PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç kapsülü artık Türkiye'de

BuRaK_eFe
04-03-2014, 23:50
Gmg garage çoğu kişinin arayıp bulamadığı ürünü getirmişler

fiyat olarak boyutlara göre 500 ile 750 dolar arasıymış

L85rWXPWlKk

link: Car capsule '' Porsche Rt 12 '' - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=L85rWXPWlKk)

https://www.facebook.com/photo.php?v=841440862539556

Vtec
04-03-2014, 23:50
"500 ile 750 dolar arasında hacımlerıne gore degısıyor fıyatları" yazmışlar.

BuRaK_eFe
04-03-2014, 23:51
sonradan gördüm bende düzelttim hemen

Can's
04-03-2014, 23:55
çok ama çok yararlı bir şey bizim gibi aracını aydan aya kullananlar için bir ebay arastırması yapsak ortalama ne fıyatlarda oldugunu anlarız

Runo
04-03-2014, 23:57
Harika ya çok iyi

dahan
05-03-2014, 00:01
kedilerin giremeyecegi bir yer olması lazım..

Serhat
05-03-2014, 00:08
Aracından uzun zaman ayrı kalacaklar için süper bi olay. Gözün arkada kalmaz en azından kapalı otoparkta. Biri yanında kapı açacak derdin olmaz. :)

cabriolet
05-03-2014, 00:09
Sürekli elektrik olması gerekiyor galiba o da eziyet iş :)

darkmoon
05-03-2014, 00:11
2001 yada 2002 idi bekir abi z8 için ingiltereden özel getirtmişdi ondan sonra bir iki z8 sahibi daha almışdı.. yeni bir şey değil sadece talep pek yokdu..

Eğer benim bildiğim gördüğüm ürünse buna hususi garaj ve devamlı bir elektrik bağlantısı lazım.. diğer türlü zor olur..

halilkarakas
05-03-2014, 00:16
acaba içine girsem şişirsem azcık havalanırmı ? :D

darkmoon
05-03-2014, 00:19
Bence çok faydalı bir şey ama işte araçda ona değicek bir araç olması lazım.. kapalı hususi mekan olması lazım. :) almakla bitse fiyatı o kadar pahalı değil..

Berkan
05-03-2014, 00:33
apartman garajında yada su dar semt sokaklarındaki apartman altı garajlarda falan yürümez gibi bu. cocugun biri hatta cocuga bile gerek yok biri gelir kurcalar mıncıklar kıl olanı cıkar deler, basitinden fişi cekse yeter :) bide 1 araçlık yerden büyük alana ihtiyacı oldugu kesin oda herkesin düsündügü gibi hususi dısında zor gibi

edit: düşününce üstünde atlayan zıplayan olmadıgı için sürekli elektrik vermeyebilir belki şişme yatak mantıgı. belli seviye altında yada calısıyormudur acaba

Mikrop_Ali
05-03-2014, 00:34
videodan tam olarak anlamadım sürekli hava mı verilmesi gerekiyor içine ?
yoksa 1 kez şişirip istediğin kadar o şekilde kalıyormu?

ayrıca şiştiği zaman buruşuklukları gitse görüntüsüde çok fena olurmuş..

SerkanYazgan.
05-03-2014, 00:58
Kıbrısta özel bir üniversitenin özel seri araçlar için müzesi vardı ama orda bu kırışıklıkları göremedim. Koleksiyoncuların işi, biz alsak biri gelir deler, kimse delmese kedi deler . Özel garaj lazım bunun için.

cabriolet
05-03-2014, 01:23
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1/14507_535922206480896_1190434625_n.jpg

bu fotoda ki showcase diye geçen model daha mantıklı ama bu da galiba sürekli elektrik tüketiyor :)

RedSun
05-03-2014, 01:48
sürekli elektrik ihtiyacı neden olsun, bir kere şişir bırakırsın. tabi fanteziye kaçan 1-2 özelliği yoksa. soğuk havalarda ısı dengeleyici, içindeki nemi almak için sürekli bir hava sirkülasyonu vs..

mahalleye park edenlerin pek işine gelmez, biri gelir bıcağı saplar. 2. arabası olupta kapalı otoparkta tek hakkı olanlar için ideal.

