Orijinalini görmek için tıklayınız : 2013 GP dusunuyorum,yardım lutfen?
Arkadaslar,GP ye fena takılmıs durumdayım,Hazıran ve kasım karsılastırmalı testlerını yuttum resmen.
Aklıma takılan bır kac sey var,bana bılgı verırsenız sevınırım;
-Aracda dıff kılıtı var mı?Kımı test edenler var dıyor,kımı yok yazmıs dergılerde.Dogrusu nedır?
-Uzerınde Coıl ın hangı model oldugunu bılıyormusunuz?
-6 pıston frenler kımın uretımı?
-Kumho dan pek memnun degıller pıstte,bu olcude semı slıck ne kullanıyorsunuz?
-Motor sureklı gazlamada ısınma problemı yasıyormus ancak Kasım testlerınde boyle bır not goremedım.218HP lık aracları olanlar yorum yapabılır mı? GP nın sogutma sıstemı JCW ıle aynı mı?
Ayrıca bıldıgınız onelı detaylar varsa paylasırsanız sevınırım.
Tesekkurler...
cabriolet
21-11-2013, 19:21
Bildiklerimi yazayım frenler brembo marka
Üzerinde ki coilover blistein marka ama modeli ne olarak geçiyo bilmiyorum çünkü araca özel üretilmiş gibi duruyor
Kilitli dif var diye biliyorum ben yeni gpde ama eminde değilim benim eksi model gpde vardı ben osgiken ile değiştirdim
Soğutma sistemide jcw ile aynıdır 2000 adet üretilicek araba için yeni soğutma sistemi yapmamışlardır ama ben r56 larda aşırı bi ısınma sorunu olduğunu duymadım hiç en çok duyduğum yağ eksiltiyolar biraz :)
Benim bildiğim de LSD mekanik olarak yok . elektrik kontrollü bi sistem var. Frenlerde yine Brembo olması lazım
Edit :
"Unlike with the last GP, there's no mechanical limited-slip diff this time so it does scrabble out of corners. That also sends the stability control light flashing, but to cure that there's the 'GP racing mode' which cuts out all help bar an electronic version of LSD that brakes the inner wheel to cure understeer."
Tesekkur ederım. Uzeındekı fren kıtı buymus;JCW GP2 Front 6 Piston Brake Kit - R56 | GP2BRAKEKIT at www.minigenuineparts.co.uk (http://www.minigenuineparts.co.uk/mini-parts/info_GP2BrakeKit.html)
Coil KW degılmıydı?Bilstein ıse cok sevındım. Ayar anahtarları uzerınde gelıyor,acaba sertlık ayarı var mı?Kesın 2cm ındırmek gerek.
Kılıt Hazıran Evo testınde var ama Kasım Autocar testınde,kılıt bu araca gerek yazmıslar? Kafam karıstı ıyıce...
Sogutma ıcın,Pıst kullanımında 3-4 turdan sonra performans dusuklugu yasatıyor ve sogutmaya ıhtıyacı var dıye 2 farklı pılot yazmıs ancak Rıng dekı boyle bır not vermemıs?
Yag eksıltme Gtı lardakı olmadıgı surece sorun yok ;)
2010 ustu JCW kullananlar,ozellıkle hangı modları tavsıye edıyorlar?
Buaralar hot hatch lere takmıs durumdayım...
Yok billsetin olduğundan eminim bizzat arabayı alçalttık çünkü , bizde var eğer incelemek isterseniz maslakta araba bakabilirsiniz
Coiloverlardaki yaylarda h&r
Tesekkur ederım. Uzeındekı fren kıtı buymus;JCW GP2 Front 6 Piston Brake Kit - R56 | GP2BRAKEKIT at www.minigenuineparts.co.uk (http://www.minigenuineparts.co.uk/mini-parts/info_GP2BrakeKit.html)
Coil KW degılmıydı?Bilstein ıse cok sevındım. Ayar anahtarları uzerınde gelıyor,acaba sertlık ayarı var mı?Kesın 2cm ındırmek gerek.
