Orijinalini görmek için tıklayınız : Nanolex Final Finish
imprezaWRC
18-02-2014, 16:10
Onurcan sağolsun, Final Finish'in sample'ını göndermişti, uygulama kısmeti bugüneymiş :)
Özellikleri
Ürünün kokusu fena değil, uygulaması çok kolay, sür hemen sil tarzı bir ürün ve adından da anlaşılacağı üzere az tozlu panelde kullanılabiliyor, kurumuş kuş pisliği vardı pek zahmet vermeden çıkarmayı başardı.
Parmak izleri ve kireç lekelerini de giderdiği belirtilmiş. Henüz bu özelliklerini gözleme şansım olmadı ilerleyen günlerde o özelliklerinide test ederük :)
Uyguladığım araçta boya korumadan eser kalmamıştı; ona rağmen anında kaygan bir yüzey yaratmayı başardı. En sevdiğim kısmıda, bilerek over spray yapmama rağmen geride iz bırakmamış olmasıydı.
Kullanım şekli ve harcama
Onurcan'ın bana gönderdiği sample size 200ml, ve bazı panelleri 2 kere silmeme ve bazı noktalarda bilerek over spray yapmama rağmen şişenin anca 1/3'nü harcadım. (Otomobil Bmw F10 kasa 5 serisi, sırf kaputu 10 dönüm zaten :D )
Kullanım şekli : Panele sık ve sil şeklindedir. Silmeyi unuttuğunuz yerde sonsuza kadar kalmıyor, silince geçiyor :D
Video
Şimdilik teaser niteliğinde olsun. Cure ettikten sonra su testi yapacağım. (Yıkama esnasında da çekmek isterdim ama bildiğiniz üzere kuraklık kapıda, sırf test için deli gibi su harcamam yanlış olur :( )
k0eFd1GxkV8
https://www.youtube.com/watch?v=k0eFd1GxkV8
P.S : Onurcan, sample için tekrar teşekkür ederim :)
sen video cekme hakan ya
10 saniye video mu olur bir anlat bir konus hain!
bu urun kac para 100 ml si 50 lira degil gene insallah
sen video cekme hakan ya
200ml si 55tl ama cok cok fazla kullanmis. Normal ebatli arabalara 5-7ml harcaniyor, once beze sikilip onunla beraber siliniyor. Kendi final finishim hala bitmedi. Gerci Hakan a giden numune 100ml idi sanirim 1/3 u 33ml
Urun silikon degil su bazlidir, arac yikandiktan sonra nemli yuzeyi kurulamak icin icinde drying agent lar da vardir. Uzerine toz yapismasi cok azaliyor, Reload vs gibi degil.
imprezaWRC
18-02-2014, 16:34
sen video cekme hakan ya
Yav videoda neyi anlatayım, zaten tam kayıt tuşuna basıyorum lanet olasıcası martılar ve kargalar senfoniye bağlıyor, hepte video çekeceğim anlara denk getiriyorlar. Ses yerine müzik olmasının sebebi kıçını ve ağzını tutumayan martı ve kargalardır :D :D :D
P.S : Her seferinde tripodu yanıma alayım diyorum, hep gargaraya geliyor.
ahahah hain martilar!!1 Video konusunda sana kocaman bir sifir veriyorum Hakan! Bahar gelsin beraber cekelim video...
Onurcan bekledigim fiyatin tam yarisi ama bir quickdetailer/hizli cila artik ne dersen icin hala biraz pahali. Yukselen doviz fiyatlari piyasayi etkiledi. Reload in 100 ml'si 7 TL filandi cunku..
ahahah hain martilar!!1 Video konusunda sana kocaman bir sifir veriyorum Hakan! Bahar gelsin beraber cekelim video...
Onurcan bekledigim fiyatin tam yarisi ama bir quickdetailer/hizli cila artik ne dersen icin hala biraz pahali. Yukselen doviz fiyatlari piyasayi etkiledi. Reload in 100 ml'si 7 TL filandi cunku..
Reload la bunun uzaktan yakindan alakasi yok. Reload un 100ml sinin 7tl fiyati olmasinin sebebi ise insanlarin 5LT alip bunu siselemesidir. Reload alacagima NXT kullanirim, ayni seyin seyi.
25-30 kullanim oluyor, her kullanimin 2tl. Daha makul urunler var fiyat olarak ama ayni sey degiller. Ayni sey olsa zaten bu fiyata hic satmazdi ; )
fatihcakin
18-02-2014, 17:51
C2v3 gibi bir ürün mü ?
C2v3 gibi bir ürün mü ?
C2V3 un icerigini tam olarak bilmiyorum acikcasi. Fakat tahminimce hayir degil, bunun ozelligi arac kurulanirken nemsiz yuzey birakmak, toz tutmamasini bir nebze saglamak ve kirec lekesi, su lekelerini yuzeyden almak. Bir sealant diyemeyiz fakat su iticilik yaratiyor bir miktar.
reload benim çok memnun olduğum bir ürün, sadece tek başına bile iş yapıyor. Nxt ile çok alakaları yok esasında.
Anti-statik, ciddi su itici, zor kir tutturan bir ürün, 7 tane filan almıştım, tepe tepe kullandım. Dayanıklılık konusunda da bir çok LSP ile baş eder..
