PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitmeyen LPG sorunlarıma çare olacak Usta :)

emre55
04-11-2013, 20:42
Aracım renault 19 1.6 enjeksiyonlu . Nerdeyse 1 yıl oluyor araç bende ama şu lpg yi bir türlü düzeltemedik, LPG markası gasitaly. aracın benzinde gram sıkıntısı yok, performans olarakta hertürlü şey olarak, ama lpg de sıkıntı bitmiyor lpg de arabadan soğuyorum, rolanti dalgalanıyor, ışıklarda durunca çoğunlukla stop ediyor, yolda sabit hızda giderken araç silkeleme yapıyor, lpg de 4500 5000 devirde kesiciye giriyor, performans desen en az %40 kaybım var sanki arabayı birşey tutuyor lpg de.

manifold da çatlak vardı kaynak yaptırdık dediler yine kaçırıyodur manifoldu değiştim, son susturucuyu değiştim orta susturucuyu değiştim. bujilerim yeni bobinlerim yeni. hadi benzinde de rolanti dalgalanması vb sorun olsa motorla alakalı birşey diyecem ama araba benzinde tek sıkıntısı yok.

Bayram arefesinde gittim ayar yaptırdım yine düzelmedi. ondan öncede 3 5 kere ayar yaptırdım. Yani ayarla alakası yok. varmı İSTANBUL ANADOLU YAKASI'nda bu sorunumu çözebilcek bi usta tanıdığınız :)

uqur
04-11-2013, 20:51
geçmiş olsun başta ben sıkıntılardan :D kurtulamadım aracımı satmıştım ama sizinkinin çözülmeyecek durum değil rolantı dalgalanması şu anki aracımda da mevcut artık alıştım

emre55
04-11-2013, 21:01
bi dalgalansa eyvallah da e stop etmesini napıcaz :) yaş 19 millet aaa acemi diye bakıyo stop edince :D birde olur olmadık yerde etmesi çıldırtıyor insanı..

SiMaO
04-11-2013, 21:20
Benim honda da aynı problem var :D
Rolantide durmuyor ayar mı yaptırmadım bujiler mi değişmedi herşeyi yaptık :D
araba soğukken yapıyodu şimdi ısınınca bile stop ediyor.
Anlamadım gitti iyi bi usta lazım herkeze :D
kullanmıyorum duruyo kapıda o bana bakıyo ben ona

Serhat
04-11-2013, 21:38
Benzinde sıkıntı yoksa, büyük ihtimal lpg'de sıkıntı var . Avrupa olsaydı benim her sıkıntıma çözüm bulan otogaz servisini öneririm istersen. Anadolu'da Çetinsay vardı sanırım. Donanımhaber'de lpg konusuna bir uğra orada da çözüm bulabilirsin(ler).

mmtrıza
04-11-2013, 21:41
Lpg beyninde problem olabilir

drago
04-11-2013, 21:42
aracın elektrik tesisatı ne durumda?

Burak E.
04-11-2013, 23:22
emre eski flas s aracımda dediklerin vardı regulatörü degiştirdik tekrar ayar yapıldı rolanti ayarı felan ama seninki beyinli bu sebeble heryerde ayar yaptırma cok iyi anlayan birine yaptır bu tarafta olsan kocasinan sanayide brc var adamın ayarı 1 sene bozulmadan gitti öyle cok ince ayar yaptırman lazım

stop etmesinin sebebi rolanti yetmıyor heleki far fan acınca direk stop ediyordu cok ince ayar yaptı 800rpm ayarları far fan açsın sıkıntı olmuyordu hayattan sogutur o sıkıntılar ama cözülür

keşke sıralı sistem olarak brc taktırsaydınız .

guwen_ar
04-11-2013, 23:43
Lpg li arabadan pek anlamam ama bu yakinlarda saga sola gitmek icin 1.4 palio aldim lpg li.totalden gaz aldigimda ayni sorunlari yasadim.stop etme rolanti yuksek alcak kafasina gore.komple bitirip opetten aldigimda bi sorun yasamadim.
Birde anlayan arkadaslar varsa sehir ici 35-36 kurus yakiorm sehir disi 20-22 arasi.bi gaz ayarina falan gerek yok normal mi acaba ?

