Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rsi alınır mı?
lowfamilia
03-03-2014, 22:03
Arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim forumda yeniyim.
10000 Tl'ye kadar bütçem var ama genede 8000-9000 tl civarı clio rsi düşünüyorum. Yavaş yavaş neler yapılabilir araç zevkli hale gelebilecek araç mı. Buraya üye olmadan önce bir kaç forumda okumuştum eksoz, filtre, chip ile canlanıyormuş. Birde bir kaç forumda duydum laguna 2.0 8v eksantiki uyuyormuş ve dereceli eksantrik kadar olmasada belli bir güç artışı yakalanıyormuş bu doğrumu bilen arkadaş varsa. Birde turbo maliyeti ne kadarı bulur, zevkli olur mu, veya diğer altarnatifler varmı. diceksiniz ki maliyetli olur swap yap değişik birşeyler olsun gibisinden amacım kısa vadede tatmin edici uzun vadede güçlü bir araç yaratmak. belki bazı arkadaşlara saçma gelebilir ama benimde tecrübem olsun istiyorsum bu konularda yüksek paralar ayıramasamda belli bir bütçe ile yapmak istiyorum. :)
Derseniz ki 9000-10000 civarı daha zevkli canlı araç önerebileceğiniz araçlar varmı.tüm önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum. bazıları dicek ki 13-15 tl ver 106 gti falan al diye belki 9000 tlyi bile ilk başlangıçta zor bulma ihtimalim var.şimdiden tüm forumdaki arkadaşlara teşekkürler. :) :)
GökhanAkdeniz
03-03-2014, 22:38
Dostum o paralara eco motor bi corsa gsi bak bence daha sorunsuz daha kolay verin alabileceğin bir seçim olur
lowfamilia
03-03-2014, 22:46
Dostum o paralara eco motor bi corsa gsi bak bence daha sorunsuz daha kolay verin alabileceğin bir seçim olur
onlarada baktım ama şekil olarak biraz daha kötü. ama mesela ne kadar harcanıp ne kadar güçler alınabilir o araçtan.
BEEPower
04-03-2014, 01:29
Valla kardesim ilanda olmayan tam istedigin gibi cicek bir rsi var elimde..
beepower daki clio rsi gerçekten güzel. bence konusun :)
lowfamilia
07-03-2014, 03:38
Valla kardesim ilanda olmayan tam istedigin gibi cicek bir rsi var elimde..
dediğim gibi benim aradığım fiyat 9000-9500 tlye kadar. senin araç çiçek gibi dediğine göre temizlerinin fiyatı 11000 civarı oda bana gelmez gibi :)
Risendark
07-03-2014, 03:45
9.000 le 9.500 tl'ye alınacak RSİ hadi daha fazla masraf çıkartırsa napacaksın dostum. bence kendini biraz sıkıştır ama düzgün arabayı al ki başın ağrımasın.Her iki tarafıda tanımıyorum ne seni ne de araç sahibini ama tavsiye edilen BEEPower nickli abimizin araçla arayı bulursanız düşünmeden al sıkıntısız bin dışardan alacağın arabanın ne olduğu bilinmez. bu benim fikrim tabi yanlış anlama :)
herkez söyler parası az olsn toplarım sonra para bulunca deme kardeşim, ararken bile temizlere bak imkan yetmiyosada bence alma keyiften çok zulüm olur sonra.
kolay gelsin
zazy yazmış gerekeni en net şekilde,
ha illa araç ihtiyacım var gündelik binebileceğim diyorsan tipo, uno falan bak hem kolay satarsın hem masraf çıkarsa bile uygun bütçe ile çözüme ulaşırsın derim ki italyanlar keyiflidir :)
clio rsi ile en çok uğraşan kişi bugüne kadar mancolog nickli doğukan manço'dur sanırım TR de.
bir de minikler aynısının 2.0 hacimli olan laguna ile uğraşmışlardı güçlendirme olarak..
