PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hırsızlığa karşı araç takip sistemi EV YAPIMI :)

onurakbas
20-11-2013, 01:24
Selamlar :) şimdi aklıma şöyle bir fikir geldi. Ben araç çalınmalarına karşı en iyi yöntemin bir takip sisteminin araç içince bulundurulması olduğunu düşünmekyeyim Sonuçta bu kanı bozuklar kafasına koyduktan sonra aracı bi şekilde götürebiliyorlar.Bu durumda takip sistemi olduğunda aracın nerede olduğunu rahatlıkla bulabiliyorsunuz.
Piyasada bu tarz sistemler satılmakta fakat aynı zamanda hizmet verdikleri için aylık/yıllık gibi belirli periyotlarla ücret alıyorlar.... Çözüm nedir.?

Diyorumki iphone gibi ya da samsungunda böyle bir hizmeti var. Telefon çalınmalarına karşı iphonumu bul gibi bir sistem var. Telefonunuz açıksa ve gps de açıksa eğer tam konumlandırma yapabiliyor telefonunuzu bir PC üzerinden anında bulabiliyorsunuz.
Buna bağlı olarak şöyle bir sistem kuracak olursak eğer.

**1 adet iphone (gps olsun yeter ikinci el de alınabilir kullanılabilir ama ekranı parçalanmış iphone 4 ler uygun olabilir. Farklı telefonlarda olabilir tabi ama sistem stabilitesi açısından iphone öneririm)
*** 1adet hat.
** çakmaktan usb şarj aleti
** bataryalı usb şarj cihazları çok gerek varmı bilmiyorum telefonun önüne 1 ya da daha fazlada olabilir seri bağlarsak eğer aracın çalışmadığı sürelerde telefonun pil süresini uzatmış oluruz diye düşündüm
** Sistemi kurmaya başlayalım:) iphone araç içinde gizli bir yere yerleştirelim içinde ekstra hiçbir prog olmasın güncelleme vs kapalı olsun GPS açık ve telefon açık kalsın yeter hatta aramalarada kapatabiliriz böylece telefonun şarj süresi uzar ve olası bi durumda donma kapanma gibi sorunlar yaşamamış oluruz. Telefonu çakmak şarj kitiyle aküye bağlayalım burada biraz elektronik işcilik gerekicek şarj cihazını söküp direk bir kabloyla aküye gireceğiz. Ve araya seri olarak usb bataryalı şarj cihazları ekleyebiliriz. İphone kullanılmayacağı için en az 2 gün açık kalır diye düşünüyorum 3şarjlık bir usb şarj aletinden 2adet seri bağlasak 15 gün telefon açık kalabilir hiç şarj olmadan ki zaten araçtan sürekli şarj olacak telefonumuz.
Şimdi eve gidip pc başında icloud ya da telefonumuzn sistemi neyse ona girip telefonumu bul demek :) böylece araç nerde anlık izleyebiliriz.

Bilmiyorum kafamdaki tasarım bu ama sizlerin yorumlarıda çok önemli sizce artıları eksileri nelerdir ? Uygulanabilir bir sistemmidir ? Hatta bişiler ekleyip sistemi geliştirebiliriz diye düşünüyorum :)

Mr.K
20-11-2013, 01:28
aynı sistem benimde kafamda var fakat şarj olayını çözümlicek bişey bulamadım :S + aküyü söktüklerinde şu kablo neymişki la durumu olucağı için bence bir çözüm olmaz gibi geliyo..(en azından bana..)

benim aklımda 2.bi akü bağlayıp 2aküyüde yüksek güçlü alternatörle beslemek var,bitane 100 yerine 2 tane 45'lik akü gibi diyelim.İlk marş için yüksek ihtimal 45amper yeticeği için diğerinden 12v sürekli tel şarj etme fikri şeklinde düşündüydüm ben tabi sadece düşünce.. : )

olmaz diye birşey yok seninkide gayet mantıklı(bana göre)
tekniği vardır,yanılıyosundur-rumdur bilemicem fakat böyle işte : )

ruudvan
20-11-2013, 01:33
sarj işi aslında cokta sıkıntı deıl.
gerekırse telefon pilini cıkart daha buyuk amper degerınde mısal 5000mah degerınde voltajı aynı olan bı batarya yapılabılınır telefonunda ozellıklerı kapatılıp sadece gps acılırsa kı zaten sarjı uzun sure gıdebılır.
ama ısın kotu tarafı calan adam ulan bunda gps vardır dıyıp aracın sagına soluna bakmasıyla baslıyor .telefonu bulduktan sonra ne sıstem kurarsan kur yalan olucak.
aslında en guzelı şasenin içine sokucaksın telefonu.yda herneyse.herşeyi gizliceksin.kablo fln olmayacak etrafta ama ordada gps cekermı.yada tel hattı

lncdlt
20-11-2013, 01:37
Fantazi olabilir ama sunroof un altindaki gunesligin uzerine solar sistem sarj aletlerinden gizlenebilir.telefonda tavan kaplamasi ile tavan arasina saklanirsa sifir sikinti :)

Adam bunu ayikana kadar zaten arac bulunur

Mesela

http://inhabitat.com/the-go-anywhere-solar-gadget-charger/wp-content/blogs.dir/1/files/solarrollcellphone.jpg

Maxi
20-11-2013, 01:43
arabaya iphone koymakmı? oo zenginsiniz hacılar

biraz teknolojiyi takip etmeniz lazım
artık zannettiğiniz gibi pahalı şeyler değil bunlar
30 doların altında desem?

tek sıkıntı cihaz telefon kartı kullandığından kayıt ettirmeniz lazım
size konumu mesaj olarak yolluyor
çok çeşitleri var

ebayda gps tracker, gps tracking, car gps falan yazın bir inceleyin isterseniz

onurakbas
20-11-2013, 01:43
bencede şarj işi sıkıntı değil bahsettiğim bataryalı usb şarj aletleri var ebayde onları seri bağlarsak kabloya çok uzun süre araç çalışmasa bile telefon açık kalır. Kabloyuda kokpitin arkasından bağlarsak tahminimce anlaşılmaz ki zaten hırsızın orayı söküp bakması olasılığı düşük açsa bile o süre içinde aracı bulma şansımız var. Geriye kalan tek problem telefonu gizlemek ama aynı zamandada gps i çekebilcek biyer bulmak. Burada iphone hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilir mesela kulaklık bağlayınca radyo anteni oluyor telefonlara harici gps alıcısı bağlanabilirse eğer aracın radyo anteni süsü verilebilir diye düşünüyorum.

ruudvan
20-11-2013, 01:44
hırsızlık genelde gece olur.
arabayı caldın ılk ısın saklarsın yada uzun bı yola cıkarsın mantıklı olan gece olması.
solar panel bı yerde eksık kalabılır acıkcası.

onurakbas
20-11-2013, 01:47
Ebay deki sistemlerde hizmet verdikleri için belirli periyotlarla ücret alındığını biliyorum ama sms li olan ücretsiz olabilir yani sadece içindeki operatörün masrafı olabilir fakat nasıl çalışıyor bilgim yok yani çağrı mı atıcaz cihaza bize konum göndermesi için :) bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen :)

bad cat
20-11-2013, 01:47
Bu fikir benimde aklımda ancak arabanın biyerlerinde çalışan bir iPhone olduğu aklıma geldikçe gözüme uyku girmez. 1-2 hafta bekler baktım çalınan yok satarım ben onu :-D

lncdlt
20-11-2013, 01:48
Solar panel sarj etmek icin sadece. Mesela gunduz siz arabayi kullandiginizda telfon sarj olacak , telefon sarjinin 2 gun gittigini varsayarsak zaten o zamana kadar konum tespit edilecek.