Kılıt Hazıran Evo testınde var ama Kasım Autocar testınde,kılıt bu araca gerek yazmıslar? Kafam karıstı ıyıce...
Sogutma ıcın,Pıst kullanımında 3-4 turdan sonra performans dusuklugu yasatıyor ve sogutmaya ıhtıyacı var dıye 2 farklı pılot yazmıs ancak Rıng dekı boyle bır not vermemıs?
Yag eksıltme Gtı lardakı olmadıgı surece sorun yok ;)
2010 ustu JCW kullananlar,ozellıkle hangı modları tavsıye edıyorlar?
Buaralar hot hatch lere takmıs durumdayım...
Araçta mekanik lsd yok, elektronik lsd var mekaniği taklit ediyor, vw'lerdeki xds tarzı. Evo testinde mevcut sistemden bahsetmiştir, Autocar mekanik lsd olsa tadından yenmez demek istemiştir :)
Bu arada GP JCW ile aynı motoru kullanıyor hiçbir fark yok, aradaki 7 hp ECU ayarıyla yapıldı. soğutma sistemi aynıdır.
Şöyle bir şey de var bilginize :)
The New Mini Cooper F56
5wQxzAEol4w
Tesekkur ederim bilgiler icin. Bilstein olmasi harika.
Maslakda nerede? Nasil gorebilirim.
Araclar kamberli geliyor,daha fazla ayar yapabiliyormuyuz yokda sabit aks mi?
Bu elk diff kilidi,esp tamamen kapatilinca devre disimi kaliyor? Birde gp mod varmis, ne gibi farklar var? Diff kilidi esp gibi calisiyorsa kotu malesef,umarim farkli calisiyordur.
Jcw ci arkadaslar ne modlar tavsiye eder?
Mını kalamıs otoda Fatih diye bir arkadaşım var ,minici bir çok arkadaşta kendisini tanır mini konusunda biraz proftur kendileri :) zamanınız olursa showrooma uğrayıp bilgi alabilirsiniz elinden geldiği kadar yardım eder size hatta su anda showroomda gp ve jcw var hepsinin detayını döker size en ince ayrıntısına kadar ,gp ye gelecek olursak bir kac defa binme ve sürme sansım oldu alınıcak en güzel minidir ,yardımcı olduysak ne mutlu bize.
Elektronik kikit var. Coiller billstein, alt muhafaza var carbon, arka diffuser ile birlikte. Arac altinin 3/4 u kapali.
Isinma sorunu yok, yag eksiltme sorunu LCIlarda yok.
frenler brembo, 6 piston. Cikginca duruyor diye bikiyorum hem jcw hem gp kullananlardan aldigim duyumlara gore :)
Kumho da bir sikinti var mi bilmiyorum, ancak sorarim. Ilk yorumlar fena deildi ancak pist tecrubem olmadigindan yorumlamam yanlis olur.
MINI tarihinde ki en basariki 2. Arac bana gore.. :)
Mını kalamıs otoda Fatih diye bir arkadaşım var ,minici bir çok arkadaşta kendisini tanır mini konusunda biraz proftur kendileri :) zamanınız olursa showrooma uğrayıp bilgi alabilirsiniz elinden geldiği kadar yardım eder size hatta su anda showroomda gp ve jcw var hepsinin detayını döker size en ince ayrıntısına kadar ,gp ye gelecek olursak bir kac defa binme ve sürme sansım oldu alınıcak en güzel minidir ,yardımcı olduysak ne mutlu bize.
Bana telını yazarmısınız?
Clio gidicimi
Satmak ıstemıyorum,cok ozel bır parca ancak mını gelınce ılgım ona kayıcak,sanırım satıcagım...
Elektronik kikit var. Coiller billstein, alt muhafaza var carbon, arka diffuser ile birlikte. Arac altinin 3/4 u kapali.
