Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sulhi Serindere Sti Macerası.

Sayfa : 1 [2]

M_PROJECT
17-02-2014, 20:47
madem herkes istediğini yazıyor benim yazdıklarımada sizin atlamak gibi bi yetkiniz yok sanırım ?

bi bitmediniz ha

BLuEBoY
17-02-2014, 20:49
madem herkes istediğini yazıyor benim yazdıklarımada sizin atlamak gibi bi yetkiniz yok sanırım ?

Amacını anlamış değilim ben senin, herkes istediğini yazar diye kalkıp insanlara savunmayın zart zurt muhabbeti yapamazsın, zaten her konuda illa bi yorumun olucak. Sonra kızıyolar küçükleri ezmeyin diyede bi yaşını çapını bil ondan sonra yaz buraya akşam akşam insanı sinir etme..

GÖKTÜRK
17-02-2014, 20:49
neyse ben bişey demedim varsayın dahada yorum yapmayacağım konuya bişey söylemek isteyen olursa özelden yazabilir iyi akşamlar

BthnKrkt
17-02-2014, 20:51
Abisi sana hakikaten sasiriyorum artik post sayisida gozukmuor demekki ondan degil is diyorum Masallah her konuda varsin okul vs yokmu sende hakkaten merak ettim yazik etme kendie buralarda 7/24

Bu mesajı okuyana kadar aynı seyi yazmayı düşünüyordum. Masallahi var arkadasın

oxygen
17-02-2014, 21:03
adam nickinin hakkını vermeye çalışıyor!!1!!

ghibli06
17-02-2014, 21:04
hep diyorum, bu tarz konularda sadece taraflar ve de yönetim yazsın... sonuçta bu tarz konuların bir amacı var, amaca ulaşmaya yardımcı olmayan kişiler müdahil olmamalı...

MK8800
17-02-2014, 21:09

Alın bunu buradan alın bunu

s2kfreak
17-02-2014, 21:09
Yazmıyoda bunlara cevap bekliyorum. Ne yapıcağımı şaşırdım artık.

1- arabayı fedai ustadan aldığımda sti yürüyen takılmadığı bana neden sölenmedi?

2- arabayı ilk erdem abi görmese ne olucaktı?

3- sen nasıl bu şekilde gazlıycağımı söledin sende bilmiyodun diyelim nasıl parça v.s satıyosun bu şekildemi?

4- fark edilmese belki ben anlamayan biyere götürücektim (tabiki verilmiş sadakamız olup kurtulduğuz taktirde) ve yürüyen nasılsa sti diyip parça alıcaktım sürekli bu maddi zararın karşılığı ne olucaktı?

5- sen 9 lira + 2 lira şanzumanım 11 liraya sadece sti şanzuman alınmayacağını bilmiyomuydun?

6- ticarette 3. Şahıslar nasıl beni ilgilendiriyo bahanen olabiliyo?

7- şuan okuyosun ve yazmıyosun yani umursamıyosun 3 ay oldu nasıl olucak nasıl çözümlememizi bekliyosun?

8- ben ölsem ne olucsktı? Vebalini günahını nasıl ödiycektin?

Vicdan rahatsızlığından bahsetmiyorum sadece ben değil burdakilerde gördü rahatlığını 14. Sayfaya geldi ses soluk yok. Bunlara cevap bekliyorum.

30 kusur yaşındasın ancak ne lafına ne sözüne itimat edilcek bi adam değilsin. Ben buraya yazıp çizicem sen misafir olarak okuyıp çıkıcaksın.

Merthan
17-02-2014, 21:12
bence kimse daha fazla sulhi abiyi savunmasın , 13 sayfalık konuda 40 - 50 post kendisini tanıyan savunan dolu , madem o kadar iyi tanıyosunuz bu mağdur olan insanın mağduriyeti giderilsin diye niye yazmıyorsunuzda hala savunmaya geçiyosunuz
Senin gibi Mutlu diye bi arkadaş vardı oda böyle güncel her konuya yazı yazarak herkese ahkam keserek 30-35 yaşındaki üyelere konuşma ve ahlak dersi veriyordu Allah'tan bi süre uzaklaştı.

Hiçbişey bilmeden kimseyi tanımadan insanlara böyle yazılar yazmamanı öneririm kardeşim. Bu insanlar x kişiyi savunmak için sana mı sorucak,manasız şeyler yazıyorsunuz bütün konularda.

