PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kia pro ceed gt alınırmı ?

DoganSuper
20-12-2013, 17:24
merhaba arkadaslar.. bi yakınıma kia pro ceed düşünüyoruz içi dışı baya hosumuza gitti. 204 hp 265 nm tork var sizce nasıldır alınırmı ?

ayrıca 73 bin gibi bi fiyatı var bi kia ya bu para verilir mi ?

http://bilginden.com/wp-content/uploads/2013/07/kia-pro-ceed-2013-gt-resmi.jpg

Ko®ay
20-12-2013, 17:33
2 eli beklenip 1-2 yaşa max 45000 vermek daha mantıklı

EfeTorunu
20-12-2013, 17:35
valla arkdasm bnde düşündüm yeni çıkan bir model geçn incelemeye gittim firmaya gelmemiş daha bnde koray arkdas gibi düşünüyorum biraz bekleyip görmek lazım ama kia modelinde en iyi dizyn olan bir arac diyorum

arkadasımda 2010 nu var konfor ve sürüş keyfi torku cok güzel

speed_emre
20-12-2013, 17:35
73 cok pahalı gerçektende ilk çıktıgında 65 e veriyorlardı :)

Emre Akçay
20-12-2013, 17:40
Bir önceki kasası var bende. İkisi arasında evrim fark olmuş. 68'e iniyorlar sıfırını. Gayette keyifli bir araba.

DoganSuper
20-12-2013, 17:41
2 eli beklenip 1-2 yaşa max 45000 vermek daha mantıklı

inat etti şimdi istiyo :D

valla arkdasm bnde düşündüm yeni çıkan bir model geçn incelemeye gittim firmaya gelmemiş daha bnde koray arkdas gibi düşünüyorum biraz bekleyip görmek lazım ama kia modelinde en iyi dizyn olan bir arac diyorum

arkadasımda 2010 nu var konfor ve sürüş keyfi torku cok güzel

tasarım benimde çok hoşuma gitti çoğu arabadan iyi bi tasarımı var..

73 cok pahalı gerçektende ilk çıktıgında 65 e veriyorlardı :)

evet kia ya göre baya pahalı.. çok mu talep oldu acaba fiyat artmış

ondertopcu
20-12-2013, 17:41
2011 dizel ceed vardı güzel araç. Kia artık iyi araçlar yapıyor fakat 73 bin lira da iyi para :D

DoganSuper
20-12-2013, 17:42
birde ankara da konut kent civarında gördüm ve şaşmazda gördüm kırmızı renk mavi te37 jantları var çok hoş duruyo forumdan olabilirmi yada tanıyan :)

levent
20-12-2013, 17:44
Dolu Golf 1.4 tsi 90 ları bulurken Kia'nın GT ye 73 istemesi pek mantıksız değil bence :)

Mutu
20-12-2013, 17:49
Kia'ya bu para verilir mi ne demek yahu? Kia sadece rio mu üretiyor? Ya da rio'ya mu bu parayı istiyor? Hayır, c sınıfı muadilleri kalitisinde ve daha dolusu otomobil üretmiş ve de ona bu bedel istiyor. Ayrıca araçlarına da 5 sene garanti veriyor. Aşın artık bu markaya şu modele şu para verilir mi gibi ön yargıları. Ülkedeki her aracın fiyatı zaten normalinden yüksek ondan bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın.

Dolu Golf 1.4 tsi 90 ları bulurken Kia'nın GT ye 73 istemesi pek mantıksız değil bence :)

Yok işte yanlış yapıyor kia. Yazdıracak isimleri, 6 ay sonra teslim edecek fiyat farkını da söke söke alacak. Bir de en dolu diye klimasız araba sattım mı tamamdır. Oldu işte dünya markası. :)

wiesmann
20-12-2013, 17:53

sadece bız japoncular bunun farkındayız sanırım.

berk34
20-12-2013, 17:56
Kia araçlarındaki 5 sene garantinin şartlarını iyi okumanızı tavsiye ederim . 2yıl/60bin km sonrası çoğu şey garanti kapsamı dışında kalıyor. Onun dışında proceed gt kullanan arkadaşım var , aracından çok memnun , kalite olarak gerçekten iyi. Kırmızı rengi çok çok dikkat çekici . Dezavantaj olarak yakıtı , 12-14 litrelerden bahsediyordu :(

Mutu
20-12-2013, 18:01
Kia araçlarındaki 5 sene garantinin şartlarını iyi okumanızı tavsiye ederim . 2yıl/60bin km sonrası çoğu şey garanti kapsamı dışında kalıyor. Onun dışında proceed gt kullanan arkadaşım var , aracından çok memnun , kalite olarak gerçekten iyi. Kırmızı rengi çok çok dikkat çekici . Dezavantaj olarak yakıtı , 12-14 litrelerden bahsediyordu :(

2 yıl 60 bin km yasal garanti. Diğer kapsam içinde olanlar ise fabrika hatası kaynaklı sorunlar. Bunun farkındayım aynı gruptan bi araç kullanıyorum. Henüz bakım dışında değişen 3-5 parçaya para vermeden çıktım. Not: Aracınız servisten pis de çıkmaz, yıkar verirler. Böyle düşünceli adamlar. :rolleyes: :D

levent
20-12-2013, 18:01
o pek sorun değil ki sorunsuzluk abidesi olarak anılan Toyota bile yeni modellerde şöyle bir yola gitti,

Toyota Auris 2 yıl/60,000 km
boyunca garanti altında olup,
mekanik aksamı 3 yıl/100,000
km, boyası 3 yıl ve karoseri ise
12 yıl ”Toyota Onarım Güvence
Sistemi” kapsamındadır.

En alt sayfalarda görebilirsiniz.. Biz aldığımızda 3 yıl / 100 bin km herşey dahil idi. 6 yıl boya, 12 yıl da korozyon garantisi veriyordu yine..

http://apps.komputer.com.tr/toyota/toyota_ebrosur/AURIS-Katalog-2013.pdf

Mutu
20-12-2013, 18:09
o pek sorun değil ki sorunsuzluk abidesi olarak anılan Toyota bile yeni modellerde şöyle bir yola gitti,

En alt sayfalarda görebilirsiniz.. Biz aldığımızda 3 yıl / 100 bin km herşey dahil idi. 6 yıl boya, 12 yıl da korozyon garantisi veriyordu yine..

http://apps.komputer.com.tr/toyota/toyota_ebrosur/AURIS-Katalog-2013.pdf

aynen biz aldığımızda da koşulsuz 5 yıl/100.ooo km idi.
Bozuk araba satıp sonra müşteriye iteleyen markalar itiraz etmiştir haksız rekabet oluyor. Müşteriyi soyamıyoruz serviste diye belki. :D

Merthan
20-12-2013, 18:13
Kia ya o para verilip verilmeceğinin cevabını verebilicek bi insan yok bana göre dünyada.
Verirsen verirsin vermezsen vermezsin diye düşünüyorum.
Golf konusuda dediğim gibi veren insan veriyor neden verilmesin ki Kia'ya 73 veya Golf'e 90?
O şekilde bakılırsa '0' Honda civic dizel 66 bin TL opsiyonsuz sanırım verilirmi peki?
'0' Toyota Corolla dizel 74 bin TL,verilir mi bu arabaya?
Toyota Avensis '0' fiyatı 117 bin TL verilir mi? İşte mesele bu seven adam beğenen adam verir.
Ama biride çıkıp en sevmediğim laf olan 'Avensis'e 117 vericeğime 3.20 alırım' diyecektir kesin.
Ya bazen arkadaş ortamında konuşurken Megane Rs'den bahsediyoruz. Şuan Trophy modeli yok hepsi Trophy speclerinde 2.0 265 hp.
'0' fiyatı 115.000 gibi falan olması lazım. Megane Rs alıcağıma 3.16 alırım diyen insanlar var.
Allah aşkına Megane Rs ile 3.16'nın ne alakası var :)

Emre Akçay
20-12-2013, 18:24
2 yıl 60 bin km yasal garanti. Diğer kapsam içinde olanlar ise fabrika hatası kaynaklı sorunlar. Bunun farkındayım aynı gruptan bi araç kullanıyorum. Henüz bakım dışında değişen 3-5 parçaya para vermeden çıktım. Not: Aracınız servisten pis de çıkmaz, yıkar verirler. Böyle düşünceli adamlar. :rolleyes: :D

Family Card ile bu sorunu da ortadan kaldırıyorlar. Enjektör, turbo gibi arızalar da card kapsamında ücretsiz olarak yapılıyor. Vale hizmeti, ikame araç, akü bitmesi, lastik patlaması vs gibi şeyler ücretsiz olarak karşılanıyor.

levent
20-12-2013, 18:53
Kia ya o para verilip verilmeceğinin cevabını verebilicek bi insan yok bana göre dünyada.
Verirsen verirsin vermezsen vermezsin diye düşünüyorum.
Golf konusuda dediğim gibi veren insan veriyor neden verilmesin ki Kia'ya 73 veya Golf'e 90?
O şekilde bakılırsa '0' Honda civic dizel 66 bin TL opsiyonsuz sanırım verilirmi peki?
'0' Toyota Corolla dizel 74 bin TL,verilir mi bu arabaya?
Toyota Avensis '0' fiyatı 117 bin TL verilir mi? İşte mesele bu seven adam beğenen adam verir.
Ama biride çıkıp en sevmediğim laf olan 'Avensis'e 117 vericeğime 3.20 alırım' diyecektir kesin.
Ya bazen arkadaş ortamında konuşurken Megane Rs'den bahsediyoruz. Şuan Trophy modeli yok hepsi Trophy speclerinde 2.0 265 hp.
'0' fiyatı 115.000 gibi falan olması lazım. Megane Rs alıcağıma 3.16 alırım diyen insanlar var.
Allah aşkına Megane Rs ile 3.16'nın ne alakası var :)

117 verdikten sonra evet Avensis almam 18 yıllık Toyota kullanıcısı olarak, açık ve net sanırım :)

Yeni Corollayı hiç işin içine katmam bile o paralara çok daha güzel seçenekler var aynı klasmanda sıfır olarak. Ben hiç beğenmedim Corollayı, eğer Toyota olacaksa illa Auris olur ancak şuanda sıfır araç alımında.

ontheair
20-12-2013, 19:15
Test için geldiğinde kullandım. Bir kere şunu söyleyeyim GT gibi bir otomobil değil. Dışarıdan bakıldığında hızlı, sert, kıvrak, yetenekli bir otomobil bekliyorsunuz. Ama kullanımı pek öyle değil. Sert ama öylesine bir sertlik var. Viraj standartları çok yüksek değil. Torqeu steering denilen ve ani hızlanmalarda direksiyonun sağa sola çekmesi olarak açıklanabilecek yalpalama çok fazla. motor sesi insanı tahrik ediyor. Vites yolları kısa ve geçişler net. Sevdim bu yönünü. Güçlü ama uysal bir otomobil diyebilirim. Direksiyonda üzerinde GT yazan bir düğme var. İlk kullanımımda buna basmamıştım. İkinci seferde 'buna basınca bakalım neler değişiyor?' dedim ve bastım. Peki ne değişti? Sadece kadranlar :)
Tasarım çok güzel. Evet bu göreceli ama bunun da bir sınırı var. Bu güzel ve sert görünen bir otomobil. İçeride Recaro koltuklar sürücüyü sarıyor. Fakat oturma pozisyonu çok yüksek. Yani sanki başka bir otomobilin koltuklarını alıp uydurup koymuşsunuz gibi. 170 cm'lik ben bile koltuk en alt seviyedeyken tavandan dört parmak aşağıdaydım.
Yakıttan bahsetmesek daha iyi sanırım. Sakin kullanımda 10 lt'nin altına düşemedim. Gazlamaya kalkarsan 12 13'lere dua edersin.

