PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana ve Gaziantep Otomobil İlanları

barakuda26
05-01-2014, 11:36
***** sitede baktığımda hep piyasadan çok daha ucuz ve genelde hasar kayıtlı pert kayıtlı komple boyalı araçlar buralarda. sebebi nedir bileniniz varmı acaba uzun süredir merak ediyorum bunu

ErayCerit
05-01-2014, 13:48
en çok boya takıntısı olan ama boyasız araba satılmayan bir şehir adana :D adanadan bir müşteri arabanız için aradığında s.a demeden boyayı sorar :D

cerkez_kral
05-01-2014, 14:25
genelleme yapmıyorum ama ankara konya izmir gaziantep istanbuldan araç alınmaz

Safran
05-01-2014, 14:26
araba alıcak yer bırakmadın :rolleyes:

Burak K.
05-01-2014, 14:51

Allah'tan genelleme yapmadın. Ya genelleme yapsaydın halimiz ne olurdu?

Gaziantep'te boyasız araç boyalı araçtan öndedir her zaman boya takıntısı olan şehirlerden biri. Fakat şu kaskodan,sigortadan vs hasarlı araçları alıp toplayıp satanlar oldukca var Antep'te.

ALPER-VNS
05-01-2014, 14:54
ben hataya takıldım hep ucuz arabalar hatayda

mehmetRS
05-01-2014, 14:55
x aracın boyalı patlaklı çatlaklı fiyatına göre antepteki arabalar dahada ucuz oluyor. görünüşte bir çoğuna görede düzgün duruyor, benimde kafamı kurcalar hep ama tırsarım :)

taytay
05-01-2014, 15:23

Tamam ...

HellRot06
05-01-2014, 15:55

Sanırım Bursa ve Antalya'yıda saysaydın genelleme yapmış olcaktın. Yada en azından yazarken öyle düşünmüşsündür.

ondertopcu
05-01-2014, 16:01
Nerden alalım?

volkan_gs
05-01-2014, 16:16
Amma alındınız yahu :)

slowmotion
05-01-2014, 16:22
Adananin araçlari pert almayin :D

sde30
05-01-2014, 16:34
Adananin araçlari pert almayin :D

Ben aldım çokta memnun kaldım o nasıl olacak :D

GökhanO
05-01-2014, 16:35

bu yazdıgın konya haric heryerden araba aldım adam gibi baktırdıktan sonra sorun yok sen abartıyorsun bence

Mutu
05-01-2014, 16:47

Oldu, tamam.

onn_dear
05-01-2014, 16:58
bunun nedeni genellikle bu bölgelerde çok fazla alım satım yapan insan olmasıdır. Dükkan falan açmadan al-sat ile geçinen çok adam biliyorum. Boyalı kazalı araç alıp sağını solunu cekip cevirip satıyorlar

Y.Emre
05-01-2014, 17:56
Adana da kendi çevrem için söylüyorum, hiçbirisi temiz olmayan arabaya binmez ve asla sahibinden vs kullanarak araba alıp satmaz. pazarlığa bile adamı görüp tipine bakarak başlıyorlar.. :)

konuyla pek ilgili değil ama, mesela bizim arabaların 1i hariç hepsi satma fikri olmadan gidilen yıkamacıda araba yıkanırken satıldı. :) Diğerini de iş çıkışı babam bi arkadaşına satmıştı ve oda plansızdı.. (toplam 5 6 araba değiştirdik)

Firat.M3
05-01-2014, 18:04
Adana-Mersin-Antep-Konya gibi şehirlerdeki alım satım yapanlar istanbul ankara izmir gibi büyük şehirlerden ucuz araç getirip burada 5 lira üstüne saplarlar. buraların raconu böyle ne yazıkki. o yüzden de piyasanın altında görünür fiyatları. halbuki o fiyatın bile altından alırlar. paket denilen araçların alayı da bizim buralarda mevcut. aldıktan sonra patlamasıyla ünlüdür. istanbul'dan 27 28 milyara sattığınız bir aracın buralarda 45 liraya satıldığını duyarsanız ne üzülün ne de şaşırın.

