Orijinalini görmek için tıklayınız : 205 GTİ Elektrik tesisatı
hakkaten 205 ler bi toplansak güzel olur bencede :)
aynn şöle güzel bir buluşma yapsak ya kötü mü olur
Göksel78
26-03-2014, 11:08
Emirhan çok güzel izah etmişsin.
çok sükür benim hiç çalışmama ve yolda kalma sorunum olmadı. inşallah ta olmaz. araç bende 1 senedir bulunuyor. 4 senedirde bildiğim ve kullandığım bir araçtı. ikinci sahibiyim aracın. çalıştığım şirketin ustaları bakmışlar arabaya. ve dediğin gibi biraz tesisat ile oynanmış. ama bir çok kablo orjinal ama sertleşmiş. şu son şanzıman olaylardan sonra aracın birçok işini kendim hallatmeye çalışacağım. motor daha hiç ellenmedi. tabiki iyi bakmak lazım simdiden sonra. mesela Erkutun dediği gibi 10w60 yağ ve iyi bir soğutma tesisatiyla inşallah uzun yıllar bineceğim / bineriz hep beraber... :)
Göksel78
26-03-2014, 11:09
Daha tanışamadık ama umarım benide eklersiniz listeye :))
Emirhan çok güzel izah etmişsin.
çok sükür benim hiç çalışmama ve yolda kalma sorunum olmadı. inşallah ta olmaz. araç bende 1 senedir bulunuyor. 4 senedirde bildiğim ve kullandığım bir araçtı. ikinci sahibiyim aracın. çalıştığım şirketin ustaları bakmışlar arabaya. ve dediğin gibi biraz tesisat ile oynanmış. ama bir çok kablo orjinal ama sertleşmiş. şu son şanzıman olaylardan sonra aracın birçok işini kendim hallatmeye çalışacağım. motor daha hiç ellenmedi. tabiki iyi bakmak lazım simdiden sonra. mesela Erkutun dediği gibi 10w60 yağ ve iyi bir soğutma tesisatiyla inşallah uzun yıllar bineceğim / bineriz hep beraber... :)
Elektrik tesisatını baştan sıfır çekme gibi imkanınız yada yaptma imkanınız varsa bence yaptırın derim daha sağlıklı olur.
10w60 yağ evet harika bir yağ mobil 1 ( 10w60 ):heyoo: bu arada emin ol göksel abi araca Ms sistem yapmadığın sürece farklılıklarını anlayamazsın.
Göksel78
27-03-2014, 07:15
vallahi Emirhan haklısın sanırım.
inşallah maddi durumlarda el verince ms geçerim. zaten motorun bir çok yerini sökeceğim. sadece blok kalır üstünde sanırım :) o ara ne var ne yok meydana çıkar olmadı sizden aldığım tesisatı montajlarız :)))
vallahi Emirhan haklısın sanırım.
inşallah maddi durumlarda el verince ms geçerim. zaten motorun bir çok yerini sökeceğim. sadece blok kalır üstünde sanırım :) o ara ne var ne yok meydana çıkar olmadı sizden aldığım tesisatı montajlarız :)))
bende 2 takım elektrik tesisatı olması lazım biliyorsun abi eğer lazım olursa yardımcı olurum.
Ama önemli olan beyinden motora giden tesisat o tesisat iyi olduğu zaman direksiyondan motora gelen yapılır problem değil önemlisi dediğim gibi beyinden motora gelen çünkü müşürler enjentör vs vs bütün hepsine beyinden geliyo
Göksel78
27-03-2014, 11:02
şimdi şöyle bir konu var. Benim şanzımanın üstünde 6 kablo girişli bir kablo klemensi var kahverengin. buraya 3 kablo giriyor biri CTN ye diğer ikiside distributörün yan paralelinde kalan motorun arka kısmına. sanırım burada kırmızı ve yeşil uçlu 2 adet müşür var. bu üç müşüre dediğim klemensten bağlantı var. ama bu klemense giren diğer 3 adet kablolar kesilmiş ve ne için veya nereye kumanda ettiğini bilmiyorum. bu kahverengi klemensin ne iseyaradığını ve kaç adet kablonun nereye kumanda ettiğini bilen varmıdır acaba???
resim temsilidir. soldaki kahverengi soketin bir benzeri var benim araçta ve bu soketin aynısından sigorta kutusundada mevcut.
http://i.hizliresim.com/ekV7X7.jpg (http://hizliresim.com/ekV7X7)
Çok sevdiğim bi abim '205'lerin için Şeytan kaçmış' derdi. Ne lazımsa o gün bozulur diyordu. Kornaya acil ihtiyacın mı var? Basma bile bozuktur kesin derdi.
Hahaha söyleyen çok iyi yorumlamış sık sık başıma gelir tecrübe ile sabit.. :D
şimdi şöyle bir konu var. Benim şanzımanın üstünde 6 kablo girişli bir kablo klemensi var kahverengin. buraya 3 kablo giriyor biri CTN ye diğer ikiside distributörün yan paralelinde kalan motorun arka kısmına. sanırım burada kırmızı ve yeşil uçlu 2 adet müşür var. bu üç müşüre dediğim klemensten bağlantı var. ama bu klemense giren diğer 3 adet kablolar kesilmiş ve ne için veya nereye kumanda ettiğini bilmiyorum. bu kahverengi klemensin ne iseyaradığını ve kaç adet kablonun nereye kumanda ettiğini bilen varmıdır acaba???
resim temsilidir. soldaki kahverengi soketin bir benzeri var benim araçta ve bu soketin aynısından sigorta kutusundada mevcut.
http://i.hizliresim.com/ekV7X7.jpg (http://hizliresim.com/ekV7X7)
silindir kapağında yani disbiritörün altında 2 adet müşür var 3 tane yok iri yeşil biri mavidir başka yok emin misin yoksa ben mi hatırlayamadım
ERkut 205
27-03-2014, 21:02
Silindir kapağında toplam 3 adet müşür var. Birisi CTS diğer ikisi göstergeler ile alakalı, Gösterge deki ışık vs. Zaten o müşürlerin tek kablo çıkışı vardır. Aracın çalışmasına düzene etken değillerdir. Bir vakit onlara da bakılır.
Kaç kabo gelip gelmediğine ben bir bakayım, Ama hafta sonu lazım vakit için.
Aynı tesisatın içinden jigle ( Rölanti valfi ) de geliyor olması, gerekli.
Göksel78
28-03-2014, 07:40
işte o kablo demeti üzerinden gelmiyor jiklenin bağlantısı. jikle sanırım ateşleme modülünden geliyor. 3 kablo giriyor biri jiklenin arkasındaki müşüre diğer ikiside dist arkasında bulunan ve tek kablo girişli 2 adet müşüre. bu kahverengi soketin üstündeki yaklaşık 3-4 kablo kesilmiş. giriş belli olmadığı gibi çıkışta belli değil :) yardımcı olursanız sevinirim...
ERkut 205
28-03-2014, 22:16
Müşür sıralanışı bu şekilde. Phase 1 lerde daha farklıdır yerleri. Ama toplam sayı aynıdır.
http://i.hizliresim.com/eWNYPN.jpg (http://hizliresim.com/eWNYPN)
Çok eskilerden kalan bir resim hazırda bu vardı ancak. Bura daki resimden gözüktüğü kadarı ile kesik görünmüyor.
Ama yine de hafta sonu boş bir zaman bulabilirisem, fotoğraflar atarım.
http://i.hizliresim.com/wMOJON.jpg (http://hizliresim.com/wMOJON)
Göksel78
29-03-2014, 20:27
aynen üstteki soket :) ama bende 3 kablo girişi var. ve yine üstteki resimde bulunan 3 lü sıralı müşüre gidiyor. kafama takılan bir sorun daha var? bu viraj demiri lastiğinin iç çapı ikisinin aynı değil. biri diğerine göre daha geniş. turuncu ve yeşil renkte iki adet var. ama bugün aracın altına baktım viraj demiri aynı kalınlıkta. yani viraj demiri lastiğinin biri bol gelecek gibi. akıl ermedi bu işe ?? birde bu viraj demirinin bağlandı Z rotları orta kısmından amortisöre sürtüyordu bizde biraz traşladık orta kısmını. sanırım viraj demiri biraz lastiklere doğru açma yapmış her iki taraftanda. belkide bu normaldir ama bir farklılık var... bu sürüşe etki eder mi??
ERkut 205
02-04-2014, 20:32
birde bu viraj demirinin bağlandı Z rotları orta kısmından amortisöre sürtüyordu bizde biraz traşladık orta kısmını. sanırım viraj demiri biraz lastiklere doğru açma yapmış her iki taraftanda. belkide bu normaldir ama bir farklılık var... bu sürüşe etki eder mi??
Bence iyi bir rotçuya gidip aracın teker açılarına bakılmalı. Zaman içinde açma yapmış olabilir, patlak amortisör ile kullanılmış olabilir. Sert bir çukurda eğilme yapmış olabilir. Alttan araç bir yere çıkıp alt takımı çarpmış olabilir. Yani ihtimaller çok fazla.
Mesela diyorsunuz ki Z rotların orta kısımları amortisörlere sürtmüş tıraşladık diyorsunuz. Aslında bu yanlış gideni başka bir hata ile çözüme kavuşturmaktır. Bence ayarın değişmesine demirin açma yapmasının sebebini bulup onu çözümlediğinizde zaten hiç bir yere, hiç bir ön takım parçasının sürtmediğini gözlemlediğinizde herşey normale dönecektir.
Kafası çalışan bir rotçu yada ön takımcı çözer bu işin geçmişini. Yada sizde aracı lifte kaldırıp aracın ön takım mekanizmasının esneme yaptığı açısının kaydığı yerleri ve bağlantı ayaklarını takip ederek ilerleyebilirsiniz.;)
Göksel78
03-04-2014, 13:17
tşk ederim Erkut kardeşim. benim bir tahminim var ama inşallah öyledir. viraj demir lastiklerini çok sıkmışlar ve demir hareket etmiyor. tabi orjinal lastik kullanılmamış sıkma yerlerinden dışarı taşmış. bu demir virajlarda azda olsa gezme yapması lazım ki araç yolda kalabilsin. biz demir hareket etmediği için liftte sürtmeyi engellemeye çalıştık. fakat bir virazda orjinal liastikler ile bu sürtmenin ortadan kalkacagını değerlendiriyorum.
artık kendimce bir karar aldım. aracın komple bakımlarını motor yapılması gerekse bile kendim yapacağım. zaten böyle işleri seviyorum. sadece rot ayarı için gidecek bu araç. takozları lastikleri kendim değiştereceğim. hiçbir ustaya inancım ve güvenim yok artık. bir önceki reno19 arabamın motorunu komple sıfırlamıştım bir abim ile beraber. şanzıman işini bile kendim yapacağım. kararım kesin :))))
Göksel78
03-04-2014, 13:19
sizden ricam lütfen bizleri bu konularda yanlız bırakmayın :)
o dediğin lastikleri biz de değiştirmiştik bi 205te bostancıda parçacıdan alıp 2si dediğin gibi farklı renk ve darlıkları genişlikleri de farklıydı
ERkut 205
03-04-2014, 22:09
artık kendimce bir karar aldım. aracın komple bakımlarını motor yapılması gerekse bile kendim yapacağım. hiçbir ustaya inancım ve güvenim yok artık. bir önceki reno19 arabamın motorunu komple sıfırlamıştım bir abim ile beraber. şanzıman işini bile kendim yapacağım. kararım kesin :))))
Süperr :icon_tup:
Göksel78
04-04-2014, 18:32
o dediğin lastikleri biz de değiştirmiştik bi 205te bostancıda parçacıdan alıp 2si dediğin gibi farklı renk ve darlıkları genişlikleri de farklıydı
sanınırm demirin çok sıkı olmaması için :)
inşallah yakında baklayacağım üstün körü bakıma. elektrik ıvır zıvır işler yani :) artık ne çıkarsa bahtıma diyip dalacağım ne varsa aracın içine :)
sanınırm demirin çok sıkı olmaması için :)
inşallah yakında baklayacağım üstün körü bakıma. elektrik ıvır zıvır işler yani :) artık ne çıkarsa bahtıma diyip dalacağım ne varsa aracın içine :)
Emin olabilirsin ki ne kadar titiz olursan canın o kadar çok yanıyor.
1 sene önce komple kaporta boya yapıldı bana göre hala eksikleri var ustaya göre yok.
Daha yeni komple motor ve elektrik tesisatı ve işleri yapıldı ustalara göre tamam bana göre hala değil ve eksikler var.
Döşemeleri yeni yapıldı bana göre yine eksikleri var başkalarına göre yok.
Emin ol bir sonuça noktaya gidemiyorsun bizim araçlara göre öne coilover yaptırdım , 63'lük HKS tip Warex aldım hala takmadım sebebi hala eksikleri var ve en büyük sıkıntım MS tesisata geçmek.
Bunları bitirdim diyelim ondan sonrada zaten yine başka bi süreç başlıyor 306 GTi-6 motoru aldım komple depoda duruyor onu swaplıyıp bizim 205e koyucam yani dert bitmez.
Çok seviyorum deli oluyorum bir yerleri ile uğraşayım çoğu şeyinide yapabiliyorum elimden çoğu iş geliyor ama bazen ince nokta vuruşları dedikleri şey var yaa onlar bazen olmuyor bazende hiç olmadık zamanda oluyor.
205 GTi biniceksen hiçbir şeyi aceleye getirmiceksin şeytan karışıyor.Oluruna bırakıp düşünmiceksin kimisine göre mekanik zor kimisine göre ise elektrik bana göre elektrik işleri sıkıntılı bir araba ama şöyle bir durumda var tabi bu işlerden anlaman gerekiyor bugün farklı bir araç olsun yine kuponlardan iyi bilmen gerekiyor.
Ben PUG grubunda 106 GTi'ya bindim Saxo'ya bindim o kadar arabaya bindim üst segmentlerden bahsetmiyorum ki çoğu üst segmenttende iyidir ama 205 gibisini görmedim ve senelerdir vazgeçemiyorum sürüşü, gidişi, başa bela olması,tipi herşeyi aklıma geldikçe yazıyorum işte :soru:
Göksel78
04-04-2014, 20:03
Bendede hastalık oldu desem yeridir. geçen gün çöp konteynırının yanına parkettim geriden bi baktım bu ne neredeyse konteynır ile aynı boyda. Kızım aracı ilk gördüğünde bana "baba bu oyuncak kumandalı arabamı dedi. çok güldük :)
aracı bende ilk aldığımda çok coşkulu değildim. ama zamanla sevmeye bşladım. küçük ve ağresif duruşu çok şey anlatıyor. zaten başlı başına efsane olması da işin çok büyük detayı...
ben elektrik tesisatını sanırım komple ayrı yapmayı planlıyorum. yani bir gruba giden 2 li kabloyu veya 3 lü kablo demetini aynı kablo koruyucu hortumdan geçirmeyip daha yakın ve köşeli yerleden ayrı ayrı çekmeyi planlıyorum. böylece kumanda ettiği müşür vb. materyallerin tesisatında oluşacak arızayı tüm kablo demetinde değilde izlediği yol üzerinden bulmak daha kolay olacak. tesisatın anası ağlamayacacak. oradan buradan çekiştirince bilmediğimiz yerden bir kablo kopmayacak. her kablonun bir yolu olacak :) hatta kablo koruyucularını markalamayı bile düşünüyorum. renkli olarak veya rakam bazında. yani kendi elektrik tesisatımın şemasını kendim yapacağım. eminim kesin olacak :) önce Allahın izniyle tabiki....
inşallah şöyle bir kaç tane resim atında bare sayfa şenlensin :)
crazydog
05-04-2014, 16:16
hadi benden bi foto gelsin :D
http://i689.photobucket.com/albums/vv257/allyjan/20140320_151326_zps9hhlqca5.jpg (http://s689.photobucket.com/user/allyjan/media/20140320_151326_zps9hhlqca5.jpg.html)
http://i689.photobucket.com/albums/vv257/allyjan/20140320_151326_zps9hhlqca5.jpg (http://s689.photobucket.com/user/allyjan/media/20140320_151326_zps9hhlqca5.jpg.html)
Yaşlanmış bu araba yaa:heyoo:
crazydog
06-04-2014, 10:32
Yaşlanmış bu araba yaa:heyoo:
ihtiyarladı inşallah komple bi boyaya girecek o zaman gençleşir :D
ihtiyarladı inşallah komple bi boyaya girecek o zaman gençleşir :D
valla ben kaç senedir satmıyorum satmayıda düşünmüyorum bazen evdekiler kanıma giriyorlar sonra vazgeçiyorum yaa bu arada ne sorucam size konu aslında burda gereksiz ama basit birşey cevabını kimseden alamadım...
Kardeşim 16 yaşında araba alıcaz ona şimdi heves ediyor yalnız satışıda onun üzerine vericem 18 yaşından küçüklere satış verilir mi verilmez mi kanun nasıl olur bilgisi olan var mı satışı üzerine alsa mesela bana yada anneme vekalet verebilir mi ıvır zıvır işlemler için bilgisi olan var mı ?
valla ben kaç senedir satmıyorum satmayıda düşünmüyorum bazen evdekiler kanıma giriyorlar sonra vazgeçiyorum yaa bu arada ne sorucam size konu aslında burda gereksiz ama basit birşey cevabını kimseden alamadım...
Kardeşim 16 yaşında araba alıcaz ona şimdi heves ediyor yalnız satışıda onun üzerine vericem 18 yaşından küçüklere satış verilir mi verilmez mi kanun nasıl olur bilgisi olan var mı satışı üzerine alsa mesela bana yada anneme vekalet verebilir mi ıvır zıvır işlemler için bilgisi olan var mı ?
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
Reşit Olmayan Küçükler Adına Araç Tescili
Madde 74- (Değişik: RG-31/12/2004-25687-3. Mükerrer)
Zihinsel özürlüler ile reşit olmayan küçüklerin sahibi bulundukları aracın, tescil kuruluşlarında adlarına tescillerinin yapılabilmesi için, ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütnameyi tescil anında vermeleri zorunludur.
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
Reşit Olmayan Küçükler Adına Araç Tescili
Madde 74- (Değişik: RG-31/12/2004-25687-3. Mükerrer)
Zihinsel özürlüler ile reşit olmayan küçüklerin sahibi bulundukları aracın, tescil kuruluşlarında adlarına tescillerinin yapılabilmesi için, ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütnameyi tescil anında vermeleri zorunludur.
ya bunun türkçe meali yok mu:soru:
ERkut 205
08-04-2014, 20:53
Bendede hastalık oldu desem yeridir. geçen gün çöp konteynırının yanına parkettim geriden bi baktım bu ne neredeyse konteynır ile aynı boyda. Kızım aracı ilk gördüğünde bana "baba bu oyuncak kumandalı arabamı dedi. çok güldük :)
aracı bende ilk aldığımda çok coşkulu değildim. ama zamanla sevmeye bşladım. küçük ve ağresif duruşu çok şey anlatıyor. zaten başlı başına efsane olması da işin çok büyük detayı...
her kablonun bir yolu olacak :) hatta kablo koruyucularını markalamayı bile düşünüyorum. renkli olarak veya rakam bazında. yani kendi elektrik tesisatımın şemasını kendim yapacağım. eminim kesin olacak :) önce Allahın izniyle tabiki....