Burak E.
07-03-2014, 22:30
9000-9500 olan rsi pek temız olucagını sanmıyorum sorun elbette cıkartıcaktır.
corsa gsı bakmanı öneririm hem guvenlıklı bende daha az sorunsuz ama o fıyatlarada bulman zor olur temız corsa gsı 10.500-11 gıbı temız rsı alabilirsin daha mantıklı olabilir
ucuz diye sıkıntılı olanı alırsın. biyer patlar araçtan soğursun. kardeşm 1 fazla ver temz al
Temizini yakalarsan çok zevkle kullanırsın. Parça ucuz ve kolay bulunuyor. Rsi'a özgü parçaları pahalı. Yağ saaati veya kapı gibi parçalar.
Laguna egzantrik meselesi doğru. Chip filtre egzoz ile iyice eğlenceli hale gelebilir ama 8V motorun nefesi kısa oluyor malesef. Belirli bir hızdan sonra 16V arabalar yanından geçip gidebilir (gti, vts gibi arabalar)
Corsa gsi'ada bindim, clio rsi'ada. Kullanım hissiyatı ve zevki konusunda rsi daha iyi.
205gti al o fiyata çok temiz bulunur gibi
lowfamilia
08-03-2014, 01:02
herkez söyler parası az olsn toplarım sonra para bulunca deme kardeşim, ararken bile temizlere bak imkan yetmiyosada bence alma keyiften çok zulüm olur sonra.
kolay gelsin
zazy yazmış gerekeni en net şekilde,
ha illa araç ihtiyacım var gündelik binebileceğim diyorsan tipo, uno falan bak hem kolay satarsın hem masraf çıkarsa bile uygun bütçe ile çözüme ulaşırsın derim ki italyanlar keyiflidir :)
clio rsi ile en çok uğraşan kişi bugüne kadar mancolog nickli doğukan manço'dur sanırım TR de.
bir de minikler aynısının 2.0 hacimli olan laguna ile uğraşmışlardı güçlendirme olarak..
ucuz diye sıkıntılı olanı alırsın. biyer patlar araçtan soğursun. kardeşm 1 fazla ver temz al
haklısınız ucuz olması kötü olabilir ama işte bütçem yok siz dediğiniz gibi 1-2 fazla ver derseniz benim araç alma işim haziran temmuza sarkabilir.
205gti al o fiyata çok temiz bulunur gibi
görüntü olarak hoşuma pek gitmedi. rsi gene bi görüntü olarak doyurucu.
lowfamilia
08-03-2014, 01:14
Temizini yakalarsan çok zevkle kullanırsın. Parça ucuz ve kolay bulunuyor. Rsi'a özgü parçaları pahalı. Yağ saaati veya kapı gibi parçalar.
Laguna egzantrik meselesi doğru. Chip filtre egzoz ile iyice eğlenceli hale gelebilir ama 8V motorun nefesi kısa oluyor malesef. Belirli bir hızdan sonra 16V arabalar yanından geçip gidebilir (gti, vts gibi arabalar)
Corsa gsi'ada bindim, clio rsi'ada. Kullanım hissiyatı ve zevki konusunda rsi daha iyi.
8v konusunda haklısın ama laguna egzantrik, chip, egsoz, filtre, port polish düşünüyordum öncelikli olarak. youtube'da rastladım turbo uygulanan rsi'da var çok turbo düşünmüştüm belki uzun vade de.
Ama çoğu kişide gsi al diyo. bi markanın emme manifoltu, dereceli, chip, eksoz ile ciddi güçler alınıp sağlam yürüyen bi araç çıkıyormuş ortaya. genede aklımda clio rsi var.
