Orijinalini görmek için tıklayınız : bir rica istek ve vicdan
Patisever
03-04-2014, 00:29
arkadaslar ***** ciddi hayvan severim ve bu işlerde elimizden geldiğince bişeyler yapmaya calısıyoruz konuyu açma sebebım bilgilendırmedir. cocuklarımızı sirklere oyun havuzlarına eğlensin diye goturmeyelım 5 dakıkalık zevk alalım dıye eziyetden kafalarını kaldıramıyorlar ve komutlara uymaları için aç bırakılı dovuluyorlar ayrıca deney için ayrıca kişisel bakım urunleri alırkende dikkat edelim hayvanlar üzerinden test edilmiştir ürünlerini almayalım duyarlı olalım kucuk bir kare belkı herşeyi anlatabilir bu ürünlere ambargo koyarsak belkı acılarını dindirebilir ve artık onlar uzerındekı deneylerin coğaltılmasını engelleyebiliriz...
http://thumbnails111.imagebam.com/31850/90115f318492717.jpg (http://www.imagebam.com/image/90115f318492717)
Burak K.
03-04-2014, 01:31
Eyvallah hayvanları hepimiz seviyoruz onlarda birer can ama olsaydı eğer çocuğumun mutlu olması/sevinmesi mi hayvanlar mı çocuğumu seçerdim. Diğer konuda haklısınız fakat biz almayınca onların üretimi duracak mı ya da onu üreten firmalar hayvanlar üzerinde deney yapmayı bırakacak mı? Önemli olan bu bence.
Eyvallah hayvanları hepimiz seviyoruz onlarda birer can ama olsaydı eğer çocuğumun mutlu olması/sevinmesi mi hayvanlar mı çocuğumu seçerdim..
..
Doğru mu anladım? Çocuğum mutlu olacaksa,hayvanlara yapılan işkence,eziyet ve her türlü insanlık dışı muameleyi kabul edebilirim ve ediyorum mu demek oluyor bu?
SerkanYazgan.
03-04-2014, 02:08
eğer gerçek bir hayvanseverseniz o hayvanı kendiniz doğal şartlarda yetiştirirsiniz, eğitirsiniz. Hiçbirşeye gerek yoktur. Bu düşünceme katılmayanlar olabilir, doğal ortam bulamıyorum diyen olabilir fakat şu da bir gerçek eğer doğal ortam yoksa o hayvanı almanında anlamı yok. Bağeviniz, çiftlik eviniz vs. gibi yerlerde yetişebilecek hayvan almak daha mantıklı. Sizin durumunuz neyse ona göre hayvan almalısınız. Siz cansanız o da candır..
muratburunce
03-04-2014, 09:32
ben elimden geldiğince dikkat ediyorum herkes aynı duyarlılığı gösterirse bi ihtimal belki birazda olsa unut olabiliriz onlar için... çoçuğum eğlensin diye hiç bir hayvana ve canlıya eziyet edilmesini istemem öyle birşey olduğunu görürsem ztn çocuğumu birdaha oraya götürmem...
Yiğit G.
03-04-2014, 09:38
Eyvallah hayvanları hepimiz seviyoruz onlarda birer can ama olsaydı eğer çocuğumun mutlu olması/sevinmesi mi hayvanlar mı çocuğumu seçerdim. .
nasıl yani çocugun sevinsin diye hayvanlara yapılan işkenceye onay mı veriyorsun ? Umarım doğru anlamamışımdır ? Çocugunu psikolojisini mahfediyorsun + hayvanların işkence çekmesine sebep oluyorsun yani
uX-WHwZgFt4
sQbeL-Hw00c
Bence gerçekten orda neler oldugunu bilmiyorsun.Videoları izlemenizi tavsiye derim.Gerçekten bilsen asla böyle bir yorum yapmazdın hocam buna inanıyorum :)
Emre Ekrem
03-04-2014, 09:59
Çok üzülüyorum, arz talep meselesi gibi geliyor bana çoğu zaman, talep azalması için bir şeyler yapmak lazım.
muratburunce
03-04-2014, 10:01
bu tarz sirk ve eski tip hayvanat bahçeleri dünyanın çoğu gelişmiş ülkerinde azalmaya başladı allahtan şuan tüm hayvanat bahçeleri doğal yaşam parklarına dönüyor orda imknaları birazdaha iyi hayvanların tabi kendi doğal ortamlarının yerini tutmaz hiçbir zaman...