:icon_tup:
ERkut 205
08-04-2014, 20:55
Araç 88 model mi ?
Araç 88 model mi ?
90 model abi
Göksel78
09-04-2014, 09:46
ben şirket bilgisayarında girdiğim için resimleri göremiyorum. :)
bu arada abilerim size sorum olucak ...
Vestenaus sökmem gerekti ve söktümde ancak sağ ön tekerden gelen iki adet çelik fren hortumlarının somunları senelerın verdiği yorgunluk ve bitkinlik ile kafalarına en ufak anahtar değdirmemde hamur gibi yamuldular ve bende çok uğraşmama rağmen iki hortumu sökemedim ama sağ ön tekerden gelen kısa hortumları söktüm tabikide neyse bende hortumları kestim kaynattırılır diye düşünceyle onlar kaynak tutmuyormuş o iki hortumun değişmesi gerekiyor buna nasıl bir yol izlerim Recor'cular aynısından yapabilirler mi yoksa LPG'ciler yapabilirler mi sanayiye gidip sormadım önce size sorayım dedim yardımlarınız için çok sağolun
Göksel78
10-04-2014, 12:36
Emirhan merhaba;
o rekorları büyük rahatlıkla rekorcular yapabilir. o konuda bir sıkıntı olmaz. Fakat bildiğim kadarıyla LPG rekorları daha yumuşak malzemeden üretiliyorlar. işte bu sıkıntı olabilir. Fakat neden Vestenau sökme gereği duydun? tamir / takım yapacak isen rica etsem fotoları paylaşabilir misin?
Emirhan merhaba;
o rekorları büyük rahatlıkla rekorcular yapabilir. o konuda bir sıkıntı olmaz. Fakat bildiğim kadarıyla LPG rekorları daha yumuşak malzemeden üretiliyorlar. işte bu sıkıntı olabilir. Fakat neden Vestenau sökme gereği duydun? tamir / takım yapacak isen rica etsem fotoları paylaşabilir misin?
Vestenaus tamir ettirdim diaframı bozuktu hava kaçırıyordu bu sebebten araba ile giderken gaz kesiyordu gidemiyordum bende vestenaus sökeyim dedim söktüm ama sol tekere giden iki fren hortumu yılların verdiği artık bitiklik ile kafaları yalan oldu ayarlı pense yoktu o an bende fren hortumlarını kopardım kestim vestenaus yaptırdım ama bu sefer fren hortumlarını recorcuda yaptırmam gerekıyor yanı daha buyuk masraf acıldı hem çekici ile gidicem hemde recorcuya bi ücret vericem bir anda sinir bu hale getirdi onun haricinde farklı birşey yok
Göksel78
11-04-2014, 07:09
Allah başka keder vermesin :) durumdan bizi haberdar edersen sevinirim.
Allah başka keder vermesin :) durumdan bizi haberdar edersen sevinirim.
ederim ama öyle şu sıralar çok sık uğraşamıyorum çalışıyorum onu bile boşlukta hemen alıp götürüp tamir ettirdim daha önce sökmüştüm zaten haberdar ederim
Göksel78
14-04-2014, 09:06
sormak istediğim birsey var. bu boğaz kelebeği tam kapalı mı olması lazım yoksa biraz acık mı kalmalı?? açısı için bilgi verebilir misiniz?
Göksel78
29-04-2014, 14:55
Kİmse yok mu???? :))
slowmotion
29-04-2014, 16:16
sormak istediğim birsey var. bu boğaz kelebeği tam kapalı mı olması lazım yoksa biraz acık mı kalmalı?? açısı için bilgi verebilir misiniz?
inceden açık kalmalı :)
Göksel78
29-04-2014, 16:33
çok manidar bir cvp oldu :)) tşk ler :)
Göksel78
19-05-2014, 09:33
nerelerdesiniz yahu :)
slowmotion
19-05-2014, 11:07
nerelerdesiniz yahu :)
abi naptın aracını? varmı güncel fotosu
şimdi beyler bana güzel bir elektrikçi lazım neden diceksiniz en son senelerdir aynı elektrikçi ile çalıştığım için başka elektrikçiye gitmedim bu elektrikçimlede 205 yüzünden kavga ettik daha da ona gitmem neyse
Torpidosu falan takılması lazım birde ufak tefek sislerin elektrik işi işte ufak tefek torpido ile bigünlük falan işi vardır yoktur böyle bir elektrikçi lazım nasıl yapalım napalım istanbul içinde var mıdır güzel bir elektrikçi tavsiyeleriniz önemli hafta içide kısmetse MS sisteme geçiş yapıcam bunun içinde magicten muratla irtibat sağlamayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum...
Pug'cu kimse kalmamız herkes kaybolmuş
Göksel78
26-05-2014, 13:08
abi naptın aracını? varmı güncel fotosu
vallahi aracı bahçeye çektim yatıyor :) ben yemin ettim artık kimseye elektrik işini bile yaptırmıcam :) illallah ettim. iyileri muhakkak vardır ama herkez çakal olmuş. özenerek iş kalmamış vallahi. bu nedenle de güzelim aracı heba edemem. maddi değil ama manevi değeri büyük aracımın :)
geçen gün 5 posta yıkadım. cilaladım. iç dış daldım araca. sonrada koltuklara çarşaf srdim güneş görmesin diye "çarşaflı GTi oldu :) foto çektim ama evdeki pc den yükleyemedim. şirket den de yükleyemiyorum. kısmet :)
slowmotion
26-05-2014, 13:30
vallahi aracı bahçeye çektim yatıyor :) ben yemin ettim artık kimseye elektrik işini bile yaptırmıcam :) illallah ettim. iyileri muhakkak vardır ama herkez çakal olmuş. özenerek iş kalmamış vallahi. bu nedenle de güzelim aracı heba edemem. maddi değil ama manevi değeri büyük aracımın :)
geçen gün 5 posta yıkadım. cilaladım. iç dış daldım araca. sonrada koltuklara çarşaf srdim güneş görmesin diye "çarşaflı GTi oldu :) foto çektim ama evdeki pc den yükleyemedim. şirket den de yükleyemiyorum. kısmet :)
hayırlısı abi, imgur . com dan yükleyebilirsin
bende MS sisteme geçicem ama öncesinde ufak tefek şeylerini halletmem gerekyor bununla beraber fren hortumlarını kesmiştim onları recorcuda yaptırmam gerekıyor tabı frenler yok :) *** yoluna gitmeyelım snra
Göksel78
27-05-2014, 10:13
Ben Ms e şimdilik geçmeyeceğim. arasıra dalgalanma var ama genel olarak iyi çok şükür sistem. resim işine tekrar göz atacağım inşallah :)
Evet ben MS sisteme geçiyoum hazırlıklarımız tamam ama şöyle bi durum var.Kasnaktan değilde kranktan alıcaz dönüşü ve bunun içinde galiba üzerindeki volan uymuyormus.
306 GTi volanı koyucaz bunun için ekstra yapılması gereken bir işlem gerekiyor mu yoksa direk oturuyormu?
Sevdiğim bi abim baskı balata ile koyulduğunda sıkıntı olmaz dedi doğru mudur ?
Göksel78
04-06-2014, 09:20
vayy geçişi yapacaksın desene hayırlı olsun kardeşim. :) benimde bir sorum olacak. bu 407 nin fren diski ve klaper i bizim arçalara uyuyormuş diyorlar daha iyi fren için. bu nasıl oluyor? yani disk sadece büyüyor. yavaşlamaya etkisi nedir diskin büyümesi? sadece disk ve klaper mi değişyor veya sistem komlemi değişiyor?
aynn bakalım bugün elektrik işlerimiz bitti artık MS hazırız
crazydog
04-06-2014, 11:36
vayy geçişi yapacaksın desene hayırlı olsun kardeşim. :) benimde bir sorum olacak. bu 407 nin fren diski ve klaper i bizim arçalara uyuyormuş diyorlar daha iyi fren için. bu nasıl oluyor? yani disk sadece büyüyor. yavaşlamaya etkisi nedir diskin büyümesi? sadece disk ve klaper mi değişyor veya sistem komlemi değişiyor?
ben 306 gti ın disk ve balatasını koydum fark var orjınal haline göre ama benim araç 1.6 bana direk olmadı tüm taşıyıcı ve akslarıda 1.9 ile değiştirdim o şekilde uydu :icon_tup:
Göksel78
04-06-2014, 11:51
yani bu farkı nasıl hissedebiliriz. frenleme mesafesindemi iyileştirme oluyor? değiştirmek yerine başka bir disk kullansak performans veren disk veya balata aynı işi görür mü?
crazydog
04-06-2014, 13:36
oem halinden daha iyi duruyor benim görüşüm bu şekilde özellikle istanbul parka çıktığım zamanlarda çok memnundum. Daha farklı disk balata kullanabilirsin tabiki denemekte fayda var benimde değişim zamanı geldi mesela şu an çok vasat haldeler.
307 HDI freni koyun. 306 GTI'dan daha iyi. 206 RC ile aynı fren kullanıyor 307 HDI. ama 1.6 HDI olanlar. 1.4 değil.
Emre Ekrem
04-06-2014, 15:39
bu mercedese kullanılan ses yalıtımı nedir?
Çok güzel ve bir o kadar da ağır malzeme aslında, kendi 306 ım için aldım kapılar ve arka çamurlukların iç kısımlarına yerleştirdim fakat daha sonra söktüm, toplamda 6 plaka kullandım ve biraz ağır gibi geldi, şimdi M Acoustic Ses İzolasyon Malzemesi kullanmayı planlıyorum, bu aralar başlar ve tecrübelerimi paylaşırım.
Göksel78
04-06-2014, 16:45
vallahi iyi olur. izolasyon işini bende detaylı araştırıyorum. tecrübeleri dört dözle bekliyoruz :)
şu fren konusunda bana matematiksel olarak bir fark olmaz gibi geliyor. şöyle ki. orjinal disk ile balata aynı sıkma kuvveti ile freni kilitleyebiliyor veya yavaşlatabiliyor. merak ettiğim farklı diks kullanınca neden bu kadar fark ediyor? aracın ağırlığı aynı. fren baskısı sanırım yine aynı. diskin büyük olması neden fren mesafesinin düşürsün ki? yani şöylemi düşünmek gerek. büyük diskte az basınç ile daha fazla, balata disk ile temas ediyor. doğrumu düşünüyorum?. rica etsem açıklar mısınız? :)
Disk değil. Kaliper balata herşey değişiyor. Balata büyüdüğü için mm kare cinsinden diske basan kısım artıyor. Ayrıca disk büyüdükçe daha fazla ısıyı taşıyabiliyor. Ama kaliperin değiştiğini unutmayın.
allah sabır versin size ve en çok bana
allah sabır versin size ve en çok bana
Ne oldu hayırdır ?
Göksel78
05-06-2014, 09:52
Disk değil. Kaliper balata herşey değişiyor. Balata büyüdüğü için mm kare cinsinden diske basan kısım artıyor. Ayrıca disk büyüdükçe daha fazla ısıyı taşıyabiliyor. Ama kaliperin değiştiğini unutmayın.
teşekkür ederim :)
Emirhan hayırdır :) ???
Göksel78
05-06-2014, 09:55
http://i.hizliresim.com/xRq8En.jpg (http://hizliresim.com/xRq8En)
merhaba çok acil bir konuda bilgiye ihtiyacım var. resimde bulunan alt motor takozunun etli kısmının yönünü merak ediyorum. bir kaç güne kadar bu parçalar değişecek. bende bu parçanın etli kısmının karşılığı kırmızı oka bakıyor. ama sanırım eskisini sökerken sarı ok ile gösterilen kısma bakıyordu. etli kısmın bastıgı yön tam olarak neresi olmalı ??? yani aracın altına dik olarak mı gelmeli??? belkide aracın titremesi bu yönden olabilir. çünkü etli kısım yanlara basıyor doğal olarak motorun yükünün bindiği kısım ise etsiz yani boş....
tşk ederim.
bu konu için bana destek verebilir misiniz? kendim değişeceğim de :)
Ne oldu hayırdır ?
yooo aslında herşey güzel gidiyor elektrik tesisatım harika yapıldı ve cidden adamın elinden fazlasıyla 205 geçmiş ve orjinal halini biliyo zarf atmak amacı ile bi kaç bişey sölüyorum abı böle değilmi diye hayır öyle yapamam orjinali bu diyo ve o adama helal olsun diyorum emek ve işini doğru yapmak ve aldığı para para değil bununla beraber
Bu zamana kadar 6 tane 205e bindim hiçbiri ile böyle uğraşmadım şuan ki aracımla uğraştığım kadar belkide baştan aşağıya topladığım içindir çünkü söküldü ve snra hepsi yeniden takıldı .
Ben en çok MS'li halini çok merak ediyorum yani bu arabada ne olucak bana göre arabanın kaderini belirlicek bi durum söz konusu .
Ayrıca gerçekten işini doğru yapan usta ile çalışmak harika bişey insanın gözü arkada kalmıyo rahat rahat gönül rahatlığı ile bırakıp gidebiliyorsun
teşekkür ederim :)
Emirhan hayırdır :) ???
Avans bendede kaçık nereye yaptırdın abi avans ayarını ?
Göksel78
05-06-2014, 11:26
avansı sanırım tahmini deniyerek buldum :) kime gittiysem eliyle ayarlamaya çalıştı. yok cihaz tamitde. yok diğer serviste diyerek teselli etmeye çalışıyorlar. bu sitelerde kontrol kalemi gibi birşey ile adamlar aracı çalıştırmadan avans yapıyorlar ya. bu nasıl oluyor? veya buji ile yapıyorlar. yok bir ucunu bobine bağlıyorlar şase verip dist. elle çevirerek bujiden akım atlatıyorlar. nasıl iş anlamadım.
aman emirhan maşallah de kardeşim. benim aracı gören "vay GTİ mi" diyor. araca bi biniyorum ya silecek yada sinyal gidiyor :) gerçi sonradan düzeliyor ama nazar felaket birşey :) Allah saklasın :)
ben 306 gti ın disk ve balatasını koydum fark var orjınal haline göre ama benim araç 1.6 bana direk olmadı tüm taşıyıcı ve akslarıda 1.9 ile değiştirdim o şekilde uydu :icon_tup:Sen Dua Et Jantların 1.9`du Yoksa 1 Takımda 1.9 15 Jant Alıcaktın :D :D
crazydog
05-06-2014, 14:23
Sen Dua Et Jantların 1.9`du Yoksa 1 Takımda 1.9 15 Jant Alıcaktın :D :D
hahahahaha şu anki hedefim senikinin motoru araklamak ama beceremedim 2 dk bizi başbaşa bıraksan ahh :D
Bu arada Emr yenimahallede elektrikçinin orda duran senin gtı mı?
hahahahaha şu anki hedefim senikinin motoru araklamak ama beceremedim 2 dk bizi başbaşa bıraksan ahh :D
Istedigin Makina Olsun Arap, Söküp Veriyim Bir Hafta Takıl Gelene 8200 Gidene 8200 :D Gerçi Sana Verdikmi Onu, Telefonu Falan Değiştirirsin Evede Gelmezsin Pakizeyi Alır Kayıplara Karışırsın :)
Bu arada Emr yenimahallede elektrikçinin orda duran senin gtı mı?
aynn yenımahalledeydı elektrıkcıde ısımız bıttı eksozcuda warex montajımız yapıldı 60'lık krom düz boru sonra çapraz warex işlem tamamdır.
Bu arada MS sistemde avans bilgisayardan beyine komut vererek yapılıyormuşş ne güzel
Istedigin Makina Olsun Arap, Söküp Veriyim Bir Hafta Takıl Gelene 8200 Gidene 8200 :D Gerçi Sana Verdikmi Onu, Telefonu Falan Değiştirirsin Evede Gelmezsin Pakizeyi Alır Kayıplara Karışırsın :)
aynn bırı bıze su adamın makınayı söküp versın canavar canavar maşallah
Alican Şuanki Yakıt Tüketimini Yazsam, Psikolojin Senelik İzine Çıkar :)
ahahaha.. :D erdem abi adamın üzerine gitmesene :)))
Alican abiye EW motor swap yapacağız :)))
ahahaha.. :D erdem abi adamın üzerine gitmesene :)))
Alican abiye EW motor swap yapacağız :)))
senın swap ne oldu galıba beyın olmamıs yenıden yaptırıyormussun galıba murat'ta hayırdır neden olmadı ne sorunlar var merak ettım
Göksel78
06-06-2014, 20:06
beyler iyi akşamlar. araca yine nazar deydi :) elemanın biri nazar etti yağ basıncı gitti. 2 bardan yukarı çıkmıyor bazen 0 ın altına bile düşüyor. bazen atlama yapıyor direk - altına iniyor. bu arada yağ ısı göstergeside 70-80 arası gidip geliyor. hararet 80 de çakılı. bu nedir ya ilk kez başıma geldi. benim pompa gitmemiştir inşallah :(
slowmotion
06-06-2014, 21:44
beyler iyi akşamlar. araca yine nazar deydi :) elemanın biri nazar etti yağ basıncı gitti. 2 bardan yukarı çıkmıyor bazen 0 ın altına bile düşüyor. bazen atlama yapıyor direk - altına iniyor. bu arada yağ ısı göstergeside 70-80 arası gidip geliyor. hararet 80 de çakılı. bu nedir ya ilk kez başıma geldi. benim pompa gitmemiştir inşallah :(
Yağ pompasına el fatiha :(
crazydog
06-06-2014, 22:51
Bence söyleme benzin dokup yakarim hahahaha zaten 1 haftadir clioyla geziodm kiyamadim saldim hayvani bugun arka koltuklar flnda sökülü gişelerde bekliyorum :P rsi larda hala gelecek moko :D
crazydog
06-06-2014, 22:54
aynn yenımahalledeydı elektrıkcıde ısımız bıttı eksozcuda warex montajımız yapıldı 60'lık krom düz boru sonra çapraz warex işlem tamamdır.