EfeTorunu
20-12-2013, 22:58
sen ben almssam bu aracı kim alacak admlar para kazansın alın gitsin :)

EmrGti
20-12-2013, 23:01
valla ben 4 kapı 1.6 dizel concept plus modelini kullanıyorum otomatik ve paşaoğlu yazılımlı 180 HP yakıt çok düşük araba çok kıvrak çok konforlu çok rahat bir araba iç dizayn harika adamlar yapmışlar bir abim makina mühendisiydi aracını aldı ve bana alınıcak araba dedi ve ona inanarak aldık ve sorunsuz kullanıyorum

FATİH
20-12-2013, 23:06
"bu fiyata bu araba alınır mı?" olayını yazsam sabahı bulur herhalde... ben 120.000 liraya a3 aldım. :) bakın s3 demiyorum; a3 diyorum. ;)

Merthan
20-12-2013, 23:10
Test için geldiğinde kullandım. Bir kere şunu söyleyeyim GT gibi bir otomobil değil. Dışarıdan bakıldığında hızlı, sert, kıvrak, yetenekli bir otomobil bekliyorsunuz. Ama kullanımı pek öyle değil. Sert ama öylesine bir sertlik var. Viraj standartları çok yüksek değil. Torqeu steering denilen ve ani hızlanmalarda direksiyonun sağa sola çekmesi olarak açıklanabilecek yalpalama çok fazla. motor sesi insanı tahrik ediyor. Vites yolları kısa ve geçişler net. Sevdim bu yönünü. Güçlü ama uysal bir otomobil diyebilirim. Direksiyonda üzerinde GT yazan bir düğme var. İlk kullanımımda buna basmamıştım. İkinci seferde 'buna basınca bakalım neler değişiyor?' dedim ve bastım. Peki ne değişti? Sadece kadranlar :)
Tasarım çok güzel. Evet bu göreceli ama bunun da bir sınırı var. Bu güzel ve sert görünen bir otomobil. İçeride Recaro koltuklar sürücüyü sarıyor. Fakat oturma pozisyonu çok yüksek. Yani sanki başka bir otomobilin koltuklarını alıp uydurup koymuşsunuz gibi. 170 cm'lik ben bile koltuk en alt seviyedeyken tavandan dört parmak aşağıdaydım.
Yakıttan bahsetmesek daha iyi sanırım. Sakin kullanımda 10 lt'nin altına düşemedim. Gazlamaya kalkarsan 12 13'lere dua edersin.
Benim kendi düşüncem şu:
İbiza Cupra 49.000
Polo Gti 55.000
208 Gti 56.000
Corsa OPC(2.el) 60.000
Bu araçlar varken hem daha ucuza hem daha hızlı hemde daha az yakan bi araba almak varken Gt asla almam. Satmaya kalksan insanın psikolojisini bozar :)
Bu hafta 2 tane gördüm bi kırmızı bi beyaz,görüntüsü önden güzel gerçekten.

Burak.
20-12-2013, 23:16
Satilmaz diye birsey yok her aracin bi alicisi illa ki vardir :)

emp:)
20-12-2013, 23:42
Benim kendi düşüncem şu:
İbiza Cupra 49.000
Polo Gti 55.000
208 Gti 56.000
Corsa OPC(2.el) 60.000
Bu araçlar varken hem daha ucuza hem daha hızlı hemde daha az yakan bi araba almak varken Gt asla almam. Satmaya kalksan insanın psikolojisini bozar :)
Saymış olduğun arabalar Ceed'in dengi değil ama, ceed kompakt segment. Adının GT olduğunada bakmayın 3 kapı spor model boşluğunu dolduran bir araba direk hothatch değil.

Merthan
20-12-2013, 23:48
Saymış olduğun arabalar Ceed'in dengi değil ama, ceed kompakt segment. Adının GT olduğunada bakmayın 3 kapı spor model boşluğunu dolduran bir araba direk hothatch değil.
Aynı segment olması gerekmiyor ki,bu arabayı güç olarak anca bu segment ile karşılaştırabilirsiniz ki bu segmentte de yavaş kalıyor.

ontheair
20-12-2013, 23:51
Benim kendi düşüncem şu:
İbiza Cupra 49.000
Polo Gti 55.000
208 Gti 56.000
Corsa OPC(2.el) 60.000

Otomobilleri değerlendirirken rakiplerini kıstas alıyoruz. İkinci ellerse rakibi bile olsa değerlendirmeye alınmıyor.

Kia'nın rakibi Astra, Golf, Megane vs.
Eğer bunlara göre değerlendirirsek fiyat olarak hepsinden çok daha avantajlı. Neredeyse yarı fiyatı.

Opel'e göre tüketimi biraz daha düşük. Astra OPC sakin kullanımda 11 lt yakıyor. Megane Rs ise şu an için Türkiye'de satışan en iyi önden çekişli diyebilirim. Tabi bunda fazladan 40 bg ve sınırlı kaydırmalı diferansiyalinde payı büyük.

berkay_aydin
20-12-2013, 23:53
Sadece görüntüsü için bile tercih edilebilir..

Mutu
20-12-2013, 23:57
Aynı segment olması gerekmiyor ki,bu arabayı güç olarak anca bu segment ile karşılaştırabilirsiniz ki bu segmentte de yavaş kalıyor.

Yalnız fiyat mukayesesi(alıntı yaptığınız mesajda vardı) yapmış nasıl aynı sınıf olması gerekmiyor?
O zaman herhangi bir b sınıfı araçla c sınıfı karşılaştırıp, sittir et segmenti c daha pahalı mı diye yaklaşacağız?
Segmentt için daha geniş dingil mesafesi, donanım ve güvenlik gerekiyor. Bunlar da ağırlık demek. O sebeple performans olarak biraz hothatchlerden geride olması normal bence.

Baktım şimdi Ceed gt 1380-1440 kg arasında imiş. Polo gti ise 1269 kp yazıyor. Arada ise 24 hp fazlalık var.

darkmoon
20-12-2013, 23:58
Pro Cee'd GT hot hatch bir araç katogorisinde tek tarz nerdeyse..
olayı farklı hb 3 kapı gt bir araç olarak bakılırsa biraz yanlış olur..

20-12-2013, 23:58
Benimde gözlemlediğim bu araba zaten o tarz bir araba değil.İddasıda o yönde değil. Spor donanımlı, hoş tasarımlı, makul performans sunmak amacı.. Hothatch değil. O sebeble hem alt hemde üst segment hothatchlerle bu aracı mukayese etmek doğru değil. Bu araba FR, GSI gibi bir model.

darkmoon
21-12-2013, 00:06
Benimde gözlemlediğim bu araba zaten o tarz bir araba değil.İddasıda o yönde değil. Spor donanımlı, hoş tasarımlı, makul performans sunmak amacı.. Hothatch değil. O sebeble hem alt hemde üst segment hothatchlerle bu aracı mukayese etmek doğru değil. Bu araba FR, GSI gibi bir model.

hothatch dir ceed pro ceed gt :)

zaten piyasada fazla hothatch tarzı araç yok en yeni nesillerden mini cooper s var ford focus st, abarth grande punto en bilindik Golr R ile Leon Cupra var..

wiki bilgisi

" The Pro_Cee'd GT is the companies first performance oriented car and the first European style "hot hatch" to come from a Korean manufacturer. "

21-12-2013, 00:13
hothatch dir ceed pro ceed gt :)

zaten piyasada fazla hothatch tarzı araç yok en yeni nesillerden mini cooper s var ford focus st, abarth grande punto en bilindik Golr R ile Leon Cupra var..

wiki bilgisi

" The Pro_Cee'd GT is the companies first performance oriented car and the first European style "hot hatch" to come from a Korean manufacturer. "

Öyle bir iddası varsa Kia'nın kendi ayaklarına sıkmışlar demektir. GTI, CUPRA,RS,OPC gibi arabalarla boy ölçüşebilecek hiçbir yanı yok. Dengi GSI, FR gibi modeller(gerçi ingiliz abiler FR içinde hothatch diyorlar)

Mutu
21-12-2013, 00:20
http://imageshack.us/a/img543/7393/u0g8.jpg

http://imageshack.us/a/img560/4396/dq49.jpg

Şu rengi de iyiymiş.

http://imageshack.us/a/img41/7494/m21x.jpg

darkmoon
21-12-2013, 00:35
Öyle bir iddası varsa Kia'nın kendi ayaklarına sıkmışlar demektir. GTI, CUPRA,RS,OPC gibi arabalarla boy ölçüşebilecek hiçbir yanı yok. Dengi GSI, FR gibi modeller(gerçi ingiliz abiler FR içinde hothatch diyorlar)

hothatch algılaması çok değişdi..
bence kia çok doğru iş yapdı..

hothatch resmi teknik verilerinden ziyade fabrikasyon fabrikaların özenip bözenip süslü püslü üretiği spor araçlar artık..

bu araçlara ekonomik ve ucuz yoldan ulaşmayıda kia vaad ediyor benim algıladığım politika o en azından.. :)

herkes bir st Golf R yada grande punto yada o tip alternatif egzotik arabaları alabilicek gücü yok alsa bile o aracı yürütebilcek maddi imkanları yok..

İnsanlarda gidiyor normal tek kapısını falan alıyor sonra bir sürü paralar verip st bodykiti r line bodykiti opc jantı falan takıparaçlarını o araçlara benzetmeye çalışıyorlar..
kia buna gerek kalmadan ucuz yollu bu işi çözmüş bence amaçlarıda bu olmuş..

ikisini bir arada sunmuş ucuza ulaşılabilir ekonomik alanıda yormıycak bir araç benim fikrim tabi ben öyle gördüm.. :)

Berkan
21-12-2013, 00:42
scirocco parasına gırtlak dolu araç yapmıs adamlar recolu ıvırlı zıvırlı 204hpli motoruyla ki dıstan ledlerle gayet yırtıcı duruyo selam aleyküm dedignin kia bayisi o aracı 70 altına bırakır...
bakmak isteyen avcılar e-5 üstündeki kia bayisinde duruyor :)

Merthan
21-12-2013, 00:43
Otomobilleri değerlendirirken rakiplerini kıstas alıyoruz. İkinci ellerse rakibi bile olsa değerlendirmeye alınmıyor.

Kia'nın rakibi Astra, Golf, Megane vs.
Eğer bunlara göre değerlendirirsek fiyat olarak hepsinden çok daha avantajlı. Neredeyse yarı fiyatı.

Opel'e göre tüketimi biraz daha düşük. Astra OPC sakin kullanımda 11 lt yakıyor. Megane Rs ise şu an için Türkiye'de satışan en iyi önden çekişli diyebilirim. Tabi bunda fazladan 40 bg ve sınırlı kaydırmalı diferansiyalinde payı büyük.
Kia'nın rakibi Astra,Golf,Megane tamam peki o zaman şunu sorayım,hangisinden hızlı?
Hangisinden kaliteli? Kısacası hangisinden iyi?
Kendi segmenti bu ise zaten hiçbir şansı yok,böyle bir motorla bu segmentte napabilir ki? Rakipleri önden çekerde tarih yazacak seviyelere gelirken Ceed GT'de 1.6 205 hp motor var?

Madem bu kendi segmenti,bi düşük segmentinden de yavaş. Sizin dediğiniz teknik detaylara bakıyorsanız bu kadar bende size o tarz bi soru sormak isterim :)
Bu aracı almak için bana tek 1 tane sebep söylermisiniz?

21-12-2013, 01:19
hothatch algılaması çok değişdi..
bence kia çok doğru iş yapdı..

hothatch resmi teknik verilerinden ziyade fabrikasyon fabrikaların özenip bözenip süslü püslü üretiği spor araçlar artık..

bu araçlara ekonomik ve ucuz yoldan ulaşmayıda kia vaad ediyor benim algıladığım politika o en azından.. :)

herkes bir st Golf R yada grande punto yada o tip alternatif egzotik arabaları alabilicek gücü yok alsa bile o aracı yürütebilcek maddi imkanları yok..

İnsanlarda gidiyor normal tek kapısını falan alıyor sonra bir sürü paralar verip st bodykiti r line bodykiti opc jantı falan takıparaçlarını o araçlara benzetmeye çalışıyorlar..
kia buna gerek kalmadan ucuz yollu bu işi çözmüş bence amaçlarıda bu olmuş..

ikisini bir arada sunmuş ucuza ulaşılabilir ekonomik alanıda yormıycak bir araç benim fikrim tabi ben öyle gördüm.. :)

Yani benimde demek istediğim bu spor görünüm, yeterli bir performans sunan bir araba pro ceed gt.Fiyatı güzel, kendisi güzel:)

Dediğiniz gibi hothatch diyorlarmış:) bana göre hothatch OPC,GTI, RS gibi arabalardır, salt performans modelleridir. Bu araba onların rakibi olacak konumda bir araba değil(rakibide değil zaten), fiyatıda tüm dünyada bu modellerden ciddi derecede düşük.