Sirk olayina bende karsiyim fakat aldigimiz urunlerde hayvanlarda test edilmezse nasil satisa sunulacak hadi diyelim kimse almadi hayvanlarda test yapilmiyor.Bu sefer para karsiligi insanlarin uzerinde test baslayacak hayatlar kararicak.Insan hayvandan ustundur sirk olayi eglence fakat tibbi urunlerde ihtiyac.
muratburunce
03-04-2014, 10:10
tabbi ürünlerde bi yere kadar ama deney yapılacak diye hayvanları köle gibi kullanmak çok acımasız geliyor bana... eskidende ilaçlar vs tıp ile alakalı ürünler üretiliyordu bu kdr hayvan kullanılıyormuydu acaba merak ediyorum... son 10-15 yılda artış gösterdi hayvanar üzerinde deneyler ve acımasız haller almaya başladı bence... herşeyin bir usulü bir adabı olmalı bu kdr acımasız ve tek taraflı düşünmemek lazım tamam sağlık bizim için önmli kimse aksini idda etmez ama onlarınkide can onlarınkide hayat...
biz tasma takılmış ayıların sokaklarda dans ettirildiği bi çağda büyüdük ( bkz. seksenlerde çocuk olmak ) ancak eglence sektöründe hayvanların kullanılıyor olmasına karşıyım .
Bununla birlikte tıbbi deneyler konusunda maalesef aynı fikirde değilim. etik olan, hakkaniyetli olan pek tabiki sizin dediginiz ancak ciddi kurallar çerçevesinde bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hattı zatında yine ciddi kurallar/denetim çerçevesinde gönüllü insan deneklerin bile kullanılmasından yanayım.
dikkat ettiğim bir konu değildi ama bu şekilde deney yapılan kozmetik ürünlerin üzerinde "hayvanlar üzerinde denenmiştir" gibi bir yazı oluyor mu ?
muratburunce
03-04-2014, 10:27
biz tasma takılmış ayıların sokaklarda dans ettirildiği bi çağda büyüdük ( bkz. seksenlerde çocuk olmak ) ancak eglence sektöründe hayvanların kullanılıyor olmasına karşıyım .
Bununla birlikte tıbbi deneyler konusunda maalesef aynı fikirde değilim. etik olan, hakkaniyetli olan pek tabiki sizin dediginiz ancak ciddi kurallar çerçevesinde bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hattı zatında yine ciddi kurallar/denetim çerçevesinde gönüllü insan deneklerin bile kullanılmasından yanayım.
bende bunu demeye çalıştım yani profesyonel ortamda profesyonel ekipman ve kişilerce denetim altında gerekli görülen hayvanlar üzerinde... hayvanları bi obje gibi görmeden denetimlerle yapılması gerekir... eğlence sektöründe sirk vb olaylara tamamen karşıyım ordaki hayvanların ne durumda olduğunu yıllarca gördük...
Yiğit G.
03-04-2014, 10:35
Sirk olayina bende karsiyim fakat aldigimiz urunlerde hayvanlarda test edilmezse nasil satisa sunulacak hadi diyelim kimse almadi hayvanlarda test yapilmiyor.Bu sefer para karsiligi insanlarin uzerinde test baslayacak hayatlar kararicak.Insan hayvandan ustundur sirk olayi eglence fakat tibbi urunlerde ihtiyac.
hapishanelerde 5-10 yasında cocuklara tecavüz ettikten sonra onları öldürüp gömen insanlarla dolu.Anasını babasını parası için ekmek bıçağı ile kesen ömür boyu yemiş insanlarla dolu.Bunlar üstünde çok güzel deneyler yapılabilir.Bu arada insan hayvandan üstün değildir.Bir canlıyı yakalıp öldürmek ondan üstün oldugun anlamına gelmez.Bu dünyada üstünlük doğaya kattıklarınla olunur.Mesela bir arı tüm ekosistemi dengede tutar.Tek bir yılan 100 dönümlük bir arazide fare istilasını önler avlanmasıyla.Bütün hayvanlar ekosistemin bir parçasıdır.Şimdi şöyle düşünüceksin arılar yok olursa doğa yok olur... Peki sen yok olursan doğaya birşey olurmu ? hyr tam tersi doğa yaşamaya devam eder.Şimdi gelipde insanlar daha üstün diyemeyiz.Onlar bizden milyonlarca yıl öncesinden bu dünyadaydılar.Biz onların misafiriyiz onlar bizim değil.