Bazu
20-11-2013, 01:49
Gayet mantıklı. Şarj süresinin 2 gün bile olması bence yeterli. Sonuçta bir aracın çalındığını fark etmek en fazla 8-10 saat sürer sanırım. Oda gece yatıp aracı sabah olduğu yerde göremediğimiz durumlarda. Hadi en fazla 24 saat fark edemeyelim. Akabinde zaten çalan kişi aracı çalıp mekanına götürüp aracı istop etmesinin ardından 2 günlük şarj süresi gayet yeterli.Tek sıkıntı telefonu güzel bir yere montelemek. Ki gps sinyalini rahatlıkla alabilsin. Sonrasında sinyali takip edip polise haber vermek olacak. Poliste müdaheleyi hemen yapar diye tahmin ediyorum.

onurakbas
20-11-2013, 02:12
Bence de telefon mantıklı biryere gizlenirse çok sağlıklı şekilde çalışır. Şimdi aklıma şöyle bir eksiklik geldi diyelimki araç biz uyanmadan gps çekmicek kapalı biryere sokuldu bu durumda oradan çıksın ve farketmesinler sistemi diye dua etmekten başka bişi kalmıyor. Fakat telefon sürekli log gönderse ve bu bir sistemde kayıtolsa atıyorum 1dk da bir konum gönderse ve biz bunun son 10 dakikasını görsk bile bu bize yeter en azından arabanın en son nerede açıkta olduğunu biliriz ve 1 dk uzaklıkta biyerlerde gizlendiğini düşünebiliriz. Şu an bu kayıt tutma sistemi apple da yok diyebiliyorum. Başka markalarda var mı ya da bunu sağlayan bir uygulama ?

Mr.K
20-11-2013, 02:15
Bence de telefon mantıklı biryere gizlenirse çok sağlıklı şekilde çalışır. Şimdi aklıma şöyle bir eksiklik geldi diyelimki araç biz uyanmadan gps çekmicek kapalı biryere sokuldu bu durumda oradan çıksın ve farketmesinler sistemi diye dua etmekten başka bişi kalmıyor. Fakat telefon sürekli log gönderse ve bu bir sistemde kayıtolsa atıyorum 1dk da bir konum gönderse ve biz bunun son 10 dakikasını görsk bile bu bize yeter en azından arabanın en son nerede açıkta olduğunu biliriz ve 1 dk uzaklıkta biyerlerde gizlendiğini düşünebiliriz. Şu an bu kayıt tutma sistemi apple da yok diyebiliyorum. Başka markalarda var mı ya da bunu sağlayan bir uygulama ?

google maps latitude mu neydi var onda.En son konumu görebiliyosun direk.

Nightfish
20-11-2013, 05:31
Bu kadar şeyle uğraşana kadar direkt araç takip alsanız daha ucuza geliyor bilmem farkında mısınız ? :)

Arvento'da çalışıyorum ben, yardımcı olmaya çalışırım.

Maxi
20-11-2013, 06:49
New Mini Realtime Spy Car Waterproof GSM GPRS GPS System Tracker Device TK102B | eBay (http://www.ebay.com/itm/New-Mini-Realtime-Spy-Car-Waterproof-GSM-GPRS-GPS-System-Tracker-Device-TK102B-/161149284995?pt=US_Tracking_Devices&hash=item25853ef283)

This tracker is a new product based on the GSM / GPRS
network and GPS satellite positioning system, It can track and monitor remote
traget by SMS or internet.Simply insert a GSM sim card into the GPS unit.
Whenever you call the unit it will respond with the coordinates of its location
thru a SMS message. You can then use these coordinates on any mapping software
(for example google earth) which will show where exactly the unit is
located

http://www.ebay.com/itm/Tracking-System-GT06-GPS-GPRS-GSM-Car-Tracker-Vehicle-Tracker-SOS-Alarm-GT06-/181143921221?pt=US_Tracking_Devices&hash=item2a2d04e245

mechanic
20-11-2013, 07:01
misal, free shipping..
Goome GM901 GPS / GSM / GPS Anti-Tamper Alarm Car Motorcycle Positioning Tracker - Red + Black - Free Shipping - DealExtreme (http://dx.com/p/goome-gm901-gps-gsm-gps-anti-tamper-alarm-car-motorcycle-positioning-tracker-red-black-222880)
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_222880_3.jpg

Bu kadar şeyle uğraşana kadar direkt araç takip alsanız daha ucuza geliyor bilmem farkında mısınız ? :)

Arvento'da çalışıyorum ben, yardımcı olmaya çalışırım.

sizde kaç para bu araç takip sistemi_?

Nightfish
20-11-2013, 07:05
Bu yukarıdaki cihazı alsanız da kullanamazsınız yalnız bilginiz olsun. Aman diyim dikkat edin.

Araç takip alırken zaten %40 cihaza, %60 yazılıma para veriyorsunuz. Bu tarz satılan araç takip cihazları yalnızca cihaz, yazılım yok. Bir de bunu entegre edeceğiniz yazılım almak zorunda kalacaksınız ve 2 gün sonra bir sorun yaşanırsa muhattap olabileceğiniz kimse olmayacak.

Bu arada çalınmaya karşı denmiş ama, çakmaklıktan çekilen kabloyu görüp onu sökmeyecek mi bu hırsız arabaya binince ? :)

sizde kaç para bu araç takip sistemi_?

Yurtdışı departmanında olduğumdan TR'ye verilen fiyatlar hakkında kesin bilgim yok. Genelde ben söyleyince yüksek fiyat söylüyorum :P Bir de, bizde farklı cihaz tipleri var. Kullanım amacına göre cihaz tipi ve haliyle fiyatı da değişiyor.

mechanic
20-11-2013, 07:10
Bu yukarıdaki cihazı alsanız da kullanamazsınız yalnız bilginiz olsun. Aman diyim dikkat edin.

Araç takip alırken zaten %40 cihaza, %60 yazılıma para veriyorsunuz. Bu tarz satılan araç takip cihazları yalnızca cihaz, yazılım yok. Bir de bunu entegre edeceğiniz yazılım almak zorunda kalacaksınız ve 2 gün sonra bir sorun yaşanırsa muhattap olabileceğiniz kimse olmayacak.