Isinma sorunu yok, yag eksiltme sorunu LCIlarda yok.
frenler brembo, 6 piston. Cikginca duruyor diye bikiyorum hem jcw hem gp kullananlardan aldigim duyumlara gore :)
Kumho da bir sikinti var mi bilmiyorum, ancak sorarim. Ilk yorumlar fena deildi ancak pist tecrubem olmadigindan yorumlamam yanlis olur.
MINI tarihinde ki en basariki 2. Arac bana gore.. :)
1. si hangısı ozaman? ;)
Elk kılıt esp ıle bırlıkte calısıyor demek.Yanı esp yı ıptal edemıyecekmıyız?
cabriolet
21-11-2013, 23:51
2 kademe esp var biri gp modu olarak geçiyor komple iptal edince araçta bi abs kalıyodur tahminimce :)
DoDo_hamann
22-11-2013, 00:10
Kesinlikle sahip olmak istediğim, zamanı geldiğinde alıp bineceğim bir araç hayırlısı ile :)
Clio'yada kıyma derim abi, hayırlısı olsun.
Sport mode-GP mod bırde ıptal var sanırım?
Clıo ya kıyamıyorum cunku baska esı yok bu kondısyonda ama Clıo gelınce ılgısız kalıcak. Oyuzden baska garaja gıtmesı daha ıyı olucak :(
Sport mode-GP mod bırde ıptal var sanırım?
Clıo ya kıyamıyorum cunku baska esı yok bu kondısyonda ama Clıo gelınce ılgısız kalıcak. Oyuzden baska garaja gıtmesı daha ıyı olucak :(
Evet sport - GP - off var, diff konusunda da jcw'de e-diff çekiş kontrolünü kapatınca devreye giriyor, GP'nin sistemi de ona benzer olmalı. e-diff'e çekiş kontrolünün daha gelişmiş bir versiyonu denilebilir çünkü aynı sistemin farklı programlanmış hali :)
Edit: en büyük dezavantajı frenler daha erken performans kaybına uğruyor çünkü mekanik diff direk gücü kesip diğer lastiğe aktarır, e-diff gücü bi lastikten diğerine yollamaz, çekiş kaybındaki lastiğe fren yapar bu da frenlere normalden fazla yük bindiriyor.
Lastiklerden memnun değiller demişsiniz gp de bu lastik için farkli 4 markada test yapildi kumho seçildi aslında kötü lastik değil üzerindekiler ama belkide fiyat /performans olaraktir.
Bu lastik 2008 de en iyi idi ama 2012 testinde 4. Geldi. Mich cup2-pirelli-conti-brid ve bu siralama.
Frenler cok guzel elestri almis aslinda l. E-diff herseyi kapayinca devreye girdigine eminmisiniz, o kotu olmus...
Jcw'ye benzer olması lazım yazmışım, öyleymiş. GP modundayken e-diff devreye giriyor bu da car and driver testinden ispatı :)
http://j1311.hizliresim.com/1h/q/usb06.jpg
murat bey,
gp ii dir böylelikle önden çeker rekoruda gelir:)
2.el de bıtane var ama kaza yapmış olan olabılır o araç ona bi bak,gerisi test ettım baya gazladım ettim frenler yol tutuş efsane ,coiller zate max 2.5cm inebılıyor diye hatırlıyorum,lastikler yolda ii ama pistte bakmak lazım..
Eyup Duygun
22-11-2013, 10:31
Gp modunda iken diff ın devrede oldugu Turkıye mini sitesinde yazıyor yanlıs olamaz heralde :)
Coillerde onler 20mm arkalar 15mm yazıyor.