Edit: ben yazana kadar herkes yazmış bilseydim yazmazdım :)

Burak E.
17-02-2014, 21:21
Amacını anlamış değilim ben senin, herkes istediğini yazar diye kalkıp insanlara savunmayın zart zurt muhabbeti yapamazsın, zaten her konuda illa bi yorumun olucak. Sonra kızıyolar küçükleri ezmeyin diyede bi yaşını çapını bil ondan sonra yaz buraya akşam akşam insanı sinir etme..

tmm olum sende sınırlenme sakın ol bırak daha kucuk ılerıde anlıycak oda nasıl bişi oldugunu

JusticeF0rALL senınde her konuda bı fıkrın var bı yazın var cok ılgı cekıyorsun yapma sonunda banlanırsın olucagı o mesaj sayısı kasıyor gıbısın. ve ayrıca buyuklerınle konuşmayı ögren onlar senin yakın arkadaşların degil kardeşin degil.

sulhi
17-02-2014, 21:37
Mert ben yazdiklarini gördüm erdem de bana yazdi ben ona durumu belirttim ben sadece bu konunun burda ilerlememesini aramizda cozebilecegimizi ima etmek istedim.bana wtf den yazdigina gördüm yarin olsun seni ariycam yazmiycam oke.

RC'ON
17-02-2014, 22:05
Satıcıyı savunanlar, bir de empati yaptıktan sonra yazmayı deneseniz, acaba aynı laflar mı çıkar o klavyelerinizden? Ortada alınan para, takıldı diyip takılmayan mallar ve geçiştirilen bir müşteri var; neyin savunmasından bahsedilebiliyor?
Sen de eğer kendin uğrasmak istemiyorsan ver avukata halletsin kardeşim, burada geçen zaman senin eksi haneni kabartmaktan başka bir işe yaramaz.

aykutsafakyaman
17-02-2014, 22:16
Bu mesajı okuyana kadar aynı seyi yazmayı düşünüyordum. Masallahi var arkadasın

adam nickinin hakkını vermeye çalışıyor!!1!!

Yazmiycam yazmiycam diyorum da duramadim . Bende ehliyeti gec aldim ama ne boyle polemiklere atlayıp basimdan buyuk islere kalkistim ne de sacma sacma mesaj kastim. Sen bi ehliyeti al ilk once sonra mesaj sayisi kasarsin.
Edit:Elemani alinti yapmayi unutmusum

ERDEMM
17-02-2014, 22:46
Mert ben yazdiklarini gördüm erdem de bana yazdi ben ona durumu belirttim ben sadece bu konunun burda ilerlememesini aramizda cozebilecegimizi ima etmek istedim.bana wtf den yazdigina gördüm yarin olsun seni ariycam yazmiycam oke.

Sulhi yazıştığımızından mertin neden haberi olsun neden söliyim. Yani bana sölediklerini ben merte falan sölemedim. Hayatta en korktuğum şey arada kalmak. Ticaretin benle yakından uzaktan alakası yok. İma falan denilmiş ben senin sölediklerini falan demedim ve ima da bulunmadım.

ersandeniz
17-02-2014, 22:47
Yazmiycam yazmiycam diyorum da duramadim . Bende ehliyeti gec aldim ama ne boyle polemiklere atlayıp basimdan buyuk islere kalkistim ne de sacma sacma mesaj kastim. Sen bi ehliyeti al ilk once sonra mesaj sayisi kasarsin.
Edit:Elemani alinti yapmayi unutmusum
Ehliyetle mesaj sayisi ne alaka yaw, tamam buyuk ihtimal bi 4-5 sene sonra şimdiki haline bqkip gülecek ama abartmiyor musunuz? Ceza almadigina gore cok da bos mesaj kasmiyor, yasina bakilirsa lise ogrencisi, onda zaman olmayacak da kimde olacak?

halilkarakas
18-02-2014, 00:13
geçmiş olsun kardeşim . İNŞALLAH paranı veya geri kalan parçaları alabilirsin :)

berkay_aydin
18-02-2014, 00:42
Etme bulma dünyası, kesinlikle savunduğumdan değil ama olan sulhi abiye olmuş :(

bu arada çocukları pistten alalım

Emre Ekrem
18-02-2014, 08:04
Abisi sana hakikaten sasiriyorum artik post sayisida gozukmuor demekki ondan degil is diyorum Masallah her konuda varsin okul vs yokmu sende hakkaten merak ettim yazik etme kendie buralarda 7/24

Bende çok merak ediyordum açıkçası, bir konuda yazısını görmesem merak ediyorum 7/24 burada maşallah. :)

rahatsız
18-02-2014, 08:45
bu olay çok ciddi bana kalırsa, önemli olan o bu, şu değil. yapılan işlemlerin neden söylenmediği?adam ölseydi, ailesine hesabı nasıl verirdiniz bilmiyorum artık.

mertcim sen nerelere girmişsin ya. whatsapp'tan bana yaz, telefon mu değiştirdin.