Bu arada çalınmaya karşı denmiş ama, çakmaklıktan çekilen kabloyu görüp onu sökmeyecek mi bu hırsız arabaya binince ? :)

cd si yazılımı içinde geliyor. manual okudum şimdi. hangi komutlar olduğu nasıl yer bildirdiği vs felan.. sizde kaç para bu cihaz?

Nightfish
20-11-2013, 07:17
Patron sence bu iş bu kadar kolay olsa biz bu kadar cihaz satabilir miyiz ? Bir de rica ediyorum linkini koyduğun cihazı Googleda bi ara, markayı. Adamlar o kadar profesyonel ki, web siteleri bile yok :)

Bu cihazlar kripto ile servera bağlanıyor, server üzerinden haberleşmesi vs yapılıyor. Basit bi yazılım yükleyim, oradan bakayım deme şansın maalesef yok. Ofiste ebay açılmadığından bakamıyorum, 37 dolara server yazılımıda mı veriyor ?

Önceki mesajda da dediğim gibi ben yurtdışı departmanında olduğumdan net fiyat bilmiyorum. Ki son kullanıcıya da biz direkt satış yapmıyoruz, bayilerimiz yapıyor. Ama yurtiçinden ortalama bi fiyat öğrenip yazarım diyeceğim de yazamam, hangi cihazı istiyorsun ? :)
Bu cihaz derken biz de aynı cihazı satıyormuşuz gibi bi önyargın mı var anlayamadım ama bizim cihazlarımız kendi üretimimiz, TRde üretiliyor.

yavuz364
20-11-2013, 07:26
Konu sahibi arkadaşın fikrinin tamamen aynısını bir arkadaşım yaptı kendi arabası için :)

Iphone 3 kullanıyor. G yasa GS olabilir modeli bilmiyorum.. Pilini şarj için bir devre yaptı.. Bir de arka aydınlatma ışığından benzin rölesine çıkış aldı.. uzaktan arabayı kapatıp açabiliyor..

Devamlı açık olduğu için takip de edebiliyor..

jb1919
20-11-2013, 07:29
Bence minareyi çalan kılıfını hazırlar, basit bir jammer kullanırlarsa sinyal kesilir.

karsiyakaliozi
20-11-2013, 07:30
bu cihazların (arvento ve turevi ) en buyuk sıkıntı son kullanıcı masrafları yuksek 2-3 senedir aklımda, bır turlu makul fıyatlı bulamadım ( max 100 $ altı ) yıllık abonelık v.s olmayan, şirketlerde sorun yok zaten masrafdan dusuyor ama sahıs kullanınca hepsi sabit gider yani son kullanıcı ıcın kısıtlı ozellıklı mesela sadece arac yeri gostersın yeter olan cıhazlar olmalı bence ,ekonomık fıyatlı boyle olsa 2 adete hemen alabılırım mesela.

Nightfish
20-11-2013, 07:37
Hocam senelik abonelik 2 yıldan sonra başlıyor ve yıllık 100 lira. Aylık da 10-15 lira civarı bi fatura geliyor Turkcellde. Dediğin gibi basit, yalnızca araç yeri göstermeye yönelik cihazlar zaten var.

Maxi
20-11-2013, 07:38

Yurtdışı departmanında olduğumdan TR'ye verilen fiyatlar hakkında kesin bilgim yok. Genelde ben söyleyince yüksek fiyat söylüyorum :P Bir de, bizde farklı cihaz tipleri var. Kullanım amacına göre cihaz tipi ve haliyle fiyatı da değişiyor.

bence bir yanlışlık var

öncelikle çakmak adaptörüne bağlantı yapmayarak o sıkıntıyı giderebiliriz
heralde bizde o kadar saf değiliz.

öteki olayda bu cihazlar için illa bir servera ihtiyaç olmaması
yanlışım yoktur umarım
bu ucuz cihazların içinde gps ve telefon var
telefon tabiki sadece mesaj almaya ve göndermeye yarıyor.

yani ben mesaj atıyorum cihazın içine taktığım telefon numarasına
o da bana konum bilgisini gönderiyor
google map açıyorum ve o koordinat bilgisini girince yer karşıma çıkıyor zaten

bunlardaki bence tek sıkıntı ülkemiz koşullarında
yurt dışından gelecek olan bu ürünün imei numarasını kayıt altına aldırmak
sonuçta bunlarda da bir imei numarası olması lazım

BİLAL
20-11-2013, 07:43
Patron sence bu iş bu kadar kolay olsa biz bu kadar cihaz satabilir miyiz ? Bir de rica ediyorum linkini koyduğun cihazı Googleda bi ara, markayı. Adamlar o kadar profesyonel ki, web siteleri bile yok :)

Bu cihazlar kripto ile servera bağlanıyor, server üzerinden haberleşmesi vs yapılıyor. Basit bi yazılım yükleyim, oradan bakayım deme şansın maalesef yok. Ofiste ebay açılmadığından bakamıyorum, 37 dolara server yazılımıda mı veriyor ?

Önceki mesajda da dediğim gibi ben yurtdışı departmanında olduğumdan net fiyat bilmiyorum. Ki son kullanıcıya da biz direkt satış yapmıyoruz, bayilerimiz yapıyor. Ama yurtiçinden ortalama bi fiyat öğrenip yazarım diyeceğim de yazamam, hangi cihazı istiyorsun ? :)
Bu cihaz derken biz de aynı cihazı satıyormuşuz gibi bi önyargın mı var anlayamadım ama bizim cihazlarımız kendi üretimimiz, TRde üretiliyor.
cıhazın adını soyle nerde bayin var onu yaz yeter ...

Nightfish
20-11-2013, 07:58
bence bir yanlışlık var

öncelikle çakmak adaptörüne bağlantı yapmayarak o sıkıntıyı giderebiliriz
heralde bizde o kadar saf değiliz.

öteki olayda bu cihazlar için illa bir servera ihtiyaç olmaması
yanlışım yoktur umarım
bu ucuz cihazların içinde gps ve telefon var
telefon tabiki sadece mesaj almaya ve göndermeye yarıyor.

yani ben mesaj atıyorum cihazın içine taktığım telefon numarasına
o da bana konum bilgisini gönderiyor
google map açıyorum ve o koordinat bilgisini girince yer karşıma çıkıyor zaten

bunlardaki bence tek sıkıntı ülkemiz koşullarında
yurt dışından gelecek olan bu ürünün imei numarasını kayıt altına aldırmak
sonuçta bunlarda da bir imei numarası olması lazım

Abi durum şöyle ki dediğin gibi GPS ve GSM modüller var cihazın içerisinde. Yalnızca mesaj değil, ekstra ünite takıldığında sesli görüşme ya da araca mikrofon takarak aracı dinleme de yapabiliyorsun.
Dediğin gibi IMEI numarası var, eğer ithalat belgesi olan bir firma değilsen IMEI kaydı yaptıramıyorsun.

