Orijinalini görmek için tıklayınız : garanti kapsamındaki ayıplı mal değişim için ücret talep ediliyor. ne yapmalıyım?
Vodafone'dan aldığım brighstar garantili iphone 5 in ekranının kenarları yarım cm kadar sarardı ve çok göze batıyor, rahatsız ediyor (panel sararması olarak geçiyor). Garanti kapsamında olan ürünü teknik servise götürdüğümde darbe kaynaklı olduğu söylendi (kilit tuşunun orada ufacık eziklik var ekranda veya başka bi yerde hiç bir şey yok). Cihazın üst kısmındaki ezikten dolayı ekranın tamamının bu şekilde olmayacağını söyledim ve ısrar edince daha detaylı açıklama için teknik servis elemanı geldi ve cihazın tamir edilemeyeceğini kesinlikle yenisiyle değiştirileceğini söyledi. Ezikten dolayı değişim için ücret istendiğini söyledi. Ezik olmasa ücretsiz bire bir aynı ürün vereceklerini ama ezik olduğundan dolayı 900 tl gibi ücret karşılığı değişim olacağını söyledi. Garanti kapsamındaki ayıplı bi ürünün değiştirilmesi gerekiyor ama benden para talep ediyorlar. Ne yapmalıyım?
serkan_2120
02-04-2014, 17:56
Servisten neden ücret talep ettiklerine dair resmi bir belge alıp, tüketici mahkemesine başvuruda bulanabilirsin. Onlar da bilir kişiye sevk ederler, durum incelenir, ona göre gereken yapılır.
onursumer
02-04-2014, 17:59
apple de klasik
arızalı urun hiçbirzaman iphone5 ve sonrasında onarım gormuyor
haliyle her probleme birebir değişim veriyorlar
sıkıntı burdan çıkıyor
cihazın arızası ne olursa olsun eğer kasasının herhangi bir yerinde ufacıkta olsa bir darbe ezik vs varsa garanti dışı bırakıyorlar
4. jenerasyon ipad im için aynı problemi yaşadım arızası ile alakası bile olmayan bir darbe yüzünden cihaz değişim bedeli talep edildi
3 ay kadar uğraştım üzerlerine gidin kendi insiyatiflerinde değişim
Biraz bekleyin zorlu center'a apple türkiye açıldığında bu tür olaylar son bulacak.
arkadasımda su cok meshur ericcsonun su gecirmeyen sualtı cekimi yapan telefonu su gecirdi şaka gibi servis 1400 tl istedi garantideki telefona degişim için garanti dısıymıs
Aynisi arkadasimda oldu. İphone 5 i şarj olurken kapandi tekrar acilmadi. Darbe kaynakli diye degistirmediler. Mahkemeye verdi biraz bekledi ama sifir alirken odedigi parayi aldi.
Takata54
02-04-2014, 18:16
apple de klasik
sıkıntı burdan çıkıyor
cihazın arızası ne olursa olsun eğer kasasının herhangi bir yerinde ufacıkta olsa bir darbe ezik vs varsa garanti dışı bırakıyorlar
4. jenerasyon ipad im için aynı problemi yaşadım arızası ile alakası bile olmayan bir darbe yüzünden cihaz değişim bedeli talep edildi
+1 Yeni prosedüre göre örneğin ip4 8gb cihazınız var
cihazın camı kırıldığında garantiye götürdüğünüzde sizden 250-300 lira gibi para alıp sıfırını teslim ediyorlar.
onursumer
02-04-2014, 18:23
arkadasımda su cok meshur ericcsonun su gecirmeyen sualtı cekimi yapan telefonu su gecirdi şaka gibi servis 1400 tl istedi garantideki telefona degişim için garanti dısıymıs
aynen sonydede oyle bir sıkıntı var onun kapaklarının kontrol edilmesi gerek su teması oncesi haliyle firması kabul etmiyor
Aynisi arkadasimda oldu. İphone 5 i şarj olurken kapandi tekrar acilmadi. Darbe kaynakli diye degistirmediler. Mahkemeye verdi biraz bekledi ama sifir alirken odedigi parayi aldi.
mahkemedn once ısrar etmekte fayda var en son ihtimal ona başvurucaksınız mecbur
Biraz bekleyin zorlu center'a apple türkiye açıldığında bu tür olaylar son bulacak.
