Orijinalini görmek için tıklayınız : astra j 1.6 cdti
Almanyada satışa başlanmış 2014 ortalarında ülkemiz yollarında da görmeye başlıyacağız.
Der Opel Astra 5-Türer Konfigurator | Stellen Sie sich Ihr Fahrzeug zusammen - Opel Deutschland (http://www.opel.de/fahrzeuge/modelle/personenwagen/astra-5-tuerer/konfigurator.html#trim)
http://www.opel.de/content/dam/Opel/Europe/germany/nscwebsite/de/01_Vehicles/01_PassengerCars/New_Astra_Hatchback/01_ModelOverview/04_PDF/Astra_Preisliste_20131111_1.0.pdf
Gerizekalı opel ya şu h kasada getirseydi 1.6 cdti ne çok satardı kim bilir.
J kasa gibi gülle de olmazdı..
nerden baksan 1.5 tondan fazladır...
nerden baksan 1.5 tondan fazladır...
1503 kg, sunroof jant falan eklersek 1600 lere yaklaşır.. Opellerin sıkı diyete ihtiyaçları var bence
o kıloyla 0 100 lerı anca 10.5 fln gelır belkı uzunda sansları olur dıye dusunuyorum...
136 hp güzel bir güç maşallah
darkmoon
12-11-2013, 22:27
10 yıl sonramı aklı başına geldi astra h kasadan beri insanlar 1.6 dizel dedi durdu yıl oldu nerdeyse 2014 daha yeni 1.6 dizeli j kasaya koydular tebrikler ekmeği yiyen yedi atı alan üsküdarı geçdi vw geçdim mercedes bmw bile 1.6 dizele geçdi opel birde halk sınıfı üretim yapıyor güya yıllarcana neyi bekledi 1.6 dizel için çok merak ediyorum.. satıcakmı tabiki hayır akranları pazarı ele geçirdi çokdan ancak ufak bir ekmek kapıcak..
astrayı severim o ayrı heleki j kasanın sedanını çok tutuyorum tepkim aracın kendine değil markanın stratejisine..
MertSerhanÖ.
12-11-2013, 22:31
yav çok ağır :/ performansı geçtim büyük ihtimal 136 hp ve düşündüğüm kadarı ile baya bi yüksek torku yakıt için yapmışlardır. çünkü o kiloyla yine yakar o araba:/
En boş paketinde teyp mi yok bana mı öyle geliyor :)
o kıloyla 0 100 lerı anca 10.5 fln gelır belkı uzunda sansları olur dıye dusunuyorum...
10,3 . 200 de top speed belirtilmiş katalogta. pdf yi incelerseniz görebilirsiniz aşağılarda (42.sf)
Bence ekonomik olacaktır bu araç ama geç kalınmış bir hareket,fiyatları da epey yüksek olacaktır
10,3 . 200 de top speed belirtilmiş katalogta. pdf yi incelerseniz görebilirsiniz aşağılarda (42.sf)
bakmamıstım valla ne yalan soluyum :) dogru tahmınde bulunmusum :)o hp lere gore performansı cok dusuk(kılosundan dolayı sanırım)
Sedan'da beklediğim bir motor, Türkiye pazarında iç hacmi yeterli şık bir sedan Astra fakat güçlü bir dizel motorun eksikliğini çekiyor bence.
Arkadaşımın HB Astrasına neredeyse gün aşırı biniyorum, genel anlamda beğeniyorum, o ağırlığı 1248cc Multijet ile kombine etmek çok mantıklı gelmiyor bana. Bu sebeple bence Astra ve Insignia için güven bir alternatif olacak bu motor. Sıradaki adımı şanzıman konusunda bekliyoruz.