8 9 bine temiz ,hızlı kaçan bi arabamı zor gibi,,bunun konusu baya tartışılmıştı,,hatta konuyu açan arkadaş 12 13 binlerden bahsediyodu,inşallah temiz sorunsuz bi araba bulursun,,,
haklısınız ucuz olması kötü olabilir ama işte bütçem yok siz dediğiniz gibi 1-2 fazla ver derseniz benim araç alma işim haziran temmuza sarkabilir.
görüntü olarak hoşuma pek gitmedi. rsi gene bi görüntü olarak doyurucu.
ben ettim sen etme kardeşim imkanın warsa bekleyince bütçen artçaksa bence bekle. Temizi bulmadan alma zulüm olur
8v konusunda haklısın ama laguna egzantrik, chip, egsoz, filtre, port polish düşünüyordum öncelikli olarak. youtube'da rastladım turbo uygulanan rsi'da var çok turbo düşünmüştüm belki uzun vade de.
Ama çoğu kişide gsi al diyo. bi markanın emme manifoltu, dereceli, chip, eksoz ile ciddi güçler alınıp sağlam yürüyen bi araç çıkıyormuş ortaya. genede aklımda clio rsi var.
Gsi dan daha fazla güç alırsın rsi'a göre. daha verimli bir motor. Tercih meselesi. Ben Fransız arabalarını daha çok seviyorum.
lowfamilia
08-03-2014, 01:45
8 9 bine temiz ,hızlı kaçan bi arabamı zor gibi,,bunun konusu baya tartışılmıştı,,hatta konuyu açan arkadaş 12 13 binlerden bahsediyodu,inşallah temiz sorunsuz bi araba bulursun,,,
inşallah bekliyorum araştırıyorum. :)
ben ettim sen etme kardeşim imkanın warsa bekleyince bütçen artçaksa bence bekle. Temizi bulmadan alma zulüm olur
benim şuan tek istediğim komple kendi paramla almak istiyorum arabamı. babamdan maddi destek istemediğimden 9000 tlye araba alıcam. o yüzden yoksa şuan babamdan istesem üstünü 207 rc alırdım zaten. dediğiniz gibi bekliyip üstüne 2-3 bin tl koyup temmuz civarını beklicem artık. tahmini 12-13 tlye magane 2.0 f7r motorlu alabilir miyim?
lowfamilia
08-03-2014, 01:51
Gsi dan daha fazla güç alırsın rsi'a göre. daha verimli bir motor. Tercih meselesi. Ben Fransız arabalarını daha çok seviyorum.
benimde fransız araç takıntım var. bide rsi gsiye göre daha oturacaktı yol tutuşu olarak. laguna egsantrik, chip, düz boru + eksoz, filtre, port polish, ile tahmini kaç hpleri görebilirim. araçta clio williams'a göre daha kısa bi şanzuman var. bide araçta hafifletmeye giderek tahmini 7 ile 8 saniye arasında bi hızlanma hesaplıyorum. tabi doğru olur mu bilmiyorum.
Rsi şanzıman oranları williams şanzıman oranlarından kısa değil williams devir dönüyor rsi'a göre:) Zaten iki ayrı seri şanzıman. Kasa benziyor diye motor şanzıman mukayesine girme aldatır. Kısa şanzıman meselesine gireceksen 1.4 energy motorlu o kasa clio şanzımanı kovala. Baya etkisi olur ama uzunda yakıtı olumsuz etkiler. (80km/h hızda 2500d/d görürsün)
Bahsettiklerinle 125 130 hp arası bir güç yakalarsın diye düşünüyorum. Tabi motor kondisyonuda önemli etken
lowfamilia
09-03-2014, 01:57
Rsi şanzıman oranları williams şanzıman oranlarından kısa değil williams devir dönüyor rsi'a göre:) Zaten iki ayrı seri şanzıman. Kasa benziyor diye motor şanzıman mukayesine girme aldatır. Kısa şanzıman meselesine gireceksen 1.4 energy motorlu o kasa clio şanzımanı kovala. Baya etkisi olur ama uzunda yakıtı olumsuz etkiler. (80km/h hızda 2500d/d görürsün)
Bahsettiklerinle 1325 130 hp arası bir güç yakalarsın diye düşünüyorum. Tabi motor kondisyonuda önemli etken
uzunlarında çok ölmesini istemiyorum. Egsantrik, Düz boru+ eksoz, cai, port polish yaptıktan sonra MS le desteklesek nasıl birşey çıkar ortaya. bide turbo konusunda nasıl bi sonuç alırım onu merak ediyorum. düz hesap mantığından gidersen
109 hp x 1,5 x 0,96 x 0,985 = 154 hp. sonuç çıkıyor. stock motora 0.5 bar basmak ne kadar güvenli olur.