Cihazlar sadece konum bilgisi vermiyor. Çeşitli rapor ve alarmlar da oluşturabiliyor. Ayrıca sen bu cihaza komut da gönderiyorsun; mesela bana şu anki konum bilgisini söyle diyebiliyorsun. Bunun dışında cihaza programlama komutu da göndermen gerekiyor. Ben şu aralıklarla konum bilgisini göndermeni istiyorum gibi programlamalar ve alarm programlamaları cihazın kendi hafızasında tutuluyor.

Basit yazılım dediğin gibi yalnızca konum bilgisini görmene yarayacaktır. Belki birazcık gelişmişse hız bilgisi vs de verebilir. Cihazın kablosuna baktım, kontak ve odometer bağlantısı yok bu yüzden bayağı bi veri kaybı olacak haliyle. Kısacası yalnızca konum bilgisi diyorsan dediğin gibi servera gerek yok ancak alarm yorumlamaları, rapor bilgileri ve geçmişin hafızada tutulması gibi konular için servera ihtiyacın var.

Harita konusunda da Google map şu an ücretsiz destek veriyor 3rd party uygulamalar için. Ancak 2 gün sonra ücret isterse yazılım komple elde kalır.

darkmoon
20-11-2013, 08:05
bu ürünler zaten yıllardır var ben hatta konusunu açmışdım yanılmıyorsam burda..

Ebaya girin 20 dolardan başlıyor 2000 dolara kadar çeşit çeşit yazılım mı yazılımsız android ve ios app li olanlarına kadar var..

arabayı çalıştırıp durduran kornasını çalan v.b kadar var..

en basitleri 20-40 dolar arası satılıyor ebayda.. kendinden bataryalı olanlarda var illa bir yere bağlamak devre çekmek zorunda değilsiniz enerji için.. haliyle enerji için kablolama olmadımı istediğiniz yere saklayabiliyorsunuz kutucuğu..

Fikrimce tek önemli yanı gps koordinatları onu doğru versin yeterli.. iphone gibi telefonunuz varsa o kutucuğun yoladığı koordinatı kendi iphone direk algılayıp o koordinata tıkladınızmı direk haritada yerini gösteriyor zaten..

ebayda satılıyor youtube da klipleri falan var bu tip ürünlerin oralardan bakabilirsiniz.

bir ara imei sorunu olmuşdu neticede içine simcard takılıyor bu kutucukların satıcı ile görüşdüğümde imei benim değiştirebiliceğimi söylemişdi zaten oda olursa kayıt kuyut derdide olmaz..

Maxi
20-11-2013, 08:19
bu ürünler zaten yıllardır var ben hatta konusunu açmışdım yanılmıyorsam burda..

Ebaya girin 20 dolardan başlıyor 2000 dolara kadar çeşit çeşit yazılım mı yazılımsız android ve ios app li olanlarına kadar var..

arabayı çalıştırıp durduran kornasını çalan v.b kadar var..

en basitleri 20-40 dolar arası satılıyor ebayda.. kendinden bataryalı olanlarda var illa bir yere bağlamak devre çekmek zorunda değilsiniz enerji için.. haliyle enerji için kablolama olmadımı istediğiniz yere saklayabiliyorsunuz kutucuğu..

Fikrimce tek önemli yanı gps koordinatları onu doğru versin yeterli.. iphone gibi telefonunuz varsa o kutucuğun yoladığı koordinatı kendi iphone direk algılayıp o koordinata tıkladınızmı direk haritada yerini gösteriyor zaten..

ebayda satılıyor youtube da klipleri falan var bu tip ürünlerin oralardan bakabilirsiniz.

bir ara imei sorunu olmuşdu neticede içine simcard takılıyor bu kutucukların satıcı ile görüşdüğümde imei benim değiştirebiliceğimi söylemişdi zaten oda olursa kayıt kuyut derdide olmaz..

oo bak bu bomba haber

Maxi
20-11-2013, 08:22
@Nightfish

tabi sizinki çok daha gelişmiş model
belki daha çok araç kiralama şirketlerine yönelik
elbette çok fazla detay isteyenlere
detay = para demek

uzaktan kapılarıda kapatabilir sizinki
aracın motorunuda kitler?
yada araç şu anda aydın otobanında 140 ile gidiyor bilgisini canlı türkiye haritası üzerinden görebiliyorsun belki

ihtiyaç meselesi

Nightfish
20-11-2013, 08:26
Telefona yapılan çakma IMEI buna da yapılıyor :D Ama sıkıntı şu, gümrükten bırakmıyorlar cihazı telefonda olduğu gibi. Gidip yanınızda getirmeniz lazım.

darkmoon
20-11-2013, 08:32
Bence kişisel basit kullanım için şöyle bir şey yeter artar bile kendinden bataryalı üstünde mikrofonu bile var araç içindeki konuşmaları dinleyebile bilirsiniz.. fiyatıda makul..
bir satıcıya imei kendimiz değiştirebiliyormuyuz diye teyit almak gerekir
bence gayet yeterli bir çözüm.

Spy Real Time GSM GPRS GPS Tracker Car Vehicle Tracking System Device TK102B | eBay (http://www.ebay.com/itm/SPY-Real-Time-GSM-GPRS-GPS-Tracker-Car-Vehicle-Tracking-System-Device-TK102B-/251375490610?pt=US_Tracking_Devices&hash=item3a87259632)

kelalper
20-11-2013, 08:35
artık telemetri sistemleri gerçekten çok ucuz. Biz RC uçaklarda kullanıyoruz. Kumanda üzerinde koordinat hız yükseklik gibi bilgileri görebiliyoruz şarjdan kesilmediği sürece. Neye yarıyor. Uçak tarlaya düştüğü zaman ekinlerden dolayı göremiyorsan ve yüksek bir noktada değilsen uçağın 3 metre çapındaki alana kadar yaklaşabiliosun bulabilmek için. Telefon hattı falan da gerekmiyor. Sana kumanda üzerinde koordinat veriyor Telefona koordinatı girdiğin vakit nerede olduğunu görüyorsun. Eskiden bulamadığımız zaman bütün herkes uçuşu bırakır 1 uçağı aramak açin Arazi Taramasına çıkardı. Benim bahsettiğim tabii ki kumanda menzili içerisinde çalışan bi sistem o da menzil olarak 15Km falan yapar.

darkmoon
20-11-2013, 08:35
Telefona yapılan çakma IMEI buna da yapılıyor :D Ama sıkıntı şu, gümrükten bırakmıyorlar cihazı telefonda olduğu gibi. Gidip yanınızda getirmeniz lazım.

