Orijinalini görmek için tıklayınız : İşimden yasal haklarımı alıp ayrılmak istiyorum bu konuda işverenle nasıl anlaşılır.?
canozgur106
17-03-2014, 03:12
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim üzere 3.5senedir çalıştığım işyerinden mümkün olduğunca alabildiğim kadarıyla maddi olarak kazandığım yasal haklarımın tamamını alarak ayrılmak istiyorum bu konuda daha önce girişimde bulunmuş hakkını almış yada bana yol gösterebilecek arkadaşlar fikir verirse memnun olurum..
İşyerime daha konuyu açmadım ama açsamda mümkün olmayacağını söyleyeceklerdir.Kendim istifa edersemde 3.5 senemi onlara bırakmış olacağım bu benim için maddi olarak büyük kayıp olacak sizce bir yolu var mıdır.?
İlk olarak benim aklıma geleni yazayım belki bu fikir verebilir işe başlamadan önce yaşamadığım bir rahatsızlık meydana geldi işe başladıktan 6 ay sonra özet olarak geçecek olursak sürekli kapalı klimalı ortamda çalışmaktan burnum koku duyusunu kaybetti alerjik olarak meydana gelen sebepten ötürü ama alerji testlerinde bu meydana çıkmadı(ben böyle düşünüyorum kapalı klimalı ortamdan olduğunu) ameliyat korkusundan tabii 2 sene olamadım ameliyat 2013de ameliyat oldum tamponlar alındı rapor bitti işe başladım koku duyusu yerinde gayet iyi 1 ay sonra tekrar koku alamamaya başladım ve şu an alamamaktayım tekrar testler yapılıyor büyük ihtimalle testlerden sonra tekrar ameliyat olmam gerekecek bunu işten ayrılmamda bi sebep olarak sunabilir miyim..?
Zor bir durum. En güzeli patron ile konuşmak. Benim hanım işten ayrılırken konuştu, hatta patron onu kovdu göründü, işsizlik maaşı da aldı bir süre.
İş Akdi Feshi - İş Kanunu (http://www.iskanunu.com/sozluk/ii/1575-is-akdi-feshi)
Buradaki maddeleri bir oku, araştır derim. Madde 3,6,7'yi netten ara derim.....
İstifa ettiğinde herhangi bir şey alamıyorsun, ancak sağlık sebebi ile işten ayrılırsan durum değişebilir. Burada da iş göremezlik raporu devreye girebilir. İş kanununa hakim bir avukatın yorumlamasında fayda var..
Emre Ekrem
17-03-2014, 09:22
Bizde şuan eşim için Sağlık Sebebi ile işten tazminat alarak ayrılmasına uğraşıyoruz lakin firma Kurumsal olduğu için bir hayli prosedürü olan zor bir süreç, iş görmezlik yada sağlık sebebi ile işten çıkartılması için Meslek Hastalıkları Hastanesinden rapor almayı deneyeceğiz, bir avukat'tan yardım almanızı tavsiye edebilirim.
15 yıl sigortalılık ve 3600 prim ödeme gününü doldurmuşsan çalıştığın her yıl için 1aylık brüt maaş alabılırsın kendi isteğin ile ayrılsan bile
15 yıl sigortalılık ve 3600 prim ödeme gününü doldurmuşsan çalıştığın her yıl için 1aylık brüt maaş alabılırsın kendi isteğin ile ayrılsan bile
Bu doğru ama arkadaş 30 yaşında ise pek mümkün görünmüyor gibi bu....
Birde belli bir yıldan sonra SSK'lı olanları kapsamıyor bu madde diye duymuştum.
Bu doğru ama arkadaş 30 yaşında ise pek mümkün görünmüyor gibi bu....
