Arkadaşlar bu konuyu magduriyetimden açıyorum. Bir çoğunuz ne alakası var, konu kirliliği diyebilir ancak alışverişimi site üzerinden tanınmış adamdan yaptığımdan buradan paylaşmak istedim. Aynı hataya aramızdan bu işi seven gönülden bağlı olan kişilerin yapmaması ağzı yanmaması için.
(24.11.2013) 3 ay önce sulhii nickli sulhi serindere adlı zattan 98 model subaru gc8 aracıma komple yürüyen için anlaştık. Gc8 i s2000 im çıkana kadar binip stres atma mantığı ile aldım hem binerim hemde keyif alırım fikrindeydim.
Sulhi bey ile 9000 tl + benim oem sanzuman + yürüyenimi vererek komple subaru sti yürüyen için anlaştım ve parayı havale olarak kendisine taktim ettim.
bu arada sanzuman gidip aliniyor dendi aradan (19.12.2013) 25 gun sonra sanzuman alındıgı söylendi.
(30.12.2013) 1 bucuk ay arabam orda yattı anlasmamız 1 haftaydı dert etmedim sora.
Şanzuman geldiği söylendi aracımı fedo garage fedai ustanın oraya göndermem. söylendi. Aracımı gönderdim ve 150 tl torna 150 tl yaglar.800 tl iscilik odeyip. komple sti yürüyen takılı dendiği vaziyette teslim aldım. Kulaktan dolma bilgi sahibi olduğumdan ve inanıp güvendiğimden bakma veya işi bilenle gitmeye gereksinim duymadım.
2 gün sonra yağ bakımına gittim maslak sanayiye. Araç liftteyken erdem abiyle hoş beş muhabbet ederken konusunu ben açtım abi sti yürüyen taktım arabama diye. Oda bana nasıl yürüyen aks ların defransiyelin oem gc8 dedi beynimden vurulmuşa döndüm. Sulhi beye inanmıştım inanmak istemedim erdem abiye. Oda bana deposunda duran bozuk sti aks ını getirdi cidden arasında gözle görülür derecede fark vardı.
Sulhi beyi iyi niyetimle aradım abi bana komple sti yürüyeni dedin sadece şanzuman sti gerisi değil dedim. kaldıki ogün erdem abi oraya gelmese taaki ben bugüne kadar bu şekilde binicektim aracıma. ve o gün serüvenimiz başladı.
Sulhi bey bana o aracın o şekilde olacağını Gazlıyabilicegimi. Söyledi Bende tekrar bilenlere sordum güldüler alay ettiler. En son kendiside kabul etti ve adamdan aldığını adam ona o para karşılığında onu verdiğini söyledi. Bende haklı olarak konuştuğumuz ve haklı olarak istediğim sti yürüyenimi istediğimi yada aracımın eski şanzumanını takıp bana para iadesinde bulunmasını talep ettim.
Aldığım cevap iade durumunun söz konusu olmadığı eksik parçalarımı tamamlıyacağını söyledi. Tabiki bu arada kendisininde kazıklandığı ona adamın o şekilde verdiğini söyledi bende işi bilmediğim halde sti yürüyeni nedemek bildiğimi kendi bildiğim kadarı ile neler yürüyen kelimesi içerisinde olduğunu anlattım. aradım haber beklediğini bekliyeceğimi söyledi. Tabiki bu arada ben aracıma binemiyorum sabit vaziyette yatıyo. Nedeni bilenlerin sti şanzumanı ile gc8 şanzuman oranlarının birbirini tutmadığı defransiyel yada viskos dağıtıcağımın söylenmesiydi. Sulhi bey bu şekilde kullanabilceğimi zaten söyledi hatta olayın içine inmesek ve görmesek ben sti yürüyeni var zannedip kullanıcaktım aracımı bugüne kadar.
Geçen hafta cuma günü canıma tak ettiğini bu işi bir şekilde çözmesi, çözümleyemezse aracımı eski haline yani şanzumanımı takıp paramı iade etmesini söyledim.
Bana öyle bi İmkanı olmadıgını.bekliyceğimi hala haber beklediğini isterse ettiği kazancı tarafıma iade ediceğini söyledi. masraflarıyla 500 tl 600 tl kazancı olduğunu söyledi güldüm geçtim tabiki. 8500 tl ye sadece sti şanzumanı almış olacak ve oem şanzumanımda elimde olmayacaktı.
Bugün artık aracımın sebepsiz yatmasından ve diğer aracımında tamirde olmasından dolayı aracıma bindim ve maslağa dr.ecu özgün abiye ayar erdem abiyede 2 saat ve methanol kit bağlatmak üzere yola çıktım.
80 90 km/h gibi bir hızla giderken aracım birden kilitleyip dönmeye başladı ve hiçbir şekilde aracıma hükmedemedim . Kazasız bir şekilde dönerek durdum ancak elim ayağım boşaldı. Çekiciyle maslağa götürdüm ve sonuç dişli oranlarının tutmamasıydı. Aracım sökülmedi sulhi beyi bekliyorum hala. Konuyu olanları söyledim hala haber beklediğini söyledi bende bugün artık yeter dedim.
Şimdi sizlere sorarım
Aracım komple sti yürüyenli diye bana verildi. Hepimiz zaman zaman roll pist ve caddede gazlayan insanlarız. Eğerki bana sölenmeseydi fark edilmeseydi sölendiği gibi sti şanzumanı sanıp 170 180 km gibi bir hızla bugün yaşanan yaşasaydı ne olucaktı. Vebali günahı kimin olucaktı.
Ben aracımı 3 aydır sadece anlaştığım ve sonunda güvenip para verdiğim malzemeden dolayı kullanamıyorum bu sizlerce nasıl bir durum
Sürekli bi sonraki tarihleri beklemekten sıkıldım. Sadece fikirlerinizi soruyorum benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlersiniz.
Banka dekontum ve sulhi bey ile yazışmalarım mevcut. Ancak bu forumda yıllardır var olan geçimini parça satarak ve araç hazırlayarak kazanan birisi böle bişeyi bana yapıyosa hepimize yapar.
Şuan çok zor durumdayım.
Lütfen fikir paylaşın arkadaşlar. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.