Ben vodafone'dan almıştım apple türkiye acaba benim garantimle ilgilenir mi? Cihazım brighstar ithalatı olarak gözüküyor
Telefonsuz kalmak istemiyorum ama üketici derneğine gidip mahkeme işini sorayım en iyisi bende
B.cihangir
02-04-2014, 18:36
eğer servis değiştirmek isterse değişim yapar bütün iş onların elinde senin bağlaman gereken yer servis inşallah halledersin
apple de klasik
sıkıntı burdan çıkıyor
Apple tamirle uğraşmıyor zaten. Yıllar öncede ipodu basit bi şeyden dolayı servise gönderdim yenisini vermişlerdi.
aynen sonydede oyle bir sıkıntı var onun kapaklarının kontrol edilmesi gerek su teması oncesi haliyle firması kabul etmiyor
Bende z1 almak üzereyim. Bir kaç yerde incelemesine baktım su altında çekim yapıyor çalışıyor gayet güzel ama bir kaç kişi de cihazın sıvı temasına karşı garantili olmadığını söylüyor işin aslını bilen var mıdır ?
ufuksaracci
02-04-2014, 18:55
Bir yer de duymuştum emin değilim. Apple yedek parca üretmediği daha doğrusu piyasaya sürmediği için telefonlarda onarım yapmıyor. Arızalanan ürünü alıp fabrikada yenileyip tekrardan (refurbished) olarak satıyor. Eğer bu doğru ise telefonunuzu tamir ettirirken takılacak parca ya ikinci el başka bir telefondan çıkmış olacak ya da yan sanayi diye tabir ettiğimiz başka üreticinin ürünü olacak.
onursumer
02-04-2014, 18:58
Swap yapilan cihazlar zaten refurbished cihaz
BirkanYazici
02-04-2014, 19:05
1 ay önce iphone 5 imin üst tuşu bozulduğunda değişim verdiler ama genpa garantiliydi benim telefonum
yakın arkadaşımın iphone5 ne şekilde o hale geldiğini bilmiyoruz ortadan bükülmüştü küçük bir açıyla ama çok rahat fark ediliyordu ekranda herhangi bir sıkıntısı yoktu, kilit tuşu da bozuktu, galiba kilit tuşu için götürmüştü telefonu yenisini verdiler.
Refurbished degil. Kutusuz sıfır cihazlar. Vergiden dolayı kutulu olarak sokmuyorlar.
ufuksaracci
02-04-2014, 19:39
Biz de sıfır telefon geliyor diye seviniyoruz:)
onursumer
02-04-2014, 19:42
Refurbished degil. Kutusuz sıfır cihazlar. Vergiden dolayı kutulu olarak sokmuyorlar.
Sifir zaten ayirt edemezsin bir farki yok,
Tum firmalar teknik serviste bu sekilde calisir asagi yukari benim bildigim bu yonde
Gelen cihazların sağlam yerlerini birleştirip değişim isteyenlere veriyorlar yani yanlış anlamadıysam??
onursumer
02-04-2014, 19:58
Gelen cihazların sağlam yerlerini birleştirip değişim isteyenlere veriyorlar yani yanlış anlamadıysam??
Yok direk fabrikada nerdeyse % 100 sifirlanmis oluyor bir fark yok o yuzden
Day Walker
02-04-2014, 19:58
Ben Vodafone dan aldığım iphone 4 ü 3 kere değiştim beş parada vermedim sebeplerde hep sudandı şimdi neden böyle yapıyolar anlamadım.
çok iyi bir apple mağazası geliyor hemde.. :icon_tup:
Risendark
02-04-2014, 22:41
aynısı abimin başına geldi su altı çekim yaptı telefon cortu çekti servise gitti hani kardeşım bu telefon su altında fotograf çekiyordu çekmeye çalıştım su geçirdi bozuldu cihaz dedi yapacak bişey yok servis dışı diyip ücret talep ettiler.
Benm telefon bi geldi 1 ay icinde garantiye gitti :) yazilim guncellendi hala ayni sorun devam.orjinal sarj cihazi 1 gunde sarj etmiyor bile saatlerce dursa bile tuslari acinca sarji bitiyor :) bunun icin sadece sarj cihazını degil telefonuda gondermem gerekiyomus ne alakaysa.sacmasapan isler nefret ettirdiler
5 Nisan'da Apple Store TR açılıyor.
Hazır konu varken bende bir şey sorayım
5s im çalındı veya kayboldu emin değilim yaklaşık 1 ay oldu her hangi bir yere başvurmadım
Başvurmalımıyım başvursam bulunurmu !
çok iyi bir apple mağazası geliyor hemde.. :icon_tup:
Çok iyi bi mağaza önemli değil istediğimiz apple ürününü bulabiliyoruz. Bence sorun satış sonrası destek.