Gp degilde , 250HP cıvarı r56 jcw kullandım.O bile heyecan vericiydi gp yi pistde düsünemıyorum cok zevklı olur.
yeni cooper s 2.0 motorla gelicekmiş saçmasapan fiyatlar görücez anlaşıldı
:eek::eek:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-2013-mini-john-cooper-works-gp-limited-edition-0-km-144054404/detay)
Sekerim onden cekis rekoru gelir gelmez bilmem ama uzun zamandir istiyorum. Biliyorsun polo zamaninda istemistim ama kismet olnadi polo modaydi ;)
Bu gp ile gorustum,gonlumdeki aslan o.
En cok merak ettigim elk diff kilidi ile arka aksin yol tutusu.
Yazilim ve egsoz yeterli olur sanirim?
DoDo_hamann
22-11-2013, 13:48
murat bey,
gp ii dir böylelikle önden çeker rekoruda gelir:)
2.el de bıtane var ama kaza yapmış olan olabılır o araç ona bi bak,gerisi test ettım baya gazladım ettim frenler yol tutuş efsane ,coiller zate max 2.5cm inebılıyor diye hatırlıyorum,lastikler yolda ii ama pistte bakmak lazım..
Aynen o araç, 18 bin trameri var maalesef, borusan'da onarımı yapılmış.
Sekerim onden cekis rekoru gelir gelmez bilmem ama uzun zamandir istiyorum. Biliyorsun polo zamaninda istemistim ama kismet olnadi polo modaydi ;)
Bu gp ile gorustum,gonlumdeki aslan o.
En cok merak ettigim elk diff kilidi ile arka aksin yol tutusu.
Yazilim ve egsoz yeterli olur sanirim?
evet abi bizdekınde yazılım DP vardı bılıyosun başka da bişeye gerenk yok bence:)
hakotech
22-11-2013, 20:45
abi ne fantezi adamısın yaaa..bırak paran cebinde kalsın,yada 458'e bişeyler yap pistte kas..satacaksın 3-5 ay sonra ne gerenk var?
Aynen o araç, 18 bin trameri var maalesef, borusan'da onarımı yapılmış.
Kosıfler yapılmıs. 2 parca degısen,arka sol camurluk boyalı.On takım komple degısmıs.
evet abi bizdekınde yazılım DP vardı bılıyosun başka da bişeye gerenk yok bence:)
Valla yahu. Ne ucardı bızım Pololar. Ne ıddıalı araclar gelırdı,hoopp bıttı gıttı. yakıt makıt yok,kat ıptalı ekstradan. 14,5 mu ne yururduk.50-150 8,6 sec mı neydı?
GP alayım degılmı Ozgur,cok aklımda kaldı kurbaga suratlı ;)
abi ne fantezi adamısın yaaa..bırak paran cebinde kalsın,yada 458'e bişeyler yap pistte kas..satacaksın 3-5 ay sonra ne gerenk var?
458 e yapılıcak Aırbox ve egsoz var sadece. Evotech yazılım ve kat ıptalı ıle 5,7 Sec 100-200km yuruyordum.Ama yapılıcak seyler sınırlı :(
Fakat her otomobılın keyfı farklı ama,yer cucelerıne ayrı bır ılgım var dıyelım ;)
Sanırım Clıo satılık olur haftaya :cool::cool:
Gp esasinda cabuk sikilinmiycak bir araba ama hmn satayim derseniz poloya gore cok zarar ettirir
Surekli pist kostugunuz icin limitleride cok yuksek gp nin bu yuzden her cikisikizda farkli heyecanlar katacagina surusunuze eminim
Ben her aracı satmıyacagım dıye alıyorum.Hersey merakla baslıyor ama sahıp olup,test edınce bıtıyor.
Suana kadar unutamadıgım 1-2 aracım oldu,bırı boyle yer cucesı bırı de spor bır seydı.
Oyuzden yer cucelerınden ve spor araclardan vazgecemıyorum. Ha zarar kısmı mı?Onu dert etseydım,bu guzellıklerı yasıyamazdım.
Allah guc verıp calısdıkca,kazanırım ınsallah. Ne ıcın yasıyoruz,bır kac hobımız var ;) Av ve Otomobıl...