Risendark
18-02-2014, 09:24
tanımam çoğu kişi Sulhi abi için güzel şeyler söylemiş ancak burda malı satın alan abi ciddi anlamda mağdur durumda 9 10 milyar para veriyor karşılığı sıfır onuda geçtim kaza yapıp ölede bilirdi hayatı tehlikeye girdi. Madem Sulhi abi iyi esnaf temiz esnaf bu adamın ya zararını karsilasin Yada almak isteyip de alamadığı STI parçasını Sulhi abi bi şekilde temin edip aldığı para karşılığında gondersin Haaa bunu yapmiyorsa o zaman diyecek bişey yok temiz düzgün bi esnaf sıfatı ortadan kalkar bu durumda.( bu benim görüşüm yanlış bişey dediysem de Özür dilerim ) inşallah problem bir an önce çözülür herkes kendine yakışanı yapar ;)

fatiii
18-02-2014, 09:31
olay bence gayet ciddi o kandırılmış buna yalan söylenmiş vs vs o alıcıyı bağlamaz tamamen satıcının problemi satıcının malı aldığı yer isterse hiç şanzuman takmasın parayı alsın kaçsın o gene alıcıyı bağlamaz satıcı söz verdiklerini yerine getirmek zorundadır.tabi iş ahlakı bunu gerektirir yapacak bişey yok diyip arkasınıda dönebillir..ama adam bildiğin mağdur ve kazıklanmış ötesi yok.

sulhi tabiki iyi satıcıdır ama ortada bi magduriyet var ve bunu bugüne kadar halletmiş olmaları lazım en azından iyi satıcılık bunu gerektirir..he tabi bu araçta sti yürüyen olmadığı anlaşılmamış olsa bi kaç el değiştirse 2 yıl geçse kaynasa gitse nolurdu?iyi satıcılık kavramı nereye kadar işlerdi orası tartışılır sonuçta bu ülkede her iki kişiden biride mevcut hükümete iyi diyor ama sonuçları ortada.

shkodra
18-02-2014, 09:40
Sorunu kısa yoldan sakin bir şekilde bitirmek için aklıma basit bir çözüm geldi.

Satıcı : kusura bakma kardeşim ben bu parçaları temin edemiyorum ve sana veremiyorum dolayısı ile eğer istersen senden aldığım parayı iade edebilirim ve sana yanlışlıkla taktığım parçaları geri alabilirim veya beni sabırla şu tarihe kadar beklersen sana verdiğim sözde durabilirim son karar senin..

Diyebilir bunun yanında Sulhi beye çok güvenen bir kaç kişi de bu anlaşmaya kefil olabilirse iyi olur..

Belki bu fikir soruna çözüm olabilir..

Evo34
18-02-2014, 09:50
2014 Yılındayız.
Bilinçli kullanıcı profili hizmet veya ürününü almadan ödeme yapmamalıdır.
Yaptığı takdirde hukuki girişimler dışında kendini haklı gösteremez.

KÖROĞLU
18-02-2014, 12:16
2014 Yılındayız.
Bilinçli kullanıcı profili hizmet veya ürününü almadan ödeme yapmamalıdır.
Yaptığı takdirde hukuki girişimler dışında kendini haklı gösteremez.

Konuyu baştan sona okudum, yukarıdaki cümle duygularıma tercüman oldu gerçekten

Kişiler arası ticari ilişki ne olursa olsun lafzi olarak yapılmamalı diye düşünüyorum.

Burda benim gördüğüm bir eksik durum var, herkes bir şekilde parça ya da paranın peşine düşmüş, ama arkadaş anladığım kadarıyla ciddi bir kaza tehlikesi atlatmış. Allahtan birşey olmamış. şanzuman, motor, yürüyen yerine gelir ama CAN geri gelmez.

Ranthor
18-02-2014, 12:30
fatura yok vergi yok, urun buyuk ihtimal hurdadan sokulme...
hukuki bir dayanagi yok ki boyle bir satisin?|

Tugral
18-02-2014, 14:12

Mesajından anladığım kadarıyla , hukuki boyutu yoksa sıkıntıda yok?
hukuğun temeli etiğe dayanır , örf adetlerdir. Hukuğa dayandıramıyorsan ahlaka sok .