Bu arada MS sistemde avans bilgisayardan beyine komut vererek yapılıyormuşş ne güzel
Foto koysana mrk ettim kumandali egzoza bende girisicem acayip niyetim.var bakalm mecbur soktum oem takiliyorum baglaninca :D
beyler iyi akşamlar. araca yine nazar deydi :) elemanın biri nazar etti yağ basıncı gitti. 2 bardan yukarı çıkmıyor bazen 0 ın altına bile düşüyor. bazen atlama yapıyor direk - altına iniyor. bu arada yağ ısı göstergeside 70-80 arası gidip geliyor. hararet 80 de çakılı. bu nedir ya ilk kez başıma geldi. benim pompa gitmemiştir inşallah :(Selamlar, Büyük İhtimal Yağ Basınc Müşürünüzde Yada Tesisatınızda Bir Problem Var, Bahsettiginiz Gibi Yag Basıncı 0 In Altına İndigi Zaman, Aynı Anda Yağ Basınc İbresinin Hemen Köşesindeki Kırmızı Işık Ve Ortadaki STOP Isığınında Yanması Lazım, Yağ Basıncı 0.44 - 0.58 Bar Seviyesine İndigi Zaman Otomatik Olarak Dediğim Isıklar Yanar, Atlamalar Yapıyor İse Büyük İhtimal Yağ Basınc Müşüründe Yada Fişinde Yada Tesisatında Bir Problem Vardır. Yağ Basınc Işıgına Komut Eden Müşür Farklıdır Yeşil Renktedir, Basınc Müşürü İse Krem Renktedir Biraz Büyüktür, 2 Side Yan Yana Dururlar Dinamonun Hemen Arkasında Bir Kontrol Ediniz, Yağ Basıncınada Çok Takılmanıza Gerek Yok 6 Bar Olsada 3 Bar Olsada Değişen Bir Durum Söz Konusu Değil. Zaten 90 Derece Yağ Sıcaklıgında 4000 Devirde Fabrikanın Verdigi Değer 3.5 Bardır.
Bence söyleme benzin dokup yakarim hahahaha zaten 1 haftadir clioyla geziodm kiyamadim saldim hayvani bugun arka koltuklar flnda sökülü gişelerde bekliyorum :P rsi larda hala gelecek moko :DAkıl Saglıkları Icın Gelmemeleri İyi, :) 40 Litre Benzıne 560 KM Sürekli İstanbul İçi, 7.4 Litre Ortalama Var, Hiç Yoksa 205 Kez 8200 Kesicisi Vardır :hahaha:
Yağ pompasına el fatiha :(Emrah Gece Gece Öldürdün Beni Gülmekten, Kara Haberci Gibi Direk Pompa, Ana Kol Yatak Selamın Aleyküm Kapağı Söküyoruz :D
Göksel78
07-06-2014, 02:12
Selamlar, Büyük İhtimal Yağ Basınc Müşürünüzde Yada Tesisatınızda Bir Problem Var, Bahsettiginiz Gibi Yag Basıncı 0 In Altına İndigi Zaman, Aynı Anda Yağ Basınc İbresinin Hemen Köşesindeki Kırmızı Işık Ve Ortadaki STOP Isığınında Yanması Lazım, Yağ Basıncı 0.44 - 0.58 Bar Seviyesine İndigi Zaman Otomatik Olarak Dediğim Isıklar Yanar, Atlamalar Yapıyor İse Büyük İhtimal Yağ Basınc Müşüründe Yada Fişinde Yada Tesisatında Bir Problem Vardır. Yağ Basınc Işıgına Komut Eden Müşür Farklıdır Yeşil Renktedir, Basınc Müşürü İse Krem Renktedir Biraz Büyüktür, 2 Side Yan Yana Dururlar Dinamonun Hemen Arkasında Bir Kontrol Ediniz, Yağ Basıncınada Çok Takılmanıza Gerek Yok 6 Bar Olsada 3 Bar Olsada Değişen Bir Durum Söz Konusu Değil. Zaten 90 Derece Yağ Sıcaklıgında 4000 Devirde Fabrikanın Verdigi Değer 3.5 Bardır.
valahi içime su serptin :) benim basınç hiç 3 barın üstüne çıkmadı bu zamana kadar. ben 7000 devirde yaptım banamısın demiyor 3 en üst değeri :) aracın tesisatına, müşür veya gösterge arızasına bağlıyorum bu olayı. durduk yere oldu. bir anda yolda giderken basınç baktım 0 da duruyor. ışık mışık yanmıyor. çalışırken yağa baktım karterde kalmamış yani motorda dolaşımda. sonra 80 km yol yaptım bu olayın üstüne. şimdide 2 barda çakılı kaldı. en dibe iniyor 2 den yukarı çıkmıyor. yanlız dediğim gibi yağ sıcaklığı 70-80 oldu sanırım bu normal. tşk ederim cvp ve ilginiz için.
Foto koysana mrk ettim kumandali egzoza bende girisicem acayip niyetim.var bakalm mecbur soktum oem takiliyorum baglaninca :D
Videosunu koyucam yaa araç çekme belgeli idi plakalarını beklıyorum cıkması ıcın pazartesı sıgorta yapılıp ruhsat falan alıncak bende trafıkte rahat rahat gezıcem tabıkıde ama muanemız yok orası ayrı bı konu bu warexle bakıcaz bı çaresıne :)
Sana anlaman şöyle söliyim siteye girerken güvenlikler girdikten sonra insanlar camdaydı ben eve gitmeden yönetim bizim eve gitmiş bu şekilde aracınızı alamayız diye ben bi gittim kapıdalar hayırdır inşallah diyorum sonra yaklaştıkça konunun benım arabam hatta ve hatta warexin olduğunu anladım ve bana yönetim müdürü şunu söyledi o sesi nerden çıkartıyo şakayla karışık tabi :) bende ne sen sor ne ben söliyim diyerek konuya devam ettik.
60'lık krom düz boru ve sonda warex başka bişey yok headers bulamadık olanlar depolarında falan bi yardımcı olsun bu arada :)
Videolarını yakın zamanda çekip koyucam
crazydog
07-06-2014, 09:13
Sesi az çok tahmin edebiliyorum bende 51 lik düz boru ile kullanıyordum :D son halinin videosunu bekliyoruz o zaman :D
senın swap ne oldu galıba beyın olmamıs yenıden yaptırıyormussun galıba murat'ta hayırdır neden olmadı ne sorunlar var merak ettım
yeni ecu aldim rodajdayken yolda kaldim beyin baglantisindan dolayi yandi ecu murat abiyi bekliyorum suan birde bende swap yok neye gore swap dedin onu anlamadim
valahi içime su serptin :) benim basınç hiç 3 barın üstüne çıkmadı bu zamana kadar. ben 7000 devirde yaptım banamısın demiyor 3 en üst değeri :) aracın tesisatına, müşür veya gösterge arızasına bağlıyorum bu olayı. durduk yere oldu. bir anda yolda giderken basınç baktım 0 da duruyor. ışık mışık yanmıyor. çalışırken yağa baktım karterde kalmamış yani motorda dolaşımda. sonra 80 km yol yaptım bu olayın üstüne. şimdide 2 barda çakılı kaldı. en dibe iniyor 2 den yukarı çıkmıyor. yanlız dediğim gibi yağ sıcaklığı 70-80 oldu sanırım bu normal. tşk ederim cvp ve ilginiz için.Peki Kontagı Actığınız Zaman, Sol Üst Kösedeki Kırmızı Minik Işık Yanıyormu?
http://i.hizliresim.com/ydDgWy.jpg
yeni ecu aldim rodajdayken yolda kaldim beyin baglantisindan dolayi yandi ecu murat abiyi bekliyorum suan birde bende swap yok neye gore swap dedin onu anlamadim
yok murat söyledi banada ordan biliyorum bende swap CRM'de yapılmıştıya bişeyler ondan bahsediyorum eklentiler falan ondan bahsediyorum yazık günah paralar harcadın.
Ben birde şuna inanırım sokak ortasında yapılan işçilikten hiçbirşey olmaz sokakta iş yapılmaz kimse yalnış anlayıp üstün alınmasın her işin bir ustası vardır en basiti beyin konusuna gelirsek ben aylarca bekledim MS sistemi kimde yaptırsam diye yapılan işleri çıkan arabaları gördüm sorunları var mı araştırdım arkadaş oldum o insanlarla allah razı olsun onlara burdan da teşekkür ederim bana yardımcı oldular beni dinlediler.
Bu arada onurcan inşallah arabanın beyni olurda sağlam yürürüz beraber hee ne dersin:soru:
Senin araba ile benimkisi muhtemelen aynı zamanlarda yapılıcak ...
Peki Kontagı Actıhınız Zaman, Sol Üst Kösedeki Kırmızı Minik Işık Yanıyormu?
Erdem ortalama yakıtın ne olması gerekiyo benim arabanın yakıtı şuan üst seviyelerde gerçekten yakıyo ama tam olarak net bişey söleyemem gözlemlemedim nerelerine bakıyım neden olabilir ?
crazydog
07-06-2014, 09:56
Peki Kontagı Actığınız Zaman, Sol Üst Kösedeki Kırmızı Minik Işık Yanıyormu?
Moko kadranda güzelmiş ya 800 e satılık olan mil kadran değilmi bu :D:heyoo:
crazydog
07-06-2014, 09:57
Erdem ortalama yakıtın ne olması gerekiyo benim arabanın yakıtı şuan üst seviyelerde gerçekten yakıyo ama tam olarak net bişey söleyemem gözlemlemedim nerelerine bakıyım neden olabilir ?
Şöyle hesapla 50 tl alıyorum bakırköyden gebzeye gidiyorum gebzeden hareme geliyorum ışık yakmış oluyor ordan tekrar alıyorum feribota biniyorum :D ( gebzeden hareme dönüşümde genelde ağır trafığe denk geliyorum )
Yağ pompasına el fatiha :(
Selamlar, Büyük İhtimal Yağ Basınc Müşürünüzde Yada Tesisatınızda Bir Problem Var, Bahsettiginiz Gibi Yag Basıncı 0 In Altına İndigi Zaman, Aynı Anda Yağ Basınc İbresinin Hemen Köşesindeki Kırmızı Işık Ve Ortadaki STOP Isığınında Yanması Lazım, Yağ Basıncı 0.44 - 0.58 Bar Seviyesine İndigi Zaman Otomatik Olarak Dediğim Isıklar Yanar, Atlamalar Yapıyor İse Büyük İhtimal Yağ Basınc Müşüründe Yada Fişinde Yada Tesisatında Bir Problem Vardır. Yağ Basınc Işıgına Komut Eden Müşür Farklıdır Yeşil Renktedir, Basınc Müşürü İse Krem Renktedir Biraz Büyüktür, 2 Side Yan Yana Dururlar Dinamonun Hemen Arkasında Bir Kontrol Ediniz, Yağ Basıncınada Çok Takılmanıza Gerek Yok 6 Bar Olsada 3 Bar Olsada Değişen Bir Durum Söz Konusu Değil. Zaten 90 Derece Yağ Sıcaklıgında 4000 Devirde Fabrikanın Verdigi Değer 3.5 Bardır.
erdem abinin dedigi gibi kesinlikle musur veya herhangi bir yerde elektrik tesisaati kisa devre yapmis olabilir bu size gostergede yanlis gormenize sebep olacaktir emrah abinin dedigi cok karamsar birsey yag pompasinin kendini biraktigi saniye yatak sarar araba basincin olmadigi yerde ama boyle birsey oldugunu zannetmiyorum inş sorunu hemen çözersiniz
Ufaktan görünüş için bişeyler koyalım seside beklicez bende asıl sesi çok merak ediyorum oda pazartesiden itibaren olucak inşallah
Kınalı Spec Mustafa Çolak yapımıdır 60'lık krom düz boru ve Warex mevcuttur headers yoktur.
http://i.hizliresim.com/4mnXNG.jpg (http://hizliresim.com/4mnXNG)
http://i.hizliresim.com/P3Vmg5.jpg (http://hizliresim.com/P3Vmg5)
http://i.hizliresim.com/vzDrr4.jpg (http://hizliresim.com/vzDrr4)
http://i.hizliresim.com/1Poq5N.jpg (http://hizliresim.com/1Poq5N)
Maşallahları eksik etlemeylim ufak işlerimiz var torsiyonu düşürmek jantları değiştirmek önü biraz daha basmak gibi onlar fak şeyler en önemlisi MS bekliyoruz
yok murat söyledi banada ordan biliyorum bende swap CRM'de yapılmıştıya bişeyler ondan bahsediyorum eklentiler falan ondan bahsediyorum yazık günah paralar harcadın.
Ben birde şuna inanırım sokak ortasında yapılan işçilikten hiçbirşey olmaz sokakta iş yapılmaz kimse yalnış anlayıp üstün alınmasın her işin bir ustası vardır en basiti beyin konusuna gelirsek ben aylarca bekledim MS sistemi kimde yaptırsam diye yapılan işleri çıkan arabaları gördüm sorunları var mı araştırdım arkadaş oldum o insanlarla allah razı olsun onlara burdan da teşekkür ederim bana yardımcı oldular beni dinlediler.
Bu arada onurcan inşallah arabanın beyni olurda sağlam yürürüz beraber hee ne dersin:soru:
Senin araba ile benimkisi muhtemelen aynı zamanlarda yapılıcak ...
Crm Suat abiden memnunum özenle motorumu topladı bence düşüncelerin yanlış Murat ustada beyini sorunsuz bağlayacağına inanıyorum yakında çıkarız sıkıntı yok ya :)) aracımın motoru swap değil knkaa modifikasyonlar var sadece swap farklı olay erdem abinin aracı swap mesela burakların arabsı swap ben mezar 8v devam :))
Crm Suat abiden memnunum özenle motorumu topladı bence düşüncelerin yanlış Murat ustada beyini sorunsuz bağlayacağına inanıyorum yakında çıkarız sıkıntı yok ya :)) aracımın motoru swap değil knkaa modifikasyonlar var sadece swap farklı olay erdem abinin aracı swap mesela burakların arabsı swap ben mezar 8v devam :))
yok yok ben CRM için söylemedim tanımam etmem insanları benim söylemek istediğim başka yazıyı iyi oku anlarsın:heyoo:
bu arada ben senın arabada başka makina var sanıyordum öyle duymuştum son
yok yok ben CRM için söylemedim tanımam etmem insanları benim söylemek istediğim başka yazıyı iyi oku anlarsın:heyoo:
;) egzozu niye tersten çıkardın..??
;) egzozu niye tersten çıkardın..??
Birilerine özendim diyelim:) yok işin şakası gerçekten hep sol tarafta eksoz düzdüz duruyo bende biraz değişiklik için böyle yaptım.Ünal Turanın Hondalara benzedi makina eeee normaldir onun eksozcusunda yaptırdık...:heyoo:
o mavı olan daha çıkmadı farklı motorlu
o mavı olan daha çıkmadı farklı motorlu
Sen çark yaptırıp kasnağa mı koydurucan MS okuyucusunu yoksa 306 gti volant baskı balata koyup Volant okuyucuyuda 306 ya mı çeviricen bu arada Ms3 V3 dmi
Erdem ortalama yakıtın ne olması gerekiyo benim arabanın yakıtı şuan üst seviyelerde gerçekten yakıyo ama tam olarak net bişey söleyemem gözlemlemedim nerelerine bakıyım neden olabilir ?2001 2004 Senelerinde Debimetre Ve Ayarları Saglıklı Iken 6 - 6.5 Litre Yakıyordum, Şehirler Arası 90 Km Sabit Hızla, Şehir İçide 9 - 10 Litre Yakıyordu. Sonra Sonra Kurcalamaya Basladıkca Artmaya Basladı, En Son Jetronic Sistemde 50 Liraya 60 KM Falan Yapıyordu, Suan Sağlıklı Bir 205 GTI 1.6 Yada 1.9 50 Liraya 100 KM Yapabiliyorsa Normaldir.
Moko kadranda güzelmiş ya 800 e satılık olan mil kadran değilmi bu :D:heyoo:Kadranım Şekil Yolumdan Çekil :)
crazydog
07-06-2014, 10:15
Ufaktan görünüş için bişeyler koyalım seside beklicez bende asıl sesi çok merak ediyorum oda pazartesiden itibaren olucak inşallah
Kınalı Spec Mustafa Çolak yapımıdır 60'lık krom düz boru ve Warex mevcuttur headers yoktur.
http://i.hizliresim.com/4mnXNG.jpg (http://hizliresim.com/4mnXNG)
http://i.hizliresim.com/P3Vmg5.jpg (http://hizliresim.com/P3Vmg5)
http://i.hizliresim.com/vzDrr4.jpg (http://hizliresim.com/vzDrr4)
http://i.hizliresim.com/1Poq5N.jpg (http://hizliresim.com/1Poq5N)
Maşallahları eksik etlemeylim ufak işlerimiz var torsiyonu düşürmek jantları değiştirmek önü biraz daha basmak gibi onlar fak şeyler en önemlisi MS bekliyoruz
maşallah sağ tarafta deişik durmuş.
2001 2002 Senelerinde Debimetre Ve Ayarları Saglıklı Iken 6 - 6.5 Litre Yakıyordum, Şehirler Arası 90 Km Sabit Hızla, Şehir İçide 9 - 10 Litre Yakıyordu. Suan 50 Liraya 100 KM Yapabiliyorsa Çok İyidir.
Kadranım Şekil Yolumdan Çekil :)
Valla ben sanmıyorum 50 TL ye 100km trafik falan olmaz belki zorlaya zorlaya ama genelde bende diğe 205 te debimetre ile 50 TL'ye 85,90 km falan oda hiç basmadığım normal gittiğimde idi ama bu fena yakıyo
maşallah sağ tarafta deişik durmuş.
