Orijinalini görmek için tıklayınız : Kamera, PC bağlantısı ve kayıt
Arkadaşlar birşey gördüm geçenlerde ekran kartı ses kartı gibi bir kart bu kartın arkasında çıkışına kablo vasıtası ile kamera bağlanıyor buraya kadar problemim yok :)
Bunlardan almayı planlıyorum bilen varmı ben bu aldığım görüntüyü nasıl kayıt yapabilirim PC ye ?
Yardımcı olursanız geceleri daha rahat uyuyacağım :D
Bazı şeyler buldum belki ilginizi çeken olur. Bunlar programdır. Normal web cam ile olabiliyormuş bazıları
Webcam Control Center 6.2 (SHAREWARE)
Webcam'inizi tümüyle birçok alanda kullanmanızı sağlayan, hatta bir güvenlikkamerası sahibi olmanıza yarayan bir yazılım.
Bu program sanki daha başarılı video oralark kayıt ve capture yakalıyor yani yine tek tek de foto gibi yakalıyor.
İsterseniz AVİ dosyası olarak video da kaydedebiliyorsunuz.
işin bi kötü yani var sanki trail indirince pek bi verim beklemeyin fazla bişi yapmanıza izin vermiyor alet :D
Hidden Camera Control 1.1.4 (FREEWARE)
Bu program ile web kameranızı bir güvenlik kamerası gibi kullanabilirsiniz. Programın görevi o esnada hareket eden herşeyi capture olarak yakalamak ve kaydetmektir. Hareket olunca göreve başlıyor hareket bitince onunda görevi bitiyor.
Crime Catcher 3.0 (FREEWARE)
Eğer bir kameranız varsa bu programla onu bir güvenlik kamerası haline
getirebilirsiniz.Motion(hareket) dedektörü desteğiyle kameranıza güvenlik
kamerası özelliği kazandırabilirsiniz.
Bunu yükledim deniyorum bakalım webcamde nasıl bişi anamadım sadece fotoğrafını yakalıyor galiba çözeyim anlatırım :)
Anladığım kadarı ile saniye saniye kareler alıyor denişik bişi pek verimli değil sanki :) Menüsü biraz karışık gibi geldi :)
Digi Watcher (SHAREWARE)
1- İsterseniz sizi cep telefonunuzdan uyarabilir.
2- Sizi önceden programa girmiş olduğunuz e.mail adresinizi mail göndererek, hatta mailin içine evin içindeki hareketlere veya kişilere ait bir kaç resim ekleyerek uyarabilir.
3- İsterseniz yine sizi önceden belirlemiş olduğunuz müziklerden birini çalarak uyarabilir.
4- FTP adresiniz varsa, çekmiş olduğu resimleri FTP adresinize upload ederek uyarabilir ve güvenlik açısından orada saklayabilir.
5- Bütün bu uyarıları göndermekle birlikte ayrıca evinizdeki her hareketi
istediginiz formatta (avi,mpg,vs) video dosyası olarak bilgisayarınıza kayıt eder.
6- Sizin programa önceden girmiş olduğunuz ayar ve şifreler sayesinde kendisini saklar, kapatılmasını veya görüntü alınmasını engellemeyi kesin bir şekilde engeller.
1-2 kamerayaı laptopa baglayım kayıt edebılecek bı kart ıyı olur aslında.
kameracar yada kameramana gerek kalmaz rollınglerde:D:D:D
Onun içinde bir araştırma yapıyorum şimdi benimde aklıma geldi :D
cembozbey
13-08-2008, 13:54
valla sonuc aldıkca yazarsan sevinirim merak ediyorum sadece yazlımla ve vebcamla olacakmı bakalım
PC ye bağlanan bir kamera kartı
http://www.kaanguvenlik.com/online/ProdImages/sk2223-2000f.jpg
http://www.kaanguvenlik.com/online/Scripts/prodView.asp?idproduct=513
valla sonuc aldıkca yazarsan sevinirim merak ediyorum sadece yazlımla ve vebcamla olacakmı bakalım
Tabiki yazarım program isimlerini yazdığım yere yaparım yorumlarımı
arka sayfalarda aranmazsınız :)
güncel güvenlik sistemlerinde kullanılmakta bolca kullandım bu kartlardan kendi yanında gelen program ile kullanabilir kayıt yapabilirsin dome kamera yerine cctv kamera kullanır isen daha net görüntü alabilirsin ....
ayrıca kayıt kalitesi bu kart üzerinden geçtiğinden dolayı hdd büyüklüğü işlemci vede ram büyük önem taşır yani iyi bir pc olmadan takılmasız ve camm gibi bir görüntü almak pek mümkün olmuyor ...
kolay gelsin ...
Eray Yümsel
13-08-2008, 17:47
bende o dediğin kameradan var bukadar net bi görüntü kalite kolaylık hiç görmemiştim. çin den geldi kaç para bilmiyorum hediye... tak kullan süper :)
hem hardware hem software olması gerek... tek kameralık bir sistem düşünüyorsan en ucuzundan bi tv kartı işini görür. capture tuşuna bastınmı alır görüntüyü
Görüntünün netliği kartın fps si ne ver kullandığın kameranın merceğine bağlıdır ne kadar net istiyorsun ona göre seçim yapılması gerekli. Lazimsa ben program bulurum sana erel.
alıcağın biraz kaliteli tv kartının içinden software de çıkar. onu kullanabilirsin
Eğer güvenlik amaçlı kullanacaksan , video olarak kayit etmekten ziyade "capture" olayına yönlenmen daha mantıklı olacaktır.
Ben bazen kayıt için kullanıyorum web kameramı,1 saatlik bir kayıt bile aşırı yer kaplıyor.
Ama capture olayına dönersen, yani atıyorum 4 saniyede bir fotoğraf çekse daha az yer tutabilir.
TURBO CİVİC
14-08-2008, 21:53
eyecopia yı dene ben bayaa kullandım cok basarılı ama demo crack ını bulamadık
En güzeli ucuz MP4 playerların Video IN girişi yani kayıt yapanını alıp bir geri vites kamerası ile çalıştırmak.
http://chipchick.com/wp-content/uploads/2007/10/vsb05.jpg
İstediğiniz roll yada yaramazlık videosunu çekin :)