Ceed, zamanında 308 de olan (GT)bir model gibi yada yurt dışında satılan leon sc fr(1.8 tsi) gibi bir araba.

levent
21-12-2013, 01:45
Hothatch normalde kompak sınıf araçları barındırır içerisinde temel olarak, bknz. MK1 - MK2 - MK3 Golf GTi (ki bu hothatch kavramını ortaya çıkaran araçtır) B değil C sınıfı bir araçtır. Fakat günümüz şartlarında boyutlar çok büyüdüğü için bu kavram B sınıfına kaymış durumda halk arasında. Ama asıl olan Megane RS, Focus RS, Golf R, Leon Cupra, TypeR gibi arabalar gerçek hothatch neslinin devamıdır, B sınıfından olsa olsa mini-hothatch olur ki supermini grubuna dahil olan Cooper GP ikisine de dahil değildir bana kalırsa. Ama illa bir sınıfa sokmak istenirse Polo GTi ın yanında yer alır.

Gelelim 1.6t 205hp muhabbetine.. Merthan'ın yanlış olduğunu düşündüğüm bir nokta var, Kia bu araba ile VW Opel vs nin hothatch olarak adlandırdığımız modellerine direk olarak kafa tutmuyor, öyle olacak olsa gider Genesisteki motoru koyar güzel bi kilit takar alayına yardırırlardı.. Ayrıca kıyasladığı modeller fiyat olarak şuan için x2 durum söz konusu. Bu araba aile işi Astra, Golf parasına Recaro koltuklu, nispeten 1.6t Astra veya 1.4 140hp Tsi a oranla bariz hızlı olan, aynı zamanda onlardan ucuz olan piyasada alternatif niteliği taşıyan bence fiyatına göre benim gibi hayatı "roll" olmayan, keyfine alttan doldur boşalt yapan, yeri gelince oynayan, aracını gündelik kullanan, donanım ve konforu bir arada isteyen insanlar için yapılmış.

Merthan
21-12-2013, 01:55
Hothatch normalde kompak sınıf araçları barındırır içerisinde temel olarak, bknz. MK1 - MK2 - MK3 Golf GTi (ki bu hothatch kavramını ortaya çıkaran araçtır) B değil C sınıfı bir araçtır. Fakat günümüz şartlarında boyutlar çok büyüdüğü için bu kavram B sınıfına kaymış durumda halk arasında. Ama asıl olan Megane RS, Focus RS, Golf R, Leon Cupra, TypeR gibi arabalar gerçek hothatch neslinin devamıdır, B sınıfından olsa olsa mini-hothatch olur ki supermini grubuna dahil olan Cooper GP ikisine de dahil değildir bana kalırsa. Ama illa bir sınıfa sokmak istenirse Polo GTi ın yanında yer alır.

Gelelim 1.6t 205hp muhabbetine.. Merthan'ın yanlış olduğunu düşündüğüm bir nokta var, Kia bu araba ile VW Opel vs nin hothatch olarak adlandırdığımız modellerine direk olarak kafa tutmuyor, öyle olacak olsa gider Genesisteki motoru koyar güzel bi kilit takar alayına yardırırlardı.. Ayrıca kıyasladığı modeller fiyat olarak şuan için x2 durum söz konusu. Bu araba aile işi Astra, Golf parasına Recaro koltuklu, nispeten 1.6t Astra veya 1.4 140hp Tsi a oranla bariz hızlı olan, aynı zamanda onlardan ucuz olan piyasada alternatif niteliği taşıyan bence fiyatına göre benim gibi hayatı "roll" olmayan, keyfine alttan doldur boşalt yapan, yeri gelince oynayan, aracını gündelik kullanan, donanım ve konforu bir arada isteyen insanlar için yapılmış.
Yok Levent ben demedim onu diğer arkadaş söyledi :) Ben Golf,Megane vs gibi araçlara kafa tutuyor demedim,dedimki Polo,İbiza,Corsa,208 gibi arabaları almak daha mantıklı hem fiyat,hem performans açısından. Arkadaş dediki bu araç Golf sınıfı araçların segmentinde dedi bende eğer öyleyse arada dağlar kadar fark var dedim :)
Gözüme biraz yavaş geldi açıkcası mevcut yapılan motorları göz önüne alarak konuşuyorum. He şuda var,1.6 205 hp araç için hızlanması çok iyi değil,ağırlık söz konusu diye düşünüyorum.

rebel
21-12-2013, 02:30
aslında aracın motoru cok ıyı yazılım egzoz boost açma ufak tefek kıprasmalarla çok guzel performans değerleri yakalayabılır. bu arac yurumuyosa ağırlıktan yürümuyordur ve bi turlü uzak doğuluların beceremediği şanzıman yuzundendır bence. tasarım şahane. motor performansıda ole ama olay yola çıkınca bozuluyo. güç var ama aktarma elemanları ve ağırlık buna engel

levent
21-12-2013, 02:32
Yok Levent ben demedim onu diğer arkadaş söyledi :) Ben Golf,Megane vs gibi araçlara kafa tutuyor demedim,dedimki Polo,İbiza,Corsa,208 gibi arabaları almak daha mantıklı hem fiyat,hem performans açısından. Arkadaş dediki bu araç Golf sınıfı araçların segmentinde dedi bende eğer öyleyse arada dağlar kadar fark var dedim :)
Gözüme biraz yavaş geldi açıkcası mevcut yapılan motorları göz önüne alarak konuşuyorum. He şuda var,1.6 205 hp araç için hızlanması çok iyi değil,ağırlık söz konusu diye düşünüyorum.

frekanslar karışmış orda sorry :D Polo veya ibiza almam mümkünse duran bişey olsun o da o seçenekler içinde tek seçeneğe düşürüyor otm. olarak Corsa Ring Edition :)

aslında aracın motoru cok ıyı yazılım egzoz boost açma ufak tefek kıprasmalarla çok guzel performans değerleri yakalayabılır. bu arac yurumuyosa ağırlıktan yürümuyordur ve bi turlü uzak doğuluların beceremediği şanzıman yuzundendır bence. tasarım şahane. motor performansıda ole ama olay yola çıkınca bozuluyo. güç var ama aktarma elemanları ve ağırlık buna engel

temel sebep ağırlık bu araçta, hatırladığım kadarıyla 1500kg a yakındı..

ancak aynı motorun turbosuz versiyonu olan 1.6 gdi manuel vitesli i30 yada ceede binip kullanmanızı öneririm cidden, bildiğimiz şaka makinesi çünkü ağırlık ve güç oranına göre gidişi beni şaşırtmıştı :) 1.6t de iyi ellerde güzel işler çıkarır düşüncesindeyim açıkçası..

Berkan
21-12-2013, 03:46
Kia'nın rakibi Astra,Golf,Megane tamam peki o zaman şunu sorayım,hangisinden hızlı?
Hangisinden kaliteli? Kısacası hangisinden iyi?
Kendi segmenti bu ise zaten hiçbir şansı yok,böyle bir motorla bu segmentte napabilir ki? Rakipleri önden çekerde tarih yazacak seviyelere gelirken Ceed GT'de 1.6 205 hp motor var?

Madem bu kendi segmenti,bi düşük segmentinden de yavaş. Sizin dediğiniz teknik detaylara bakıyorsanız bu kadar bende size o tarz bi soru sormak isterim :)
Bu aracı almak için bana tek 1 tane sebep söylermisiniz?

bindinmi / gidip incelendinmi /kullandınmı en başta

eski sephia / accent kafası detected

bu konuyu renault cok güzel aştı eski spring broadway den nerelere geldiler ama ııh yok kore neymiş

yolda sürekli herkes ucup kacıyomus hissiyat var galiba karamülsel sepeti gibimi duruyo uzaktan 204 beygir

neden istedin madem benzer tiipli sciroccodan yola cıkarak salak saçma sticklerlı araca para vericegme bin kat daha şekli semali sıfatı düzgün dikkat cekecek kafanı her cevirdiginde göremeyecegin bir araçın olacagı için

Fabia vrs ve proceed Gt - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=yTvTAsX77SY)

yTvTAsX77SY

frekanslar karışmış orda sorry :D Polo veya ibiza almam mümkünse duran bişey olsun o da o seçenekler içinde tek seçeneğe düşürüyor otm. olarak Corsa Ring Edition :)

temel sebep ağırlık bu araçta, hatırladığım kadarıyla 1500kg a yakındı..

ancak aynı motorun turbosuz versiyonu olan 1.6 gdi manuel vitesli i30 yada ceede binip kullanmanızı öneririm cidden, bildiğimiz şaka makinesi çünkü ağırlık ve güç oranına göre gidişi beni şaşırtmıştı :) 1.6t de iyi ellerde güzel işler çıkarır düşüncesindeyim açıkçası..

kanki benim kilom 1400(+/-20) gt içiin tam hatırlamıyorm ama o jantlar donanım (kafadan 18 jantı cam tavanı) vs.ile imkanı yok 1500(+/-30) den aşagı
olmasının ve bunlara ragmen 7.7 fabrika verisi var 0-100 için

RedSun
21-12-2013, 04:23
Kıa bugun var yarın yok aynı chevrolet gibi bigun bana eyvallah derse verimsiz 2.0lt motoruyla evladının evladına büyük baba mirası olarak saklarsın. F1 de hic kia gordunmu?

levent
21-12-2013, 04:34
Kıa bugun var yarın yok aynı chevrolet gibi bigun bana eyvallah derse verimsiz 2.0lt motoruyla evladının evladına büyük baba mirası olarak saklarsın. F1 de hic kia gordunmu?

Motor 1.6 öncelikle, kore grubu Japonların 90 lı yıllardaki çıkışını gayet güzel yakaladılar şuanda daewoo ile kıyaslamamak gerekli diyorum, adamlar 90 larda girdiler 2000 lerde gm bünyesine geçtiler derken avrupadan çekiliyolar dünyadan değil yine onu da hatırlatmak lazım.. Koreliler ise 80 ler sonu 90 lar başından beri kat ettikleri yola bakalım..

Ayrıca Reno.. Başka bi konuda da yazmıştım, İzmir Ermat, Cem, Şafak plazalar dayımın dünürleri olur ki damat bile Renonun ömrü 3 yıl der, garanti bitmeden elden çıkarmalı der.. Koreliler neye güvenerek 5 yıl garanti veriyorlar peki? Ben daha başka bir şey demiyorum :icon_tup:

darkmoon
21-12-2013, 04:35
tarzına oranla sunduğu fiyat ekonomi çıtası yüksek kia zaten bence bunu ön görmüş amacı millet yardırsın gazlasın yarış arabası yapalım olmamış bu benim fikrim..

ben fazla detaya inmek istemedim ama motor koymak istese hyundai o araca kral motoru koyardı.. ama amaçları o değil belliki adamlar ticari düşünüyorlar üç beş kişiye satalım elit bir araç yapalım derdinde değiller..

herkesde rolla çıkıp sabah akşam gazlamıyor.. adamlar güzel tarz bir tasarım yapmışlar zaten aracın tasarımcısı peter schreyer...

o kimdir derseniz netten bir araştırın derim..
audi yi audi yapan tasarımcı bugün audinin kemikleşmiş tasarımını yapan adam..
vw de pek çok araca imza atmış yada fikiri alınmış adam bentleyde buna dahil onunda tasarım aşamasında ekipde dahil olmuş yol göstermiş keza porschedede çalışmış..

bu adam şu anda kia da ve bütün yeni nesil hyundai ve kiaların tasarımı bu adamın kaleminden çıkıyor..

neyse bunları es geçersek arkadaşlarında dediği gibi

260 ı görüp 100 km de bir depo benzin yakmakmı yoksa güzel makul hatta akranlarına oranla ucuz sayılabilicek bir fiyatla güzel tarz tasarımlı kendinden body kitli jantlı drl li recaro koltuklu bir sürü aksesuarı donanımı oyuncağı olan araçla bir depo dizel ile 1000 km gitmek mi ..