Evet benimde tek almama nedenim oydu gümrükde şimdi sıkıntı çıkartırlar diye vazgeçmişdim.
ali express de forumlara bakıyorumda telefon yollayan satıcılar bile var adamlar nasıl yapıyor bilmiyorum ama çözmüşler mevzuyu..
yada şu çinden telefon falan getirten elemanlar var internette onlardan istemek lazım gerçi onlarda karlarını koyarlar..

kelalper
20-11-2013, 08:37

yaw arkadaş bişeye de destek ol. Şöyle yaparız yok olmaz böyle yapalım yok ııh. Tamam takmıoruz amk. :D

Maxi
20-11-2013, 08:39
Bence kişisel basit kullanım için şöyle bir şey yeter artar bile kendinden bataryalı üstünde mikrofonu bile var araç içindeki konuşmaları dinleyebile bilirsiniz.. fiyatıda makul..
bir satıcıya imei kendimiz değiştirebiliyormuyuz diye teyit almak gerekir
bence gayet yeterli bir çözüm.

Spy Real Time GSM GPRS GPS Tracker Car Vehicle Tracking System Device TK102B | eBay (http://www.ebay.com/itm/SPY-Real-Time-GSM-GPRS-GPS-Tracker-Car-Vehicle-Tracking-System-Device-TK102B-/251375490610?pt=US_Tracking_Devices&hash=item3a87259632)

valla bunlar uçmuş ya
yeni birşey öğrendim
cihaz uyduyu göremiyorsa, konum bilgisini gprs üzerinden de yollayabiliyor sana
telefon çeksin yeter

birde bu daha önemli bazılarında tek röle çıkışı var
ben uzaktan arabanın benzin pompasını durdurabilirim mesela

darkmoon
20-11-2013, 08:40
Bu tip alarmımsı olanlarıda varmış

Car Vehicle GPS Tracker V7 Mini GSM GPRS Real Time Tracking Device System | eBay (http://www.ebay.com/itm/Car-Vehicle-GPS-Tracker-V7-Mini-GSM-GPRS-Real-time-Tracking-Device-System-/400597345567?pt=US_Tracking_Devices&hash=item5d4576651f)

BİLAL
20-11-2013, 08:41
@Nightfish arkadaş sanırsambu işle ugraşmakta kısaca toparlarsak.
bu urun bızler icin bulunmaz fırsat kaldıkı benım aracın calınması ruyalarıma bıle gırmıştır kabus gıbi.
bızım ıstedıgımız detaydan zıyade.
detay para demek .
sadece arabanın nerde oldugunu bildıren cıhaz fazla detaya gerek yok.
fıyat makul olsun
batarya yada pil takvıyesi ıle calışsın kablo olmasın yani yeter.

Maxi
20-11-2013, 08:41
bence hepimiz böyle birşey takmalıyız araca

ankarada arkadaşımın gc8 subarusu çalınmıştı
aylarca arabayı aradılar ya

AdemAr
20-11-2013, 08:42
astarı yüzünü geçer gibi. en kötü 500-600 e patlar i phone işi bunun yerıne daha prof cihazlar vardır

Nightfish
20-11-2013, 08:43
yaw arkadaş bişeye de destek ol. Şöyle yaparız yok olmaz böyle yapalım yok ııh. Tamam takmıoruz amk. :D

Abi ben sana özelden fotoğraf göndereyim. O kadar çok ki bu cihazları alanlar. 2 gün sonra bozuluyor ama. Bizde de cihaz değişim kampanyası diye bi durum var, eski cihazları alıp bizim cihazlardan veriyoruz. 1 depo komple bu cihazlardan dolu. Cidden derdim Arvento satılsın değil, sonra başınız ağrımasın. Çalışmıyor çünkü cihazlar adam akıllı.

GPRS'ten konum bilgisi almak çok sağlıklı değil. Yakınlarda baz istasyonu olması lazım. Çevredeki 3 baz istasyonunundan alınan sinyalin yoğunluğuna bakarak kesin olmayan bi konum bilgisi veriyor cihaz.

Araç durdurma şu an yapılıyor. Fazlaca kullanılan bi özellik cidden.

darkmoon
20-11-2013, 08:44
valla bunlar uçmuş ya
yeni birşey öğrendim
cihaz uyduyu göremiyorsa, konum bilgisini gprs üzerinden de yollayabiliyor sana
telefon çeksin yeter

birde bu daha önemli bazılarında tek röle çıkışı var
ben uzaktan arabanın benzin pompasını durdurabilirim mesela

evet aracın işde üstündeki teknolojiye bağlı immolu falansa şarj et sakla bir köşeye eğer araçda fazla elektronik yazılımsal şeyler yoksa çok şey yapılabilinir..

benim koyduğum ilanlar örnek ilanlar öyle deaylı aramadım orda 29 dolar yazan o kutucuğu 20 dolara satan storeda olabilir yani.. ben bilgilendirme örnek olsun diye koydum.

Maxi
20-11-2013, 08:49
evet aracın işde üstündeki teknolojiye bağlı immolu falansa şarj et sakla bir köşeye eğer araçda fazla elektronik yazılımsal şeyler yoksa çok şey yapılabilinir..

benim koyduğum ilanlar örnek ilanlar öyle deaylı aramadım orda 29 dolar yazan o kutucuğu 20 dolara satan storeda olabilir yani.. ben bilgilendirme örnek olsun diye koydum.

sen iyi araştırma yapıyorsun
bize uygun bir ürün bulabilirmisin?
röle çıkışı olsun, imei değişebilsin vs

darkmoon
20-11-2013, 08:51
şimdi ofisdeyimde evde gece iş güç olmayınca güzel konsantre oluyorum :D akşam bakıyım :) ..

BİLAL
20-11-2013, 08:54
israrla takipteyım .

kapiları acık dırekson kilide takmadan aracımı kapımın onune bırakmak isterim.

karsiyakaliozi
20-11-2013, 08:57
bataya suresı onemlı bence mesela ben aracımı hafta ıcı bazen 1 hafta bazen 15 gun kullanmıyorum en az 15 gun gıden batarya sanırım zor bulunur dırek akuden besleme yapmak ıstemıyorum akuyu bıtırmıyelım iç aydınlatamaya falan bağlanabılır belkı bılemıyorum ama ımeı eskıden baya sorundu hatta oem arac telı ıceren gps ler bıle aktıflestırelemıyordu ımeı uygun olmadıgından sonucda yerlı olsun ucuz olsun herkez takısn ama malesef henuz olamıyor sanırım.

darkmoon
20-11-2013, 09:00
adamlar içerikde çift batarya yolluyorladıklarını yazmışlar.. birini misal evde şarj edersin diğeri bittimi dolu olanı alır boşalanı eve götürürsün onu şarja koyabilirsin böyle dönüşümlü kullanabilirsin.

Nightfish
20-11-2013, 09:02
adamlar içerikde çift batarya yolluyorladıklarını yazmışlar.. birini misal evde şarj edersin diğeri bittimi dolu olanı alır boşalanı eve götürürsün onu şarja koyabilirsin böyle dönüşümlü kullanabilirsin.

Cihaz araçta görünmeyen bi yere montaj yapılıyor o yüzden batarya değiştirme şansı yok. Çift batarya yollamalarının sebebi çin malı bataryalar 2 gün sonra şişiyor ve kullanılmaz hale geliyor.

darkmoon
20-11-2013, 09:13
montaj niye yapılıyor kutu bağımsız değilmi.. taşınabilir değilmi..

