Orijinalini görmek için tıklayınız : Megasquirt Beyin yapanlar...?
Peugeot 205 GTi aracımın motoru sıfırlanmış olup elektrik tesisatı yapılmıştır ancak elektrik tesisatı yapılırkende arabayı çalıştırırkende baya bi sorunlar stres çoğu şeyi yaşadım aslında hiç oynamadan MS sisteme geçicektim ama çalışsın öyle dedim ve bugün yuvamıza döndük...
205 GTi aracım için şimdi MS (megasquirt) sisteme geçmeyi düşünüyorum ve bu araç için bu sistemdeki fikirlerin çoğunluğunu bildiğim için 2 yapan arkadaş var...Biri KEMAL ERTEK , İkincisi ise Magic MURAT fiyat aldım nasıl aldım şöyle;
KEMAL ERTEK : Microsquirt beyinle beraber kablo tesisatı,sensör flan filan malzemelerle birlikte 1500TL fiyat aldık.
MAGİC PERFORMANCE ( MURAT ) : Megasquirt V3 beyinle beraber gereken ekipmanlarla birlikte 2200TL fiyat aldık ...
Tabi ikisiylede pazarlık yapmadık...Kendim alıp yapmayı düşündüm ama anlamam bi kaç tanıdığım kendin al yap basit yaparsın dedi bana hiç öyle gelmiyo öyle olsa ustaları olmazdı birde wideband ve ayar kısmı var .
MS sistemi daha yapan kimler var acaba kullandıkları beyin ve fiyat olarak paylaşırsanız sevinirim ayrıca İSTANBUL'da olması gerekiyor...
Tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir acaba kimleri önerirsiniz yada kimler var yapan kim ben yaparım der ve ne malzeme kullınıcak ve fiyat nedir paylaşırsanız sevinirim...?
Talih.b16
13-11-2013, 19:18
bence bu fiyatları buraya yazarken ustalardan izin alman gerekir..
bladerk erkut abi var haftasonları istanbula gelip yapabilir kendisi
ms v3 alana kadar
aem ems4 alınır daha keyifle binersiniz
piston garaj Erkut var o yardımcı olabilir
ChtArdARSL
13-11-2013, 19:22
Bende ms yapıcaktım Aem ems 4 aldım kafamda rahat arabamda :)
Ahmet Saraçoğlu
13-11-2013, 19:24
mengü abi var.
tamam ama benım aracım 205 GTi ve şöyle birşey var piyasadaki araçların hemen hemen hepsi MS ile yürüyo bakalım daha fikirleri olan...
Piston garaje Erkut abi halleder benim 205 im gayet iyiydi,arayıp fiyat alabilirsiniz
bence bu fiyatları buraya yazarken ustalardan izin alman gerekir..
fiyatları yazdım açık açık sebebi bana bu fiyatlar verildi niye saklıyım ki ?
Piston garaje Erkut abi halleder benim 205 im gayet iyiydi,arayıp fiyat alabilirsiniz
piston garaj erkut abinin teli flan var mı nerden ulaşabilirim?
hunteR-EX
13-11-2013, 19:26
ankaradan ms in babası erkut piston garage tek geçerim
mengü abi var.
mengü abi?
şimdi bende şöyle bişey sölicem size çok şey istiyorsun diceksiniz belki ama fiyatta uygun olması benim için önemli çünkü kullanılan malzeme aynı işte zaten ustaya kalıyo ayarlar flan
Talih.b16
13-11-2013, 19:30
ustana sorman daha iyi olurdu.herkese aynı fiyatı vermeye bilir farklı anlaşmalar yapabilir.he bu arada erkut hariç hiç bir ustayı tanımam savunma falan yapıyor olmasın
ustana sorman daha iyi olurdu.herkese aynı fiyatı vermeye bilir farklı anlaşmalar yapabilir.he bu arada erkut hariç hiç bir ustayı tanımam savunma falan yapıyor olmasın
evet haklısınız fiyat konusunda ayrıca piston garage erkut dmi nasıl ulaşırım yardımcı olabilirseniz sevinirim konuşup fiyat almak istiyorum
Talih.b16
13-11-2013, 19:36
0312 3944439 cebini kaybettim tel kırılınca gitti
ghibli06
13-11-2013, 19:38
şimdi bende şöyle bişey sölicem size çok şey istiyorsun diceksiniz belki ama fiyatta uygun olması benim için önemli çünkü kullanılan malzeme aynı işte zaten ustaya kalıyo ayarlar flan
bu tarz işlerde malzemenin salt fiyatı üzerinden gitmeyin, ben hep şunu derim, bir tablodaki boya tutarı max 20 tl dir, ama o boyanın oluşturduğu tablo bazen 20bin tl dir...
kafanı sadece MS e kilitleme derim, senin amacın aracına stand alone bir beyin takmaksa diğer alternatifleri de araştır...