Bende z1 almak üzereyim. Bir kaç yerde incelemesine baktım su altında çekim yapıyor çalışıyor gayet güzel ama bir kaç kişi de cihazın sıvı temasına karşı garantili olmadığını söylüyor işin aslını bilen var mıdır ?
ben degil teknosa söylüyor valla 1400 TL degişim diye :)
aynısı abimin başına geldi su altı çekim yaptı telefon cortu çekti servise gitti hani kardeşım bu telefon su altında fotograf çekiyordu çekmeye çalıştım su geçirdi bozuldu cihaz dedi yapacak bişey yok servis dışı diyip ücret talep ettiler.
aynı durum işte arkadaşımda tüketici mahkemesine verdi 3-4 ay once yaklasık 1 ayoncede ilk durusma olmuştu.durusmada incelenmek üstüne bilirkisiye verildi bidaha telefon ve davada hazirana atıldı bekliyoruz :)
dasemert
03-04-2014, 10:23
Hazır konu varken bende bir şey sorayım
5s im çalındı veya kayboldu emin değilim yaklaşık 1 ay oldu her hangi bir yere başvurmadım
Başvurmalımıyım başvursam bulunurmu !
kesinlikle başvurmalısınız geç bile kalmışsınız.Bulunur veya bulunmaz ama gerekeni yapın çok uğraştırmıyor. en azından btk dan kullanıma kapattırabilirsiniz telefon açıp,yararınıza olur.
Risendark
03-04-2014, 11:10
@berkan abim telefonu bi köşeye attı iphone 5 kullanıyo şimdi :) mahkemede ugrastirir durur artık :)
eticet06
03-04-2014, 11:16
ben vatanbilgisayarda teknisyenim ve dedıgınız sorunlarla musterılerın olaylarına defalarca sahit oldum eger cıhazda darbe ızı varsa tuketıcı hakem heyetınıde gıtsenız durum degısmeyecektık cıhazın garantı kosullarında bunu acıkca belırtıyolar darbe sıvı teması vb seylerı
onursumer
03-04-2014, 11:32
Darbe kaynakli olusma ihtimali olmayan bir ariza ise uzerine gidilmeli herturlu degistirilebilir firmanin insiyatifinde bazi seyler
Bluttbeton
03-04-2014, 17:00
Biraz konu dışı olacak ama 27 şubatta laptopu mu garantiye vermiştim ancak yasal süreç doldu daha hiç bi ses soluk yok . müşteri hizmetlerini arıyorum serviste inceleniyor diyo servisi arıyorum geri gönderildi diyorlar idae talep ettim pazartesi ama ne cevap çıkacak Hala bilmiyorum. tüketici hakem heyetine mi başvurmam gerek. vatan bilgisayardan almıştım asus marka laptop.
teknosadan note2 alıp kasko yaptrdık.balkondan betona düştü. 20 iş günü içinde tamir edilmedi. 24. gün 1549 TL lik çek verdiler. aynı telefondan aldık.
sürekli müşteri hizmetlerini arayp baskı yapın. tüketici hakem heyetine verin ve dilekçe fotokopisini telefon aldğnz yere gösterin. baskı yapn
ben vatanbilgisayarda teknisyenim ve dedıgınız sorunlarla musterılerın olaylarına defalarca sahit oldum eger cıhazda darbe ızı varsa tuketıcı hakem heyetınıde gıtsenız durum degısmeyecektık cıhazın garantı kosullarında bunu acıkca belırtıyolar darbe sıvı teması vb seylerı
Cihazda darbeden kaynaklı problem yok. İlk çıkan iphone 5 lerde ekran katmanlarını yapıştırmak için olan maddedeki problemmiş. Bugün öğrendim.
Mesela aracınıza lpg taktırdığınızda sunroof'unuz garantiden çıkmaz. Garantisinde belirtseler bile bu durumu değiştirmez.
onursumer
03-04-2014, 19:26
Biraz konu dışı olacak ama 27 şubatta laptopu mu garantiye vermiştim ancak yasal süreç doldu daha hiç bi ses soluk yok . müşteri hizmetlerini arıyorum serviste inceleniyor diyo servisi arıyorum geri gönderildi diyorlar idae talep ettim pazartesi ama ne cevap çıkacak Hala bilmiyorum. tüketici hakem heyetine mi başvurmam gerek. vatan bilgisayardan almıştım asus marka laptop.
fatura ismi ürün seri no ozel mesaj gonder baktırayım durumuna
blumenberg
04-04-2014, 12:59
ya bende bugun şarjım bitmişti, niye iphone aldım sanki diye dert yanıyordum ki yürüyüş dönüşü telefonu düşürdüm, ön tüz pert oldu, kullanılmaz halde, sizin cihazın da mı ön yüzü komple değişecek, 900 TL sadece ön yüz değişimi midir? Kaça sayarlar bu telefonu
ya bende bugun şarjım bitmişti, niye iphone aldım sanki diye dert yanıyordum ki yürüyüş dönüşü telefonu düşürdüm, ön tüz pert oldu, kullanılmaz halde, sizin cihazın da mı ön yüzü komple değişecek, 900 TL sadece ön yüz değişimi midir? Kaça sayarlar bu telefonu
Benim ekranımda sararma var. 2-3 dk kullanayım yeşil gibi oluyor ekranın 4 kenarı yarım cm kadar. Cihazı değiştirip yenisini verecekler 900 lira istiyorlar. Küçük bi ezik var kilit tuşunun orada o olmasa ücretsiz değişirmiş.