak görünüyor , iki uygulama aynı mıdır ? gidenlerden de yorum bekliyorum..
Detailingcilerden ve herkesden ricam videoyu izlesinler ve bu uygulamanın 1000 Türk Lirasını hak edip etmediğini değerlendirsinler :)
her arabanın az çok ayrıntılı yerlerı var, motor yıkama ve korumada bende her yerını fırçalıorm, sokulebılen her yerın altını temızleyıp koruma sıkıorm, muşterının oraya bakmayacağını bıle bıle, kı bu uygulama ultra lux bı bıçımde yapılıo o dedıklerını yapmak zorunda zatn, onurcan 4000 pound dıo hadı bız onu tl yapalm kısacası aracını bu şekılde temizlesem 4000 lıra verırmısın bna..?
ısteklerını aslında bu vıdeo anlatıo ama o vıdeodakı para senı yansıtmıo dmı? bızı kızdıran şeyde bu zatn, duşun aynı o tarz temızlık ıstıosn ve 200 lıra olsun dıosn bıze sence mantıklımı..? (kızgınlığımızı anlaman ıçın rakamı o kdr duşuk yazdm, rakam sadece bı ornek..)
ben 5 gun yeterlı olcağını soyluorm zatn, senın yorumlarına bakılırsa senın ıçın yarım gunluk ış, elemana bıle gerek yk yazdın.. "Benim düşüncem bu , ayrıca bahsettiğim sistemde elemanlık birşey yok."
douu nıcklı arkadaşlar 5 gun kıyı koşe temızlencek bu araç ıcın sızın fıyatınız nedır dıe sormuş, sende cvp olarak 1000 lıra demışsın, ben fıyata takılmadım sana takıldım.. usttekı mesajında ıkı bolumu kalın yazı olarak ışaretledım, aynı mesajda hem olur hem olmaz dıe yazdın..
Faruk_Vtec
17-12-2013, 20:46
konu çocuk gıbı tartışmaya gıdıo, butun arkadaşlardan tek bı rıcam var bı konuda bılgınız varsa mesaj yazın yoksa okuyup geçın..
haksız olduğunuz yerdede ozur dılemeyı bılın, ozur dılemek ınsanı kuçuk duşurmez yada boynunu bukup uzulup kızarmasına neden olmaz tam tersı olgunluktur erdemlıktır..
konuya gelecek olursak ıstekler sureklı artıo ama fıyatta bı artış yk, hem hızmet ıstenılıo hemde fıyatta duşuş olsun denılıo, hızmet sektorunde nasl böyle bı ters orantı oluştu ben anlamadm.. :confused:
bu durumda bizde nickinizin "Allah'sız Komünist" olmasını beklemeli miyiz?
hahaha bakip bakip guluyorum :D Ne adamsin ya :D
Neyse arkadaslar gerilmeyelim, isin ozu su ne kadar ekmek o kadar kofte : ) Bazi urunler var arac basi 500tl lik gidiyor, bizimde amacimiz her keseye gore birseyler ayarlamak ; )
Yinede buradaki bazi istekler, fiyatlarla bagdasmiyor ama o da normal. Ben nasil is veren olarak ucuza yapmaya calisiyorsam musteri de olabildigince ucuza yaptirmaya calisacak. Onemli olan bu bilinci insanlara verebilmek.
Biz mesela X yerlerde detayli temizlik yaptirmis bir kac arkadasimizin arabalarini APC-Citrus wash tarzi seylerle yikadik geriye bir cok hata cikti, simdi 300-500 bakmadan bize geliyorlar.
Detayli dis temizlik olarak bakarsak ise, insanlar araba mi boyatiyoruz diyor fakat ben gelip orada basarili is yapamayip tekrar tekrar sen gormeden girip 50-60 mikron alirsam bir sonraki uygulamada gider araci hakikaten boyatirsiniz ; ) Bu iste ciddi kucuk detaylar ciddi kotu sonuclara yol acabilir. Bu isi ozellikle Nanotech urunlerle yapan kisiler tasiyor, bir paneli silmeyi unuttun hos geldin partisi var mesela :)
Sonuca gelirsem, oncelikle yorum yazan herkese tesekkur ederim. Cok guzel fikirlerde cikmadi degil. Eger istedigimiz gibi acmayi basarirsak buradaki butun uyarilari dikkate alacagiz. Tabi bunun icin fiyat paketleri de olacak, herkese uygun urun bulmaya calisiyoruz su an, yurt disinda egitimlerimizi ayarliyoruz. Acikcasi sadece acabilmek icin bile cok calisiyoruz. Ocak ayi icerisinde 2 ayri ulkede 2 ayri egitimimiz var, her duruma hazirlikli baslayacagiz baslarsak ; )
Bu Konudan Yola Çıkarak Paket Yıkama Programı Olabilir mi Acaba ? Normal Yıkama 20 25 Arası Detaylı Yıkama 30 40 Arası Cilalı Yıkama 50 60 Arası Vs ? :) Saçmamı Oldu Ne ?