ilbeyyagci
09-03-2014, 08:41
Bi rsi sahibi tanıdığım motor 8v olduğundan ve gücü daha alt devirlerde verdiğinden 106 gti'larla yürüyebildiğini söylemişti.
Bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış.
crazydog
09-03-2014, 10:03
alternatif olarak 205 gti öneririm keyiflede binersin :)
rsi içinse yakın bi arkadaşımda vardı bayağı haşır neşir olmuştuk bayağıda kullandım keyifli bi araç parça sıkıntısı yaşamassın
lowfamilia
09-03-2014, 11:18
alternatif olarak 205 gti öneririm keyiflede binersin :)
rsi içinse yakın bi arkadaşımda vardı bayağı haşır neşir olmuştuk bayağıda kullandım keyifli bi araç parça sıkıntısı yaşamassın
çoğu parçası hele özellikle motor parçaları rahat bulunun bi araç. o yüzden rsi düşünüyorum. :) 205 gti bana eski gibi geliyor rsi ona göre daha modelli bi araçmış gibi görünüyo. :)
Bi rsi sahibi tanıdığım motor 8v olduğundan ve gücü daha alt devirlerde verdiğinden 106 gti'larla yürüyebildiğini söylemişti.
Bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış.
8v olduğu için üst devirlerde güç kaybı yaşasanda güzel bi rsi atmosferik birkaç yüklemeden sonra stock yada eksoz + filtreli 106lara kafa tutabilir diye düşünüyorum bende.
eticet06
09-03-2014, 17:26
rsi konusunda arac önemli çok saglam makinesi vardır bende azçok bilirim eren34 ve dogukan kadar olmasada ence tercihin rsi dan yana olmalı corsa gsı ve rsi kullanmıs bırı olarak ve rsi ın kitabını yazdık kendi çapımızda artık tamirci yüzü görmedik kendimiz çözdük rsi parca konusunda bol ve çok ucuz ufak tefek oynamalarla gti kovalanır herzaman ve frenajı yol tutusu gti bır tık öndedir
uzunlarında çok ölmesini istemiyorum. Egsantrik, Düz boru+ eksoz, cai, port polish yaptıktan sonra MS le desteklesek nasıl birşey çıkar ortaya. bide turbo konusunda nasıl bi sonuç alırım onu merak ediyorum. düz hesap mantığından gidersen
109 hp x 1,5 x 0,96 x 0,985 = 154 hp. sonuç çıkıyor. stock motora 0.5 bar basmak ne kadar güvenli olur.
Stok motora 0.5 basmak bir sıkıntı olmaz diyebilmem için kullanacağın turbonun özelliklerine bakmak lazım. Kibar bir turbo ile 0.4 0.5 sorun olmaz
O kadar para harcayana kadar direk 2.0 swap yap olsun bitsin :)
eticet06
10-03-2014, 09:34
komple swqplık motorda var (: turbo forgetli (: sanzumanlı (:
Araçlar hakkında hiç bilgim yok ama ilanlara bakarken şu rsi çok hoşuma gitti :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-1.8-rsi-kazasiz-emsalsiz-temizlikte-masrafsiz-151369664/detay/)
aykutsafakyaman
10-03-2014, 13:32
Araçlar hakkında hiç bilgim yok ama ilanlara bakarken şu rsi çok hoşuma gitti :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-1.8-rsi-kazasiz-emsalsiz-temizlikte-masrafsiz-151369664/detay/)
Arazi aracı yapsalarmış amma yüksek :)
Arazi aracı yapsalarmış amma yüksek :)
her yerince sticker yapıştırmayıp, o kırmızı çamurluk lastikleri olmasa ve biraz da bassalar güzel olurmuş aslında.