Hakan'ın muhteşem anlatımı ve berbat videosu aşağıda, o da çok memnundu. Fakat o ürün bitirme derdinde, eski ürünlerin yanından geçmez artık..
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/114186-aquartz-reload-incelemesi.html
silent furious
18-02-2014, 20:14
nxt cila kullanıyorum onun üstüne bunu kulanmanın bir yararını görürmüyüm veya nxt yi at nanolex daha iyi bir ürün diyebilirmiyiz?
imprezaWRC
18-02-2014, 22:16
Reload aslında aquartz ve cquartz'ın nano quick detailer ürünleridir, tek başınada koruma sağlarlar ama asıl işlevleri aquartz/cquartz koruma süresini uzatmaktır.
C2V3'te tek başıan kullanılabilen, wax veya sealant üzerine de uygulanabilen, hatta sulandırılıp bile kullanılabilen ara dere bir ürün.
Final Finish ise adı üstünde, az tozlu yüzeyde kullanılabiliyor, barpak izlerini temizleyebiliyor, kireç lekesini alabiliyor (henüz bunu denemedim).
Ancak benim gözlemlediğim cilasız yüzeyi bile anında kaygan hale getirebiliyor. Bilerek kireç lekesi bırakıp ürünün kireç lekesi giderme özelliğini de deneyeceğim.
Blackbird
21-02-2014, 21:48
Hakan abi eline sağlık :)
Reload la bunun uzaktan yakindan alakasi yok. Reload un 100ml sinin 7tl fiyati olmasinin sebebi ise insanlarin 5LT alip bunu siselemesidir. Reload alacagima NXT kullanirim, ayni seyin seyi.
Merdiven altı imalat piyasayı öldürüyor, hep bu insanlar yüzünde piyasa bozuldu. :D :D
kendim ikintane almistim ki o da 2-3 dolar birseydi, sonra gerisini blackbird den aldim. merdiven alti nano uretiyor hayin:)
Merdiven altı imalat piyasayı öldürüyor, hep bu insanlar yüzünde piyasa bozuldu. :D :D
Hahaha olm bunu yazarken piyasaya cikacagini tahmin ettim hahahaha :D Ozlettirdin kendini : )
Ozet: Reload vb urunlerle alakasi olmayan birsey final finish :) Elimde bir pejo var bitse bunun tozlanma testini yaparim.
Blackbird
22-02-2014, 16:56
Görüşelim abi ya valla arayı çok açtık :)
Özet: Onurcan Reload un bittiyse mesaj at kargoya gönderim. :D :D :D
Görüşelim abi ya valla arayı çok açtık :)
Özet: Onurcan Reload un bittiyse mesaj at kargoya gönderim. :D :D :D
haha :D Reload un alternatifini buldum ben :D insallah 2 aya turkiyede ; ) ama 7tl degil. ranthor yine fiyata kizacak :D
imprezaWRC
23-02-2014, 11:33
haha :D Reload un alternatifini buldum ben :D insallah 2 aya turkiyede ; ) ama 7tl degil. ranthor yine fiyata kizacak :D
Hahaha, dur, dur ben de de neler neler var da söylemiyorum :)
P.S : Dün gece velet uyuduktan sonra nanolex ultra operasyonu düzenledim. 30ml Ultra'nın yarısını Duster'ın tüm camlarına ve dış aynalarına sürdüm. Bir kaç güne onun içinde yeni başlık açacağım :)
imprezaWRC
23-02-2014, 11:36
Sağolasın Gökhan'ım :)
Görüşemiyoruz, kayıplardasın :(
kendim ikintane almistim ki o da 2-3 dolar birseydi, sonra gerisini blackbird den aldim. merdiven alti nano uretiyor hayin:)
Gökhan'ın elindekilerin çoğunu sanırım ben aldım :D
mad_max1978
25-02-2014, 23:33
Peki bu ürünü kullanmanın boya koruma yapılmış bir arabaya zararı varmı acaba?
Peki bu ürünü kullanmanın boya koruma yapılmış bir arabaya zararı varmı acaba?
Hayir, tam tersine yarari olur. Final finish, washcoat, reactivating shampoo, Premium paint spray gibi urunler bakim urunleridir.
mad_max1978
26-02-2014, 10:46
Hayir, tam tersine yarari olur. Final finish, washcoat, reactivating shampoo, Premium paint spray gibi urunler bakim urunleridir.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bu ürünü su kireç lekeleri için denemeyi düşünüyorum umarım faydası olur
Emre Ekrem
26-02-2014, 11:01
Tüm set evde duruyor, havalara güvenemedim, kullanamadım bir türlü.
imprezaWRC
28-02-2014, 12:11
Kireç lekesi testi (bir kaç tane daha deneme yapacağım :) )
qmHNR2h3uy0
https://www.youtube.com/watch?v=qmHNR2h3uy0
mad_max1978
01-03-2014, 17:35
Kireç lekesi testi (bir kaç tane daha deneme yapacağım :) )
qmHNR2h3uy0
https://www.youtube.com/watch?v=qmHNR2h3uy0
Videoyu izledim ama anlayamadim cikariyormu?
imprezaWRC
01-03-2014, 19:44
Videoyu izledim ama anlayamadim cikariyormu?
Çıkarıyor :)