Orijinalini görmek için tıklayınız : Sakarya'da Modifiye Açılımı İçin Eylem
Sakarya ve çevre illerden gelen modifiyeli araç sahipleri, araçlarına kesilen trafik cezalardan bıktıklarını belirterek, sessiz eylem yaptı.
Trafik ekiplerinin sürekli kendilerine ceza kestiğini ileri süren modifiyeli araç sahipleri, Serdivan’da bir araya geldi.
Yaklaşık 150 araç sahibi adına açıklama yapan Auto Sakarya Kulüp Başkanı Savaş Çoban, “Araçlarımızın camları filmli diye bize ceza kesiyorlar. Araç kaza yaptığında, bu cam filmleri camın dağılmamasını sağlıyor. Yani zararı yok faydası var. Bir de basık olduğu için araçlarımız trafikten men ediliyor. Aslında araçlarımız basık olduğu için, biz normal araçlara göre daha yavaş ve daha dikkatli sürüyoruz. Sadece araçlarımız süslü diye ceza kesiyorlar. Biz bu cezalardan bıktık. Öte yandan bir de fahri trafik müfettişleri var. Önüne gelene ceza yazıyorlar. Bizim araçlarımızın hiç birinde hızdan, emniyet kemerinden ceza yoktur” dedi.
Üç saat boyunca sessiz bir şekilde protestoda bulunan modifiyeli araç sahipleri daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
KAYNAK==> http://www.medyadetay.com/Guncel-%E2%80%9Cmodifiye-acilimi-istiyoruz%E2%80%9D-28247.html
[IMG]http://u1312.hizliresim.com/1j/x/w07dk.jpg[/IMG
[IMG]http://u1312.hizliresim.com/1j/x/w0748.jpg[/IMG
[IMG]http://u1312.hizliresim.com/1j/x/w072u.jpg[/IMG
[IMG]http://www.medyadetay.com/images/news/modifiyeli_araba_sahiplerinden_eylem1.jpg-29-12-2013.jpg[/IMG
driftboy
29-12-2013, 22:27
çok değişik yorum yaparımda neyse.
Low-Rider
29-12-2013, 22:38
Bu oluşumlar sayesinde geçen gün egzosdan ceza yemekten kurtuldum :D
açılım maçılım çok saçma geliyor bana nedense.
Valla Türkiye kapsamlı çok büyük bir eylem yapmak lazım. İsterse Kars'da olsun üşenmem giderim. Artık tak etti. Çok saçma cezalar kesiyorlar gerçekten. ( Bu arada cezaları protesto edelim derken Tech yönetiminden biz ceza yedik :D )
driftboy
29-12-2013, 22:55
iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır derler. öyle toplanıp sessiz kalmakla olmuyo. o gazladıgınız serdivan kafeler caddesinin dibindeki karakolda duran adamlar içinizi okuyo emin olun.
memlekette çözülecek tek mesele egsoz açılımı kaldı zaten
iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır derler. öyle toplanıp sessiz kalmakla olmuyo. o gazladıgınız serdivan kafeler caddesinin dibindeki karakolda duran adamlar içinizi okuyo emin olun.
Yapan cezasını bulsun. Bizim isyanımız normal şartlarda seyir halindeyken Fahri trafik polisleri tarafından gönderilen prasa gibi kesilen cezalara. Park halindeki araçta bile modifiye aksam görürse ceza geliyor hemen.
Gündüz güzel gözüksün diye sis yakıyoruz - CEZA
ARAÇ BASIK - CEZA
Zenon far - CEZA
Film Cam - CEZA
Egsoz var ama 1500 devir trafikte geziyoruz - CEZA
Ve bir çok sayamadığım zararsız şeyler.
Sakaryadaki fahriden bende çok çektim...
Bilseydim bende katılırdım :)
driftboy
29-12-2013, 23:08
ben şimdiye kadar durdugu yerde basık diye xenon diye ceza yiyeni görmedim, yiyen var dediler sadece ama kimse ben yedim demedi.
+ olarak, 1500 devirde gezince diyosun, serdivanı çok iyi biliyosun sen, kahve diyarının üst katında oturuyorum, tam eğlencenin kafelerin orta noktası serdivanda. Ve ordaki araçların %80 ini, sahiplerinininde %50 sini tanırım. Ve çoğuda aynı yerde aynı şeyleri serdivana girince tokyoya girmiş gibi girdiklerini hepimiz biliyoruz ve şahidiz.
BEN SIRF BU YÜZDEN EVİMİ TAŞIDIM ORDAN BUNU BÜYÜK YAZIYORUM ÖZELLİKLE ÇÜNKÜ RAHATSIZLIK BOYUTU BELLİ OLSUN DİYE.
Yazdığına sonuna kadar katılıyorum kurunun yanında yaşta yanıyo. Ama yaş sayısı kurudan fazla olunca kuru ortadan kayboluyo.
Mustafa AKTAŞ - Sakarya İl Emniyet Müdürü, bilirsin belki . Kahve diyarında oturuyoruz, adamın makam arabası kapının önünde, 2 tane ekip aracı var, adamlar gelip o kadar polisin onunde yanlıyolar, nasıl izin versinler peki buna ?
Polatların önünde, mavi durakta, kahve diyarının karşı arasında ekipler duruyor bazı aksamlar. Bunları göre göre adamların önünde yanlayanlar, gazlayalar, egzoz patlatanlar..
Neyin açılmı ? Niye yazmasın adam ? Kaç defa kaza oldu serdivanda. Karakolun önünden limitöre soka soka geçenler.. Neden yazmasın adam ? Sebep söylermisin ?
Emniyet müdürü benim ev sahibinin bi ahbabı. Benimde böyle ilgili olduğumu bildiği için bi ara muhabbeti döndü. Napıcaz bunları bu işi nası çözücez dedi. Adama bişey diyemedim. Sesinizi çıkarmasanız azıtıcaklar, çıkarsanız suçlu olacaksınız dedim. Adam en son set koyucam 50 mt'de bir şu caddeye dedi. Bide koyucam mobeseyi ozaman görücez, bu defada esnaf madur olucak dedi.
Kısacası demek istediğim şu. Orda 2 saat sessiz durmakla olmuyo o işler. Hepimizin plakası serdivan karakolunda mevcut. O sesini çıkarmıyo dediğiniz klübede nöbet tutan polis alıyor. Ve herhangi en ufak bi şikayette es geçmek yerine olayın tuzu biberi oluyor..
mhuratboz
29-12-2013, 23:09
bugün sakaryada serdivandaydım kardeşim orda okuyo serdivan avm sine giderken bi buluşma vardı sanırım.epey araç vardı
Yapan cezasını bulsun. Bizim isyanımız normal şartlarda seyir halindeyken Fahri trafik polisleri tarafından gönderilen prasa gibi kesilen cezalara. Park halindeki araçta bile modifiye aksam görürse ceza geliyor hemen.
ARAÇ BASIK - CEZA
Zenon far - CEZA
Film Cam - CEZA
kusura bakma dostum ama çakma xenonlarınız ve sisleri durduk yere yakmanız beni kör ediyor. modifiye ile alakalı bir durum değil bence bunlar. film egzoz basık araç dersen anlarım ama diğerleri normal değil birde orjinaline ceza yazmadıkları için çakma xenon diye yazdım yanlış anlaşılma olmasın.
ben şimdiye kadar durdugu yerde basık diye xenon diye ceza yiyeni görmedim, yiyen var dediler sadece ama kimse ben yedim demedi.