Sert@ç
05-11-2013, 00:04
Palio cok yakiyo ben leon 2.0 tfsi ankara sehir ici 40 kurus yaktiriyorum ki tempolu kullaniyorum
27yi gecmemesi lazim

emre55
05-11-2013, 00:24
Çok sağolun, adam kaç kere ayar yaptı ama yok, bu arada lpg aldığımızda vardı araçta, bence motorla alakalı değil, elektrik tesisatı iyi yani bı sıkıntı yok arabada. benzinde kullanınca gram sorun yok gidişi vs çok iyi. ama lpg de tofaştan beteriz. 4500 5000 de kesiciye giriyor lpg de. neyse artık aynı lavuğa götürücem adam gibi baksın ayar yapıp savıyor başından.

aodabasi
05-11-2013, 00:32
araç full enjeksiyon mu yok tek nokta enjeksiyon mu üstündeki lpg kara düzen mi sıralı mı ?

GÖKTÜRK
05-11-2013, 00:34
geçmiş olsun , lpg beynide söylenmiş ondan kaynaklıda olabilir 4500 5000 devirde kesiciye giriyorsa

Burak E.
05-11-2013, 08:02
kesici 4000-5000 gibi ise ayarların kısık demektir eger ayarını normal seviyeye alırsan rolantı düzelir kesici benzindeki gibi olur. full enjeksiyon mu araç ve sıralı sistem değil mi gaz sistemi

emrekuzdere
05-11-2013, 08:43
Lpg'nin üretici veya dağıtıcısına ulaşıp şikayetlerini anlatırsan etkili olabilir;
benim başımdan geçende şöyle oldu. Aynı dediğin gibi araç benzinde nokta kusursuz saat gibi, lpg'de rölanti düşmesi tekleme sorunları yaşıyordum 1 yıldır. Çok bariz değildi bu problemler, performans kaybıda fazla değildi ama uyuz oluyordum, kıl adamım. 1 yıl boyunca LPG'yi takan servis aracımın ateşlemesine b*k attı.(Yaşca eski ya) Neyse distiribütör, buji kablosu, lpg bujisi, subap ayarı bilmem ne bir dünya şey o ayar bu ayar bana 800 TL'ye yakın para harcattılar geçmedi. 2a Mühendisliğe bi yazı gönderdim, güzel bir dille ayrıntılı bir şekilde. Benden bilgilerimi isteyip yardımcı olacaklarını söylediler. 8 gün geçti arayan soran yok, bir yazı daha gönderdim, yardımcı olacak mısınız biz bildiğimiz gibi mi yapalım diye :) Gün içerisinde bize ulaşığ aracı montaj yapan servise çağırıp telefon ile birebir ilgilenip ayarları tekrar yükleyip araca problemi tamamen çözdüler. Bu problemlerin hepside lpg'ye geçiş sıcaklığının oynamasından kaynaklanıyormuş. Sende böyle bir şey yapabilirsin

BİLAL
05-11-2013, 08:54
beyınden .yada az bi ıhtımal ama o2 sensorunden olabilir ..

lpg gıt başka bi beyın taksın dene bakalım ne olacak

SerhatA.
05-11-2013, 09:59
Aynı sorun benim arabamda da var, ilk çalıştırdığımda rolanti bayağı dalgalanıyor vitese koyupda rahat rahat gidemiyorum çok silkeliyor arabayı. Genelde 2000 devir altında yapıyor onu ayarlayıp sürdümmü sıkıntı yok. 10 dk sonrada silkelemeyi kesiyor stop falanda hiç etmiyor valla bende bıktım bu sıkıntıdan, yakında direk benzinde sürmeye başlıcam