ChtArdARSL
22-11-2013, 22:05
Ben her aracı satmıyacagım dıye alıyorum.Hersey merakla baslıyor ama sahıp olup,test edınce bıtıyor.
Suana kadar unutamadıgım 1-2 aracım oldu,bırı boyle yer cucesı bırı de spor bır seydı.
Oyuzden yer cucelerınden ve spor araclardan vazgecemıyorum. Ha zarar kısmı mı?Onu dert etseydım,bu guzellıklerı yasıyamazdım.
Allah guc verıp calısdıkca,kazanırım ınsallah. Ne ıcın yasıyoruz,bır kac hobımız var ;) Av ve Otomobıl...
Clio neden kesmedı abı?
Clıo kesdı hatta cokk keyıflı ama sırasını GP ye bırakma vaktı geldı. Yanı GP de yaza gelmeden gıder...
Clıo sınıfında cok ozel ve belırlı bır motor spor kulturunu tasıyor. Bırde boncuk gıbı,sadece 1200km kullanmısım. Alan da benım gıbı bakarsa,pıyasanın sayılı otomobıllerı arasına gırer.
hakotech
23-11-2013, 03:34
ee tamam işte ben dükkana geldiğimde akra'yı ve air box'ı gördüm..bildiğin sanat eseri..insan işi değil..yapana helal olsun..onları tak abi olayın bitsin..gp 100 küsür binliralık araba..bu yüzden gerenk yok diyorum..bide senin iştahta belli doyunca atıyosun kalanı bi kenara.. ben sana kardeşin olarak tavsiyemdir abi..türkiyedeki ve balkanların en iyi yürüyen 458'ini yapardım ben olsaydım..Allah c.c imkan vermiş.. sadece senib ok demeni bekliyo ;)
Digru diyorsun ama 458 inde miladi doldu bence gecen ay :(
Hatta haftaya gidebilir....
turbo&quattro
23-11-2013, 05:15
Abi lexus lfa dusunmuyormusun ? :)
Yok yahu,gecen sene cok arastirmistim,pek basarili degil.
Porsche ye donus yapiyorum kismet olursa ;)
991 turbo S mi abi peki, ben de öyle sorayım :)
PROMINENT
23-11-2013, 09:15
GT3 geliyor eğer program değişmediyse :)
Gt3 insallah... Cidden merak ediyorum.
Gt3 insallah... Cidden merak ediyorum.
Abi, test sürüşü yaptın mı bu araçla ilgili :beuj:
turbo&quattro
24-11-2013, 00:52
Yok yahu,gecen sene cok arastirmistim,pek basarili degil.
Porsche ye donus yapiyorum kismet olursa ;)
Aastirmalarina gore basarili olmayan nedir abi motormu modifiyeye yatkinligimi yoksa bakim zorluklarimi?
Bari gt3 turuncu, yesil, mavi gibi birsey olsun :)
Gr3 test etmedim ama review lardan test etmek biraz gereksiz kaldi ;) Cok begenilmis,458'in de testleri boyleydi...
Lfa nin performansi ve pist sureleri misyonunun hakkini vermiyor. Fiyatida cabasiydi...
Gt3 un renginde buyuk kafa karisikligi yasiyorum. Mantik beyaz diyor,kalbim turuncu yada kirmizi diyor... Kafam fena karisik anliyacagin...
cabriolet
24-11-2013, 02:15
Gt3 yeşil varsa kesinlikle yeşil olmalı :)
luckdove
24-11-2013, 02:55
Gr3 test etmedim ama review lardan test etmek biraz gereksiz kaldi ;) Cok begenilmis,458'in de testleri boyleydi...
Lfa nin performansi ve pist sureleri misyonunun hakkini vermiyor. Fiyatida cabasiydi...
Gt3 un renginde buyuk kafa karisikligi yasiyorum. Mantik beyaz diyor,kalbim turuncu yada kirmizi diyor... Kafam fena karisik anliyacagin...