muratburunce
03-04-2014, 10:37
hapishanelerde 5-10 yasında cocuklara tecavüz ettikten sonra onları öldürüp gömen insanlarla dolu.Anasını babasını parası için ekmek bıçağı ile kesen ömür boyu yemiş insanlarla dolu.Bunlar üstünde çok güzel deneyler yapılabilir.Bu arada insan hayvandan üstün değildir.Bir canlıyı yakalıp öldürmek ondan üstün oldugun anlamına gelmez.Bu dünyada üstünlük doğaya kattıklarınla olunur.Mesela bir arı tüm ekosistemi dengede tutar.Tek bir yılan 100 dönümlük bir arazide fare istilasını önler avlanmasıyla.Bütün hayvanlar ekosistemin bir parçasıdır.Şimdi şöyle düşünüceksin arılar yok olursa doğa yok olur... Peki sen yok olursan doğaya birşey olurmu ? hyr tam tersi doğa yaşamaya devam eder.Şimdi gelipde insanlar daha üstün diyemeyiz.Onlar bizden milyonlarca yıl öncesinden bu dünyadaydılar.Biz onların misafiriyiz onlar bizim değil.
++++++++:icon_tup:
hocam çok güzel anlatmışsınız aynen katılıyorum..
Burak K.
03-04-2014, 10:48
Doğru mu anladım? Çocuğum mutlu olacaksa,hayvanlara yapılan işkence,eziyet ve her türlü insanlık dışı muameleyi kabul edebilirim ve ediyorum mu demek oluyor bu?
nasıl yani çocugun sevinsin diye hayvanlara yapılan işkenceye onay mı veriyorsun ? Umarım doğru anlamamışımdır ? Çocugunu psikolojisini mahfediyorsun + hayvanların işkence çekmesine sebep oluyorsun yani
Bence gerçekten orda neler oldugunu bilmiyorsun.Videoları izlemenizi tavsiye derim.Gerçekten bilsen asla böyle bir yorum yapmazdın hocam buna inanıyorum :)
Çocuğu doğru düzgün bir eğitimle büyütür ona hayvan sevgisi aşılarsanız zaten o çocuk hayvanlara eziyet etmez. Eğer ki canlılara eziyet ederek eğlenen bi çocuğunuz varsa ya da olursa siz çocuk yetiştirmemiş,cani bi varlık yetiştirmiş olursunuz. Eğitimle ilgili bi durum yani...
Patisever
03-04-2014, 10:54
Bir ormana gidip 5-10 gun ac kalmis,bir canliya yemek vermek icin yaklassan o,anda cagirip seslendigin zaman Sana dogru kurtar beni diye kosmasi insanin icini acitiyor bilmiyor neden yanima cagirdigini bile caresizlik cok agir heleki hak etmemis ve hicbir sucun yokken ikinci gitmelerde arabani tanimasi Sana ewet sarilmasi acligina,ragmen ustune atlayarak sarilmasi burkuyor icimi işin bu boyutuda war hep derdim bu kopekler neden uyur yollarda oruç,tutarken bas ağrır uyku bastırır ya açlık öyle serıyor yerlere zor ne zaman saat gün sonra biseyler yiyebilecek miyim diye düşünmek inanın bırkere dokun yureklerıne bir omur kalır sızınle
emretorlak
03-04-2014, 11:01
:cool:
Ustat ağzına eline saglik senin gibi insanlarin bu ulkede olmasi ne kadar sevindirici olsa da, cocugunun mutlulugunu hayvanlarin eziyet gormesine endeksleyen kulturel yapinin da ulkede yasamasi bir o kadar uzucu
Daha bişey yazamadım üstüne ..
Konuyu tamamen destekliyorum, ama mesela şu an sokaktan kurtardığımız bir kedi yatıyor kucağımda mırıldayarak bunu ne diye doğaya salayım ? Gayet memnun :)
Ha bir de psikolog ablamız neredeyse ben gidip evlenme teklif edeceğim aşık oldum.