Met
05-01-2014, 18:13
tereciye tere satılmaz. adam 1.4is - 1.6ies alıyo kapakları boyayıp basıyo 20 bin :) Senden benden iyi bilir işini.

emre erdana
05-01-2014, 18:17
Nerden almak lazim kardes sen soyle ozaman senin bakis acinda bence sorun var sinifinin en iyisine hasarsizina baksana sen saydigin memleketlerde hem ucuz hem iyi olsun mantigiyla bakarsan karsina bunlarin cikmasi normal bence acaba bati kesimlerde yokmu bu hasarli boyali olan sen nasil ordan bunu salliyorsan bizde oralardan gelen araclarida gorduk denildigi gibi cikmadigini kac kere 1000 lerce kmden geri dondugumuzu

Met
05-01-2014, 18:21
Tamam ...

Oldu, tamam.

Hmm ok. Sen kapat ben arıcam demek istediniz galiba :D

blumenberg
05-01-2014, 18:23
genelleme yapmak istemiyorum ama 2. el araç alınmaz, en temizi sıfır araç :)

MK8800
05-01-2014, 18:27
edittttttttttt

emre.ates
05-01-2014, 18:36
araba alınmaz degil tam tersi araba satılmaz camurlukta, kaputta boya varsa önden patlak tavanda boya varsa zaten bittin taklalı yada gök taşı falan düşmüş muamelesi görür bu olaylardan sonra satıçı arabasından soğutulur yada araba satmaktan vazgeçirilir :)

Burak K.
05-01-2014, 18:38
Hmm ok. Sen kapat ben arıcam demek istediniz galiba :D

Hayir once sen kapat :D

Mutu
05-01-2014, 18:40
genelleme yapmak istemiyorum ama 2. el araç alınmaz, en temizi sıfır araç :)

Ben de genelleme yapmak istemiyorum, sıfır araçlar bile kimi zaman boyalı ve düzeltmeli çıkıyo. En iyisi toplu taşıma. :D

cgty06
05-01-2014, 18:42
Genelleme yapmıyorum ama bence araba alınmaz.

Met
05-01-2014, 18:50
Hayir once sen kapat :D

Son bombayı patlatıyorum;

Genelleme yapmak istemiyorum ama, Mersin'den araç alınmaz.

slowmotion
05-01-2014, 19:01

Ben genelleme yapiyorum, bence sokağa çıkılmaz :D

Gko
05-01-2014, 19:17

Sonra biblo arabalar izmirden.cikiyo dersiniz hi hi evet:heyoo:

GC8 GT
05-01-2014, 19:36
genelleme yapmazsak, en güzel araba ankara dan alınır, kayseri den alınmaz :)

Burak K.
05-01-2014, 19:48
Genelleme yapmiyorum ama bence Hondadan baska araba alinmaz :D

Mutu
05-01-2014, 19:54
Beyler sınırda olanlar çok geyiğe takılmasın, kesiyorlar hesabı. Geçenlerde sınırdaydım, baktım geyip var, herkes katılıo, ben de katıldım tabi, rapor yazdı modlar. :icon_wave :D

tylan
05-01-2014, 19:55
genelleme yapmak istemiyorum ama bu konu kılıtlenır en dahıl bır çok kişi ceza yeriz

MK8800
05-01-2014, 19:57
Adminden araba alinmaz yazabilecek bi delikanli var mi :D

cerkez_kral
05-01-2014, 20:01
ankaraya kaç defa gittiysem hep turşu izmir desen alayı pert araba alıp satıyo konya aynı şekilde bunda komik olan durum nedir orayı anlayamadım ?

Shadow_Dancer
05-01-2014, 20:08

Aşırı sesli güldüm :)

Met
05-01-2014, 20:08
Sen 15 bine boyasız ies arıyosun sanırım İzmir'de, Ankara'da ?

AşkınS.
05-01-2014, 20:10
Ya iyide her ilde kötü araba var :) bu yukarda bahsettiginiz illerde cok güzel müzelik arabalar yok mu ? Onlarda var..

"Genelleme yapmayin bence :D"

Eyüp
05-01-2014, 20:16
Ankara muhabbetine bende şaşırdım...Piyasası 20 lira olan arabayı 15liraya bulup hata çıkıncada o ilden araba alınmaz mantığı iyimiş...

Ankaradanda araba aldık,Anteptende,İzmirdende hiçbirinde bir sorun yaşamadık...

Met
05-01-2014, 20:21
Ankara muhabbetine bende şaşırdım...Piyasası 20 lira olan arabayı 15liraya bulup hata çıkıncada o ilden araba alınmaz mantığı iyimiş...

Ankaradanda araba aldık,Anteptende,İzmirdende hiçbirinde bir sorun yaşamadık...

