PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hasar Sorgulama Ne Derece Gerçekçi?

ghibli06
27-02-2014, 19:29
arkadaşlar, özellikle yetkili serviste yaptırılan hasar tamirlerinde inanılmaz şişirme rakam çıkıyor... mesela en son satmaya karar verdiğimiz e90 3.20d nin 28bin TL hasarı çıktı :eek: 3 parçasını boyatmıştı bizimkiler borusanda bir de anahtarın yedeği kaybolduğu için o tedarik edilmişti... sonra etrafımda bu tarz hasarlar olduğunda yetkili servis takıntısıyla Borusana götüren arkadaşlarımın araçlarını sorgulattık, tek hasar, ön çamurluk boyama 8.000 tl...

yazık günah bu tarz hasarlarda hem sigorta şirketine giydiriyorlar hem de sorgulamada araç sanki pert olmuş imajı yayılıyor, bence hasar rakamı ile beraber neler olduğu da sorgulanabilmeli madem böyle bir sistem oluşturuluyor, anahtar kaybolmuş kaskodan alınmış 1800 tl hasar görünüyor :p hadi çok önemli değil en kötü satmaz kullanırız ama, bazı peşinde olduğum araçları hasarları fazla görünüyor diye almamıştım, şimdi acaba diyorum :)

onursumer
27-02-2014, 19:42
Evet benim 18bine aldigim picantonun 6000tl lik iki hasari gozukuyor ama ne oldugu mechul karsi tarafidami yazmislar suclu diye cozemedim arabada okdr para tutabilicek parca yok zaten :D

Kontrol ettirip birsey bulamiyinca aldim ben gozuken hasara ragmen

ghibli06
27-02-2014, 19:46
Evet benim 18bine aldigim picantonun 6000tl lik iki hasari gozukuyor ama ne oldugu mechul karsi tarafidami yazmislar suclu diye cozemedim arabada okdr para tutabilicek parca yok zaten :D

Kontrol ettirip birsey bulamiyinca aldim ben gozuken hasara ragmen

evet sadece adet ve karşısında bedeli, salaklık bizde, atıyoruz imzayı veriyoruz vekaleti para direk onlara yatıyor görmüyoruz ya da önemsemiyoruz bakmıyoruz bile ne yazdığına... çok mu zor acaba 'ön çamurluk boya-kaporta-8.000 tl' demek? şimdi gel anlat adama 8.000 tl yi...

Burak Kasim
27-02-2014, 19:50
Eger bir tanidiginiz warsa, araca serviste ne kadar para harcanmis ogrenebilirsiniz.

Yane sadece tramere guvenmekte yetmiyor.

Ben tramerde gozukmeyip, 25K'lik kazasi olan arac gordum, serviste kaydi war tramerde yok malesef.

Ondan cift tarafli arastirilmasi kanisindayim.

ege_c
27-02-2014, 19:53
http://i.hizliresim.com/x0A68B.jpg (http://hizliresim.com/x0A68B)

Arkadaşın Megane 3'üne resmi araç dokundurdu.Hatıra fotoğrafı çektirmiştik :) Hasar sadece yere düşen o ufacık parça, tamponun görünen kısmı çatladı,başka hiçbirşey yok.Yapıştırılabilirdi belki ama estetiği bozmamak açısından değiştirildi.Tramerde sonucu ÇARPMA:4000TL !! Şimdi satarken gel de izah et alıcı tarafa.. Bunun bir çözümü olmalı.

fkocak
27-02-2014, 19:53
konu sahibinden özür dileyerek bende şunu soruyum;
km düşürme olayını anlamak için tüv den muayene km lerini sorgulayabilir miyiz veya başka bir yolu var mıdır

ghibli06
27-02-2014, 19:56
ilk sahibi olduğumuz araca 3 parça boya +1 anahtar değişimine toplam 28bin TL hasar çıktığını ben şahsen kimseye anlatamam bu durumda... bu işin gerçekten bir çözümü olmalı, madem böyle bir sistem yapıyorsun o zaman detaylarını da vereceksin...