Ne alakasi var ya ? Hayvanlar faydasiz mi dedim ben ? Dunya insanoglu icin yaratilmistir, insan hayvandan ustun bunun neyini carpitmaya caliyosun ? Ormana gittin aslan seni oldururse ceza aliyormu ? Almiyor sen onu oldurursen hayvan
Haklarina saldiridan ceza aliyorsun.Cunku insan dusunebilen bir varlik.Anlatabiliyormuyum? Su an bana gore hulya avsarin mantelitesinden farksizsin oda ne demisti "kurban bayrami ne ya hayvanlari katletmeyin" bumu yani ? Hayvanlari oldurmeyi isteyecek son insanim.Hapisdeki insanlarin ustunde denesinler demen ayri anlamsiz zaten.insan uzerinde deneye karsi oldugumdan dolayi hayvanlarda yapilmali diyorum.hayvanlar katledilsin demiyorum.Cunku yurt disinda bunun ornegi var afrikanin gelismemis ulkelerinde kamyon kamyon toplanan insanlar uzerinde yapilan deneyler var anliyomusun beni ? 20 30$ karsiligi hayati karariyor.peki sen bu durumda insan hayatinimi tercih edersin maymunun yasamasinimi ?
Yiğit G.
03-04-2014, 12:31
Ne alakasi var ya ? Hayvanlar faydasiz mi dedim ben ? Dunya insanoglu icin yaratilmistir, insan hayvandan ustun bunun neyini carpitmaya caliyosun ? Ormana gittin aslan seni oldururse ceza aliyormu ? Almiyor sen onu oldurursen hayvan
Haklarina saldiridan ceza aliyorsun.Cunku insan dusunebilen bir varlik.Anlatabiliyormuyum? Su an bana gore hulya avsarin mantelitesinden farksizsin oda ne demisti "kurban bayrami ne ya hayvanlari katletmeyin" bumu yani ? Hayvanlari oldurmeyi isteyecek son insanim.Hapisdeki insanlarin ustunde denesinler demen ayri anlamsiz zaten.insan uzerinde deneye karsi oldugumdan dolayi hayvanlarda yapilmali diyorum.hayvanlar katledilsin demiyorum.Cunku yurt disinda bunun ornegi var afrikanin gelismemis ulkelerinde kamyon kamyon toplanan insanlar uzerinde yapilan deneyler var anliyomusun beni ? 20 30$ karsiligi hayati karariyor.peki sen bu durumda insan hayatinimi tercih edersin maymunun yasamasinimi ?
Birkere senden 10-15 yaş büyük biriyle öyle "ne alakası var yaaaaa " gibi üsluplarla konuşma , ben senin lise sıra arkadasın değilim.İkincisi evet 1 maymunun hayatını birçok insanın hayatına tercih ederim.
Patisever
03-04-2014, 12:43
Insan ustun ewet mesela vefasız ve nankör neyse ne hayvanlar gördüm konuşup dusunebılsede insan olamamış ve ne hayvanlar gördüm konusanıyordu ama duyguları hısleriyle sakıyordu güven verıyordu
Birkere senden 10-15 yaş büyük biriyle öyle "ne alakası var yaaaaa " gibi üsluplarla konuşma , ben senin lise sıra arkadasın değilim.İkincisi evet 1 maymunun hayatını birçok insanın hayatına tercih ederim.
peki kendi tercihiniz..Umarım birgün böyle bir tercih yapmak durumunda kalmazsınız.4 alman kurdu 1 kangal şu andada 2 kuş beslemek üzere bende hayvan katili değilim.Mantıklı olmaktan yanayım taraftar değil.Bi önceki mesajımı telefondan yazdığımdan yaş kısmına dikkat etmedim kusura bakmayın.
Hapishanede ki insanlara para karşılığı hayatlarını riske etmesinimi isteyeceksiniz ? Adam zaten ömrünün sonuna kadar hürriyetsiz yaşayacak.Parayı ne yapsın ? Kolundan zorla tutup teste sokarsanızda insan haklarını ihlal edersiniz.
"O insan öldürdü ama farkındamısın" derseniz adam zaten cezasını çekiyor derim bende.İşkence etmenin kimseye faydası yok.Rica ediyorum, kaç yaş büyük insanlarsınız biraz mantıklı düşünün...İnsanları iyi veya kötü şekilde ayırırsanız zaten işin içinden çıkamassınız.Kötülük yapanlar zaten devletlerin belirlediği şekilde cezasını çekiyor.Ben istermiyim hayvanlar ölsün insanlar ölsün ? bide tutupda beni hayvan katil ilan ediyosunuz.
Hapishanede ki insanlara para karşılığı hayatlarını riske etmesinimi isteyeceksiniz ? Adam zaten ömrünün sonuna kadar hürriyetsiz yaşayacak.Parayı ne yapsın ? Kolundan zorla tutup teste sokarsanızda insan haklarını ihlal edersiniz.