1.6 cdti insignia gelmeden opel plazanın kapısının onunden geçmem
1503 kg, sunroof jant falan eklersek 1600 lere yaklaşır.. Opellerin sıkı diyete ihtiyaçları var bence
güzel tahmin :D
Fahrzeuggewicht abhängig von Motorisierung: von 1373-1590
Tankinhalt (l) 56
Anhängelast gebremst (12% Prüfsteigung) / ungebremst (kg) abhängig von Motorisierung: 850-1500 / 670-750
Zul. Gesamtgewicht (kg) abhängig von Motorisierung: 1885-2080
fiyatı 70tl olur muhtemelen
Dolusu en az 80 tl olur hatta aşar, kilosu ciddi yüksek. Citro ve pejo 130 kg civarı c4 picasso ve yeni 308 i hafiflettiler. Bu onlara göre çok ağır. Üstelik PSA nın blue HDI motorları da geliyor 3 lt tüketimli. Opelin işi yine zor. Fiyatı 65-70 seviyesinde tutarsa satar.
27000 euro almanya fiyatı var :D
S.Özeren
13-11-2013, 12:03
fiyatı 70tl olur muhtemelen
şuan dolu cosmoda fiyat zaten 70 :)
2016'da bekliyordum ben , 2014 sürpriz oldu opel'in kendi motoru mu acaba ?
i-vtec07
13-11-2013, 12:17
atı alan üsküdarı geçti opel ve honda çok daha önce getirmeliydi bu 1.6 dizelleri :)
şuan dolu cosmoda fiyat zaten 70 :)
2016'da bekliyordum ben , 2014 sürpriz oldu opel'in kendi motoru mu acaba ?
evet opelin kendi geliştirdiği bir ünite ilk zafira ile geldi.
Hemde ne satardı abi bende hep demişimdir bunu 1.3 cdti şehir içi yoruyordu adamı
darkmoon
13-11-2013, 23:44
evet opelin kendi geliştirdiği bir ünite ilk zafira ile geldi.
Benim bildiğim combo larda falanda kullanılan 1.6 cdti olarak geçen fiat ın 1.6 jtd motoru gene.. tek farkı opel mühendisleri motoru komple aliminyumdan imal etmişler diye biliyorum.. zaten opeller ağır araçlar birde motorla sanırım ek yük bindirmek istememişler alimunyumdan yapmışlar motorları..
Burdada motorun gene fiat tabanlı olduğu yazıyor.
2013 Vauxhall Zafira Tourer 1.6 CDTi Review | Autocar (http://www.autocar.co.uk/car-review/vauxhall/zafira-tourer/first-drives/vauxhall-zafira-tourer-16-cdti-first-drive-review)
aşağıda paylaştığım opelin kendi duyuru sitesine göre almanya ve amerikadaki araştırma ofisinin ortak çalışması ile geliştirilmiş bir ünite ve başka hiç bir ünite temel alınmamış.
New 1.6-liter diesel engine continues powertrain renewal at Opel (http://media.opel.com/media/intl/en/opel/news.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2013/opel/01_16_new_opel_diesel.html)
Benim bildiğim combo larda falanda kullanılan 1.6 cdti olarak geçen fiat ın 1.6 jtd motoru gene.. tek farkı opel mühendisleri motoru komple aliminyumdan imal etmişler diye biliyorum.. zaten opeller ağır araçlar birde motorla sanırım ek yük bindirmek istememişler alimunyumdan yapmışlar motorları..
2013 Vauxhall Zafira Tourer 1.6 CDTi Review | Autocar (http://www.autocar.co.uk/car-review/vauxhall/zafira-tourer/first-drives/vauxhall-zafira-tourer-16-cdti-first-drive-review)
Until now, Vauxhall has mostly used diesel engines based on existing units from Fiat and Isuzu. Indeed, Vauxhall-Opel had a Powertrain Engineering centre in Turin, which was born out of its alliance with Fiat
burada da motorun fiat ortaklığı dışında geliştirildiği söylenmiyor mu? ben mi yanlış anlıyorum
darkmoon
14-11-2013, 13:17
Until now, Vauxhall has mostly used diesel engines based on existing units from Fiat and Isuzu. Indeed, Vauxhall-Opel had a Powertrain Engineering centre in Turin, which was born out of its alliance with Fiat
burada da motorun fiat ortaklığı dışında geliştirildiği söylenmiyor mu? ben mi yanlış anlıyorum
orda diyorki bugüne kadar vauxhall yani opel çoğunlukla dizel motorda fiat ve isuzunun mevcut aynı dizel motorlarını kullandı.. opel ve fiat turinde ortak bir mühendislik merkezi açmış..