+ olarak, 1500 devirde gezince diyosun, serdivanı çok iyi biliyosun sen, kahve diyarının üst katında oturuyorum, tam eğlencenin kafelerin orta noktası serdivanda. Ve ordaki araçların %80 ini, sahiplerinininde %50 sini tanırım. Ve çoğuda aynı yerde aynı şeyleri serdivana girince tokyoya girmiş gibi girdiklerini hepimiz biliyoruz ve şahidiz.
BEN SIRF BU YÜZDEN EVİMİ TAŞIDIM ORDAN BUNU BÜYÜK YAZIYORUM ÖZELLİKLE ÇÜNKÜ RAHATSIZLIK BOYUTU BELLİ OLSUN DİYE.
Yazdığına sonuna kadar katılıyorum kurunun yanında yaşta yanıyo. Ama yaş sayısı kurudan fazla olunca kuru ortadan kayboluyo.
Mustafa AKTAŞ - Sakarya İl Emniyet Müdürü, bilirsin belki . Kahve diyarında oturuyoruz, adamın makam arabası kapının önünde, 2 tane ekip aracı var, adamlar gelip o kadar polisin onunde yanlıyolar, nasıl izin versinler peki buna ?
Polatların önünde, mavi durakta, kahve diyarının karşı arasında ekipler duruyor bazı aksamlar. Bunları göre göre adamların önünde yanlayanlar, gazlayalar, egzoz patlatanlar..
Neyin açılmı ? Niye yazmasın adam ? Kaç defa kaza oldu serdivanda. Karakolun önünden limitöre soka soka geçenler.. Neden yazmasın adam ? Sebep söylermisin ?
Emniyet müdürü benim ev sahibinin bi ahbabı. Benimde böyle ilgili olduğumu bildiği için bi ara muhabbeti döndü. Napıcaz bunları bu işi nası çözücez dedi. Adama bişey diyemedim. Sesinizi çıkarmasanız azıtıcaklar, çıkarsanız suçlu olacaksınız dedim. Adam en son set koyucam 50 mt'de bir şu caddeye dedi. Bide koyucam mobeseyi ozaman görücez, bu defada esnaf madur olucak dedi.
Kısacası demek istediğim şu. Orda 2 saat sessiz durmakla olmuyo o işler. Hepimizin plakası serdivan karakolunda mevcut. O sesini çıkarmıyo dediğiniz klübede nöbet tutan polis alıyor. Ve herhangi en ufak bi şikayette es geçmek yerine olayın tuzu biberi oluyor..
Bu yazdıklarında hem fikiriz. Ben zaten karasuda oturuyorum. Ne zaman adapazarına bir iş için gelsem peşimden fahri polis cezayı yolluyor. Ve aracımda egsozda yok. APP plakalık var ama şoförler odasından mühürlü. Ona bile ceza geldi düşün artık. Fahriler çok gaddar gerçekten. Ve fahriler nedense çark civarında oluyor nedense. Bence serdivan tarafına gitseler görevlerini daha adil yaparlar bence suç üstü direk
kusura bakma dostum ama çakma xenonlarınız ve sisleri durduk yere yakmanız beni kör ediyor. modifiye ile alakalı bir durum değil bence bunlar. film egzoz basık araç dersen anlarım ama diğerleri normal değil birde orjinaline ceza yazmadıkları için çakma xenon diye yazdım yanlış anlaşılma olmasın.
Şahsım adına konuşayım sis farlarını gündüz yakarım ben güzel gözüksün diye. Gece gerekmediği sürece kesinlikle yakmam. Çakma merceksiz zenon far da hiç kullanmadım hayatımda. Bu konuda sana katılıyorum
driftboy
29-12-2013, 23:18
Bu yazdıklarında hem fikiriz. Ben zaten karasuda oturuyorum. Ne zaman adapazarına bir iş için gelsem peşimden fahri polis cezayı yolluyor. Ve aracımda egsozda yok. APP plakalık var ama şoförler odasından mühürlü. Ona bile ceza geldi düşün artık. Fahriler çok gaddar gerçekten. Ve fahriler nedense çark civarında oluyor nedense. Bence serdivan tarafına gitseler görevlerini daha adil yaparlar bence suç üstü direk
Çarşıda affetmiyolar. Ama adamlar emniyet kemerine , sislere, egzoz'a yazıyorlar. Ayrıca bildigim kadarıyla o cezaları (emniyet kemeri hariç galiba) ispat ettikten sonra iptal ettirebiliyosun.
Serdivana getiremiyolar onları, çünkü oraya gelenlerin %95 i arabasını göstermek için geliyo. Herkes ceza yemeye başlayınca kimse gelmeyecek, esnaf için sıkıntı.. Adam bunları düşünüyor. Ama işte işin boku çıkınca ister istemez engel olmak zorunda bi yerde.
Ya yemin ederim bi gece karakola gittim muhabbete, 2 bardak çay içene kadar 7 defa telefon çaldı şu plaka egzoz ses vs vs diye.
Ne diyorum, gül gibi evimi taşıdım, sırf gece 3 5 dinlemeden limitöre girenler, egzoz patlatanlar, ses açanlar yüzünden..
Herkes egzozu 1500 devirde gezmek icin takıyor zaten, mumkunse ortalığı yıkıp gecen arkanızdan sovdurecek egzoz takmayın..kasınmayana kimse ceza yazmıyor.
Çarşıda affetmiyolar. Ama adamlar emniyet kemerine , sislere, egzoz'a yazıyorlar. Ayrıca bildigim kadarıyla o cezaları (emniyet kemeri hariç galiba) ispat ettikten sonra iptal ettirebiliyosun.
Serdivana getiremiyolar onları, çünkü oraya gelenlerin %95 i arabasını göstermek için geliyo. Herkes ceza yemeye başlayınca kimse gelmeyecek, esnaf için sıkıntı.. Adam bunları düşünüyor. Ama işte işin boku çıkınca ister istemez engel olmak zorunda bi yerde.
Ya yemin ederim bi gece karakola gittim muhabbete, 2 bardak çay içene kadar 7 defa telefon çaldı şu plaka egzoz ses vs vs diye.
Ne diyorum, gül gibi evimi taşıdım, sırf gece 3 5 dinlemeden limitöre girenler, egzoz patlatanlar, ses açanlar yüzünden..
Olayın eksi yönleri kadar artı yönlerinide sunmuş oldun kardeşim tebrikler. Buradan okuyan sakaryalı arkadaşlara da ders olur hem.
Bu arada öyle bir hararetli konuştuk ki dışarıdan okuyanlar Tokyo sanacak Sakarya yı :D:cool:
yukarıda abimizin dediği gibi bu camia'da yaş kuru'dan fazla olduğu için hiç bir şey yapılamaz en fazla biraz daha göz yumulabilir..
Herkes egzozu 1500 devirde gezmek icin takıyor zaten, mumkunse ortalığı yıkıp gecen arkanızdan sovdurecek egzoz takmayın..kasınmayana kimse ceza yazmıyor.
Ah bir adapazarında ki fahri trafik faktörünü bilsen başka hiç bir şeye gerek kalmaz kardeşim. Adapazarının ilçesinde oturuyorum ne zaman adapazarına gitsem peşimden fahri polis yolluyor cezayı. Ve aracımda egsozda yok. Hep komik nedenlerden dolayı.
ilker_yusuf
29-12-2013, 23:25
Merceksiz xenona
abuk sabuk zamanlarda sis yakanlara
Gece yarısı etrafta çoluk çocuk mu var hasta mı var demeden abarta abarta aracını bağırtanlara yazılsın bunun içinde açılım olmasın...
coastguard
29-12-2013, 23:26
Ya neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum
Sakaryada sadece ceza yazan tek bir kurum yok ki !