Birde belli bir yıldan sonra SSK'lı olanları kapsamıyor bu madde diye duymuştum.2000 yılı öncesi sgk ya girişi var ise kapsar + 3600 prim günü şartı var ve bunu sadece 1 sefer alabılırsın , tabıı malulen emeklılık yada normal emeklılık durumu oluştuğunda tekrar son çalıştıgın firmadan tazminatını alabılırsın
most_evil
17-03-2014, 11:25
Bulundugunuz ildeki çalışma müdürlüğüne gidip durumunuzu anlatırsanız haklarınızı öğrenebilirsiniz.Sonrasında konuyu açarsınız işvereninize baktınız yanaşmıyor benim böyle yasal hakkım var iş noktalara gelmesin tarzında konuşabilirsiniz gene olmaz ise avukata falan gerek olmadan çalışma müdürlüğüne dilekçeyle basvurabilirsiniz.Bİlirkişi atanır ve 1 ay gibi bir sürede sonuçlanır fakat sonuç lehinizede olsa karsı taraf ödemeyi kqbul etmezse mahkemeye vermeniz gerekir bununda sonuçlanması 2 yıla yakın sürer. Onun için haklarınızı öğrenip ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmak en güzelidir. Sormak istediğiniz bişey olursa daha detaylı yardımcı oşmaya çalışırım.
bluestain
17-03-2014, 11:31
Tanidik doktor bulup surekli olarak rapor al hatta farkli doktorlar bul durumunu anlat yardimci olurlar surekli rapor aldigin icin isten atilirsin hem issizlik odenegi alirsin hemde ihbar ve kidem tazminatini.ama bence isverenle konusup anlasmali bir sekilde ayrilmak daha iyi ben 13 sene calistigim yerden anlasarak ayrildim hem tum haklarimi aldim hemde issizlik odenegi aldim eger isveren ilimliysa en iyisi bu
most_evil
17-03-2014, 12:34
Tanidik doktor bulup surekli olarak rapor al hatta farkli doktorlar bul durumunu anlat yardimci olurlar surekli rapor aldigin icin isten atilirsin hem issizlik odenegi alirsin hemde ihbar ve kidem tazminatini.ama bence isverenle konusup anlasmali bir sekilde ayrilmak daha iyi ben 13 sene calistigim yerden anlasarak ayrildim hem tum haklarimi aldim hemde issizlik odenegi aldim eger isveren ilimliysa en iyisi bu
Bu sürekli rapor alma işi çok riskli olur çünkü işveren haklı sebeplere dayandırarak tek taraflı fesih yapar ve tazminat işi yalan olur.
canozgur106
17-03-2014, 17:34
Şimdilik cevaplayanlara çok tesekkur ederim..Ssk girisim 99 ama 3600günü doldurmadim henuz o sebeple yukarida bahsedilen haktan yararlanamam.Aslinda karsilikli anlaşıp ayrilmak en guzeli ama sirket kurumsal oldugu icin buna yanasmayacaklardir.İlk once saglik problemiyle rapor konusu hakkinda biraz bilgi toplamak istiyorum ama saglik problemi afaki boyutlarda olmadigi icin sonuc alabilcegimi dusunmuyorum.1nisan dan sonra uzun sureli raporlar almayı dusunuyorum alabildigim kadar belirli aralıklarla.Ancak bunun onları ne kadar bezdireceği konusunda fikrim yok:)
Bu islerden anlayan bir avukat bulmalisin once
ersandeniz
17-03-2014, 20:28
Sağlık sorununuz işin gereği yaptığınız ya da bulunduğunuz durumdan dolayiysa ayrilabilirsiniz ama kapali ortamda çalışmak çok genel bir durum, iş mahkemesinde bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum 4857 Sayılı İş Kanunu Maddeli Metin - İş Kanunu (http://www.iskanunu.com/4857-sayili-is-kanunu/245-4857-sayili-is-kanunu-maddeli-metin#26)
coastguard
17-03-2014, 21:14
gidin derdinizi doktora anlatın her ay 15 gün işe gidin kalan 15 gün işe gitmeyin her seferinde başka bir hastalığınızı bahane gösterin adamlar zaten kovacaktır, öyle sizin hasta olmanızı bahane gösterip bedelsiz çıkış yapamazlar mecbur ödeyecekler
KSK-VTEC
17-03-2014, 21:28
Kurumsal şirket demişsin ama sağlık tan dolayı gönderilmezsin gibi me geliyor.
sigortan tam mı yatıyor fazla mesain var mı gibi konularla ilerlemeye çalış
melihyilmaz
17-03-2014, 21:55
öncelikle sağlık raporu alsan bile firma seni baska bir kısıma verir burda devam et der gene çıkarmaz. etkili yöntemlerden biride sendikaya yazılmak aklında bulunsun genelikle hemen atıyolar
sanctuary35
17-03-2014, 22:33
klimalı ortamda çalışmaktan herhangi bir meslek hastalığı olmaz. meslek hastalığı olmadığı içinde tazminatlı şekilde ayrılamazsın. kendin istifa edersen herhangi bir hakkın kalmaz kanun ortada. kendini kovdurman lasm ama oda pek etik olmaz.
