PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rusya'da Burslu eğitim

Y.Emre
23-02-2014, 21:50
İlgilenen olursa diye ekliyorum, Rusya'da Nükleer Mühendisliği için burslu olarak gönderiyorlar. Geçen sene bir arkadaşım sınavlarına vs katıldı seçildi ve gitti.

Burs içeriği de şu şekilde,

5. Öğrencilerin eğitim, burs ve barınma koşulları
5.1. Öğrencilere yılda bir defa, Ankara- Moskova-Ankara gidiş-dönüş uçak bileti ödenecektir.
5.2. 2-3 kişilik odaların bulunduğu öğrenci yurdunda barınma imkanı sağlanacaktır.
5.3 Mezuniyet sonrası 1 ila 3 yıllık staj döneminde barınma imkanı sağlanacaktır.
5.4 Öğrencilere MEPhI Üniversitesi kütüphanelerinden ders kitapları temin edilecektir.
5.5 Eğitim süresince öğrencilere aylık 500 ABD doları tutarında burs ödenecektir.
5.6 Öğrencilere, Rusya Federasyonu’nda yabancı öğrencilere uygulanan genel sağlık sigortası kapsamı dikkate alınarak sağlık sigortası yaptırılacaktır.
5.7 Öğrencilerin tüm sorunları ile ilgili 7 gün 24 saat başvurabilecekleri Moskova’da mukim özel rehber istihdam edilecektir.
5.8 Eğitim programını başarı ile tamamlayan, mezuniyet sonrası uygulama eğitimini ve stajını bitiren öğrenciler, onaylanmış kadro listesi doğrultusunda Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde işe alınacaktır. Nükleer santralde çalışmaya başladıktan sonra, Akkuyu NGS Eğitim Merkezi’nde eğitimini başarıyla tamamlayan, uzmanlık alanında mühendislik pozisyonu için sınavı geçen ve herhangi birinin gözetimine ihtiyaç duymaksızın çalışma yetkisi alan öğrenciler, Türkiye’de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi 1. derecedeki mühendislere verilen maaştan az olmayacak şekilde piyasa ücreti alacaktır.

İlgilenen olursa devamını araştırır zaten.. Rusya ve burs bir arada olunca ilgilenen çıkar sanıyorum :D

AKKUYU NGS A.Ş. (http://www.akkunpp.com/index.php)

Not: Şirket Mersin Akkuyu nükleer santrali için kendi adamlarını yetiştiriyor..

Kimseden izin almadım ancak, konu sakıncalı görülürse silinebilir.

fkocak
23-02-2014, 21:55
bana bu mail gelmişti geçen sene çok niyetlendim, herşey çok cazip geldi :D ama olmadı yapamadım :)

levent
23-02-2014, 22:06
3166 tl idi 1. derece mühendis maaşı ben yazın staj yaparken :D

yani 3,5 civarı para verecekler demek..

başvursam mı makineyi dondurup :D

alanya küçük rusya ztn yabancılıkta çekmezdik..

Y.Emre
23-02-2014, 22:16
Hacı tek kötü yanı oraya gittiğinde buradaki sınıfın ne olursa olsun hazırlıktan başlıyorsun diye biliyorum :D Geçen sene sınav yapıldıktan sonra duydum giderdim yoksa ben :D yarıyı geçtik 4.senem artık gitmem :D

fkocak
23-02-2014, 22:20
rusça hazırlık, benimde sıkıntım o. ingilizce olsak hallederdik de.. hazırlıkla 3. senem daha üstüne en az 5 sene koy hiç mantıklı değil :D

canimrecepcim
23-02-2014, 22:29
Petersburg'ta birlikte hazırlık okuduğum bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam ki nükleer fizik bölümüne başlamıştı Moskova'da.Nükleer ile ilgili okuduğuna eminim ama.Valla bilgi amacıyla yazayım.500 $ dolar benim zamanımda (4 yıl önce) Petersburg'ta 1 aylık ortalama giderini sağlar.Moskova birazcık daha pahalı.

Kısaca düşünenlerin şunları bilmesi gerekir ;