Ahmet Saraçoğlu
13-11-2013, 19:41
mengü abi?
boostedpug nurdaki niki
Bladerk Erkut
0536 6924725
bu tarz işlerde malzemenin salt fiyatı üzerinden gitmeyin, ben hep şunu derim, bir tablodaki boya tutarı max 20 tl dir, ama o boyanın oluşturduğu tablo bazen 20bin tl dir...
kafanı sadece MS e kilitleme derim, senin amacın aracına stand alone bir beyin takmaksa diğer alternatifleri de araştır...
şimdi şöyle aracın beyin tesisatı sıkıntı çıkartıyo ve zaten MS sisteme geçme fikri vardı benim amacım disbiritörden debimetreden kurtulmak jetronic beyinden kurtulmak her sabah kalktığımda araba bugün çalışıcak mı diye düşünmek değil
Daha önce haltech kullandım ve memnun kaldım ama araba swaplıydı bu orjinal bi araba alternatifler ve fiyat aralığı benim için önemli ayrıca bu araçlar için MS ideal diye düşünen ve uygulayan bir topluluk var o yüzden MS olarak düşünüyorum
hunteR-EX
13-11-2013, 20:15
evet haklısınız fiyat konusunda ayrıca piston garage erkut dmi nasıl ulaşırım yardımcı olabilirseniz sevinirim konuşup fiyat almak istiyorum
Bladerk Erkut
0536 6924725
hunteR-EX
13-11-2013, 20:16
şimdi şöyle aracın beyin tesisatı sıkıntı çıkartıyo ve zaten MS sisteme geçme fikri vardı benim amacım disbiritörden debimetreden kurtulmak jetronic beyinden kurtulmak her sabah kalktığımda araba bugün çalışıcak mı diye düşünmek değil
Daha önce haltech kullandım ve memnun kaldım ama araba swaplıydı bu orjinal bi araba alternatifler ve fiyat aralığı benim için önemli ayrıca bu araçlar için MS ideal diye düşünen ve uygulayan bir topluluk var o yüzden MS olarak düşünüyorum
aynen katılıyorum hem fikiriz :)
Bu iş sadece fiyata bakılarak karar verilecek bir iş değildir. Paranın karşılığında ne alacağını dikkatli bir şekilde incelemen lazım. Sorun çıkınca saç baş yolda. 2 taraf var bu işte. Yaptırıp memnun olmayan ve MS tu kaka satıyorum diyen. Birde arabada MS mi vardı diye unutan yani memnun olan taraf.
Bu iş sadece fiyata bakılarak karar verilecek bir iş değildir. Paranın karşılığında ne alacağını dikkatli bir şekilde incelemen lazım. Sorun çıkınca saç baş yolda. 2 taraf var bu işte. Yaptırıp memnun olmayan ve MS tu kaka satıyorum diyen. Birde arabada MS mi vardı diye unutan yani memnun olan taraf.
tabikide mesela tanıdığım bir kaç kişi var MAGİC PERFORMANCE'den MURAT bu işi çok iyi yaptığı sorunsuz yaptığı ve kullananların hepsi çok memnun adam demek ki işini yapıyo 300,500 fazla ama adam işini iyi yapıyo ve aslında benim içinde önemli olan bu ve şimdilik düşüncem MURAT tamamen karar verdiğimde fiyat pazarlığı için konuşucam ve aracı teslim edicem tabi ilk önce ufak tefek eksikleri var onları bitiricem ondan sonra teslim edicem ...
brkkksln
13-11-2013, 21:38
dimi benim arabadada ms vardı unutmuşum :)
ms düzgün ellerde yapılırsa gerçekten sıkıntısız bindiryor araca adamı.
Ben sorunsuz biniyorum ve motorum swap 2.0 lt turbo
Bir suru 205 gordum ms li dertsiz tasasiz
Ayni motor ve gt30 lu iki arkadasimda haltech var bendede ayni turbo ve ms var hepimiz ayni mutluluktayiz
Firattoptas
14-11-2013, 07:46
daha önce yapımayan bir araç yaptım ve su üzerinde ms var sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum.erkut abi benim aracıma beyni bağlayan ustadır... ona tanısabilirsiniz
daha önce yapımayan bir araç yaptım ve su üzerinde ms var sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum.erkut abi benim aracıma beyni bağlayan ustadır... ona tanısabilirsiniz
erkut abi ile bir konuşucam onu bi kaç sevdiğim abimde söyledi ankaradan erkut diye tabi hala aklımda MAGİC PERFORMANCE'dan MURAT var işinin ehli olarak
MS ile uğraşana ve kafandan saç eksiltmektense, 900 dolar civarına Özgünden Aem EMS-4 al , tesisatını yap ve kafan rahat olsun.