mkerim
27-02-2014, 19:58
Kosifler otoda motosikletime 7000 euro hasar çıkartmışlardı. eksper aradı. şaşkın vaziyette hani bir şeyi yoktu demiştiniz diye. eksper kendisi israr etti kosiflere götürün diye. bende götürdüm sesimi çıkartmadım. motosiklete durduğu yerde zibidiler yaslanınca motosiklet yan tarafına devriliyor. alarmı çalınca panikle motosikleti eski haline getirirken vizör kırılıyor. tüm hasar bu. fakat kosifler diferansiyelde gördüğü çizik üzerine bir sürü masraf çıkartmış. eksperde şaşkın. bende vizörün parasını ödeyin başka bir şey istemem diyince adam iyice şaşırdı. hatta kosiflerden değil başka yerde daha ucuza orijinal var oradan alalım 200 euro ya her şey eskiye döner demiştim.
aradaki rakkam nerelere gidiyor acaba???

Kadyr
27-02-2014, 20:05
Ya serviste yaptirmicaz yada disarda paranla yaptiricaksin ufak seyleri.bende muzdarip oldum tampon boyatma ve on panel degisimine 2bin tl giydirmislerdi.acayip kazikliyolar

onursumer
27-02-2014, 20:05
evet sadece adet ve karşısında bedeli, salaklık bizde, atıyoruz imzayı veriyoruz vekaleti para direk onlara yatıyor görmüyoruz ya da önemsemiyoruz bakmıyoruz bile ne yazdığına... çok mu zor acaba 'ön çamurluk boya-kaporta-8.000 tl' demek? şimdi gel anlat adama 8.000 tl yi...

Birde bedel yazmayanlar var ben getzle gecen sene cukura dustum travens fln on takim sifirlandi

Bedel yazmiyor hasar diye kayit var sadece

En dogrusu servisten kontrol ettirmek

ontheair
27-02-2014, 20:09
2007 4. ayda sıfır km olarak aldığım otomobil 2007 aralık ayında pert olmuş gözüküyordu. Bir türlü güvenemiyorum bu sisteme.

Muayeneden km sorgusuna gelince. Bunu halletmek çok kolay. Bir önceki km ye göremantıklı seviyelerde km düşüren birinden şüphe eder misiniz?

CasabLanca
27-02-2014, 20:09
bu tramer mevzusu yüzünden millet çok takıntılı oldu
artık millet hasarı tramere işleyecek diye kasko yerine cebinden yaptırıyor, en son raddeye geldiğinde araba pert olursa kaskoyu kullanıyor

ghibli06
27-02-2014, 20:10
Birde bedel yazmayanlar var ben getzle gecen sene cukura dustum travens fln on takim sifirlandi

Bedel yazmiyor hasar diye kayit var sadece

En dogrusu servisten kontrol ettirmek

içeriden çok yetkili tanıdık yoksa Doğuş ve Borusan kesinlikle servis kayıt bilgilerini vermiyor artık maalesef...

volkan_gs
27-02-2014, 20:10
Arkadaşın Megane 3'üne resmi araç dokundurdu.Hatıra fotoğrafı çektirmiştik :) Hasar sadece yere düşen o ufacık parça, tamponun görünen kısmı çatladı,başka hiçbirşey yok.Yapıştırılabilirdi belki ama estetiği bozmamak açısından değiştirildi.Tramerde sonucu ÇARPMA:4000TL !! Şimdi satarken gel de izah et alıcı tarafa.. Bunun bir çözümü olmalı.

Aynen öyle, ben de en ufak çizikte servise götüyorum dayanamıyorum ama direk değiştiriyorlar çamurluğu 1500-2000 sadece sol ön çamurluk.

ondertopcu
27-02-2014, 20:15
Piyasa çok kötü bir hal aldı. Servislerde ne kadar güvenilir, kilometre düşürmeden tutun neler neler var

Caglar
27-02-2014, 20:15
Aldığım araçta 15bin tl hasar gözüküyordu.Şase no ile servise gittim 3 parça değişmiş onun fiyatıymış umursamadım aldım

evolution_9
27-02-2014, 20:16
eski evo 9 umu aldığımda 3500tl hasar kaydı gözüküyordu aracımda hiç boya yoktu bende onu çözememiştim:)

secomeco
27-02-2014, 20:17
Servisler sigortadan para alacağız diyemidir,arada birileri sakal alacak diyemidir nedir bilinmez ama,nasılsa aracım kaskolu,servise bırakırım yaparlar,gider alırım uğraşmam diyoruz.Sonra bir bakıyorsun 150 TL'ye boyanan çamurluk 2500TL tramere geçiyor.Anlamak mümkün değil.Sonra en ufak hasar kaydında millet kıllanıyor.Hasar kaydı olması pert diye anlaşılıyor.2 çamurluk 1 kaput boyatsan 12000TL tramer yazarlar.Aracın nereye kadar girdiği belirsiz.Kafa komple mi kopmuş,sadece çizik mi ayırt edilemiyor.Araca yapılan işlemlerin detayını bilmek gerekir.Kasko sistemi zahmetsiz belki,mağduriyetleri karşılıyor ama eksikler var.