Bedava konuşmayın bu şehirde trafik sorunu yoktu adamlar bir trafik projesi yaptılar , en ufak bir kalabalıkta her yer kilit ,
Sakarya fahri müfettişlerin kestiği cezalarda Tr 2.si olmuş
Arabasını satılığa çıkaranlar var adam takık şekilde defalarca ceza yazmış
Mahkemeye verip kazanlar var , adam kafasına göre yazmış
Bu şehirde belediye poliscilik oynuyor fotoğraf çekip yolluyor nerede yazmış nasıl yazmış bir *** yok gidiyorsun sorunca dilekçe yaz diyor o arada faiz üstüne faiz.
iş yerim emniyetin karşısında ulan durmanın bile yasak olduğu yerde ki gün boyu parkeden araçları görsün o emniyet müdürü kendisi ile burun buruna , sigortacıların önü emniyetle arası 5 metre full araba dolu önündeki görsün serdivanı sonra halletsin.
driftboy
29-12-2013, 23:27
Bu akşam resmen tokyoydu.. Bi tarafta ferrari, bi tarafta s2000, 350z, racing motorlar, 106 lar vtec ler vs vs vs
Bu akşam resmen tokyoydu.. Bi tarafta ferrari, bi tarafta s2000, 350z, racing motorlar, 106 lar vtec ler vs vs vs
Ferrari Kenan Sofuoğlunun olabilirmi Facebook'dan paylaşım yapmıştı bu akşam yemekteydi ferrariyle :)
Ya neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum
Sakaryada sadece ceza yazan tek bir kurum yok ki !
Bedava konuşmayın bu şehirde trafik sorunu yoktu adamlar bir trafik projesi yaptılar , en ufak bir kalabalıkta her yer kilit ,
Sakarya fahri müfettişlerin kestiği cezalarda Tr 2.si olmuş
Arabasını satılığa çıkaranlar var adam takık şekilde defalarca ceza yazmış
Mahkemeye verip kazanlar var , adam kafasına göre yazmış
Bu şehirde belediye poliscilik oynuyor fotoğraf çekip yolluyor nerede yazmış nasıl yazmış bir *** yok gidiyorsun sorunca dilekçe yaz diyor o arada faiz üstüne faiz.
iş yerim emniyetin karşısında ulan durmanın bile yasak olduğu yerde ki gün boyu parkeden araçları görsün o emniyet müdürü kendisi ile burun buruna , sigortacıların önü emniyetle arası 5 metre full araba dolu önündeki görsün serdivanı sonra halletsin.
+1
Haberde belirtildiği gibi sorun fahriler tarafından gönderilen tek suçu araçta modifiye olmasından kaynaklanan cezalar
driftboy
29-12-2013, 23:33
Ferrari Kenan Sofuoğlunun olabilirmi Facebook'dan paylaşım yapmıştı bu akşam yemekteydi ferrariyle :)
2 tane var zaten, onunki beyaz alman plaka, bide kırmızı var.
Emir_b16a
29-12-2013, 23:42
egzozun var gece beni uykumdan uyandırıyosun
araban basık trafikte çok az bozuk yolda hızımı 0 a kadar düşürüyosun ayrıca bna arkadan vurduğunda arabamın altına girip ölüyosun bana vicdan azabı çektiriyosun
cam filmine bişey demiyorum cam filmi şart
sonradan takılma merceksiz xenonun var gözümü alıyosun hem arkamdan gelirken hemde karşıdan
ama dahada yaparım
egzoz istiyosan piste araba hazırla basık araç istiyosan tak coilleri piste çık
evet yasal bi düzenleme şart fabrikaların testlerinden geçmiş marka parçaların yeterlilik seviyesi ölçülüp (desibel vs) ruhsata işletilicek biçimde bi düzenleme şart ve ya ruhsata ek bi yaprakla kontrolden geçtikten sonra liste halinde parçaların yazılması şart
131mirafiori
29-12-2013, 23:45
Sakaryada apaci sayisi masum insan sayisindan adam gibi adamdan fazla oldugu icin yazarlar tabi :) gunduz sis yakinca manitalar kucaginiza mi atliyor? Yoksa siz mi tatmin oluyorsunuz?
Şahsım adına konuşayım sis farlarını gündüz yakarım ben güzel gözüksün diye.
Ceza gelince itiraz ediyorsun? Öyle mi.. :beuj:
driftboy
29-12-2013, 23:53
olay dedigime geldi işte.. Dinime küfreden bari müslüman olsa.. Keşke bigün her taraftan serdivanı bağlayıp bütün arabaları bağlasalar. herkese diyorum burayada yazayım. Bigün kafeler sokağında çok büyük bi kaza olucak ve o cadde kapanıcak.
Ceza gelince itiraz ediyorsun? Öyle mi.. :beuj:
Şu ana kadar hiç bir cezaya itiraz etmedim. Bu başlıkta da öyle bir konuşmam olmadı. Gündüz sis farı yakmanın hiç bir şekilde kimseye rahatsızlık vereceğini düşünmüyorum. Sizi neden rahatsız etti bu kadar onu anlamadım
Modifiyenin bi acilimini yapsana... modifiye demek aracinin motoruna 10-20 bin yatirmak mi drmek
Polisler kime ceza yazacaklarını çok iyi biliyorlar. Senelerdir bu ortamdayım.
Hak etmeden ceza yiyen çok nadir gördüm.
Mimlendiğiniz zaman işiniz zor.
Ve kimse kızmasın bana ama Sakarya'nın polisleri genel itibariyle iyidir.
Arada çıkar, o da sana denk gelir. Ama fahri müfettişlerin tutumları çok anlamsız.
gunduz sis yakinca manitalar kucaginiza mi atliyor? Yoksa siz mi tatmin oluyorsunuz?
Bu işi çocukluğumuzdan beri tutku olarak yapıyoruz. Manita düşürmek için değil. İlk önce sizi böyle bir konuyu cinselliğe bağladığınız için Tebrik ediyorum.. Herkes kendine hoş gelen şeyleri yapar. ( Kimseye zararı olmadığı sürece )
Ben gündüz sis yakınca kimse kucağıma falan atlamıyor. Ama siz aracınızın jantlarını siyah - beyaz boyattığınız için sizin kucağınıza atlıyorlar galiba. Sonuç olarak ikimizin yaptığı işinde karşı tarafa en ufak bir zararı yok. Herkes hoşuna gideni yapar. ( KARŞI TARAFI RAHATSIZ ETMEDİĞİ SÜRECE ) :icon_tup::icon_tup:
http://img62.imageshack.us/img62/6749/dsc4032.jpg
brs_odbs
30-12-2013, 00:21
böle şeyler olsada olmasada ceza yazıcaklar bu Allahın emri içlerinde şerefsiz olanda var yalandan ceza yolluyolar ama bizim aramızda hakeden insanda çok orasıda ayrı o yüzden bu düzen böle gider
driftboy
30-12-2013, 00:27
Arada çıkar, o da sana denk gelir. Ama fahri müfettişlerin tutumları çok anlamsız.
hahahahaa :D ben gazlarım, ümik ceza yer ahshduashdsa :D
Ya bırak.. Ona her şey müstehak :D
Senelerdir ceza yemedim bir sahur akşamı eve bırakırken onun yüzünden ben de egsoz ucundan patlıyordum.
VoodooRush
30-12-2013, 00:37
Adapazarı'nda iki ceza yedim ben bugüne kadar sanırım. Birisi sigorta yüzünden ki gayet haklıdır. Biri de Leon varken egzoz yüzünden. O cezayı da ödeyen haketmişti zaten. Corsa'yla heralde Adapazarı'na gelmedim ki ceza gelmedi ordan.
Neyse bunu geçersek ceza hakeden çok adam var oralarda kanımca.