Benim şahsi fikrim kia bunu ön görmüş spor araç sevip arada nadir gazlayan onun dışında bol yol yapan o spor keyfini ruhunu ekonomi ile yaşıycak bir araç yapmış...

buda yeni bir şey değil hyundai grubunun karakteristiğinde olan bir şey misal hyundai coupe yada scoupe fxcoupe onlarda böyleydi görüntü içi on numara ama motor safi ekonomi :))

darkmoon
21-12-2013, 04:41
şu bilgileri bir tazeliyelim kia hyundaininki kendi markası..

hyundai çekiyoruz derse avrupadan kia yı o başka.. ama kia türkiyede 90 lıların başından beri var.. arkasındada hyundai varken hiç bir şey olmaz kia ya kia zarar etse gene araç üretir..

hyundai dediğimiz firma devasal bir firma ve en ufak hacimli şirketi hyundai motors.. yani en ufak gelirli şirketi.. bu gün şu anda yapılan 3.köprüyü yapan firmada hyundai.. adamlar gemi çelik yapı elektronik olmadıkları sektör yok..

yani kısaca kia ya hiç bir şey olmaz.. :)

chevrole ile falan hiç kıyaslamayın Gm in yanlış politikaları yüzünden opel bile kapana bilir opelki belçikadaki fabrikasını kapatmışdı zaten bochum'daki fabrikasınıda 2016 da kapatma kararı aldıki bochum için opelin kalesi denirdi.. komple şehir o fabrika sayesinde ayakdaydı..

Mutu
21-12-2013, 04:42
şu bilgileri bir tazeliyelim kia hyundaininki kendi markası..

hyundai çekiyoruz derse avrupadan kia yı o başka.. ama kia türkiyede 90 lıların başından beri var.. arkasındada hyundai varken hiç bir şey olmaz kia ya kia zarar etse gene araç üretir..

hyundai dediğimiz firma devasal bir firma ve en ufak hacimli şirketi hyundai motors.. yani en ufak gelirli şirketi.. bu gün şu anda yapılan 3.köprüyü yapan firmada hyundai.. adamlar gemi çelik yapı elektronik olmadıkları sektör yok..

yani kısaca kia ya hiç bir şey olmaz.. :)

Ama f1 de yoklar :confused:

Şu koreli araçlara kulp bulmak için sığınılan en son liman bu olsa gerek.

darkmoon
21-12-2013, 04:47
Ama f1 de yoklar :confused:

Şu koreli araçlara kulp bulmak için sığınılan en son liman bu olsa gerek.

onlar hep bir kulp bulucaklar bunu forumdaki arkadaşlara itafen yazmıyorum onlar derken genel olarak yazıyorum..

hazmetmek zor iş düşünsene pek çok markanın 1 asırda kat ettiği yolu adamlar azmedip 20-30 yılda katettiler ve araba sektöründe şu anda dünyada sözü geçen ilk beş firma olma yolunda ilerliyorlar amerikada çok iyi bir satış grafikleri var avrupa cephesinde zaten ciddi bir iddaları yok orda mercedes vw bmw bedava fiyatına satılıyor bizdeki paralara oranla.. ordaki taksicinin altında mercedes var.. adamların orda bir iddaları yok.. ortadoğu pazarında çok iyi satışları var.. asya pazarında öyle.. pek çok markanın elinden pazarını aldılar..

zor tabi anlayışla karşılamak lazım.. :)

levent
21-12-2013, 05:29
Bizim eve Toyota girdi gireli 17 yıl doldu, 17 sene bitti yani 17 aralık itibari ile..

Bu 17 yıllık süreçteki gelişimlerini neredeyse adım adım gördüm diyebilirim o yüzden, buna sığınarak yazıyorum ki Hyundai bu süreçte Toyota'yı şuan genel anlamda geçti, sadece imajını daha tam olarak yıkamadı ki onu da bir 5 yıl içinde aşar diye düşünüyorum ben :)

Ha alır mıyım, Hyundai - Kia, alırım ki yaz başında ciddi ciddi araba değişiyordu Auris 1.6 premium ile i30 Elite crdi almak arasında ciddi git gel yaşadık, keza ertelendi planlar ama i30 daha ön plandaydı işin açığı bizim evde bile.. Gerisini siz düşünün..

darkmoon
21-12-2013, 05:35
toyota mazda bunlarda çok güzel kaliteden ödün vermiyen sağlamlıkdan ödün vermiyen araçlar.. Allah var mazdaya aşırı bir marka olarak sevigm ve sempatim var bana göre japonların mercedesi .. toyota sorunsuzlukda çok kalite firma bana hitap etmeyen tek yanı hep tasarımı ve donanımdaki cimriliği oldu.. camry almakdıkdan sonra adam gibi bir toyotaya binemiyorsunuz :)

benim enişte audi ci adam bile araba değiştirme arifesinde i30 a bakmış galeride çok beğenmiş i30 demeye başladı düşünki ben adama mercedes yada volvo al diye diretiyorum.. :)

DoganSuper
21-12-2013, 08:24
yorumlar fena :) bu gün şaşmazdaki kia bayiisine bi gitcez bakalım :)

ozgurluk
21-12-2013, 08:50
işim gereği bir çok araca binip kullanma fırsatım oluyor.

şahsi görüşüm ; o donanımlarla o fiyata ceed varken aynı sınıfta golf molf hikaye kalır yanında .. gerçekten çok iyi araç.

dün bir tane bu gt den gördüm. kullanma imkanımız belki olmadı ama dizayn olarak görüntü olarak adamlar noktayı koymuşlar o kadar diyorum.

temennim o ki bu dizaynı kim veya kimler yapıyorsa , civic hatchbacki dizayn edenleri yanlarına stajer olarak alsınlar mümkünse :) ( hondacılar zıplar şimdi :D )

rebel
21-12-2013, 09:32
Bende cok koyu bi vw grubu fanatiklerinden olarak hyundai ve kia yi gormezden gelenleri anlamıyorum. Adamlar 90 lardan beri aktif olarak var Turkiyede son 10 yilda harekete gecip piyasaya dalmaya basladilar.son 3 yilda gelinen nokta mukemmel ! Suan c segmentindeki en kafada kalite olarak a3 ve hemen arkasinda golf var.fiyatlardan bahsetmiyorum tam kamera sakasi hahahah. Eğer kia bu cizgiyi bozmaz ise arada (ucuk fiyat farki var) bikac yil icinde kalite anlaminda birsey kalmicak. I30 ve ceed i test etmiş biri olarak soluyorum.

Suan mercedes cla ve a sinifi kalite yoksunu diye nekadar elesririyorsak
Kia ve hyundaide kaliteyi katladigi icin okadar taktir etmeliyiz

Son olarak kia ceed ve i30 gerçekten ruh ve prestij sahibi olma yolunda ilerliyor.
Bu yoruma katılmayan varsa A ve CLA yi incelesin. Gotunuzle guluceksiniz:) tobe estafuurlah o nasil bi malzeme kalitesi :D

onursumer
21-12-2013, 09:48
bence fiyat performans olarak piyasada bu kategoride bir alternatifi olduğunu düşünmüyorum sıfır km olarak

ortalama performans,premium goruntu ve konfor uygun fiyat daha ne olucaktı ?

sonuçta kağıt uzerinde veya yolda hızlısı yavaşı olabilir en hızlısınımı almak gerek :)

yemişim golf beni geçmiş vs herkes drag roll vs kovalamıyor keyifle binilebilicekse sorun yok :)

darkmoon
21-12-2013, 10:04
bencede depoyu fullemişiz antalyaya doğru gidiyoruz oturmuşuz recaro koltuklara açmışız cam tavanı güzel bir ses sistemide vardır kesin o kadarını düşünen onuda yapmışdır çıtırdan yolumuza bakıyoruz depoya ortak olmama o başka :D

AlpEren
21-12-2013, 10:06
Kianin rakibi hyundai dir hyundai de muadili yoksa kendi basina degerlendirmek gerek. Golfle falan kiyaslamak cok buyuk bir yanlis..

darkmoon
21-12-2013, 10:17
Golfüde ne büyüttünüz hani a3 falan deseniz anlıycam Golf dediğiniz şu vw ceo nun i30 un koltuğuna oturup bunlar bu aracı nasıl yapmış biz böyle yapamıyoruz dediği golf mü.. :)

Bazı şeyleri çabuk unutuyoruz ara ara hatırlatmak gerekiyor :)

YpPNVSQmR5c

IAA 2011 Hyundai new generation i30 and Martin Winterkorn (Chairman of the Volkswagen AG) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=YpPNVSQmR5c)

1:56 dakikada diyorki:

''Bmw kann's nicht, wir können's nicht, warum kann's der? Do scheppert nix!''

Türkçesi :

''Bmw yapamıyor, biz yapamıyoz, bunlar nasıl yapıyor? Burda hiçbişi tıkırdamıyor!''

o i30 un içine oturan adam ve o lafları eden adam vw ceo su çaycı mahmut efendi değil :)

levent
21-12-2013, 10:23
Kianin rakibi hyundai dir hyundai de muadili yoksa kendi basina degerlendirmek gerek. Golfle falan kiyaslamak cok buyuk bir yanlis..

Kia zaten Hyundai'ye aittir %32 civarı bi oranda ;)

mimarsertac
21-12-2013, 10:36
Niye kıyaslayamayız sınıf farkı mı var? İkisi de c sınıf otomobil. Vw markasının bu kadar büyütüldüğü başka ülke yoktur herhalde almancılara anlattığımda şaşırıyorlar. Bİr golfün focustan, astradan ne extrası var bu kadar büyütecek sonuçta a3 değil.

Eray Arslan
21-12-2013, 10:38
Evet alınır.

Fatih
21-12-2013, 10:43
Golfüde ne büyüttünüz hani a3 falan deseniz anlıycam Golf dediğiniz şu vw ceo nun i30 un koltuğuna oturup bunlar bu aracı nasıl yapmış biz böyle yapamıyoruz dediği golf mü.. :)

YpPNVSQmR5c

IAA 2011 Hyundai new generation i30 and Martin Winterkorn (Chairman of the Volkswagen AG) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=YpPNVSQmR5c)

Türkçesi :

''Bmw yapamıyor, biz yapamıyoz, bunlar nasıl yapıyor? Burda hiçbişi tıkırdamıyor!''

o i30 un içine oturan adam ve o lafları eden adam vw ceo su çaycı mahmut efendi değil :)
Çok iyi hatırlattınız.:icon_tup:
VW ceosu bile bizim millet kadar fanatik değil.
Hele DHde öyle tipler varki bırak vwni adamı otomobilden soğutur.

Anlamadığım vw ne yaptı ki bu millet bu kadar hasta bu markaya.
Müşterisini mağdur etmekten başka birşey yaptığı yok.

Mutu
21-12-2013, 10:45

Bizim insanımız sıfır araba alınca sanırım %25 markanın hissesini falan almış sanıyor kendini. Yoksa bu kadar fanatikliğin başka açıklaması olamaz. :icon_wack

BARR
21-12-2013, 10:48
Konu nasıl VW ye geldi, neden kıyaslanıp laf sokulmaya çalışılıyor anlamıyorum, beğeniyorsan git al beğenmiyorsan alma başka marka al.

Mutu
21-12-2013, 10:50
Konu nasıl VW ye geldi, neden kıyaslanıp laf sokulmaya çalışılıyor anlamıyorum, beğeniyorsan git al beğenmiyorsan alma başka marka al.

Bana diyorsanız eğer ben genelleme yaptım, diğer yazanlar da mukayeseye golfü soktuğundan yazılmış olsa gerek.

BARR
21-12-2013, 10:52
Konunun başlığı Pro Ceed alınır mi? Kullanıcılar ego tatmini yerine konu sahibini bilgilendirici paylaşım bilgi aktarimi vs yaparsa konu amacina ulaşır. Alınır bu yüzden, alınmaz bu yüzden şeklinde..

DoganSuper
21-12-2013, 10:56

bosuna demiyolar ...ken yaranır diye :)

Fatih
21-12-2013, 10:56
Konunun başlığı Pro Ceed alınır mi? Kullanıcılar ego tatmini yerine konu sahibini bilgilendirici paylaşım bilgi aktarimi vs yaparsa konu amacina ulaşır. Alınır bu yüzden, alınmaz bu yüzden şeklinde..