Mesele 10 liralık malı 7 ye almak olduğundan, İzmir'den Ankara'dan araba alınmaz :)

by.gkn
05-01-2014, 20:56
genelleme yapmak istemiyorum o yüzden yapmıyorum :D

aslında bu olay tamamen kutudaki çürük yumurta olayı kutuda bir yumurtada kırık olsa diğerlerinin üstüne dökülünce hepsi lekelenmiş oluyor. aslında bana göre esasında sanayisi gelişmemiş olan illerden araba almak sıkıntı kimin elinde ne halde yapıldıkları belli değil. bu tarz illerde alırken çok dikkatli olmak lazım.

mmtrıza
05-01-2014, 21:03
her şehirde mutlaka çıkar patlak vs araba ben genellikle nem olayına göre değerlendiririm deniz olan şehirlerden pek alma taraftarı değilimdir.

Çoğu kişi kendini galerici sanmaya başladı herkes araba alıp satıyor yalan söyledim bu para haram olur düşüncesi bazılarında malesef yok onlar piyasa tabiri ile arabayı kakalayayımda nasıl olursa olsun diye düşünür bu yüzdende şehirlerin adları çımaya başladı bu kişilerin karakteri ile ilgili o şehire mal etmemek lazım.

timucintt
05-01-2014, 21:27
sıfır araç bile alınmazki bu memleketde... ikinci elini siz düşünün....

cgty06
05-01-2014, 21:27
İyi araba iyi para. Benim arabam hatasiz. Piyasasindan 1000 lira fazla verdim aldim Sahibindende sıralamayı fiyata göre artan yapip sıralamada ilk çıkan arabalara müşteri olursan karşına patlıcan turşusu çıkmasi gayet normal. Ben de düştüm bu tongaya geçen yaz. Bu sitede hatri sayilir ,doğrucu geçinen abilerden birinin arabasina musteri olduk acil satmasi gerektigini ticari arac alacagini soyledi. 2 parça boyali 1 parca vernik diye telefonda 3 kez teyit ettim kalktik izmire gittik 2 parça boya + kapi degisik kamyon sürttü değişti oldu arabanin basinda. Dedik tamam gelmisken alalim. Teste soktuk sag arka camurluk ve tavan haric komple boyali,kaput ve kapi degisik cikti. Hemen Allah Allah nasil olur valla bilmiyodum modu tabi.Simdi ben desem ki izmirden araba alinmaz dogru olur mu? Tabi ki olmaz. Rabbim içinde ALLAH korkusu olan insanlarla alışveriş yapmayı nasib etsin hepimize.

doush
05-01-2014, 22:09
Demek ki benim araba ondan satılmıyormuş, hoş Ankara plakalı ama neyse..

Gry
05-01-2014, 22:17
iş için adanaya çok gittim.

tam olarak şimdi lokasyonu hatırlamıyorum fakat anayolda sağda ve solda otomobil kaporta veya mekanık dükkanlarının önünde ortadan ikiye kesilmiş envayi çeşit araç gördüm.

İstanbulda onca sanayi gezdim hala da gezerim fakat Adanadaki kadar model ve yıl olarak çeşit bizim ilde yok. :)

kimsenin günahını almak istemem lakin insan aklına gelen geliyor.

ben genelde bahsi geçen illerde araba olursa ucuz olsa bile sayfayı kapatıyorum.

mesafe uzak ve gitmek için insana gerekli güven gelmiyor. En azından bende böyle oluyor.

doush
05-01-2014, 22:20
iş için adanaya çok gittim.

tam olarak şimdi lokasyonu hatırlamıyorum fakat anayolda sağda ve solda otomobil kaporta veya mekanık dükkanlarının önünde ortadan ikiye kesilmiş envayi çeşit araç gördüm.

İstanbulda onca sanayi gezdim hala da gezerim fakat Adanadaki kadar model ve yıl olarak çeşit bizim ilde yok. :)

kimsenin günahını almak istemem lakin insan aklına gelen geliyor.

ben genelde bahsi geçen illerde araba olursa ucuz olsa bile sayfayı kapatıyorum.

mesafe uzak ve gitmek için insana gerekli güven gelmiyor. En azından bende böyle oluyor.

Orası kazalı araçların satıldığı bir yer, havaalanına giden bir yol.. Hiç mi yok bu istanbulda ankara izmirde hasarlı araç alım satımı yapan yer?