Leon'la ceza yiyen '' apache '' değil miydi zaten Çetin abim :D
1,5 senedir Fransız APP li xenonlu spor yaylı aracla istanbulda geziyorum yediğim ceza sayısı 1. Oda FSM köprüsü çıkışında gümbürtüye gittim. Diyeceğim o ki adam gibi kullanana kimse ses etmıyor.
131mirafiori
30-12-2013, 09:44
Bu işi çocukluğumuzdan beri tutku olarak yapıyoruz. Manita düşürmek için değil. İlk önce sizi böyle bir konuyu cinselliğe bağladığınız için Tebrik ediyorum.. Herkes kendine hoş gelen şeyleri yapar. ( Kimseye zararı olmadığı sürece )
Ben gündüz sis yakınca kimse kucağıma falan atlamıyor. Ama siz aracınızın jantlarını siyah - beyaz boyattığınız için sizin kucağınıza atlıyorlar galiba. Sonuç olarak ikimizin yaptığı işinde karşı tarafa en ufak bir zararı yok. Herkes hoşuna gideni yapar. ( KARŞI TARAFI RAHATSIZ ETMEDİĞİ SÜRECE ) :icon_tup::icon_tup:
http://img62.imageshack.us/img62/6749/dsc4032.jpg
Sis fari acmak tutku degildir 1.
Cinsellik sevmeyen erkek varsa annesiyle güne gitsin 2.
Arabamin jantlarini sis fari ile eş değer tutmak nasil bi mantik? 3.
Komik olma sende biliyosun sakaryada bu işi adam gibi yapan kişi sayisinin 1 elin parmaklarini gecmeyecegini
::ZaFeR::
30-12-2013, 09:45
Buralarda rahatım açıkcası :D Senenin 2 ayı sakarya'dayım zaten.Bulupda ceza yazsın bakalim :)
SekoLive
30-12-2013, 09:50
bu kacıncı böyle eylem ama acılım isteyenleri hiç bi zaman masum göremedim bu videodada keza aynı...
inş bu ara hükümetten birisinin cocuguna cam filminden ceza yazarlarda filmden ceza yeme derdi biter. ***** bu ara araları acık emniyetle buda tuzu biberi olur.
ARAÇ BASIK - CEZA
Zenon far - CEZA
Film Cam - CEZA
Kanun diye bir şey var duydun mu daha önce bilmem... O kanun denen çokacaip şeyde suç diye bir kavram tanımlamışlar.. suç'un karşılığına da cezayı oturtmuşlar..
Yani ceza, suça göre veriliyor. Zararlı zararsız'a göre değil.. Kanun denen o çokacaip şeyde suç olarak tanımlanmış şeyi yaparsan, cezayı yersin..
dostum ben arabam kapalı garajdayken ceza yedım... ceza bana saat 23,30 da yazılmıs.. o gun kardesımde bende 4-12 calısıyorduk.. arabanın anahtarıda yanımdaydı.. cezada fahrilerden yazılmıs gürültüden cevreye zarar veriyormusum...
Sis fari acmak tutku degildir 1.
Cinsellik sevmeyen erkek varsa annesiyle güne gitsin 2.
Arabamin jantlarini sis fari ile eş değer tutmak nasil bi mantik? 3.
Komik olma sende biliyosun sakaryada bu işi adam gibi yapan kişi sayisinin 1 elin parmaklarini gecmeyecegini
modifiye kavramı gorecelı kavramdır... işte herkez burada birbirinden ayrı düşüyor.. sana göre sis farı acmak tutku değildir ama kimine görede jant boyamak ve egzoz takmak..
ben bu işi iyi yaptıgımı dusunuyorum artık polıslerden ve fahrilerden gına geldi. arabamın butun ayarlarını kıstırmak zorunda kaldım. her adapazarına her gittiğimde polıslerle kose kapmaca oynuyorum.. her polıs cevırmesınde saga cekmek zorunda kalıyorum sebep ne arabam mımlıymıs daha dogrusu bütün 106 mımlıymıs polıs kendı agzıyla soyluyor... kanunlar ve dogrular tektır ve herkeze esıt uygulanmalıdır.
blackweb
30-12-2013, 10:54
Yorumların hepsini okudum da bi an egm.gov.tr deyim sandım.
Maaşallah kimse bitli yorganı üzerine almamış gene.
Neyse, gene de bu haksız cezalar orada olduğu gibi istanbul da da var, bizimde canımızı sıkıyor.
Üniversiteyi Sakarya da okumuş biri olarak orada da defalarca ceza yedim bu fahrilerin işgüzarlığını çok iyi biliyorum.
O yüzden konuyu açan arkadaşı çok iyi anlıyorum.
Adamın modifiye anlayışını yargılamaya gerek yok, serzenişte bulunmuş, bence haklı da kendisi.
LnchCntrl
30-12-2013, 11:02
Aslında herkeste biraz sorun ve hatalar var..
İlk konu şu, araban tofaşta olsa typerda olsa arabayı kendi içinde hazmediceksin, her gördüğün kavşakta yanlamıcaksın, her gördüğün manitada cadde boyu kopmıcaksın, her kafa tutana parlayıp patlata patlata gazlamıcaksın. İlk konu bu araç sahibi bu bende dahil olmak üzere hepimiz önce arabayı içimizde sindirmemiz gerekli.
İkincisi, ben egzozlu yaylı filmli xenonlu arabada kullandım bir poliste gelip sen napıyon gel bakayım sana egzozdan bi ceza yazalım demediler. Neden hep efendi takıldım. Nerde apaçi takımı var hepsi çevirmeye girdiğinde ben yanlarından akıyodum .. Bu arada yanlış anlaşılmasın aracı park halinde ceza gelenler veya şahsi eksiklik barındıran insanlardan ceza yiyenleri tenzih ederim.
En önemli husus şu, polise düşman gözüyle bakma, onu gördüğünde dünyan değişmesin. Herkesin kafasında bi ön yargı oluştu teşkilat içindeki çürüklerden ama unutmayın öyle insanlar biliyorum ki ADAM GİBİ ADAMLAR.. Siz karşı tarafa saygılı olun o size olmazsa sizde tutumunuzu ona göre değiştirin. Çevirmeyi girip ne var ne oldu yine diye atar yapmanın gereksiz olduğunu kabul edin, o adam keyfinden gecenin bi vakti evini ailesini bırakıp seni durdurmuyor. Bu onun görevi ve emir kulu olayı abartmayın. Tekrar söylüyorum çürüklere lafım yok. Her meslekte böyle tipler var emin olun..
Diğer bi konu ise cadde adabı, yıllardır araba kullanırım eğer bi yere acele gitmiyorsam 2.vites 1500 - 2000 dd arası seyrederim bi allah ın kuluda selektör yapmaz korna çalmaz niye ? arkadaki geçebilecekse sağdan giderim milleti kuyruk yapıp cadde modunda gezmem ölmezsin hızlan ilk boşlukta sağa geri ak. Halk modlu araba gördü mü celalleniyor bu kesin daha fazla üsteleyip ışıkta geçme iki arabanın arasında zorlayıp girme *** yok emin ol. makasa girme yayaya yol ver ölmezsin.
Diyeceklerim bu kadar, kimseye ders vermek haddime değil yanlış anlaşılmasın ama hatanın çoğuda bizde..
coastguard
30-12-2013, 11:04
Fahri trafik müfettişinin cezaları 'araç sattırıyor' - Memurlar.Net (http://www.memurlar.net/haber/373477/)
Fahri trafik müfettişinin kestiği delilsiz ceza mahkemeden döndü Haberi (http://gundem.bugun.com.tr/mahkemeden-dondu-haberi/899305)
vsvs örnekleri çok adamlar birşey yapmışlar işin ilginci iyide yapmışlar ellerine yüzlerine bulaşmamış.
