Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.5 dci konusu
mechanic
02-11-2013, 15:09
renaultun nissanla beraber yaptığı k9k kodlu motor, dacia da mercedes te de kullanılır. 8V dir.
65 hp den 110 hp ye kadar çeşitleri vardır. 160–240 N·m arasında tork bandı vardır.
Renault K-Type engine - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_K-Type_engine)
bizim derdimiz de bu motorun sorunları + larını burada tartışmak. ne kadar güç alabiliriz, ne gibi sorunlarla karşılaşıldı vs..
ANIL ERCAN
02-11-2013, 15:25
Aracım Euro4 Motorlu Megane 2 105 beygir 240 tork 6 ileri olan modeli. K9K 832 Motorlu.
Öncelikle motorun herhangi bi kronik problemi yoktur, Bakımını yaptırdığın hor kullanmadıgın sürece 1 milyon km'ye kadar yolun var. Sana söyle söyliyim Yetkili Serviste 65 beygirlik taksi çıkması Kangoo gördüm sadece bakımdan bakıma gelmiş anahtar bile değmemiş motora turbosu bile fabrikanın koydugu turboydu km'si 580.000'di. Aynı gün serviste bi tanede megane 2 gördüm turbosu değişiyordu ve km'si 12.000'di. Yani Bu Örnegim umarım bişey anlatmıstır :)
Chip olayına gelince aracım 105 beygir ve 240 tork oldugundan performansından memnundum zaten, Sitemizde gökhanrs abinin yazılım yaptı araca aracım yazılım yaptıgında 43.000 km'de idi. Suan 57.000 km'de 14.000 km'dir problemsiz yazılımlı kullanıyorum aracımı.
performans olayına gelince Araba gaza basmaya gelmiyor cıldırmaya baslıyor Orjinal ebatım 205 55 16 asırı ufak geliyor 135 beygir 320 nm tork civarı bi güc aldık alt devirler inanılmaz canlı Yolda silkeledigim bazı arabalar ; 1.4 TSI 122 Ps Tiguan, Honda CRV, Honda civic 1.4 ve 1.5 ies, 206 Gtı, Jetta 1.2 TSI, Seat Leon 1.4 TSI 125 Ps, Megane 2 1.6 Benzinli 115 Ps, Ford focus 1.6 tdci vs. vs. bunlar silkeledigim bazı araçlar..
1000 Km Önce ufak bi performans kaybı yasadım Aracım gitmemeye baslıyordu Belirgin sekilde performans düsüklügü vardı, Baskı balata ve triger setimi değiştirdim (56.000 km'de) Araba eski performansından %50 dahada fazla performans olustu Çok ciddiyim 2.0 Motor kullanma keyifi veriyor DCİ Motor chiplenince En Azından Euro4 ve Euro5 Motor DCİ'ler..
Bu kadar açıklama yeter sanırım, Bakımını Zmanında yaptır, Hor Kullanma Koy Total Exellium Eurodiesel Mazotunu devam et..
Bakım periyodum Şu Şekilde; Kesinlikle Km Dolmasını beklemem Her 1 Senede bir (temmuz Yada agustos ayında) Bakıma soktum. Bu Sene 4. Bakımı Yapıldı. Bakımda Kesinlikle Orjinal ekipmanlar kullanın. Hava filtresini 5.000 KM'De bi değiştiririm. Yağ Olarak İlk 3 bakımda Fabrikanın koydugu ve servisede Koymasını söyledigi ELF Evolution 5W40 yağ konuldu. Ama son yaptırdığım Bakımda Euro5 Partikül filtreli motorlara Konulan Elf Evolution 5W30 Dahada ince yağ Koydurdum. Performansa ufak bi etkisi Oldugu Aşikar. Bundan Sonra her bakımda Elf Evolution 5w30 Koydurucam..
Ve kesinlikle Yetkili servislerinde bakımlarını yaptırın..
Bu motorun 2 kronik sorunu var. 1.si intercooler olmayan modeller için konuşuyorum turbonun bi anda yağ vermesi sonucu piston eritmesidir 2.si enjektörlerin su koyvermesidir buda bazı durumlarda piston erimesine neden olabilir aslında bu iki durum birbryle bağlantılı.
2 durumda genelde yüksek hızda uzun süre seyir halindeyken olur.
Bu önemli bi nokta aslında: turbo yağ verdiği zaman öncede yoğun bi duman atar sonra tam devir çalışmaya başlar kontağı kapatsanızda stop etmez işte bu durumda enjektörler özellkle 1.enjektör buna dayanamaz ve piston coslar :)
Turbo yağ verdiği zaman hemen durup 5.viteste arabayı kaldırmaya çalışıp stop ettirirseniz şansınız varsa kurtarırsınız yoksa halk dilinde motoru kucağa almak diye adlandırılan durumla karışılaşırsınız :) he intercooler olan modellerdede oluor ama çoğunluk olmayan motorlarda
Bu motorun 2 kronik sorunu var. 1.si intercooler olmayan modeller için konuşuyorum turbonun bi anda yağ vermesi sonucu piston eritmesidir 2.si enjektörlerin su koyvermesidir buda bazı durumlarda piston erimesine neden olabilir aslında bu iki durum birbryle bağlantılı.
Bu önemli bi nokta aslında: turbo yağ verdiği zaman öncede yoğun bi duman atar sonra tam devir çalışmaya başlar kontağı kapatsanızda stop etmez işte bu durumda enjektörler özellkle 1.enjektör buna dayanamaz ve piston coslar :)
Turbo yağ verdiği zaman hemen durup 5.viteste arabayı kaldırmaya çalışıp stop ettirirseniz şansınız varsa kurtarırsınız yoksa halk dilinde motoru kucağa almak diye adlandırılan durumla karışılaşırsınız :) he intercooler olan modellerdede oluor ama çoğunluk olmayan motorlarda
edit: şuan benim 65 lik 130 binde 10bin km de 300 gram yağ ekstti ki bu kmde bi motor için çok iyi.yaklaşık 10 bin önce cooler taktırdım. 30 bin önce yazılım yapılmıştı. ben işimi sağlama almak adına 140 binde 0 turbo takcam sonrada imkanlar el verirse enjektörleri değiştirmeyi düşünüyorum :D
düzelt yerine alıntıya tıklamışım sorry :)
Gökhan Bilgin
02-11-2013, 16:15
Motor konusunda çok başarılı renault 1.5dci efsane diyebilirim. Ben bir kronik sorununu görmedim kaputu sadece motor temizliği yapmak için kaldırıyorum.
tam da megane dci ararken iyi oldu takipteyim
35AR5226
02-11-2013, 17:20
dci motorun yani intercoolersız dci motorun kronik sorunu turbo bıçak kırdığında parçaların motora gidip pistona zarar vermesidir yani ek olarak sorunlardan biri budur.
148 binde benim araçta.
110 binde yüklemeye başladım aracı ilk iş intercooler yapmam oldu ve turbo bıçak kırdı intercooler sayesinde motorda bişi yoktu yeni turbo yaptırdım 80 lik pervane taktırdım yazılım box vsvs cok extrayla dumansız 120 hp alıyorum şuan . bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar ve en uzun 6000 km de yağ değişiyorum yağ eksiltme hiç yok
dci motorun yani intercoolersız dci motorun kronik sorunu turbo bıçak kırdığında parçaların motora gidip pistona zarar vermesidir yani ek olarak sorunlardan biri budur.
148 binde benim araçta.
110 binde yüklemeye başladım aracı ilk iş intercooler yapmam oldu ve turbo bıçak kırdı intercooler sayesinde motorda bişi yoktu yeni turbo yaptırdım 80 lik pervane taktırdım yazılım box vsvs cok extrayla dumansız 120 hp alıyorum şuan . bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar ve en uzun 6000 km de yağ değişiyorum yağ eksiltme hiç yok
ıntercoolar olunca turbonun bıcagı kırıldıgında ıntercoldamı kalıyor o bıcak?
Megane 2'de arıza yapan bir motordur. 4 yıl meganeforum sitesinde üyeydim dizelci arkadaşların sorunlarını hep okumuşumdur - Turbo ve enjektör 2'si kesinlikle arıza çıkarıyor.
Yakıtı ve performansı olarak gayet iyi motordur cimridir megane 2'yi çok rahat kaldırıyor o zaman tek şikayet 6 vitesin olmayışıydı oda sonraki modellerde oldu
Bu konu güzel oldu takipteyim bende 1 ay kadar once 2004 megane 2 dci aldım sanırım 80 hp bunlar 100k da aracım bakım zamanı yaklaşıyor egr temizligi felan yaptırmam gerekiyormu iptal etsem neler yapmak gerekir daha uzun omurlu olması için ?
cemsultan
02-11-2013, 22:14
Bu olaya canlı şahit oldum, her şey 30 saniyede oldu bitti, belki o kadar bile sürmedi, sokak komple duman içinde kaldı, arkadaş anahtarı alıp indi ama nafile, kutup başını söktük panikle stop eder diye, stop etti ama kutup başından değil piston artık yok olduğundan stop etti.
Bu olaydan sonra bu motordan korkar oldum.
ANIL ERCAN
02-11-2013, 22:49
Bu konu güzel oldu takipteyim bende 1 ay kadar once 2004 megane 2 dci aldım sanırım 80 hp bunlar 100k da aracım bakım zamanı yaklaşıyor egr temizligi felan yaptırmam gerekiyormu iptal etsem neler yapmak gerekir daha uzun omurlu olması için ?
Motorun hiç bir parçasıyla oynamayın, iptal etmeyin..
100.000 km'de Ne değişmesi gerekiyorsa onları belirleyin, Eger aracın agır bakımları 2 3 sene evvel yapılmıssa Agır bakımlarıyla rutin bakımını yaptırmanız iyi olur (Genel Yağ,Filtre bakımı + Balata,Disk + Baskı-Balata,triger seti ) 2 2.5 milyar civarı masraf cıkar araçta ama araba zımba gibi olur uzun yıllar sorunsuzca sadece Yag filtre bakımı yaptırarak binersiniz.. Onun haricinde arabanın egrsini mgrsini ellemeyin.
Düzen tutmuyor sonra Megane 2'lerde.
Bu olaya canlı şahit oldum, her şey 30 saniyede oldu bitti, belki o kadar bile sürmedi, sokak komple duman içinde kaldı, arkadaş anahtarı alıp indi ama nafile, kutup başını söktük panikle stop eder diye, stop etti ama kutup başından değil piston artık yok olduğundan stop etti.
geçmiş olsun. Sokak demişsin abi düşük hızdamı oldu olay
cemsultan
03-11-2013, 00:27
geçmiş olsun. Sokak demişsin abi düşük hızdamı oldu olay
Araç sabitti , marşa bastı ve booom :D
Araç sabitti , marşa bastı ve booom :D
oww çok sert bugüne kadar duyduklarım hep yüksek hızda giderkendi :) kaç bin km deydi araç bide tam modeli neydi merak ettim saygılar :)
cemsultan
03-11-2013, 01:16
Tam emin değilim ama 300 küsur binlerdeydi sanırım, dacia logan, ticari araç.
bahsettiğiniz olay ambeleye kalmak/kalkmak diye tabir edilen olay sanırım, sadece dci lerde değil, bir çok dizelde duydum o olayı.
BMW X5 Engine Problems - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=58SoI7YKr4o)
bu arada uzun süre yüksek süratte gidemiyor, birebir şahit oldum, bir tanıdığımızın başına bahsedilen olay geldi.
cemsultan
03-11-2013, 01:48
Aynen bu videodaki gibi oldu, ama bu kadar uzun sürmedi, hacim farkından dolayı daha az yağ olduğundan olabilir.
Bu olaydan sonra benim için turbodizel kavramı bitti zaten, az yakan araç olarak düşünüyordum ama atmosferik herhangi bir benzinli araç alıp lpg ile kullanmak daha mantıklı geliyor artık.
1.5 dci nin en buyuk problemlerinden biride contalaridir
E.ORANLI
03-11-2013, 02:01
tanıdık geldi cem abi bu olay bana nedense :)
bizim ticari aracımızdı.
680binde motor komple yok oldu diyebiliriz..
marşına bastım bi yatak sesi geldi sonra birden devir dönmeye basladı araba, kontagı kapattım anahtari cıkarttım ama hala devirleniyordu, kaputu açıp kutup başını sökesiye kadar motoru kucagımıza almıştık, 100metrelik bir kara duman bulutu oldu heryer, motoru söktüğümüzde 1. pistonun yok oldugnu görduk kranka kadar hersey net görünüyordu delmişti pistonu sonra gidip suankı tıcarı aracımız euro5 dacia aldık bakalım bu kacyuzbin gidicek.
