Orijinalini görmek için tıklayınız : 36 ay koruma?!
GokhanK.
17-03-2014, 15:19
Arkadaşlar selam.
CrystalConcept (http://www.crystalconcept.net/hi_teh.12.html#Hi-Teh)
böyle bişi buldum ama ne kadar doğru? sitede uygulayan yada bilen gören var mıdır bunu? adamlar 36 ay yazmış yahu? hemde jantlar için ? fiyatlarda baya pahalı üstelik?
doğru diye biliyorum hatta konularda var birtane yeni kasa tosbağa ya yapılmıştı DB detailink ti sanırsam 5 yıl korumalı
TanerErbay
17-03-2014, 16:11
bu ne banka kredisi gibi
d.berkay
17-03-2014, 18:51
Crystal Consept'in Ankara Bayisi benim. Ürünleri sık sık kullanıyorum. Ürünler Japonya üretimi çok başarılılar. Fiyatları yüksek ve uygulamaları biraz hassas. Merak ettiğiniz bişey olursa cevaplamaya çalışırım..
@01dz210 evet Yeni Beetle'a uygulama yapmıştık DBY Detailing olarak..
30 ml ile ortalama bir araca 2-3 kat uygulama yapılabiliyorsa 225 lira bir şey değil.
Tr de en uzun koruma garantisi veren sanırım swisswax 8 ay garanti veriyolar.
GokhanK.
18-03-2014, 07:15
bu ne banka kredisi gibi
hahah taner allah belanı vermesin :D
GokhanK.
18-03-2014, 07:18
Crystal Consept'in Ankara Bayisi benim. Ürünleri sık sık kullanıyorum. Ürünler Japonya üretimi çok başarılılar. Fiyatları yüksek ve uygulamaları biraz hassas. Merak ettiğiniz bişey olursa cevaplamaya çalışırım..
@01dz210 evet Yeni Beetle'a uygulama yapmıştık DBY Detailing olarak..
peki sorumu yinelemek gerekirse jantlarda özellikle bu süreyi buluyor mu ürün? yani 3 yıl kadar koruma söz konusu mu? yurtdışı birkaç forumda okuduğum kadarıyla adam 2 yıl olmuş süreli hala boncuklanma aktif diyor. fırça kullanmadan sadece su ile temizlik yapabiliyorum filan demiş.? tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
M U R A T
18-03-2014, 07:58
Crystal Consept ürünlerini bende kullanıyorum arabamın boyalı yüzeyleri jantları ve trimleri kaplı doğru yıkamayla bana vadedilen süreyi sağlayacak gibi duruyor.
ghibli06
18-03-2014, 08:55
Uygulamasi kolay mi peki bu urunu? Dolgu ozellikli polish uzerinde kullanilir mi?
M U R A T
18-03-2014, 09:08
Uygulamasi kolay mi peki bu urunu? Dolgu ozellikli polish uzerinde kullanilir mi?
uygulaması kolay fakat diğer nano ürünler gibi alt zeminin temiz olması lazım
imprezaWRC
18-03-2014, 09:47
36 ay mümkündür, fakat sizde gereken özeni göstermelisiniz. Yani, cilalı şampuan kullanmayacaksınız, pH dengeli şampuan veya firmanın kendi üretimi olan şampuan varsa onu kullanmalısınız. Crystal Concept'in şampuanı da, nano öncesi temizlik ürünleri de var.
Nano öncesi uygulama prosedürlerine de harfiyen uymanız lazım. Herşeyden önemlisi, kapalı garajınız veya aracınızı 1-2 hafta süreyle park edebileceğiniz kapalı garaj yoksa nano ürünlere hiç bulaşmayın, emeğinize ve paranıza yazık olur. Bu ürünlerin kürleşme süresi klasik wax ve sealantlardan çok uzundur. Bazıları 1 hafta bazıları 2 hafta sonra kürleşir ve bu süre zarfında da kesinlikle aracınız yağmur yüzü bile görmemesi gerekir.
GokhanK.
19-03-2014, 07:30
36 ay mümkündür, fakat sizde gereken özeni göstermelisiniz. Yani, cilalı şampuan kullanmayacaksınız, pH dengeli şampuan veya firmanın kendi üretimi olan şampuan varsa onu kullanmalısınız. Crystal Concept'in şampuanı da, nano öncesi temizlik ürünleri de var.
Nano öncesi uygulama prosedürlerine de harfiyen uymanız lazım. Herşeyden önemlisi, kapalı garajınız veya aracınızı 1-2 hafta süreyle park edebileceğiniz kapalı garaj yoksa nano ürünlere hiç bulaşmayın, emeğinize ve paranıza yazık olur. Bu ürünlerin kürleşme süresi klasik wax ve sealantlardan çok uzundur. Bazıları 1 hafta bazıları 2 hafta sonra kürleşir ve bu süre zarfında da kesinlikle aracınız yağmur yüzü bile görmemesi gerekir.
açık konuşmak gerekirse ben ilk okuduğumda hadi canım filan dedim. çünkü jant gibi bir alanda 36 ay çok güzel bir zaman. balata tozları kir pislik ne ararsanız var :)
evet kürleşme süresi olarak dediğiniz doğru. 1 haafta gibi bir süre lazım. o da bizim ülke şartlarında kapalı garajı olmayanları kasacak bir durum.
d.berkay
19-03-2014, 08:31
Jantlar için 9H Wheel ürünü var. O ürün daha dayanıklı oluyor jantlarda. Uygulama linki aşağıda var inceleyebilirsiniz..
