PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanık kokusu ?

Ko®ay
31-01-2014, 10:30
Arkadaşlar merhaba,

Kaloriferi açınca içeriye yanık kokusu alıyorum belli bir müddet ve araç iyice ısındıktan sonra koku yavaş yavaş azalıyor yada ben iyice alıştım kokuya :) Fiestalarda kronik diye duydum enjektör pullarından yapar diyorlar oringlerden yapar diyorlar ?

Zaten kısa zaman içinde enjektör temizliği yaptırmayı düşünüyordum pulları ve oringleri alıp direk enjektörcüye gideyimmi ? temizlerken bide değiştirsin onları ? yoksa sorunu çözmesi için enjektörcüyemi danışayım ? birde avrupa yakasında tavisye edebileceğiniz iyi ve fazla fiyat itelemeyen enjektörcü varmı :)

snan1910
31-01-2014, 10:38
Sadece tahmin, kroniğini bilmem ama, yağ sızıntısı varsa o da rüzgardan sıcak egzoz ile temas ediyorsa, koku yapacaktır, sizde kaloriferi açınca dışarıdan hava almasından dolayı koku içeri gelecektir.

0M42
31-01-2014, 11:59
snan1910 dediği gibi yağ buharı içeriye geliyor olabilir.Sızan yağın illaki eksoz üzerine gelmesine de gerek yok sıcak blok üzerinde kalsa bile koku yapıyor, genelde bu durumun önüne sisteme oil catch tank ekleyerek geçiyorlar.

Diğer ihtimal de eksoz manifoldunda çatlak olabilir yada manifold boğazdan kaçırıyor olabilir motor bölümüne kaçan gaz kabin içine girip bu şekilde kötü kokuya sebebiyet veriyor.

İkinci ihtimal yakın zamanda başıma geldi.

ferroo
31-01-2014, 13:18
pars adlı kullanıcıya pm atın kendısı fıesta konusunda master yaptı :D

Pars
04-02-2014, 21:34
pars adlı kullanıcıya pm atın kendısı fıesta konusunda master yaptı :D

Noldu dostum zoruna mi gitti ? Bilgili ve arastirmaci olmamiz bende Puntoda var Hondada var mondeoda var sen neyin tribindesin ?

ferroo
04-02-2014, 22:27
oww sert :) baya zengınsın masallah allah daha cok versın :) ben neyınmı trıbındeyım sen fıesta konusunda uzman oldugun ıcın o zoruma gıttı :D