Gry
05-01-2014, 22:21
zaten ilk postumda yazmısım yinede yazayım :)

var kardeşim fakat bu kadar ortadan ikiye kesilmiş şekilde model yıl bazlı yok.

aTaBeY
05-01-2014, 22:45
Birçok arkadaşında dediği gibi iyi mal iyi para siz çok ucuz ama temiz olsun çok ucuz ama masrafsız olsun gibi o mantıkda araç bakarsanız eninde sonunda zaten hata yaparsınız.

Sizin gibi insanların mantıkları yüzünden tertemiz megane rs imizi uygun fiyata verdik bu siteden birisi aldı bence adam kazandı diğer korkanlar kaybetti önyargılı olanlar.. Allah onada kaza bela vermesin. Ben 106 turboyuda şehir dışına sattım bana göre nadir 106lardan dı onuda uyguna verdik önce herkes korktu sonra bir arkadaşımız geldi baktı aldı gitti bukadar basit. bu iş tamamiyle şans işi. Genelleme çok yanlış

Ha dipnot BİNEK araçlar konusunda antepde pert toplayıpda yapıp satan çok çok çok fazla kişi var. Belki siz onlara denk geldiniz ancak o araçlarda ilanda falan güzel durmuyor direk turşu olduğu belli hem abartı uygun fiyatından hemde eğri büyrü duruşundan yorgunluğundan iyi bir göz anlıyo zaten..

aTaBeY
05-01-2014, 22:50

Bencede haklısınız alınmaz :)

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/163100-yine-mersin-yine-lacivert-civic.html Gaziantep plaka

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/160313-mersin-civic-hb-bu-kez-farkli.html Ankara plaka

cerkez_kral
05-01-2014, 22:56

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/163100-yine-mersin-yine-lacivert-civic.html

örnegin çok saçma ben bu aracı mersinden aldım eski sahibi antepten almış daha antebi çıkmadan motor yemiş ve komple motor yapmıştı mekanı cennet olsun hakkaride şehit olmuştu sahibi ben ailesinden almıştım

aTaBeY
05-01-2014, 22:57
örnegin çok saçma ben bu aracı mersinden aldım eski sahibi antepten almış daha antebi çıkmadan motor yemiş ve komple motor yapmıştı mekanı cennet olsun hakkaride şehit olmuştu sahibi ben ailesinden almıştım

Ben laf vurmak için örnek vermedim ki. Sadece sen araba alıp satıyorsun sencede şuralardan alınmaz demek mantıklı mı ? Hangi il olduğunun ne önemi var sana uyuyorsa heryerden alırsın. Neyse antepden kimse almasın sorun değil :)

ygtkrmdnz
05-01-2014, 23:03
Konuda adı geçen şehirlerin hepsi büyük şehir ve günde alınan satılan araç sayısı belli ve piyasası çok hareketli olan bölgeler bu şekilde para kazanan kişilerde çok haliyle konu tamamen saçma olmuş yani kaza yapan araçları elbet birileri yapacak ve birileri alacak foruma pert bi typer yada 106 düşse millet almak birbiri ile yarışıyor.. Sen parana göre araç aratıp karşına pert araçlar çıktığında şehirdeki tüm araçlar pertmiş gibi sınıflandıramassın En güzeli cebine biraz daha para koymak ona göre aratmak

doush
05-01-2014, 23:04
zaten ilk postumda yazmısım yinede yazayım :)

var kardeşim fakat bu kadar ortadan ikiye kesilmiş şekilde model yıl bazlı yok.

ortadan ikiye kesilmişler birleştirildiğini sanmıyorum onlar perte ayrılan, sökülüp yedek parça olarak satılıyor.. Onları birleştirecek usta adanada yok, başka şehirde var vermeyeyim ismini şehrin :D

TigeR
05-01-2014, 23:18
Ben 106 turboyuda şehir dışına sattım bana göre nadir 106lardan dı onuda uyguna verdik önce herkes korktu sonra bir arkadaşımız geldi baktı aldı gitti bukadar basit. bu iş tamamiyle şans işi. Genelleme çok yanlış

15bine satılık olan bordo muydu abi seninki?

Burak K.
05-01-2014, 23:25
15bine satılık olan bordo muydu abi seninki?