Konunun tamamını okudun mu?
Vwciler geldi golf ile kıyaslanamaz dedi.

Şimdi anladın mı nasıl geldiğini vosvosa.

Fatih
21-12-2013, 10:57
bosuna demiyolar ...ken yaranır diye :)
Bizim millete cuk diye oturuyor bu tabir:D

serkanOC
21-12-2013, 10:58
Konuya gel :D İstanbul parktaki sondan ikinci etkinlikte bi kia ile yürüdüm geçemedim sonra çıkışta tam geldi yanıma parketti.. içi süperdi ilk defa görmüştüm hoşuma gitmişti.. kısmet ya jip i servise götürdüm orda sıfır bitane vardı içine bindim bence konsol, koltuk vs gayet başarılıydı..
Kia nın sanılandan daha sorunsuz bi marka olduğunu söyleyebilirim.. Gt modeli de yine farkındalık yaratmak isteyen için iyi bir seçim..

Mutu
21-12-2013, 11:06

Son mesajdan başlayıp bu yorumu yaptığın için hiç açıklama yapmıyorum. Öncekş mesajları okursanız görürsünüz neden mukayese edildiğini.

Hatta bazı üyeler b sınıfı hothatchleri bile mukayese soktu sağolsunlar.

ontheair
21-12-2013, 11:10
Tek tek alıntı yapamadım.

İlk olarak Kia Poro Ceed GT'nin alınma sebebini söyleyeyim; fayda maliyet oranı. Bahsettiğiniz otomobillerin hiçbirini 100 bin TL'nin altına alamıyorsunuz. O rakamlara çıkıldığında da daha güzel seçeneklerle karşılabiliyorsunuz. Bugün 1.5 dCi motorlu boş Renault MEgane Coupe almak isterseniz 60 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. O olsun bu olsun derseniz 73 bin TL'ye 1.6 dCi 130 bg'lik otomobili veriyorlar size. Astra OPC 49 bin euro. Kabaca 150 bin TL. Ben 150 bin liralık otomobil yerine gidin bunu alın demiyorum. Yarı fiyatına bunu aldığınızda karşılaşacağınız bu diyorum.
Eğer B segmenti otomobillerle kıyaslarsak da bu sefer başka etkenler işin içine giriyor. Yaşam alanı,bagaj hacmi vs. Ben değerlendirme yaparken sadece sınıfındaki rakiplerini göz önünde bulundurabilirim.

Kia'ya o para verilir mi? Bence verilir. Eğer 100 bin TL isteselerdi verilmez diyebilirdim. Ama ortalama bir Golf parasına bu otomobil alınabilir. Ki birbirine yakın otomobilleri değerlendirirsek Kia fiyat avantajını elinde tutuyor.

Kai Türkiye'de çekilir mi? Evet çekilebilir. Ama bu ülkeden BMW'de çekilebilir. Mercedes'te çekilebilir. Ford hadi bana eyvallah diyebilir. Bu markanın stratejisi ile ilgili bir şey. Hiçbir marka için çekilmez yorumunu yapamayız, çekilir diyemeceğimiz gibi.

Bir de hot hatch dediğimiz zaman B segmenti modeller işin için giriyor. Son yıllarda otomobillerin büyümesi, fiyatlarının birbirine yaklaşması gibi etkenler segmentlerin kesin sınırlarını ortadan kaldırdı. Biraz da o yüzden bu tartışma. Golf 3 GTI varken rakibi Astra GSi'dı. 306 S16'ydı. Otomobiller motor hacimlerine göre ayrılıyordu. Sonra Honda çıktı geldi 1.6 lt ile 2.0'lara kafa tutmaya başladı. Veya Clio geldi 2.0 lt'yi B segmentine getirdi. Emisyon işin içine girdi, tüketimin önemi fazlalaştı, teknoloji ilerledi ve aşırı besleme standart bir hale geldi. Bu bizi zorluyor artık. Karar vermek o yüzdne gittikçe zorlaşıyor.

Konuya geri dönersek ben bir otomobil için alın veya almayın diye bir yorumu çok zorda kalmadıkça yapmam. Pro Ceed GT parasının hakkını verebilen bir otomobil. Daha fazlasını istiyorsanız daha üst modellere bakmanız lazım. Param yok ama daha fazlasını istiyorum derseniz bazı şeylerden feragat edip B segmentine bakabilirsiniz. Mesela elektrikli ve ısıtmalı koltuklardan vazgeçmeniz gerekecek. Arka koltuğa geçmek zorunda kalan yolcularını size biraz surat asacak. Eğer tek otomobiliniz varsa tatile giderken daha az eşya almanız gerekecek. Ama daha ucuza bir otomobil alacaksınız. Olay bundan ibaret yani.

BARR
21-12-2013, 11:10
Konunun tamamını okudun mu?
Vwciler geldi golf ile kıyaslanamaz dedi.

Şimdi anladın mı nasıl geldiğini vosvosa.

He diyip geçersin konu uzamaz, amacına varır.

Ayrıca evet Golf ile kıyaslanamaz çünkü rakibi değil, Scirocco ile kıyasmak gerekir.

----------

Şurada 1-2 kişi dışında bir Allahın kulu içi dolu yorum yapamamış. Evet alınır çünkü-Hayır alınmaz çünkü;

-Kullandım
-Kıyasladım
-Deneyimledim

Yok!

Fuarda içine bindim çok güzel, efendim internette fotolarda çok yakışıklı vs.

Bir insanı doğru bilgilendirmek, forumun amacına ulaşması istiyorsan eğer, o zaman rakipleri ile kıyaslamalı testini veya kendi yaptığın testini koyarsın, artılarını eksilerini yazarsın bu test üzerinden kişisel bir yoruma varırsın, karşı tarafta senin bu yorumunu okur gider kendisi DENEYİMLER.

Pro Ceed gibi spor amaçlara hizmet etmek için yapılmış bir aracın yol tutuşu, dinamikleri, frenleri, motoru, hissiyatı, direksiyonu, şasisi nasıl rakiplerinin nasıl avantajı dezavantajı nedir bunları cevaplamadan nasıl sonuca varacak alacak olan.

Bunun Hyundai, Kia, Vw,Renault ile alakası yok. Türk insanı hangi aracı kullanıyorsa o iyidir bu kadar basit.

Hyundai kullanır fanatik olur laf söletmez diğer bütün markalar enayi parasıdır,
Kia kullanır hepsinden sorunsuz ve ucuzdur,
Alfa kullanır hepsinden spor ve yakışıklıdır,
VW kullanır hepisnden kaliteli ve üstündür,
Toyota kullanır hepsinden sorunsuz Allahlık araçtır,
Renault kullanır hepsinden parçası ucuzdur vb

O yüzden konuya uygun amaca hizmet eden yorumlar yapmak forumlarda önemlidir. Şimdi Marka kavgalarınıza geri dönebilirsiniz.

darkmoon
21-12-2013, 11:17
nerde kalmışdık vw tırttıdır hyundai şahenedir evet marka kavgamıza geri dönelim :)

Suleyman
21-12-2013, 11:21
Ceed alınır çıtırdan da yüklenir :icon_tup:

Mutu
21-12-2013, 11:22
#73 kendin celallenmişsin, marka kavganıza devam edin diyorsun. Neyse.

Fatih
21-12-2013, 11:26

Ayrıca evet Golf ile kıyaslanamaz çünkü rakibi değil, Scirocco ile kıyasmak gerekir.

----------

Şurada 1-2 kişi dışında bir Allahın kulu içi dolu yorum yapamamış. Evet alınır çünkü-Hayır alınmaz çünkü;

-Kullandım
-Kıyasladım
-Deneyimledim

Yok!

Bir insanı doğru bilgilendirmek, forumun amacına ulaşması istiyorsan eğer, o zaman rakipleri ile kıyaslamalı testini veya kendi yaptığın testini koyarsın, artılarını eksilerini yazarsın bu test üzerinden kişisel bir yoruma varırsın, karşı tarafta senin bu yorumunu okur gider kendisi DENEYİMLER.

Pro Ceed gibi spor amaçlara hizmet etmek için yapılmış bir aracın yol tutuşu, dinamikleri, frenleri, motoru, hissiyatı, direksiyonu, şasisi nasıl rakiplerinin nasıl avantajı dezavantajı nedir bunları cevaplamadan nasıl sonuca varacak alacak olan.

Bunun Hyundai, Kia, Vw,Renault ile alakası yok. Türk insanı hangi aracı kullanıyorsa o iyidir bu kadar basit.

Hyundai kullanır fanatik olur laf söletmez diğer bütün markalar enayi parasıdır,

O yüzden konuya uygun amaca hizmet eden yorumlar yapmak forumlarda önemlidir. Şimdi Marka kavgalarınıza geri dönebilirsiniz.

Her zaman "he deyip" geçilmiyor işte.
Belkide bilerek yapılıyor bilmiyorum ama vwciler bu işin suyunu çıkardılar artık.

darkmoon
21-12-2013, 11:34
bence çok doğal bu tür sohbetler neticede konu kia hyundai pegeout honda mazda v.b gibi markaların alternatif modelleri oldumu biraz ağır olucak ama kimseye itafende yazmıyorum her zaman hazımsız yada eğitimsiz bilgisiz birileri iğneleyici aşalayıcı bir şeyler yazıyor.. onun saçmalamasını birileride ciddiye aldımı konu olmadık yerlere uzuyor..
Lafım kimseye değildir kimse üstüne alınmasın çünkü bu genelde her tür bu tip alternatif konularda oluyor honda konusundada oluyor pegeoutdada oluyor renaultdada oluyor..

o yüzden şaşırıcak bir şey yok..

Bence Pro ceed etrafında sohbete devam edelim..

Berkan
21-12-2013, 13:56

----------

-Kullandım
-Kıyasladım
-Deneyimledim

Yok!

bindinmi / gidip incelendinmi /kullandınmı en başta

eski sephia / accent kafası detected

bu konuyu renault cok güzel aştı eski spring broadway den nerelere geldiler ama ııh yok kore neymiş

yolda sürekli herkes ucup kacıyomus hissiyat var galiba karamülsel sepeti gibimi duruyo uzaktan 204 beygir

neden istedin madem benzer tiipli sciroccodan yola cıkarak salak saçma sticklerlı araca para vericegme bin kat daha şekli semali sıfatı düzgün dikkat cekecek kafanı her cevirdiginde göremeyecegin bir araçın olacagı için

Fabia vrs ve proceed Gt - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=yTvTAsX77SY)

yTvTAsX77SY

kanki benim kilom 1400(+/-20) gt içiin tam hatırlamıyorm ama o jantlar donanım (kafadan 18 jantı cam tavanı) vs.ile imkanı yok 1500(+/-30) den aşagı
olmasının ve bunlara ragmen 7.7 fabrika verisi var 0-100 için

herneyse buda servise ugradıgımda cekmiştim

http://u1312.hizliresim.com/1j/p/vrc6m.jpg

Shadow_Dancer
21-12-2013, 13:58
Aldıktan sonra milletin saçma sapan muhabbetlerine maruz kalmamak için bile alınmaz :)

utkunoa
21-12-2013, 14:04

YpPNVSQmR5c

Türkçesi :

bende bu haberı arıodum yana yakıla tesekkurler ;)

rebel
21-12-2013, 14:17
gercekten videoda abartı yok forumdan yılmaz ve fatihle gittik .yeni bmw 3 serisi bıle dıreksyondakı yukarı assagı ıcerı dısarı harekeete tak tuk vururken enterasandır mesela bunlarda yok :D ceo boşuna şasırmamış.

kımse fanatıklık yapmasın gıtsın test etsın her aracta oldugu gıbı . bıde alış amacı onemlıdır.

alakasız olcak ama polo gtı ve ıbıza cok guzel araclar ve spor araclar tıpkı ceed gt gıbı. sırf o salak konsolu yuzunden asla ıbıza almam dıyorum. bu 'bence'dır sence farklı olabılır. yanı kımseye dayatma yapamassınız. herkesın kriterı farklı.
kımı derkı ben o aracı recarosu var dıye almam gıder kendım takarım daha hızlı arabaya bınerım gıbı. kımı full çakılı ıster sunroofuna kadar polo gti da adam sunrrof bıle almıyor neden :D ağırlık yapıyomuş :D lan yerım ağırlıgını 100 kg fark etsın ne olucak ? ama mahmut abi için o 100 kg çok onemlıdır vs vs vs dıye uzar gıder konu

Anıl E.
21-12-2013, 14:26
Valla ben önyargılıydım kia ve hyundai'ye karşı. Yakın bir abimin i30'una bindikten sonra leon'dan hatta birazda passat'tan soğudum. İ30 benim çok hoşuma gitmişti tarzı,donanımı,rahatlığı denemeye değerdi. Aynı donanımlarda bir vw araca sahip olmak istersen aralarında hemen hemen 25-30.000 tl oynayabilir.