şeffaf olması iyi bişey ama en azından tavanı siyah ve ısı geçirmeseydi dış hava şartlarında güneş ışınlarından da korurdu.

malzeme olarak bakarsak pek 750$ bişeymiş gibi durmuyor. altı üstü ince şeffaf müşamba, fermuar, motor. bu kadar pahalı olmamalı. tabi istenilen para bunlara değil mühendisliğine, ithalatına isteniyor. custom yapmak istesen hava geçirmeyen bir fermuar olayını çözdüğünde çok ucuza maal edilebilcek birşeymiş gibi duruyor.

fangio
05-03-2014, 02:14
Sistemde sürekli hava sirkülasyonu oluyor ve elektriğe sürekli takılı olması gerekiyor.

Ürün pvc esaslı ve 0.8 mm kalınlığındadır. Brüt ağırlık çanta, pompa ile birlikte 22 kg.dır.

Pompanın aylık yaktığı elektrik miktarı 3TL civarındadır. Pompa 3 yıl garantidedir. Ürün garantisi de 2 yıldır.

darkmoon
05-03-2014, 02:25
sürekli elektrik ihtiyacı neden olsun, bir kere şişir bırakırsın. tabi fanteziye kaçan 1-2 özelliği yoksa. soğuk havalarda ısı dengeleyici, içindeki nemi almak için sürekli bir hava sirkülasyonu vs..

fantezi denilen şeyler aslında gereklilik.. bu araçlar o küvezlere girdimi aylarca hatta yıllarca yatıyor .. zaten günü birlik haftalık sok çıkar pek mantığı yok..

uzun süreli kaldığında denilen fantezi türevi şeyler şart haline gelebilir..
hava dolu balonu bile bir köşeye bırak bir hafta sonra söndüğünü hava kaybettiğini görürsün.. yada sıcak bir ortama içi hava dolu içinde bir şey olan torba balon falan bırak belli bir süre sonra terleme yapdığını görürsün..

bununda pek bir farkı yok bence..
küvezin arkasında içerdeki havayı devamlı taze ve belli bir oda sıcaklığında tutması gereken termostatı yada sensörü falan olan kompressör tarzı bir makine olması lazım diye düşünüyorum... en azından devamlı çalışmasada belli periyodlarda devreye giren..

RedSun
05-03-2014, 02:31
fantezi denilen şeyler aslında gereklilik.. bu araçlar o küvezlere girdimi aylarca hatta yıllarca yatıyor .. zaten günü birlik haftalık sok çıkar pek mantığı yok..

uzun süreli kaldığında denilen fantezi türevi şeyler şart haline gelebilir..
hava dolu balonu bile bir köşeye bırak bir hafta sonra söndüğünü hava kaybettiğini görürsün.. yada sıcak bir ortama içi hava dolu içinde bir şey olan torba balon falan bırak belli bir süre sonra terleme yapdığını görürsün..

bununda pek bir farkı yok bence..
küvezin arkasında içerdeki havayı devamlı taze ve belli bir oda sıcaklığında tutması gereken termostatı yada sensörü falan olan kompressör tarzı bir makine olması lazım diye düşünüyorum... en azından devamlı çalışmasada belli periyodlarda devreye giren..

ürünün kendi zaten fantastik :) bana göre çok çok fantezi bişey, bunu alıp mahallede hergün şişirip içine park edemem, alıcı kesimde belli az çok. ben kendi aklımca bunlara fantezi diyorum tabi ama yapan adam benden daha fazlasını düşünmüştür elbet.

EmrGti
05-03-2014, 07:59
yalnış anlaşılmasın ama ben bune 750$ yani hemen hemen 1500,2000TL arası vericeğime azcık kafa patlatır kağıta çizer biçer brandacıda kendim yaparım daha mantıklı hem daha ucuza gelir hemde daha kaliteli malzemelerden mesela bıçakla falan delinmicek bi muşamba tarzında birşeyden olabildiiğince kaliteli bişeyler çıkarırım hatta bunu herkes yapabilir sırf bende akıl yok sonuçta :)

mtahakorkmaz
05-03-2014, 08:15
sürekli elektirik tüketmez bence gmg nin getirdiği şişme yatakla aynı deilmi sistemi ben aynı diye biliyorum.

getirene helal olsun reklamın iysi kötüsü olmaz ama iybi reklam talep olacaktır bence

Nightfish
05-03-2014, 08:17
Sanırsam kendileri üretmiş, dışarıdan ithalat bir ürün değil. Saydam kısmı yurtdışı üretimlerde bu şekilde buruşuk kalmıyor.