Emre Ekrem
18-02-2014, 14:23
Aslında burada ki asıl konu, yapılan işlerin araç sahibine iletilmemiş olması, hoş bir iletide Sulhi bey ben anlattım kendisi boş ver ağbi gibi bir söz söylemiş "yanlış okumadı isem."
Parçaların temin edilme aşamasında yaşanan olumsuzluklar alıcıyı bağlamıyor, lakin durum net bir şekilde paylaşılmalı idi.

darkmoon
18-02-2014, 14:35

Para alış verişinin olduğu her yerde hukuk vardır..
şahit tanık varsa ticareti ispat edicek dekont banka çıktısı senet sms mesajı yazılı bir belge varsaki şu konu bile yeterli bir kanıttır ticaretin ispatı için..
her tür hukuki dayanağı olur da olmasın tabii ki öyle bir tatsızlık umarım aralarında hallederler..

sweap07
18-02-2014, 15:47
magdurıyet gıderıldımı acaba ? bir gelişme varmıdır

burakcan
18-02-2014, 17:42
TÜRK TİCARET KANUNU

5. Ticari satış ve mal değişimi

MADDE 23- (1) Bu maddedeki özel hükümler saklı kalmak şartıyla, tacirler arasındaki satış ve mal değişimlerinde de Türk Borçlar Kanununun satış sözleşmesi ile mal değişim sözleşmesine ilişkin hükümleri uygulanır.

a) Sözleşmenin niteliğine, tarafların amacına ve malın cinsine göre, satış sözleşmesinin kısım kısım yerine getirilmesi mümkün ise veya bu şartların bulunmamasına rağmen alıcı, çekince ileri sürmeksizin kısmi teslimi kabul etmişse; sözleşmenin bir kısmının yerine getirilmemesi durumunda alıcı haklarını sadece teslim edilmemiş olan kısım hakkında kullanabilir. Ancak, o kısmın teslim edilmemesi dolayısıyla sözleşmeden beklenen yararın elde edilmesi veya izlenen amaca ulaşılması imkânı ortadan kalkıyor veya zayıflıyorsa ya da durumdan ve şartlardan, sözleşmenin kalan kısmının tam veya gereği gibi yerine getirilemeyeceği anlaşılıyorsa alıcı sözleşmeyi feshedebilir.

b) Alıcı mütemerrit olduğu takdirde satıcı, malın satışına izin verilmesini mahkemeden isteyebilir. Mahkeme, satışın açık artırma yoluyla veya bu işle yetkilendirilen bir kişi aracılığıyla yapılmasına karar verir. Satıcı isterse satış için yetkilendirilen kişi, satışa çıkarılacak malın niteliklerini bir uzmana tespit ettirir. Satış giderleri satış bedelinden çıkarıldıktan sonra artan para, satıcının takas hakkı saklı kalmak şartıyla, satıcı tarafından alıcı adına bir bankaya ve banka bulunmadığı takdirde notere bırakılır ve durum hemen alıcıya ihbar edilir.

c) Malın ayıplı olduğu teslim sırasında açıkça belli ise alıcı iki gün içinde durumu satıcıya ihbar etmelidir. Açıkça belli değilse alıcı malı teslim aldıktan sonra sekiz gün içinde incelemek veya incelettirmekle ve bu inceleme sonucunda malın ayıplı olduğu ortaya çıkarsa, haklarını korumak için durumu bu süre içinde satıcıya ihbarla yükümlüdür. Diğer durumlarda, Türk Borçlar Kanununun 223 üncü maddesinin ikinci fıkrası uygulanır.

aykutsafakyaman
18-02-2014, 20:09
Ehliyetle mesaj sayisi ne alaka yaw, tamam buyuk ihtimal bi 4-5 sene sonra şimdiki haline bqkip gülecek ama abartmiyor musunuz? Ceza almadigina gore cok da bos mesaj kasmiyor, yasina bakilirsa lise ogrencisi, onda zaman olmayacak da kimde olacak?