Mesele kim daha iyi yapıyor meselesine gelirse bu işi hep daha iyisi bulunur , para/çokomel bandında bu işler,
Ama sen haberi okuduğun ve İstanbulda temde olan komiklikler gibi birşey olmadığı halde APAÇİ lan bunlar bizi rezil ediyorlar dersen adama sorarlar sen kimsin diye?
Modifiyenin bi acilimini yapsana... modifiye demek aracinin motoruna 10-20 bin yatirmak mi drmek
10-20 bin yatırmak değil ama gece beni uykumdan uyandırmak egzoz sesini uykumda beynime sokmakta değil gözümü kör edene kadar sisleri parkları açıp bembeyaz xenonumsu nur ışığı gibi bembeyaz ışığı gözüme sokmakta değil bu işlere kriter olur mu olur haklısınız ama devlet şuan bununla uğraşamaz güzel bir yolsuzluğun üstünü örtmekle kayıplarını da vatandaştan çıkarmakla meşgul. fahrilerden bahsediyorsunuz neler çektiğinizi tabi ki bilemeyiz ama sonradan da söylediğim gibi kuru'nun sayısı fazla olunca yaş olanda arada mecbur gidiyor önüne geçemiyorlar.
VoodooRush
30-12-2013, 11:15
Leon'la ceza yiyen '' apache '' değil miydi zaten Çetin abim :D
İkinci bir örneği yoktur muhtemelen A aracını sürerken B aracını bağlanacak konuma getiren :D
131mirafiori
30-12-2013, 11:18
modifiye kavramı gorecelı kavramdır... işte herkez burada birbirinden ayrı düşüyor.. sana göre sis farı acmak tutku değildir ama kimine görede jant boyamak ve egzoz takmak..
ben bu işi iyi yaptıgımı dusunuyorum artık polıslerden ve fahrilerden gına geldi. arabamın butun ayarlarını kıstırmak zorunda kaldım. her adapazarına her gittiğimde polıslerle kose kapmaca oynuyorum.. her polıs cevırmesınde saga cekmek zorunda kalıyorum sebep ne arabam mımlıymıs daha dogrusu bütün 106 mımlıymıs polıs kendı agzıyla soyluyor... kanunlar ve dogrular tektır ve herkeze esıt uygulanmalıdır.
Sakarya da ki 106 cılar serdivanda tam gaz giderse bu senide etkiler tabi :) Aracına bağlıysan orjınal kullan kimse sesini çıkarmaz... Ben öyle yapıyorum ve trafikte hiç sıkıntı çekmiyorum :) Bende bilirim egzoz yaptırmasını ama neden bile bile lades yapayım ? Yazın turbo bir setup yapıcaz arabaya egzoz aklımda sadece acaba ses çıkar mı? diye...
yilmazcatalbas
30-12-2013, 11:23
Olayın eksi yönleri kadar artı yönlerinide sunmuş oldun kardeşim tebrikler. Buradan okuyan sakaryalı arkadaşlara da ders olur hem.
Bu arada öyle bir hararetli konuştuk ki dışarıdan okuyanlar Tokyo sanacak Sakarya yı :D:cool:
Ders oldu sağol, senin dersine ihtiyacımız vardı... Sen arabanın güzel gözüktüğünü sanıp sislerini yakıyorsun, senden gören öküz tertemiz havada ön arka sislerini komple yakıyor sonra da ben sövüyorum...Kusura bakma bu böyle...
açmış bekliyorlar zaten, daha ne açılımı istiyorsunuz ki :D :D
10-20 bin yatırmak değil ama gece beni uykumdan uyandırmak egzoz sesini uykumda beynime sokmakta değil gözümü kör edene kadar sisleri parkları açıp bembeyaz xenonumsu nur ışığı gibi bembeyaz ışığı gözüme sokmakta değil bu işlere kriter olur mu olur haklısınız ama devlet şuan bununla uğraşamaz güzel bir yolsuzluğun üstünü örtmekle kayıplarını da vatandaştan çıkarmakla meşgul. fahrilerden bahsediyorsunuz neler çektiğinizi tabi ki bilemeyiz ama sonradan da söylediğim gibi kuru'nun sayısı fazla olunca yaş olanda arada mecbur gidiyor önüne geçemiyorlar.
kurallara aykırı birşey varsa tabıkı ceza yazılacak yazılmalıdırda ama demek istediğim devletin ıkı kuruma arasında buyuk bir celıskı war.. araç muayeneden abart egzozla basık halde ve merceksız zenonlarla gecıyorsa trafık ekıplerı buna ses cıkarmamalı... egerkı bı kanunsuzluk warsa zaten muayeneden gecirme..
Sakarya da ki 106 cılar serdivanda tam gaz giderse bu senide etkiler tabi :) Aracına bağlıysan orjınal kullan kimse sesini çıkarmaz... Ben öyle yapıyorum ve trafikte hiç sıkıntı çekmiyorum :) Bende bilirim egzoz yaptırmasını ama neden bile bile lades yapayım ? Yazın turbo bir setup yapıcaz arabaya egzoz aklımda sadece acaba ses çıkar mı? diye...
walla arabamın butun ayarlarını kıstırdım ve egzozuda soktum.. genede her denk geldiğim cevırmedende selamlasmadan geçemiyorum...
volume81
30-12-2013, 13:42
adam akıllı gazlamayı öğrenene kadar herkes'e hak bu cezalar
131mirafiori
30-12-2013, 13:53
walla arabamın butun ayarlarını kıstırdım ve egzozuda soktum.. genede her denk geldiğim cevırmedende selamlasmadan geçemiyorum...
selamlaşıyorsanız sorun yok bence :)
ARAÇ BASIK - CEZA
Zenon far - CEZA
Film Cam - CEZA
konuyu sadece 9. posta kadar okudum.
gündüz güzel gözüksün diye açtığınız sis ve merceksiz 40 liraya taktırdığınız zenon için yediğiniz küfürün haddi hesabı yok.
hiçkimse aksini iddia dahi etmesin, egsoz takıp da 1500 devirde giden ya polisi görmüştür ya da yakıtı bitiyordur. bir gün kendime hakim olamayıp sokakta gürüldeye gürüldeye gezen o zararsız egsoza, hele bir de geceyse, inip birşeyler tıkayacağım diye korkmuyor değilim. filme karşı değilim (kendi aracımda perde mevcut), ancak bu şekilde modifiye eylemi değil daha çok modifik eylem olmuş.
selamlaşıyorsanız sorun yok bence :)
selamlaşmanın bedelini akşam ewe gidince resımleyerek yollarım :D
131mirafiori
30-12-2013, 14:21
selamlaşmanın bedelini akşam ewe gidince resımleyerek yollarım :D
Selam verdik borçlu çıktın diyorsun :D :D :D
Selam verdik borçlu çıktın diyorsun :D :D :D
:icon_tup::icon_tup:
Silvia17
30-12-2013, 14:23
Arkadaşlar bence konu çok saçma bi yere kaymaya başlamış modifiye kişiye ve arabasına güzel gelen şeyleri kombine ederek yapmasıdır.Ama bu Türkiye de çok farklı boyutlara taşınmaya başlandı replica ürünü bulan aracına takmaya ve huzur bozmaya başladı.Merceksiz zenonlar,coilover sız yaylar ve buna ek olarak soba borusu gibi egzozlar girdi işin içine.