volkan_gs
27-02-2014, 20:25
İşte hasarlı halin fotoğrafı olması şart, satarken kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Ben yaptırmadan önce çekiyorum kafam rahat servis insafsızça geçiriyor kasko ödeyecek diye çünkü.

Aktaş61
27-02-2014, 20:30
sanayide 1000 liraya yapılacak işlemi daha düzgün olsun vs. diye servise bırakıyoruz 4000 lira tramer. aracım şuan satılık talip olanlara sürtme fotolarını gösteriyorum "he bişe yokmuş" diyolar ama "sorgulatınca nası bu kdar hasar gözüküyo" diyorlar milleti inandıramıosun da serviste kayıtları herşeyi var desende anlamıolar. bide hasarin miktarı gözükmemesi de kötü bi durum şüpheli yaklaşıyor insanlar

Safran
27-02-2014, 20:36
servisin yaptığı sigortadan para koparmak başka bişi değil allah bilir değişmedikleri parçayı değişti gösteren bile vardır

mehmetRS
27-02-2014, 20:40
eski model bir bmw 520'im vardı, 90 yada 91 olması lazım.. tavanı boya yanığından artık enkaz yeri gibi duruyordu, arabayı tavan dahil boyatmaya karar verdim ve kaportacıdayken fotografını cektim, hatta adamlar ilk zımparayı vururlarken tavana videoyada aldım :D sonuc olarak satarken adama gösterdiğimde bunları, adam bana dediki, nerden bileyim bir kazadan önceki işlem olmadıgını? iki ay içerisinde önce tavan dahil boyatıp, sonra bir kaza daha yapıp tavan dahil boyatabildiysem, yetenekli bir adamımdır, benim arabamı almalısınız bu yüzden dedim :) almadı gitti herneyse :D hasarı olmayan aracın bile boyasını kanıtlamak için ne şekillere girer duruma düştük.. servis mağdurlarının, şişirme fiyat mağdurlarının allah yardımcısı olsun gerçekten.. sahibine inanmadığım ama 10-15bin lira kaydı olan bir iki düzgün arabada belki ben kaçırmışımdır diyebilirim :)

Oznsrl
27-02-2014, 21:07
Normalde servise gelip hasara bakan experin amacı masrafı olabildiğince düşük tutmaktır sonuçta o para sigorta şirketinden çıkıyor tabi bunu kötüye kullananlar illaki vardır bilerek yüksek masraf yazıp komisyon ıvırzıvır alanlar olabilir. ama bi çamurluğa 8 bin tl nasıl öder bi sigorta çok garip. bmw de heralde boyaya başladıktan kuruyuncaya kadar işçilik yazıyolar yada fırınları doğalgazla değil uçak benziniyle falan çalışıyor :D

ghibli06
27-02-2014, 21:12
Normalde servise gelip hasara bakan experin amacı masrafı olabildiğince düşük tutmaktır sonuçta o para sigorta şirketinden çıkıyor tabi bunu kötüye kullananlar illaki vardır bilerek yüksek masraf yazıp komisyon ıvırzıvır alanlar olabilir. ama bi çamurluğa 8 bin tl nasıl öder bi sigorta çok garip. bmw de heralde boyaya başladıktan kuruyuncaya kadar işçilik yazıyolar yada fırınları doğalgazla değil uçak benziniyle falan çalışıyor :D

kasko sahibinin aracını ana bayiide yaptırma hakkı var, kasko bunu engelleyemiyor... onların masrafları da işte bu şekilde boru gibi çıkıyor!

Enes-x
27-02-2014, 21:22
Servis sigortayı soysun yasal olarak , astronomik primleri vatandaş ödesin.

