Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasiol 8. ayında
Merhaba,
Tam olarak sekiz ayın sonunda, tavandaki su boncuklama nanay.
http://imageshack.com/a/img835/6492/7t8e.jpg
Kaput devam ediyor.
http://imageshack.com/a/img835/6767/tv0x.jpg
Bagaj zayıflıyor
http://imageshack.com/a/img837/2136/yi08.jpg
Bu arada ürün hala orada, eminim, çünkü bazı yerlerde su ile kürleştirdim ürünü. Yani hatalı uyguladım, o bölgelerde ürün hala var ama boncuklamayı kaybediyor.
200 ml si 15 TL olan glassguard, 30 ml si 2.25 TL ye denk geliyor, siz nano mano diye verin paraciklari ben glassguardan devam:)
http://imageshack.com/a/img843/6611/z9md.jpg
ürünü tekrar kullanır mısınız diye sorsanız, hayır kullanmam.
Uygulaması çok nalet, bulaştı mı çıkmıyor. Niye çekiyim ki bu zulmü..
Uygun fiiyatlı nano teknoloji isteyenler kullansın.
Ben heralde bir daha aracın verniği ile kimyasal reaksiyona giren ürünleri kullanmam. Kaplama başka bir madde oluyor. Oldschool devam edeceğim.
Aracın yan kapılarında chemical guys blitz var, 3-4 ayda bir yeniliyorsun mis.
maşallah glassguard harika bende uyguladım aracıma 2. ayında benimki koruma 10 numara devam ediyor o kadar oto yıkama köpüğüyle yıkadım silecekler bir ton çalıştı korumaya devam o konuda haklısınız nano diye dünya para veriliyor 20 tl ye araba miss gibi oluyor ve paramız cepte kalıyor 4. ayda bir yenileme yaparım yazada bomba gibi girerim :D
fatihcakin
11-03-2014, 07:45
Bu işinde en kötü yanı, damlacıklar kuruyunca çok kötü bir leke bırakması...
imprezaWRC
11-03-2014, 08:44
Ozan, bu araç sürekli yol yapıyor mu, ne sıklıkla yıkıyorsun?
Kaputta devam ediyor yazmışsın ama contact derecesi çok bozulmuş, araç durağan halde boncuklar oluşabilir, ama sürüş esnasında o boncuklar iyice yayılır ve kalır.
Muhtemelen artık kirlerde bu derece bozuk contact derecesinde çıkmayacaktır; ya da çok düşük miktarı çıkacaktır.
Glass Guard içinde artık birşey demek sitemiyorum, senin ayrı bir hesabın var, beğeniyorsan yapacak birşey yok.
on kaputun max 1 ayi var. Ipa ile silsen filan duzelcek gibi ama hayatta ugrasamam.
Araç sirket araci oldugu icin ozenmiyorum, ayda bir en dandik yerlerde hatta 1 tl benzincilerde yikandi.
Arac senede 10K dan fazla yapiyor. Havaalabi disinda kapali otopark gormedi, hep sokaklarda yatti, pislendi
ghibli06
11-03-2014, 09:33
on kaputun max 1 ayi var. Ipa ile silsen filan duzelcek gibi ama hayatta ugrasamam.
Araç sirket araci oldugu icin ozenmiyorum, ayda bir en dandik yerlerde hatta 1 tl benzincilerde yikandi.
Arac senede 10K dan fazla yapiyor. Havaalabi disinda kapali otopark gormedi, hep sokaklarda yatti, pislendi
koruma yine de başarılı o zaman? uygulama zorluğu haricinde tercih edilir mi?
8 ay fena sure degil. fiyati uygun...
Ama bunun yerine aquartz titanium tercih edilir. Daha dayanikli o da cok pahali degil ve surmesi daha kolay
Emre Ekrem
11-03-2014, 16:09
Anlattıklarınıza göre aslında başarılı bir ürün, bende de Nanolex in tüm seti var, r-shampoo ve washcoat dışında geri kalan tüm parçaları satmaya karar verdim, oldschool daha zevkli, nasiol uygulaması tam bir işkence, nanolex daha kolay fakat bana göre değil. old is cool. :)
josefsalvatini
11-03-2014, 16:18
benımde 8ay oldu uygulama yapalı boncuklanma hala duruyor ,su ıtıcılık yuzde 70
uygulama zorlugu cidden cok zor bendede su ıle temas oldu sıkıntılı
uzun sure dayanmasının nedenı asla acık alanda park edılmedı
ilk uygulama zamanı
http://www.youtube.com/watch?v=ucwYmy6ypA4&feature=share&list=UUEyks9OpLXIFzUyGD2A1Nvg&index=2
uzerınden nasıl cıkar bılmıyorum ama cıkarmak ıstıyorum nısan mayıs gibi.