Kimse kimseyi rahatsız etmese bence hiç böyle seyler olmayacak.Kimse de kimsenin arabsına camur atmasın zaten adam begenmiştir yapmıstır modifiye yi ama lütfen orjinal parçaları kullanalım.Benim aracımda Hks power egzoz var dı insanlar rahatsız olduklarını dile getirdiler bende ona bir cozum buldum ve kumanda koydum vakti geldigi zaman acıyorum vakti gelince kapatıyorum.Zenonlarım zaten mercekli yani karsı tarafı rahatsız etmedikce kimse kimseye laf etmez.Benim en rahatsız oldugum merceksiz zenonlar karsıdan vti geliyor gören sanki Tır geliyor zannetcek eger bir seyden zevk almayı istiyorsanız paraya kıyın ve ORJİNAL ürünler kullanın. KUSURA BAKMAYIN BİRAZ UZUN OLDU.ARTIK BAŞKALARI YÜZÜNDEN CANIMIZIN YANMASI TAK ETTİ!
altugkocer
30-12-2013, 14:36
Her şeye eyvallah da ayarsız far, merceksiz xenon, saçma renkteki farlar ve gece gündüz sis olmadığı halde sis farını açanlara tahammülüm yok.
He gündüz sis farını açınca çok süper görünüyor arabalarınız he
İkinci bir örneği yoktur muhtemelen A aracını sürerken B aracını bağlanacak konuma getiren :D
:D Hahah... Yeter ki o yapsın..Ona her şey serbest.
Sakarya da Fahri Trafik müfettişleri Türkiye genelinde 2. Olmuş.. Siz hala neyi tartışıyorsunuz ?
Burası İstanbul mu veya Ankara mı ? Sakarya'nın Nüfusu kaç ki bu adamlar Türkiye genelinde ceza kesme rekoru kırmışlar ve 2. olmuşlar.
bu açılım denemesi nispeten daha mantıklı duruyor
geçen yapılan apaçi tarzında yol kapama gibi değil sonuçta.
Sakarya da Fahri Trafik müfettişleri Türkiye genelinde 2. Olmuş.. Siz hala neyi tartışıyorsunuz ?
Burası İstanbul mu veya Ankara mı ? Sakarya'nın Nüfusu kaç ki bu adamlar Türkiye genelinde ceza kesme rekoru kırmışlar ve 2. olmuşlar.
Sadece bizim eve 5-6 tane geldi :D Serdivanda herkese ceza yazan Fahri 8000 tane kesmişti en son bu yıl, o da kac ay once. Deşifre olursa linç ederler o adamı :)
bu açılım denemesi nispeten daha mantıklı duruyor
geçen yapılan apaçi tarzında yol kapama gibi değil sonuçta.
:icon_tup::icon_tup:
O fahri müfettiş bana da yollamış kemerden. Suçumuz belli bişe demedim de sabah 8'de işin mi yoktu be adam. :D
Bi de Serdivan'da dün bi FN2 Type-R vardı, kırmızı. Burdansa eğer kahve diyarında iki laf edemedik arkadaşla. Valla kulağımıza tecavüz ettin haberin ola. Böyle devam ederse cezaların ardı arkası kesilmez Serdivan'da. Karakolun önünde kesicide geziyo millet.
driftboy
30-12-2013, 21:22
O fahri müfettiş bana da yollamış kemerden. Suçumuz belli bişe demedim de sabah 8'de işin mi yoktu be adam. :D
Bi de Serdivan'da dün bi FN2 Type-R vardı, kırmızı. Burdansa eğer kahve diyarında iki laf edemedik arkadaşla. Valla kulağımıza tecavüz ettin haberin ola. Böyle devam ederse cezaların ardı arkası kesilmez Serdivan'da. Karakolun önünde kesicide geziyo millet.
dün akşamki typer ı tanıyorum. İmam osurursa cemaat sıçarmış diye bişey var. Corvette gelir ferrari gelir 350z gelir gazlarsa typer rahat durmaz 106 rahat durmaz şahin rahat durmaz. Sonra gelir hepsi açılım yapalım rahat gazlayalım der. Olay sadece typer'da bitmiyo, bir iki tane değil ki çekip atasın bi kenara..
dostum ben arabam kapalı garajdayken ceza yedım... ceza bana saat 23,30 da yazılmıs.. o gun kardesımde bende 4-12 calısıyorduk.. arabanın anahtarıda yanımdaydı.. cezada fahrilerden yazılmıs gürültüden cevreye zarar veriyormusum...
yine benim yazdığıma geldik. 23:30 da ceza gelmiş diyosun, adamlar karakolun ordan geçerken yada başka bir yerde olduklarında (Fahriler) plakanı alıyorlar. Eğer o plaka başka bi trafik ekibi yada fahri tarafından başka bi yerde alınmışsa, yada alınan plaka hakkında 155 aranıp şikayette bulunulmuşsa affetmiyolar. Muhabbet senin evde olman yada işte olman değil, arabayı garaja sokmadan önce yaptığın ;)
Ve bunu hepimiz bile bile yapıyoruz. Arkadan ceza geleceğini, 50 mt ilerimizde karakol olduğunu, sivil ekiplerin dolandığını , trafiklerin pusuya yattığını bile bile gazlıyoruz.
dün akşamki typer ı tanıyorum. İmam osurursa cemaat sıçarmış diye bişey var. Corvette gelir ferrari gelir 350z gelir gazlarsa typer rahat durmaz 106 rahat durmaz şahin rahat durmaz. Sonra gelir hepsi açılım yapalım rahat gazlayalım der. Olay sadece typer'da bitmiyo, bir iki tane değil ki çekip atasın bi kenara..
yine benim yazdığıma geldik. 23:30 da ceza gelmiş diyosun, adamlar karakolun ordan geçerken yada başka bir yerde olduklarında (Fahriler) plakanı alıyorlar. Eğer o plaka başka bi trafik ekibi yada fahri tarafından başka bi yerde alınmışsa, yada alınan plaka hakkında 155 aranıp şikayette bulunulmuşsa affetmiyolar. Muhabbet senin evde olman yada işte olman değil, arabayı garaja sokmadan önce yaptığın ;)
Ve bunu hepimiz bile bile yapıyoruz. Arkadan ceza geleceğini, 50 mt ilerimizde karakol olduğunu, sivil ekiplerin dolandığını , trafiklerin pusuya yattığını bile bile gazlıyoruz.
Kardesim sen keske polis olsaydin :)
dostum ben 4-12 calısırken 23.30 gıbı arabamı garaja nasıl sokayım veya ona yakın saatlerde nasıl gezeyım işteyken???? 23.30da bnm aracım ordan geçmiş ve ceza yazmıslar
http://imageshack.us/a/img543/6105/yhnc.jpg
Tabi olay type-r'da değil sadece. O gece özellikle o arkadaş çok hırçındı, bağırta bağırta gazlıyordu, dönüp tekrar geliyordu falan. O yüzden dedim. Özellikle orda karakol olmasına rağmen milletin bu derece rahat olması şaşırtıyor beni.
kurunun yanında yaş da yanıyor.. performans egzost = sesli mi demek ? bunu bence tartışmamız lazım... ses olayından acıkcası ben de rahatsızım heleki yazın cam kapı acıkken cidden geceleri cok rahatsız edici oluyor.. ama durup dururkene de ceza yazılıyor mu derseniz evet tabi ki yazılıyor ... benim aracımdan motor sesi haric ses cıkmıyor.. ama buna ragmen app plaka söktüm, filmleri söktüm ve 2 3 aydır caddeye inmiyorum eminim ki sırf arabada coil var diye görseler bağlama teşebbüsü yapacaklar, ya da sessiz olan egzostum cift cıkış diye.. ya da siyah renkli jant diye.. neyse... sonuçta bu işi de kuralına vs uydurup aslında bir açılım şart.. polislerin insiyatifinde olunca biri iyi oluyor biri kötü oluyor.. ne yapacağımızı şaşırıyıroz..