Kötümü olmuş demek istiyosun şimdi abi:confused:
Sen çark yaptırıp kasnağa mı koydurucan MS okuyucusunu yoksa 306 gti volant baskı balata koyup Volant okuyucuyuda 306 ya mı çeviricen bu arada Ms3 V3 dmi
benim arabnın şanzuman farklı ;) volantıda 306 gti yaptım doğrudur :) okuyucuda oem kullanıyorum carkı iptal ettim benim motor orjinal kapakta ama içindeki malzemelerin hepsi farkl :) yok hayır benim beyin ms2 v3.57 olması lazım veya v3.0 bana yeterli geldi sebebide ben sizler gibi trafikte binmiyorum aracı stabil çalışmasına gerek yok dedim ve murat abiyle bu beyinde karar kıldık
Sen çark yaptırıp kasnağa mı koydurucan MS okuyucusunu yoksa 306 gti volant baskı balata koyup Volant okuyucuyuda 306 ya mı çeviricen bu arada Ms3 V3 dmi306 GTI Volanı Çok Agır, Varsa İmkan 1.9 16 XU9J4 Volanı Takın, İkitellide Bir Arkadasımda 1.9 16V Volanı Var Orijinal Krank İle Beraber, Volanı Ayrı Satar İsterseniz Yöndendiriyim İrtibata Gecın Onunla. He Yok İlla 306 GTI Takacaksanız, Tornada Hafifletip Takın
306 volant lazım şimdi bana birde okuyucusu nerden altın ne kadara geldi sana baskı balatayı sıfır aldın heralde
306 GTI Volanı Çok Agır, Varsa İmkan 1.9 16 XU9J4 Volanı Takın, İkitellide Bir Arkadasımda 1.9 16V Volanı Var Orijinal Krank İle Beraber, Volanı Ayrı Satar İsterseniz Yöndendiriyim İrtibata Gecın Onunla. He Yok İlla 306 GTI Takacaksanız, Tornada Hafifletip Takın
Ya ağır olduğunu biliyorum murat 306 volantı olsun dedi çark yapmayalım dedi bende çözümleri arıyorum işin doğrusu yönlendirirsen sevinirim yaaa
durumunuz varsa yurt dısında clutch kits alın flywheel ;)
durumunuz varsa yurt dısında clutch kits alın flywheel ;)
durumunuz varsa 1.9 motoru atın ustunden en saglıklısı yok o yok bu falan derken dmı en saglıklısı:)
306 GTI Volanı Çok Agır, Varsa İmkan 1.9 16 XU9J4 Volanı Takın, İkitellide Bir Arkadasımda 1.9 16V Volanı Var Orijinal Krank İle Beraber, Volanı Ayrı Satar İsterseniz Yöndendiriyim İrtibata Gecın Onunla. He Yok İlla 306 GTI Takacaksanız, Tornada Hafifletip Takın
krankın stroke kaçtı ??
durumunuz varsa 1.9 motoru atın ustunden en saglıklısı yok o yok bu falan derken dmı en saglıklısı:)
aynen öyle yeni nesil motor şart ew10 ;))
crazydog
07-06-2014, 10:53
Kötümü olmuş demek istiyosun şimdi abi:confused:
Yok kötü değilde değişik durmuş alışık olmadığımız içindir sağ tarafta :D
Yok kötü değilde değişik durmuş alışık olmadığımız içindir sağ tarafta :D
bilmem banada değişik geliyo ilk defa yaptım böle bişeyi şimdi belki apachi falan diyebilirsiniz ama meraktan sırf yerini değiştiicem sonra şimdi bu şekilde muaneye giricez bakalım
şimdi diceksiniz ki bu şekilde muane evet benımde aklıma yatmadı ama muamelecim ben hallederim dedi :)
Göksel78
07-06-2014, 12:21
Peki Kontagı Actığınız Zaman, Sol Üst Kösedeki Kırmızı Minik Işık Yanıyormu?
evet o ışık yanıyor ve araç çalışınca hemen sönüyor.
erdem abinin dedigi gibi kesinlikle musur veya herhangi bir yerde elektrik tesisaati kisa devre yapmis olabilir bu size gostergede yanlis gormenize sebep olacaktir emrah abinin dedigi cok karamsar birsey yag pompasinin kendini biraktigi saniye yatak sarar araba basincin olmadigi yerde ama boyle birsey oldugunu zannetmiyorum inş sorunu hemen çözersiniz
sanırım öyle birşey var. çünkü ayağımı gazdan çekiyorum 1 bara düşüyor sonra tak siye 0 oluyor. gaza basıyorum 2 nin üstüne çıkmıyor.
Göksel78
07-06-2014, 12:33
bu konu için bana destek verebilir misiniz? kendim değişeceğim de :)
bilgisi olan lütfen :)))
emirhan maşallah iyi gidiyorsun. eğzos çok cix olmuş...
Göksel78
07-06-2014, 12:56
http://i.hizliresim.com/xRq8En.jpg (http://hizliresim.com/xRq8En)
merhaba çok acil bir konuda bilgiye ihtiyacım var. resimde bulunan alt motor takozunun etli kısmının yönünü merak ediyorum. bir kaç güne kadar bu parçalar değişecek. bende bu parçanın etli kısmının karşılığı kırmızı oka bakıyor. ama sanırım eskisini sökerken sarı ok ile gösterilen kısma bakıyordu. etli kısmın bastıgı yön tam olarak neresi olmalı ??? yani aracın altına dik olarak mı gelmeli??? belkide aracın titremesi bu yönden olabilir. çünkü etli kısım yanlara basıyor doğal olarak motorun yükünün bindiği kısım ise etsiz yani boş....
tşk ederim.
yardım lütfen...
crazydog
07-06-2014, 14:11
bilmem banada değişik geliyo ilk defa yaptım böle bişeyi şimdi belki apachi falan diyebilirsiniz ama meraktan sırf yerini değiştiicem sonra şimdi bu şekilde muaneye giricez bakalım
şimdi diceksiniz ki bu şekilde muane evet benımde aklıma yatmadı ama muamelecim ben hallederim dedi :)
o muameleci halledebiliosa bende onla yolliyim arabayı ya :D
o muameleci halledebiliosa bende onla yolliyim arabayı ya :D
valla abi sen bana cep numaranı pm at ordan konuşalım az önce görüştüm çünkü sorun değil o diyo
bilgisi olan lütfen :)))
emirhan maşallah iyi gidiyorsun. eğzos çok cix olmuş...
öyle abi birden bire esti öyle yapıyım dedim...Artık yollarda çeker videolarını atarım yada yolda karşılaşırız mutlaka kaç tane 205 var ki yollarda
Ben Belki 1 - 1.5 Senedir 205 GTI Hiç Görmedim Yolda, Gecenlerde 1 Tane Junior Gördüm Öyle Kornalaştık.
Göksel78
07-06-2014, 23:05
Ben Belki 1 - 1.5 Senedir 205 GTI Hiç Görmedim Yolda, Gecenlerde 1 Tane Junior Gördüm Öyle Kornalaştık.
sanırım bu araba ile bizde efsane olarak kalacağız:) millet diyor ki satarsın başka araç alırsın. diyorum Allah sattırmasın. üstüne araç alırım ama satmam.....
aynn bende son 1.5 senedir yollarda görmedim 205 bir tek kendi aracımı gördüm oda çekici tepelerinde yormuyoruz GTi'yı taksi ile götür getir:)
sanırım bu araba ile bizde efsane olarak kalacağız:) millet diyor ki satarsın başka araç alırsın. diyorum Allah sattırmasın. üstüne araç alırım ama satmam.....
Sanayide herkes bana soruyo satarsın artık napıcan falan diye en sonunda en son sanayide geldi 25 yaşlarında velet satarsın napıcan hurdayı uğraşılmaz en sonunda kovdum hala sanane falan diyo dedim kardeşim git yaa sana mı sorucam sonra çekici gidip geldiğim onlar soruyo satarsın kaça satcan abi satmıyorum yaa satsam bu kadar zahmet çeker miyim kim verir emeğin sinirin stresin karşılığını
aynn bende son 1.5 senedir yollarda görmedim 205 bir tek kendi aracımı gördüm oda çekici tepelerinde yormuyoruz GTi'yı taksi ile götür getir:)Öyle Deme Gecenlerde Görmüşsün Beni, Ben Hiç Göremiyorum Junioru Görünce Bile Çok Sevindim :)
Öyle Deme Gecenlerde Görmüşsün Beni, Ben Hiç Göremiyorum Junioru Görünce Bile Çok Sevindim :)
işte bide sen denk geldin özellikle gidiceğim her yere 205 ile gidicem ki piyasada 205 olduğu belli olsun bende mecidiyeköy trafiğinde gördüm e-5 kırmızı yeni boyanmış junior
crazydog
08-06-2014, 13:50
Yalanında bu kadarı her dakika ciğerli 8v görüon olm ahuahuahuauha :D
Yalanında bu kadarı her dakika ciğerli 8v görüon olm ahuahuahuauha :DAhahahaha Senide Göremiyoruz Bu Ara, Paso Balley Peşindesin :D
crazydog
08-06-2014, 17:42
Ahahahaha Senide Göremiyoruz Bu Ara, Paso Balley Peşindesin :D
Ahahahaha gel olm paso vagonda oturuoz bu arada benim kaputta izolasyon varmis 2 ahahahaha satimmi 500 tl oem hemde ahuahauahsu
bundan bir kaç ay önce tekirdağ tarafından istanbul tarafına doğru bi tane yeşil 106 GTi ve bir tane de beyaz 205 GTi gazlıyordu ama cidden iyi yürürleri vardı ve tam büyükçekmece Atirusun ordan geçtiler ve bir daha görmedim o beyazı çok bakındım hep acaba grürmüyüm diye ama yok görmedim.
Sonra çatalcada siyah bir 205 Gti'ın pert olduğunu duydum bir ara nette'de satılıkmış ciddi hasar almış araba var mı blenler
bundan bir kaç ay önce tekirdağ tarafından istanbul tarafına doğru bi tane yeşil 106 GTi ve bir tane de beyaz 205 GTi gazlıyordu ama cidden iyi yürürleri vardı ve tam büyükçekmece Atirusun ordan geçtiler ve bir daha görmedim o beyazı çok bakındım hep acaba grürmüyüm diye ama yok görmedim.
Sonra çatalcada siyah bir 205 Gti'ın pert olduğunu duydum bir ara nette'de satılıkmış ciddi hasar almış araba var mı blenlerEvet Arkadasım, Askerde Suan Kendisi
Evet Arkadasım, Askerde Suan Kendisi
beyaz mı yoksa pert olan syahtan mı bahsediyorsun
Siyahtan Bahsediyorum, Beyazı Bilmiyorum.
Evet beyler şimdi size sorum olucak ;
Ms sisteme geçiyorum Ms3 V3 serisi ve şöyle bir durum var yaa çark ile kasnaktan dönüş alıcaz yada 306 GTi volant,baskı,balata ve volant okuyucu koyucam ancak şöyle bir durum var zaten Ms wideband,ateşleme falan derken bir dünya maliyet çıktı ortaya + olarak şimdi bugün bi kaç yerden fiyat aldım 400TL volant,450 TL baskı balata,150 TL volant okuyucu sonra şanzıman indir bindir falan derken Ms ve ateşlemenin dışında ektra olarak 1500TL'leri buluyo ve Ms sistemle beraber 5 milyarı geçiyo rakamlar güzel rakamlar.
Asıl olay şu ben okuyucuyu kranktan değilde çark yapılarak kasnaktan alsam ne farkı olur zararı olur mu ne gibi durumlarla karşılaşırım bazıları kasnak iyi değil diyo tecrübe sahibi bi kaç kişide biz kasnaktan aldık hala biniyoruz bi sıkıntımı yok diyo ne diyosunuz?
Bu kadar maliyet biraz bana saçma geliyo araba fabrikasyon eksoz dışında eklenti yok ve bana şuan kranktan dönüşü alıcam desem + olarak 1500TL ile 2000TL arası maliyet ve hiçbişey değil bu parayı vermek istemiyorum çok maliyetli hale geliyo Ms .
boosted_pug
09-06-2014, 23:43
Eğer kasnağı tam balanslı ve merkezli olarak yapamazsanız dönerken balans yapar buda volant civatalarının gevşemesine neden olur sensör için yapılan ayakda ince olursa üst devirde titriyo ve ecunun trigger error üretmesine neden oluyo sensör ile kasnak arasındaki mesafede önemli hassas bi şekilde 0.7mm olmalı buda aynı şekilde parazit ve kopmalara neden olabilmekte
Benim tornacım iyi ayağıda güzel yapar kasnağıda 10 numara oturtturur derseniz kasnak yaptırın maliyeti sensör dahil 200-300 bişi tutar sağlıklı olsun beni üzmesin derseniz gti volantı en temiz olanı çıkma volant çıkma baskı alırsınız şuanki balata ile kullanırsınız ( çaplarını bilmiyorum belki uymuyo olabilir) veya diğer pejoların volanına bakın sadece 306 gti ınki olmuyodur yatık motorların parçaları genelde birbiri yerine uyar
Yapması takması çalışmasında sıkıntı yok. Şanzıman içindeki volan gibi kapalı korunaklı birşey değil sıkıntı orada. Çamuru var taş gelir sensör döner diş yamulur felan. Yoksa balans problem değil.
Stok Bir 205 Motoru İçin MS Çok Gereksiz Bir Maliyet, Daha Doğrusu 205 İçin MS Çok Lüks, MS Ücreti, Bobini, Volanı Kılı Tüyü Derken, Bir Bakacaksınki Elinde Kocaman Bir HİÇ. Daha Oncede Bahsetmıstım Sana, Maliyeti Gereksiz Sekılde Yüksek. 1995 1997 Arası 306 1.6 1.8 8V Modelleri Var, Onlardaki Motor 205 GTI Motoru İle Aynı, Onun Motor İçi Tesisatını Beynini Alıp Stabil Şekilde Uygun Bir Maliyet İle Sıkıntısız Sorunsuz Çalıştırabilirsin.
Stok Bir 205 Motoru İçin MS Çok Gereksiz Bir Maliyet, Daha Doğrusu 205 İçin MS Çok Lüks, MS Ücreti, Bobini, Volanı Kılı Tüyü Derken, Bir Bakacaksınki Elinde Kocaman Bir HİÇ. Daha Oncede Bahsetmıstım Sana, Maliyeti Gereksiz Sekılde Yüksek. 1995 1997 Arası 306 1.6 1.8 8V Modelleri Var, Onlardaki Motor 205 GTI Motoru İle Aynı, Onun Motor İçi Tesisatını Beynini Alıp Stabil Şekilde Uygun Bir Maliyet İle Sıkıntısız Sorunsuz Çalıştırabilirsin.
aynen öyle kılı tüyü falan derken ciddi rakamlara çıkıyo motor ve gerçekten gereksiz bir maliyet heee değer mi değmez mi ben daha önce Ms li 205 kullandım ama hiç yaptırmadım ilk defa yaptırıyorum o yüzden kullandıktan sonra karar vericem buna.
Şimdi yapmışken çark yapıp kasnağa değil volant baskı balata falan diysunuz yani
Eğer kasnağı tam balanslı ve merkezli olarak yapamazsanız dönerken balans yapar buda volant civatalarının gevşemesine neden olur sensör için yapılan ayakda ince olursa üst devirde titriyo ve ecunun trigger error üretmesine neden oluyo sensör ile kasnak arasındaki mesafede önemli hassas bi şekilde 0.7mm olmalı buda aynı şekilde parazit ve kopmalara neden olabilmekte
Benim tornacım iyi ayağıda güzel yapar kasnağıda 10 numara oturtturur derseniz kasnak yaptırın maliyeti sensör dahil 200-300 bişi tutar sağlıklı olsun beni üzmesin derseniz gti volantı en temiz olanı çıkma volant çıkma baskı alırsınız şuanki balata ile kullanırsınız ( çaplarını bilmiyorum belki uymuyo olabilir) veya diğer pejoların volanına bakın sadece 306 gti ınki olmuyodur yatık motorların parçaları genelde birbiri yerine uyar
306 GTi volant,306 GTi baskı balata,306 GTi volant okuyucu sensör heralde bunlar yeterli geliyo doğru mu?
Sağlıklı saatli tıkır tıkır çalışan bir GTi için şart bunlar heralde:heyoo:
Valla bana bu kadar maliyetli olucağını tahmin etseydim farklı motorlar düşünürdüm 1.9 GTi motoru değilde
Göksel78
10-06-2014, 10:09
GSkill neden böyle dediğini öğrenebilir miyim? şunu merak ediyorum? MS sadece stabil bir çalışmamı sağlıyor? yoksa hp olarak serilik olarak + puan mı topluyor? benim aracın çok şükür çekiş ve yürüründe sıkıntı yok. yanlız düşük devirlerde araç ileri geri atlama yapıyor. 2 vites 1500 devirde ilerlerken yapıyor onuda. sanırım motor gücüne göre düşük devirde olduğundan yapıyor. ayrıca şu alt kulak için yön tarifi yaparsanız çok sevinirim :)
Emirhan şaka maka bi hayli masraflı oluyor bu iş. hayırlısı diyelim :)
GSkill neden böyle dediğini öğrenebilir miyim? şunu merak ediyorum? MS sadece stabil bir çalışmamı sağlıyor? yoksa hp olarak serilik olarak + puan mı topluyor? benim aracın çok şükür çekiş ve yürüründe sıkıntı yok. yanlız düşük devirlerde araç ileri geri atlama yapıyor. 2 vites 1500 devirde ilerlerken yapıyor onuda. sanırım motor gücüne göre düşük devirde olduğundan yapıyor. ayrıca şu alt kulak için yön tarifi yaparsanız çok sevinirim :)
Emirhan şaka maka bi hayli masraflı oluyor bu iş. hayırlısı diyelim :)
ben sana şöyle söliyim abi Ms+ateşleme+volant+baskı balata+volant müşürü+wideband+işçilik=5000TL rakam yapıyo.
Erdem haklı neden haklı 205in kendi 8v motoru için çok lüks çünkü 5 milyar rakamın üzerine biraz daha çıkarak 306 GTi yda 106 GTi yada farklı motorlar koyabilirsin ki 5 milyarla'da kalmıyo müşürler falan filan derken 6,6.5 buluyo rakamlar şimdi ben bu arabayı nete koysam sadece Ms+warex+montaj 8 milyar ben arabayı bedavaya vericem demek umarım anlatabilmişimdir.
Benim arabada köpek gbi gidiyo ama Ms ile daha rahat ve daha farklı yürücek ve disbiritör ve debimetre 'den kurtuluyorum en basiti bu
1 aydır araba ile uğraşıyorum yapılanları listelicem rakamlarıda listelicem bak masrafa 1 ayda 14 milyar para harcadım
Emirhan şaka maka bi hayli masraflı oluyor bu iş. hayırlısı diyelim :)göksel hocam 205 uzerındekı sıstem çok ılkel bır sıstem, vede artık kullanımdan ötürü çok kaybı var. Bahdettıgınız o düşük devırlerdekı ılerı geri silkeleme her 205de vardır onun sebebıde ustundekı zamana yenik düşmüş jetronic beyin sistemidir, ms in artıları muhakkak var, ama 2.5 3 milyara değecek bir artısıda yok. Hp olarakta 3000 Tl verip ms yaptırıp bir 8v 205 den çok fazla bir şey beklemek çok yanlış olur. Diycek olursanız ben swap yapıcam egzantrik takıcam itb yapıcam zaten alınması gereken bir sistem. Uzn lafın kısası 8v bir motora öyle bir para harcamak ziyandır. Kulak ıcınde size bu aksam resim aticam :)
306 GTi volant,306 GTi baskı balata,306 GTi volant okuyucu sensör heralde bunlar yeterli geliyo doğru mu?
Sağlıklı saatli tıkır tıkır çalışan bir GTi için şart bunlar heralde:heyoo:
Valla bana bu kadar maliyetli olucağını tahmin etseydim farklı motorlar düşünürdüm 1.9 GTi motoru değildeEmirhan kardeşim ben bir insana bir kere konuşma taraftarı olan birisiyim, en basta dediğim gibi mi16 volan alırsan kendi başka balatanı kullanırsın, okuyucularda okadar pahalı değil, çark mark dediğin olaylar eski mevzular, illakı yapıcam diyorsan bunlar zevk işi vericeksin o paraları. :)
Göksel78
10-06-2014, 12:24
GSkill çok sağolasın bilgilendirme için.
debi ve distirbutör için ince ayar yapılsa sanırım bu haliyle bile uzun yıllar binilir bu araca. en azından benim rolanti ve düşük devirde tekleme dışında hiçbir sorunum yok. (elektriksel bazı problemler hariç). gayet iyi kaçıyor da. takoz resimlerini de bekliyorum ayrıca :)
bunu çok kere konuştuk belki ama bu debi ve dist için pratik ayar ve önerin var mıdır?