Bu Konudan Yola Çıkarak Paket Yıkama Programı Olabilir mi Acaba ? Normal Yıkama 20 25 Arası Detaylı Yıkama 30 40 Arası Cilalı Yıkama 50 60 Arası Vs ? :) Saçmamı Oldu Ne ?
Cok makul, hatta boyle paketlerimiz olacak ve secebileceginiz envai cesit urun olma ihtimali var ;)
excellency23
17-12-2013, 21:56
bu arada enzo 4500 pound'a yapılmış. videonun altına yorum olarak yazmış şirket.
Masterpiece
17-12-2013, 22:13
@Faruk_Vtec - Ben yarım günlük iş falan diye bahsetmişim ? Frekanslarımız tutmadı sanırım kusura bakmayın anlaşamıyacağız gibi duruyor , yanlış bir şey söyledimse affola , size bol kazançlar işlerinizde..
Yada sen gel benım dukkanıma ben bı demo araç bulım sana 5 gun verım bu ışlemlerın aynısı yap, araba bıtsın tech turkey'de detaılıng ıle uğraşan bı ton arkadaş ve uzman var, jurı olarak toplansınlar onaylasınlar 10 uzerınden 10 desınler hemen notere gıdıp arabayı senın ustune vercem bu kadarda buyuk konuşuorm, yapamazsan sen bıze bı yemek ısmarlarsın.. :)
Videoda araç 5 günde yapılmış , fakat videodaki aracın ferrari enzo oluğunu üzerindeki ayrıntılı yerlerin , motorun , temizlenmesindeki gereken dikkat ve zorluk maksimum seviyede , ayrıca adamlarında profesyonelliğin son seviyesinde çalıştıkları gayet açık herkes görebilir , anlatmak istediğim bu kadar handikap varken bile araç 5 günde yapılabiliyorsa , buralarda yapılıp yapılamıyacak olmasıda burdakilerin değerlendirmesine kalsın :)[/QUOTE]
4500 pound = 14000 tl. Araban enzo degil ok. Araban ne olursa olsun hayvani bir temizlik yapicam. 2 bin lira alacam ama arabanın alt üst sag sol hiçbir yerinde tek bir leke kalmicak. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Hala isi kolay zannediyorsun. 3 gün bi islet bakim bi yıkama dükkanını. Ne kadar sacın dökülecek.
valla konuya msg attımmı bilemiyorum ama,bir zahmet camları içerden silerken camsil vs kullansın gidipte sigara dumanını camlara yağlamasın.(camlar kapalı sigara içip klima açan kişinin dramı=ben)
diğer türlü temizlenmiyo çünkü arabanın camları.
Birde detay kısma gelirsek eğer,en fazla 4seçenek fiyat çıkartsın.
Desinki bak kardeş,gardaş,bilader,birader
meq kullanırsam şu kadar gider şu fiyat
nano kullanırsam şu kadar gider şu fiyat
sanayi işi olsun arabayı satıcakmışsın madem parlasın yeter şu fiyat(burdan kaar etsin etceği en kolay yer bu uygulama:D)
müşteriye hava tabancası kullandırmaya izin versin(bköy spor klübü) sürekli yıkatıyorum her zaman çıktıgımda 1damla su bile akmıyo arabadan kimi zaman ben kimi zamanda çocuklar kim varsa kullandırtıyorum hava tabancası/kullanıyorum.
onun harici 15lira olsun zaten 5lira bahşiş ben nereye gitsem atıyorum(beğenmediğime 1lira veriyorum:D)
+ olarak millet rahatına ne meraklıymış arkadaş:D adam ps3-4 koysa gidip oynicaksınız yani:D ben arabanın başında durmadan yapamam bugune kadarda hep böyle oldu bu.Onun yerine çıplak kadın posterleri assın takvimler vs assın dükkana daha iyi :D Würth 2014 mesela :D :hehe:
kendi eldivenimi ve yıkama şampuanımı verdiğimde bilinçli bir şekilde tamam demesi
kendi eldivenimi ve yıkama şampuanımı verdiğimde bilinçli bir şekilde tamam demesi
gerek kalmayacak :D
Low-Rider
17-12-2013, 23:11
Onurcanlar su akarsa para iadesi yapacakmış ilk yarım saat içinde :D
Onurcanlar su akarsa para iadesi yapacakmış ilk yarım saat içinde :D
hahah :D yapmak isterim, ekipmanlarin ilk testlerinden sonra bakabiliriz duruma :)
dükkan açılmadan önce önrezervasyon indirimi/kampanyası için bişeyler söylesin ki bu sayede ilk 1 ayı daha dükkan açmadan garantilemiş olsun:)
Faruk_Vtec
18-12-2013, 00:15
@Faruk_Vtec - Ben yarım günlük iş falan diye bahsetmişim ? Frekanslarımız tutmadı sanırım kusura bakmayın anlaşamıyacağız gibi duruyor , yanlış bir şey söyledimse affola , size bol kazançlar işlerinizde..
bı bılsen dukkanda butun gun kımlerle uğraşıorm :D sen artık çerez gelıosn bana, sorun yk..
kuçuk bı tavsıye gereksız post kasma bence..
bol kazanç falan ıstemıorm aman, duzgun muşterı gelsın yeter bana..
arkadaslar herkese hayırlı işler dileriz, aramızda karşılıklı tartışmayalım bence.