zaten mantıklı düşünülürse opelin turinde yani torino italyada fiatın kalbinde merkezinde ne işi var.. alman markası neticede almayada o kadar yer varken niye italyada yer açsınki..
bu porschenin gidip ferrarinin yanında fabrika kurması gibi bir şey olur :)
Şimdiye kadar çoğunlukla Isuzu ve Fiat tabanlı üniteler kullanıldığını belirtmiş, Turin'deki Fiat ittifakıyla doğan aktarım mühendisliği bölümü var diyor abi, orda tasarlanmış olabilir ama Fiat altyapısı kullandığını düşünmüyorum ben bugüne kadar nerde okuduysam tamamen Opel'e ait olduğundan bahsediliyor bu motorun.
darkmoon
14-11-2013, 13:22
Şimdiye kadar çoğunlukla Isuzu ve Fiat tabanlı üniteler kullanıldığını belirtmiş abi.
Evet bende aynısını yukarda yazdım :)
orda diyorki bugüne kadar vauxhall yani opel çoğunlukla dizel motorda fiat ve isuzunun mevcut aynı dizel motorlarını kullandı.. opel ve fiat turinde ortak bir mühendislik merkezi açmış..
zaten mantıklı düşünülürse opelin turinde yani torino italyada fiatın kalbinde merkezinde ne işi var.. alman markası neticede almayada o kadar yer varken niye italyada yer açsınki..
bu porschenin gidip ferrarinin yanında fabrika kurması gibi bir şey olur :)
haklısınız, ben üstünkörü bakmışım cümleye :)
darkmoon
14-11-2013, 13:36
haklısınız, ben üstünkörü bakmışım cümleye :)
sorun yok :) opel güzel araçlar üretsinde ben severim opeli araçlarınıda
ama nedense şu motor işini bir türlü tutturamıyor ya çok güçsüz motorlar koyuyor yada çok yakan güçlü motorlar koyuyor bir türlü dengeyi arayı ayarı tutturamadı..
birde hep geç kalıyor şu 1.6 dizelde nerden baksan rahat 7-8 sene geçikdi astra h ile 1.6 dizel furyasına giricekdi hatta son makyajlı kasa vectralarda bile yetişirdi o zaman d segmentinde çok daha kuvvetli olurdu insignilarda direk 1.6 dizel motor opsiyonu ilede girseydi efsane satardı opel yok satardı..
ama işde yıl olmuş 2014 hala 1.6 dizel opel diyoruz..
sorun yok :) opel güzel araçlar üretsinde ben severim opeli araçlarınıda
ama nedense şu motor işini bir türlü tutturamıyor ya çok güçsüz motorlar koyuyor yada çok yakan güçlü motorlar koyuyor bir türlü dengeyi arayı ayarı tutturamadı..
birde hep geç kalıyor şu 1.6 dizelde nerden baksan rahat 7-8 sene geçikdi astra h ile 1.6 dizel furyasına giricekdi hatta son makyajlı kasa vectralarda bile yetişirdi o zaman d segmentinde çok daha kuvvetli olurdu insignilarda direk 1.6 dizel motor opsiyonu ilede girseydi efsane satardı opel yok satardı..
ama işde yıl olmuş 2014 hala 1.6 dizel opel diyoruz..
Bende opeli çok severim sıfır aldığımız astra h etkisi çok büyük tabi bunda. 1.6 dizel ünite vectra c, astra h ile kullanılıp insignia ve astra j ile gelse gerçekten vw çok zorlanırdı.