Global Mini Tracking Device GSM GPRS GPS - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RUWz6FQfXN0)

Nightfish
20-11-2013, 09:17
Hayır taşınabilir bir ürün değil bu. Araçta görünmeyen bi yere montaj yapmak gerekiyor. Akü sigortasından elektrik çekilmeli.
Gelişmiş ürünlerde kontak ve kilometre müşiri gibi bağlantılar da var, isteğe göre yapılıyor

Bu videodaki araç takip değil, kişi takibinde kullanılan başka tip bir cihaz.

darkmoon
20-11-2013, 09:24
ok sağol :)

ona göre montajsız bir şey bakmak gerekiyor bu klipdeki arabadada iş görüyor güzel.

karsiyakaliozi
20-11-2013, 09:25
Hayır taşınabilir bir ürün değil bu. Araçta görünmeyen bi yere montaj yapmak gerekiyor. Akü sigortasından elektrik çekilmeli.
Gelişmiş ürünlerde kontak ve kilometre müşiri gibi bağlantılar da var, isteğe göre yapılıyor

Bu videodaki araç takip değil, kişi takibinde kullanılan başka tip bir cihaz.

Araç park halinde 15 gun kalırsa ne kadar akü tüketir benım araç rx-8 mesela 2-3 saat radyo acık kalsın marja etkısı hıssedlıyor nerdeyse bu tür bi cihaz beni yolda bırakmazmı

Nightfish
20-11-2013, 09:26
Klipteki cihaz işe yaramaz. Tam tersine montajlı cihaz bakmanız lazım.

Bu cihazlar araç takip olarak kullanılamasın diye bi kaç önlem var tabi ki. Mesela bu cihazlar şarj ediliyorken çalışmaz, konum bilgisi vs vermez. Bu cihazların yazılımları hız bilgisini de göstermez genelde.

Sırf batarya ile çalıştırmak çok sağlıklı değil.

Nightfish
20-11-2013, 09:31
Araç park halinde 15 gun kalırsa ne kadar akü tüketir benım araç rx-8 mesela 2-3 saat radyo acık kalsın marja etkısı hıssedlıyor nerdeyse bu tür bi cihaz beni yolda bırakmazmı

Cihazdan cihaza değişen bir durum. Bu cihazlarda olduğunu açıkçası çok sanmıyorum ama iyi donanımlı cihazlar akü voltajını ölçebiliyor ve buna göre uyku moduna alıyor kendisini.

karsiyakaliozi
20-11-2013, 09:36
Cihazdan cihaza değişen bir durum. Bu cihazlarda olduğunu açıkçası çok sanmıyorum ama iyi donanımlı cihazlar akü voltajını ölçebiliyor ve buna göre uyku moduna alıyor kendisini.

boyle bısey olabılır mesela yada kontakdan beslenen kontak kapatıldıktan sonra bır sure daha besleme yapıp uykuya gecen falan araca özel çözüm isteyince fiyatlarda ucuyor malesef.

Nightfish
20-11-2013, 09:39
Bunlar özel çözüm değil ki. Bunlar tamamen montaja bağlı. Yani ekstra ücret gerektirecek bi donanım değişikliği yapılmıyor.

Aracın kontağına bağlanır, kontak kapanınca cihaz bataryadan çalışmaya devam eder. Ancak batarya tabi ki 15 gün dayanmayacaktır.

Şöyle ki, aracı çalmak için sonuçta çalıştıracaklar. Kontak alarmı kurulur, araç çalıştığı anda SMS ve e-mail gönderilir size.

ERY98
20-11-2013, 09:39
Solar sistem güzel mantık ama gel gelelimki aracımda sunroof yok :( :D 1500 e sanayide üstünü kestirmeye kalksak bu sistem çok pahalıya gelcek bana :D

Aslında aklıma çok daha basit bir şey geldi ama bayaa bi geliştirmek gerekli.. Şu nike da falan satılan ayakkabının altına takılan, yada yeni çıkan bileklikleri gibi bir chip alıp bunu geliştirsek ve konumuda görebilsek on numara olur.. ufacık bir parça zaten at arabanın sağına soluna bidahada bulunmaz zaten.. Bu chip i geliştirmek içinde ecufast gibi önde gelen firmalardan yardımda alırız sonrunu kendi içimizde çözmüş oluruz :D

paulharris
20-11-2013, 09:42
söyle bir sistemde önerebilirim size...

1 adet dandik bir telefon ( sarjı uzun gidenlerden nokia 3310 olabilir ) 40-50 tl falan makmimum butce olur..
1 adet avea hat ( avea kim nerede servisi aylık 6 tl olması lazım )

hattı telefonun icine takıp internetten avea kim nerede servisine kayıt olunur... hatta sms gonderilip takip edilme istegi gonderilir...hattan onaylanır...artık o hattı internetten sokak sokak takip edilebilir duruma getirilmiş olunur...

telefon koltugun altına yada aracın gorunmeyen biryerine gelişi güzel konulur :) haftalık olarak telefon bulundugu yerden cıkartılıp evde sarjı doldurulur...tekrardan araca konulur... veyahut çakmaklık girişinden özel bir sistem yapabilen olursa oyle yapıp aracın bi taraflarına gene gizler telefonu....

sistem cok basit...arac calındımı icinde telefon vardı polis abi onu takip edelim savcıdan izin alın vs vs denmez... direk internetin basına koşulur.... nereye goturmus ulan bu ibn..ler aracımı denilir... ve sokak bulunur....

gps te 1-2 sokak yanılma payı olabilir..o yuzden o muhit sıkıca taranır...

aklımdaki sistem su an icin bu...bir sure sonra uygulamaya koyacagım...

karsiyakaliozi
20-11-2013, 09:50

1 adet dandik bir telefon ( sarjı uzun gidenlerden nokia 3310 olabilir ) 40-50 tl falan makmimum butce olur..

hattı telefonun icine takıp internetten avea kim nerede servisine kayıt olunur... hatta sms gonderilip takip edilme istegi gonderilir...hattan onaylanır...artık o hattı internetten sokak sokak takip edilebilir duruma getirilmiş olunur...

telefon koltugun altına yada aracın gorunmeyen biryerine gelişi güzel konulur :) haftalık olarak telefon bulundugu yerden cıkartılıp evde sarjı doldurulur...tekrardan araca konulur... veyahut çakmaklık girişinden özel bir sistem yapabilen olursa oyle yapıp aracın bi taraflarına gene gizler telefonu....

sistem cok basit...arac calındımı icinde telefon vardı polis abi onu takip edelim savcıdan izin alın vs vs denmez... direk internetin basına koşulur.... nereye goturmus ulan bu ibn..ler aracımı denilir... ve sokak bulunur....

gprs takıpler cok saglıklı deyıl yaklasık yer verıyor yakın baz ıstasyonuna gore buyuksehırlerde sıkıntı

karsiyakaliozi
20-11-2013, 09:51
Bunlar özel çözüm değil ki. Bunlar tamamen montaja bağlı. Yani ekstra ücret gerektirecek bi donanım değişikliği yapılmıyor.