Erdal Uzunoglu
14-11-2013, 11:53
Peugeot 205 GTi aracımın motoru sıfırlanmış olup elektrik tesisatı yapılmıştır ancak elektrik tesisatı yapılırkende arabayı çalıştırırkende baya bi sorunlar stres çoğu şeyi yaşadım aslında hiç oynamadan MS sisteme geçicektim ama çalışsın öyle dedim ve bugün yuvamıza döndük...
205 GTi aracım için şimdi MS (megasquirt) sisteme geçmeyi düşünüyorum ve bu araç için bu sistemdeki fikirlerin çoğunluğunu bildiğim için 2 yapan arkadaş var...Biri KEMAL ERTEK , İkincisi ise Magic MURAT fiyat aldım nasıl aldım şöyle;
KEMAL ERTEK : Microsquirt beyinle beraber kablo tesisatı,sensör flan filan malzemelerle birlikte 1500TL fiyat aldık.
MAGİC PERFORMANCE ( MURAT ) : Megasquirt V3 beyinle beraber gereken ekipmanlarla birlikte 2200TL fiyat aldık ...
Tabi ikisiylede pazarlık yapmadık...Kendim alıp yapmayı düşündüm ama anlamam bi kaç tanıdığım kendin al yap basit yaparsın dedi bana hiç öyle gelmiyo öyle olsa ustaları olmazdı birde wideband ve ayar kısmı var .
MS sistemi daha yapan kimler var acaba kullandıkları beyin ve fiyat olarak paylaşırsanız sevinirim ayrıca İSTANBUL'da olması gerekiyor...
Tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir acaba kimleri önerirsiniz yada kimler var yapan kim ben yaparım der ve ne malzeme kullınıcak ve fiyat nedir paylaşırsanız sevinirim...?
vallahı kardeşim seni tanımıyorum kemal ustayıda aracımızı suan magıc te yaptırıoruz ms ıtb motajı yapılıo
sunu söylemek isterim kimseyi övücek degilim ama bu ms nasıl biseyse gördüğüm kadarıyla ilk önce herkes fiyat alıyor ucuz olan yere yaptırıyor iş cözülemeyince ***** kişiye özelde aracımı yap dıe yazılıor facede ms lerını satılıga cıkartıolar ucuz iş iyi iş anlamına gelmez acele işede şeytan karışır bence fiyata aldanma murat fazlasıyla artı işciligini yapıcaktır pişman olmazsın
her zaman demısımdır 3 kuruş fazla olsun temiz olsun dürüst adam kazansın ...
vallahı kardeşim seni tanımıyorum kemal ustayıda aracımızı suan magıc te yaptırıoruz ms ıtb motajı yapılıo
sunu söylemek isterim kimseyi övücek degilim ama bu ms nasıl biseyse gördüğüm kadarıyla ilk önce herkes fiyat alıyor ucuz olan yere yaptırıyor iş cözülemeyince ***** kişiye özelde aracımı yap dıe yazılıor facede ms lerını satılıga cıkartıolar ucuz iş iyi iş anlamına gelmez acele işede şeytan karışır bence fiyata aldanma murat fazlasıyla artı işciligini yapıcaktır pişman olmazsın
her zaman demısımdır 3 kuruş fazla olsun temiz olsun dürüst adam kazansın ...
haklısın ki şöyle bir durum var şuan piston garage erkut ıle gorustum ve bana söyledıklerı sunlar;
bobinlerin değişmesi gerekiyormus
volan dişlisinin 60/2 olması gerekiyormuş ( sebebı arabada bır daha motor yapılırsa yada dıslı bı kacırırsa motor yersın dıyo )
TPS müşürünün değişmesi gerekiyormuş
krank sensörünüde o farklı yapıyormus daha saglam oluyormus
şimdi kararsızım şöyle kararsızım piston garageden erkut bunları soyluyo magıcten murat ıse bunları takmıyo bıldıgım kadarı ıle ılerıde sıkıntı yasamaktan korkuyorum...ayrıca erkut microquirt takıyo murat megasquirt ama ekstra olan parçalar var arada ve soyledıklerı kafa kurcalıyo...