izmitte var bi tane kırmızı sunrooflu o da güzel görünüyor.
aykutsafakyaman
10-03-2014, 20:52
her yerince sticker yapıştırmayıp, o kırmızı çamurluk lastikleri olmasa ve biraz da bassalar güzel olurmuş aslında.
izmitte var bi tane kırmızı sunrooflu o da güzel görünüyor.
Butcem olsa ben o sunroofluya niyetliyim de :)
o bütçelerde farklı bir araç daha.. Binmediğim için bilmiyorum ama nasıldır diye :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-temiz-bakimli-arac-153187325/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-ihtiyactan-acil-satilik-temiz-106-xsi-153628352/detay)
Bu diri gözüküyor
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-106-xsi-100-beygirlik-olan-yanlis-olmasin-152383833/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-takasli-106-151526599/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-fiyat-dustu-acill-140516517/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-temiz-106-141031146/detay)
Birde şunlar var :) Ufak ucuz ama güçlü.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-91-model-sorunsuz-eksiksiz-masrafsiz-153534597/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-sahibinden-satilik-veya-takasli-otoban-faresi-149164159/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-bu-temizlikte-baska-yok-1.3-gti-142980643/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-japon-harikasi-acilllllll-satilik-155634123/detay)
Shadow_Dancer
11-03-2014, 09:22
Ben bi müddet kullandım, o fiyat aralıgında tavsiye ederim eger dirisini bulabilirsiniz.. 8v olnası gerçekten alt devirlerde çok işe yarıyor, ayrıca şanzıman ile motor uyumu çok güzel.. Aynı motor eger yanlış bilmiyorsam R19 Europa'da da kullanılıyor, saglam bi alt yapısı var.. Benim kullandıgım araba bakımsız olmasına ragmen performans açısından fena degildi. Yedek parça sorunu da yok.. koltukları keyiflidir..
yahu alican parca konusunda sıkıntı yaşamazsın demişsin, saatlerce hurdacı dolaştık.
Aracın ecusu süper aptal, arıza kaydı almak filan bela, soğukta çalışırken deli ediyor.
elektronik arızalar çıkarıyor, tamiri zor.
Çok cefası var, bence rsi almayın araca aşık değilseniz. 1.6 opel motorunun parçası zibilyon, sorunsuz
lowfamilia
12-03-2014, 01:39
Stok motora 0.5 basmak bir sıkıntı olmaz diyebilmem için kullanacağın turbonun özelliklerine bakmak lazım. Kibar bir turbo ile 0.4 0.5 sorun olmaz
O kadar para harcayana kadar direk 2.0 swap yap olsun bitsin :)
mesela alternatif motor olarak ne önerirsin max. 5000 tl hadi diyelim 6000 tl maliyete uyacak işletme işlemleri falan dahil :)
aslında motor kaputunun altına sığarmı bilmem ama mesela laguna 3.0 v6 çok çılgın bi fikir sahibinden de gördüm bi tane satılık 3.0 v6 motor. 210 hp stock güç ile aracında aracın 3.0 motorun ağırlığı ile birde hafifletilmeye gidildiğini düşünürsek 950 kg diyelim ağırlık güç oranı 4.5 kg/hp lerde oluyor baya çılgın bi proje olur aslında. asıl sıkıntı laguna 3.0 v6'nın clio 1.8 rsi motor kaputunun altına nasıl gireceği. :D
lowfamilia
12-03-2014, 01:54
yahu alican parca konusunda sıkıntı yaşamazsın demişsin, saatlerce hurdacı dolaştık.