karşıdan dün gece köye giderken xenon lu bir mahlukat geliyordu uzunları yaktım ama yinede onun kadar rahatsız etmedi araba o yüzden çok kızdım ne biçim arabasın milletin arabası kör ediyor sen yapamıyorsun dedim ve kör oldum sağa çektim arabamı geçmesini bekledim yoksa bir yere vuracaktım kesin geçene kadarda başka yere baktım. baktım ki geçici körlüğe neden olmasın diye. o yüzden modifiye yapılacaksa hakkıyla yapılması gerektiğini düşünüyorum başkasına sıkıntı yaratıyorsa ızdırap oluyorsa o modifiye değil benim gözümde
göz tansiyonum var arka sislerini kupkuru havada yakanı uyarıyorum sellektör v.s
anlamazsa sıkıştıra sıkıştıra yanından geçiyorum gözümdeki zonklamayı tarif edemem bazı araçların arka sislerinde
minibüste hiç sorun yok yapana uzun kısa sis açıyorum , araba zaten yüksek
traktör farı yemiş tavşan gibi apışıp kalıyor :)
Turboğuz54
31-12-2013, 13:51
Yanlış anlamada egzoz takılıcak arac var arac var orjinal 106 mız olsa oem takalım sıkıntı yok ama aracımda sıkıştırma yüksek oemlemi gazlıyım? serdivanda 4 binden yukarı hiç cıkmadım cıkanların cezasını ben mi çekicem he bu dediklerim egzoz cezasını engellermi engellemez
Takıyorsan da cezasına razı olacaksın Oğuzhan'cım :)
Sonuçta kullanması yasak bu malın.
egzoz olmadığı halde arkadan egzoz cezası yedik bizde 206da hatta konusunu açmıştım. bazen haklı yere cezalar yazılınıyo ona dediğimiz yokda ülkede bu kadar hırsız varken araba tutkunlarıyla uğraşmak niye ?
egzoz olmadığı halde arkadan egzoz cezası yedik bizde 206da hatta konusunu açmıştım. bazen haklı yere cezalar yazılınıyo ona dediğimiz yokda ülkede bu kadar hırsız varken araba tutkunlarıyla uğraşmak niye ?
hırsızlığı örtmekle uğraşırken araba tutkunlarıyla neden uğraşılsın desen daha doğru olurdu :)
evrendogu
31-12-2013, 14:10
Malesef kolay para bunun adı..
131mirafiori
31-12-2013, 14:17
Yanlış anlamada egzoz takılıcak arac var arac var orjinal 106 mız olsa oem takalım sıkıntı yok ama aracımda sıkıştırma yüksek oemlemi gazlıyım? serdivanda 4 binden yukarı hiç cıkmadım cıkanların cezasını ben mi çekicem he bu dediklerim egzoz cezasını engellermi engellemez
Takıyorsan da cezasına razı olacaksın Oğuzhan'cım :)
Sonuçta kullanması yasak bu malın.
Gökberk gerekli açıklamayı yapmış sana... Bende tekrar söylüyorum madem o kadar seviyosunuz arabanızı sökün ne var ne yok full stock binin :)
erdem325
31-12-2013, 14:44
ülkemizde modifiye yasak..
bu kadar basit..
araç üzerinde hertürlü teknik değişiklik yasak..
ya yapacaksınız arabayı, çekeceksiniz trafikten, pistten piste çekici üstünde devam..
ya stock bineceksiniz..
ya da hepimizin yaptığı gibi mümkün mertebe sinsi takılacaksınız, yakalanmamaya çalışacaksınız vs vs..
bu yani bu ülkedeki olay..
neyi anlaşılmıyor bunun ben de anlamıyorum..
ha fahri bilmem ne olayına birşey diyemem, o başka mevzu..
ama bu ülkede bu konu hakkındaki yasa değişmediği sürece yaptıklarımızın alayı yasak..
ülkemizde modifiye yasak..
bu kadar basit..
araç üzerinde hertürlü teknik değişiklik yasak..
ya yapacaksınız arabayı, çekeceksiniz trafikten, pistten piste çekici üstünde devam..
ya stock bineceksiniz..
ya da hepimizin yaptığı gibi mümkün mertebe sinsi takılacaksınız, yakalanmamaya çalışacaksınız vs vs..
bu yani bu ülkedeki olay..
neyi anlaşılmıyor bunun ben de anlamıyorum..
ha fahri bilmem ne olayına birşey diyemem, o başka mevzu..
ama bu ülkede bu konu hakkındaki yasa değişmediği sürece yaptıklarımızın alayı yasak..
Iste birseylerin degismesi lazim...ve bunun da yasalarla uyarlanmasi lazim..
Onur Fatih
31-12-2013, 16:19
ARAÇ BASIK - CEZA
Zenon far - CEZA
Film Cam - CEZA
Gündüz sis yakıyosun göz alıyor bizimde var sis farımız kolay kolay yakmam ;) görgüsüzlükten başka bişey değil
Araç basıklığına bişey diyemem
Xenon fara gelince uzun yolda karşımdan her halojen fara xenon takıp açanı görünce iyi sövüyorum
Cam filmi konusunda haklısın
Egzoz takıp 1500 devir gezen görmedim bağırtmayacaksan neden taktın bu dediklerin biraz saçma geldi bana da söylediler ben eyleme falan gitmedim zaten bizim burdan gidenlerde sağda solda gazlayıp 2 gün sonra patlayıp arabasını satan tayfalardı
spree1903
31-12-2013, 16:32
pembe sis farı takan var mı ya :D
morciverti bile var amk ..
ahmetuygur
31-12-2013, 20:16
Canı sıkılan açılım yapıyorr bende bu geve v secret defilesinden sonra fit kız açılımı yapıcam
driftboy
31-12-2013, 20:56
far sis pembesi olan bile var amk. pembe modifiye açılımı için gitmiş oda
Demeyin öyle emeğe saygı + rep
ben yedim egzozdan hiç bir şey yapmıyordum abiler çevirdi yazdı sağolsun.şimdi gc8 var o caddeye bilerek girmiyorum.sırf bu yüzden 1.4 hondayla neyin kafasını yaşadıklarını bilmiyorum ben arabayı yeni aldım 76 lık düz boru hks hi power var sesini nasıl sağlıklı bir şekilde azaltırım diye düşünüyorum varex için bütçe yapıyorum :D her zamanki gibi kurunun yanında yaşta yanıyor burada.şu an kış çok hareket yok yazın o caddede kulak tırmalayan s2000ler racing motorlar ve şahinler gerçekten işin b.kunu çıkarıyor.durum böyle oluncada polis amcalar tuttuğunu öpüyor.
ayrıca o fahri arkadaşın büzüğü yiyorsa serdivan avmnin önünde yardıran kum kamyonlarına beton mikserlerine yazsın.shellin ordaki ışıklarda 100le yardıran minibüslere yazsın.onları es geçip bize yapıştırıyorsa ben onun iyi niyetli olduğunu düşünmem.
ayrıca o fahri arkadaşın büzüğü yiyorsa serdivan avmnin önünde yardıran kum kamyonlarına beton mikserlerine yazsın.shellin ordaki ışıklarda 100le yardıran minibüslere yazsın.onları es geçip bize yapıştırıyorsa ben onun iyi niyetli olduğunu düşünmem.
Sakarya'da es gectigi biri olduğunu zannetmiyorum :)
Sakarya'da es gectigi biri olduğunu zannetmiyorum :)
dostum es geçse böyle gidemezler geçen gün serdivandan merkeze gittim minibüsle inan en sert gidişimde bile o kadar basmıyorum. :)
Birkaç hafta önce nişanlımı evine bırakıyordum onların sokağında da yol çalışması var az ilerisindede polis duruyor ben geldim sisler açık tam önlerinde belediyenin açtığı çukurda mecburen yavaşladım :) ön lip sürte sürte metal karter korumadan ses çıkararak geçtim adamlar duydu tabi sesi , sisleride gördü ve durdurdu...