tekrar uygularmısın bencede hayır fk1000 yapar gezerım :)
en ince pastadan baslayarak deneyeceksiniz cikarmak icin. Mesela ben siseyi devirdim hic bir pasta hic bir devirde cikaramadi. Zimpara ile cikti.
vernik ile kimyasal reaksiyona giriyor ama ne kadar derine iniyor allah bilir
Derine inme diye birsey yok, uzerine katman olusturur. Yani pasta ile urunu kaldirmaya calisirsaniz, yeterli asamada birakirsaniz vernigi almazsiniz. Zaten nano urunlerin cogunun olayi budur. Micro film tabakasi olsa bile o tabaka yuzeysel cizikleri alt tarafa gecirmez.
Nano urunlere gecilmesinin sebebi de budur, dayanikliliktan ziyade belli bir katman olusmasi ana olaydir. Kus pisligi zarar verse bile eger cok derine inmezse sadece bu yaratilan katmanda kalma olasiligi cok yuksektir.
Glassguard la ilgili birsey soylemek istemem; dayanimi da oyle boncuklanmaya bakilarak yapilmaz. Fakat Nanolex in de cam basina degeri ortalama 5tl dir.
Ha birde, cam olayina gecmek gerekirse. Cam pastasi olmadan zaten cok uzun dayaniklilik bana imkansiz geliyor. IPA gibi urunlerle cikaramadigimiz cok fazla sey cama yapisiyor direk yuzeysel temas oldugu icin. Nasil ki vernikli yuzeye IRONX, kil ve pasta yapmadan her hangi bir urunun yapismasi zorsa bu da oyle birsey.
ghibli06
11-03-2014, 19:10
benımde 8ay oldu uygulama yapalı boncuklanma hala duruyor ,su ıtıcılık yuzde 70
uygulama zorlugu cidden cok zor bendede su ıle temas oldu sıkıntılı
uzun sure dayanmasının nedenı asla acık alanda park edılmedı
ilk uygulama zamanı
Nasiol ZR53 sonrası ilk su testi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ucwYmy6ypA4&feature=share&list=UUEyks9OpLXIFzUyGD2A1Nvg&index=2)
uzerınden nasıl cıkar bılmıyorum ama cıkarmak ıstıyorum nısan mayıs gibi.
tekrar uygularmısın bencede hayır fk1000 yapar gezerım :)
araba da çok güzelmiş maşallah :)
ghibli06
11-03-2014, 19:12
Derine inme diye birsey yok, uzerine katman olusturur. Yani pasta ile urunu kaldirmaya calisirsaniz, yeterli asamada birakirsaniz vernigi almazsiniz. Zaten nano urunlerin cogunun olayi budur. Micro film tabakasi olsa bile o tabaka yuzeysel cizikleri alt tarafa gecirmez.
Nano urunlere gecilmesinin sebebi de budur, dayanikliliktan ziyade belli bir katman olusmasi ana olaydir. Kus pisligi zarar verse bile eger cok derine inmezse sadece bu yaratilan katmanda kalma olasiligi cok yuksektir.
Glassguard la ilgili birsey soylemek istemem; dayanimi da oyle boncuklanmaya bakilarak yapilmaz. Fakat Nanolex in de cam basina degeri ortalama 5tl dir.
Ha birde, cam olayina gecmek gerekirse. Cam pastasi olmadan zaten cok uzun dayaniklilik bana imkansiz geliyor. IPA gibi urunlerle cikaramadigimiz cok fazla sey cama yapisiyor direk yuzeysel temas oldugu icin. Nasil ki vernikli yuzeye IRONX, kil ve pasta yapmadan her hangi bir urunun yapismasi zorsa bu da oyle birsey.
fanatik adam, nano koruma bir şeyler hazırla da alayım İstanbula gelince :)
Bu arada glassguard picanto da 11 aydir aktif, ama kaydirma surati artti. Onun konusu vardi ona son durumunu islerim.