Kahn23
05-03-2014, 08:18
Geçen sene paylaşmıştık bunu. İstanbulda bi otoparkta 2 Lamborghini Diablo duruyordu hatta.

Saro-Ş
05-03-2014, 08:24
Floryada Bir Firma Yaklaşık 8-9 Ay Önce Gördüm Bu Gibi Ürünlerden Getirmişti

Yiğit G.
05-03-2014, 09:22
Bence kendi düşünceme göre gereksiz.Birkere kapalı otoparkın veya özel otoparkın olucak bunun için.E bu her gün sök geri topla kur işkence.Ayda 3-4 kez aracını kullananlar için mantıklı olabilir e zaten ayda 3-4 kez aracını kullanan adam her cıktıgında zaten komple yıkatıyor aracını.E bunun mantıgı ne ? Ha ben başta vakum yapıcak sandım öyle olsa dicektimki arabasını aylarca yıllarca yatıranlar için mantıklı olabilir oksijeni kesiyorsun...Ne bilm bana mantıklı/kullanıilı bir sistem gelmedi.

Kahn23
05-03-2014, 09:28
Xoor zamanında açmış konuyu :D

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/30318-kapsul-icinde-arac-saklamak.html

kerem_euk34
05-03-2014, 09:29
way arkadaş yaa 6 ay önce bu benim fikrimdii :D

Can's
05-03-2014, 09:31
ben arastırdım 300 -400 dolar arası ebaydakı satıcılarda eger alırsam sısırmeyı dusunmuyorum bıraz hava basarım o sekılde kalır ılla balon kıvamı olması gerekmıyor ayrıca 600-700 dolar cok sacma rakamlar yurt dısı fıyatının 2 katı neredeyse

metehancihangir
05-03-2014, 11:09
Bunu prof bi brandacı çok rahat yapar böyle ütüsüz gömlek iticiliğide olmaz kafelerde görmüşsünüzdür açık alanları kapatmak için böyle brandadan cam gibi bişeyi soğuk havalarda indiriverirler o malzeme buna göre daha kalın videodakine göre katlamak biraz zor olur ama bunun gibi kırışık durmaz.Tüm hava kaçaklarını sıcak press le kaynatıp kapattığınızda 1 defa şişirirseniz kolay kolay o hava inmez hep sabit kalır

Emre Ekrem
05-03-2014, 11:31
ebay den geçen sene 370$ almıştım ama bir türlü kullanma fırsatım olmadı, öylece duruyor evde.

yilmazcatalbas
05-03-2014, 11:40
Xoor zamanında açmış konuyu :D

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/30318-kapsul-icinde-arac-saklamak.html

koray abi ileri görüşlü adam demedi demeyin 2009da açmış konuyu :D

Can's
05-03-2014, 11:41
ebay den geçen sene 370$ almıştım ama bir türlü kullanma fırsatım olmadı, öylece duruyor evde.
hazziktır, abı nasıl duruyor ben olsam dırek sısırır 1 sene kullanmazdım :D sen gecen seene aldım kullanma fırsatım olmadı dıyorsun :D

Sh4rk
05-03-2014, 12:16
60 tl branda aldim kis aylarinda mahallede vazgecilmezim :)

orhan_guney
05-03-2014, 12:20
nerden aldınız tavsiye edebilceğiniz yer var sigara ile yanmıyandan bazı şerefsizler brandalı araçlara sigara atıyorlar.
60 tl branda aldim kis aylarinda mahallede vazgecilmezim :)

FatihR.
05-03-2014, 12:20
Hususi garajım olsada kullanmam ki ben bunu. Bana gereksiz geldi biraz. He antika bi arabam olurda anca ozaman.

HondatugraL
05-03-2014, 12:25
700 dolar veripte almam şahsen kapalı garaj olmadıktan sonra hiçbi işe yaramaz gelir uyuzun teki deler kaçar :D

can2k
05-03-2014, 12:27
kendi garajın olmadan biraz sıkıntılı iş, kapalı otoparkta millet tenteyi bile deliyo bunu da gelip patlatırlar muhtemelen

Firat.M3
05-03-2014, 12:31
bu indoor kullanım için. aracın üstüne normal çadır gibi geçirilip. sadece dış kısmını deniz yatağı gibi şişirebileceğiniz ürünler var. normal çadır, dış kısmı hava ile dolu. kedi, taş ıvır zıvır işlemiyor. outdoor için o daha mantıklı.