1.5 dci nin en buyuk problemlerinden biride contalaridir
:icon_tup: manifoltu yapan mühendis kör olmuş kör :Deli:
Motorun hiç bir parçasıyla oynamayın, iptal etmeyin..
100.000 km'de Ne değişmesi gerekiyorsa onları belirleyin, Eger aracın agır bakımları 2 3 sene evvel yapılmıssa Agır bakımlarıyla rutin bakımını yaptırmanız iyi olur (Genel Yağ,Filtre bakımı + Balata,Disk + Baskı-Balata,triger seti ) 2 2.5 milyar civarı masraf cıkar araçta ama araba zımba gibi olur uzun yıllar sorunsuzca sadece Yag filtre bakımı yaptırarak binersiniz.. Onun haricinde arabanın egrsini mgrsini ellemeyin.
Düzen tutmuyor sonra Megane 2'lerde.
ben yeni aldım trigeri v.s 2500 tl tutarındaki bakımı 94 binde yapılmış aynen devam edicem ozaman ilerde baskı balata değiştiririm artık. fren hidroliğini ve antifrizini değiştirdim geçen gün bakalım sıkıntısız nezamana kadar binebileceğiz.
105 hp lik motorun turbosu biraz hassas
85.000 km kullandım, yağ değişimim 10.000 km de bir (normalde 20.000), ve aracı kapatırken 1 dakika mutlaka beklememe rağmen 3 kere turbosu garantiden değişti.
75.000 km kadar agresif olmayan versiyon yazılımlı kullandım, turbonun hassas olması dışında hiç bir problemi yoktu. İlk turboyu 10.000 km de değiştirdiler, yani yazılımla pek alakası yoktu.
Kullanım olarak yazılımsız versiyonların alt devirleri çok ölü, sürekli 2000 devir ve üzeri gitmek gerekiyor. 110 hp lik dpf li versiyonların daha iyiydi alt devirleri.
Debriyajı hayvan gibi sağlam, 500+ kg yükte taşıdım, istanbul trafiğinde de kaldım, sayısını hatırlamadığım kere kalkış ve powershiftte yaptım, ne debriyaj ne şanzıman tık demedi. 85.000 km de sattığımda daha orta konuma bile gelmemişti debriyaj pedalı ki 150.000 km ye kadar değiştirmek gerekmeyecekti çok büyük ihtimal.
ANIL ERCAN
03-11-2013, 08:34
Dou benimde tam tersi oldu benim 105'likte turbo sorunu olmadı ama 55.000'de baskı balata bitti :D + alt devirler o kadar ölü degildi. gene Kalkısta hayvan gibi cekiyordu araba yazılımsız. Ama yazılımlı felaket gidiyor cıldırıyor resmen araba.
Dou benimde tam tersi oldu benim 105'likte turbo sorunu olmadı ama 55.000'de baskı balata bitti :D + alt devirler o kadar ölü degildi. gene Kalkısta hayvan gibi cekiyordu araba yazılımsız. Ama yazılımlı felaket gidiyor cıldırıyor resmen araba.
Sendeki 105 mi 100 hp miydi? Megane 2 ler bildiğim kadarıyla 100 hp 1.5 vardı
Aynen bu videodaki gibi oldu, ama bu kadar uzun sürmedi, hacim farkından dolayı daha az yağ olduğundan olabilir.
Bu olaydan sonra benim için turbodizel kavramı bitti zaten, az yakan araç olarak düşünüyordum ama atmosferik herhangi bir benzinli araç alıp lpg ile kullanmak daha mantıklı geliyor artık.
niye öyle diyosun abi 300 binde ticari araçmış nasıl zor sartlarda kulanıldı kim bilir hem 300 bin türkiye şartlarında ortalamanın çok çok üstünde :)
Sendeki 105 mi 100 hp miydi? Megane 2 ler bildiğim kadarıyla 100 hp 1.5 vardı
Anılınki en son üretilen megane 2 lerden çok az var megane 3 motorlu 105 lik 6 ileri
105 hp lik motorun turbosu biraz hassas
85.000 km kullandım, yağ değişimim 10.000 km de bir (normalde 20.000), ve aracı kapatırken 1 dakika mutlaka beklememe rağmen 3 kere turbosu garantiden değişti.
75.000 km kadar agresif olmayan versiyon yazılımlı kullandım, turbonun hassas olması dışında hiç bir problemi yoktu. İlk turboyu 10.000 km de değiştirdiler, yani yazılımla pek alakası yoktu.
Kullanım olarak yazılımsız versiyonların alt devirleri çok ölü, sürekli 2000 devir ve üzeri gitmek gerekiyor. 110 hp lik dpf li versiyonların daha iyiydi alt devirleri.
Debriyajı hayvan gibi sağlam, 500+ kg yükte taşıdım, istanbul trafiğinde de kaldım, sayısını hatırlamadığım kere kalkış ve powershiftte yaptım, ne debriyaj ne şanzıman tık demedi. 85.000 km de sattığımda daha orta konuma bile gelmemişti debriyaj pedalı ki 150.000 km ye kadar değiştirmek gerekmeyecekti çok büyük ihtimal.
o biraz sizin şanssızlığınız olmuş bence. araç neydi megane mıydı fluence mi
Megane 3 coupe idi 2010 model
Bu arada satmadan hemen önce de manifold contası kaçırıyordu sanırım büyük ihtimalle, gaza ilk bastığımda ıslık sesi gibi ses geliyordu ve turbo doldurunca ses kayboluyordu..
ANIL ERCAN
03-11-2013, 09:12
Ozan söylemiş benimki 105 beygir 6 ileri olan megane 2'lerden Megane III Motorlu. Motorlarımız aynı aga senin bayagı bi sanssızlık olmus sıfır aldık 4 senedir bende Maasallah suan 57.000 km'de tık yok sadece servise bakımdan bakıma götürdüm. İşte bi ağır masraf 2 3 hafta önce baskı balata ve triger seti değişti o kadar. Allaha sükür 12 13.000 km'dir hafif agresif yazılımlı kullanıyorum aracı Turbo sorunum vs. olmadı. gerçi Ben hiç hor kullanmıyorum el freni patinaj yüksek devir gibi seylerden kacıyorum gözümden sakınıyorum balkızımı :D
Ama ilk mesajımdada yazdım 12.000 km'de turbo değiştiren megane 2 görmüştüm bende serviste. Yani birazda sans işi sonucta allah yapısı degil kul yapısı.
Ozan söylemiş benimki 105 beygir 6 ileri olan megane 2'lerden Megane III Motorlu. Motorlarımız aynı aga senin bayagı bi sanssızlık olmus sıfır aldık 4 senedir bende Maasallah suan 57.000 km'de tık yok sadece servise bakımdan bakıma götürdüm. İşte bi ağır masraf 2 3 hafta önce baskı balata ve triger seti değişti o kadar. Allaha sükür 12 13.000 km'dir hafif agresif yazılımlı kullanıyorum aracı Turbo sorunum vs. olmadı. gerçi Ben hiç hor kullanmıyorum el freni patinaj yüksek devir gibi seylerden kacıyorum gözümden sakınıyorum balkızımı :D
Ama ilk mesajımdada yazdım 12.000 km'de turbo değiştiren megane 2 görmüştüm bende serviste. Yani birazda sans işi sonucta allah yapısı degil kul yapısı.
Ayağın debriyaj da mı gidiyorsun? Basmasan bile üstünde durması da etkiler.
Bu arada yazılımsızken kırılmasında benim de hatam olabilir, selimpaşadan çıkıp temden 2. köprüye kadar ayağını hiç kaldırmadan dip gaz gidersen kırılıyomuş turbo :D
ANIL ERCAN
03-11-2013, 09:45
Ayağın debriyaj da mı gidiyorsun? Basmasan bile üstünde durması da etkiler.
Bu arada yazılımsızken kırılmasında benim de hatam olabilir, selimpaşadan çıkıp temden 2. köprüye kadar ayağını hiç kaldırmadan dip gaz gidersen kırılıyomuş turbo :D
Aslında debriyajın üstünde gitmiyorum gitmemde 55000 de nasıl bitti bende bilemedim :D Sanırım 3 ay kadar 17 jant ve geniş taban lastikle dolaştım o hızlandırdı biraz. Bu arada valla 2. köprüye kadar çok bile dayanmıs araba Normalde Selimpaşadan cıkıp ikitelli gişelerde turboyu kırman lazımdı :D
aslında üst devirde sabit giderken turbo çok yorulmaz wastegate tahliyesi açık olduğu için basınçta olmaz zaten üst devirde alttan alttan hep tapa gaz dur kalk çok sakat turbo için :D
cemsultan
03-11-2013, 11:11
bizim ticari aracımızdı.
marşına bastım bi yatak sesi geldi sonra birden devir dönmeye basladı araba, kontagı kapattım anahtari cıkarttım ama hala devirleniyordu, kaputu açıp kutup başını sökesiye kadar motoru kucagımıza almıştık, 100metrelik bir kara duman bulutu oldu heryer, motoru söktüğümüzde 1. pistonun yok oldugnu görduk kranka kadar hersey net görünüyordu delmişti pistonu sonra gidip suankı tıcarı aracımız euro5 dacia aldık bakalım bu kacyuzbin gidicek.
Benim aklımda 380 gibi bir rakam vardı, 680 iyimiş.
Ama sayende turbodizel bitmiştir benim için :D
niye öyle diyosun abi 300 binde ticari araçmış nasıl zor sartlarda kulanıldı kim bilir hem 300 bin türkiye şartlarında ortalamanın çok çok üstünde :)
680 bin km imiş :D
Tabi ki bir ticari araç için çok çok iyi bir rakam, ama sadece Renault değil herhangi bir turbodizel aracın bunu yapması ürkütücü bir durum ve işin kötü tarafı çoğu zaman elinden gelen hiçbir şey yok :D
qashqai aracımızda var yaklaşık 30 bin km ye geldı 1.5 dc 110 hp olanlardan şu ana kadar bi sıkıntısını görmedim motorda ancak yazılım ciddi anlamda deiştiriyor aracı bu bir gerçek
E.ORANLI
03-11-2013, 12:22
daha giderdi belki abide boostu fazla açmışız :) skıntı yaptı bize :D Euro5 candır miss gibi gidiyor :D
Eyup Duygun
03-11-2013, 13:14
Ne kadar güc alırıza yazayım ben test etmıs olarak.
(105hp versiyon) Stock turbo saglıklı bır aracda 155hp civarı net alınıyor.Bir arac degil bir kac aracda bir kac kosu ile dynometrede test edilmiştir.Bu güclerde cooler enjektor debriyaj ve aklıma gelmeyen ceistli komponentler gayet yeterlı durumda.
Atesinde dedigi gibi egzost ve turbo manifoldu contaları zamanla ses yapıyor.Bunun dısında birsey yok.
(85hp versiyon) Sadece yazılımla 110-115hp arası oluyor.Hybrid turbo ile de 130-135 cıvarı yaptıgımız araclar mevcut.Bu model de debrıyaj ve cooler gayet yeterlı durumda.
İkisinde de basınclar 1.8-1.9 civarlarında.
(100hp versiyon) Bu versiyon 105lıkle farklıdır.Turbosu yazılımı vs.. totalde alınan güc de o yuzden azdır.Bu aractanda ortalama sadece yazılımla 130-135 alınıyor.
155 olan dci ne gördüm ne duydum varmı örnek ?
Eyup Duygun
03-11-2013, 13:34
Var örnek , İstanbul'da 15bin kmdir sorunsuzca gazlıyor sahibi.
Tek koşuda bu güc degil.Peş peşe bu güclerde.
ANIL ERCAN
03-11-2013, 13:47
155 olan dci ne gördüm ne duydum varmı örnek ?
135 Beygir 320 tork benim aracım var ama bende hiç duymadım 140 yukarısı dci motor.
2004 megane 2 ler 80 mi 85 hp mi kafam karıstı
Yagizin megani var erolun megani var (byz megane rol megane ) var yani
rol megane 155 hp ise benim arabamda 500 hp
darkmann
03-11-2013, 17:12
kanka okulu bırakmasaydın son haline bindirirdim seni yoksun ki ortalıkta :D
Ozaman iyi 500 beygir araban var
http://i44.tinypic.com/1zl65op.jpg erolun arabasi arabada suan duman yok kendisi speclerini yazar yagizin dyno verisini bulamadim
darkmann
03-11-2013, 17:39
downpipe+ 60 lık egzoz var
2004 megane 2 ler 80 mi 85 hp mi kafam karıstı
2004 ler 80 makyajlı kasa 85
aldığınız mazota dikkat etmesseniz enjektörlerin kontrol valfleri bozuluyor,yenilenince enjektörler sıfır ayarında oluyor.Enjektörlerle ilgili sorun yaşayanlara yardımcı olabilirim.
kronik olarak turbo sorunundan dolayı motor yaptıranlara rastlıyorum.
bakımları aksatılmazsa,kullanılan mazota ve turboya dikkat edilirse sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanılır.