Emirhan çok ciddi rakam gerçekten. ben cesaret edemezdim :) inşallah sağlıcakla ve kazasız binersin. görmekte nasip olur inşallah :)
göksel hocam 205 uzerındekı sıstem çok ılkel bır sıstem, vede artık kullanımdan ötürü çok kaybı var. Bahdettıgınız o düşük devırlerdekı ılerı geri silkeleme her 205de vardır onun sebebıde ustundekı zamana yenik düşmüş jetronic beyin sistemidir, ms in artıları muhakkak var, ama 2.5 3 milyara değecek bir artısıda yok. Hp olarakta 3000 Tl verip ms yaptırıp bir 8v 205 den çok fazla bir şey beklemek çok yanlış olur. Diycek olursanız ben swap yapıcam egzantrik takıcam itb yapıcam zaten alınması gereken bir sistem. Uzn lafın kısası 8v bir motora öyle bir para harcamak ziyandır. Kulak ıcınde size bu aksam resim aticam :)
Emirhan kardeşim ben bir insana bir kere konuşma taraftarı olan birisiyim, en basta dediğim gibi mi16 volan alırsan kendi başka balatanı kullanırsın, okuyucularda okadar pahalı değil, çark mark dediğin olaylar eski mevzular, illakı yapıcam diyorsan bunlar zevk işi vericeksin o paraları. :)
mi16 volanta bakıyorum ancak harun yurt ile konuştm ve oda dedi ki zaten 306 gti volant olmaz farklı dişler uymaz uyduramazsında dedi.Ama 306 1.8 motorunun volantı direk oluyo dedi şimdi Ms geçicez o bile sıkıntılı bi durum inanın hangi parça oluyo onu bile bulamıyorum.
net bilgi yok ortada ancak kime sorduysam 306 GTi volantının 205 GTi'ya uymadığını sölüyor.
Göksel78
10-06-2014, 14:46
Emirhan senin motor ne şimdi? 205 mi 306 mı?
XU5 XU7 XU9 Motorların baskı balataları tek tip, volanda ust mesajlarda söylediğim gibi 306 1.6 ve 1.8 olan 8v motor seçeneği olan motor ile 205 motoru aynı sadece onlarda okuyuculu tip volan var bu yüzdende onların beyin sistemi daha gelişmiş, 306 1.6 1.8 8v motor içi tesisati beyni alıp takarsan, debimetre distribitorden kurtulmuş olacaksın. Dediğim arkadaşla görüş o volanı almaya bak niyetin var ise. En onemlidi önce ne yapmak istediğine karar ver
boosted_pug
10-06-2014, 16:18
Gskill in dediği çok mantıklı sadece mi16 volant ile kendi baskı balatan ile kullanabilirsin 106 veya partnerin sensörleri 50 tl boyları uyuyorsa sıkıntısız kullanırsın 306 gti olmasına gerek yok dün baktım biraz yurtdışındaki forumlarda herkes mi16 volant kullanıyor.
Ben geçen ay 3500 e komple faturalı 206 gti motoru aldım 5.5, 6k gibi rakamlara çıkıcaksan komple motor al immosunu iptal ettirt kendi aracına tak elindeki motoruda parça parça satar o para ile de ms alırsın.
eğer ms sisteme geçeceksen emirhan kesinlikle volan'dan okut çark yapma zırt pırt sıkıntı yaşıyorsun eğer okuyucu kayar eder ayar kaçar gerek yok işin orjinal bir şekilde olmasına bak volan al tak inan daha iyi ve sağlıklı bende o sistemle yürüyorum çünkü
Gskill in dediği çok mantıklı sadece mi16 volant ile kendi baskı balatan ile kullanabilirsin 106 veya partnerin sensörleri 50 tl boyları uyuyorsa sıkıntısız kullanırsın 306 gti olmasına gerek yok dün baktım biraz yurtdışındaki forumlarda herkes mi16 volant kullanıyor.
Ben geçen ay 3500 e komple faturalı 206 gti motoru aldım 5.5, 6k gibi rakamlara çıkıcaksan komple motor al immosunu iptal ettirt kendi aracına tak elindeki motoruda parça parça satar o para ile de ms alırsın.
motor + şanzumn + aks dahil mi?
boosted_pug
10-06-2014, 16:25
XU5 XU7 XU9 Motorların baskı balataları tek tip, volanda ust mesajlarda söylediğim gibi 306 1.6 ve 1.8 olan 8v motor seçeneği olan motor ile 205 motoru aynı sadece onlarda okuyuculu tip volan var bu yüzdende onların beyin sistemi daha gelişmiş, 306 1.6 1.8 8v motor içi tesisati beyni alıp takarsan, debimetre distribitorden kurtulmuş olacaksın. Dediğim arkadaşla görüş o volanı almaya bak niyetin var ise. En onemlidi önce ne yapmak istediğine karar ver
Komple tesisat beyin sensör gaz kelebeği oksijen sensörü vs. Almak zorunda olucaktır yoksa sistem arızadan dolayı düzgün çalışmaz birde safc lazım ki yakıt düzgün ayarlanabilsin bu yazdıklarımın toplam maliyetine 300 , 500 daha eklenip bence ms yapılabilir
Komple tesisat beyin sensör gaz kelebeği oksijen sensörü vs. Almak zorunda olucaktır yoksa sistem arızadan dolayı düzgün çalışmaz birde safc lazım ki yakıt düzgün ayarlanabilsin bu yazdıklarımın toplam maliyetine 300 , 500 daha eklenip bence ms yapılabilirSoyledigim sistem için gaz kelebeği almasına gerek yok sadece 306 tipi tps kullanması yeterli. oksijen sensorunun sıfırı 160 170 Tl bu gunki şartlarda beyin ve tesisati 500 600 Tl verip alınabilir, toplam maliyet taslar patlasın her şey dahil 1500 Tl tutmaz, gerçi siz bu işin ticaretini yaptığınız için ms olmadan olmaz bu işler. Arkadaş ozaman çıkarttığım, masrafın üstüne versin size 500 tl, 2000 liraya yapın ms3 kullansın olmaz mı?
boosted_pug
10-06-2014, 17:57
Soyledigim sistem için gaz kelebeği almasına gerek yok sadece 306 tipi tps kullanması yeterli. oksijen sensorunun sıfırı 160 170 Tl bu gunki şartlarda beyin ve tesisati 500 600 Tl verip alınabilir, toplam maliyet taslar patlasın her şey dahil 1500 Tl tutmaz, gerçi siz bu işin ticaretini yaptığınız için ms olmadan olmaz bu işler. Arkadaş ozaman çıkarttığım, masrafın üstüne versin size 500 tl, 2000 liraya yapın ms3 kullansın olmaz mı?
Dostum bu işin ticaretini yapıyorum ok ama farkettiysen şuan bilgi paylaşıyorum sözüm meclisten dışarı ama art niyetim olsa ne bilgi veririm nede paylaşımda bulunurum bakarım keyfime, siteye üye birçok motor ustası var herhangi bi mekanik arıza ile ilgili veya turbo konusu açıldığında çoğu bilgi paylaşıyorlar onlarada aynı şekilde yazılar yazmanı temenni ediyorum. Beyin olsun mekanik olsun kim ne konu açtıysa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışmışımdır beni tanımadan önyargılı yazılar yazman hiç doğru değil.
Bahsettiğin şekilde tesisat volan ıvır zıvır min 1500 tutar bunu takıp çalıştıracak elektrikçide en kötü 300 alır 1800tl eder taktığın ecu 1.6 ve x cc li bi enjektöre göre ayarlı sen bunu tamamen farklı ve ekonomiden bi haber olan 1.9 bir arabaya takıp nasıl yürümesini bekliyosunki mutlaka bi müdahaleye ihtiyaç var buda en uygun safc ile olur onunda fiyatı 300 - 400 tl artı montajı ve ayarı olucak yani senin dediğin sistem ile arabayı yürütmeye çalışsak rakam min 2000 - 2500 tl leri buluyor bunun üstüne 500 daha konulur ve ms yapılır gayetde sağlıklı olur.
Merakımdan soruyorum senin 205 deki tu5 motoru nasıl kontrol ediyosunuz orj beyinmi var yoksa aftermarket bişiler varmı?
şöyle bir durum var mi16 volantı tamam takılır ama baskı balatasıda olması lazım mekanik 205çi kim varsa sordum bu şekilde söyledi yoksa benım işime gelir mi16 volantı takar devam ederim.
En son adapazarı tarafından 205 ustası bi abimle konuştum oda aynı şeyi söyledi en rahatı 306 GTi volant,306 GTi baskı balata ve volant okuyucu ile çok rahat edersin ben yaptığım tüm 205'leri bu şekilde yaptım dedi.
İşin bütün espirisi 306 GTi volantının üzerinde bulunan 60'20 sensördür istersen senin volantı tornacıya ver işini bilen tornacı yapar ama gerek yok aynı rakamlara gelir en güzeli orjinal olsun dedi ve o yüzden 306 GTi volant,baskı balata ve volant okuyucuyu aldık.
Ayrıca erdem mi16 volant yokmuş efe'de ikitellideki bütün pejocuları gezmişimdir hemen hemen hiçbirinde yok.
Bu arada o kadar tutmaz diyenler vardı rakamlar ise 306 GTi volant 300TL ,306 GTi baskı balata 330TL,306 GTi volant okuyucu 60 TL ve rolanti motoru aldım 106 GTi'ınkini oda 30 TL hepsi 720 TL rakamı buldu.
Benim elimde bu arabayı kaportadayken 306 GTi-6 motoru vardı sonra aksilikler oldu biri çıkıp iyi para verince verdim.yoksa aklımdaki farklı motordu ki olmadı ama ileride olucak 306 olur 106 olur ew10 olur .
Emirhan senin motor ne şimdi? 205 mi 306 mı?
205 1.9 GTi motor orjinal bişy yok ama gerçekten bu Ms işinin bu kadar rakamları bulacağını bilseydim hiç girmezdim motora harcanının yanı sıra Ms+warex zaten ciddi rakamlar buluyo komedi:heyoo:
İnşallah değer şimdilik araç çekme belgeli işlerimiz bitsin muaneye girip trafikteyiz ve inadına her gittiğim yere GTi ile gidicem ki diyoruz ya trafikte 205 yok diye
Bahsettiğin şekilde tesisat volan ıvır zıvır min 1500 tutar bunu takıp çalıştıracak elektrikçide en kötü 300 alır 1800tl eder taktığın ecu 1.6 ve x cc li bi enjektöre göre ayarlı sen bunu tamamen farklı ve ekonomiden bi haber olan 1.9 bir arabaya takıp nasıl yürümesini bekliyosunki mutlaka bi müdahaleye ihtiyaç var buda en uygun safc ile olur onunda fiyatı 300 - 400 tl artı montajı ve ayarı olucak yani senin dediğin sistem ile arabayı yürütmeye çalışsak rakam min 2000 - 2500 tl leri buluyor bunun üstüne 500 daha konulur ve ms yapılır gayetde sağlıklı olur.
Merakımdan soruyorum senin 205 deki tu5 motoru nasıl kontrol ediyosunuz orj beyinmi var yoksa aftermarket bişiler varmı?Öncelikle Şunu Söylemek İsterim, İllaki 1.6 Beyin Kullanılmasını Gerektirecek Bir Durum Söz Konusu Değil, Bu Motor XU7 Olur XU9 Olur XU10 Olur, Ülkemizde Olan XU10J2 Motoru 2.0 8v 122 Hp Bir Makinadır. 1.9 GTI İle Tek Farkı XU10J4 155 Hp Makinanın Sadece Pistonu 8v`e Göre Uyarlanmış Döküm Blok Halidir. Üst Kapak Portlarıda Biraz Farklı Tipte Olur Emme Sibopları 1mm Daha Büyüktür GTI`a Göre. Yani Beyin Olarak İllaki 1.6 1.8 Diye Bir Kısıtlamaya Gidilmesine Gerek Yok 2.0 8V Beyini Takılıp Bahsettiginiz Parçalara Masraf Yapılmasına Gerek Yok. Ben Ufak Caplı Uygulamarda Aftermarket ECU`lara Çok Karşıyım Cünki Ticaret Zihniyeti Oldugu Icın Maliyetleri Baya Bir Yükseliyor. Vede Yurtdısındakı Satıs Fiyatlarını Az Cok Bildigim İcinde Göz Göre Göre %100 Daha Fazla Para Vermek Bana hiç Akıllıca Gelmiyor.! Ama Sunuda Söylemek İstiyorum Bahsettigimiz Araba 205 GTI, 20 Yasında Bir Araç Üstündeki 8V Makinanın Bu Saatten Sonra hiç Kimseye Bir Faydası Olmaz, Yani Onu Extreme Yürütmeye Kalkmak Vakit Kaybından Başka Birşey Olmaz Benim Görüşüm. Ama Şuda Bir Gercek XU10J4RS Bir Makina KOyulup ITB Egzantrik VS Yapılacaksa Zaten Bir Çok Masrafa Hazırlanılmıs Demektirdirki Zaten MS Fiyatı Devede Kulak Kalır Alınmaması Icın Hiç Bir Sebep Yoktur MECBURİDİR. Yani Şimdi Emirhan Buna Farzı Misal Yaptı 4000 Lira Masraf, Oldu MS Kapağı Sonda Bir 106 GTI Gelicek 2`de Bayıltıp 3`te Ayıltınca Ozaman Anlıycakkı 205`i MS De Kurtaramamış :) Ama Benim Söylemek İstedigim Günlük Olarak Ekonomik Ve Stabil Sorunsuz Olarak 1.8 2.0 Bir 8V Tesisati İle Bence Daha Güzel Olur Düşüncesindeyim, Kesinlikle Size Karsıda Bir Ön Yargı Yok İçimde, Ama Dedigim Gibi 205 GTI İçin 4000 5000 TL Sadece MS İçin Günah. Bu Arada Kendi Aracım TU5JP4S Makina, Sistem Komple OEM 1AP41 ECU
Öncelikle Şunu Söylemek İsterim, İllaki 1.6 Beyin Kullanılmasını Gerektirecek Bir Durum Söz Konusu Değil, Bu Motor XU7 Olur XU9 Olur XU10 Olur, Ülkemizde Olan XU10J2 Motoru 2.0 8v 122 Hp Bir Makinadır. 1.9 GTI İle Tek Farkı XU10J4 155 Hp Makinanın Sadece Pistonu 8v`e Göre Uyarlanmış Döküm Blok Halidir. Üst Kapak Portlarıda Biraz Farklı Tipte Olur Emme Sibopları 1mm Daha Büyüktür GTI`a Göre. Yani Beyin Olarak İllaki 1.6 1.8 Diye Bir Kısıtlamaya Gidilmesine Gerek Yok 2.0 8V Beyini Takılıp Bahsettiginiz Parçalara Masraf Yapılmasına Gerek Yok. Ben Ufak Caplı Uygulamarda Aftermarket ECU`lara Çok Karşıyım Cünki Ticaret Zihniyeti Oldugu Icın Maliyetleri Baya Bir Yükseliyor. Vede Yurtdısındakı Satıs Fiyatlarını Az Cok Bildigim İcinde Göz Göre Göre %100 Daha Fazla Para Vermek Bana hiç Akıllıca Gelmiyor.! Ama Sunuda Söylemek İstiyorum Bahsettigimiz Araba 205 GTI, 20 Yasında Bir Araç Üstündeki 8V Makinanın Bu Saatten Sonra hiç Kimseye Bir Faydası Olmaz, Yani Onu Extreme Yürütmeye Kalkmak Vakit Kaybından Başka Birşey Olmaz Benim Görüşüm. Ama Şuda Bir Gercek XU10J4RS Bir Makina KOyulup ITB Egzantrik VS Yapılacaksa Zaten Bir Çok Masrafa Hazırlanılmıs Demektirdirki Zaten MS Fiyatı Devede Kulak Kalır Alınmaması Icın Hiç Bir Sebep Yoktur MECBURİDİR. Yani Şimdi Emirhan Buna Farzı Misal Yaptı 4000 Lira Masraf, Oldu MS Kapağı Sonda Bir 106 GTI Gelicek 2`de Bayıltıp 3`te Ayıltınca Ozaman Anlıycakkı 205`i MS De Kurtaramamış :) Ama Benim Söylemek İstedigim Günlük Olarak Ekonomik Ve Stabil Sorunsuz Olarak 1.8 2.0 Bir 8V Tesisati İle Bence Daha Güzel Olur Düşüncesindeyim, Kesinlikle Size Karsıda Bir Ön Yargı Yok İçimde, Ama Dedigim Gibi 205 GTI İçin 4000 5000 TL Sadece MS İçin Günah. Bu Arada Kendi Aracım TU5JP4S Makina, Sistem Komple OEM 1AP41 ECU
Tabi doğru sölüyosun ki şuan o paralar senınle gecende konustuk yazık günah ama sıkıntısız bineceğim bi motor koyma düşüncesindeyim
Ki aklımda 306 GTi motoru varken 1,2 motor tipi daha düşüncelerindeyim tabikide bu zaman+para+imkan meselesi şahsen erdemin arabayı gördüm sıka sıka gidiyodu sonra baktım nete videolara sıkmadığı yer yok:heyoo:
Tabi doğru sölüyosun ki şuan o paralar senınle gecende konustuk yazık günah ama sıkıntısız bineceğim bi motor koyma düşüncesindeyim
Ki aklımda 306 GTi motoru varken 1,2 motor tipi daha düşüncelerindeyim tabikide bu zaman+para+imkan meselesi şahsen erdemin arabayı gördüm sıka sıka gidiyodu sonra baktım nete videolara sıkmadığı yer yok:heyoo:Sen Ona MS`de KOysan Gene Sıkıntı Cıkartır Makina Eski, Bascaksın Contası Yanıcak, Bascaksın Bir Yerleri Kırılcak, Bascaksın Yatak Sarıcak, Bitmez O Makinaların Derdi. Ben Oldum Olası Zaten XU Motoru Pek Sevmem Hele XU9J4 MI16`dan Sonra Çıkarttıgı 2.0 16V Makinalara Küllüm Ayarım. :) Bu Zamandan Sonra Bir Swap Yapılacaksa EW10 206 GTI & RC Motoru Yapılmalı, Parça Bol Önü Çok Açık, Aluminyum Blok Hafif, BE4 Şanzıman Çok Sağlam. EW10 Bir Makına Yaplıp ITB Egzantrik 220+ Bir Gücle 205 Gibi Hafif Bir Kasada Çok Güzel Olur. TU5 1.6 16V Makina İlede Çok İyi Sonuçlar Alınır, Yani XU10 Haric Her Swap Bence Çok DaHa İyi Olur Kanaatindeyim.