Tabii herkesin görüşü ve fikri kendine o yüzden insanlar ''bence'' kelimesini kullanıyor.

DoganSuper
21-12-2013, 15:23
bu gidişle %90 alcaz gibi :)

BARR
21-12-2013, 15:42
herneyse buda servise ugradıgımda cekmiştim

http://u1312.hizliresim.com/1j/p/vrc6m.jpg

Yazımda 1-2 kişi dışında diye belirttiğim kişilerden birisi sizdiniz zaten alıntılamanız gerek yoktu.

FATİH
21-12-2013, 16:18
Şurada 1-2 kişi dışında bir Allah'ın kulu içi dolu yorum yapamamış. Evet alınır çünkü-Hayır alınmaz çünkü;

-Kullandım
-Kıyasladım
-Deneyimledim

Yok!

Bunun Hyundai, Kia, Vw, Renault ile alakası yok. Türk insanı hangi aracı kullanıyorsa o iyidir bu kadar basit.

kelimesi kelimesine katılıyorum. ;)

devil_berk22
21-12-2013, 16:23
ben eski kafa denilen kısımdanım ve 70 küsür bin lira verip kia almam şahsen

FATİH
21-12-2013, 16:38
daha önce de söyledim; yok şu paraya şu araba alınır mı, yok bu paraya bu araba alınır mı vs... bu konuyu açsam, yazsam sabahı bulur diye söyledim.

1 yıl içinde sahip olduğum otomobiller, verdiğim paralar ve etraftan gelen yorumların sadeleştirilmiş halleri:

2003 jaguar x-type 2.5 (140.000 km) 33.000 tl
bu paraya bu donanım iyiymiş ama yakıtı yorar seni. satarken de çok zorlanırsın.

2013 citroen ds5 1.6 thp (0 km) 80.000 tl
tipi 10 numaraymış ama o para citroen'e verilir mi abi Allah aşkına!

2001 mercedes e200 kompressor (96.000 km) 58.000 tl
ooo çok temizmiş ama çok para vermişsin. o paraya yeni kasasını alırdın.

2003 bmw 5.20i (202.000 km) 38.000 tl
bu km'deki bmw alınmaz, ha Allah var çok temiz.

2013 audi a3 1.4 tfsi (0 km-özel sipariş) 122.000 tl
yuh! 120.000 lira a3'e verilir mi abi kafayı mı yedin!

dikkat edin, hemen hepsinde genel olarak şu yorum var: "o para ona verilir mi?" ya da "çok vermişsin" vs... ulan ne kadar tecrüben var? pazardaki fiyatlandırmalardan ne kadar haberdarsın ya da otomobillerin niteliklerine ne kadar hakimsin? ha sen x markaya y parayı vermezsin, o ayrı konu. bu türlü her görüşe saygımız var ama önce bilgi, deneyim be gözün sevem...

gan
21-12-2013, 16:41
konuyu okuyunca aracı web sitesinde araştırdım tasarımı çok güzel.
Biraz scirocco biraz megane coupe ye benziyor gibi geldi. Ama bu zamanlarda hangi araç birbirine benzemiyor ki!

Teknik özelliklerinde yakıt tüketimini bulamadım. İç trim kalitesini kullananlar yorumlar zaten ama aracın hızlanması bana motor gücüne göre biraz zayıf geldi. Hiç degilse sıfır 100 ü bir yarım saniye aşağıda olabilirdi bence.

rebel
21-12-2013, 16:45
konuyu okuyunca aracı web sitesinde araştırdım tasarımı çok güzel.
Biraz scirocco biraz megane coupe ye benziyor gibi geldi. Ama bu zamanlarda hangi araç birbirine benzemiyor ki!

Teknik özelliklerinde yakıt tüketimini bulamadım. İç trim kalitesini kullananlar yorumlar zaten ama aracın hızlanması bana motor gücüne göre biraz zayıf geldi. Hiç degilse sıfır 100 ü bir yarım saniye aşağıda olabilirdi bence.

abi senın yada bındıgın arac gıbı atmo değil bu. yazılım egoz vs vs ile 2.5 sn bıle atar .turbo olunca imkansız olmuyor

devir turbo devri . bu her turbolu arac ıcın gecerlı.

ceyhun737
21-12-2013, 16:46
daha önce de söyledim; yok şu paraya şu araba alınır mı, yok bu paraya bu araba alınır mı vs... bu konuyu açsam, yazsam sabahı bulur diye söyledim.

1 yıl içinde sahip olduğum otomobiller, verdiğim paralar ve etraftan gelen yorumların sadeleştirilmiş halleri:

2003 jaguar x-type 2.5 (140.000 km) 33.000 tl
bu paraya bu donanım iyiymiş ama yakıtı yorar seni. satarken de çok zorlanırsın.

2013 citroen ds5 1.6 thp (0 km) 80.000 tl
tipi 10 numaraymış ama o para citroen'e verilir mi abi Allah aşkına!

2001 mercedes e200 kompressor (96.000 km) 58.000 tl
ooo çok temizmiş ama çok para vermişsin. o paraya yeni kasasını alırdın.

2003 bmw 5.20i (202.000 km) 38.000 tl
bu km'deki bmw alınmaz, ha Allah var çok temiz.

2013 audi a3 1.4 tfsi (0 km-özel sipariş) 122.000 tl
yuh! 120.000 lira a3'e verilir mi abi kafayı mı yedin!

dikkat edin, hemen hepsinde genel olarak şu yorum var: "o para ona verilir mi?" ya da "çok vermişsin" vs... ulan ne kadar tecrüben var? pazardaki fiyatlandırmalardan ne kadar haberdarsın ya da otomobillerin niteliklerine ne kadar hakimsin? ha sen x markaya y parayı vermezsin, o ayrı konu. bu türlü her görüşe saygımız var ama önce bilgi, deneyim be gözün sevem...

Abi daha önce de bu konuları konuştuk sen aynı örnekleri yine vermiştin tekrar veriyorsun zaten ama işte bir şey diyemezsin ki sonuçta kişiden kişiye değişir daha bu olayın ayrı boyutları da var örnek veriyorum;

120 A3 e vermişsin bari 1.6tdi ve sline olanını alsaydın diyenler de çıkacaktır yani hani illa bir şey söylemek için söyleyen o kadar çok insan var ki . İnfinitiyi aldık 100.000 euroyu geçti gelmiş forumdan biri diyor ki onun yerine az daha koyar panamera alırım . Ne diyeceğimi bilemedim valla :D O yüzden bu tartışma hiç bitmez konuya dönecek olursak çok yakışıklı bir araç parasının hakkını donanımlarını veriyor tarz bir araç sahibi olmak isteyenler için birebir bence:icon_tup:

FATİH
21-12-2013, 17:12
@ceyhun737; aynen kardeşim. ;)

şunlar bazı modellerin dizel ya da benzinli en dolu versiyonlarının fiyatları. piyasanın aslında nerelere ulaştığını bir kez daha düşünün ve varın hesabınızı siz yapın:

toyota corolla: 76.000 tl
nissan qashqahi: 90.000 tl
citroen ds5: 105.000 tl
hyundai accent blue: 56.000 tl
fiat 500l: 62.000 tl
vw golf: 88.000 tl
suzuki s-cross: 86.000 tl
renault clio: 54.000 tl

sayısız çoğaltabilirim... şimdi bu fiyatlara bakılarak çok kaliteli ve eksiksiz donanımlı bi pro_ceed gt 73.000 eder mi, kesinlikle eder bence. ha alınır mı? o artık alıcı kişiye kalmış... ;)

ceyhun737
21-12-2013, 17:19

şunlar bazı modellerin dizel ya da benzinli en dolu versiyonlarının fiyatları. piyasanın aslında nerelere ulaştığını bir kez daha düşünün ve varın hesabınızı siz yapın:

sayısız çoğaltabilirim... şimdi bu fiyatlara bakılarak çok kaliteli ve eksiksiz donanımlı bi pro_ceed gt 73.000 eder mi, kesinlikle eder bence. ha alınır mı? o artık alıcı kişiye kalmış... ;)

Sizlere bir örnek daha vereyim yeni C serisi yani w205 kasa en aşağı 130.000tl den gelecek ve ortalama donanımlı amg paket 140 ları bulacak düşünün ki 142.000 tl ye e180 veriliyor yani şimdi yeni C alanlara da o paraya E alırım diyenler de çıkacaktır:D

darkmoon
21-12-2013, 17:23
herkes için her aracın fiyat eşiği değeri vardır..

bana sorsan 5 sene önce bir araca 20 bin tl den fazla vermezdim
2 sene önce 40 bin tl den fazla vermezdim
şimdide en fazla 60-70 den fazla hayatta vermem o parayıda verirsem en iyisini alırım misal şu anda Allah izin verirse 2006-2007 arası E200 arıyorum kendime..

o parayı verirsem en iyisini alırım.. kimse bana 70 bin tl üstüne c segmenti araç aldıramaz deselerki iç trim dış tirm kompozitleri altın kaplama gene almam.. Ama bu benim tabiki alanada sonsuz saygı duyarım..

70 bin tl yi mercedese verdim mi kapıdan çıkdım mı arabaya bakdım mı dışardan paramın hakkını fazla fazla görürüm ama C segmenti ne olursa olsun içimde hep bir boşluk olur..

herkesin bir yaşam şekli arabaya bakış açısı var tarzı var..

ceyhun737
21-12-2013, 17:28
herkes için her aracın fiyat eşiği değeri vardır..

bana sorsan 5 sene önce bir araca 20 bin tl den fazla vermezdim
2 sene önce 40 bin tl den fazla vermezdim
şimdide en fazla 60-70 den fazla hayatta vermem o parayıda verirsem en iyisini alırım misal şu anda Allah izin verirse 2006-2007 arası E200 arıyorum kendime..

o parayı verirsem en iyisini alırım.. kimse bana 70 bin tl üstüne c segmenti araç aldıramaz deselerki iç trim dış tirm kompozitleri altın kaplama gene almam.. Ama bu benim tabiki alanada sonsuz saygı duyarım..

70 bin tl yi mercedese verdim mi kapıdan çıkdım mı arabaya bakdım mı dışardan paramın hakkını fazla fazla görürüm ama C segmenti ne olursa olsun içimde hep bir boşluk olur..

herkesin bir yaşam şekli arabaya bakış açısı var tarzı var..
Senin w211 aradığını okuduğumdan beri bir araç arıyorum abi sana bizim eski araç onu bulursam direk almaya gidiyoruz sana öyle söyleyim yani hiç kaçırmadan. İstersen detayları p.m ile söyleyebilirim.

ontheair
21-12-2013, 17:34
Otomobil bizim gibi insanlar için duygusal bir şeydir.
Biz burada o otomobili yerden yere de vursak eğer alıcı o aracı beğendiyse alacaktır. Değişmeyen kuraldır bu. Her zaman böyle olmuştur.

Kadın erkek ilişkisi gibi düşünün bunu. Hayatınızdaki kadın/erkek için kim ne derse desin fikriniz değişmez. He kimi zaman gerçek kafanıza saksı gibi düşer o ayrı ama kendiniz görene kadar bu böyledir. Onlar size karşı görevlerini yapmış ve uyarmışlardır.