Özel serviste 500 lira fazla yazsalar hasarı 1 hafta inceleme bilirkişi bekler experle münakaşa edersin.yetkili servis 4-5 katı yazınca neden sigortalar gık diyemiyor.Rant sağlıyor herkes birbirinden başka açıklaması olamaz.

Sert@ç
27-02-2014, 21:22
2 ocak gunu yaptigim kaza
Toplam hasar resimdeki kadar bide on iki hava yastigi acik
54bin lira tamir ucreti cikinca pert oldu
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/SertacSaka/5fb3a45e6014b5931b4dab460ff2fb06_zps377964cc.jpg
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/SertacSaka/1509e9504db8f9ce0254f448eae486b2_zpsb9c4aa0d.jpg

Frid
27-02-2014, 21:24
ee sonrada kasko ve sigorta fiyatları neden yükseldi diyoruz, servislerin bu geçirmasyonları yüzünden.

Oznsrl
27-02-2014, 21:46
kasko sahibinin aracını ana bayiide yaptırma hakkı var, kasko bunu engelleyemiyor... onların masrafları da işte bu şekilde boru gibi çıkıyor!

Yok o manada demedim zaten sigorta şirketi demiyor mu servise bi çamurluk boyamak nasıl 8 bin tl tutar gibisinden

levent
27-02-2014, 21:49
anahtar normal, toyota'da bile ki bmw ye göre ucuzdur servisi yeni anahtar yaptırmak 1000 tl civarına mal oluyor.

Merthan
27-02-2014, 21:54
2 ocak gunu yaptigim kaza
Toplam hasar resimdeki kadar bide on iki hava yastigi acik
54bin lira tamir ucreti cikinca pert oldu
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/SertacSaka/5fb3a45e6014b5931b4dab460ff2fb06_zps377964cc.jpg
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/SertacSaka/1509e9504db8f9ce0254f448eae486b2_zpsb9c4aa0d.jpg
Bu nasıl pert olmuş ya. 54 bin liralık ne varmış bunda hayret yani.
Biz aynı şekilde kaza yaptık aynı arabayla ön airbag açılmasına rağmen 22.000 hasar çıktı kasko yaptırdı ama sonuçta girdi bi tarafımıza.

Sert@ç
27-02-2014, 22:16
Bu nasıl pert olmuş ya. 54 bin liralık ne varmış bunda hayret yani.
Biz aynı şekilde kaza yaptık aynı arabayla ön airbag açılmasına rağmen 22.000 hasar çıktı kasko yaptırdı ama sonuçta girdi bi tarafımıza.

Bu arada 54bin lira yanlis hatirlamiyorsam kdv haric

Pert konusunda araca ve ekspere bagli hersey
Misal onceki pert olan leonum
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/121937-20-tfsi-proje-araci.html

tylan
27-02-2014, 22:27
Bazen kazaya sebep verdiginiz de karsi tarafin masrafi da size yazilabiliyor.bu benim basima e46 da gelmisti plaka da 6600 tl hasar kaydi cikiyor araba da boya yok. Almadan once iki tane ustaya gösterdim.arac tertemiz nerden çıkıyor bu hasar kayidi derken sigortaci bir tanidik vasitasiyla ogrendim ki benden onceki sahibi kazaya sebebiyet vermis karsi tarafin masrafini eski sahibinin sigorta sirketi odemis.

Berkan
27-02-2014, 22:36
çok babamın aracın kapıda bir denyo arac sahibi kapısını esek gibi actıgı icin bizim kapının üstüne olusan gocugu babam borusanda yaptırdı yumruk kadar bişeydi lokal boya 2000 tl gibi bişey aldılar(kasko) demin sorgulattım hasar bulunmamaktadır diyo

