Orijinalini görmek için tıklayınız : Km düşürene hapis cezası
Umarım bir göz dağı olur da daha dürüst ticaret yapar insanlar. Kaynak : Aracın Kilometresini Düşürüp Satmak Ağır Cezalık Suç - onedio.com (http://onedio.com/haber/aracin-kilometresini-dusurup-satmak-agir-cezalik-suc-257245)
free-hifi
24-02-2014, 16:28
kEŞKE Emsal olsa
140 bin km düşürmek nedir ya :D:D:D
sonuçlanan bir durum varmı? isteniyor denmiş haberde..
onn_dear
24-02-2014, 16:56
geç kalınmş olsa da çok güzel yaptıkları yanlarına kar kalmamalı hoş bu yapılırsa içeri girmeyen az sayıda galerici kalır o da ayrı mesele :D :D
S.Özeren
24-02-2014, 17:03
kanun çıkmış gibi niye seviniyorsunuz ki ? adam sadece kimsenin yapmadığı bişeyi yapıp davacı olmuş
Emir_b16a
24-02-2014, 17:06
yurt dışında bu tip uygulamaların zaten ağar cezaları var bide de kontrolü ve cezası olmalı
ayrıca pert araçların kazasız die satılmasına da bi düzenleme yapılmalı
belcikada arkadasım dava etti oyle araç yolda kalınca bilmem kacbin km düsümüşler bakım zamanı gelmedi diye devam etmiş arkadasda normal olarak halbuki ohooo üstünden neler geçmiş .
vay be belcika da da mı yapıyorlar bunu, sırf türk işi sandıydım ):))
eyvah eyvah bende düşürdüm km yi motor yapılırken :D ama zaten 99999da sıfırlıyo kendi :D ki satarkende belirticeğim bi durum bu motor yapıldıktan sonra kaç km olmuş bakmak için yaptım.umarım başım ağrımaz:D
coolvtec
24-02-2014, 19:21
çok iyi olmuş....
mert_can 41
24-02-2014, 19:28
vay be belcika da da mı yapıyorlar bunu, sırf türk işi sandıydım ):))
https://www.youtube.com/watch?v=2izJyoV8Rds
ne yazıkki her yerde varlar buda başka bir örnek
Çok ıyı olur yürülüğe girerse
para cezasına çevrilmesi muhtemel, en azından cezasız kalmamış oluyor.
Insallah bir an once bu sekil de bi kanun cikar. 2009 da 230.000 de sattigimiz 97 model passat simdi 190.000 de tekrar satilik.
firat_07
24-02-2014, 19:59
daha öncede konusu vardı sonuçlanan bi dava yok ve sonuçlananlardada bişey çıkmamış
kilometreyi kimin düşürdüğünü nerden bulacaklar ? 90 model bmw mercedeslerin kmlerini türkiyeden transit geçen turistler bile düşürüyor saati oynanmamış araba kalmadı herkesin eli km telinde nereden bilecekler kime cezayı kesecekler, uygulama cok güzel ama uygulanması zor
geç kalınmış olay..
bugun sanayıde televızyonlar röportaj yapıyorlardı.
eyvah eyvah bende düşürdüm km yi motor yapılırken :D ama zaten 99999da sıfırlıyo kendi :D ki satarkende belirticeğim bi durum bu motor yapıldıktan sonra kaç km olmuş bakmak için yaptım.umarım başım ağrımaz:D
alıcı durumu bilirse birşey olmaz :)
evolution_9
24-02-2014, 20:10
380 binde sattığım arabayı 1 hafta sonra ilanda 125bin km de gördüm dünyanon lafını saydım adama. herkesim başına gelebilir çok iyi bi karar olmuş tuvturk un km uygulamasında çok iyi oldu.işallah iyice artar bu işin cezası
HondatugraL
24-02-2014, 20:19
140 bin nedir ya :D :D
o iş fısss olur kımı nerden bulabılceklerkı keske yururluge gırse...
Ali Burak Şık
24-02-2014, 21:50
Yururluge girsin de al satcilarin sayisi azalsin :D
kutaskullar
24-02-2014, 22:03
Bi abim arabasının kilometresini satmadan önce 200.000 kilometre geri çekmişti 23.000 de olarak gözüküyordu...
"Bi araba alsan 50.000de olduğunu varsayarak ama sonradan 150.000 de olduğunu öğrensen ne hissedersin" dedim gidip geri arttırmıştı, tabiki hiç bi şekilde yapılmamalı cezası güzel olmuş
araç alırken ve satarken noterde satısda km belırtınkı basınız ağrımasın gerıye yonelık araştırma olduğunda kendınızi aklayın.
Hapis biraz ağır ama mesela aracın rayiç bedelinin %x oranında vergi cezası getirilebilir. X en az 50 60 olmalı tabi:)
Bir yandan bizim insanımızda hak ediyor. Saxo aldım zamanında 176k km. O bile şüpheli:D İçi ahır ahır:) Neyse ben komple adam ettim vs derken direksiyon freze dağıldı. Çıkma simit aldım Harun abiden. Simit o kadar iyiydiki kimse araba 176k km olduğuna inanmadı. Kadran değişti diyen bile oldu:D Baktım olacak gibi değil 116k km yaptım 3 günde sattım:D :D :D Gerçi verdiğim paraya 1B km olsa gene alınırdı. :)
Zorla isteyende var malesef memleketimde.