Birde şöyle bir olay var, haftada 45saatten fazla çalışıyorsan ve fazla mesai almıyorsan fazla mesailerini alamadığından dolayı istifa ederek tazminat alabilirsin.
canozgur106
17-03-2014, 23:35
öncelikle sağlık raporu alsan bile firma seni baska bir kısıma verir burda devam et der gene çıkarmaz. etkili yöntemlerden biride sendikaya yazılmak aklında bulunsun genelikle hemen atıyolar
İşyerimiz sendikalı kurulmadan işyerine girmeden üyeydim o yüzden bu sebepten çıkarmaz çünkü ödeyeceği tazminat ciddi anlamda yüksek olmakta buna yanaşmazlar..
klimalı ortamda çalışmaktan herhangi bir meslek hastalığı olmaz. meslek hastalığı olmadığı içinde tazminatlı şekilde ayrılamazsın. kendin istifa edersen herhangi bir hakkın kalmaz kanun ortada. kendini kovdurman lasm ama oda pek etik olmaz.
Birde şöyle bir olay var, haftada 45saatten fazla çalışıyorsan ve fazla mesai almıyorsan fazla mesailerini alamadığından dolayı istifa ederek tazminat alabilirsin.
Bu söylediğinizi bende düşündüm milyonlarca insan kapalı klimalı ortamlarda çalışmakta ilk aklıma gelen buydu en basit sebep yani..45 saatten fazla çalışmıyorum maalesef mesaiye kalınca mesaimizi veriyorlar..
Yarın yada ertesi gün ameliyat olduğum doktorla konuşacağım ama bi sonuç çıkmayacaktır çünkü yapılan alerji testleri sonuçlanmadı olmam gereken 15 gün arayla 2 test daha var..İşyerine hastalığımı gerekçe göstererek ayrılma isteğimi,heyet raporu gibi en az 7 doktordan oluşan toplu imza bulunan raporla bildirmem şu an en mantıklı yol diye düşünüyorum..
Şimdilik cevaplayanlara çok tesekkur ederim..Ssk girisim 99 ama 3600günü doldurmadim henuz o sebeple yukarida bahsedilen haktan yararlanamam.Aslinda karsilikli anlaşıp ayrilmak en guzeli ama sirket kurumsal oldugu icin buna yanasmayacaklardir.İlk once saglik problemiyle rapor konusu hakkinda biraz bilgi toplamak istiyorum ama saglik problemi afaki boyutlarda olmadigi icin sonuc alabilcegimi dusunmuyorum.1nisan dan sonra uzun sureli raporlar almayı dusunuyorum alabildigim kadar belirli aralıklarla.Ancak bunun onları ne kadar bezdireceği konusunda fikrim yok:)
Bence önce konuş. Bu sektörden sıkıldım de, rakipte iş bulmadım de. Araya torpil koyabiliyorsan dene. Bende hep kurumsal firmalarda çalıştım yerli-yabancı, önce diyalog derim. Kurumsal da olsa klasik neden olarak "performans düşüklüğü" sebebiyle işten çıkartabilir seni.
Fazla direnirsen sana terminli iş verir, yetiştiremezsin uyarı verir, ikinci uyarıyı verir, üçüncüde kapının önüne koyabilir şirket.
free-hifi
23-02-2015, 10:34
2000 yılı öncesi sgk ya girişi var ise kapsar + 3600 prim günü şartı var ve bunu sadece 1 sefer alabılırsın , tabıı malulen emeklılık yada normal emeklılık durumu oluştuğunda tekrar son çalıştıgın firmadan tazminatını alabılırsın
Ben bunu nette biraz araştırdım emeklilik için yaşı bekleyeceğim derseniz alırsınız diyor öyle bir bildirim yapılmalıymış yoksa her yerden gir çık tazzminat al durumu olmaz mı