"O insan öldürdü ama farkındamısın" derseniz adam zaten cezasını çekiyor derim bende.İşkence etmenin kimseye faydası yok.Rica ediyorum, kaç yaş büyük insanlarsınız biraz mantıklı düşünün...İnsanları iyi veya kötü şekilde ayırırsanız zaten işin içinden çıkamassınız.Kötülük yapanlar zaten devletlerin belirlediği şekilde cezasını çekiyor.Ben istermiyim hayvanlar ölsün insanlar ölsün ? bide tutupda beni hayvan katil ilan ediyosunuz.
SABAH ARKA KAPAK HABER (http://arsiv.sabah.com.tr/1998/10/09/r01.html)
Bunlar hata yapmış, cezasını zaten çekiyor diye hayıflanmalı mıyız ?
Hiç sanmıyorum.
Sirktir,gösteridir vs. yerine bir kuş,bir balık almayı tercih ederim çocuğuma.
Yiğit G.
03-04-2014, 13:32
Hiç sanmıyorum.
7 yıl yattılar biliyorsun değilmi... 2005 de tahliye oldular.. sonra suç işlediler birdaha hapise girdiler.
Patisever
03-04-2014, 13:38
yakına zarar veren birisi olsada aynı sekıl dusunurmuydun ???
Patisever
03-04-2014, 13:39
herşeyi geçtim arkadas bir mesaj vermek istedim konu dondu dolaştı sosyal mesaj vermelere SGTİ yahu o zaman burdan devam edelim
Şakşuka Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri (http://www.nefisyemektarifleri.com/saksuka-tarifi/)
ahmet_xy
03-04-2014, 13:56
Dunya insanoglu icin yaratilmistir,
bu sana göre öyle ama gerçek inandığın gibi değil. dünyanın yaşı 4.5 milyar yıl. yaşam ise 3.5 milyar yıl önce başlamış. modern insan ise yaklaşık 100.000 bin yıl önce dünyada yaşamaya başlamıştır. bizlerden önce ise nesli tükenmiş olan dinazorlar, sürüngenler, mamutlar vs binlerce canlı yaşamıştı. bu canlılar dünyada yaşarken, insanlar neredeydi? ;)
Yiğit G.
03-04-2014, 14:02
http://www.chipp.cn/images/2009-03/25/xin_310306250012524380850.jpg
http://www.chipp.cn/images/2009-03/25/xin_330306250012967055754.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_Wi-Y9G-lSV4/SpTDFlChyiI/AAAAAAAAAHc/vjP3YDoncOo/s400/gato.jpg
http://www.cosmeticanimaltestingpictures.com/images/thumbnails/primate_testing_540x.jpg
http://www.mibba.com/data/images/content/articles/ee/1bbad7ee.jpg
http://www.animalexperimentspictures.com/images/animal-experiments.jpg
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/data/image_2_1032.jpg
http://www.ontheissuesmagazine.com/1991winter/images/swart.jpg
http://hopeandjoynetwork.weebly.com/uploads/4/3/3/4/4334057/4495410_orig.jpg
http://elizabethely.com/wp-content/uploads/2010/06/1358708_f260smoking-test-e1277269701414.jpg
http://elizabethely.com/wp-content/uploads/2010/06/bigsmokingchicken.jpg
http://www.occupyforanimals.org/uploads/7/7/3/5/7735203/5923645_orig.jpg
http://31.media.tumblr.com/tumblr_m5os6to6hr1qgu2wio1_500.jpg
hayvanlar üzerinde test yapan firmalar
http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdotest.pdf
Test yapmayanlar
http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf
Patisever
03-04-2014, 14:05
yatacak yerınız yok a... cocukları
Bi inat uğruna hala mantıksızca cevap veriyorsunuz ya anlamıyorum.30 küsür yaşında insanlarsınız.Bakın 2 dakika yazdıklarımı okuyun bu "velet" ne demek istiyor bana diye bi sorun kendinize sonra bi özeleştri yapın.
Hiç sanmıyorum.
Şimdi olayı kulağından tutup taa buraya kadar çekerseniz bende bunu derim.Malumunuz binlercesi yaşanıyor.Bu durumda napıcaksınız ? Google a yazdım ilk bu çıktı binlercesini bulabilirsiniz.Hangi birisini cezalandırmak teste sokmak istersiniz ?