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/176310-vw-beetle-detailing-quotcrystal-consepts-ccoat-premier-kristal-kaplamaquot.html
Hakan hocamın dediği gibi kürleşme süresi uzun ürünler ancak Crystal Consept'de bunu şöyle aşmışlar, Premier uygulamasının üzerinden 4-12 saat geçtikten sonra Eclips ürününü uygulayarak kaplamayı su izleri vs. gibi durumlara karşı korumaya alıyor. Bu sebeple koruma uygulandıktan 24 saat sonra su temasında bir sıkıntı olmuyor.
Bülent abi, kesinlikle dolgu içeren ürün üzerine uygulanamıyor. Bu tarz Nano Tek. ürünler için en önemli şey yüzeyin mutlaka tüm kalıntılardan en iyi şekilde arındırılmış olması. Eğer yüzey yeterince temiz değilse kaplama ömrü ciddi oranda kısalıyor.
ghibli06
19-03-2014, 08:44
Jantlar için 9H Wheel ürünü var. O ürün daha dayanıklı oluyor jantlarda. Uygulama linki aşağıda var inceleyebilirsiniz..
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/176310-vw-beetle-detailing-quotcrystal-consepts-ccoat-premier-kristal-kaplamaquot.html
Hakan hocamın dediği gibi kürleşme süresi uzun ürünler ancak Crystal Consept'de bunu şöyle aşmışlar, Premier uygulamasının üzerinden 4-12 saat geçtikten sonra Eclips ürününü uygulayarak kaplamayı su izleri vs. gibi durumlara karşı korumaya alıyor. Bu sebeple koruma uygulandıktan 24 saat sonra su temasında bir sıkıntı olmuyor.
Bülent abi, kesinlikle dolgu içeren ürün üzerine uygulanamıyor. Bu tarz Nano Tek. ürünler için en önemli şey yüzeyin mutlaka tüm kalıntılardan en iyi şekilde arındırılmış olması. Eğer yüzey yeterince temiz değilse kaplama ömrü ciddi oranda kısalıyor.
Demircim peki bu ürün dolgu da yapıyor mu? sitelerini inceledim mantık olarak yüzeyde katman oluşturmak demek yüzeyle aynı seviyede olmayan yerleri doldurmak demek... bir bu ürünü senden alabiliyor muyuz?
M U R A T
19-03-2014, 09:04
bu ürünleri almak isteyenler Ahmet abiden temin edebilir tr ye o getiriyor
mayCar Auto Detailing dükkanı Sanalpazar.com'da (http://www.sanalpazar.com/dukkan/Maycar-Auto-Detailing__u389313)
d.berkay
19-03-2014, 09:15
Demircim peki bu ürün dolgu da yapıyor mu? sitelerini inceledim mantık olarak yüzeyde katman oluşturmak demek yüzeyle aynı seviyede olmayan yerleri doldurmak demek... bir bu ürünü senden alabiliyor muyuz?
Ürünün bariz bir dolgu özelliği yok. Ürün 3 kat uygulandığında gerçek etkisini gösterebiliyor. 3 kat uygulandığında da az da olsa dolgu yapıyor. Tahmini 1-2 mikron gibi bir katman oluşturuyordur.
Ürün bende var istersen ayarlayabilirim.
ontheair
26-03-2014, 12:30
Peki bu kürleşme süresi içerisinde aracı kapalı garajda bırakmadık ve açık hava koşulları ile temas gerçekleşti.
Koruma çöp mü oluyor yoksa süresi mi azalıyor?
Peki bu kürleşme süresi içerisinde aracı kapalı garajda bırakmadık ve açık hava koşulları ile temas gerçekleşti.
Koruma çöp mü oluyor yoksa süresi mi azalıyor?
Tam kürleşme ortam sıcaklığına göre 5 ila 7 gün içersinde tamamlanıyor ancak bu aracınızı 7 gün kullanamayacaksınız anlamına gelmiyor ,ilk 24 saat su teması olmamasına özen göstermeniz gerek.Uygulama sonrası bir fön makinası ile kuruma süresini çabuklaştırabilirsiniz.
GokhanK.
03-04-2014, 13:36
dün akşam kendi gözümle görmek istedim ve sağolsun uygulamış olan bir arkadaşım 2 araç getirdi.
birinde hem gövde de hemde jantlarda uygunlanmış. diğerinde ise hiç yok. sadece pasta ve cila. muhteşem bir ürün bence. jantlar 13 ay olmuş olmasına rağmen hala koruma özelliği ve boncuklanma mevcut ki üstüne hiç birşey geçilmemiş ekstra! bu çok önemli bence. gövde de de aynı durum mevcut. açık konuşmak gerekirse gövde hadi tamam da jantlar da böyle bir sonuç beklemiyordum. ama bence ürün gayet iyi. tek eksisi sadece biraz pahalı ama oda verdiği korumaya değer. birde araçları akşam yıkadık. ikiside 1 aydır su görmemiş mesala. ürün olan araç inanılmaz derece temizlendi. hemde köpüksüz! diğeri ise köpük istedi. fotoğraf çekemedim heyecandan :D ürünün muhabbetine daldık :) kendim de almaya karar verdim ve deniyicem. bakalım artık.