2004 ler 80 makyajlı kasa 85
Cok karışık bu renaultun motorları :)
Cok karışık bu renaultun motorları :)
clio 3 faz 1 cooler olmayanlar 65 cooler olanlar 80 faz 2 hepsinde cooler va 70 bide 85 lik versionları var
megane 2 hpsnde cooler var makyajsız kasada 80 bide 100 var makyajlı kasada 85 100 bide 105 var
megane 3 de eski 85 105 yeniler 90 110 olması lazım v.b gidior byle karışk biraz evet :D
Gökhan Bilgin
03-11-2013, 18:12
clio 3 faz 1 cooler olmayanlar 65 cooler olanlar 80 faz 2 hepsinde cooler va 70 bide 85 lik versionları var
megane 2 hpsnde cooler var makyajsız kasada 80 bide 100 var makyajlı kasada 85 100 bide 105 var
megane 3 de eski 85 105 yeniler 90 110 olması lazım v.b gidior byle karışk biraz evet :D
Clio 3 night&day 90hp var birde.
aynen euro 5 motorda 90 oldu ama çok kısa bi süre satıldı aklmdan çkmş onn için :)
Benim aracın 100 olma ihtimalı yok dimi
Gökhan Bilgin
03-11-2013, 18:31
aynen euro 5 motorda 90 oldu ama çok kısa bi süre satıldı aklmdan çkmş onn için :)
Yeterli özelliği vardı sıfır parası istemeseler onu alırdım :D
kanka okulu bırakmasaydın son haline bindirirdim seni yoksun ki ortalıkta :D
lan olm yürü git dynodynamics te 140 cıkınca araç 155 hp mi demek öh benm rocco da 226 cıkmıstı demekki benm rocco helalinden 260 hp haberimiz yok :D:D:D
lan olm yürü git dynodynamics te 140 cıkınca araç 155 hp mi demek öh benm rocco da 226 cıkmıstı demekki benm rocco helalinden 260 hp haberimiz yok :D:D:D
140 yukarisi yok diyen arkadasa yazdim 155 yoksa o arabanin 150 so cok rahat var 15 kez olcduk o gece hadi olsun 145 seni kirmayalim
ankarada varsa yazılımlı dp lı megane deneyebılırım ısteyen olursa...
Sıkıntı yok sende haklısın duyunca inanması zor geliyo ama altta , üstte , topspeed te ROL ü geçecek megane varsa getir deneyelim duyduğuna değil gördüğüne inanmış olursun ;)
dyno verisi 140 bg çıkan araba nasıl 155 bg oluyor ben mi yanlış anladım hadi diyelim 155 bg dp ve 60 lık boru varken nasıl duman atmıor
Benim aracın 100 olma ihtimalı yok dimi
olabilir 2004 modellerdede 100 bg var ruhsatta bieşy yzmıormu
Yeterli özelliği vardı sıfır parası istemeseler onu alırdım :D
megane 2 dede yaptılar 105 lik 6 ileri koydular megane 3 le aynı. cliodada clio 4 motorunu koydular yine aynı sistem ikiside kısa bi süre satıldı heralde deneme süreci gibi bişey :D
Dumansiz 155 hp ben inanmiyorum, bi ton arkadasimda var erolda bilior en son 1.6 fci 130 hp lik stock megane u bile gecemiodu yazlmli 105 likler, hatta 122lik a serisinide gecemiorlardi erol berke soylyim dene mercedesiyle geversen inancam söz :D
abdullahduymaz
03-11-2013, 23:33
Mazot ne alıyorsunuz ? Hangi marka model mazot daha iyi oluyor?? birde şu 110luk faplılar varmış bunlar nedir ne değildir?
View My Video (http://tinypic.com/r/1hsghe/5) dumanmi lazim byz megane
Erolun araba 155 hp ise mercedes a180 i gecsin erol berki taniyor
darkmann
04-11-2013, 00:05
Erolun araba 155 hp ise mercedes a180 i gecsin erol berki taniyor
kanka a180 olayını açıklayayım sana doğru berk beni geçti onu inkar etmiyorumda yazılımı yaptığım ilk gün denedim berk ile 131 dynamics artı saçma bi egzozum vardı he tabi birde 19 replika jantlarım vardı :) şuanki yazılımla bora ile denedim biliyosun sende borayıda tanıyosun cla 200 ile 150 ye kadar basabildik yan yana gidiyoruz istersen kendisine söyleyim foruma üye oda yazar buraya
View My Video (http://tinypic.com/r/1hsghe/5) dumanmi lazim byz megane
kanka boşver gel koşu yarışı yapalım yaa bantta 500 kalori yakıyorum :D speclerim: protein tozu + bcaa :D
kanka boşver gel koşu yarışı yapalım yaa bantta 500 kalori yakıyorum :D speclerim: protein tozu + bcaa :D
Oyle spor filan sevmedigim seyler benim hic alakam yoktur yalanciyiz ya isimiz gucumuz yok dynoda iat degistiriyoruz baska araba olcup megane diyoruz
Mazot ne alıyorsunuz ? Hangi marka model mazot daha iyi oluyor?? birde şu 110luk faplılar varmış bunlar nedir ne değildir?
110 luklarda partikül filtresi var, 105 likte yok.
abdullahduymaz
04-11-2013, 01:08
110 luklarda partikül filtresi var, 105 likte yok.
Onu biliyorum,kimisi bu partikul hemencecik doluyor falan yazmisda onun icin sordum,cabuk dolan bisey degil bildigim kadariyla :D onun disinda motor ici farkli degildir 105likten?
Peki yazilimsal olarak ne yapilabilir bu motora bas agritmadan kastirmadan partikulunu doldurmayan :D bir yazilimla kac olabilir ortalama?
bizim ticari aracımızdı.
geçmiş olsun, insan panik yapıyor bu tip durumlarda, kontak kapalı olduğuna göre kutup başı sökülsede sorun devam ederdi herhalde..
yapılabilecek en iyi şey, vitese takıp frene tam basıp ayağı debriyajdan çekme, dönemeyen motor duracaktır..
ben bu konuda deneyimliyim, vectra da bi problemden ötürü kontağı kapatsam bile motor tekleye tekleye çalışmaya devam ediyordu.. bende bu metodu uyguluyordum :)
berkay_aydin
04-11-2013, 01:32
Aküyü sökene kadar turbo - emme arasındaki bir hortumu kesmek veya sökmek daha mantıklı çünkü karterdeki yağı basar motora :(
E.ORANLI
04-11-2013, 01:34
geçmiş olsun, insan panik yapıyor bu tip durumlarda, kontak kapalı olduğuna göre kutup başı sökülsede sorun devam ederdi herhalde..
yapılabilecek en iyi şey, vitese takıp frene tam basıp ayağı debriyajdan çekme, dönemeyen motor duracaktır..
ben bu konuda deneyimliyim, vectra da bi problemden ötürü kontağı kapatsam bile motor tekleye tekleye çalışmaya devam ediyordu.. bende bu metodu uyguluyordum :)
ben kontağı kapattım kaputu acıp kutup başını sökesiye kadar olan oldu zaten abi 30 sn sürmemiştir bu işlemlerin hepsı kaputu actıgımda heryerımın yag olmasıydı heryerınden yag akıtmıstı araba
Cok fena olmus gecmis olsun :)
olabilir 2004 modellerdede 100 bg var ruhsatta bieşy yzmıormu
ruhsatta Bişey yazmıyor :( dyno harici nasıl öğreniriz, motor kodu felan yokmu bu 100 hp lerin. Aracım en dolusu cam tavan elektrikli katlanır ayna felan 100 hp olma ihtimalini arttırıyormu acaba :D
ruhsatta Bişey yazmıyor :( dyno harici nasıl öğreniriz, motor kodu felan yokmu bu 100 hp lerin. Aracım en dolusu cam tavan elektrikli katlanır ayna felan 100 hp olma ihtimalini arttırıyormu acaba :D
valla meganlarda nasıl ayırt ediliyo bilmiyorum en dolusu ise ihtimal arrtıor tabi herhangi bi yetkili servise gidip sorabilirsiniz
valla meganlarda nasıl ayırt ediliyo bilmiyorum en dolusu ise ihtimal arrtıor tabi herhangi bi yetkili servise gidip sorabilirsiniz
teşekkürler yardımınız için merak ettim gerçekten haftasonu yetkili servise gidip öğreneyim :)
Oyle spor filan sevmedigim seyler benim hic alakam yoktur yalanciyiz ya isimiz gucumuz yok dynoda iat degistiriyoruz baska araba olcup megane diyoruz
Evet yalancisin 140 hp dyno verisi koyup 155 hp diyen sensin
Evet yalancisin 140 hp dyno verisi koyup 155 hp diyen sensin
Yav he kardes he hadi senle bi samimiyetimiz olsa anlicam bana kalk boyle yalancisin osun busun dede senle ne samimiyetimiz varda boyle konusuyosun benimle 2 sayfa once adamin biri yazdiki ben 140 olan megane duymadim ben onun altina yazdimki var 140 olan megane degerler dyno dynamicste ordan ciktin dedinki erolun arabasi 155 bg se benimki 500 bg benim senin bu sacma sapan laflarindan once 155 bg gibi bi lafim oldumu ? Sen boyle degisik konusunca bende dedimki iyi ozaman 500 bg araban var herkes OOOO EROLUN ARABA NASİL 155 bg oldu bugune kadar dynamicste her olcen konusmasini biliyo yok yuzde 7 8 kayip var diye simdi biz oraya gozunun onune 140 dynamics degeri koyuyoruz bu arba yuzde 7 8 kayipla kac bg oluyo ??? Ha senide inandirmak gibi bi derdim de yok ok
Megancilarla denemek istiyorumm:)
35AR5226
04-11-2013, 13:15
ıntercoolar olunca turbonun bıcagı kırıldıgında ıntercoldamı kalıyor o bıcak?
aynen öyle turbodan sonra intercooler geldiği için ve kanalları ince olduğu için intercolerın içinde kalıyo .
ve şunu diyim arkadaşlar dci motoru fazla küçümsemeyin derim yüklenince sağlam olan bi motordur fazla yükleyen olmasada 1.5 kulvarında cok zor bir rakiptir... özelliklede roll den cok kalkışta tecrübe etmişimdir fazlasıyla rolldede kalkıştada
mechanic
08-11-2013, 08:05
qashqai aracımızda var yaklaşık 30 bin km ye geldı 1.5 dc 110 hp olanlardan şu ana kadar bi sıkıntısını görmedim motorda ancak yazılım ciddi anlamda deiştiriyor aracı bu bir gerçek
qashqai ile duster ı yan yana koyduk motorlar acaip farklı görünüyor, ben aynı görüntüyü bekliyordum.
---
bu arada 90lık dustera eğer taktım biniyorum, 45derecelerde tırmanıyor motor gücü yeterli, ama, amaaaaa
profesyonel sorusu:
bu 90 lık ile 110 luk arasında turbo+beyin farkı varmış, 90lığa yazılım 110lık gibi yapıp 130 hp almak mümkün mü ?
bunu cevaplamak için öncelikle motor ile ilgili farklılıkları gerçekten bilmeliyiz yani renaultta çalışan birisinin bilgisine ihtiyacım var, kulaktan duyma bilgiye değil.
mechanic
09-11-2013, 06:31
..
profesyonel sorusu:
bu 90 lık ile 110 luk arasında turbo+beyin farkı varmış, 90lığa yazılım 110lık gibi yapıp 130 hp almak mümkün mü ?
bunu cevaplamak için öncelikle motor ile ilgili farklılıkları gerçekten bilmeliyiz yani renaultta çalışan birisinin bilgisine ihtiyacım var, kulaktan duyma bilgiye değil.
zor sorduk galiba..
Yakıt olarak hangi firmayi tercih ediyorsunuz?
35AR5226
09-11-2013, 14:11
bence en iyi dizel yakıtı shell v power nitro
Gökhan Bilgin
09-11-2013, 14:39
Totali beğenmiştim depo bitince shell deniyecem bende.
Eyup Duygun
09-11-2013, 15:12
zor sorduk galiba..
Kapak piston da farklı.Renault calısanı arkadasımdam tüyo.
ama 90lıga 110luk yazılım yapalım dıye birsey yok.