Yok hayır 27 RY 106 beyazdı.

cgty06
05-01-2014, 23:26

Be441 gercekten guzel arabaydi. Binme firsatim olmustu burdayken. Buyuk ihtimalle hala oyledir. Alan hayrini gorsun

TigeR
05-01-2014, 23:27

bordoyla karıştırmışım sağol bilgilendirme için

Burak K.
05-01-2014, 23:29
bordoyla karıştırmışım sağol bilgilendirme için

Bordo olan PejoCan'dan bahsediyorsun sanırım. :) O da Antep arabasıydı ama Atakan abi de ki o değildi.

ufuk601
05-01-2014, 23:29
türkiyenin her yerinde 97-98-99-00-01 civilere 30+ para istiyolar o nolacak

TigeR
05-01-2014, 23:32
Bordo olan PejoCan'dan bahsediyorsun sanırım. :) O da Antep arabasıydı ama Atakan abi de ki o değildi.

yine sinek garajdan satılıkdı ordan hatırlıyorum sahibini bilmiyorum yoksa.Merak etmiştim niye öyle ucuz diye :)

aTaBeY
05-01-2014, 23:33
Burakcım saol :) Arkadaşlar kısacası size uymayan araçların bulduğu bölgede sorun yoktur eğer kusurunu söylemiyorsa sahibinde , 30 luk malı 15e almaya kalkıyorsanızda sizde bir sorun vardır der ve giderim :)

aTaBeY
05-01-2014, 23:35
yine sinek garajdan satılıkdı ordan hatırlıyorum sahibini bilmiyorum yoksa.Merak etmiştim niye öyle ucuz diye :)

onun eksikleri vardı bizim RY ye göre ayrıca kaportada çok iyi değildi yılmaz abide her arayana soyluyordu. Ama BE yani RY ok gibiydi maşallah. onuda 18.500 e sattık çok değil.

Ha hayati düzeltme Pejocan Atmosferikdi burak arkadaş pejocanı söylüyor olamaz. Burda bir emniyet mensubu arkadaşda bordo vardı önde intercooler açıktaydı falan o o bordoyu söylüyor onun fiyatı uygundu.

TigeR
05-01-2014, 23:37
onun eksikleri vardı bizim RY ye göre ayrıca kaportada çok iyi değildi yılmaz abide her arayana soyluyordu. Ama BE yani RY ok gibiydi maşallah. onuda 18.500 e sattık çok değil.

beyaz güzeldi abi bom typerla kalkandı sanırım.Bilgilendirme için teşekkürler

aTaBeY
05-01-2014, 23:43
Aynen benim beyaz oydu. Nedemek herzaman

tibet
05-01-2014, 23:45
ankarada cogu galerı anteptekılerle ortak calısıyor orda satılmayan ankaraya ankarada satılmayanlar antepe gıdıyor.bızzat bılıyorum yapanlardan bazılarını .genelde patlak arabalar oluyor.ama hepsı ıcın gecerlı degıl bu sozlerım tabıkı...

Burak K.
06-01-2014, 00:00

Ha hayati düzeltme Pejocan Atmosferikdi burak arkadaş pejocanı söylüyor olamaz. Burda bir emniyet mensubu arkadaşda bordo vardı önde intercooler açıktaydı falan o o bordoyu söylüyor onun fiyatı uygundu.

Geçen sene gelmişti bi tane sinek garajda uğraşmıştık AX'ın ilk geldiği zamanlardı galiba,ondan mı bahsediliyor acaba?

aTaBeY
06-01-2014, 00:03
Geçen sene gelmişti bi tane sinek garajda uğraşmıştık AX'ın ilk geldiği zamanlardı galiba,ondan mı bahsediliyor acaba?

Aynen o burakcım konu dağılmasın yine yeni aklıma gelen biz adanadan da çok araç aldık çok şükür sorun çıkmadı diyip öyle bitireyim :)

chatlaxs
06-01-2014, 00:06
ordan burdan araba alınmaz diye bişeymi var anlıyorsan bakarsın anlamıyorsan baktırırsın hoşunada giderse alırsın

CasabLanca
06-01-2014, 00:07
istanbuldan da kız alınmaz diyorlar ya doğru mu?

İstanbul'dan Kız mı Alınır? (Orient Mix) (Göktan) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=frnyH3T-Eio)

Burak K.
06-01-2014, 00:23
Sonuç olarak; Her şehrin iyisi-kötüsü vardır. Herkes der mesela İstanbuldan araba alınmaz trafikte vuruğu boyası çok olur diye. Benim hatırladığım İstanbul'dan 4 tane araba aldık,hepsi de boyasızdı. :) Genelleme yapmak yanlış. Temizse araba her yerden alınır hiç fark etmez.