Aracın kontağına bağlanır, kontak kapanınca cihaz bataryadan çalışmaya devam eder. Ancak batarya tabi ki 15 gün dayanmayacaktır.

Şöyle ki, aracı çalmak için sonuçta çalıştıracaklar. Kontak alarmı kurulur, araç çalıştığı anda SMS ve e-mail gönderilir size.

kontak kapalıyken cıhaz komple kapansa besleme kesılse kontak gelınce tekrar çalışssa sağlıklı olurmu

Nightfish
20-11-2013, 09:57
Cihaz ya da araç açısından sıkıntı olmaz, kontaktan alınırsa besleme bu şekilde çalışır.

Otomobili çok fazla çekme şansları yok ama motosikletlerde aracı çalıştırmadan çektikleri için kontağa bağlantı çok sağlıklı değil.

Kontağa bağlanırsa araç çalıştırılmadan çekilirse sıkıntı oluyor kısacası.

karsiyakaliozi
20-11-2013, 10:01
Cihaz ya da araç açısından sıkıntı olmaz, kontaktan alınırsa besleme bu şekilde çalışır.

Otomobili çok fazla çekme şansları yok ama motosikletlerde aracı çalıştırmadan çektikleri için kontağa bağlantı çok sağlıklı değil.

Kontağa bağlanırsa araç çalıştırılmadan çekilirse sıkıntı oluyor kısacası.

izmirde olsan detaylı incelemek isterdim sistemi teşekkür ederim.

arsenikli
20-11-2013, 10:56
bu sistemi yapan bi arkadaşımla konuştum biraz önce sistemi araca kurduklarında aracın bulunduğu yeri 6 mt sapma olasılığı ile elinizle koymuş gibi buluyosunuz dedi ayrıca size bi şifre veriliyomuş o şifreyi araca mesaj attığınızda aracın yakıtını kesip aracı kapatabiliyormuşsunuz 30 km hızın altına indiği anda onları arar ve zorunlu arabamı kapatın derseniz araç km si ne olursa olsun kapatıyolarmış bunun için aylık 12 tl ödeniyormuş

ontheair
20-11-2013, 16:36
Find’em Tracking: Kredi Kartı İnceliğinde Bir Takip Cihazı | Techno-Labs (http://www.techno-labs.com/findem-tracking-kredi-karti-inceliginde-bir-takip-cihazi/)

Bir de böyle bir şey varmış.

Cihazın kendi sitesi de bu.

FINDEMTRACKING WORLD THINNEST LOSS PREVENTION DEVICE (http://www.findemtracking.com)

SOMEONESPECIAL
20-11-2013, 17:10
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-cocuk-takip-saati-141128298/detay/)

Bu olmaz mı ?

Burak
20-11-2013, 17:53
bu sistemi yapan bi arkadaşımla konuştum biraz önce sistemi araca kurduklarında aracın bulunduğu yeri 6 mt sapma olasılığı ile elinizle koymuş gibi buluyosunuz dedi ayrıca size bi şifre veriliyomuş o şifreyi araca mesaj attığınızda aracın yakıtını kesip aracı kapatabiliyormuşsunuz 30 km hızın altına indiği anda onları arar ve zorunlu arabamı kapatın derseniz araç km si ne olursa olsun kapatıyolarmış bunun için aylık 12 tl ödeniyormuş

Sistem kurulumu ücretli mı? Taahhütlu rakam mı 12TL? Bence 12 TL gayet uygun. Kurulum maliyetli degilse yaptırmak isterim.

Nightfish
20-11-2013, 18:04
Find’em Tracking: Kredi Kartı İnceliğinde Bir Takip Cihazı | Techno-Labs (http://www.techno-labs.com/findem-tracking-kredi-karti-inceliginde-bir-takip-cihazi/)

Bir de böyle bir şey varmış.

Cihazın kendi sitesi de bu.

FINDEMTRACKING WORLD THINNEST LOSS PREVENTION DEVICE (http://www.findemtracking.com)

Bu GPSli takip cihazı değil, RFID bu.

blackeagle3434
20-11-2013, 23:51

Ben bunu denemiştim. Bilgisayardan hattı takip ettiğimde konumu yanlış gösteriyordu. En yakın baz istasyonunu gösteriyor o şekilde kaybolmuş bi aracı bulmak çok zor..

Bende konuyu takipteyim. Sadece konum bilgisi verse yeterli. Birde Belirli bir alandan çıktığında uyarı versin okadar..

darkmoon
21-11-2013, 00:15
Quad Band GPS GSM GPRS Car Vehicle Tracker TK102B Traceur Tracker Traqueur GPS | eBay (http://www.ebay.com/itm/Quad-band-GPS-GSM-GPRS-Car-Vehicle-Tracker-TK102B-TRACEUR-TRACKER-TRAQUEUR-GPS-/370788474842?pt=US_Tracking_Devices&hash=item5654b71fda)

Car Tracker GPS GSM GPRS Tracking Device GPS Tracker TK110 | eBay (http://www.ebay.com/itm/Car-Tracker-GPS-GSM-GPRS-Tracking-Device-GPS-Tracker-TK110-/370929345183?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item565d1ca29f)

Waterproof GPS GPRS Quadband GSM Tracker System Car Vehicle Track Device GT02A 2 | eBay (http://www.ebay.com/itm/Waterproof-GPS-GPRS-QuadBand-GSM-TRACKER-SYSTEM-Car-Vehicle-Track-Device-GT02A-2-/281076727808?pt=US_Tracking_Devices&hash=item41717a8000)

Tracking System GT06 GPS GPRS GSM Car Tracker Vehicle Tracker SOS Alarm GT06 | eBay (http://www.ebay.com/itm/Tracking-System-GT06-GPS-GPRS-GSM-Car-Tracker-Vehicle-Tracker-SOS-Alarm-GT06-/181143921221?pt=US_Tracking_Devices&hash=item2a2d04e245)

GPS GSM GPRS Tracker TK102B Hardwired Car Charger Waterproof Magnet PC Software | eBay (http://www.ebay.com/itm/GPS-GSM-GPRS-tracker-TK102B-hardwired-car-charger-waterproof-magnet-PC-software-/280832272617?pt=US_Tracking_Devices&hash=item4162e868e9)

bunlar baya özellikli

Car GPS Tracker GPS GSM GPRS Tracking Device Auto Vehicle TK103B Remote Control | eBay (http://www.ebay.com/itm/Car-GPS-Tracker-GPS-GSM-GPRS-Tracking-Device-Auto-Vehicle-TK103B-Remote-Control-/300912810352?pt=US_Parallel_Serial_PS_2_Cables_Ada pters&hash=item460fcd1970)