Hakan yapacak birsey yok ne demek bicaklarim seni:)
josefsalvatini
11-03-2014, 19:41
araba da çok güzelmiş maşallah :)
Teşekkürler :) bende seviyorum ...
imprezaWRC
11-03-2014, 22:21
Bu arada glassguard picanto da 11 aydir aktif, ama kaydirma surati artti. Onun konusu vardi ona son durumunu islerim.
Hakan yapacak birsey yok ne demek bicaklarim seni:)
Hahah gel bıçakla valla, organlarımı shift ederim :D :D
imprezaWRC
11-03-2014, 22:25
Evet, verniğin içine işleme durumu söz konusu değil, üzerine bir katman yaratıyor.
Cam olayında da hem fikirim, kesinlikle derin temizlik yapmak lazım, aksi halde tüm emek ve ürün boşa gidebilir.
d.berkay
11-03-2014, 23:51
ZR53 bence son kullanıcıya satışı uygun olmayan bir ürün. Sürekli söylüyorum bunu, amatör birinin bu ürünle yapabileceği uygulama da kalıcı hata olmaması neredeyse imkansız..
İlk çıktığı tarihten bu yana, gerek numuneler gerekse tedarik ettiğim ürünlerle uygulamalar yaptım. Sürekli gözetimim altında olan ağustos sonu gibi uygulama yaptığımız bir araç üzerinde ocak ayında su iticilik tamamen bitti. Bu süreçte de en fazla 8-9 kere yıkanmıştır araba. Hep dikkatli şekilde yıkandı. Geçtiğimiz ay da aracı IPA ile silip destek ürünü uyguladık, bir ay kadar su iticilik gayet iyiydi ama sonra yine eski haline döndü. Birde ZR53 ile ilgili en büyük şikayet aracın çok kir tuttuğu yönünde oldu. Yani aracın özellikle ya panelleri çok fazla kir tutuyordu. Basınçlı suyla kabaca temizlenebiliyor ama yine de zorluyor. Şu an ZR53 uygulamalarını durdurdum bende. En son ekim ayında uygulama yapmıştım. Maalesef ürün biraz daha geliştirilene kadar kullanmayı düşünmüyorum. Fiyat/Performans olarak oldukça başarılı ama maalesef henüz rekabetçi düzeyde değil ürün.
Bence ya klasik yöntemlerle sık uygulama tercih edilmeli ya da bütçeyi biraz artırıp kendini kanıtlamış ürünleri tercih etmek gerekiyor.
GlassGuard 3 senedir beğenerek kullandığım bir ürün. Oldukça memnunum. Özellikle yan camlarda fazla fazla yeterli ama ön cam da etkisini çabuk yitiriyor.Ön cama 2 ayda bir uygulama yaparak bu sıkıntıyı da rahatça aşmak mümkün.
Bence de zr53 amator kullanımdan cekilmeli, çok kotu sonuclar cikabilir.
Vernikle kimyasal reaksiyona giriyor bu urun ve ozel teknolojik ekipmanlar olmadan ne kadar alani etkilediğini soylemek boşa konusmak olur.
Digerlerinden farkli zr53, en kalin pasta ile cikmaz mi bir ürun yahu. Asindiriyorum asindiriyorum , baskidan hare olusuyor, bir turlu temiz bolgeye ulasamiyorum.
Glassguard i cok kez kullandim, 4-5 aydan once etkisini kaybettiğini gormedim. p.K atmayin hepinizi banlarim
imprezaWRC
12-03-2014, 08:58
Bence de zr53 amator kullanımdan cekilmeli, çok kotu sonuclar cikabilir.
Vernikle kimyasal reaksiyona giriyor bu urun ve ozel teknolojik ekipmanlar olmadan ne kadar alani etkilediğini soylemek boşa konusmak olur.
Digerlerinden farkli zr53, en kalin pasta ile cikmaz mi bir ürun yahu. Asindiriyorum asindiriyorum , baskidan hare olusuyor, bir turlu temiz bolgeye ulasamiyorum.