110luklar eur5 hadı euroyu gectım.ıcındekı harıtalar vs.. cok cok farklı.
90lık tune yapılacaksa hybrid turbo ıle 1.8 bar basınclarda 130 civarı güc cıkarır.sagına soluna bırsey olmadan.Megane2 85lık ıle test edilmiştir.
35AR5226
09-11-2013, 15:16
Kapak piston da farklı.Renault calısanı arkadasımdam tüyo.
ama 90lıga 110luk yazılım yapalım dıye birsey yok.
110luklar eur5 hadı euroyu gectım.ıcındekı harıtalar vs.. cok cok farklı.
90lık tune yapılacaksa hybrid turbo ıle 1.8 bar basınclarda 130 civarı güc cıkarır.sagına soluna bırsey olmadan.Megane2 85lık ıle test edilmiştir.
ben 1.5 barda 120 hp alıyorum cok az dumanla 65 likten 1.8 cok gibi sanki k9k ya
Eyup Duygun
09-11-2013, 15:19
Ne yönden cok ?
Basınc fıkır versın dıye yazdım.Her aracta aynı olacak dıye bırsey yok.Bize gelen musterı belkı daha önce vıtes kacırdı subapları cok azda olsa egık ? Bilemeyız.
Belkı 1.5 belkı 2 bar basıncta istenilen güce cıkacak bellı olmaz.
k9kya da 2 bar basmakla bırsey olmaz. en fazla turbonuz kırılır.
35AR5226
09-11-2013, 15:39
o kadar dayanıklı diyosunuz k9k piston yatak kapak vsvs
Eyup Duygun
09-11-2013, 16:01
Dizel motorlar cok saglamdır.Kapasitesinin cok üzerinde calısabilir.
Uc noktadakı gücler ıcın motor hacımlerıne göre en buyuk dert piston eritmektir.
Buda tamamen karısımın düzensizliginden.Dieselde de afr var ama bakan yok.
mechanic
09-11-2013, 20:00
Sıkıştırma oranı ve strok aynı 110 luk ile
Eyup Duygun
09-11-2013, 21:04
Pistonlari farkli.
Biri 15.5 digeri 15.2
Stroke zaten hepsinde ayni.
GokhanRS
09-11-2013, 22:10
dci orjinal turbo ile 150 hp olan araç varda, 150 hp olupta 10-15k turbosu dayanan araç yok.
dayanan var ise 10k dan fazla kesin sahibi bayramdan bayrama gaza yükleniyordur. :)
ancak motoru güzel motor. ayarı güzel yapıldığı sürece güzel güçleri kaldırır hybrid ile.
Sıkıştırma oranı ve strok aynı 110 luk ile
biri 110luk. Peki öbürü ne?
mechanic
13-11-2013, 06:34
biri 110luk. Peki öbürü ne?
90lık.
http://imageshack.us/a/img440/1286/1dg7.jpg
35AR5226
19-11-2013, 09:14
bi sitede 65 lik kangoonun sıkıştırma oranı 18.8
80 liğinde 18.8 yazıyo
15.7 dizel motora göre az değilmi sizcede ?
mechanic
21-11-2013, 06:28
yakıtı nasıl bu dci ların? ben hala 0,27 lira yakıyorum ama şimdi bariz bir şekilde artacak gibi görğnğyor. km 4000deyim.
bulenthaliloglu
21-11-2013, 10:39
Bizdeki K9K 105 hp'den 145 hp'ye Megachips ile çıktı gidişi süper 10.000 km oldu sorun yok :)
Tavsiye ederim....
Yanlız çok sıkıştırınca arkadan kar dumanı bırakıyor. :) :) :)
Duman istemeyen 135 hp ile yetinmek zorunda :(
ne demiş büyüklerimiz ne kadar duman o kadar randıman hahaha :D :D
clio_williams
26-11-2013, 00:11
orj ölçüm 102 103 çıkıyo, limitlerin içerisinde abartmadan euro 4 ler 132 133 hp, euro 5 dpf li 110 hp olanlar 128 hp gibi, tat verir baya
PSChiptuningle 125 ps almıştım serp'te 105likten.Düşük gelmişti ama sorunsuz ve keyifli olduğu için elletmedim bir daha
65'lik 1.5'e yazilim yaptiran var mi aramizda ? Yakin zamanda yaptirmayi dusunuyorum. Alinan degerleri ve yakit istatistiklerini merak ediyorum.
65'lik 1.5'e yazilim yaptiran var mi aramizda ? Yakin zamanda yaptirmayi dusunuyorum. Alinan degerleri ve yakit istatistiklerini merak ediyorum.
100bin de iken yaptırdım 130bin civarı dynoya girdim 82 bg çıktı orjinal hali çok hantal olduğu için iyi oluyo tavsiye ederim. yakıtta bnm ortalamam 5.3 şuan
100bin de iken yaptırdım 130bin civarı dynoya girdim 82 bg çıktı orjinal hali çok hantal olduğu için iyi oluyo tavsiye ederim. yakıtta bnm ortalamam 5.3 şuan
Benim arac da 130 binde su an, ustlerin biraz daha canlanmasini istiyorum. Enjektorlere falan girisicem yakin zamanda, sonrasinda yaptirmayi dusunuyorum, tesekkurler bilgilendirme icin :)
Benim arac da 130 binde su an, ustlerin biraz daha canlanmasini istiyorum. Enjektorlere falan girisicem yakin zamanda, sonrasinda yaptirmayi dusunuyorum, tesekkurler bilgilendirme icin :)
clio 2 80 lik megane 2 80 lik clio 3 80 liklerin enjektörleri bizim 65 liklere oluyor aklında olsun :)
clio 2 80 lik megane 2 80 lik clio 3 80 liklerin enjektörleri bizim 65 liklere oluyor aklında olsun :)
Aklimda bulunsun, tesekkur ediyorum tekrardan :)
abdullahduymaz
31-01-2014, 03:06
110luk dci de hangi marka ve hangi olcudeki yagi kullaniyorsunuz?
servis 5 30 elf koyuor ama bnm tavsiyem mobil 1 esp formula 5 30 olur
Eyup Duygun
31-01-2014, 13:22
4 kapı 65lık yapmıstık gecen ay.Uzun yolda kullanılan ve test edılen bır arac.
21 kurustan 18 kurusa ındıgını belırttı sahıbı.
Dyno yapmadık gucu hakkında ortalama hpsi 80-82dır.
edemirbas
31-01-2014, 17:10
dizellerde ***** 4000 civarı düzgün tork yok, enjektörlerin bir katkısı oluyormu üst devirlere? Ben dizelin karakteristiği yüzünden üst devirlerde güç gelmiyor diye biliyorum
105 hp likler için hava filtresi önerisi olan var mı performansı artırıcı
35AR5226
01-02-2014, 09:24
orjinalse aracın kutu içi k&n koy
dun 2011 clio 3 faz2 aldim , intercoolersiz olanlar var . Ruhsatta 48kw yaziyor ama 75hp lik olmasi lazim :)
110 luk dpf li versiyondan(sanirim 2011-2 de cikan)net dumansiz olucak halde,125-130 u gecmek mumkun mu?
cyber_serseri
01-02-2014, 10:57
:icon_tup: manifoltu yapan mühendis kör olmuş kör :Deli:
manifolt kaçağı nasıl anlaşılır..kaç km de baktırılması gerekir acaba?
orjinalse aracın kutu içi k&n koy
Araç orjinal şuan ama yakin zamanda chip yaptiricam . Kn alabilecegim site var mi arac icin uygun ? Arac qashqai
dun 2011 clio 3 faz2 aldim , intercoolersiz olanlar var . Ruhsatta 48kw yaziyor ama 75hp lik olmasi lazim :)
75 se euro 5 motordur ama cooler olmaması ilginç geldi şimdiye kadar coolersız faz2 hiç görmedim euro4 70 liklerin bile hepsinde var :O Üşenmezsen motorun fotosunu atabilirmisin :)
Aksam unutmazsam photolarim :)
35AR5226
03-02-2014, 13:22
tehlikeli bi dci yakında aranızda inşallah bakalım yapım aşamasındayız :)
110 luk dpf li versiyondan(sanirim 2011-2 de cikan)net dumansiz olucak halde,125-130 u gecmek mumkun mu?
Tecrubesı olan fıkır verırse sevınırım arkadaslar.
110luk edc sanzuman da Eyüp, tekerde dumansız 135 almıştı geçen sene. Yakın arkadaşımın coupesinde. Bu sene yazılıma güncelleme geldi daha fazla alınabilir diye düşünüyorum
Bu da benden olsun :) 82 lik 1.5 barda dumansız
http://i.hizliresim.com/xVPZav.jpg (http://hizliresim.com/xVPZav)
Mapped Eyüp Duygun :)
75 se euro 5 motordur ama cooler olmaması ilginç geldi şimdiye kadar coolersız faz2 hiç görmedim euro4 70 liklerin bile hepsinde var :O Üşenmezsen motorun fotosunu atabilirmisin :)
Photo photo
http://i59.tinypic.com/2ngfupl.jpg
* Bonus
Su tampondaki kırık gri parcanin sıfırını nereden bulabilirim ?
http://i57.tinypic.com/2r4mr9v.jpg
Eyup Duygun
03-02-2014, 22:46
Tecrubesı olan fıkır verırse sevınırım arkadaslar.
Murat abı bahsettıgın gucler alınır.Bıkac kosu yapılsa dynoda cıkartılabilinir gücler.
1.5 dci güzel gücler üretiyor ancak sanzumanları cok kısa :(
Photo photo
http://i59.tinypic.com/2ngfupl.jpg
way anasını 40 yıllık tinerciyim böyle kafa görmedim :D 3 yıldan fazla oldu clio kullandığım clio süren çok kişi tanıyorum evimde bakıma gttğim servise çok yakın sürekli gidiyorum her gelen clioyuda inceliyorum yeni bişey öğrenirim diye ama ilkkez coolersız faz2 görüyorum :) demek ki varmış denk gelmemiş :D
Biraz sahibindene bakininca tek gordugum sey 2011 modellerin cogunda IC olmadigi. Gariptir ki ; 2010 ve 2012 lerde mevcut :)
Biraz sahibindene bakininca tek gordugum sey 2011 modellerin cogunda IC olmadigi. Gariptir ki ; 2010 ve 2012 lerde mevcut :)
vay adi reno onuda çalmış demek ki :D
Oncesi olculdu mu?
Yada 50-150km hizlanmasi oncesi sonrasi yapildimi? Ki benim icin yol ustu degeri daha onemli.
Sanziman kisa ama 6 vites sayasinde bir nebze cozum. Benim sikayetim 140km gibi sabit suruslerde cok yakmasi. 100-110 km sabitlerde sorun yok. Hizlanmasida tatminkar ama yakit umdugumdan fazla.
Bunu cozmek istiyorum gucu ve ozellikle torku artirarak. Ancak limitlerdeki gucler enjector ve pompada hasara yol aciyormus uzun vadede. Bundan dolayi fikir paylasmak istiyorum.
35AR5226
04-02-2014, 09:22
megane 100 lük enjektörüm geldi sıra methanol kitte sonrasında turboda bakalım neler olucak :)
Herkese iyi geceler
Dr.ecu chip yaptırdım aracıma (qashqai) . Şükür şimdilik güzel gidiyor :) ben vizeden sıkıntı yaratmadan geçecek başka neler yapılabilir diye sormak istiyorum ? Güç anlamında . Vizesinde yeni yaptırdım 2 sene vakti var . Birde dumansız yöntemler olsun . Kara duman atmasını istemiyorum
Hava filtresi önerisi verebilecek var mı acaba ?
megane 100 lük enjektörüm geldi sıra methanol kitte sonrasında turboda bakalım neler olucak :)
iyi çalışıyosun dersine ;)
Iyi akşamlar
1.5 dci var 105 hplik . Aracın 1 . Vitesinde sorunum var . Mesela 2000-2500 devirden sonra araç birden fırlıyor . Benim istediğim ise gaza bastığım an fırlaması . Niye böyle oluyor sizce ? Araç yazılımlı .
aslanneron
06-05-2014, 20:35
Iyi akşamlar
1.5 dci var 105 hplik . Aracın 1 . Vitesinde sorunum var . Mesela 2000-2500 devirden sonra araç birden fırlıyor . Benim istediğim ise gaza bastığım an fırlaması . Niye böyle oluyor sizce ? Araç yazılımlı .
aracın turbolu oldugu için ve turbo tam dolmadıgı için alt devirler biraz hantal kalıyor ama çokda alt degil dedigin tepkiyi almak için atmosferik bi araba olması lazım bence
aracın turbolu oldugu için ve turbo tam dolmadıgı için alt devirler biraz hantal kalıyor ama çokda alt degil dedigin tepkiyi almak için atmosferik bi araba olması lazım bence
devirleri akıllı klavye sağolsun yanlış yazmışım zaten şimdi farkettim . 2500-3000 devir arası . Peki alt devirlerde canlılığı artırmak için neler yapmalıyım ? Sadece yazılım var araçta
Birde geçen gün akü bitti ses sistemi yaptırmıştım . Sonra takviyeyle hallettik . Yazılım gitmez değil mi bu durumda ?