Otomobil tavsiyesi de böyle bir şey işte. Eğer otomobile bağlandıysanız o saksı kafanıza düşene kadar kim ne derse desin boş işte...

darkmoon
21-12-2013, 17:38
Senin w211 aradığını okuduğumdan beri bir araç arıyorum abi sana bizim eski araç onu bulursam direk almaya gidiyoruz sana öyle söyleyim yani hiç kaçırmadan. İstersen detayları p.m ile söyleyebilirim.

pm atarsan bakalım arıyorum doğru düzgün bir şey yok hepsi oyalı boyalı hasarlı km çekilmiş v.b ..

bursada vardı arkadaşa baktırdım arkadaşımda fiat servisi var aracı kendi servislerine sokmuşlar aracın bana denilen km si 130 bin di ama arkadaşımın dediği rahat 200 bin plus.. Km takıntım yoksa o üç kağıtları canımı sıkdı..

Neyse konusu değil dağıtmayalım kusura bakmayın dağıldı konu :)

ceyhun737
21-12-2013, 17:41
pm atarsan bakalım arıyorum doğru düzgün bir şey yok hepsi oyalı boyalı hasarlı km çekilmiş v.b ..

bursada vardı arkadaşa baktırdım arkadaşımda fiat servisi var aracı kendi servislerine sokmuşlar aracın bana denilen km si 130 bin di ama arkadaşımın dediği rahat 200 bin plus.. Km takıntım yoksa o üç kağıtları canımı sıkdı..

Neyse konusu değil dağıtmayalım kusura bakmayın dağıldı konu :)

Tabi abi p.m atıyorum.

individual
21-12-2013, 18:42
Valla daha bugun otoyıkamanın orda gördüm canlı.Egzoz sesi çok güzel bence alınır ben çok beğeniyorum.

gan
21-12-2013, 18:52
abi senın yada bındıgın arac gıbı atmo değil bu. yazılım egoz vs vs ile 2.5 sn bıle atar .turbo olunca imkansız olmuyor

devir turbo devri . bu her turbolu arac ıcın gecerlı.

O kısmı atlamışim cok doğru tespit. Ama su var aracıma yaptıgım filtre (prm) full dü boru son standart (supersprint) ve cip ile 7.5 altına çektim 0-100 ü.

Ama ceed e yapılsa etkisi daha büyük olur tabi

levent
21-12-2013, 19:14
O kısmı atlamışim cok doğru tespit. Ama su var aracıma yaptıgım filtre (prm) full dü boru son standart (supersprint) ve cip ile 7.5 altına çektim 0-100 ü.

Ama ceed e yapılsa etkisi daha büyük olur tabi

0-100 de 1 sn taksanız 3 boy civarı bir fark yapar yuvarlak hesap ama sonrasına bakmak lazım bir de :)

m. ali öz
21-12-2013, 19:45
Bu araba aile işi Astra, Golf parasına Recaro koltuklu, nispeten 1.6t Astra veya 1.4 140hp Tsi a oranla bariz hızlı olan, aynı zamanda onlardan ucuz olan piyasada alternatif niteliği taşıyan bence fiyatına göre benim gibi hayatı "roll" olmayan, keyfine alttan doldur boşalt yapan, yeri gelince oynayan, aracını gündelik kullanan, donanım ve konforu bir arada isteyen insanlar için yapılmış.

:icon_tup: Eline sağlık.

PiscocuK
21-12-2013, 20:09
inceledim beğendim bence alınır

Low-Rider
22-12-2013, 00:45

arkadaş fiyatlara bak amma pahalandı araçlar yahu

alihan_27
22-12-2013, 01:00
:icon_tup: Eline sağlık.

leventin yüzüne diye demiyorum :) ama tam üstüne basmış bana göre. Özellikle bold yaptığım kısım tam düşündüğüm gibi.

gan
22-12-2013, 06:28
0-100 de 1 sn taksanız 3 boy civarı bir fark yapar yuvarlak hesap ama sonrasına bakmak lazım bir de :)

Çok roll yapmıyorum. Otobanda beni sıkıştırana yol verip sonra uzamasını seviyorum.

Kırk yılın başında denk geliyor yan yana geleceğiz de 3 korna da : )

abdullahduymaz
23-12-2013, 23:10
Bu aracın aftermarket i hakkında öngörüleriniz nelerdir peki? benim en çok merak ettiğim konu bu,modifiye parçaları üreten büyük firmalar bu araca göre al-tak şeklinde yada uyumlu parçalar üreticekler mi?

darkmoon
23-12-2013, 23:30
Bu aracın aftermarket i hakkında öngörüleriniz nelerdir peki? benim en çok merak ettiğim konu bu,modifiye parçaları üreten büyük firmalar bu araca göre al-tak şeklinde yada uyumlu parçalar üreticekler mi?

bu araç iin diyememde asyada amerikada devasal bir hyundai kia aftermarketi var .. yok yok .. ve kendilerine özgün çok aksesuarları donanımları var ... Kdm diye aratırsan çıkar karşına..

levent
24-12-2013, 00:03

çıkar çıkmadıysa bile..

veloster ile aynı motor ve yürür aksama sahip yanılmıyorsam ki veloster ciddi yer kaplamaya başladı gerek amerika gerekse uzak doğu pazarında çok beğeniliyor, ben de çok beğeniyorum ama tr de henüz göremiyoruz :)

blumenberg
24-12-2013, 10:47
o paralara a serisi recaro koltuklu bi araba almak daha mantıklı bana göre :)

ceyhun737
24-12-2013, 16:40

A serisindeki amg paketteki spor koltuklar recaro değil ki . A45 tekilerden mi bahsettin tam anlayamadım yanlış anlama.

Berkan
24-12-2013, 17:01

70 bine sıfır A serisi alamamakta gayet mantıklı:)

levent
24-12-2013, 17:02
70 bine sıfır A serisi alamamakta gayet mantıklı:)

marka takıntısı yoksa kimsede kusura bakmasınlar da A ile Cee'd veya i30'un arasında aman aman bi kalite farkı da yok özellikle iç mekanda :)

darkmoon
25-12-2013, 01:37
a ve cla serisini sürmeden önce abi mercedes kötü araç yapmaz mercedes mercedes'dir deyip binip sürdükden sonra abi nasıl araba yapmış mercedes hiç yakışmamış diyen bu forumda dahil çok fazla insan bulabilirsiniz..

rebel
25-12-2013, 03:17
Daha onceki postlarda yazdim. A ve cla yi gorseniz gotunuzle gulersiniz diye . Cla200 amg ye 121bin fiyat çektiler gozumde beş para etmez bir arac. Alan adam tamamen ego tatmini icin almiyorsa bisey bilmiyorum. Aga biz mersoya bineriz hesabı

YunuscanVg
25-12-2013, 19:56
Kia Pro_cee'd hatchback 2013 review - CarBuyer - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=wlXj1jBEBQg)
fikir olması açısından bence gayet güzel bi araç

berkercakmak
26-12-2013, 18:53
Vay arkadaş nasıl bir marka fanatikliği var bu ülkede.
Adam 106 gti alır, kendini peugeot un hissedsarı sanır.
keza vti alır aynı şekilde hondaya...
ama gördüğüm en gereksiz fanatiklik vw grubun ki.
mercedes deseniz a ve cla 'tasarım dışında tamamen hayal kırıklığı.

yıllar önce diyordum. hyundai kia ortaklıgı dunyanın en buyugu olacak ve öylede oluyor. arac 1800leırn sonu 1900 lerın basında avrupada dogmadı dıye b.k atmaya cok meraklı bızım mılletımız. o sınıf arac bakılcak olsa en iddaalıların başında gelıyor bencede.

freelife
26-12-2013, 19:53
ben araç alırken önce fiyat kalite mukayesi yaparım daha sonra alternatiflerini incelerim , bu araba kesinlikle alınır hatta 2.ele bir düşsün almayıda düşünebilirim hemen. Yükleme konsunda neler olabilir orasını bilemiyorum belkide çok başarılı olur yürürü

ontheair
26-12-2013, 21:35
A ve CLA'yı beğenmeyenler nedenlerinşi söyleyebilirler mi?

cabrioleter
26-12-2013, 21:45
A ve CLA'yı beğenmeyenler nedenlerinşi söyleyebilirler mi?

kalitesiz malzeme, önden çekiş sistem, işçilik hataları (dacia ile yarışır), fiyatına yakışmayan motor seçenekleri, fiyat/performans oranının düşük olması..

Merthan
26-12-2013, 21:56
kalitesiz malzeme, önden çekiş sistem, işçilik hataları (dacia ile yarışır), fiyatına yakışmayan motor seçenekleri, fiyat/performans oranının düşük olması..
Corolla'nın 70'i , Avensis'in 120'lere geldiği, Civic'in 60'ı geçtiğ,, Golf'ün 90'ı, Rocco'nun 80'i, geçtiği yerde CLA'nın 120'yi geçmesi çok mu anlamıyorum.

Merthan
26-12-2013, 22:00
Daha onceki postlarda yazdim. A ve cla yi gorseniz gotunuzle gulersiniz diye . Cla200 amg ye 121bin fiyat çektiler gozumde beş para etmez bir arac. Alan adam tamamen ego tatmini icin almiyorsa bisey bilmiyorum. Aga biz mersoya bineriz hesabı
Bu dediğinde yüzde yüz haklısın. Çevremde de çok var böyle tanıdığım adam.
Ama araç kıyaslarken neyle neyi kıyasladığımızı bilmek lazım.

Skyline'a 200 bin dolar vereceğine S350 CDİ 4 MATİC alabilirsin mantığı :)

levent
27-12-2013, 03:49
Corolla'nın 70'i , Avensis'in 120'lere geldiği, Civic'in 60'ı geçtiğ,, Golf'ün 90'ı, Rocco'nun 80'i, geçtiği yerde CLA'nın 120'yi geçmesi çok mu anlamıyorum.

CLA ve A'nın D değil C sınıfı yani Golf, Corolla, Cee'd vb nin rakibi olduğunu unutmamak lazım ha premium sınıf farkı var elbet ancak o premium hissiyatını amblemi dışında kullanıcıya aktarabilen bir yapısı yok malesef genel olarak.

A'yı test ettim, CLA arkadaşım aldı AMG paket olarak, bindik gazladık ettik.. Arkaya ben sığmadım, bu hissiyatı yaşadığım son araba Astra H HB idi.. 191 boyum 83 civarı kilom bu arada Merthan :D

CLA Rocco gibi, arkaya max 2 tane 160-165 lik 45-50 kg aralığında bayan oturabilir rahat bi şekilde ancak.. :D

Merthan
27-12-2013, 04:29
CLA ve A'nın D değil C sınıfı yani Golf, Corolla, Cee'd vb nin rakibi olduğunu unutmamak lazım ha premium sınıf farkı var elbet ancak o premium hissiyatını amblemi dışında kullanıcıya aktarabilen bir yapısı yok malesef genel olarak.

A'yı test ettim, CLA arkadaşım aldı AMG paket olarak, bindik gazladık ettik.. Arkaya ben sığmadım, bu hissiyatı yaşadığım son araba Astra H HB idi.. 191 boyum 83 civarı kilom bu arada Merthan :D

CLA Rocco gibi, arkaya max 2 tane 160-165 lik 45-50 kg aralığında bayan oturabilir rahat bi şekilde ancak.. :D
Segment farklı ama karışık olarak örnek verdim ben ortaya buna A kasada diyebiliriz beğenilmediği için CLA dedim,saydığım arabalar o fiyatta olurken CLA bu fiyat olması yadırganmamalı bence.. O değilde bu aralar bağdat caddesi A45 amg kaynıyor..
Maşallah,sığmaman normal Levent sana Mini Cooper GP versek binemiceksin :D

BoOoM
27-12-2013, 04:42
75binlira param olucak kia' binicem... Girla araba varken...

levent
27-12-2013, 05:14
Segment farklı ama karışık olarak örnek verdim ben ortaya buna A kasada diyebiliriz beğenilmediği için CLA dedim,saydığım arabalar o fiyatta olurken CLA bu fiyat olması yadırganmamalı bence.. O değilde bu aralar bağdat caddesi A45 amg kaynıyor..
Maşallah,sığmaman normal Levent sana Mini Cooper GP versek binemiceksin :D

GP'yi versinler, ben bi şekilde sığarım elbet orası kolay yani :D Allahtan öyle koltuk en geride, yatık vs şekilde kullanmıyorum :)

h.savas
27-12-2013, 08:52
ne kia alıcam ya o paraya mis gibi e90 lar varken :icon_wack:icon_wack:icon_wack

bence buradaki yorumları göz önünde bulundurarak gidin inceleyin mukayese edin, birde sizin yönünüzden artılarını eksilerini değerlendirin ...

ama şahsi fikrim bu paraya alınır...