Onurcan dertsiz başına dert alıyorsun, insana hizmet vermek kadar zor birşey olabilir mi?
arkadaslar herkese hayırlı işler dileriz, aramızda karşılıklı tartışmayalım bence.
Onurcan dertsiz başına dert alıyorsun, insana hizmet vermek kadar zor birşey olabilir mi?
:D haklisin ama bakalim girdik bir yola, neler olacak gorecegiz :)
abi adamlar enzoyla iliskiye girmis o nedir ya
HONDAHAN
18-12-2013, 10:35
Onlarca oto yıkama gezdim memnun olana kadar. Herbiri mutlaka birşeyleri eksik bırakıyor. 4 senedir en memnun olduğum yerdeyim ancak burada bile ara ara, çıkınca bezi elime almam gerekiyor. Ben kendimi hasta hissediyordum ama görünen o ki ben değil yıkamacılar hastaymış ! Herkes aynı dertlerden muzdarip.
Bir keresinde mecbur kalarak alakasız bir yerde arabamı yıkattım ; direksiyon, koltuk ve aynaların hepsinin ayarı değişmişti, karakolluk oluyordum neredeyse :mad: :Deli: . Amip beyinli üç metre oynatacağın arabanın direksiyon ayarıyla niye oynarsın ki ? Rahatsızmıdır, ilk defa mı direksiyon ayarı görmüştür bilemedim. Bir de 4 senedir gittiğim yer dahil geri görüş kameramı kırmayan kalmadı :mad: . Hepsine de girerken söylüyorum hee. :Deli:
Bunlar dışında söyleyeceklerimi zaten bütün arkadaşlar söylemiş.
Ha bir de ; eğer kendimiz yıkamamız için yer olacaksa Pendik 'te olsun :D
koltuğu oynatmadan altını tam olarak nasıl alacaklar veya direksiyonu oynatmadan arada kalan yeri nasıl alacaklar ?
oynatmasa da koltuğun altını tam almadı olur. çok fazla denyo var bu işi yapan ama şurada ki istekleri bile görünce allah sabır versin diyorum çalışanlara.
8 aydır yıkatmıyorum ben mutlu, huzurluyum. tavsiye
HONDAHAN
18-12-2013, 11:13
:) :) :) Direksiyonu oynatma sebebi arada kalan yerleri silmek mi sandın hemen ? :D :D Yani sen böyle bir yıkamacı olduğunu düşünebiliyorsun da ben araları silmek için mi direksiyonu oynattı diye düşünemiyorum öyle mi ? :D :D Ben arabayı teslim almaya gittiğimde üzerinde üç yerde kuş pisliği vardı diyim gerisini sen anla ;)
serkanOC
18-12-2013, 16:42
Bugün bir çok yıkamada maalesef bırakın detayı, dış yüzeyde bile çamurlu silinmemiş yer görmeniz olası..
Pazar günü jip i yıkamacıya götürdüm ve süngerli yıkama istedim. genelde de genç bi arkadaş olur o gayet güzel ilgilenir çok nadir de olsa bmw yi de oraya bi kaç kez götürmüşlüğüm, bu vesileyle de tanışmışlığımız var.. Genç arkadaş yoktu bir baktım dayı elinde bezle köpüklü arabayı siliyor.. n'apıyosun dedim ? deri bez bu sıkıntı yok dedi.. hemen durdurdum durulattım ve çıktım.
Genel olarak bmw kapalı da yattığı için sadece toz oluyor ve sadece (reklam olmasın) s...x 'ta yıkatıyorum 2-3 bazen ayda bir.. ama yinede istediğim gibi olmuyor. isterim ki gerçekten heryeriyle ilgilenilsin karşılığıda alınsın.. veriyoruz 20-30 neyse yine sıradan kimyasal köpük ve ince detaylar atlanmış.. ama burda X-box 360 var onu diyeyim.. ve gönül rahatlığıyla bazen cumartesi hava güzelse sabah bırakıp akşam tertemiz alabiliyorum.. çay kahve ikramı sınırsız..
mesela bazı yıkamacılarda, arkadaşın üstünde kocaman bi kemer tokası, dayıyor arabaya tavanı silmeye çalışıyor.. veya ıslak iş elbisesiyle anahtar istiyor (ben vermem) birde recaro larıma dizleriyle basıyolar!! olmaz !
ilker_yusuf
18-12-2013, 16:43
Zaten aracımı belirli yerlerde yıkatıyorum. Yıkattığım kişilerden memnunum. Ancak yani özendiğimiz ama kendi uygulama alanım olmadığı için ayapamadığım. wash coat uygulama ne bilim benzer nano ürünleri kullanacabileceğimiz yada uygulamasını yapacak detailing yer benim için yeterli. Tab
Çok beklentim yok , camlarla dış kısmı ayrı bezle silsin , birde aracın her tarafından su damlamasın yeter :)