Birde geçen gün akü bitti ses sistemi yaptırmıştım . Sonra takviyeyle hallettik . Yazılım gitmez değil mi bu durumda ?
gitmez :) altdevirlerede pek bişey yapamazsın yazılımı biraz daha açtırsan belki fark eder biraz yada kutuiçi filtre bak
Iyi akşamlar
ilginç, çünkü yazılımsız halinde de benzer olay var. megane için konuştuğumuz zaman.
qashqai daha ağır tabi onun da etkisi vardır illaki ancak,
bence yazılımcınızla görüşüp bi güncelleme yapın derim, alt devirler fazla kısık sanırım.
ilginç, çünkü yazılımsız halinde de benzer olay var. megane için konuştuğumuz zaman.
bence yazılımcınızla görüşüp bi güncelleme yapın derim, alt devirler fazla kısık sanırım.
Aynen hocam . Izmirde yaptirmistim . Ankaradaki bayi Mertcan abiye p.m. attim . Ins bir sotun yoktur
Ben bayadır yazılımlı kullanıyorum o patlama yazılım sonrası gitti bende mesela bütün devir bandına yayıldı gibi
arkadaşlar 2009 model laguna 3 aldım üzerinde 1.5 dci 105 lik motor var (ruhsatta 110 diye geciyor ama dpf olmaması ve motorun tipinden 105 lik olduğunu dusunuyorum) , bu motorla ilgili sorunların ise genel olarak arabada bir hantallık var gibi alt devirlerde klasik dizelin tork gücünü hisettirmiyor , 5 ve 6 viteslerde performansı zayıf cevre yolunda 170 180 civarı bir hıza ulasabiliyorum , clip cihazı ile aracın yoldaki verileride alttaki resimdeki gbi
http://i.hizliresim.com/21ZpD0.jpg
bu aracın sorunu ne olabilir ankarada bu motoru iyi bilen usta varmıdır
105 liklerin alt devirleri her zaman oluydu. Yazilim yokken 1800 devir ve alti baya bostu hatirladigim. Turbo 2000'e yakin spool ediyordu.
Yazilimla 1400-1500 lere dusurebiliyorsun.
2009 yilinda DPF li DCI yoktu. 2011-2012 doneminde gelmeye basladi.
ustteki resime göre turbo ve pompa basınca bir anormallik varmı sizce
Cliosportve
18-03-2016, 16:46
Rail içindeki basınç az geldi bana ?
olması gereken değer nedir biliyormusunuz ? işin ilginç yanı clip arabada hiç arıza bulmuyor hersey normal gibi , bu gune kadar arıza ışığıda yakmadı hiç
Clio sembol 65 lik 1.5 dci gaza yüklenince siyah duman atıyor bazen araç 170.000 km de gidişte bir sıkıntı yok nedeni mazottan olabilir mi acaba....
serkanaygün
21-03-2016, 09:03
Clio sembol 65 lik 1.5 dci gaza yüklenince siyah duman atıyor bazen araç 170.000 km de gidişte bir sıkıntı yok nedeni mazottan olabilir mi acaba....
Şirket arabalarımız 90 lık makinası olan symbollerden. 170 ve üzeri şu anda kmler, bizde de gaza yüklenince duman sorunu var, sordurduk birkaç yere mazot haricinde herşeyden olabilir dediler :D
metehancihangir
22-03-2016, 11:13
2009 1.5 dci megane 2 var 161 bin km de 130 binden beri bende bakımlarını 6-7 bin km de bir yapıyorum. Yakıtı tek istasyondan ve tek pompadan alıyorum (bp) bu güne kadar sadece 2 kere farklı istasyondan aldım onlardan Shell di. Şu an araçta enjeksiyonu kontrol ettir uyarısı var. Bilgisayara bağladığımızda enjektörlerde sıkıntı çıkmadı gaz pedalı potansiyometresinde sorun varsı söküldü temizlendi hata silindi araç düzeldi. 42 km sonra yine enjeksiyonu kontrol ettir uyarısı yaktı yeniden cihaza bağlandı 2 no lu enjektör hata verdiğini gördük. Söktük temizlettik test ettik başınçlar sağlıklıydı enjektörde problem yoktu. 2 no lu gözden çıkan enjektörü 4 no lu göze taktık. Araç 50 km yapmadan yine enjeksiyon arızası verdi. 2 no lu enjektör başıma bela oldu sorunu çözemiyoruz. Enjektör sağlam yakıt sağlam gaz pedalı sağlam ama hata 2 no lu hata veriyor en sonunda yakıcam arabayı.
Editliyorum. Hata varken sabahları 2.marşta çalışıp beyaz duman atıyor gidişinde falan hiç problem yok 200 e kadar yürüyor
muhtemelen 32 adet 1.5 dci şirket aracıyla toplam 2 adet 3 yıllık anlaşma ile bizim şirketdekiler biraz bu araç ve motorlar konusunda tecrübeli sayılır hele birde %80 makine mühendisi hız tutkunu olduğunu düşünürsen.
elimizden 105lik ve 110luk olarak Laguna,Latitude vede Nissan Juke bizzat defalarca sürülmiş olarak (genelde partonlar ve kızı :) ) elimden geçti.
elimden geçmeyen ama yorumlara bakarak elimizdede 110luk fluence ler oldu.
hepsindede bariz ama çok çok bariz 100bin üzerine gelindimi eski gücünü hissetirememe sorunu vardı, gidin bir test aracı yada ikinci el az kmde 1.5 105lik yada 110luk bulun kendiniz görün derim cidden fark direksiyon arkasındaki adam için resmen 20hp gibi :)
şahsen bunun sebebi turbo kurummu bağlıyor,dpfmi tıkanıyor,pompamı aşınıyor yoruluyor yoksa enjektörlermi pes ediyor bilemem ama hepsindede bizzat bu durum yaşandı :(
ha şu var inan o saydıklarımın hepside takır takır çalışmaya devam etti arıza vermedi,masraf çıkarmadı, ikinci elide kuvvetliydi yani maddi anlamda nema problemo :)
Şirket arabalarımız 90 lık makinası olan symbollerden. 170 ve üzeri şu anda kmler, bizde de gaza yüklenince duman sorunu var, sordurduk birkaç yere mazot haricinde herşeyden olabilir dediler :D
Ekran tertemiz yakıt cimri gidişat akiyoruz arkayi siyaha boyuyor benim icin onemli olan arac basimiza bir bela acarmi:)
silwerhooks53
24-03-2016, 21:46
kronık problemlerı sasarak okudum 2007 den berı sıfır megane 2 dızel 100 beygır sahıbıyıız sua 242 bınde orjınal turbo enjektor sadece kazadan dolayı mazot pompası degıstık ıt gıbı gıtmeye devam edıyo ve babamda arabaya bakan bırı degıldır araba essek nıyetıne kullanılıyo
Mert Alpay
30-03-2016, 15:48
2005 Megane 2 Aldım 1.5DCi soft yazılım atsam yakıt düşer diye tahmin ediyorum ama performans sağlar mı bana ? Ayrıca duman atarmı araç manuel
abi senin araba edc miydi?
yazılım yaptırmış mıydın?
nasıl bir fark oldu?
edc şanzımanlarda yazılım yaptırmayın torktan dolayı şanzımanı zorluyor diyorlar, nazik bir şanzıman olduğu için dokunmuyorum.
Merhaba,videolar kısmında belki görmüşsünüzdür Dusterımız var 1.5 dci 90 lık yazılım egzoz yapıldı şuan araca ama arkadaş biraz daha güç istiyor araç 55.000 km de
Bu dci motorun limit nedir büyük turbo komple egzoz yapsak sıkıntı yaşar mıyız ?
Yaşamaz isek büyük turbo olarak işlemsiz hangi turbo takılır ?
Yardımcı olabilecek olanlar varsa çok iyi olur
360.000 km de 1.5 dci logan Mcv, toz toprak tarla yollarında bir fiil eşek niyetine her gün kullanıldı. Bakım yapılması gerekiyor dediğim tarihten sonra anahtar değmeden 1 sene daha aynı şekilde farklı şoförler tarafından kullanıldı. En son yağ çubuğunu çektiğimde yağ kıvamlı çamurumsu hale gelmişti ve çubuğun sonlarına dayanmıştı. Genede sorunsuz çalışıyordu nasıl bir motor anladım. O günden sonra dci motora aşık oldum. :)
kangomania
31-03-2017, 15:57
1.5 65 hp kullanıcıları hangi yağı tercih ediyor. Elf den devam mı edelim?
1.5 65 hp kullanıcıları hangi yağı tercih ediyor. Elf den devam mı edelim?
benim araba elf koyunca yağ eksiltior mobil 1 le castrolde eksilmiyor ki mobil 1 5-30 elf çöp shellin yağlarıda iyi bmw artık yetkili servislerinde kullanıor
bazı markalar yağ eksiltiyor. castrol iyidir
kangomania
31-03-2017, 16:29
benim araba elf koyunca yağ eksiltior mobil 1 le castrolde eksilmiyor ki mobil 1 5-30 elf çöp shellin yağlarıda iyi bmw artık yetkili servislerinde kullanıor
şükür eksiltme sorunum yok km düşük olduğu içindir belki. Castrol 5-30 la devam edeyim bende.
arkadaşlar 1.5 dci 65 liğe 150 binden sonra intercooler turbo büyütme yazılım vs işlemleri sizce mantıklı mı bu tarz işlemleri yaptırmış arkadaşlar ne denli memnun kullanıcıları, tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim aracımı yeni aldım kondisyonu diriliği vs çok iyi ama 65 liğin harbiden biraz yoklanmak istediği belli.
2011 model 96bin kmde 1,5dci 110luk bir araç baktık stok araç çalışırken yağ kapağını açınca bariz bi şekilde duman görülüyor egsozdan herhangi bi duman atmıyor, bu duman normal midir? satıcı servise de sordum normal diyor bu motorlar böyle diyor, kendimde 2004 megane 2 1,5 dci 80 hp var araç 235 binde hiç duman yok. bana söylediği pek inandırıcı gelmedi iki motor arasında fark var vs diyor. Dediği doğru mudur yoksa motorda ne gibi bi sıkıntı olabilir?
duman atması normal 235 binde megane 2 nin atmaması daha anormal geldi bana :D
O iş pompa enjektör turbo üçlüsüne bakar. Benim araba 320k km de duman yok mesela :)
ilk sahibiyiz aracın titiz kullanıyoruz genel olarak maşallah çok memnunuz :D adamın bu motorlar böyle bu duman normal demesi doğru mudur yani hocam bu duman yüzünden vazgeçtik gibi aracı almaktan çünkü kafamız karıştı biraz
O iş pompa enjektör turbo üçlüsüne bakar. Benim araba 320k km de duman yok mesela :)
abi dci motorda atmayan görmedim ben düşük km ye baktım oda atıyor ama km arttıkca duman artıyor diğer alıntıda konuya biraz daha açıklık getiricem :)
ilk sahibiyiz aracın titiz kullanıyoruz genel olarak maşallah çok memnunuz :D adamın bu motorlar böyle bu duman normal demesi doğru mudur yani hocam bu duman yüzünden vazgeçtik gibi aracı almaktan çünkü kafamız karıştı biraz
normal dediğim duman karaduman değil buhar gibi sigara dumanı tonunda kara dumansa problem olabilir
bende 105 lik var motor soğukken özellikle; tam gaz yaptığımda devir 2000 gibi başlayıp 2500 gibi biten bi ses geliyor düdük sesi gibi , turbodan şüphelendim ama ısınınca yapmıyor yada çok az yapıyor acaba egzoz monifoldunda yada başka bir yerde kaçak mı var bilemedim , sizce neden böyle bir ses gelir motordan
bende 105 lik var motor soğukken özellikle; tam gaz yaptığımda devir 2000 gibi başlayıp 2500 gibi biten bi ses geliyor düdük sesi gibi , turbodan şüphelendim ama ısınınca yapmıyor yada çok az yapıyor acaba egzoz monifoldunda yada başka bir yerde kaçak mı var bilemedim , sizce neden böyle bir ses gelir motordan
Turbo ıslık sesi olabilir. Genelde o devir civarlarında ötüyordu kullandığım araçlarda(1500-2000). Soğukken ayağınızın altında yumurta varmış gibi kullanın ama seside iyi bir ustaya dinletmekte fayda var tabi.