Dragger
27-12-2013, 09:11
Kia alınır mı vs yazan arkadaşlara gülüyorum açıkçası.

Koltuğuna bile oturmadığınız arabaya atıp tutuyorsunuz.

Audiden önce 2010 kia pro ceed sahibiydim, 18 jant dip basık yazılımla 20bin km kullandım en ufak bir sorun yaşamadım, kullanımı inanılmaz keyifli bir otomobildi. Şu an haftaiçi jetta haftasonu a3 kullanıyorum inanın şu arabalardan hiçbir eksiği yok.

Kiayı alırken babam kiaya para mı verilir başka araba mı kalmadı demişti, şu an 2013 model kia ceed sw kullanıyor daha da birşey demiyorum. At gözlükleriyle önyargıyla şu arabalara bakmayı bırakın.

Son olarak cupra polo gti falan denmiş, pro ceed gt bu araçlarla aynı sınıfta değil, kalite olarak da bana göre daha iyidir. Herşey salise hızlı olmak değil...

darkmoon
27-12-2013, 09:21
75 bin tl diye bir rakam yok.. liste fiyatı 70 ila 73 bin tl arasında ki gidip konuşulursa o fiyatlar dahada düşer..

bahsetiğim yeni pro ceed eğerki eski pro ceed alınıcaksa onların sıfırı 60 bin tl den başlıyor onlarda düşer gidip konuşulursa....

Velter
27-12-2013, 09:36
Sırasıyla Hyundai Coupe, Megane 3 Coupe ve şimdi Rocco sahibiyim.

Megane 3 Coupe deki sürüş keyfi Rocco'da yok, Rocco'daki kalite Megane'da yok.

Bahsettiğimiz araç çok yakışıklı duruyor. İç trimi nasıldır oturup bakmak lazım, ama çok çafçaflı fotolarına rağmen bir Alman gibi durmadı gözüme.

Bir de sosyal algı önemli malesef. 73000 lira verip, Kia mı aldın ya lafını kimse duymak istemiyor artık.

Bence bir 10 senesi daha var Kia'nın ve Hyundai'nın bu algıları yıkmaya. Onlarda farkında ona göre pazarlama stratejisi yapıyorlar.

individual
27-12-2013, 09:40
Kia alınır mı vs yazan arkadaşlara gülüyorum açıkçası.

Koltuğuna bile oturmadığınız arabaya atıp tutuyorsunuz.

Audiden önce 2010 kia pro ceed sahibiydim, 18 jant dip basık yazılımla 20bin km kullandım en ufak bir sorun yaşamadım, kullanımı inanılmaz keyifli bir otomobildi. Şu an haftaiçi jetta haftasonu a3 kullanıyorum inanın şu arabalardan hiçbir eksiği yok.

Kiayı alırken babam kiaya para mı verilir başka araba mı kalmadı demişti, şu an 2013 model kia ceed sw kullanıyor daha da birşey demiyorum. At gözlükleriyle önyargıyla şu arabalara bakmayı bırakın.

Son olarak cupra polo gti falan denmiş, pro ceed gt bu araçlarla aynı sınıfta değil, kalite olarak da bana göre daha iyidir. Herşey salise hızlı olmak değil...

Katılıyorum :icon_tup:

75Bin TL liste fiyatı olarak gözüküyor yanlız araç düşüyor.

76Bin TL bir sürü araç varken lütfen ikinci el olarak düşünmeyin arkadaşlar.Sıfır araçla ikinci el araç karşılaştırmak garip oluyor.

İbrahim33
27-12-2013, 09:51
Sırasıyla Hyundai Coupe, Megane 3 Coupe ve şimdi Rocco sahibiyim.

Megane 3 Coupe deki sürüş keyfi Rocco'da yok, Rocco'daki kalite Megane'da yok.

Bahsettiğimiz araç çok yakışıklı duruyor. İç trimi nasıldır oturup bakmak lazım, ama çok çafçaflı fotolarına rağmen bir Alman gibi durmadı gözüme.

Bir de sosyal algı önemli malesef. 73000 lira verip, Kia mı aldın ya lafını kimse duymak istemiyor artık.

Bence bir 10 senesi daha var Kia'nın ve Hyundai'nın bu algıları yıkmaya. Onlarda farkında ona göre pazarlama stratejisi yapıyorlar.

Birçok almanı cebinden çıkartır abi bu ceed.özellikle iç mekan konusunda.

Dragger
27-12-2013, 09:58
Birçok almanı cebinden çıkartır abi bu ceed.özellikle iç mekan konusunda.

Aynen katılıyorum, 2013 ceedin içi, deri ve plastik kalitesi 2013 jettadan çok daha iyi.

AşkınS.
27-12-2013, 10:00
Binmeden yorum yapmak saçma az ön yargilarimizdan kurtulalim bence.

darkmoon
27-12-2013, 10:14
Bende şu anda a6 2.0 tdi ve honda jazz var ikiside satılıkda hangisi satılırsa önce diğerini satışdan çekicem..

Allah izin verirse 2007 mercedes e200 avagarth arayışındayım Elimde bir tanede hyundai sonata var diğer bmw mi sattım e90 3.20d sonatayı elimde tuttdum millet niye bmw yi sattın bunu satsaydın dedi .. onlara dediğim iki tane e90 bir tane sonata etmez dedim..

binmeden konuşan çokdur.. benim sonata içinde aynısı geçerli binmeden hyundai mi ıyy ayy oyy diyorlar senin ne işin olur yaa diyorlar bir biniyorlar bunu hyundai mi yapmış çok iyi ya trim kalitesi çok iyiymiş baba içi ferahmış v.b gibi bir sürü pozitif feedback geri dönüş alıyorum kısaca her şey ön yargı...

by.gkn
27-12-2013, 10:18
etrafımdaki birçok arkadaşımda 2005den beri çeşit çeşit kia hyundai araçlar var hepside verilen paraları fazlasıyla hak ediyor. tamam kusurlarıda var ama o dolulukta bir alman alsan çok daha fazla fiyat verirsin. özellikle son nesil i30/cee'd korelilerin c sınıf için ürettikleri araçlarında en üst kaliteye ulaştılar. şuan için bence tek kusurları dizellerindeki fazla tüketimleri onuda sınıfındaki diğer araçlar seviyesine düşürdüklerinde rakiplerini epey zorlayacaklar.

darkmoon
27-12-2013, 10:24
korelilerin en büyük hatası türkiyeye ticari ile girmek oldu.. ticariye getz ve accentıda katıyorum..

hani ilk nasıl kafada yer edersen öyle gider derlerya o misal..

millet korelileri getz ile accent ile tanıdı ... şimdi korelinin en kral aracını getirsen genesisi getirsen adam gene hyundai kia yı duydumu direk accent ile getz ile bir tutucak beyin otomatik oraya gidiyor ne yazık ki..

boşuna denmemiş önyargıları yıkmak atomu parçalamakdan zordur diye :)

MTK
27-12-2013, 10:41
Test – Kia Pro_Cee’d GT | Otomobil Dünyam (http://www.otomobildunyam.com/test-kia-pro_ceed-gt/)

Dusunen arkadaslara belkı yardımcı olur .

oguz
27-12-2013, 10:43
Kia Sportage awd 2.0 184ps lik arac var, 1700 kilo , Tiguan sahıbı arkadasımda x1 sahıbı arrkadasımda aracı ınceledı cok begendıler , ha neyı begenmedıler okadar ozellık koyup elektrıklı koltuk koymamasını :D yakıt gıdıs yoltutus ve kış perfonmansı gayet ıyı bır arac ama herkesın ılk dedıklerı '' Delimisiniz 100 mılyar kiaya baglanırmı satılırmı elınızde kalır bılmem ne '' dedım tamam aynı donanım ve ozellıklerı bmw ya koydum , 140 tıguan 135 cıvarı oldu , x3 dırek bos 145 den baslıodu Ozaman ıcın , eeee Şimdi aradan 2 sene gectı bınen gezdırdıgım ve arada ısteyen ve kullanmıs olan arkadaslarımdan bazıları 1.6 ix35 ve sportage aldılar , bır tanesıne de dızel sportage aldık !! Ama algı onemlı , Kia ben golf gti yada meganı gecerım dememıs ))) bu sınıfa yenı gırdıler , buda ılk modellerı , 70 bıne bu gucte ve donanımda bana alınabılıcek bır arac gosterın , ??? Araç görsel acıdan cok ıyı , şanzıman motor iyi hızlanma bıraz vasat , 5 sene garantı de var ,,, Vw grubuna laf yok ama şişirilme fiyatları var , yoksa Mer. A serısı yerıne golf tercıh ederım mesela ,

Not : Otomobil dünyamda inceleme videosu var , gayet acık secık anlatmıs arabayı , artı test araclarıda gelmiş , deneyın derım ,

onurgoyunc
27-12-2013, 10:52
Bizim insanımız modele değil markaya para verdiğinden alınmaz. Alırsan enayi derler, binince vaaay buda mı varmış derler. Farklı olmak güzeldir, sınıfında iddialı ve mantıklı bir model

Berkan
27-12-2013, 10:55
alıntı yapmadan yazıyım denecek çok bişey bırakmamis Yavuz ve darkmoon zaten

ben verdigim paraya aldıgım donanıma bakarım )1 ay once ceedi 56.900 olan etiket fiyatı üstünden cingene pazarlıgı bile olmadan.satıstaki bayan direk verdigi fiya51.500(49küsür liste fiyatı olan clio yerine) e aldım

128 hp dizel tipi hoş bu sınıfta baska araç varsa soyleyin (navi sunroof elektrikli kolutk onpark haric aklınıza gelen cogu donanım var).

51 bin kiayamı verdin diyen cok oldu ama icine girince vekullanan olunca hepsinin fikri değişti

onurgoyunc
28-12-2013, 17:14
Bugün bayiye gittim araç varsa incelemek için. Satıcının satılacağına inancı yok, araba bayinize gelirmi kullanmasak bile inceleyelim dedim zor dedi. Zaten segment olarak satışı zor dedi, satıcının bile inancı yoksa piyasada tutunması çok zor

PiscocuK
28-12-2013, 17:47
bugün bende bayiye gittim inceledim test sürüşü için araçları yoktu..koltuklar beni iyi sardı ve hoşuma gitti ama iş lanet önyargı kia diyor

fiyat olarak 68.500 TL ye indiler sene sonuna kadar
liste fiyatı 73.300 TL

berkercakmak
28-12-2013, 17:54
vw fanatiklerine gelsin bu. ayrı konu bile açılabılır aslında bu caps e ama... burdan yazalım

http://u1312.hizliresim.com/1j/w/vz1c4.jpg

özcan07
28-12-2013, 18:39
kıa alınır ve keyiflede binilir 2006 senesinde sıfır kıa cerato aldık 2013 yılında sattık 7 sene bindik periyodik bakım harici hiç bir sorun arıza çıkarmadı.
ve şuan tekrar araba değişitrmeyi düşünüyorum ve tereddütsüz tercihim dizel ceed olacak

abdullahduymaz
29-12-2013, 00:05
valla cevaplar için teşekkürler ktm yi inceliycem ama proceed gt gercekten güzel ve yazılım egzoz yay hafif jantlar falan cok tatlı olur.. gidip bakmak lazım bayiye en yakın zamanda

_Burak_
29-12-2013, 01:01
vw fanatiklerine gelsin bu. ayrı konu bile açılabılır aslında bu caps e ama... burdan yazalım

http://u1312.hizliresim.com/1j/w/vz1c4.jpg

borama ön sağdan bildiğin yağmur giriyordu
ve araştırınca sıkıntı tek bende değilmiş onu anladım

darkmoonun dediği gibi lineaya gelince fiat bu
binince aa oda varmış buda varmış
rent a car spec mi bu diyorum :)