Car Vehicle Tracker Tracking Device for GSM GPRS GPS System | eBay (http://www.ebay.com/itm/Car-Vehicle-Tracker-Tracking-Device-for-GSM-GPRS-GPS-System-/161144196450?pt=AU_GPS_Accessories&hash=item2584f14d62)

arabaya bağlamak isteyenler için bağlama aparatı

GPS GSM GPRS Tracker Car Charger 12pin USB Connector Only for TK102 B GPS102B | eBay (http://www.ebay.com/itm/GPS-GSM-GPRS-tracker-car-charger-12pin-USB-connector-only-For-TK102-B-GPS102B-/270855541794?pt=US_Tracking_Devices&hash=item3f103f9422)

GPS GSM GPRS Tracker Car Charger 12pin USB Connector Only for TK102 B GPS102B | eBay (http://www.ebay.com/itm/GPS-GSM-GPRS-tracker-car-charger-12pin-USB-connector-only-For-TK102-B-GPS102B-/130868644587?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e78610aeb)

Cut Off Car Power Relay for All GPS GSM GPRS Vehicle Tracker 12V 24V for Choose | eBay (http://www.ebay.com/itm/Cut-Off-Car-Power-Relay-For-All-GPS-GSM-GPRS-Vehicle-Tracker-12V-24V-for-Choose-/281167352472?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4176e15298)

Makul mantıklı olan bunlar kısaca 30-40 dolara komple bağlama role aparatlarıda dahil her şeyiyle iyi bir şey alabiliyorsun.

onurakbas
21-11-2013, 00:27
Bu arada iphone lu sisteme döneck olursak icloud sistemi üzrinden telefonu kayıp moduna alabiliyorsunuz bu modda 24 saat boyunca telefonu takip edip gezdiği yerleri rapor ediyor hatta gps sinyali olmayan biyerden çıktığında anında size mail atıyor sistem harika aslında bakarsanız olası bir durumda kayıp moduna alıp gerekli tüm takibi detaylı bir şekilde yapabilirsiniz. Normalde zaten yine iphone açık ve anlık takip yapılabilir konumda olacak.bu arada iphone u tavan döşemesi ile tavan sacı arasına monte etsek yani tavan arasına gps sinyali alabilir mi net bilgisi olan var mı ?

darkmoon
21-11-2013, 00:33
sizin projeniz iyi ama unuttuğunuz bir şey var iphonedaki gps bağımsız gps değil agps bu işler için verimli bir çekim alanı oluşturucağını sanmıyorum.. agps yapısı gereği internetle senkronize çalışan bir sistem internetle verimli olan bir sistem..

madem böyle ibr şey yapıcaksınız bence şahsi fikrim bağımsız gps i olan bir telefon yada tablet türevi bir şey ile yapın çok daha verimli olur..

android ve ios markette çok güzel gps tracker app leri ar onlarıda kurcalayabilirsiniz güzel birşeyler çıkabilir.. icloud paralı değilmi neticede sizin işde düzenli bir para akışı olucak icloud internet paketi v.b derken astarı yüzünü geçicek gibime geliyor..

Maxi
21-11-2013, 06:04
bu verdiklerinde imei numarası değişebiliyormu?

mechanic
21-11-2013, 06:07
bu verdiklerinde imei numarası değişebiliyormu?

ya da, bunların imei numarasını bizimkiler değiştirebiliyor mu?

darkmoon
21-11-2013, 07:35
satıcılarla görüşmedim sadece ilanlara bakdım büyük ihtimal değişir ciddi alma konumuna gelinilirse satıcılarla görüşürüm öğrenirim.

mkerim
21-11-2013, 07:47

Aynı sistem Turkcellde de var aylık 3tl. Bahsedilen sorunlar ilk zamanarda idi. Şimdi neredeyse elinle koymuş gibi buluyorsun.
bütçesi: kontürlü hat, en basitinden telefon, ayda3tl. toplamda 20 tlyi geçmez.
yada ayda 3 tl vermem diyenlere sorgulama başı ücretlendirme seçeneğini tercih edip 60krş vererek işinizi görebilrsiniz. Bu sistemi dört senedir kullanıyoruz. son zamanlarada çok başarılı çalışıyor.

Salihcan
21-11-2013, 08:25
Cihaz araçta görünmeyen bi yere montaj yapılıyor o yüzden batarya değiştirme şansı yok. Çift batarya yollamalarının sebebi çin malı bataryalar 2 gün sonra şişiyor ve kullanılmaz hale geliyor.

Evet oda var birçok batarya soğuktan şişiyor heleki telefon bataryaları onuda düşünmek gerek diye düşünüyorum

karsiyakaliozi
21-11-2013, 09:11
e-baydakı cıhazlar 30-40 $ aralıgında fakat ımeı kayıt ıcın 115 tl odenıyor ayrıca, yaklasık 200 tl malıyetı var bırazda daha verılıp makul fıyatlı bısey alınabılırse ıyı olur gsm oparetorlerının sıstemlerını dun ınceledım hepsının sabıt ucretlerı cıhaz ödemeleri falan var fiyatlar yukselıyor.
Ayrıca bu tur cihazlar tamamen gsm sms mantıgıyla calısıyor yanı arada gps server gıbı bısey yok yanı gsm sebeke olmayan bı yerde cıhaz koordınatlarını sıze yollayamaz yada gsm sınyalı olmayan bı yerde, o yuzden normal fırmaların sattıgı gps serverla cıhazlar sanırım daha guvenli .

onurakbas
21-11-2013, 14:37
Turkcell in tamnerede serviside mantıklı geldi gps kullanmadığı için araç içinde heryere gizlenebilir. Turkcell hattım olmadığı için deneyemiyorum . Tamnerede web üzerinden raporlamada veriyormuş. Bilgisi olan varmı yani siteye girdiğimde atıyorum telefon son 1 saat içind nerelere gitmiş görebiliyor muyuz ? Eğer böyle bir imkan varsa çok mantıklı şu şarjı 1 ay giden telefonlardan alıp arabaya atmak lazım :)

darkmoon
21-11-2013, 14:51
o iyiymiş şarj süresinde philips cep tellerinin üstüne yok baya şarjları gidiyor

mkerim
21-11-2013, 15:21
Turkcell in tamnerede serviside mantıklı geldi gps kullanmadığı için araç içinde heryere gizlenebilir. Turkcell hattım olmadığı için deneyemiyorum . Tamnerede web üzerinden raporlamada veriyormuş. Bilgisi olan varmı yani siteye girdiğimde atıyorum telefon son 1 saat içind nerelere gitmiş görebiliyor muyuz ? Eğer böyle bir imkan varsa çok mantıklı şu şarjı 1 ay giden telefonlardan alıp arabaya atmak lazım :)

Değişik sorgulama çeşitleri var. Her saat falan gibi yada web den yada telefondan sorgulama yapabiliyorsunuz. Kullanışlı. web sayfasından bakarsanız yeterli açıklama var.