1.3 ü millete 70 cvarlarından kitlediler dolu cosmoları
1.6 ne olacak acaba :D
fiat tayken motor tü kaka
opele geçti mi altın :hehe:
darkmoon
14-11-2013, 15:49
Ben her bu tip c segmenti sedan araç konusunda diyorum bence şu anda para perfromans doğrultusunda piyasadaki en iyi sedan c sınıfı araç linea 1.6 dizel full+full en dolusunu alsan 50 bin tl yi geçimiyor bir chip yapıcaksın o motora tamamdır..
Linea nın bence tek eksisi opsiyonda bile bir cam tavan yada sunroof opsiyonu yok olsa şahane olurdu ciddi anlamda çok iyi satardı..
Ben her bu tip c segmenti sedan araç konusunda diyorum bence şu anda para perfromans doğrultusunda piyasadaki en iyi sedan c sınıfı araç linea 1.6 dizel full+full en dolusunu alsan 50 bin tl yi geçimiyor bir chip yapıcaksın o motora tamamdır..
Linea nın bence tek eksisi opsiyonda bile bir cam tavan yada sunroof opsiyonu yok olsa şahane olurdu ciddi anlamda çok iyi satardı..
katılıyorum
bana kalırsada
mercekli far , sunroof ,multimedya sistemi yok
birde araç yerden gereksiz yüksek fabrikasyon olarak
teknik ya da güvenlik ekipmanlarına kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum
gerçi hala yoktur olm esp asr yazmıştır koymamıştır geyiğinde olan var :D
ama sonuç olarak birde tip genç nesile hitap etmiyor sanırım
çevremde yaşıtlarımda bir tek bende var , gerçi bende d e segmentlerinin hastasıyım ruhum çürümüş sanırım :p
ben 2011 de aldığım hafta 2012 ler çıkmıştı
o konuda fiyat konusunda da şanslıyım sanırım :)
darkmoon
14-11-2013, 17:43
50 bin tl ye linea nın en dolusuna almanın ancak en boşunu alıyorsun bana o açıdan anlamsız geliyor..
S.Özeren
14-11-2013, 17:44
1.3 ü millete 70 cvarlarından kitlediler dolu cosmoları
1.6 ne olacak acaba :D
fiat tayken motor tü kaka
opele geçti mi altın :hehe:
4. opelim bu benim
yalnız ben tam tersi düşünüyorum
1.6 olsun ama yine multijet olsun
kırmızı sedan 1.6 cdtı cosmo + sunroof :rolleyes: içinde yatarım walla :D
1.6 cdti cosmo astra 50k olsa hayat bayram olsa :D
comboların 1.6 dizelleri fiat motor doğru zaten araba komple yeni doblonun aynısı..
bu 1.6 cdti 136 hp motor farklı ve opelin kendi geliştirdiği motor
kişisel yorumum: dsg ve edc gibi bir şanzıman olmazsa çok büyük satış performası olmaz gibi..
İbrahim33
28-01-2014, 08:51
müjde :) mart ayının sonuna doğru gelecekmiş.
barakuda26
28-01-2014, 11:34
cosmosunun fiyatı 80'den aşağı olmaz. hele şu piyasa koşullarında.
tofaş ceo'su otomobil fiyatlarının martta artacağını söylemiş artık ne kadar doğru olur bilemiyorum.
araç çok ağır ve opel gercekten 1.6 dizele geçmekte çok geç kaldı
Yav benim passatım bile 1500kg değil bu astra nasıl 1500kgdan fazla oluyor aklım almıyo:D
EmrahErdogan
29-01-2014, 07:31
1,3 Dizelini kullanıyorum . 1,6 Dizel muhteşem olur .
İbrahim33
29-01-2014, 09:05
astra j 1.3 dizelden alınabilecek en iyi verim nedir ? böyle eti senin kemiği benim cinsinden ?
Evvela kendilerine güzel adam akıllı bi otm vites sistemi icat etsinler..
Sonrasında 1.6 dizel motorla kombine etsinler
İstanbul da bi yerden bi yere gitmek 2-3 saat sürdüğüne göre manuel dizel ne işe yarar...