boosted_pug
10-06-2014, 21:36
Öncelikle Şunu Söylemek İsterim, İllaki 1.6 Beyin Kullanılmasını Gerektirecek Bir Durum Söz Konusu Değil, Bu Motor XU7 Olur XU9 Olur XU10 Olur, Ülkemizde Olan XU10J2 Motoru 2.0 8v 122 Hp Bir Makinadır. 1.9 GTI İle Tek Farkı XU10J4 155 Hp Makinanın Sadece Pistonu 8v`e Göre Uyarlanmış Döküm Blok Halidir. Üst Kapak Portlarıda Biraz Farklı Tipte Olur Emme Sibopları 1mm Daha Büyüktür GTI`a Göre. Yani Beyin Olarak İllaki 1.6 1.8 Diye Bir Kısıtlamaya Gidilmesine Gerek Yok 2.0 8V Beyini Takılıp Bahsettiginiz Parçalara Masraf Yapılmasına Gerek Yok. Ben Ufak Caplı Uygulamarda Aftermarket ECU`lara Çok Karşıyım Cünki Ticaret Zihniyeti Oldugu Icın Maliyetleri Baya Bir Yükseliyor. Vede Yurtdısındakı Satıs Fiyatlarını Az Cok Bildigim İcinde Göz Göre Göre %100 Daha Fazla Para Vermek Bana hiç Akıllıca Gelmiyor.! Ama Sunuda Söylemek İstiyorum Bahsettigimiz Araba 205 GTI, 20 Yasında Bir Araç Üstündeki 8V Makinanın Bu Saatten Sonra hiç Kimseye Bir Faydası Olmaz, Yani Onu Extreme Yürütmeye Kalkmak Vakit Kaybından Başka Birşey Olmaz Benim Görüşüm. Ama Şuda Bir Gercek XU10J4RS Bir Makina KOyulup ITB Egzantrik VS Yapılacaksa Zaten Bir Çok Masrafa Hazırlanılmıs Demektirdirki Zaten MS Fiyatı Devede Kulak Kalır Alınmaması Icın Hiç Bir Sebep Yoktur MECBURİDİR. Yani Şimdi Emirhan Buna Farzı Misal Yaptı 4000 Lira Masraf, Oldu MS Kapağı Sonda Bir 106 GTI Gelicek 2`de Bayıltıp 3`te Ayıltınca Ozaman Anlıycakkı 205`i MS De Kurtaramamış :) Ama Benim Söylemek İstedigim Günlük Olarak Ekonomik Ve Stabil Sorunsuz Olarak 1.8 2.0 Bir 8V Tesisati İle Bence Daha Güzel Olur Düşüncesindeyim, Kesinlikle Size Karsıda Bir Ön Yargı Yok İçimde, Ama Dedigim Gibi 205 GTI İçin 4000 5000 TL Sadece MS İçin Günah. Bu Arada Kendi Aracım TU5JP4S Makina, Sistem Komple OEM 1AP41 ECU
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Bahsettiğin şekilde 306 sistemi ile olur dersen en uygun maliyetle 1.6 veya 1.8 in sistemi gibi gözüküyor ama bence en kötü safc kullanmak gerekli. Ms in öne çıkan tek yönü maliyet onuda eğer kendin yaparsan geçerli başkası toplasın tesisat çeksin ayar yapsın vs. Dersen maliyet ortada bunada yapabilecek bişi yok çünki kimse yoktan yere kimsenin motorunun kırılma riskini göze almaz.
Zamanında arkadaşım 3 tane 205 aldı hepsiylede beraber uğraşmışızdır biri standartdı biri mi16 biride turboluydu güzelmi güzeldi ama artık bloklar da kapak vs. De Hep eskidi ve üzerlerinde yılların yorgunluğu var yükleme yapılacaksa daha ii motorlar var ama kişinin tercihine kalmış.
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Bahsettiğin şekilde 306 sistemi ile olur dersen en uygun maliyetle 1.6 veya 1.8 in sistemi gibi gözüküyor ama bence en kötü safc kullanmak gerekli. Ms in öne çıkan tek yönü maliyet onuda eğer kendin yaparsan geçerli başkası toplasın tesisat çeksin ayar yapsın vs. Dersen maliyet ortada bunada yapabilecek bişi yok çünki kimse yoktan yere kimsenin motorunun kırılma riskini göze almaz.
Zamanında arkadaşım 3 tane 205 aldı hepsiylede beraber uğraşmışızdır biri standartdı biri mi16 biride turboluydu güzelmi güzeldi ama artık bloklar da kapak vs. De Hep eskidi ve üzerlerinde yılların yorgunluğu var yükleme yapılacaksa daha ii motorlar var ama kişinin tercihine kalmış.Bende Sizin Düşüncelerinize Katılıyorum, Yanlıs Anlasıldıysam Kusura Bakmayın. Benımde MS Toplıycak Ayarlıycak Bilgim Olsa Bende Yapardım Ama Şuan İçin Anladıgım Bir Konu Değil, İlerki Günlerdede Ona Kafa Yorma Kararıda Almadım Henüz :)
Sen Ona MS`de KOysan Gene Sıkıntı Cıkartır Makina Eski, Bascaksın Contası Yanıcak, Bascaksın Bir Yerleri Kırılcak, Bascaksın Yatak Sarıcak, Bitmez O Makinaların Derdi. Ben Oldum Olası Zaten XU Motoru Pek Sevmem Hele XU9J4 MI16`dan Sonra Çıkarttıgı 2.0 16V Makinalara Küllüm Ayarım. :) Bu Zamandan Sonra Bir Swap Yapılacaksa EW10 206 GTI & RC Motoru Yapılmalı, Parça Bol Önü Çok Açık, Aluminyum Blok Hafif, BE4 Şanzıman Çok Sağlam. EW10 Bir Makına Yaplıp ITB Egzantrik 220+ Bir Gücle 205 Gibi Hafif Bir Kasada Çok Güzel Olur. TU5 1.6 16V Makina İlede Çok İyi Sonuçlar Alınır, Yani XU10 Haric Her Swap Bence Çok DaHa İyi Olur Kanaatindeyim.
yaa ben daha önce o kadar sıktım heee rc motoru varmıs gıbı sıka sıka gıdersen baska ama 205i tanıyan bı ınsan ona göre davranırsa bı problem cıkarmaz dıye tahmın edıyorum kı bende fazlasıyla cıkardı zamanında 205i tanıyana dek
en büyük problemi hararet zaten .
Bende Sizin Düşüncelerinize Katılıyorum, Yanlıs Anlasıldıysam Kusura Bakmayın. Benımde MS Toplıycak Ayarlıycak Bilgim Olsa Bende Yapardım Ama Şuan İçin Anladıgım Bir Konu Değil, İlerki Günlerdede Ona Kafa Yorma Kararıda Almadım Henüz :)
Sen mantıklı olanı az para cok gazlamak tabı daha mantıklı
Peki bugün günümüzde 205'in üzerine EW10 yada bi RC motoru koymak istesek ne gibi değişiklikler yapmak lazım şanzıman aks falan çok uğraştırıcı mı yoksa ufak dokunuşlarla iş bitiyo mu
Peki bugün günümüzde 205'in üzerine EW10 yada bi RC motoru koymak istesek ne gibi değişiklikler yapmak lazım şanzıman aks falan çok uğraştırıcı mı yoksa ufak dokunuşlarla iş bitiyo muAks Değiştirmiyorsun, Yurtdışında 2 Model Var, Fransızlar Genelde Sanzıman Tarafına Bir Ara Parça Yapıp Üzerine Koyyolar, Normalde Motoru Direk Koydugun Zaman Üst Kulak Ve, Alt Travers Denk Geliyor Sanızman Tarafı Denk Gelmıyor, Onada Ara Bir Parça İle Ayarlayıp Direk Koyuluyor. Ben Bir Rusun Yaptıgını Gördüm Harbiden Salak 3 Kulagıda Kafasına Göre Yapmıs Ne Yaptıgını Oda Anlamamıs :D
Örnek Bir 2.9 16V ew10 Swap 205 GTI
https://www.youtube.com/watch?v=UhyyJHgw5TM
Aks Değiştirmiyorsun, Yurtdışında 2 Model Var, Fransızlar Genelde Sanzıman Tarafına Bir Ara Parça Yapıp Üzerine Koyyolar, Normalde Motoru Direk Koydugun Zaman Üst Kulak Ve, Alt Travers Denk Geliyor Sanızman Tarafı Denk Gelmıyor, Onada Ara Bir Parça İle Ayarlayıp Direk Koyuluyor. Ben Bir Rusun Yaptıgını Gördüm Harbiden Salak 3 Kulagıda Kafasına Göre Yapmıs Ne Yaptıgını Oda Anlamamıs :D
Örnek Bir 2.9 16V ew10 Swap 205 GTI
https://www.youtube.com/watch?v=UhyyJHgw5TM
Birde EW motoru 205 üstüne yamuk koyanlar var. Hemde gönye ile değil direk göz ile bakınca bildiğin yamuk. :D
Birde EW motoru 205 üstüne yamuk koyanlar var. Hemde gönye ile değil direk göz ile bakınca bildiğin yamuk. :D Ne Adamlar Var :D
Ne Adamlar Var :D
Bu gülüşün altında var bişeyler ama yaptım deme:confused:
Göksel78
11-06-2014, 09:50
arkadaşlar;
yahu ben şimdi olayı tam anlamadım. benim araç 95.000 binde motora hiç ellenmedi. şimdi bu motor ile basıyorum 200 km rahat görüyorum. gazda hemde. bunu her zaman değil kurum atmak için yapıyorum ara sıra. bizim motorlar bu kadar zayıf mı? basmakla yanlış mı yapıyorum? yoksa bu durumdaki aracın motoru iyimi? aydınlatırsanız sevinirim...
slowmotion
11-06-2014, 10:02
arkadaşlar;
yahu ben şimdi olayı tam anlamadım. benim araç 95.000 binde motora hiç ellenmedi. şimdi bu motor ile basıyorum 200 km rahat görüyorum. gazda hemde. bunu her zaman değil kurum atmak için yapıyorum ara sıra. bizim motorlar bu kadar zayıf mı? basmakla yanlış mı yapıyorum? yoksa bu durumdaki aracın motoru iyimi? aydınlatırsanız sevinirim...
abi sence kaç görmesi lazım ona göre cevap yazalım? katalog son hızı zaten 205-210km/h aracın 130hp modeldenmi şase kodu vf320cd ilemi başlıyor?
Göksel78
11-06-2014, 11:21
yok ben sadece bu motorların ömürleri bu km ye çıkmama engel mi demek istedim. bu değerleri görüyorsam 20 yıllık bir aracı bu km de çok mu zorlamış olurum. araç kodum dediğin gibi VF320Cd ile başlıyor.
yukarıda bahsedilen konular beni ürküttü açıkçası. aşınma, yıpranma vb. konular.
Bu gülüşün altında var bişeyler ama yaptım deme:confused:2011 Senesinde EW Motor Swap Yaptım Ama Ozaman Projeyi Yaptığım Dükkan Sahipleri Davar Olduğundan Motoru Tam Anlamıyla Oturtamadık :D Yamuk Mamuk Ama Koydum Ustune. Ben Vazgecmeseydim Zaten Bitirirdim O Projeyi, Daha Sonrada Gelen MS3 Dış Kabını Siyah İstememe Ragmen Gri Olduğu İçin Çok Problem Yaptım Kendime Projeyi İptal Ettim :)
arkadaşlar;
yahu ben şimdi olayı tam anlamadım. benim araç 95.000 binde motora hiç ellenmedi. şimdi bu motor ile basıyorum 200 km rahat görüyorum. gazda hemde. bunu her zaman değil kurum atmak için yapıyorum ara sıra. bizim motorlar bu kadar zayıf mı? basmakla yanlış mı yapıyorum? yoksa bu durumdaki aracın motoru iyimi? aydınlatırsanız sevinirim...Göksel Hocam Sizin Aracınız Tam Olarak Hangisi Bilmiyorum Açıkçası, Ama 95.000 Km Hiç Ellenmemiş Olma İhtimali Bence Çok Duşuk. 20 Senedir Hiç Bir Sıkıntı Problem Cıkartmasada Bu Sure Zarfında Silindir Kapak Contasi Kilingrik Olduğundan Muhakkak Çürümesi Gerekmektedir. :) Yani Acilmama İhtimali Bence Çok Düşük, Gelelim Mekanik Olarak Basit Örnek Vermek Gerekirse İsterse Araç 5000 kmde Olsun 20 Yılın Bir Yorgunluğu Olur, 205 Motoruna Gelecek Olursak Aslında Cefakar Bir Makinadır Ama Gunumzdeki Yedek Parçalar Çok Kalitesiz, Yani Koneks Piston Gömlek Alıp Takınca Malesef Yürümüyor :)
Göksel Hocam Sizin Aracınız Tam Olarak Hangisi Bilmiyorum Açıkçası, Ama 95.000 Km Hiç Ellenmemiş Olma İhtimali Bence Çok Duşuk. 20 Senedir Hiç Bir Sıkıntı Problem Cıkartmasada Bu Sure Zarfında Silindir Kapak Contasi Kilingrik Olduğundan Muhakkak Çürümesi Gerekmektedir. :) Yani Acilmama İhtimali Bence Çok Düşük, Gelelim Mekanik Olarak Basit Örnek Vermek Gerekirse İsterse Araç 5000 kmde Olsun 20 Yılın Bir Yorgunluğu Olur, 205 Motoruna Gelecek Olursak Aslında Cefakar Bir Makinadır Ama Gunumzdeki Yedek Parçalar Çok Kalitesiz, Yani Koneks Piston Gömlek Alıp Takınca Malesef Yürümüyor :)
Hahaha koneks yaaa çok acayip maceram var o koneks ile ...
Almışlar koneks koymuşlar bende anlayamadım bakıyorum bu ne diye acaba dedim enver abi napıyosun dedi pistonları takıcam iyide abi benim pistonlar bunlar değil dedim yok yok bunlar dedi dedim abi iyimisin zaten gömlekler büyük baksana dedi aaaa doğruymuş dedi sonra gittim değiştirdim geldim yine aynı gittim yine değiştirdim yine aynı dedik bu işte bişey var yerde bi motor açalım bakalım onda nasıl bi açtık eliizdeki gömlekler yine büyük yeter bee bune dedik sonunda aldık wössnerr taktık koyduk sonra kapattık ama bazı sıkıntılardan dolayı yine olmadı yine olmadı :) yani koneks alma abi takma yürümeyi bırak kesiciye girdiğin anda koneks kırılır alma
Göksel78
12-06-2014, 13:07
Göksel Hocam Sizin Aracınız Tam Olarak Hangisi Bilmiyorum Açıkçası, Ama 95.000 Km Hiç Ellenmemiş Olma İhtimali Bence Çok Duşuk. 20 Senedir Hiç Bir Sıkıntı Problem Cıkartmasada Bu Sure Zarfında Silindir Kapak Contasi Kilingrik Olduğundan Muhakkak Çürümesi Gerekmektedir. :) Yani Acilmama İhtimali Bence Çok Düşük, Gelelim Mekanik Olarak Basit Örnek Vermek Gerekirse İsterse Araç 5000 kmde Olsun 20 Yılın Bir Yorgunluğu Olur, 205 Motoruna Gelecek Olursak Aslında Cefakar Bir Makinadır Ama Gunumzdeki Yedek Parçalar Çok Kalitesiz, Yani Koneks Piston Gömlek Alıp Takınca Malesef Yürümüyor :)
hocam aracın motoru hiç açılmadı ondan kesinlikle eminim. ama contada dediğin gibi çürümeler başladımı bilemem. kaçak göçek yok çok şükür. bu aralar motorda yüzeysel bazı işlemler yapacağım. onuda aradan çıkartayım bari. sizce conta değişimi gereklimi? veya değişim emareleri nelerdir? tşk ederim.
slowmotion
12-06-2014, 14:18
conta takımı concerto alın. erdem sayesinde aldım ama daha taktırmaya fırsat olmadı
hocam aracın motoru hiç açılmadı ondan kesinlikle eminim. ama contada dediğin gibi çürümeler başladımı bilemem. kaçak göçek yok çok şükür. bu aralar motorda yüzeysel bazı işlemler yapacağım. onuda aradan çıkartayım bari. sizce conta değişimi gereklimi? veya değişim emareleri nelerdir? tşk ederim.Açılmaması Dediğim Gibi Çok Şaşırtıcı :) Silindir Kapak Contasında Zaten Cürümeler Olsa, Yağa Şu Karıştırma, Duman Yapma, Su Eksiltme Gibi Problemlerden Birini Yapar. Böyle Bir Problemleriniz Olmadıgına Göre, Halen Sağlam Demektir. ;)
conta takımı concerto alın. erdem sayesinde aldım ama daha taktırmaya fırsat olmadıEmrah Geldimi Conta Sağ Salim? :)
Göksel78
12-06-2014, 16:33
bahsettiğin hiçbir emare yok şimdilik hocam. ama şu alt kulağın yönü yanlış olduğu için araç titriyor ve 2 seferdir egzost contasında kaçak oluşuyor. yüksek suratte cof cof ses yapıyor. kulakları, emme ve eğzos contalarını da değiştireceğim. hepsini aldım. birde amortisörleri yağlı tip almıştım. değişmişti. yanlız kule lastiğini değiştirmedim. yani şaseye bağlı tablasını. bunu değiştirmem gerekli mi?
bahsettiğin hiçbir emare yok şimdilik hocam. ama şu alt kulağın yönü yanlış olduğu için araç titriyor ve 2 seferdir egzost contasında kaçak oluşuyor. yüksek suratte cof cof ses yapıyor. kulakları, emme ve eğzos contalarını da değiştireceğim. hepsini aldım. birde amortisörleri yağlı tip almıştım. değişmişti. yanlız kule lastiğini değiştirmedim. yani şaseye bağlı tablasını. bunu değiştirmem gerekli mi?Göksel Hocam Söyledigim Emarelerden Hiç Biri Yok İse, Ozaman Bir Sıkıntıda Yok Demektir Güzel Güzel Kullanın. Kulak Resmini Size Göndericektım Ama, Bir Türlü Kısmet Olmadı Resmini Çekmek, Kısmetse Bu Aksam Resmini Buraya Ekliycem Ordan Bakarsınız Yönüne, Bu Arada Bahsettiginiz Titreme Tam Olarak Nasıl Bilmiyorum Ama, 205 GTI`ların Genelinde Viteste Oynama Ve Titreme Olur. Bilhassa Spor Helezon Yay Koyduktan Sonra Çok Belirgin Olur. Normalde Amortisorlerın Üstünde Bilyalar Oluyor Saga Sola Döndürürken Sertlik Yada Ses Varsa Onlarıda Değiştirmeniz İyi Olacaktır. Sanırım Renault 9`lar İle Aynıydı Amortisör Bilyaları :) Peugeot Olarakta Bulabilirsiniz 15 20 TL Fiyatı Var Tanesinin.