SmT
06-01-2014, 00:23
Araç ararken iline göre ayrım yapanla muhabbete girmemek gerek zaten...

JackJones
06-01-2014, 00:41
Mersin Hatay Adana'dan Konya'dan ne zaman araba almaya gitsek hep boş döndük patlak çıktı.Ne zaman İstanbul'a Bursa'ya Kocaeli'ne İzmir'e Antalya'ya gitsek gayet güzel arabalar aldık.Çoğuda boyasız düşük km'li fiyatları da uygundu. Tabi araba alamadığımız şehirlerde tüm arabalar patlak diye bişey yok bize dürüst adam denk gelmedi diyelim ;)

ümitech
06-01-2014, 01:06
istanbuldan da kız alınmaz diyorlar ya doğru mu?

İstanbul'dan Kız mı Alınır? (Orient Mix) (Göktan) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=frnyH3T-Eio)

:hahaha::hahaha::hahaha:

Seven7
06-01-2014, 01:30

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/163100-yine-mersin-yine-lacivert-civic.html Gaziantep plaka

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/160313-mersin-civic-hb-bu-kez-farkli.html Ankara plaka

Tespitin dibi olmuş. :icon_tup::icon_tup:

devilboy
06-01-2014, 07:30
konu nerelere gelmiş arkadaş :D mersinden aldım arabamı gram boya yoktu üzerinde ciddiyim boya yoktu şaka değil hertarafı boya yanıklarıyla doluydu :D ben şimdi arabamı boyattım boyalı araba olmuş oldu ??? adana dan komple boyalı arabamı satar oldum :D komik olmayın beyler ....

adana için konuşuyorum özellikle batıya göre adana uzak kalıyor insanlar hesap yaparken yaa kim gidecek 500 1000 km gidecek benzin yol masrafı olacak diye düşünüyor ve vazgeçiyor satış olmadığı için buda elbetki piyasayı düşürüyor benim şahsi fikrim bu

bi arakdaş yazmış bizde bile bukadar çeşit yok diye arkadaşım 27 senedir adana da yaşıyorum ama senin gördüğün kadar çok çeşit görmedim sen yolda giderken nasıl olduda okadar çeşit gördün hayret ettim doğrusu :D

FaTiH44
06-01-2014, 07:40
2 defa istanbuldan araba aldım,sorunsuz.1 defa antepten bi arabaya niyetlendim,fiyatta anlaşmıştık gitmeden telefonda.Arabayı görmeye gittim 1000 tl arttı fiyat :D bi de üstüne arabada chip tuning olduğunu söylemedikleri ortaya çıkınca hayırlı satışlar olsun size dedim :) yalanları ortaya çıktığı için vazgeçtim, gidince zam yapmaları olaya noktayı koymuştu.

arkın_aLLen
06-01-2014, 08:04
Ben de Antep'teyim ve fazlasıyla araba alır satarım değiştiririm. İşyerim de sanayide olduğu için sektöre uzak birisi de değilim.
Araçların uygun olmasının çok fazla sebebi var. Birincisi bu bölgede internet fiyatları reel piyasaya göre daha yakın.
İkincisi özelli,kle Adana olmak üzere bölgede ciddi bir hasarlı araç pazarı var. Adana bu konuda çıkma parça konusunda bölgenin tedarik merkezi denilebilir. O söylemiş olduğunuz ortadan ikiye bölünmüş araçlar toplanmak için değil parça olarak satılmak içindir. Adana piyasaya yeni sürülmüş olan parçası henüz olmayan bir aracın ikinci el olarak alınıp hurdaya ayrılıp parça parça satıldığını bile gördüm. Yedek parça konusunda bol çeşit bulunabilecek bir memleket.

Bu kadar hasarlı araba yapılıyor bu arabalar da bir şekilde satılıcak yaptırılığp ya binilecek yada satılıcak. Dolayısıyla kazalı alınıp toplanmış kayıtlı bir aracın piyasası da haliyle uygun yazılacak.

Her şehirde olduğu gibi burada da kaydını vs. söylemeyenler çıkıcaktır.

Hataya gelecek olursak emin olun o boncuk diye tabir ettiğimiz kilometresi henz 20-30 binlerde gördüğüm saklanılan kız gibi bakılan çok sayıda temiz araba vardır. Bu tarz temiz bakılan araçları en fazla gördüğüm şehirdir. Fakat Hatay'daki durum da özetle şudur yıllar önce birçok Anadolu şehrinde fazlasıyla olduğu gibi büyükşehirlerden filo kiralama - taksi çıkması -pert kazalı arabalar fazlasıyla getirilmekte.