TaGo
05-03-2014, 12:55
Bu sistem zaten sokak için değil. 1-2 araçlık garajı olanlar içinde değil. Aracını yüksek tavanlı hangarlarda tutanlar için. Uzun süre kullanmayacağınız yada uzun süre ilk görünümünü tutmasını istediğiniz araç için biçilmiş kaftan.

500 dolarda hiçbirşey değil. 1000 tl ye kocaman 6 metrelik uzunluğu olan ve 2 metreden fazla yüksekliği olan bir sistem alıyorsun. Motoruda var.

Emre Ekrem
05-03-2014, 12:57
hazziktır, abı nasıl duruyor ben olsam dırek sısırır 1 sene kullanmazdım :D sen gecen seene aldım kullanma fırsatım olmadı dıyorsun :D

Pek araştırmadan almıştım aslında, bana lazım olan dışarıda kullanım içindi, fakat elimdeki malzeme kapalı alanlarda kullanım için, kapalı otoparkı olan bir sitede oturuyorum ama herkesin sabit yeri yok, bu sebeple daha deneyemedim, denerim bir ara artık. "şimdi görünce uygulamasını gaza geldim."

ghibli06
05-03-2014, 15:48
arkadaşlar burada kullanılan malzeme aynı yani merak etmeyin biraz ısındığında o kırışıklıklar cam gibi oluyor, tabii şimdi içine devamlı kullandığınız bir aracı koyun diye yapılmıyor bunlar... özellikle İtalyan arabaları durduğu yerde bile paslanıyor, zaten fazla kullanamayacağınız bir arabaya 200 bin euro verip alıyorsunuz 3 sene sonra bir bakmışsınız araba paslanıyor, üzerinde biriken tozlardan çiziliyor, dış etkenlerden muzdarip oluyor... böyle bir arabanız varsa bir anlam ifade eder yoksa zaten gerek yok...

BuRaK_eFe
05-03-2014, 16:02
Müstakil evin vardır garajın yoktur bence gayet mantıklı bir seçenek doludan yağmurdan vs korur bahçende olduğu için girip patlatanda olmaz gayet ilgi çekicide durur. Tuvaletlerdeki havalandırmalar kadar yani bir ampül kadar elektirik harcıyordur bence fazlada değil değer mi bende garajı olmayan müstakil bir evim olsa hiç düşünmeden alırım

Evrenoz
05-03-2014, 16:11
Small arabaya XXL Prezervatif geçirmişler gibi

Mikrop_Ali
05-03-2014, 18:25
benım vıdeodan anladıgım sureklı hava verılıyor ıcıne. Fermuardan ıllakı hava kacıyodur sureklı verılmezse ıner. Bıde o motorun arkası acık sanırım dısardakı tozu yıne ıcerı basar ordan.

levent
05-03-2014, 18:38
Bu iş bence kapalı özel garajı olup aracına ayda 3 ayda 6 ayda bir kavuşanlar için ideal olur. Bizlere gelmez kısacası :)

AdemAr
06-03-2014, 21:33
havayı dışardan alıyor ve filtrasyon yok ne anladım bu işten

Antalyalogy
06-03-2014, 22:19
500 dolara almam diyenler, lütfen siz 300 dolara üretin, getirin biz alalım.
Zaten millet olarak hep bu boklama huyumuzdur. Garajı olup da aracı gözü gibi sakınan, sık kullanmayan hangimiz istemeyiz böyle bir koruma. Ama iş klavyeden yazmaya gelince alınmaz, çk pahalı :)
Dünyanın en boktan aracının bile alıcı var ve satılıyor. Her malın alıcısı vardır, merak etmeyin siz :)

Can's
06-03-2014, 22:32
500 dolara almam diyenler, lütfen siz 300 dolara üretin, getirin biz alalım.
Zaten millet olarak hep bu boklama huyumuzdur. Garajı olup da aracı gözü gibi sakınan, sık kullanmayan hangimiz istemeyiz böyle bir koruma. Ama iş klavyeden yazmaya gelince alınmaz, çk pahalı :)
Dünyanın en boktan aracının bile alıcı var ve satılıyor. Her malın alıcısı vardır, merak etmeyin siz :)

Herkes kendi fikrini dile getirebilir boklamaya gelince malı kimse boklamadı sadece yurt dısına oranla biraz pahalı dendi ki getirmekle ugraşmak istemeyenler 2 katı fıyatı verebılır bu tercıh meselesı siz diyorsunuz dunyanın en boktan aracının bıle alıcısı var satılıyor dıye buda satılır tabı neden satılmasın :icon_tup:

ghibli06
06-03-2014, 22:46
aranızda GMG nin sahibini tanıyan var mı?