Göksel78
13-06-2014, 08:45
GSkill sağolasın hocam. amortisör bilyalarını değiştirmiştim daha 5000 km olmadı. ama üst kulede bulunan ve şaseye bağlı takoz var üçgen gibi. o değişmedi. onu da değiştirsem mi? belki zamanla sertleşmiştir. temsili resim.
http://i.hizliresim.com/GnOp36.jpg (http://hizliresim.com/GnOp36)
GSkill sağolasın hocam. amortisör bilyalarını değiştirmiştim daha 5000 km olmadı. ama üst kulede bulunan ve şaseye bağlı takoz var üçgen gibi. o değişmedi. onu da değiştirsem mi? belki zamanla sertleşmiştir. temsili resim.
http://i.hizliresim.com/GnOp36.jpg (http://hizliresim.com/GnOp36)Hocam Egerki Bir Sıkıntı Problem Yok İse, Değiştirmenın Bence Manası Yok. Her Ne Kadarda Olsa Yeni Alıp Takacagınız Parca Orijinal Parca Kadar Sağlam Kaliteli Ve Uzun Ömürlü Olmuyor.
crazydog
13-06-2014, 09:46
arkadaşlar;
Valla benmki 250 küsür bindeydi aldığımda hiç ellenmemiş halde 2 defa istanbul parka çıktım zorladım normal zamanda ara ara zorluyorum şu ana kdr su koyuvermedi :D gittiği yere kadar götürücem kaldığı yerde artık nasip olursa bende 16v ler kervanına girmeyi düşünüyorum en kötü gskill in arabasını kaçırıcam :D :icon_tup:
Valla benmki 250 küsür bindeydi aldığımda hiç ellenmemiş halde 2 defa istanbul parka çıktım zorladım normal zamanda ara ara zorluyorum şu ana kdr su koyuvermedi :D gittiği yere kadar götürücem kaldığı yerde artık nasip olursa bende 16v ler kervanına girmeyi düşünüyorum en kötü gskill in arabasını kaçırıcam :D :icon_tup:
Valla 16V grubuna bende katılmayı aklıma koydum hatta dün ikitelli atatürk sanayi sitesini dolaştım bi bakıyım ne var ne yok diye 3 tane GTi-6 motoru buldum 106 GTi da vardı ama ben C2 vts motoruna baktım 1 tane buldum koskoca sanayide
Düşünmüyor değilim daha sağlıklı olucak çünkü...
Tanıdığım bir abimde 306 GTi-6 motoru komple araç ilk sahibindenmiş ya 2000 yada 2001 modelmiş hatta motor kodunu fotosunu çekmiştim atarım neyse araç hacizliymiş arabada ilk sahibindenmiş kadranı bile daha 96.000km idi daha motoru hiç açılmamış bir tanede yine tanıdık vasıtası ile C2vts motoru buldum araç kazalıydı önden yemiş motorda ufak işler vardı böyle işte ama ben 306 GTi-6 için ufak bi kapora bıraktım almayı düşünüyrum allah nasip ederse
Göksel78
13-06-2014, 10:06
gerçi bir sıkıntı yok. sadece çukurlarda biraz sarsıntı var o kadar. o da aracın 20 senelik olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. metal yorgunluğu :) kule gergisi kullansak çözüm olur mu? alt ve üst? belkide motor takozlarından kaynaklıdır sarsıntı. sonuçta onlarda aracı sallıyor dimi?
crazydog :) aman abicim ben basmaya korkar oldum ama her hafta sonu basmadan da duramıyorum. ne olcak halimiz bilmem..... :))
Valla 16V grubuna bende katılmayı aklıma koydum hatta dün ikitelli atatürk sanayi sitesini dolaştım bi bakıyım ne var ne yok diye 3 tane GTi-6 motoru buldum 106 GTi da vardı ama ben C2 vts motoruna baktım 1 tane buldum koskoca sanayide
Düşünmüyor değilim daha sağlıklı olucak çünkü...
Tanıdığım bir abimde 306 GTi-6 motoru komple araç ilk sahibindenmiş ya 2000 yada 2001 modelmiş hatta motor kodunu fotosunu çekmiştim atarım neyse araç hacizliymiş arabada ilk sahibindenmiş kadranı bile daha 96.000km idi daha motoru hiç açılmamış bir tanede yine tanıdık vasıtası ile C2vts motoru buldum araç kazalıydı önden yemiş motorda ufak işler vardı böyle işte ama ben 306 GTi-6 için ufak bi kapora bıraktım almayı düşünüyrum allah nasip ederse
emirhan bu motor bizim araca uyumlu mu?. çok tadilat gerekir mi?
:)
gerçi bir sıkıntı yok. sadece çukurlarda biraz sarsıntı var o kadar. o da aracın 20 senelik olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. metal yorgunluğu :) kule gergisi kullansak çözüm olur mu? alt ve üst? belkide motor takozlarından kaynaklıdır sarsıntı. sonuçta onlarda aracı sallıyor dimi?
crazydog :) aman abicim ben basmaya korkar oldum ama her hafta sonu basmadan da duramıyorum. ne olcak halimiz bilmem..... :))
emirhan bu motor bizim araca uyumlu mu?. çok tadilat gerekir mi?Evet Yılların Vermıs Oldugu Yorgunluktan Dolayı Sagından Solundan Sesler Gelmesi Normaldir :)
Swap Olarak 306 GTI Motoru Tadilat Olmadan Direk Olur, Ekstra Elektrik Mevzularının Yapılması Gerekir Onuda 205 GTI`a Ve 306 GTI`a Hakim Bir Elektrikci Yapabilir. He Ben Tesisattı Beyindi Kurcalamak İstemem Derseniz, MS Yaptırırsınız Ozaman Elektrik İşi Olmaz, MS`i Baglayan Arkadas Halleder. 306 GTI Motorunu 6 İleri Sanzıman İle Koyarsanız, Direksiyon Turuzun Yarım Turdan Biraz Fazla Daha Az Döner, Buda Tam Anlamıyla Direksiyonu Manevra Park Esnasında Kullanamamanıza Sebep Olur. 5 İleri Şanzıman İle Bu Tip Bir Durum Söz Konusu Olmaz. Zaten 6 İleri Sanzımanın Bir Espiriside Yok. Hem Agır, Hemde Oranları Çok Başarılı Değil, Rolling Amaçlı Kullanılacaksa Kısa Oranlı 5 İleri Çok Daha İyi Sonuçlar Verir. 6 İleri Şanzımanda Ayna Mahruti Secenegi Maalesef Yok, İngilterede Var Özel Oranlı Kısa Ayna Mahrutiler Ama Fiyatları 6 İleri Şanzımandan Pahalı :) 250 300 TL Verip 5 İleri Şanzıman için Kısa Oranlı Ayna Mahrutiler Piyasada Varken, Dünya Para Verip Kimse 6 İleri İcin Ayna Kısa Oranlı Mahruti Almaz :) Alanada Şaşırırım Zaten :eek:
crazydog
13-06-2014, 11:59
emirhan bu motor bizim araca uyumlu mu?. çok tadilat gerekir mi?
ya en fazla motor kırarız bu saatten sonra başka bişi olmaz :D oda normal artık bu yaştaki araçlar için :)
ya en fazla motor kırarız bu saatten sonra başka bişi olmaz :D oda normal artık bu yaştaki araçlar için :)Alican Kırmadan Sanada Yapalım Böyle, Turbo Yaptık Kırıldı Dersin :D
http://i.hizliresim.com/vzvEQR.jpg
crazydog
13-06-2014, 12:19
Alican Kırmadan Sanada Yapalım Böyle, Turbo Yaptık Kırıldı Dersin :D
http://i.hizliresim.com/vzvEQR.jpg
ahahahahha o degılde şu 1.8 deki beyin sistemi olabilir bak :D Turboda olabilir la kafama girme ya yaz geldi ya gene dürtükle sen beni :D:D
ahahahahha o degılde şu 1.8 deki beyin sistemi olabilir bak :D Turboda olabilir la kafama girme ya yaz geldi ya gene dürtükle sen beni :D:DEhuEhu Afferim Yazdıklarımı Böyle Oku Takip Et Sonrada A4`e Çıktı Al :D Sen İste Yaparız Arap Ayıpsın, 2 Tüp Balleye Bakar :D
Kaç para diyorlardı bu motorlara ?
Göksel78
13-06-2014, 14:02
evet bizim motorlar allah korusun patlarsa 306 5 ileri koymak gerek. bu motor bizimkilerden çok daha iyi sanırım. hiç değilse yeni :) gerçekten elektrik tesisatı ve motor ne kadardır?
evet bizim motorlar allah korusun patlarsa 306 5 ileri koymak gerek. bu motor bizimkilerden çok daha iyi sanırım. hiç değilse yeni :) gerçekten elektrik tesisatı ve motor ne kadardır?306 GTI Motoru Bızım Araclarımızda Olan Motorların Geliştirilmiş Mühendislik Örnekleri. He Tabi Ne Kadar Geliştirilmiş Tartışılır :D Komple 306 GTI Motor Ve Tesisatina 5 6 Lira Para İsterler Sanırım, Daha Fazlada Olabilir Hurdacıların Sagı Solu Belli Olmaz, 7 8 De İsteyebilirler :) Şunuda Unutmamak Lazım 306 GTI Motoru Aşırı Yakıt Tüketir, Benım Şahsi Görüşüm Çokta Keyifli Bir Makine Değil. 206 GTI Motoru EW10 Her Şekilde Daha İyi, Parça Çok Parça Bol Oldugundan Fiyatlarıda Uygun.
Göksel78
13-06-2014, 15:30
306 GTI Motoru Bızım Araclarımızda Olan Motorların Geliştirilmiş Mühendislik Örnekleri. He Tabi Ne Kadar Geliştirilmiş Tartışılır :D Komple 306 GTI Motor Ve Tesisatina 5 6 Lira Para İsterler Sanırım, Daha Fazlada Olabilir Hurdacıların Sagı Solu Belli Olmaz, 7 8 De İsteyebilirler :) Şunuda Unutmamak Lazım 306 GTI Motoru Aşırı Yakıt Tüketir, Benım Şahsi Görüşüm Çokta Keyifli Bir Makine Değil. 206 GTI Motoru EW10 Her Şekilde Daha İyi, Parça Çok Parça Bol Oldugundan Fiyatlarıda Uygun.
hocam seni yakalamışken birkaç şey sorayım bari :) ben kısmetse ramazan ayından sonra aracı kendim bakıma alacağım. dediğim gibi elektrik tesisatını toplayacağım, dist bakımını yapacağım, emme egzost contalarını değiştireceğim. radyatörü söküp temizleyeceğim. ve fan motorlarının bakımını yapacağım. motor 3 takozuda değişecek. araç 95 binde alt takım yenilendi, ve amortisörler yağlı olarak değiştirildi. geçen sene yaptırdım bunları. müşürleride değiştireyim diyorum.
şimdi sormak istediğim bu işlemleri yaparken nelere özellikle dikkat etmemiz gerekiyor? takozları gencer otodan aldım. sanırım yan sanayi ama iş görürler diye tahmin ediyorum. aracın üstündeki sanzıman takozuna baktım yenisi ile arasında rahat 1 cm fark var. sönüşmüş yani üstündeki. + viraj demir lastiklerine oradan aldım. yanlız bunlarını biri diğerine göre iç çapı daha açık. bu kafama takılıyor doğrusu. yeşil ve turuncu renkte. birinin iç çapı atıyorum 1,5 cm ise diğerinin 2 cm. kısaca bu işlemleri yapacağım. dikkat etmem veya bakılması gereken başka nereler var? tüm arkadaşların önerilerini bekliyorum :) uzun oldu kusura bakmayın.
bunların yanında en önemli unsur debi ye nasıl bir bakım yapabilirim. benim debide oynanmış :)
hocam seni yakalamışken birkaç şey sorayım bari :) ben kısmetse ramazan ayından sonra aracı kendim bakıma alacağım. dediğim gibi elektrik tesisatını toplayacağım, dist bakımını yapacağım, emme egzost contalarını değiştireceğim. radyatörü söküp temizleyeceğim. ve fan motorlarının bakımını yapacağım. motor 3 takozuda değişecek. araç 95 binde alt takım yenilendi, ve amortisörler yağlı olarak değiştirildi. geçen sene yaptırdım bunları. müşürleride değiştireyim diyorum.
şimdi sormak istediğim bu işlemleri yaparken nelere özellikle dikkat etmemiz gerekiyor? takozları gencer otodan aldım. sanırım yan sanayi ama iş görürler diye tahmin ediyorum. aracın üstündeki sanzıman takozuna baktım yenisi ile arasında rahat 1 cm fark var. sönüşmüş yani üstündeki. + viraj demir lastiklerine oradan aldım. yanlız bunlarını biri diğerine göre iç çapı daha açık. bu kafama takılıyor doğrusu. yeşil ve turuncu renkte. birinin iç çapı atıyorum 1,5 cm ise diğerinin 2 cm. kısaca bu işlemleri yapacağım. dikkat etmem veya bakılması gereken başka nereler var? tüm arkadaşların önerilerini bekliyorum :) uzun oldu kusura bakmayın.
bunların yanında en önemli unsur debi ye nasıl bir bakım yapabilirim. benim debide oynanmış :)Göksel Hocam Bahsettiginiz Bakımlar Aslında Basit Bakımlar, Kulaklar Uzun Zamandır Kullanıldıgı Icın Sünmeleri Normaldir. Kulak Alırkende Alınabilecek En İyi Marka SASIC`dir. Distbiritor Bakımınında En Çnemli Faktor Distribitorun Aluminyum Gövdesinin İçindeki Avans Agırlıklarıdır. Distribitoru Söküp Elinizle Cevirdiginizde İçerden Tak Tuk Sesleri Geliyor İse, Avans Agırlıkları Dagılmıs Demektir, Buda Size Dengesiz Calısma, Bariz Performans Kaybı Yaratır, Herkez Özellikle 205`ler İçin Debimetre Kalbidir Der Ama Bütün Olay Distribitorde Biter, Eğerki Distribitorunuz Orginal BOSCH Marka İse, Yurt Dısında Avans Agırlıkları Tamir Takımları Satılıyor, Değiştirebilirsiniz Ama Distribitoru Dagıtırken Dikkat Etmenız Gereken Bazı Noktalar Var, Avans Agırlıgında 2 Tane Yay Var 2 Sininde Şekli Birbirinden Farklı, Bunların Yerlerini Toplarken Karıştırmamaya Bakın Aksi Taktirde Sogukken Patırdama, Ve Tam Performans Alamama Gibi Sıkıntıları Ortaya Cıkartır. Birde Diğer Önemli Konu Avans Körügünüde Kontrol Edin, Egerki Patlak İse Değiştirmeniz Gerekmektedir. Debimetre İcin Bir Bakım Aslında Söz Konusu Değil, Normalde Fabrikanın Verdigi Saglıklı Kullanım Ömrü 80.000 KM Sizin Aracta 95.000 Olmus Vadesini Doldurmus Demektir :D Bu Arada Böyle 205ciler Bir Aradayken İstanbul İçi Bir Kahve Bulusması Yapalım Derim, Konuya Yazan crazydog Alican İle Buradan Tanısmıstık, Yüz Yüze Muhabbetimiz Gayet İyi :) İstanbul İcinde Olan Aklı Bası Yerinde Seviyeli Diger Kullanıcılarlada Tanısmak İyi Olur Düşüncesindeyim :soru:
Göksel78
13-06-2014, 16:17
tşk ederim bilgiler için. viraj demir lastiği iç çapları ile ilgili görüşlerin nelerdir acaba?
buluşma işi iyi olur :)
tşk ederim bilgiler için. viraj demir lastiği iç çapları ile ilgili görüşlerin nelerdir acaba?
buluşma işi iyi olur :)Viraj Demir Lastikleri, İç Çapları Üzerindekıler İle Farklı Cıkması Çok Normal, Değiştirdikten Sonra Egerkı Haddinden Fazla Boşluk Var İse Lastiklerde Bir Yanlıslık Var Demektir.
Göksel78
13-06-2014, 16:49
daha üzerine takmadığım lastiklerin çapları böyle. üzerindekileri göremedim. evde duruyorlar yarın kısmetse fotosunu gönderirim.
Kaç para diyorlardı bu motorlara ?
306 GTi motoru 6 ileriydi elektrik tesisatı ve beyni ile beraber 4'e anlaştım.Ufak kapora verdim ama alıp almıyacağım daha belli değil çünkü EW10 motoruda bakıyorum ilerisi için oda olabilir.
306 GTI Motoru Bızım Araclarımızda Olan Motorların Geliştirilmiş Mühendislik Örnekleri. He Tabi Ne Kadar Geliştirilmiş Tartışılır :D Komple 306 GTI Motor Ve Tesisatina 5 6 Lira Para İsterler Sanırım, Daha Fazlada Olabilir Hurdacıların Sagı Solu Belli Olmaz, 7 8 De İsteyebilirler :) Şunuda Unutmamak Lazım 306 GTI Motoru Aşırı Yakıt Tüketir, Benım Şahsi Görüşüm Çokta Keyifli Bir Makine Değil. 206 GTI Motoru EW10 Her Şekilde Daha İyi, Parça Çok Parça Bol Oldugundan Fiyatlarıda Uygun.
ewet parçaları daha kolay bulunuyo aslında mantıklı olarak daha iyi motor hem daha yeni model hemde daha çok parçaları olduğu için fiyatlar uygun :) var mı EW10 temiz sıkıntısız piyasalarını bilen
şimdi şöyle bir durum var araba çalışsın ya yürü kullan ki genelde kullanıldığında yapıyor böle bi 10 dk geçsin kendi stop ediyor ve bir daha çalışmıyor anca üzerinden bi kaç saat geçicek ki anca öyle benim aklıma ne geldi beyinden yapyor diye geldi yada benzin mi geliyo benzinemi boğluyo anlamadım neler olabilir dediğim gibi ısınsın 10 dk çalışsın stop ettimi marş dönüyo tam alıyo saniyesinde tekrar stop ediyo bütün gün onunla uğraştım bulamadım sebebini beyinden yapıyorsa problem değil Ms sisteme geçiceğim için fazla problem değil ama mekanik olduğunu sanmıyorum ki bana kalırsa kesin ve kesin beyinden olduğunu düşünüyorum ne diyosunuz ?
Mesela bu olayı yarım saat önce yaptı çalışmadı bastım bastım çalışmadı kapalı garaja zor girdim şimdi gittim bastım daha dönmeden aldı sanki beni bekliyormuş....