EVO dergisinin yilin araci testinde hem GT3 hem de GP var test grubunda. GT3 birinci secilmis (F12 ikinci) Aralik sayisi (Issue 190)
daha kolay olarak videosu var,
evo Car of the Year 2013: Part 1 | evo TV - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eT4WXokoAx0)
evo Car of the Year 2013: Part 2 | evo TV - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FtZKV8087aE)
Aralik sayisi derken,onunyzdeki sayida mi yayinlanicak?
GP icin neler diyorlar? Eve donunce izleyecegim mutlaka.
Gt3 yesil almam yahu ;)
Kirmizi aklimi kurcaliyor,mantik beyaz diyor,hanim mavi dedi...
GP geçerli not almış zaten bu listeye girmesine şaşırmıştık fakat kullanınca anlıyorsunuz neden burada yer aldığını tarzda konuşuyorlardı abi hatırladığım kadarıyla, ben izleyeli bir süre oluyor da :)
GP nin handikaplari neler? Onumuzdeki dayida yayinlanicak mi?
Gr3'u sormuyorum cunku 6 aydir ezberledimm...
luckdove
24-11-2013, 23:29
^^
Aralik sayisi. Ben abone oldugum icin bayi satislarindan once ulasiyor. Ancak bu dedigim Ingilizca baskisi. Turkce baskisi birebir ayni mi cikiyor emin degilim.
Testin basinda 5,000 Pound fiyat farkina deger mi emin degiliz diyorlar (Cooper S’e kiyasla). Ancak testin sonunda fazlasiyla begeniyorlar. Cooper S’e gore ekstra donanimlar: Aero kit (Drag etkisini 6% azaltiyormus), yenilenmis yukseklik ayarli coilover (Onde inverted). S’e gore camber + toe in (-). Yeni fren sistemi (onde 6 piston 330 mm discler), GP’ye ozel track spec lastikler ve electronic LSD. Kilosu 1140 kg (araka koltuk yok), 215 hp & 206 lb ft tork. Guc fazlasiyla yeterli hatta virajli yollarda super sport araclara bile kafa tutabiliyor diyor.
Surus izlenimlerinde ilk basta biraz agresif ve sert bir his verdigi yazmislar. Ilk baslarda gaza yuklenince tork steer ve gazdan cekince lift off oversteer hissi berligin bir sekilde var diyor dergide. Ancak araca alistiktan sonra cok basarili bulmuslar. Bu sene test ettikleri icinde en iyi FWD arac diyorlar.
Kasim sayisinda 2013’un en iyi pist araci testinde de denemislerdi GP’yi. Orada da cok basarili bulmuslardi. Onu videosu asagida
Track Car of the Year 2013 | evo TV - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ad9arPad2BM)
Tesekkur ederim,yaZilariniz hic bir soruya mahal vermeden git GP yi al,otur asagi diyor ;)
Dün kalamış minide gördüm clıoyuda ,458 i de abi hepsine ayrı ayrı maşallah ama gp nin yeri ayrıdır .
Tesekkur ederım. Kafaya koydum,alacagım GP'yı ınsallah.
Kısmetse olucak.Sonra cok sevdıgım yer cucemle vedalısacagım...
daha kolay olarak videosu var,
evo Car of the Year 2013: Part 1 | evo TV - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eT4WXokoAx0)
evo Car of the Year 2013: Part 2 | evo TV - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FtZKV8087aE)
Gunun ortasında ıyı geldı ;)
Bu arada F458 satıldı mı ? Dün Kalamışta gördüm. başka biri sürüyordu sanki ?
Satildi Cumartesi gunu. Yeni sahibide yakin arkadasim...
Satildi Cumartesi gunu. Yeni sahibide yakin arkadasim...
Ana, duzeltemeden gitti he ? Konuyu actim bu arada :)
Yabanci degil,elimizin altinda ;)
Gordum,yazdim zaten...