Turbo ıslık sesi olabilir. Genelde o devir civarlarında ötüyordu kullandığım araçlarda(1500-2000). Soğukken ayağınızın altında yumurta varmış gibi kullanın ama seside iyi bir ustaya dinletmekte fayda var tabi.
bugün evden çıkanca soğuk motora hafif rampa yukarı tam gaz yapıp video kaydettim , 2000 deviri az geçince ses başlıyor 2200 gibi kesiliyor sıcak motorda olmuyor bu ses
https://www.youtube.com/watch?v=wdLkcC_2lzY
hiç hoşuma gitmedi ses bence böyle kullanmayın
motor soğuk ve tam gaz yapmadığım zaman gelmiyor bu ses , bu şekilde zorlamadan kullanıyorum şimdilik
Bu pallerden çıkan ıslık sesine benzemiyor. Yeni aldığım arabada var bu ses ama benimki yazılımlı haddinden fazla basınç bastığı zaman aynı sizinki gibi geliyor merak ediyorum bende turbonun neresinden geldiğini konuyu takipteyim.
Benim araçta yazılımlı , yazılımdan bişeylermi yapmak lazım ilk yazılım yaptırdığımda bu ses yoktu gerçi
bu nası bi motordur anlamadım çok fena bişey stock araba sanki yazılımlı gibi ,şirket arabasından bahsediyom haa :D devirlenme hızlanma direk muazzam direk 180 e yatıryo kadranı tabi bunun kullanan şöföründe etkisi var bizim şantiye şefi gevur gibi basıyo gazına hiç açımıyo hiç ben böle araba kullananı görmedim dahası böle clio 1,5 kullananaı :D arabayı gizli bi hazine aslında şefin girdiği virajlardan çıkamam diyom herseferinde ama çıkıyo yaa direksiyon çok saglam yaa araba denildiğine inat yol tutuşu yok den,iliyo alakası yok
neyse uzun lafın kısası hem az yakar hem çok çakar lakabı clioya çok uygun
2016 megan sedan 1.5 dci 110hp edc yazılım yaptıran varmı?
Benim araçta yazılımlı , yazılımdan bişeylermi yapmak lazım ilk yazılım yaptırdığımda bu ses yoktu gerçi
bugun sanayiye yolum düştü ustaya gösterdim benim sesi halletti egzoz tarafından vida gevşemiş galiba onun sesiymiş böyle basit bişey olmasına çok sevindim
https://www.youtube.com/watch?v=yZzkA6Gn2jw
bugun sanayiye yolum düştü ustaya gösterdim benim sesi halletti egzoz tarafından vida gevşemiş galiba onun sesiymiş böyle basit bişey olmasına çok sevindim
https://www.youtube.com/watch?v=yZzkA6Gn2jw
Hadi geçmiş olsun abi o zaman. Ciddi birşey değilmiş neyseki
Arkadaşlar merhaba
Megane 3 1.5dci aracımı alalı yaklaşık 1.5 ay kadar oldu. Bi kaç aklıma takılan soru var yardımcı olursanız sevinirim.
Düşük devirde 6. veya 5. viteste aracımda bir titreme gerçekleşiyor. 1500d/d civarlarında. Devir saati ibresinde bile hızlı bir şekilde yukarı aşağı hareketi oluyor. Vites düşürüp veya gazlayıp 2000d/d ve üstüne çıkınca bu kesiyor. Bu normal midir ? Dizel tecrübem pek olmadığı için aklımı karıştırdı.
Birde şehir içinde 2. viteste belirli devir aralığında 1500-2500 civarı gibi ( tam net aralık bu olmasa da) sol ön taraftan bir ses geliyor. Bu ses de sanki bi plastiğin titreyip bi yere vurması gibi. Bu neyden kaynaklanıyor olabilir
Grimlord
11-08-2017, 13:02
Aynı titreme bizim araçta da var ( fluence 1.5 dci 105hp )
Ustaya ayaküstü sorduğumda o titremeyi gaz potansiyometresi bozuksa yapabilir dedi, arıza tespite bağladık birşey çıkmadı. Ben de umursamadım :)
Klima açıkken daha belirgin oluyor ama.
Aynı titreme bizim araçta da var ( fluence 1.5 dci 105hp )
Ustaya ayaküstü sorduğumda o titremeyi gaz potansiyometresi bozuksa yapabilir dedi, arıza tespite bağladık birşey çıkmadı. Ben de umursamadım :)
Klima açıkken daha belirgin oluyor ama.
evet klima ile daha çok hissettiriyor. Bi sorun teşkil eder mi acaba ? Bende bugün bi göstericem
Grimlord
11-08-2017, 14:40
evet klima ile daha çok hissettiriyor. Bi sorun teşkil eder mi acaba ? Bende bugün bi göstericem
Valla ben ustaya soralı 2 sene oldu, 2 senedir hiç bir sıkıntı yok. Bence ufak bi problem
2012 model dacia duster 4*2 1.5dci 90 hp..
enteresan bir sıkıntısı var.Normal kullanımda ve rölantide herşey yolunda hiç bir sıkıntı yok.hatta rölanti ok gibi duruyor ama tüm viteslerde gaza yüklenip ayağını gazdan çekip boşa atınca devir 500 yada bazen stop edecek kadar düşüp sonra 1500 lere çıkıp dalgalanmaya başlıyor.bir süre bu şekilde dalgalanıp düzeliyor.Yetkili serviste yazılım güncellemesi yapıldı tüm veriler düzgün ancak rail pressure ayağını gazdan çektiğin anca düz durması gerekirken dalgalanıyor.Bu olay esnasında yada öncesinde hiçbir şekilde arıza lambası yanmıyor.
Servisin fikri beyinde bir sıkıntı olması.Önerisi ise aynı motora sahip bir arabadan yazılım ve tüm değerleri kopyalayıp denemek.Aksi takdirde yeni beyin diyor tabiki onarım yapmadıkları için.Başına bu tür bir durum gelen var mıdır?
Ferhat_V
12-08-2017, 20:32
1 haftadır 2017 megane 1.5 dci 110hp edc kullanıyorum..yokuşta geri kayıyor..gazı geç yiyor gitmiyor..sadece ekranı renkleri ve az yakıt tüketimi ile güzel bir araç bir japon etmiyor.:)
2012 model dacia duster 4*2 1.5dci 90 hp..
enteresan bir sıkıntısı var.Normal kullanımda ve rölantide herşey yolunda hiç bir sıkıntı yok.hatta rölanti ok gibi duruyor ama tüm viteslerde gaza yüklenip ayağını gazdan çekip boşa atınca devir 500 yada bazen stop edecek kadar düşüp sonra 1500 lere çıkıp dalgalanmaya başlıyor.bir süre bu şekilde dalgalanıp düzeliyor.Yetkili serviste yazılım güncellemesi yapıldı tüm veriler düzgün ancak rail pressure ayağını gazdan çektiğin anca düz durması gerekirken dalgalanıyor.Bu olay esnasında yada öncesinde hiçbir şekilde arıza lambası yanmıyor.
Servisin fikri beyinde bir sıkıntı olması.Önerisi ise aynı motora sahip bir arabadan yazılım ve tüm değerleri kopyalayıp denemek.Aksi takdirde yeni beyin diyor tabiki onarım yapmadıkları için.Başına bu tür bir durum gelen var mıdır?
yok mu bir fikri olan :)
Arkadaşlar 2006 1.5 dci 70 hp kangoo var. Turbonun etrafı yağ içinde , yağ kaçırıyor. Normal kullanımda duman yok ama tam gaz yapıldığında var. Aynısı başına gelen var mı? Turboyu sökecek miyiz illa?
ne zaman reno konusu görsem bütün ppstlar arıza üzerine,artık japona geçin kurtulun diyorum :D
Arkadaşlar 2006 1.5 dci 70 hp kangoo var. Turbonun etrafı yağ içinde , yağ kaçırıyor. Normal kullanımda duman yok ama tam gaz yapıldığında var. Aynısı başına gelen var mı? Turboyu sökecek miyiz illa?
hortumlarda kaçak olduğu için heryer yağ içinde kalmış olabilir. Kaçak varsa zaten dip gazda duman olayı normal. ama bunlar varsa seste yapması lazım ses var mı ?
Yeni turbo hortumu alıp (70tl civarı bişey) yağlar iyice temzlndkten sonra denenebilir
2013 clio sembol kullanıyorum. 60.000km civarı sinyal kolu arıza verdi.orijinal debiyaj balatasini 200.000km kullandım. Ancak turbo hortumu kronik bir sorun sanırım araç 208.000 de yine aynı arizayla yine servisteyim hatta:)servis fiyatı 612tl sekman tam ağız kısmındaki tırnağı kopartiyor
1.5 dci 90 bg Dokker düşünüyoruz. şirket için.
aracı az çok görebiliyoruz galerilerden ama çok düzgün bir yorum bulamadım. kullanan varmıdır?
motoru ile alakalı, internetten okuduğum kadar ile kronik arzaları olmayan, sorunsuz diyebilceğimiz bir motor. yağ değişimlerini aksatmayın ve kaliteli yakıt koyun önerileri gördüm.
2005 yılında caddy almıştık ve arzasından problemlerinden fenalık geldi. Fiyat olarak, dokker en mantıklısı gözüküyor şuan.
en son bakımı 4 bin km önce yaptım bugün kontrol ettiğimde baya yağ azalmış. ortalama 750 ml yağ koydum. Egr borusunda ve sanki turbo etrafında biraz yağ vardı.
hiç normal gelmedi bu durum. Fikri olan var mı ?
Araç 2011 Clio 3 68lik
said_ çalıştığım şirkette 3 tane 90lık dokker aracımız var. 2013-2014-2015 olmak üzere. 2si devamlı şehir içinde kullanılıyor birisi 2013 den beri dağ bayır şantiye geziyor. Şu ana kadar her hangi büyük arızaları olmadı Yağ su triger harici masraf edilmedi. Sadece birisinde far kolu arızası var 3 kere değişti onun haricinde zaten boşline paket oldukları için özellik yok arıza az. Motor konusundada zaten dci. en yüksek km olan 150k km de orjinal baskı, turbo enjektör devam ediyor.
Ablam megane 3 coupe sahibi istanbulda. Km düşük 3-4 senedir biniyor sıkıntısız 80.000 küsür km'de . Genelde dışarıda yaptırıyor bakımı ama güvenemiyorum pek ben de sivasta olduğum için gözümle görmediğimden :)
düğünüm var eylül'de, az yakan görüntüsü güzel bir araç alayım dedim ablama teklifte bulundum aldığı paraya satsın diye iknada bulunuyorum :) tavan ve xenon var.
Şimdi alırken neyine dikkat edeyim ? Alacağım büyük ihtimalle zaten. Turbosunu değiştireyim mi enjektörlerine nasıl bir bakım yaptırayım ? Dertli bir motor değil bildiğim kadarıyla ama ben yine de önlemimi alayım.
ugurcan52
21-02-2018, 12:52
Ablam megane 3 coupe sahibi istanbulda. Km düşük 3-4 senedir biniyor sıkıntısız 80.000 küsür km'de . Genelde dışarıda yaptırıyor bakımı ama güvenemiyorum pek ben de sivasta olduğum için gözümle görmediğimden :)
düğünüm var eylül'de, az yakan görüntüsü güzel bir araç alayım dedim ablama teklifte bulundum aldığı paraya satsın diye iknada bulunuyorum :) tavan ve xenon var.
Şimdi alırken neyine dikkat edeyim ? Alacağım büyük ihtimalle zaten. Turbosunu değiştireyim mi enjektörlerine nasıl bir bakım yaptırayım ? Dertli bir motor değil bildiğim kadarıyla ama ben yine de önlemimi alayım.
dedğin km deyse hıcbırsey yoktur , bayan kullanımından debrıyaj setı ve komple yag bakımı yapmak yeterlıdır diye tahmın yurutebılıyorum
dedğin km deyse hıcbırsey yoktur , bayan kullanımından debrıyaj setı ve komple yag bakımı yapmak yeterlıdır diye tahmın yurutebılıyorum
turbo ve enjektör yazan da çok forumdan o konular önemli biraz.
ugurcan52
21-02-2018, 14:56
turbo ve enjektör yazan da çok forumdan o konular önemli biraz.