Sirk hususunda yorumumu zaten belirtmişim
Sirk olayina bende karsiyim
6 yıl 4 ay haksız yere yattı dışarı çıkar çıkmaz öldü - Posta (http://www.posta.com.tr/PostaKarnaval/HaberDetay/6-yil-4-ay-haksiz-yere-yatti-disari-cikar-cikmaz-oldu.htm?ArticleID=145252)
7 yıl yattılar biliyorsun değilmi... 2005 de tahliye oldular.. sonra suç işlediler birdaha hapise girdiler.
Üstteki yorumum da sizin için aynı niteliktedir.
yakına zarar veren birisi olsada aynı sekıl dusunurmuydun ???
Hangi insan düşünmezki ? Yakınıma zarar veren birini bulsam öldürmek isterim insanın doğasında vardır intikam almak kızmak agresifleşmek.Şu an gerçekçi ve sakin kafayla bir şey tartışıyoruz.
herşeyi geçtim arkadas bir mesaj vermek istedim konu dondu dolaştı sosyal mesaj vermelere SGTİ yahu o zaman burdan devam edelim
Şakşuka Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri (http://www.nefisyemektarifleri.com/saksuka-tarifi/)
Mümkünse başka birisine espri yapın.
bu sana göre öyle ama gerçek inandığın gibi değil. dünyanın yaşı 4.5 milyar yıl. yaşam ise 3.5 milyar yıl önce başlamış. modern insan ise yaklaşık 100.000 bin yıl önce dünyada yaşamaya başlamıştır. bizlerden önce ise nesli tükenmiş olan dinazorlar, sürüngenler, mamutlar vs binlerce canlı yaşamıştı. bu canlılar dünyada yaşarken, insanlar neredeydi? ;)
Ahmet bey kronolojik sıradan bahsetmiyorum ben.Tahmin ediyorum birçoğumuzun dini olan islam bunu böyle söylüyor.
"ey resülüm sen olmasaydın alemleri yaratmazdım"
---
Bakın amacınız nedir anlamıyorum ama hala bir inat uğruna gerçekten anlam veremediğim cevaplar veriyorsunuz.Yahu tamam ben katilim hayvan katiliyim kedilerin köpeklerin ölmesini istiyorum diyelim.Siz insanların ölmesini istiyorsunuz bu durumda farkındamısınız ? Ondan sonra Amerika afrikadaki insanları yok ediyor... Yok ya ? sen yok ediyosun işte.Bide tutupda bu fotoğrafları koyuyosunuz sanki ben mutlu oluyomuşum gibi.
Yiğit bey bende tonla insan üzerinde parçalayıcı etkiler yaratan insan deneyi fotoğrafı koyarım.İnsanları üzmeye gerek yok.Ben bakarken üzüldüm bu fotoğraflara.Silerseniz memnun olurum.
Cild kanseri olduğunuzda herhangi bir şekilde hastalandığınızda oğlunuzun evladınızın kötü durumunda,hastalandığınızda ilaç kullanıyorsunuz ama ? O zaman pek takmıyorsunuz bu konuyu dimi ? İyiyken böyle.Mantık ve akıl çerçevesinde her türlü yoruma cevap veririm.Gereksiz makaraya gerek yok
Patisever
03-04-2014, 14:13
konunun ozu dısarıdan hoş gorunen ama arka yuzunde zulum yasanıyor mesajıdır SGTİ BUNA GORE CEWAP yaz ok konu deneye ve yapılan bilmediğim zulümler konu insan değil tekrar yazayım konunon özü : BİLMEDİĞİM ZULUM VE BUNLARI BİLGİLENDİRME
Yiğit G.
03-04-2014, 14:18
3.5 milyar yıl insan yokmuş.. 3.500.000.000 yıl diyoruz :) Hertürlü yaşam varken hemde insan yokmuş... Bu neye benziyor , asırlardınız sülalenizin yaşadıgı bir eve 5 yaşında çocugun girip bura benim demesine benziyor :)
Hayvan katili ilan ettiğiniz kişi olarak şunu söylemek istiyorum.
İmkanı varsa canlılar üzerinde test edilmeden.Fakat ZARARI OLMADIĞI kanıtlanarak ilaçlar üretilsin.Buna eyvallah çağırın protestoya en önde gelmessem sonra konuşun.
Diyelim böyle bir imkan yok test şart.Ve test yapılmadan üretildi ilaçlar
evladınız hasta.
Siz üzerinde "laboratuvarlarda test edilip onaylanmıştır" yazanımı içirirsiniz "laboratuvarlarda test edilmemiştir.Yan etkileri bulunabilir" yazanımı.
Yiğit G.