-İlk yıl zor geçer.Bundan kastım şudur ; istediğiniz zaman Türkiye'yi ziyaret edemezsiniz.Çünkü ilk baştaki vizenizden sonra oturma izni alınır.Ve okul size bazı belgeler verir.Bu belgelerle "benim tabirimle" çok girişli çıkışlı vize alırsınız.Yani bu vize ile belirtilen tarihlerde istediğiniz kadar ülkeye giriş çıkış yapabilirsiniz.Bu belgeyi çıkarmak 4 ayımı almıştı.Bu belge olmadan çıkarsanız tekrar vize alıp giriş yapmanız gerekir ve bu zaman aldığından eğitimi etkiler.
-Yiyecek bakımından yemekleri kötü değildir.Yine de dikkat edilmesi gereken çok husus var.Her yerde et yememek gerekir.Hatta ben kendimizin kestiği hayvan haricinde hiç et yemedim diyebilirim.Bunun yanında bir marka var helal tavuk satan.Ayrıca bir kaç Arap lokantası ve Türk lokantası mevcut.Ben yine de Araplara fazla güvenmezdim.
-Yaşam tarzı olarak çok uçlarda bir yer beklemeyin.Ayrıca harcama yaparken sakın fiyatları Türkiye ile kıyaslamayın.Böyle bir durumda ya çok fazla harcarsınız ya da çok güçlük çekersiniz.Buna alışmak biraz zaman alıyor.Yine de mantık olarak paranızı kur olarak ele aldığınızda harcamaları dolar olarak baza alın bir süre sonra alışmak daha kolay olur.
-Oradaki Azerilere güvenmeyin.(İstisnalar olabilir.)
-Nisan ayında her gün sakal traşınızı olun.Bu güvenliğiniz açısından önem taşır.
-Polislerle sorununuz olduğunda elinizi cebinize atın.Yadırganma ve ters tepki görme ihtimaliniz yüzde 1.Amon denilen güvenlik görevleri ile muhattap olmayın dediklerini yapın yeter.Bu korkmanız gerektiği anlamına gelmez.Onlar sadece salak olurlar egolarını tatmin edin yeter.
-Hazırlığı Rusya'da okumak daha mantıklı.Hazırlıkta dersi size başka bir dil veya kendi dilinizle değil,Rusça olarak harflerden başlayıp hecelemeye oradan kelimelere ve sonunca cümleye dönüştürecek şekilde yani ilk okulda Türkçe öğrendiğimiz gibi öğreniyoruz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Gitmeyi düşünenlerden aklına takılan bir soru var ise yardımcı olurum sormaktan çekinmesinler.

rebeloghy
24-02-2014, 00:32
@ ILongBoardDude Şuan gitmek için değil de bir kaç sorum olcak :)

Üniversite okumak için Ukrayna'ya gidecektim , izmir'de burslu okuyabilcek olunca son anda vazgeçtim. Şimdi ingilizce işletme ve uluslararası tic. finansman çift dal yapıyorum. 2. yabancı dil olarak da rusça alıyorum. Rusya'da MBA , işletme master ı yada finans master ı nasıl yapılır ? Burslu yapma imkanı var mıdır bilgin var mı acaba ? Yada Rusya da staj yapmak için nereleri araştırabilirim ?

levent
24-02-2014, 01:46
longboard;

rusya vize istiyor mu ki? gerçi uzun vadeli olduğu için isteyebilir.. tatil amaçlı gezilerde istemiyor diye biliyorum da ben

canimrecepcim
24-02-2014, 14:40
@ ILongBoardDude Şuan gitmek için değil de bir kaç sorum olcak :)

Üniversite okumak için Ukrayna'ya gidecektim , izmir'de burslu okuyabilcek olunca son anda vazgeçtim. Şimdi ingilizce işletme ve uluslararası tic. finansman çift dal yapıyorum. 2. yabancı dil olarak da rusça alıyorum. Rusya'da MBA , işletme master ı yada finans master ı nasıl yapılır ? Burslu yapma imkanı var mıdır bilgin var mı acaba ? Yada Rusya da staj yapmak için nereleri araştırabilirim ?

Zaten devlet bunlar için burs veriyor.Benim zamanımda hazırlık sınıfımda bir kaç mezun vardı.Hatta doktorasını yapan vardı.Dediklerine göre durum şöyle ;

Master yaparken devlet okul masraflarını karşılıyor.Bundan biraz daha ekstrası var mı hatırlamıyorum net olarak ama Ankara'da mülakaatlar oluyormuş.Pek katılan olmuyor mantıklı tipler genelde kabul edilip gönderiliyor.Ki ikinci yabancı dilin Rusça olduğu için başvurursan gönderilmeme ihtimalin yok diye biliyorum.
Doktora ise zaten efsane burs.Okul masrafların,kalıcak yer masrafın ve harçlık bir miktar paran ödeniyor sanırım ve döndüğünde devlet bünyesinde bir üniversitede iş garantin vs gibi durumlar vardı.Dört yıl önce bunların çok muhabbeti döndü aramızda oradan aklımda kalanlar bunlar.Özet olarak geniş çaplı bir burs olayı mevcut.Başvurular ve mülakatlar sadece Ankara'dan yapılıyor.Bilgi edinilebilir.

longboard;

rusya vize istiyor mu ki? gerçi uzun vadeli olduğu için isteyebilir.. tatil amaçlı gezilerde istemiyor diye biliyorum da ben

Tatil amaçlı istemiyor.Benim dönemimde vize kalkmamıştı.Fakat tahminimce okul davetiyesi ve vizesi olmadan okula kayıt edeceklerini sanmam.Ha tamam kardeş kayıt edelim hemen diye parayı alırlar ama orası ayrı :D

Y.Emre
24-02-2014, 14:52
İsterse yeşil pasaportun olsun vizesiz erasmus bile yapılmıyor, eğitim adına gittiğine dair vizen olcak

canimrecepcim
24-02-2014, 14:54
İsterse yeşil pasaportun olsun vizesiz erasmus bile yapılmıyor, eğitim adına gittiğine dair vizen olcak

Aranan kan.

Zaten tahminimce eğitim vizen olmazsa,konsoloslukta öğrenci dosyanı açtıramazsın.Neticesinde asker kaçağı sayılacağın için dönüşte gümrükten girer girmez inzibat eşliğinde askerlik şubesi yolu :D