80 k da 105 lık megane ın turbosu enjektöru sıkıntı verır dıyen arkadas varsa bu saatten sonra bisiklete binsin
tolga_55
21-02-2018, 16:00
Nedense dci çok temiz çalışan diğer hdi tdi motorlar gibi kendi içine s.çmayan motorlarmış gibi geliyor bana. Arkadaşın megane 2 dci motora sahip arabasının 10 bin yağ bakımı geldi .Araç 100 binde. Çıkan yağın rengi temiz benzinli motorlardaki gibiydi. Normalde dizelciler bilir yeni yağı koyar koymaz simsiyah olur. Birde trafikte filan dikkatimi çekiyor .Fluence lerin son susturucularının içi tertemiz bildiğin metalin parlaklığı duruyor kararma filanda yok. Sanırım renault egr denen mereti filan kullanmıyor motorlarında.
mikelazi
21-02-2018, 18:12
Nedense dci çok temiz çalışan diğer hdi tdi motorlar gibi kendi içine s.çmayan motorlarmış gibi geliyor bana. Arkadaşın megane 2 dci motora sahip arabasının 10 bin yağ bakımı geldi .Araç 100 binde. Çıkan yağın rengi temiz benzinli motorlardaki gibiydi. Normalde dizelciler bilir yeni yağı koyar koymaz simsiyah olur. Birde trafikte filan dikkatimi çekiyor .Fluence lerin son susturucularının içi tertemiz bildiğin metalin parlaklığı duruyor kararma filanda yok. Sanırım renault egr denen mereti filan kullanmıyor motorlarında.
cukkk
renaultta bu egr durumu bayadır söylenir.
65hp cliolar da ve 85 hp meganelar da egr bulunmaz
Arkadaşlar istanbul Anadolu yakasında usta olarak nereyi tavsiye edersiniz gittiğiniz memnun kaldığınız yerler? Bostanci pendik arasında
valla renaultun motoru gerçekten güzel cooler şişme derdi vs yok bakımları düzgün yap yakıtı iyi yerden al net 300 K yaparsın :)
önceki aracım dp yazılım hybrid vardı 1.5 dci çok güzeldi gittim yine 1.5 dci aldım
1.6 hdi o kadar keyif vermedi
ugurcan52
28-02-2018, 19:39
CenKeR sen birde 1.6 dCi 'ı Görr :D
CenKeR sen birde 1.6 dCi 'ı Görr :D
verde 2 trafik yapıyım :D
turboturkiye
01-03-2018, 14:39
Kardeşim Daha Bunu Bilmeyen Tamirciler Var Güzel Paylaşım.
ugurcan52
01-03-2018, 21:00
verde 2 trafik yapıyım :D
enektar paspasın altında :love:
enektar paspasın altında :love:
genelde kontakta bıraksırsın nası paspas altı oldu :D
sayın 1.5 dci kullanıcıları 65 hp clio aracım var ve aldığımdan beri hafif bir üfleme var gaza basında üfleme hemen kesiliyor kime sorduysam dizel araçlarda o üfleme normal 1.5 dci larda o üfleme normal dediler sizin aracınızda da böyle bir durum var mı ? bu çözülmesi gereken bir problem mi yoksa aracın genel işleyişinde olması gereken bir durum mu kafamdaki soru işaretini gidermek istiyorum (not birkaç tane 1.5 dci motor inceledim hepsi benimki kadar yağ buharı çıkartıyordu.)
İyi günler,
Symbol almayı düşünüyorduk. Bir aracı beğendik fakat servis geçmişinde aracın ilk bakımında yağ pompası, kol yatakları ve biyel yatağı muylusu değişmiş görünüyor. Değiştiren servisi aradık bilgi vermiyorlar güvenlik nedeniyle. Acaba yağ pompası yüzünden geri çağırma vs gibi bir durum olmuş olabilir mi? Bu değilse eğer araç ilk bakımına kadar nasıl bu duruma gelebilir?
Bir kaç renault forumunda TBM263 kodlu K9K motorlar için revizyon adlı bildiri yayınlanmış bu yağ pompasını kapsıyormuş diye okudum o olabilir diye düşünüyorum. Daha önce başına gelen var mı?
İyi günler,
Symbol almayı düşünüyorduk. Bir aracı beğendik fakat servis geçmişinde aracın ilk bakımında yağ pompası, kol yatakları ve biyel yatağı muylusu değişmiş görünüyor. Değiştiren servisi aradık bilgi vermiyorlar güvenlik nedeniyle. Acaba yağ pompası yüzünden geri çağırma vs gibi bir durum olmuş olabilir mi? Bu değilse eğer araç ilk bakımına kadar nasıl bu duruma gelebilir?
Bir kaç renault forumunda TBM263 kodlu K9K motorlar için revizyon adlı bildiri yayınlanmış bu yağ pompasını kapsıyormuş diye okudum o olabilir diye düşünüyorum. Daha önce başına gelen var mı?
hangi kasa kaç model araç
hangi kasa kaç model araç
2015 ya da 2016 sanırsam makyajsız olan modeldi.
2015 ya da 2016 sanırsam makyajsız olan modeldi.
symbolde bilmiyorum ama aynı model dacia gördüm serviste 3 tane yağ pompası yüzünden motor yapılan böyle bir durum varsa bence sorun yok garantiden yapılmıştır muhtemelen
çok değil ama varmış servis bakımlıysa garantiden yapılıyormuş
çok değil ama varmış servis bakımlıysa garantiden yapılıyormuş
symbolde bilmiyorum ama aynı model dacia gördüm serviste 3 tane yağ pompası yüzünden motor yapılan böyle bir durum varsa bence sorun yok garantiden yapılmıştır muhtemelen
Bakalım kısmet olursa alıcaz da sıkıntı sadece kol yatak takımı değişmiş diğer parçalara zarar vermemiştir umarım. Araç servis bakımlı ve ilk bakımında olmuş muhtemelen garantiden işlem görmüştür zaten.
Satanael
23-04-2019, 12:02
Merhabalar;
90 hp 1.5 dci motorda yazılım yapsak , dp+düz boru vs. Ne gibi bi deger alırız? Yapan uğraşan arkadaş var mı?
1.6 hdi a gore 90 hp dci sanzuman oranlari vs cok daha hosuma gitti benimde. Hazir diyorum 80 k da suan arac biraz bisiler yapsam mi?
mikelazi
23-04-2019, 14:01
1.5dci clio yazılım-dp-düz boru sorunsuz sıkıntısız ne güçler çıkar.
kesinlikle dumansız olarak
ahmetbaha-drs
23-04-2019, 14:34
1.5dci 110hp+EDC şanzımanda maksimum 130-135hp civarı olacak şekilde yazılım yaptıran oldu mu hiç? :)
1.5dci clio yazılım-dp-düz boru sorunsuz sıkıntısız ne güçler çıkar.
kesinlikle dumansız olarak
135/130 aralığı alınır abi
mikelazi
23-04-2019, 16:22
135/130 aralığı alınır abi
ben 120-125hp civarı düşünmüştüm.
130+hp ciddi güç
AliGizda
23-04-2019, 20:05
Merhabalar, 1.5 dizel 110' luk bir araç alma arefesindeyim. Turbosunda yağ kaçağı başlamış, enjektörlerinde sesli çalışma mevcut. Enjektör tamiri ve hybrid turbo bana kaça patlar?
Merhabalar, 1.5 dizel 110' luk bir araç alma arefesindeyim. Turbosunda yağ kaçağı başlamış, enjektörlerinde sesli çalışma mevcut. Enjektör tamiri ve hybrid turbo bana kaça patlar?
2000-2500 arasını bulur.
Birkan61
23-04-2019, 22:46
Yeni megane 1.5 dizel otomatiklerin 194-195km gibi son hız limitörünü iptal eden var mı? Deli oluyorum a.k
Şirket arabam ama devamlı üstündeyim 14 ayda 104.000 km
ben 120-125hp civarı düşünmüştüm.
130+hp ciddi güç
dumansız 120 max 125 bence abi Levent duman kısmını atladı sanırım :)
dumansız 120 max 125 bence abi Levent duman kısmını atladı sanırım :)
Çıkar yine 130 civarı Ozan :)
Benim araba dumanlı 145/345 ti, dumansız 145/385 şeklinde tune ettim :) aynı dyno daki ölçüm bu :)
Satanael
24-04-2019, 00:56
Benim araba dumanlı 145/345 ti, dumansız 145/385 şeklinde tune ettim :) aynı dyno daki ölçüm bu :)
Arac neydi acaba?
Dumanli olsun dumandan yana sıkıntı yok Euro5 1.5 dci unite ile stock turbo, enjektor ile ne gibi degerler goruruz?..
Yani 130 -135 civari çıkarsa mukemmel :D
Satanael
24-04-2019, 00:57
Imzada sonradan gordum 1.6 jtdm i :)
Kanka senin arabanın motorunu hiç bilmiyorum ama 1.5 dci 8v 90 bg lik bir motordan dumansız 130 bence zor he o güçleri alanlar var hepside dumanlı varsa 130 bg dumansız çıksında gölgesinde rakı içelim kanka :D
Merhabalar;
90 hp 1.5 dci motorda yazılım yapsak , dp+düz boru vs. Ne gibi bi deger alırız? Yapan uğraşan arkadaş var mı?
1.6 hdi a gore 90 hp dci sanzuman oranlari vs cok daha hosuma gitti benimde. Hazir diyorum 80 k da suan arac biraz bisiler yapsam mi?
120-130 civari olur tatmin eder he hard olsun derseiz 140 lar olur
mikelazi
24-04-2019, 09:09
azda olsa duman sıkıntı değil.ama buram buram duman sıkıntı.
dumansız 125 e bağlıyalım bee Oznsrl levent
azda olsa duman sıkıntı değil.ama buram buram duman sıkıntı.
dumansız 125 e bağlıyalım bee Oznsrl levent
o değilde abi clio mu aldın nerden çıktı bu şimdi :)
ahmetbaha-drs
24-04-2019, 11:15
110hp DCI'a Hafif yazılım işi EDC'li araçta ileride sorun olur mu yaptıran,deneyen var mı?
mikelazi
24-04-2019, 11:25
o değilde abi clio mu aldın nerden çıktı bu şimdi :)
yohh ozanım.
araştırıyorum diyelim.
yohh ozanım.
araştırıyorum diyelim.
Clio candır abi alıpta pişman olan yok satıpta pişman olan çok :D
dp yapcan egzoza gerek bile yok şehir içi ortalama 3 lerde gezer benim araba kat boş soft yazılım 4.2 4.6 bandındaydı euro3 motor abi düşün
mikelazi
24-04-2019, 15:00
Clio candır abi alıpta pişman olan yok satıpta pişman olan çok :D
dp yapcan egzoza gerek bile yok şehir içi ortalama 3 lerde gezer benim araba kat boş soft yazılım 4.2 4.6 bandındaydı euro3 motor abi düşün
sen bayada km.yapmıştın onla dimi.
vengadan vazgeçersem,2015 ve üzeri düşünüyorum şimdilik.ufaktan araştırıyoruz.bir arkadaşımda yarın 2017 clio st. alıyor hayırlısıyla.
benim için artıları baya fazla.tek beğenmediğim acayip yol sesi alıyor ve arka kampana.
2011de sıfır logan almıştım 70lik-birde 2004 65lik dci vardı paşaoğlu yazılım kat.iptaldi.renault severim.
sen bayada km.yapmıştın onla dimi.
vengadan vazgeçersem,2015 ve üzeri düşünüyorum şimdilik.ufaktan araştırıyoruz.bir arkadaşımda yarın 2017 clio st. alıyor hayırlısıyla.
benim için artıları baya fazla.tek beğenmediğim acayip yol sesi alıyor ve arka kampana.
2011de sıfır logan almıştım 70lik-birde 2004 65lik dci vardı paşaoğlu yazılım kat.iptaldi.renault severim.
abi 70 de aldım 100 binde yazılım kati iptali yaptım 195 de verdim alan arkadaş hala sorunsuz biniyor
senide clio cu yapalım abi dci candır :)
mikelazi
24-04-2019, 16:01
abi 70 de aldım 100 binde yazılım kati iptali yaptım 195 de verdim alan arkadaş hala sorunsuz biniyor
senide clio cu yapalım abi dci candır :)
o motor bi a serisi mercedese yakışmadı.otobanda picanto ile bile oyun oynuyordum.
hayırlısı artık :)
o motor bi a serisi mercedese yakışmadı.otobanda picanto ile bile oyun oynuyordum.
hayırlısı artık :)
valla abi 1.4 eski kasa i20 ile peşinden gidiyordum bende sahilde 2 kere kalktık ışıkta tamponu bırakmadım sonra u dönüşü yaptı heralde morali sinirlendi :)
mikelazi
03-05-2019, 08:41
90lık clio stock turbo basınçını bilen varmı???
peak-cont ne basıyor.