03-04-2014, 14:23
Bi inat uğruna hala mantıksızca cevap veriyorsunuz ya anlamıyorum.30 küsür yaşında insanlarsınız.Bakın 2 dakika yazdıklarımı okuyun bu "velet" ne demek istiyor bana diye bi sorun kendinize sonra bi özeleştri yapın.
Şimdi olayı kulağından tutup taa buraya kadar çekerseniz bende bunu derim.Malumunuz binlercesi yaşanıyor.Bu durumda napıcaksınız ? Google a yazdım ilk bu çıktı binlercesini bulabilirsiniz.Hangi birisini cezalandırmak teste sokmak istersiniz ?
Sirk hususunda yorumumu zaten belirtmişim
Sirk olayina bende karsiyim
6 yıl 4 ay haksız yere yattı dışarı çıkar çıkmaz öldü - Posta (http://www.posta.com.tr/PostaKarnaval/HaberDetay/6-yil-4-ay-haksiz-yere-yatti-disari-cikar-cikmaz-oldu.htm?ArticleID=145252)
Üstteki yorumum da sizin için aynı niteliktedir.
Hangi insan düşünmezki ? Yakınıma zarar veren birini bulsam öldürmek isterim insanın doğasında vardır intikam almak kızmak agresifleşmek.Şu an gerçekçi ve sakin kafayla bir şey tartışıyoruz.
Mümkünse başka birisine espri yapın.
Ahmet bey kronolojik sıradan bahsetmiyorum ben.Tahmin ediyorum birçoğumuzun dini olan islam bunu böyle söylüyor.
"ey resülüm sen olmasaydın alemleri yaratmazdım"
---
Bakın amacınız nedir anlamıyorum ama hala bir inat uğruna gerçekten anlam veremediğim cevaplar veriyorsunuz.Yahu tamam ben katilim hayvan katiliyim kedilerin köpeklerin ölmesini istiyorum diyelim.Siz insanların ölmesini istiyorsunuz bu durumda farkındamısınız ? Ondan sonra Amerika afrikadaki insanları yok ediyor... Yok ya ? sen yok ediyosun işte.Bide tutupda bu fotoğrafları koyuyosunuz sanki ben mutlu oluyomuşum gibi.
Yiğit bey bende tonla insan üzerinde parçalayıcı etkiler yaratan insan deneyi fotoğrafı koyarım.İnsanları üzmeye gerek yok.Ben bakarken üzüldüm bu fotoğraflara.Silerseniz memnun olurum.
Cild kanseri olduğunuzda herhangi bir şekilde hastalandığınızda oğlunuzun evladınızın kötü durumunda,hastalandığınızda ilaç kullanıyorsunuz ama ? O zaman pek takmıyorsunuz bu konuyu dimi ? İyiyken böyle.Mantık ve akıl çerçevesinde her türlü yoruma cevap veririm.Gereksiz makaraya gerek yok
dini karıştırma dinle ilgisi yok.Herkesin inancı kendine.Benim inancıma göre doğada alınan her can doğaya suçtur.Senin inancına göre hayvan kesmek sevaptır.Başkasının inancına göre inek kutsaldır.Boşver inançları.Bak arkadaş ne güzel örnek vermiş.3.5 milyar yıldır insan yoktu hayvanlar vardı demiş.Nasıl iddaa edersin onların insan için yaratıldıgını demiş.
Yiğit G.
03-04-2014, 14:25
Hayvan katili ilan ettiğiniz kişi olarak şunu söylemek istiyorum.
İmkanı varsa canlılar üzerinde test edilmeden.Fakat ZARARI OLMADIĞI kanıtlanarak ilaçlar üretilsin.Buna eyvallah çağırın protestoya en önde gelmessem sonra konuşun.
Diyelim böyle bir imkan yok test şart.Ve test yapılmadan üretildi ilaçlar
evladınız hasta.
Siz üzerinde "laboratuvarlarda test edilip onaylanmıştır" yazanımı içirirsiniz "laboratuvarlarda test edilmemiştir.Yan etkileri bulunabilir" yazanımı.
seni kimse hayvan katili ilan etmedi.Kuruntu yapma boşuna güzel kardeşim :) .Birşeyler paylasıyoruz burda sen kendince düşünceni söyledin , bizde , sorun yok.Sorun şu , hala muhalefet yapıyosun , demiyorsunki "yahu haklısınız dikkat etmek lazım"
bak kadınlar bile daha duyarlı
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=630485
dini karıştırma dinle ilgisi yok.Herkesin inancı kendine.Benim inancıma göre doğada alınan her can doğaya suçtur.Senin inancına göre hayvan kesmek sevaptır.Başkasının inancına göre inek kutsaldır.Boşver inançları.Bak arkadaş ne güzel örnek vermiş.3.5 milyar yıldır insan yoktu hayvanlar vardı demiş.Nasıl iddaa edersin onların insan için yaratıldıgını demiş.