Aracın ecusu süper aptal, arıza kaydı almak filan bela, soğukta çalışırken deli ediyor.
elektronik arızalar çıkarıyor, tamiri zor.
Çok cefası var, bence rsi almayın araca aşık değilseniz. 1.6 opel motorunun parçası zibilyon, sorunsuz
sürekli araştırma içindeyim corsa 1.6 gsi motorları emme+eksoz+filtre+8200 chip ile çok ciddi güçler alınmış. işte asıl konu corsanın yol tutuşu konusunda çok tedirginim. teker izi arası çok dar kalıyor sanki virajlarda devrilicekmiş hissi veriyor. yüklenilmesi basit bi araç ama o kadar hp'yi kullanırken güven verebilecek bir araba değil gibi geliyor bana.
mantzel box emme(replica) veya custom emme+orta spor susturuculu(torkuda öldürmeden)+son susturucu+cai+egzantrik son olarakta chip yapıp hafifletmeye gitsek tahminlerim eksozlu filtreli vtilara kafa tutar gibi tahmin ediyorum. (uzun vadede belli aralıklarla yapmayı düşünüyorum)
asıl kafama takılan nokta hadi düzde kafa tuttu peki virajlar ve yüksek süratlarda araç altındaki hava sürtünmedi asıl korkum. sonuçta 970 kglık bir arabadan bahsediyoruz. coilover + offsetli jant veya flaşlarla teker izi mesefasi arttırılabilir.
işte asıl kafama takılan clio rsi yada corsa gsi ya bu masrafı yaptıktan sonra pişman olurmuyum. :soru:
mesela alternatif motor olarak ne önerirsin max. 5000 tl hadi diyelim 6000 tl maliyete uyacak işletme işlemleri falan dahil :)
aslında motor kaputunun altına sığarmı bilmem ama mesela laguna 3.0 v6 çok çılgın bi fikir sahibinden de gördüm bi tane satılık 3.0 v6 motor. 210 hp stock güç ile aracında aracın 3.0 motorun ağırlığı ile birde hafifletilmeye gidildiğini düşünürsek 950 kg diyelim ağırlık güç oranı 4.5 kg/hp lerde oluyor baya çılgın bi proje olur aslında. asıl sıkıntı laguna 3.0 v6'nın clio 1.8 rsi motor kaputunun altına nasıl gireceği. :D
O motoru unut diyebilirim :)
Rsi kupaya sığacak motorlar (perf. alınabilecek motorlar)
F7P
F7R
F4R
Yani Megane Coupe 2.0, clio Rs, yada 1.8 F7P (Tr'de bulman zaten imkansıza yakın)
F4R motorların çeşitli uzantıları var. Lagunalardada F4R var Megane Coupe ph2lerdede Clio Rs'lerdede, uzantı ile birlikte hangi aracın motoru olduğu gücü yakıt sistemi, egzantrikler kapak vs vs değişiyor.
Bütçe olarak 10 lira temiz gider düşüncesindeyim
lowfamilia
12-03-2014, 19:08
O motoru unut diyebilirim :)
Rsi kupaya sığacak motorlar (perf. alınabilecek motorlar)
F7P
F7R
F4R
Yani Megane Coupe 2.0, clio Rs, yada 1.8 F7P (Tr'de bulman zaten imkansıza yakın)
F4R motorların çeşitli uzantıları var. Lagunalardada F4R var Megane Coupe ph2lerdede Clio Rs'lerdede, uzantı ile birlikte hangi aracın motoru olduğu gücü yakıt sistemi, egzantrikler kapak vs vs değişiyor.
Bütçe olarak 10 lira temiz gider düşüncesindeyim
F7P yada F7R düşünüyorum ama uygun olur diye F7R uygun olur. 155 Hp yeterli olur sonuçta ama işte bütçe meselesi. :(