İyi günler,
Aracı sorguladık. İlk bakıma gittiğinde kronik olan yağ filtresinde şişme tespit edilmiş ve yetkili servis garantiden revizyonlu yağ pompası değişimi ve hasar verdiğini düşünerekten kol yatak takımı revizyonu yapılmış.
Yani 1.5 Dci K9K motorlarda yağ filtresi şişmesi ve yatak sarma sıkıntısı varmış kronik olarak bunu da öğrenmiş olduk. 2013-2016 arası kullandıkları yağ pompası sebebiyle başınıza gelebilir dikkat edin.
90'lık versiyonlar dp yazılım ile 130hpleri çok rahat geçer. Torkuda 60/70 artar. Clio ve Symbollerin tel maşa şaselerini şanzıman oranlarının güzelliğinide düşündüğümüzde bayağı keyifli gider
1.5dci 110hp+EDC şanzımanda maksimum 130-135hp civarı olacak şekilde yazılım yaptıran oldu mu hiç? :)
Tork değerlerini çok yükseltmezseniz hiçbir problem olmaz. 300nm aşılmadıkça hissetmez bile muhtemelen
EDC dediğiniz şanzıman bir sürü firmaya model sunan Getrag firmasının renault için verdiği 6DCT250 modeli, adındanda anlaışılacağı gibi 250tq limitlidir ve üstünde bir değer ile karşılaştığında saçmalar.
renault bile megane 4'de manuel'de 1.5dci için 260tq üretirken torque değerini edclide geri çekmiş ve 250tq ile limitlemiş (bakınız sayfa 41: https://www.cdn.renault.com/content/dam/Renault/TR/global-brochures/Megane-Sedan-03.2019.pdf )
pdf speğini indirip 280tq gördüğümde ben başta benim clio 4 için 120hp/280tq üreten bir yazılım atmıştım araç direk saçmalamaya başladı, vites atışları aşırı sertdi ,zaten silkeleyen EDC şanzıman çok daha sıkça silkeler olmuştu. getraga mail yazdığımda firma bir sürü 6DCT250 varyasyonu olduğunu ve 1.5dcidakilerin 230-250tq limitli olduğunu 280 olmadığını söyledi,280 olanının bir başka markaya sundukları başka bir varyasyon olduğunu söylediler.
yazılımı 115hp-260tq indirince (yazılımcı firmanın yabancı danışmanının tavsiyesi) araç çok daha rahatlamıştı ama maalesef bu ayarda bile hatrı sayılır derecede erken aşındı.
untumayinki 110luklarda bile aynı şanzıman kullanılıyor yani daha fabrikadan limitinde geziyor şanzıman zaten dikkat ederseniz neredeyse hiçbir clio 4 yada captur edc arızası yokken fluenceler meganeler edc arızasının %95ini kapsıyordur.
kalkıp 130hp-300tq yapmak bence direk intihar ve asla tavsiye etmem
not bendeki araca müdahale yapıldığında araç rodajı bitirmeye beklemiş 2500kmde sıfır araçtı ,dediğim gibi bu şanzımanın sevdiği tatlı nokta maks 115hp-260tq üstünde kısa vadede olmasada risk.
Dipgaz yaptığınızda vites düşüreceğinden max tq değerini çok nadir yakalarsınız. Atıyorum aracınız 2.2krpm gibi 300 tq üretiyorsa dipgaz yaptığınızda 3000devrin üstüne yönelecektir. Tork eğrisininde 3000lerde 260lara düşeceğini düşünüyorum. Ama vuruntu olayına şaşırdım..
Bunların yanı sıra aracınızın turbosu vnt/vgt değil. Yani erken dolma gibi bir fonksiyonu yok. Yani en yüksek verimini 3300devirde vermeye başlıyor.
Grimlord
06-05-2019, 21:01
1.5 75 hplik olanlara yazılım ve dp yapsak ortalama kaç hp olur? Daha önce deneyen var mıdır?
60-62 bin civarına çil yavrusu gibi her kmde bulunuyor, mantıklı mıdır? Joy paket bahsettiğim
tiMachine
07-05-2019, 14:32
1.5 75 hplik olanlara yazılım ve dp yapsak ortalama kaç hp olur? Daha önce deneyen var mıdır?
60-62 bin civarına çil yavrusu gibi her kmde bulunuyor, mantıklı mıdır? Joy paket bahsettiğim
95 civarı alabilirsiniz hocam, ama düşük km araçta yazılıma girin. Çoğu filo çıkması vs olduğundan turboları dayanmayabilir yazılım sonrasına.
mikelazi
07-05-2019, 16:01
95 civarı alabilirsiniz hocam, ama düşük km araçta yazılıma girin. Çoğu filo çıkması vs olduğundan turboları dayanmayabilir yazılım sonrasına.
75 ile 90 lık farkı nedir
bir yazılım firması sadece yazılım farkı olduğunu 75liğinde 90lığında yazılım sonrası 120hp olacağını idda ediyor.
aslı varmı bu işin
bir yazılım firması sadece yazılım farkı olduğunu 75liğinde 90lığında yazılım sonrası 120hp olacağını idda ediyor.
aslı varmı bu işin
cooler farkı bariz fark edici bi faktör turboda da degişiklik oldugunu sanıyorum
eski motorlarda mesela 65 lik le 80 liklerde cooler ve enjektör farkı vardı turbo aynıydı bu motorda öyle olabilir
eski motorlarda mesela 65 lik le 80 liklerde cooler ve enjektör farkı vardı turbo aynıydı bu motorda öyle olabilir
servise sordum yazılım enjektör bide borular farklı dedi cooler ı hatırlamadı
aslı varmı bu işin
kelimesi kelimesine doğru arkadaşlar,
yeni clio 4lerdeki 1.5 dci 75 ile eski 68likleri karıştırmayın, fiziki anlamda enjektöründen,pompasından turbosuna kadar birebir aynı 2 motor yeni 75lik ile 90lık,zamanında renault forumunda biri iddialaşmış parça noları farklı olarak sunmuştu oysa işin aslı 2 ortak numara ve birebir aynılar.
zaten yıllardır fransa,belkçika hollandada 75liklerle 90lıklar aynı chip yazılımı kullanılıyor,
isterseniz youtube'da 1.5dci 75 reprogrammation yazın (fransızca yazılım demek) bir sürü 75lik göreceksiniz 115-120hp bandında.
Bunların yanı sıra aracınızın turbosu vnt/vgt değil. Yani erken dolma gibi bir fonksiyonu yok. Yani en yüksek verimini 3300devirde vermeye başlıyor.
hocam yanlış anlamazsanız siz realite yani pratik yerine çok fazla teorik bakıyorsunuz sonuçlara.
evet VNT yani geometrik turbonun hem alt hem üstlerinin daha dolu dolu olması bir gerçek ama bu bir genelleme, işin aslı renault 1.5dci lar için konuşuyor isek 90lık sabit turbo 110luk vnt'den baya daha hızlı dolan ve altları çok daha tok olan bir turbo.
kağıt üzerinde bile fark not edilmiş ama gerçekte his olarak dahada belirgin bu, şöyle 2 örnek vereyim direk superchips sitesinden alınma:
90lık: https://www.superchips.co.uk/curves/1.5dCi%2090PS%20EU5.pdf
110luk: https://www.superchips.co.uk/curves/1.5%20dCi%20110bhp.pdf
gördüğünüz gibi yazılım önceside sonrasıda 90lık daha seri şekilde doluyor, mesela hangisi ilk 50kw ve 200tq yakalıyor not alın 90lık 1650rpm civarıyken 110lukta bu 1950rpm gibi.
bir sürü farklı data görürsünüz ama işin aslı superchips her ne kadar geri planda kalınmış bir firma olsada (satış anlamında) bence profosyonellikte gece ile gündüz kadar fark ile ilerde çoğu yazılımcıdan.
ben firmaya neden 90lığı 108hp ile sınırladınız dediğimde öylesinde detaylı ve gerçekten önemli bilgiler verdiki eminin geriye kalanların aklının ucundan geçmez zaten memleketdeki yazılımcıların %99.99u anca X -Y ülkelerdeki anlaşmalı firmalardan hazır harita (yazılım) al kopyala indir araca şeklinde.
1000 tanesine gitseniz 5inde dyno aleti çıkmaz, çıkanlardan 3-4üne gittim adam SAE uyuyormusunuz soruna SAE nedir dedi, ne zaman en son kalibre ettirdin belgen nerde dediğimde aldığımda kalibre geldi dedi (adam alalı 13 sene olmuş ve senede 1 kalibre edilmesi gereken aygıtdan bahsediyoruz) özetle bizimkiler profosyonellikten biraz değil ciddi anlamda uzak.
siz cidden istese superchips basacağı 2 tuş ile parametrelerle oynayıp püskürtme süresini,basıncını,turbo basıncını artırıp istese kendide 120hp yapamazmı sanıyorsunuz bal gibi yapar ama adamın bildiği bir sürü daha kritik uzun vadeli noktalar var ve kurumsal,profosonel.
aynı firma bakınız 1.6tdi 90lıklar için ne yapıyor : https://www.superchips.co.uk/curves/16tdi%2090PS.pdf
aynı bizimkiler gibi 145hp-295tq hani öyle kısmış fln değil diyorum ya adam aracına göre yapıyor ve bilinçli yapıyor.
Cliosportve
08-05-2019, 10:01
90lık clio stock turbo basınçını bilen varmı???
peak-cont ne basıyor.
Std 90 lıklar 1.2 peak atıp kademeli şekilde 1.0 - 0.9 lara düşer
aslı varmı bu işin
90 lık motor kodu k9k 608
75 lik motor kodu k9k 612 dir
EGR sistemleri farklı
Turboda da ufak farklılıklar vardır.
75 lik olanlar yurtdışı verilerinde limit 128 hp alabiliyorken 90 lık seri şaşırtıcı şekilde limit124 hp alabiliyor
Kısacası 75lik alt yapısı olanlar daha seri ve sanzıman olarak 90 lıklara göre bir tık uzun olduğu için 90lıklar bir yerde tıkanıyorken 75 likler 210 lara kadar çıkabiliyor :D
Std 90 lıklar 1.2 peak atıp kademeli şekilde 1.0 - 0.9 lara düşer
90 lık motor kodu k9k 608
75 lik motor kodu k9k 612 dir
EGR sistemleri farklı
Turboda da ufak farklılıklar vardır.
75 lik olanlar yurtdışı verilerinde limit 128 hp alabiliyorken 90 lık seri şaşırtıcı şekilde limit124 hp alabiliyor
Kısacası 75lik alt yapısı olanlar daha seri ve sanzıman olarak 90 lıklara göre bir tık uzun olduğu için 90lıklar bir yerde tıkanıyorken 75 likler 210 lara kadar çıkabiliyor :D
turbolarının kodu farklı diye bende biliyorum ama sonuçlardanda göreceğiniz gibi elde edilen sonuç aynı (yazılım sonrası) dolayısıyla fabrika sadece ayrı kodlar verilmiş aynı ürün diye akla geliyor.
Hollanda'da bir forum üyesi resimlerle ölçmüş paylaşmıştı bulmaya çalışacam ama hiçbir fark yoktu.
EGR'sni ilk defa duyuyorum hiç konusunda geçmedi ama bana ultra anlamsız geldi, 2 aynı motor, aynı araç, aynı Euro normu neden EGRleri farklı olsunki bu hem anlamsızca hem firmanın kendine ek maaliyet. varsa detay paylaşırsanız sevinirim.
75liğin şanzımanı 90lıktan ayrı olduğu doğrdur ama bu sadece Türkiye'de böyle, yurtdışında 90lık 2 ayrı segmentasyonda var biri 1.5dci 90 diğeri 1.5dci 90 83gr yani emisyonu daha sıkı limitlerde tutulmuş araç bununda elde edilme şekli daha uzun vites daha az rpm.
özetle 1.5dci 90 83gr ın şanzımanını ile bizdeki 75likler aynı şanzıman temelinde.
90lık 2bin devirde hemen hemen 100kmh yaparken 75lik hemen hemen 110km yapıyor yani %10 daha uzun ve bu sebeble son hızı daha yüksek.
clio4 ler ile ilgili datalar:
https://www.carsforum.co.il/cars/Uploads/motori/9-2012/820/gallery/specs-2.pdf