E46
06-03-2014, 23:04
Seçenektir. Düşünmüş yapmışlar güzel bi ürün. benim için gereksiz

darkmoon
06-03-2014, 23:57
adamların düşünüp yapması bile güzel bir şey demek ki işlerine arge yapıp en azından sektörde kendi alanlarında faydalı olabilme çabası içindeler.. fiyatda makul..

sadece işin biraz matematiğini bilmek lazım neticede boyada nefes alıp veren yaşayan bir şeydir üstünde pigmentler vardır.. o pigmentler öldükçe zaten renk solması yada güneş yanığı dediğimiz şeyler oluyor.. arkada filtresi olan içeri belli periyodlarda fresh air taze hava vermesi gereken bir kompresör tarzı bir şey olması gerekir en azından bence öyle olması lazım

Tabii burda tartışmakda anlamsız kapalı bireysel hususi garaj olmadıkdan sonra birde böyle ibr şeyi aldınmı uzun üsreli yatırmaya değicek ibr aracın olmadıkdan sonra yani bu ikili kombinasyon combo yapmadıkdan sonra bnce sohbetde gereksiz uzar gider :)

AvcI
07-03-2014, 08:10
sürekli hava basılmasa mantıklı aslında, fiyat olarak normal ilk getiren kaymağını yer ;)

ghibli06
07-03-2014, 08:15
Herkes kendi fikrini dile getirebilir boklamaya gelince malı kimse boklamadı sadece yurt dısına oranla biraz pahalı dendi ki getirmekle ugraşmak istemeyenler 2 katı fıyatı verebılır bu tercıh meselesı siz diyorsunuz dunyanın en boktan aracının bıle alıcısı var satılıyor dıye buda satılır tabı neden satılmasın :icon_tup:

reklam filminde oynayan vatandaş GMG nin sahibi Mustafa, benim bilmem kaç yıllık arkadaşım... tanıyan var mı diye sordum çünkü onu tanıyanlar tarzını da bilirler... farzet ki 250 USD lik şeyi kazıklama maksatlı 500 usd ye satıyor, de ki 20 tane sattı, 5.000 USD kar... paraya bak :) onun 1 egzotik arabayı kaça kapladığını bilenler her halde bu paraya gülerler... kendisi yeni ve ilginç şeyleri sever, kafasına yatar hediye eder, kimine parasını verse yok der... o nedenle bu reklamı koyan kendisi olmadığı için, lütfen bilip bilmeden insanlara kazık sokmaya çalışıyor ithamında bulunmayın bence...

Orhan
07-03-2014, 08:38
reklam filminde oynayan vatandaş GMG nin sahibi Mustafa, benim bilmem kaç yıllık arkadaşım... tanıyan var mı diye sordum çünkü onu tanıyanlar tarzını da bilirler... farzet ki 250 USD lik şeyi kazıklama maksatlı 500 usd ye satıyor, de ki 20 tane sattı, 5.000 USD kar... paraya bak :) onun 1 egzotik arabayı kaça kapladığını bilenler her halde bu paraya gülerler... kendisi yeni ve ilginç şeyleri sever, kafasına yatar hediye eder, kimine parasını verse yok der... o nedenle bu reklamı koyan kendisi olmadığı için, lütfen bilip bilmeden insanlara kazık sokmaya çalışıyor ithamında bulunmayın bence...

Tanımayan bilemiyor işte esnaflığından öte tanısalar zaten nasıl biri olduğunu bilirler

BuRaK_eFe
07-03-2014, 09:21
gmg garage ile ne bağım ne alakam var :) paylaşım olsun diye açılmış bir konudur. Bende mustafa abiyi tanırım ama sevmem işin aslı sebebi şuyu buyu bana kalsın kimsede laf etmesin herkes herkesi sevmek zorunda değil.