Normalde sinirlenirim ve açıkcası trafik polisi sevmem çünkü cahil bir çoğu antepde de....
Neyse yanımda nişanlım var dedim bu kez sinirlenmicem.
Gayet nazikce indim iyi akşamlar memur bey dedim
Sisleriniz açık ayrıca küçücük tümsekte kaldınız camlardada film var o nasıl bir araba dedi bende gülerek;
HAKLISINIZ dedim sislerimi bilerek açtım arabamda diğerlerine nazaran biraz yere yakın gençlik işte dedim karşılıklı tebessüm ettik
arabasına gitti ben ceza beklerken geri geldi size sadece sislerden uyarı yazıyorum iyi geceler dikkatli sürün dedi ve beni gönderdi...
Karar aldım birdaha asla kafa tutmam acıların çocuguda olmam delikanlı ve efendi bir şekilde hatam varsa kabul eder beklerim bence daha çok işe yarıyor ve onlarda en azından sinirlenip fevri olmuyor.
Ogün aracımı bağlayıp beni rezil edebilirdi ama yapmadı.
rebeloghy
01-01-2014, 20:05
@aTaBeY En güzeli böylesi. Sakin , efendi şekilde yaklaşınca öyle karşılık geliyor.
Yasaların değişmesi lazım , yeni kanun lazım diyenler var da cidden merak ediyorum ne hayal ediyorlar. Şu an ülkemizde her türlü sonradan takılan görüşü engelleyen vs aparat yasak. Bol bol ceza da yazılıyor. Ama buna rağmen abuk subuk gazlayanlar , park sis gezenler , pembe membe sis yapanlar , aptal saptal far renkleri , gürültü kirliliği....
Yasalar değişse tamamen bile değil , bir tık daha serbest bırakılsa ülkenin içine sıçmazlar mı ? Zaten yeterince apaçi varken dahasını teşvik etmeye hiç gerek yok :)
Gerçekten hızlı, spor bir aracım varsa ; aracın ihtiyaç duyduğu ideal kıvamdaki egzozu yaparım. Mümkünse ikinci aracım olması gerekir ki böyle bir aracı her gün her yere kullanmayayım , başkasını da rahatsız etmeyeyim kendim de rahat edeyim. Ülkem ekonomik şartları buna pek olanak vermediği için napıyoruz
1.6 100-120 beygirlik sıradan araçlara açık filtre egzoz ile uçak yaptık sanarak milleti rahatsız ediyoruz.... Modifiye yada araba sevgisi bu olmamalı.
Ben bugüne kadar 1 kere egzoz dan ceza yedim çok durduran oldu ama hep efendi davrandım artist artist konuşmadım kendimide acındırmadım, bence efendi davrandınmı ceza yazmaması daha yüksek :) belkide bana hep iyi niyetli polis denk gelmiştir :)
mehmetRS
01-01-2014, 20:40
gecen hafta yine bauhausa gidiyorum, tam vatan caddesi bağlantısının orada durmuşlar, edirnekapıya gider gibi yapıp sağdan aşağıdan bağlanılan yer.. aslında vatan caddeside olmuyorda işte, otogar istikameti diyeyim :)
durdurdu, indim arabadan yavaşca.. öncesinde zaten pencereden ruhsatı ve ehliyeti almıştı..
aracınız biraz fazla ses cıkarıyor sanırım dedi ( egzostum stock).
Dedim ki ;
Memur bey, açık tip filtre var ondandır o ses fakat sizde iyi biliyor olmalısınız, bunu şimdi söküp atsam o ses daha cok artacak.. bakın arabada eşimde var, burada mağdur olmayalım, gerekirse siz bana bir yazı verin, söktürüp orjinalini taktırıp, nerede derseniz orada onaylatıp geleyim yarın öğlene kadar..
Memurda dediki;
Hayır beyefendi ne gerek var o kadar uğraşmanıza, anladım ben sizi dedi, sökerim diyorsanız sökersiniz..Size iyi yolculuklar dedi. kemerinizi takın lütfen ama dedi..
Tabiki dedim, teşekkür ettim ilerledim.
Yaklaşımın etkisi büyük, ben biraz abarttım belkide bilmiyorum ama o an beni stresten ve cezadan uzak tuttu bu olay.. Yani bir filtre ne kadar ses cıkarır polisin yanından ama.. çıkarıyor işte, cünkü arabada tek ses cıkaran şey o ve bu belli oluyor. Tabi arabasının performansı gereği 70 lik li, düz borulu arkadaşlara diyecek lafım yok ama, xenon v.s. şu yana dursun, o pembe sis farları, asit sarısı kısa farlar felan hakaten trafikte insanı rahatsız etmekle kalmıyor, ister istemez baktırıp dikkatinide dağıtıyor.
Arabası hızlı gitsin diye para harcayanı, ceza riskine felan gireni anlıyorum fakat, arabasını çingene çadırı gibi göstermek isteyen arkadaşı malesef anlamıyorum.
Çok dip basık araclar genelde zaten sağdan yavaş şekilde seyrediyor, Kaç seferdir görüyorum hondaları v.s. adamlarda sıkıntı yok, orta şeritten yada sağdan gidiyorlar.. gecen gün bir tane cart sarı bir clio 1.6 sport gördüm hatta, kamberin kamberini vermiş, kafadan basmış felan, mahmut bey tarafında TEM de yol boş sayılacak bir halde, o bile adam akıllı gidiyordu tek başına.. Ne bileyim, bu işinde biraz bilincli yapılanı, yada bilincli olan bir kullanıcı kendini zaten trafikte belli ediyor..
Tabi kanunen ve emniyet gereği, bu tarz kesip biçme işiyle yapılan değişiklikler yasaktır, bunun taraftarıyım fakat genelde bindiğimiz arabalarında stock hallerinin hiçbir çekici yanının olmadığı ortada, en azından görsel olarak :)
@mehmetRS
abi burdaki durum biraz farklı gece yarısı bilinçsiz sürücüler bomboş arabalarıyla bağırta bağırta geziyor.vatandaşta haklı olarak şikayet ediyor ondan sonra polis her gördüğünü alıyor.1991 model atmosferik legacyde egzoz varken yavaş yavaş kavşaktan dönüyordum kavşak çıkışı aldı beni baya dil döktüm adamın dediği şikayet var kardeşim emir geldi yapacak bir şeyimiz yok.durum böyle oluncada polise kızamıyorsun.istediğin kadar kibar ol burda şikayet varsa ve eskaza ordan geçiyorsan yüzde yüz çeviriyorlar.
131mirafiori
02-01-2014, 00:10
2 dk önce gerizekalının biri tam gaz gidiyordu serdivanda napsın şimdi bu polisler ???
driftboy
02-01-2014, 00:38
açılım yapsınlar durdurup. açabildiği kadar açsınlar.
http://resim.medyabar.com/b/11963f225d63444fa0d890a2f96f4ffd6b7d6b04b89a4bf585 668520a37943ca.jpg
Ne kadar zorda olduğumuzu bu resimden anlarsınız. Bu ceza çok yakın zamanda adapazarında yazıldı. ceza yazma sebebini iyice okuyun lütfen
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, çok sayıda trafik cezası kesmeleri nedeniyle vatandaşın tepkisini alan fahri trafik müfettişlerine yönelik olarak gerekli önlemi aldıklarını açıkladı.
http://www.karasuhaber.com/uploads/images/592_2.jpg