Glassguard i cok kez kullandim, 4-5 aydan once etkisini kaybettiğini gormedim. p.K atmayin hepinizi banlarim
Sana o glassguard'ı yaktıracak bir ürün buldum (2 senedir nasıl getirebilirimin yollarını arıyorum) ama herifler tehlikeli madde sınıfına giriyor diye göndermiyor.
hangi ulkede, nereye yolluyor? almasini biliriz
bir de kac para, hayatinda fayda deger hesabi yapmiyorsun hain
Tehlikeli madde ise bana pasla nasılsa ben tiner getiriyorum :D
imprezaWRC
12-03-2014, 10:06
hangi ulkede, nereye yolluyor? almasini biliriz
bir de kac para, hayatinda fayda deger hesabi yapmiyorsun hain
Fayda değer hesabını çok yaptığımdan, nano kullanıyorum, değerli vaktimi de aileme ayırıyorum :)
Hele bir kendime almayı başarayım, deneyip, video çekeyim, sonra bilgileri paylaşırım :)
imprezaWRC
12-03-2014, 10:06
Tehlikeli madde ise bana pasla nasılsa ben tiner getiriyorum :D
Sen sus, sana permanon dedik, dedik, tınnnn, iplemedin bile :o
Uygulama zorluğu yüzünden bir türlü cesaret edemediğim bir ürün. Detailingtr de herkes çok memnun görünüyor ama siz neden böyle söylediniz bilemedim...
Zaten 1 sene 2 sene koruma yalandan başka bir şey değil. İşim gücüm yok ph nötr şampuanla yıkıyacam, üstüne toz kondurmayacam, 6 ay sonra üstünden geçecem.. Oldu amk..
1 kere adam gibi polisaj yapıp her 2 ayda bir fk1000p yapmak en rahatı. 10 dk da sür 5 dk da parlat. Hemde hesaplı.
Sen sus, sana permanon dedik, dedik, tınnnn, iplemedin bile :o
Hacım mail atıoz atıoz cevap verme tenezzülünde dahi bulunmuyolar. :D
Fayda değer hesabını çok yaptığımdan, nano kullanıyorum, değerli vaktimi de aileme ayırıyorum :)
Hele bir kendime almayı başarayım, deneyip, video çekeyim, sonra bilgileri paylaşırım :)
Boya koruma yapmak zorunda degilsin biliyorsun dimi? hobi oglum bu, zevk işi . Yapsan ne olur yapmadan ne olur? Kurtul bu hastaliktan.:)
Videoyu beraber cekelim, sen kameraman ol yada video da konus.
Saklanma hakan! !
imprezaWRC
12-03-2014, 12:01
Hacım mail atıoz atıoz cevap verme tenezzülünde dahi bulunmuyolar. :D
Sen nereye mail atıyorsun, hele bir gönder ö.m'den bir bakayım.
imprezaWRC
12-03-2014, 12:05
Boya koruma yapmak zorunda degilsin biliyorsun dimi? hobi oglum bu, zevk işi . Yapsan ne olur yapmadan ne olur? Kurtul bu hastaliktan.:)
Videoyu beraber cekelim, sen kameraman ol yada video da konus.
Saklanma hakan! !
Yapmak zorundayım, yoksa yıkamacı ve martı katili olabilirim. Benim için hobi değil, resmen hastalık.
Bindiğim kiralık araçları pardon biraz kirlendi diye teslim ettiğimde adamlar cins cins bakıyorlar :D :D
Video işi kolay ama suya dayanıklı bir kamera almam lazım :D (kaput üzerine vakumlu padle kamerayı bağalyıp yağmurda ve yıkama sonrası boncukların hareketlerini çekeceğim. (delirdim mi, kesinlikle, tedavisi var mı, kesinlikle yok :D :D)
P.S : Nanoteknoloji dersi alıyorum haberiniz ola, ayık olun yani :D :D :D
canpower
13-03-2014, 19:47
:) şimdi bu camlar için hangisini kullanalım..arada kaldım :D
15 TL ye 200 ml glassguard al, cami iyice temizle sur.. (ortalama 20 ml filan gidiyor)
Bence beyeneceksin ve 3-4 ay cok rahat dayanacak, beyenmezsen evdeki camlara surersin.
20-30 ml lik bir araclik urune dunyanin parasini vermeden once bir dene.. hic birsey kaybetmezsin.