Muharrem C.80
27-02-2014, 23:05
Hem yetkili servis geçmişi olan, hemde şuan assistance bir firmada hasar yetkilisi olarak çalışan biri olarak servislerin geçirgenliği konusunda bihayli bilgi sahibiyim. Yetkili servislerin standard bir fiyat politikası vardır, her yapılan iş üzerinde geçen saniye paradır, markasına ve servisin kapasitesine görede meblağ baya yüksek olabiliyor örneğin standart sökme takma işçilik saati x markasında 80tl iken y markasında 350 tl olabiliyor. Parça düzeltme olayı iyi markalarda pek görülmüyor. Direk değişiyorlar. Kullanıcı kitlesi pimpirikli olabiliyor riske gerek duymuyorlar buda firmanın işine geliyor haliyle. Piyasadaki pasta payı az olan sigorta firmaları düzeltme konusuna daha ılımlı bakıyorlar ve anlaşmalı özel servislerine yönlendiriyorlar ki şuan onlarca servisim var işçiliği kusursuz olanda var ite kaka iş bitirende. Ancak yazılan hasar kayıtlarıda bu ölçüde değişebiliyıor. Experleri ki genelde sorunlu acayip adamlar oluyor nerden ne kessekte düşürsek fikri oluyor hep. Herzaman iyi bişey değil anlayacağınız. Olay tamamen sigorta firmasında bitiyor diyebilirim. büyük firmaların experleri nüfuzludur hangi özel servise giderse gitsin idareten iş yaptırtmaz o konularda halk biraz ön yargılı özel servislerin ikame parça kullanması olayı var, bu konuyuda poliçe yaptırırken kloz olarak ekletilmeli orjinal parça kullanılacağına dair. Eklendiği takdirde, aksi bir durumda canına okursunuz firmanın. Özel servislerin işçilikleri oldukça uygundur. Sırf bu yönden hasar kaydınız yarı yarıya fark eder. Yetkili servislerin basit bir yağ değişiminde bile %200 kar ettiğini göz önüne alırsanız hasarda da durumun pek farklı olmayacağı aşikar :)

Risendark
28-02-2014, 00:34
valla bu tramer gerçekten saçma hele km işine hiç güven olmaz adam son muayneye atıyorum 100k kmde girmiştir sonra araç kontak kapatmayıp sürekli km yapmıştır farzı misal araba oldu 200 k km adam bunu muayneden önce geriye çeker 120 125k km'ye oldu sana araba 125k km. arabayada temiz binildiyse kim anlayacak ??? sonra hasara gelince dediğiniz çok doğru servis 200 tl lik işi 800 tl ye yaptığı için tramer kabarık gözüküyor buda satarken sıkıntı oluyor haliyle maalesef en azından dediğiniz gibi tutarın yanına sebep yazılsa güzel olur.

SercanTurkoz
28-02-2014, 01:02
yan saniyi 75 lira orj 350 400 tl arası olan bi corsa D sol komp. dikiz aynasını sıradan bi kaportacı 750 lira ya değiştirdi kaskodan.
Keşke dedik ama iş işten geçmişti..

Servis kim bilir napaardı acaba..

Eyüp
28-02-2014, 01:06
Bir yakınımın e serisi aracının arka tamponu değişti kaskodan sorgulamada 7000lira çıkıyor...

Bana çok gelmişti...demek herkesin durumu aynıymış..

kasırqa
28-02-2014, 01:10
SBM - Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (http://www.sbm.org.tr/?p=application&objectId=22)

arkadaşlar ben bu linkten sorgulatıyorum exper raporu, değişen parçalar, yapılan işçilik kalem kalem çıkıyor. Aynı linkten Kaza tespit tutanağını da görebiliyosunuz. Kaza nasıl olmuş, ifadeler vs.
Örneğin ben Corsayı bi hasar görünüyodu o da buymuş :)
http://i57.tinypic.com/2gubpg8.png

STP
28-02-2014, 01:24
eski evo 9 umu aldığımda 3500tl hasar kaydı gözüküyordu aracımda hiç boya yoktu bende onu çözememiştim:)

hasar sadece boya ıle alakalımı oluyor :)

ACTPK
28-02-2014, 07:06
E90 aracımda 10 bin lira hasar kaydı vardı değişen fardı. Çamurluk ve kaput ucundan hafif ezilmişti. Tabii ki BORUsan :D satana kadar illallah etmiştim.

Berkan
28-02-2014, 07:52
ovv verdigniz linkten baktımda 16.897 liralık hasarım varmıs pert olan aracımda

airbagler patlamadı arka tampon yok gerçi pert olcagı baya belli gibiydi istiyodumda

sol taraftan dokunmama ragmen cizik bile yoktu sol far sinyal camurluk sinyaline kadar degisim yazmıs

https://pbs.twimg.com/media/A7PyNMBCMAArBjj.jpg