Ya ne çektim bu 205'ten bee arkadaş :(
Reklamıda mutlaka izleyin
https://www.facebook.com/photo.php?v=1461928354045671&set=vb.1419583588280148&type=2&theater
crazydog
15-06-2014, 14:08
Bu Arada Böyle 205ciler Bir Aradayken İstanbul İçi Bir Kahve Bulusması Yapalım Derim, Konuya Yazan crazydog Alican İle Buradan Tanısmıstık, Yüz Yüze Muhabbetimiz Gayet İyi :) İstanbul İcinde Olan Aklı Bası Yerinde Seviyeli Diger Kullanıcılarlada Tanısmak İyi Olur Düşüncesindeyim :soru:
Ara beni boya beni :D Aynen şöyle bi ayar verelimde tüm 205 ler toplanalım :icon_tup:
Ara beni boya beni :D Aynen şöyle bi ayar verelimde tüm 205 ler toplanalım :icon_tup:
Nerdesin sen bea dun erdem abiyleydik :))
crazydog
15-06-2014, 14:30
Nerdesin sen bea dun erdem abiyleydik :))
hasta yatıodum evde yaa ebeminkini tersten görmüş şekilde :D haberinizi aldım bu sabah çok kıskandım desem yeridir :D
Ara beni boya beni :D Aynen şöyle bi ayar verelimde tüm 205 ler toplanalım :icon_tup:0900 900 205 Kod Adı: BALLEY :)
Nerdesin sen bea dun erdem abiyleydik :))Onurcan Onunki 8V Bir Gün Önceden Haber Vermen Lazımdı Anca Gelirdi Ahahaha :D
hasta yatıodum evde yaa ebeminkini tersten görmüş şekilde :D haberinizi aldım bu sabah çok kıskandım desem yeridir :DHaftaya Gideriz Arap Gene Muhabbet Bol Sen Cuma Namazından Sonra Cıkarsın Yola :D:D
Göksel78
17-06-2014, 12:07
bu debi için atıyorum mesela başka bir aracın flowmetresi bizim araçlara uyuyor mu?
bu debi için atıyorum mesela başka bir aracın flowmetresi bizim araçlara uyuyor mu?BMW 3.18 3.20 Debimetreleri Oluyor. Ama Ayar Gerekir
Göksel78
17-06-2014, 13:46
pahalımıdır bu ? bizimkiler gibi ise ayar tutar mı?
pahalımıdır bu ? bizimkiler gibi ise ayar tutar mı?205`in Kendi Debimetresine Göre Daha Saglıklı Calısıyorlar, Rolanti Cok Dha Düzgün Oluyor. Bizzat Zamanında Kullanmıstım,
slowmotion
17-06-2014, 15:20
205`in Kendi Debimetresine Göre Daha Saglıklı Calısıyorlar, Rolanti Cok Dha Düzgün Oluyor. Bizzat Zamanında Kullanmıstım,
o debi bende şu an rölanti düzgün
o debi bende şu an rölanti düzgünDoğru Emrah Sana Gelmişti O Dedigim Gibi Rolanti Falan Cok Sorunsuz BMW Debimetrelerinde.
Göksel78
18-06-2014, 13:55
bunların bizim debiden farkı nedir? aynı gibi görünüyor. onunda içinde yay var...
bunların bizim debiden farkı nedir? aynı gibi görünüyor. onunda içinde yay var...Voltaj Aralıkları Farklı
Göksel78
18-06-2014, 14:15
bizim debilere yakın ayar yapamıyoruz dimi?
bizim debilere yakın ayar yapamıyoruz dimi?Daha Güzel Ayar Yapılabiliyor, :)
Göksel78
18-06-2014, 14:43
:) yani bizim debiler için güzel bir ayar var mı? veya ne yapabiliriz bizim debilere. sök at dışında :)
Göksel78
18-06-2014, 14:45
birde şu alt kulak fotosu için bir gelişme varmıydı :)
crazydog
18-06-2014, 23:05
0900 900 205 Kod Adı: BALLEY :)
Onurcan Onunki 8V Bir Gün Önceden Haber Vermen Lazımdı Anca Gelirdi Ahahaha :D
Haftaya Gideriz Arap Gene Muhabbet Bol Sen Cuma Namazından Sonra Cıkarsın Yola :D:D
Töbe haşaaa daaa yeni görüom bunları ben bugünden çıkım yola ozmn ya kasmıyalım hiç ahauahuhauuha :D
velisilit
19-06-2014, 00:58
O araba calsmaz arkadaslar çünki iki ailenin hakki var o arabada çalissa bile motor yer o araba yürüse bile icra alir onu çünki icralik o araba ... bak bir seneyi geçti bizden para alali hala yürumedi o araba
O araba calsmaz arkadaslar çünki iki ailenin hakki var o arabada çalissa bile motor yer o araba yürüse bile icra alir onu çünki icralik o araba ... bak bir seneyi geçti bizden para alali hala yürumedi o araba
Tesekkur ederim tavsiyen icin ama kimse senin parani yemedi en guzel karari zaten mahkeme vericektir.ayni zamanda aracimin yuruyup yurumiyecegini sana sormicam...Se devam et mahkemelik olay ile alakali buraya yazip birde masum masumm konusmaya. Bu araba icraliksa icralik senide alakadar etmez
Göksel78
23-06-2014, 14:25
elektrik sistemi olarak değişmesi gereken neler var? yani 100000 bin bakımı gibi. mesela bobin, buji kalbloları, dist kapağı, meksefe vb...
Göksel78
24-06-2014, 16:43
merhaba;
kimse yok sanırım. :) birşey daha sorayım. bizim araçlarda kullanılan elektrik kablo ölçüleri varmı elinizde. yani müşür ve beyin için atıyorum 1mm lik, farlar için 2 mm lik, sogutma fanı için 4 mm lik gibi. tşk ederim bu bilgi benim için önemli de. ona göre kablo ayarlaması yapacağım. yani nereye kaç mm lik kablo kullanmam gerek :)
slowmotion
24-06-2014, 16:55
merhaba;
kimse yok sanırım. :) birşey daha sorayım. bizim araçlarda kullanılan elektrik kablo ölçüleri varmı elinizde. yani müşür ve beyin için atıyorum 1mm lik, farlar için 2 mm lik, sogutma fanı için 4 mm lik gibi. tşk ederim bu bilgi benim için önemli de. ona göre kablo ayarlaması yapacağım. yani nereye kaç mm lik kablo kullanmam gerek :)
çıkana göre ölçüp alsanız bence daha iyi olur
Göksel78
24-06-2014, 17:22
o zaman aracı söktüğüm vakit fara giden beyine,müşürlere giden, fan motoruna giden vs.. kablolardan birer örnek alarak gitsem iyi olacak :)
slowmotion
24-06-2014, 17:59
o zaman aracı söktüğüm vakit fara giden beyine,müşürlere giden, fan motoruna giden vs.. kablolardan birer örnek alarak gitsem iyi olacak :)
Aractan cikmis tesisat var. Ama arac bir yerde kumpas is yerinde. Ölcünceye kadar siz tesisati yenilersiniz :D
Göksel78
25-06-2014, 08:35
tşk ederim :) ben tesisatı değişik biçimde çekeceğim. yani aracın ctn hararet gösterge grubu kablolarını aynı debi yağ basınç grubunu ayrı çekeceğim. aracı sökünce ortaya çıkacak herşey zaten. ona görede kabloları alacağım. motor kablo demeti direk beyine mi gidiyor acaba?
Göksel78
15-07-2014, 09:39
Emirhan aracı ne yaptın?
Göksel78
22-09-2014, 13:01
http://i.hizliresim.com/PEoar9.jpg (http://hizliresim.com/PEoar9)
merhaba;
uzun bir aradan sonra motor üzerindeki parçaların sökümüne başladım ve ilk olarak resimdeki parçalara ulaştım. bu parçaların sadece CTN hararet müşürünün ne olduğunu biliyorum. diğerlerinin hakkında bilgim yok. :) ayrıca bu mişürlerin bağlı olduğu soketlerin içleri artık özelliğini yitirmiş. yenilerini bulmak mümkün müdür yoksa başka soket sistemine mi geçmek daha mantıklı bilemiyorum. Ayrıca kabloların çoğu sertleşmiş ve özelliğini yitirmiş. 20 sene öncesine ait kablolar ile şimdiki kablolar arasında tel farkı var *****. Bu tesisat için ortalama 1,5 veya 2 lik kablo kullansam ( sensör gurubu için ) uygun olur mu? acil görüşlerinizi rica ediyorum. veya farklı önerileriniz nelerdir? tşk ederim.
Emre Ekrem
22-09-2014, 13:23
306 GTi motoru 6 ileriydi elektrik tesisatı ve beyni ile beraber 4'e anlaştım.Ufak kapora verdim ama alıp almıyacağım daha belli değil çünkü EW10 motoruda bakıyorum ilerisi için oda olabilir.
Kaç kilometrede olduklarına dair bilgi aldın mı?
Göksel78
23-09-2014, 09:54
http://i.hizliresim.com/PEoar9.jpg (http://hizliresim.com/PEoar9)
merhaba;
uzun bir aradan sonra motor üzerindeki parçaların sökümüne başladım ve ilk olarak resimdeki parçalara ulaştım. bu parçaların sadece CTN hararet müşürünün ne olduğunu biliyorum. diğerlerinin hakkında bilgim yok. :) ayrıca bu mişürlerin bağlı olduğu soketlerin içleri artık özelliğini yitirmiş. yenilerini bulmak mümkün müdür yoksa başka soket sistemine mi geçmek daha mantıklı bilemiyorum. Ayrıca kabloların çoğu sertleşmiş ve özelliğini yitirmiş. 20 sene öncesine ait kablolar ile şimdiki kablolar arasında tel farkı var *****. Bu tesisat için ortalama 1,5 veya 2 lik kablo kullansam ( sensör gurubu için ) uygun olur mu? acil görüşlerinizi rica ediyorum. veya farklı önerileriniz nelerdir? tşk ederim.
GTİ ciler :)) neredesiniz?
boosted_pug
24-09-2014, 00:42
Soldan sağa dogru yazarsak
Yağ basınç ikaz ışığı
Yağ sıcaklık göstergesi için
Su sıcaklık ecu için
X
Su sıcaklik gösterge icin
Fan müşiri
Gibi gözüküyor :) bunlari test etmek icin tek kablolulari hizli bi şekilde saseye değdirip cekersen hangi ikazi calistirdigini göstergede görebilirsin hibrelerin kipirdamasi lazim
Kablo capi 1 ila 1.5mm ideal üzerindeki kalinliklar gereksiz olur soketler elektrik malzemesi satanlardan veya tüpcülerden Temin edilebiliyor. Kolay gelsin.
Göksel78
24-09-2014, 10:00
tşk ederim. :) tüpçü derken :)
mannerboy
24-09-2014, 10:05
en soldaki yağ basınç
2-yağ ısı
3-cts colant temp sensör
4-yağ lambası ikazı
5-hararet 110 dereceye gelince ikaz verdiren sensör
6-harareti gösteren sensör doğrusu bunlar
3-5-6 arka tarafta bir arada yer alırlar yerleri farketmez takarken
Göksel78
24-09-2014, 10:55
http://i.hizliresim.com/gLyV92.jpg (http://hizliresim.com/gLyV92)
özür dilerim ama bu parçalardan 2 ve 5 i termostadın arkasından söktüm. yani ikiside ısı ile alakalı. 2 nin yağ ısı olma ihtimalini düşünemedim sogutma suyuna bağlı. 6 yı ise şanzıman üstünden aldım. Geri vites mişürü olabilir mi bu? ayrıca soketlerini birebir nereden bulurum?
kablo olarak ta 1 mm kalın tel kullanacagım normal tel yani elektrik teli. ozel oto telleri normalin 3 katı fiyatı var. normal telde işimi görecek inşallah. bu süreçte destek verirseniz çok sevinirim.
ayrıca bu motor bloğunu nasıl zahmetsiz temizleyebilirim? yağ çöz, sulandırılmış porçöz vb materyaller için görüşlerinizi bekliyorum. :)
BahadırALTUN
24-09-2014, 11:33
.........
kablo olarak ta 1 mm kalın tel kullanacagım normal tel yani elektrik teli. ozel oto telleri normalin 3 katı fiyatı var. normal telde işimi görecek inşallah. bu süreçte destek verirseniz çok sevinirim.
Kabloların yüksek ısıya dayanıklı olması gerekir . Normal kablo kullanmanızı önermem.
Göksel78
24-09-2014, 14:17
kablolar 70-100 dereceye kadar dayanıyor. Ayrıca kablo koruyucusu içerisinden geçireceğim. sıcaklık konusunu pek düşünmüyorum da iletkenlik olarak fark olurmu bilemiyorum. ayrıca kabloları alışılagelmiş yerlerden değil daha sakin müsait yerlerden çekeceğim.
mannerboy
24-09-2014, 14:20
ısı müşürleri farketmez yağ ısı su ısı aynı mantıkta çalışıyolar boşta olan kabloları şaseye deydirince zaten kadranda ne olduğuna dair bi ibare vericektir beyaz geri vites müşürü evet
Göksel78
24-09-2014, 15:36
tşk ederim. o zaman kablolar için sıkıntımız yok. normal kablo çünkü. motor bloğunun temizliğini nasıl ve ne ile yapmamı tavsiye edersiniz? ayrıca sonrasında ince galvaniz veya gri sprey boya atmayı düşünüyorum bloğa.
Göksel78
25-09-2014, 10:37
http://i.hizliresim.com/gLVPA3.jpg (http://hizliresim.com/gLVPA3)
soketin birini söktüm içindeki parçayı çıkarttım. çok uğraştırmadı içindekini çıkartmak. böylelikle sadece metal konnektörü alarak soketi komple değiştirme işinden kurtulmuş oldum:) + maliyet kaldı. tüm soketler için aynı işlemi yapacağım. bu iyi oldu şimdi :)
Göksel78
26-09-2014, 14:14
maalesef bu pin lerden bulamıyorum. Nereden bulabilirim.?
En guzeli bana gore yeni sistem cunku ben oyle yaptim simdi ms3 var komple yeni sistem sorunum sikintim yok devamli kullaniyorum allaha sukur bir sorun cikarmadi.
Sanada tavsiye Ederim goksel abi yada o kadar para vermeye gerek yok diyosan elektrik tesisatini onar yenile musurler soketleri yenile ve kullanmaya devam et .
Baya uzun zaman oldu ayri kaldik...
slowmotion
26-09-2014, 22:17
En guzeli bana gore yeni sistem cunku ben oyle yaptim simdi ms3 var komple yeni sistem sorunum sikintim yok devamli kullaniyorum allaha sukur bir sorun cikarmadi.
Sanada tavsiye Ederim goksel abi yada o kadar para vermeye gerek yok diyosan elektrik tesisatini onar yenile musurler soketleri yenile ve kullanmaya devam et .
Evet bayagi uzun ayri kaldik, 18 haziranda attigim pm lerin cevabini alamadim hala!!
Evet bayagi uzun ayri kaldik, 18 haziranda attigim pm lerin cevabini alamadim hala!!
Evet daha 2. Girisim ve devaminida getirerekten sana cok guzel cevaplari mesaj olarak telefondan attim ama belli ki alamamissin olsun sorun yok
slowmotion
26-09-2014, 23:43
Bekliyorum
Bekliyorum
Beklicek bisey yok telefonuna kac defa mesaj cektim aradim.
Göksel78
27-09-2014, 10:42
evet özlettiniz kendinizi :) Emirhan ben kabloları aldım hemen hemen motor bloğu üstündeki motora giden tüm kablolar sertleşmiş. dişi soketlerin bazıları özelliğini yitirmiş. motor bloğu görüldüğü üzere toz, kir, yağ dolu. soketler için bu pinlerden bulmam gerek. ayrıca radyatörün için çok paslı. onuda porçöz ile temizleyeceğim. motor bloğu için ne kullanacağımı bilemiyorum. onuda sulandırılmış radyatör temizleme maddesi var onunla yapmayı düşünüyorum. demek en sonunda ms e geçiş yaptın hayırlı olsun :) tüm arkadaşlara sesleniyorum (optimus prime) baplantıyı koparmayalım :)
boosted_pug
27-09-2014, 11:31
Pinler ve soketler anlarada satiliyor soket fiyatlari 5 tl den basliyo pin sayisina göre artiyor pinlerin tanesi 0.80 tl
Göksel78
27-09-2014, 14:17
Pinler ve soketler anlarada satiliyor soket fiyatlari 5 tl den basliyo pin sayisina göre artiyor pinlerin tanesi 0.80 tl
nereden bulabileceğimi yazabilirmisiniz? bana yaklaşık 40 adet pin lazım. bu pinlerin tam adı var ise internettende alabilirim. ama tanıdıgınız bir yer var ise yardımcı olursanız sevinirim.
Göksel78
01-10-2014, 11:58
http://i.hizliresim.com/ynVWoy.jpg (http://hizliresim.com/ynVWoy)
merhaba;
aracın muhtelif yerlerini sökme işlerim devam ediyor. şimdi bogaz kelebek şalterini söktüm ve içinin yağ içerisinde olduğunu tespit ettim. sanırım bu parçanın içinde yağ olmaması gerekiyor. yağın elektrik geçirme özelliği olduğu için bu devrelerde yağla kaplı olduğu için bir anormallik olduğunun kanısındayım. bu parça hakkında bilgi alabilir miyim? yağ normal mi veya bu yağ ne gibi sorunlara yol açar. acil görüşlerinizi rica ediyorum :)
bu arada kimse bana yardım etmiyor :)
Göksel Hocam Sımdı Reismlerinizi Görünce 10 Sene Geriye Gittim Hakikatten, Bedavaya Bana Nostalji Yaşattınız Teşekkürler :D Acıkcası TPS Sensörünü Sökmüşsünüz Nasıl Toplayacaksınız Merak İçindeyim :) Bahsettiginiz Yağ Normal Gres Yag Sürekli Çalıştıgı İcin Sanırım Üretim Aşamasında İçlerine Uygulamışlar. Bu Arada İstanbulun Neresindesiniz?
Göksel78
16-11-2014, 15:01
Hocam tşk ederim. Vallahi bu başlangıçtı acıkçası. debi, dist. hiçbirşey bırakmadım hepsini söktüm :) akşamları iş dönüşü yıkıyor, yağlıyor birşeyler yapıyorum açıkçası. motoru boyadım bu arada resimleri inşallah paylaşacağım. açıkça söyliyeyim araba motora yakışmadı :) fakat bazı desteksi konularda yanlız kaldım. arkadaşların hepsi kayboldu. kaderimle başbaşa kaldım. inşallah işin içinden kendim çıkabilecegim. Allah büyük :) şimdi debinin içindeki aşınan silecek kısmı için radikal birşeyler düşünme çabasındayım. elektronikçi arkadaşlarıma bir danışacağım neler yapabiliriz diye.
Hani Nerdesiniz 205`ciler, Kapattınızmı Sezonu :)
http://i.hizliresim.com/jvJm8m.jpg