Gaziantep'te son zamanlarda araç konusunda doğu ve güneydoğunun toplanma merkezi gibi oldu. Çeşitlilik çok fazla doğu taraflarında işin özeti şudur. Piyasası ağır olan X arabayı şahıs başka bir ilden X fiyata satın alır biner. Satmak istediği zaman araç clio veya megane olmadığı için hemen satamaz ya bayiye uygun fiyata takasa verir ya da uygun fiyata satar.
Bu taraflarda nette yazan ilanlardakinin çok çok altında fiyatlara araç satın alabilme şansınız vardır.
Ama bu tarafla<rdan kupon arabalar uyguna alınır. Boncuk dediğimiz piyasada tutulan modelleri kimse 500 tl aşağısına vermez.
Bu taraflarda sistem para -çokomel eğsindeki gibidir.
bunun yanında netten fazla fiyata satarım mantığıyla nete bakıp adam 10 lira yazmış ben 8 yazsam satarım deyip 5 lik arabayı nete koyan da çoktur. Ama arabanın başına gidildiğinde 4e bile alma şansınız vardır.

İlanlarını vermek doğru olmaz fakat şu anda nette satılık olan.

-14.000 TL ye sağlam olarak aldığım e39 5.40 var.
-9000 Tl ye aldığım Vw bora var.
var oğlu var..

Kısacası herkesin vakti değerli fakat bu taraflara gelip de uygun ya da ederinden araç alıp gitmeyen nadirdir. Fakat aracına göre hem temiz kız gibi olsun hem de kelepir olsun derseniz. Bu illerle alakasız her yerde gittiğiniz yerden boş dönersiniz.

uerbas
06-01-2014, 08:09
benim izlenimlerimde

konya,hatay,antep,mersin bu şehirlerdeki araçlara hep dikkat ederim

İbrahim33
06-01-2014, 08:26
mersindende araba alınmaz ama galericilerden.2-3 tanesi dışında hepsi çakalın önde gideni.

MatraX_07
06-01-2014, 08:29
Şahsen Genelleme yapmak yanlış olur..

O memlekette sadece tek bir araç ve tek bir insan yok
Her memlekette farklı araçlar,farklı yüzler mevcut.
Arabayı gösterip,sorgulama yaptıktan sonra sıkıntı olmaz
Tabi En başta Karşıdaki insanın karakterine bağlı
Telefonda arabasını kız gibi satmaya çalışıp yanına gidincede arabasının turşu olduğunu gören çok insan var

cerkez_kral
06-01-2014, 20:23
Ben laf vurmak için örnek vermedim ki. Sadece sen araba alıp satıyorsun sencede şuralardan alınmaz demek mantıklı mı ? Hangi il olduğunun ne önemi var sana uyuyorsa heryerden alırsın. Neyse antepden kimse almasın sorun değil :)
abi ben türkiyenin heryerine gittim genelleme yapmak gibi olmasın dedim beni herkes dalgaya almış benim söyledigim sende iyi biliyorsun antepte izmirde nekadar çakalın oldugunu bende antepli sayılırım hemşeriyiz gelir arabada alırız :=)

Tespitin dibi olmuş. :icon_tup::icon_tup:

aracı batmandan çevik kuvvet arkadaşımdan aldım ertesi gün geri sattım ankara ilanı olsaydı gitmezdim :=)

barakuda26
06-01-2014, 20:33
Ben de Antep'teyim ve fazlasıyla araba alır satarım değiştiririm. İşyerim de sanayide olduğu için sektöre uzak birisi de değilim.
Araçların uygun olmasının çok fazla sebebi var. Birincisi bu bölgede internet fiyatları reel piyasaya göre daha yakın.
İkincisi özelli,kle Adana olmak üzere bölgede ciddi bir hasarlı araç pazarı var. Adana bu konuda çıkma parça konusunda bölgenin tedarik merkezi denilebilir. O söylemiş olduğunuz ortadan ikiye bölünmüş araçlar toplanmak için değil parça olarak satılmak içindir. Adana piyasaya yeni sürülmüş olan parçası henüz olmayan bir aracın ikinci el olarak alınıp hurdaya ayrılıp parça parça satıldığını bile gördüm. Yedek parça konusunda bol çeşit bulunabilecek bir memleket.