Abi vakit bulmaya bende buluyorum okulda ders aralarinda vakit illa yaratilir . Ama hangi konuya baksam arkadasin bi yorumu var . Zaten sikintili konu sen gelip niye geriyosun ortami ?

freelife
18-02-2014, 20:19
bende okudum durdum birşey yazmak istemedim ama artık düşüncemi yazmadan edemiyeceğim, bu ticarette ya yerse mantığı var başka birşey değil ama arkadaş şanslıki bilen biri farketmiş ve yememiş .... benim ticaret anlayışıma görede burda kim ne kadar iyi bir esnaf olursa olsun biter herşey ,parasını iade etsede biter çünkü farkedilmeseydi yedi olacaktı nasıl olsa.

sweap07
18-02-2014, 20:54
herkes kendı menfaatini düşünüyor abi

Evrenoz
18-02-2014, 20:56
Genç arkadaşlar her konuya, özellikle bu tarz konulara gerekli gereksiz müdahil olmasın...

Ssamet
18-02-2014, 21:07
Zor bir durum. Mağdur olan kişilere sabır diliyorum.

kalipson
18-02-2014, 21:11
Bu bizim volan hikayesinden de beter... Allah sabır versin; verilmiş sadakası varmış arkadaşın. Her ne kadar para iadesi, vb bi geri dönüt yoksa da en azından hayati bi sıkıntı olmadan farkına varılmış...

Yazık böyle satış yapanlara....

luca55
18-02-2014, 21:27
Burda mertin dediği gibi evet o rakkamlara komple sti yürüyene anlastik o mersinli adamın lafina..mertle para konusunda anlastik bana parayi ve arabayi yolladi..bende o araada o mersinli adamla geleceğim günü ve sti yuruyen icin komple ne var ne yok söktüm. Atladim arabaya ankaraya gittim..hani adam da bu paralara var dio sali günü oraya gittim gece 12 ye kadar bekledim geldi.o saate kadar sanayide takildik.gelip barajını acti sadece kuru bi sanzuman ben oraya ne var ne yok sökup gittim.. adam sadece kuru bi sanzumala geldi bana.adamla bi ton kavga ettim.nese sabah oldu mert te bana abi yilbasina kadar arabaya.biniyim deyince ön aks aparatlariyla beraber Dccd li bi sanzuman aldim geldim.
Arabanın üstüne taktim yaglamalari yaptim saft vs takip merte verdim..
Mertte bi kac gün sora abi arka frenleri deismemissin dedi.bemde o arada bu olayi anlattim.

şimdi bu yazdıgınızdan anladıgım kadarıyla siz merte bu şanzumanı bile bile vermişssiniz ve birkaç gün sonra söylemişssiniz ancak ondanda onemlısı adam sizin istedıgınız parçaları getirmediyse neden alıyosunuzki parçaları almayın mertin parasınıda iade edin.doğru olan budur bence. her iki tarafın anlattıklarından sizin haklı bir yonunuzu göremedim.kusura bakmayın ama bukadar insan sizden böyle guzel kelımelerle bahsedıyorsa sizde o zararı çekmelisiniz diye dusunuyorum tabı son karar yınede sızın.hakkınızda hayırlısı olsun.

Ome_RS
18-02-2014, 21:43
susmak kabullenmektir eğer hatalı bir durum varsa durumu anlatmak iki kelime etmek çok zor birşey değil insanlar onca yapılan iyiliği görmez ama tek bir hatada suclu olursunuz bence suan Sulhi abi dolandırıcı konumunda
bile bile eksik ve uyumsuz malı araca takıp haber vermeden teslim etmiş hem kişinin parasına hemde hayatının tehlikye girmesine neden olmus onca zaman geçmesine ragmen de hala tek kelime etmiyor ne parca sattıgı arkadasa ne de foruma umarım sorun halledilir bu kadar uzaması bile gereksiz.

dc5
18-02-2014, 22:11
esefle ..., izliyorum!!!

sweap07
19-02-2014, 10:01
susmak kabullenmektir eğer hatalı bir durum varsa durumu anlatmak iki kelime etmek çok zor birşey değil insanlar onca yapılan iyiliği görmez ama tek bir hatada suclu olursunuz bence suan Sulhi abi dolandırıcı konumunda
bile bile eksik ve uyumsuz malı araca takıp haber vermeden teslim etmiş hem kişinin parasına hemde hayatının tehlikye girmesine neden olmus onca zaman geçmesine ragmen de hala tek kelime etmiyor ne parca sattıgı arkadasa ne de foruma umarım sorun halledilir bu kadar uzaması bile gereksiz.

agzınıza saglık

s2kfreak
19-02-2014, 15:52
Arkadaslar hepinize olumlu olumsuz yorumlarınız icin tekrardan cok tesekkur ederim. kalpler kırıldıysa kusura bakmasın herkes.

Sulhi beyle ay sonu icin anlasmaya vardık suan icin insallah hersey sıkıntısız olur.

herkesden allah razı olsun saygılar