AdemAr
05-11-2013, 10:01
lpg tesisatını elden geçirtin derim bi yerden hava alıyor olabilir. yada sağlam beyin bulup öyle deneyin

free-hifi
05-11-2013, 11:45
Maltepe Zümrütevler mahallesinde rıza usta var bana ulaşırsan beraber gideriz akşam 18 den sonra

arifozcelik
06-11-2013, 03:31
büyük bir ihtimalle aracınız tek nokta enjeksiyonlu ve düz lpg takılı yani bu nedenden dolayı yani lpg nin manifoldtan verilmiş olmasından dolayı bir düzensizlik var gibi, eğer sıralı sistem takılı ise lpg sistemine ait elektirik tesisatını komple gözden geçirilmesinde fayda vardır

emre55
06-11-2013, 22:47
Aracım 1.6 enjeksiyonlu, sıralı sistem lpg var. son defa aynı yere götürücem, eğer tekrar çözemezse artık önerilen yerlere gidicem hepinize teşekkürler :)

BurakYozgat.
07-11-2013, 08:16
Kartal sanayide (tahsin kaya kısmında) Atiker'in bayisi var.
Orda Erol ustaya benim ismimi ver elinden geleni yapar üzmez merak etme.

emre55
18-12-2013, 15:54
Kartal sanayide (tahsin kaya kısmında) Atiker'in bayisi var.
Orda Erol ustaya benim ismimi ver elinden geleni yapar üzmez merak etme.

Yok burak hiçbiyer çözemiyor :) enjektörden diyen var ama, ilk aldığımızda babam başka enjektör deneyip yine bakmıs sorunlar gene aynı. bu motorlarda lpg de bu sorunlar var, hatta kartal oto sanayideki mucip oto gaz a arkadaşın r19 için gittik lpg bağlatmaya, adam ben bağlamam dedi :D biryerlerden hava alıyor diyorlar motor, bi adam internette gaz kelebeği oring i mi ne varmış onu sıvı conta ile bişeyler yapmış sorun gitti diyor ama bakalım bende deniyeceğim. araba ısınınca pek olmuyor ama bu sorunlar.

SerhatA.
18-12-2013, 16:12
Yok burak hiçbiyer çözemiyor :) enjektörden diyen var ama, ilk aldığımızda babam başka enjektör deneyip yine bakmıs sorunlar gene aynı. bu motorlarda lpg de bu sorunlar var, hatta kartal oto sanayideki mucip oto gaz a arkadaşın r19 için gittik lpg bağlatmaya, adam ben bağlamam dedi :D biryerlerden hava alıyor diyorlar motor, bi adam internette gaz kelebeği oring i mi ne varmış onu sıvı conta ile bişeyler yapmış sorun gitti diyor ama bakalım bende deniyeceğim. araba ısınınca pek olmuyor ama bu sorunlar.

Ya emre bırak bu sorunları araştırmayı :) ben tüpü söktüm attım kardeşim inan uzun yolda 4.9 lt (25krş gibi bir rakam) şehir içinde ise 8-9 litre arası değişiyor karma kullanımda.. Hele ki tüp 3.10 olmuş bence hiç uğraşma sök at :)

emre55
19-12-2013, 23:45
Ya emre bırak bu sorunları araştırmayı :) ben tüpü söktüm attım kardeşim inan uzun yolda 4.9 lt (25krş gibi bir rakam) şehir içinde ise 8-9 litre arası değişiyor karma kullanımda.. Hele ki tüp 3.10 olmuş bence hiç uğraşma sök at :)

En son öyle yapıcam bende galiba :D yemin ederim lpg den benzine geçince tofaştan inip RS e binmiş gibi mutlu oluyorum :D o kadar az yaktığını harbi bilmiyodum çünkü benzinde o kadar uzun yol yapmadım :D şehir içi 50 kuruş yakar diye tahmin ediyordum :) bundan sonra benzinde kullanıcam zaten lanet olsun lpg ye :)