Patisever
14-11-2013, 13:26
haklısın ki şöyle bir durum var şuan piston garage erkut ıle gorustum ve bana söyledıklerı sunlar;
volan dişlisinin 60/2 olması gerekiyormuş ( sebebı arabada bır daha motor yapılırsa yada dıslı bı kacırırsa motor yersın dıyo )
şimdi kararsızım şöyle kararsızım piston garageden erkut bunları soyluyo magıcten murat ıse bunları takmıyo bıldıgım kadarı ıle ılerıde sıkıntı yasamaktan korkuyorum...ayrıca erkut microquirt takıyo murat megasquirt ama ekstra olan parçalar var arada ve soyledıklerı kafa kurcalıyo...
ben öncelikle şunu söyleyeyim telafuz ettiğin isimler ms'in ustaları birisi kendı prensibini söyler diğeri kendi prensibini sen önce ne yapmak istediğine karar wer gerisini ustana bırak ama isim telefuz edip yazı yazmazsan iyi olur gereksiz yerlere gitmesin konu
Erdal Uzunoglu
14-11-2013, 13:36
vallahi karar senin kararın bizde senın gıbı yaptık incik boncugu düşündük magıc öncesınde kulagımızın arkası kaldı
söylenmez burda öncesınde ıtb ye verılen fıyatla ben muratta 2 tane araca ıtb yaptırabiliorum ...
kararını ver birisine yaptır memnunıyetını yada aksini buraya yazarsın takibini yapmıs oluruz hepberaber ...
chiefkadir
14-11-2013, 13:41
Konu Ms ise helede 205gti a Ms ise Erkut,u tek geçerim ..
Bence Ms takip memnun olmayanlar kendi basına kurcalayıp saçma sapan isler yapanlardir...
Patisever
14-11-2013, 13:43
kralda sensin chiefff :)
kralda sensin chiefff :)
hahaha cok guldumm
yavruyu gormeye gıdıcem hahah
vallahi karar senin kararın bizde senın gıbı yaptık incik boncugu düşündük magıc öncesınde kulagımızın arkası kaldı
söylenmez burda öncesınde ıtb ye verılen fıyatla ben muratta 2 tane araca ıtb yaptırabiliorum ...
kararını ver birisine yaptır memnunıyetını yada aksini buraya yazarsın takibini yapmıs oluruz hepberaber ...
itb ye ne fiyat aldın
Patisever
14-11-2013, 15:46
hahaha cok guldumm
yavruyu gormeye gıdıcem hahah
Ahh avukat ah bebek gibiydi carbon kutu elektrik tesusati Mavis kablolu son dakka soktuk sikinti cikinca yine istemedigim halde kaput alti
Erdal Uzunoglu
14-11-2013, 16:10
itb ye ne fiyat aldın
o benımle murat arasında söyleyemem kusura bakmayın
ama sunu söyleyebilirim ilk fiyatı verdıgınde hemen aracı bıraktım başla dedım
cünki önceki ustamızın verdıgı fıyatla arasında daglar kadar fark vardı ...
soyle soyleyeyim öncekı ustanın bana dedıgı
ms2 fıyatının yarısına
murat red106 ya
ms3 takıo
araca ıtb ms yapılıo gerı kalanı sen anla ...
Göksel78
28-01-2014, 12:11
Arkadaşlar merhaba;
adım göksel. 1994 1,9 GTi sahibiyim. forumu okuyorum ama dediklerinizden hiçbirşey anlamıyorum. Bu sistemler ne işe yarar. benim araç orjinal 95,000 binde ve hiçbirşey yapılmamış :)
boosted_pug
28-01-2014, 12:29
Arkadaşlar merhaba;
adım göksel. 1994 1,9 GTi sahibiyim. forumu okuyorum ama dediklerinizden hiçbirşey anlamıyorum. Bu sistemler ne işe yarar. benim araç orjinal 95,000 binde ve hiçbirşey yapılmamış :)
Aracinizda herhangi bir modifiye, distribütör, elektrik sistemi, akismetre vs. Sorununuz yoksa bu yazilanlar sizi hic ilgilendirmiyor. Bahsedilen sistem eski tip enjeksiyonlu araclari daha güncel ve saglikli hale getirmek icin kullaniliyor
Göksel78
28-01-2014, 12:39
selamlar...
bilgi için tşk ederim.
aracımda hiçbir modifiye yok. distributör sorunum yok sanırım. akışmetre ile oynanmış ama benzinde 1. vites 70, 2. vites 120 - 3. 150 sorunsuz görüyorum. ama rolantide dalgalanma var bazen ip gibi :) ve iyi bir ustaya avans ve debi ayarı yaptırmak niyetim. yardımcı olursanız çok sevinirim. bu konulara yabancıyım da :)
205 GTİ
Patisever
28-01-2014, 14:06
ms v3 alana kadar
aem ems4 alınır daha keyifle binersiniz
aem ms4 fransız arabalarını sevmıyor sıkıntı cıkartıyor istanbulda murat usta iyidir ankaradada mapperim erkut abi iyidir...