Bu kadar hasarlı araba yapılıyor bu arabalar da bir şekilde satılıcak yaptırılığp ya binilecek yada satılıcak. Dolayısıyla kazalı alınıp toplanmış kayıtlı bir aracın piyasası da haliyle uygun yazılacak.

Her şehirde olduğu gibi burada da kaydını vs. söylemeyenler çıkıcaktır.

Hataya gelecek olursak emin olun o boncuk diye tabir ettiğimiz kilometresi henz 20-30 binlerde gördüğüm saklanılan kız gibi bakılan çok sayıda temiz araba vardır. Bu tarz temiz bakılan araçları en fazla gördüğüm şehirdir. Fakat Hatay'daki durum da özetle şudur yıllar önce birçok Anadolu şehrinde fazlasıyla olduğu gibi büyükşehirlerden filo kiralama - taksi çıkması -pert kazalı arabalar fazlasıyla getirilmekte.

Gaziantep'te son zamanlarda araç konusunda doğu ve güneydoğunun toplanma merkezi gibi oldu. Çeşitlilik çok fazla doğu taraflarında işin özeti şudur. Piyasası ağır olan X arabayı şahıs başka bir ilden X fiyata satın alır biner. Satmak istediği zaman araç clio veya megane olmadığı için hemen satamaz ya bayiye uygun fiyata takasa verir ya da uygun fiyata satar.
Bu taraflarda nette yazan ilanlardakinin çok çok altında fiyatlara araç satın alabilme şansınız vardır.
Ama bu tarafla<rdan kupon arabalar uyguna alınır. Boncuk dediğimiz piyasada tutulan modelleri kimse 500 tl aşağısına vermez.
Bu taraflarda sistem para -çokomel eğsindeki gibidir.
bunun yanında netten fazla fiyata satarım mantığıyla nete bakıp adam 10 lira yazmış ben 8 yazsam satarım deyip 5 lik arabayı nete koyan da çoktur. Ama arabanın başına gidildiğinde 4e bile alma şansınız vardır.

İlanlarını vermek doğru olmaz fakat şu anda nette satılık olan.

-14.000 TL ye sağlam olarak aldığım e39 5.40 var.
-9000 Tl ye aldığım Vw bora var.
var oğlu var..

Kısacası herkesin vakti değerli fakat bu taraflara gelip de uygun ya da ederinden araç alıp gitmeyen nadirdir. Fakat aracına göre hem temiz kız gibi olsun hem de kelepir olsun derseniz. Bu illerle alakasız her yerde gittiğiniz yerden boş dönersiniz.

konunun amacına en uygun açıklamayı yapmışsınız, teşekkürler.

konunun açılmasındaki amaç illeri kötülemek değildir sadece genel bi gözlem sonucu bilen birilerinin fikrini almaktır. konu farklı yerlere çekilmesin sizlerinde dediği gibi çoğu ilde iyiside var kötüsüde..

arkın_aLLen
07-01-2014, 17:52
Ne demek biraz da olsa aydınlatabildiğime sevindim. Bu taraflarda netten araç bulan arkadaşlar varsa gelmeden önce baktırırız sordururuz. Ben kendi adıma elimden geleni yaparım. Bi pm yeterli :)

İbrahim33
07-01-2014, 17:53
sahibindende bir tane leon var hatay plaka.aynı gün farklı kişiler tarafından mersin ve antepte ilan açılmış.üçgene bak.

weST.27
07-01-2014, 18:01
Gaziantep kaporta konusunda ileri seviyede bir şehir , bunu son yağan dolu yağışından sonra araçların büyük hasar alması ve onarılan araçların işçilik kalitesinde tekrar gördüm, bu şehirler genellikle diğer şehirlerdeki hasar alan araçları alıp toplayıp güzel şekilde onarıp tekrar satılıyor benim kuzenlerimde bu işin içinde

peder beye focus almadan önce kaporta hasarı olup toplanmış uygun fiyatlı jetta almayı düşünüyorduk her şeyde olumluydu fakat ger ivazgeçti peder bey :) işin özeti Gaziantepte çok bu işler :))

aTaBeY
07-01-2014, 22:39
Evet Melihinde (Arkın allen) dediği gibi gelmeden önce PM yoluyla yardım isterseniz biz elimizden geldiğince yardımcı olur sizin yerinize işlerimizi ayarlar gider bakar bilgi veririz. Herzaman herkesi bekleriz.