Peki dini inancınız farklı olabilir.Ben kendi inancım olduğu için inandığım istikametteki bilgiyi ekledim.
Bilimsel mi bakalım ? Tüm birleşmiş milletlerde,ülkelerde tıbbi dernekler ve kuruluşarda neden insan üzerinde deney yapmıyor? Yaptırmıyor ? Neden yasak bu insan üzerinde deney yapmak ? Aranızda denek olmak isteyen varmı ? Bırakın kediyi ben denek olurum diyen ? Allah rızası için 5 dakka realist olun da konuşun.Bi laf attınız diye geri dönmemezlik yapmayın.
seni kimse hayvan katili ilan etmedi.Kuruntu yapma boşuna güzel kardeşim :) .Birşeyler paylasıyoruz burda sen kendince düşünceni söyledin , bizde , sorun yok.Sorun şu , hala muhalefet yapıyosun , demiyorsunki "yahu haklısınız dikkat etmek lazım"
bak kadınlar bile daha duyarlı
Hayvanlar üzerinde deney yapan ve yapmayan firmalar (http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=630485)
Siz benim ilk yorumumu yanlış algılamasaydınız bu yazdıklarımın hiç biri olmayacaktı.O yüzden kendi düşünceni söyledin bizde sorun yok lafına pek inanmıyorum açıkçası.
Kuruntu kelimelerine de hiç gerek yok.. az çok belli şu konuda ne vizyonda olduğum.
Ben verdiğiniz bu desteğe karşı çıkmaya çalışmıyorum bir yorum belirtmişim sizse tutup bambaşka yerlere çekmişsiniz bu raddeye gelmiş konu.
Peki sizin açınızdan bakıyorum kusura bakmayın haklısınız dikkat etmek lazım
Fakat sizde kusura bakmayın.Bunları paylaşıpta hasta olunca tıpış tıpış o ilaçları içiyorsanız birşeyleri eksik içi boş şekilde savunuyorsunuz.Benim ilk yorumumun altında yatan fakat sizin bambaşka yönlere çekipde meseleyi buraya kadar getirdiğinz problem bu.Benim adım geçmesse ben bir daha yazmam.Kusura bakmayın konunuza farklı yönden baktığım için.
Patisever
03-04-2014, 14:33
Peki dini inancınız farklı olabilir.Ben kendi inancım olduğu için inandığım istikametteki bilgiyi ekledim.
Bilimsel mi bakalım ? Tüm birleşmiş milletlerde,ülkelerde tıbbi dernekler ve kuruluşarda neden insan üzerinde deney yapmıyor? Yaptırmıyor ? Neden yasak bu insan üzerinde deney yapmak ? Aranızda denek olmak isteyen varmı ? Bırakın kediyi ben denek olurum diyen ? Allah rızası için 5 dakka realist olun da konuşun.Bi laf attınız diye geri dönmemezlik yapmayın.
neden yasak onuda soyle bak soylemeye calıstıgımzı ortaya cıkacak neden yasak oldugunu yaz sadece ( hayvanlarada yapılan doğru değil neden can yakıyor neden can tasıyor neden gunah neden olmamalı cunku biz bunu denemeye calsııyoruz anlama sıkıntınmı war he ben denek olurum warmı tanıdıgın yapabilecek birisi konuyu bulandırma benım kafam bulandı darlanmaya basladım gerilmeye basladım )
Yiğit G.
03-04-2014, 14:33
neden biliyormusun ? Çünkü insan karşı koyabiliyor.Konuşabiliyor.Avukat tutabiliyor.Başına ne gelecegini sezebiliyor.Gücüyle karşı koyabiliyor.Ama hayvanlar bunu yapamıyor.Kediye pispisi diyorsun güvenip sana geliyor yakalayıp öldürüyorlar... köpege gel diyorlar geliyor vuruyorlar kafasına... Dünyada zevk için öldüren tek varlık insandır.200 yıl önce insanlar üstünde de deney yapılıyordu insanlar güçsüzken.İnsan hakları yokken.İnsanlar cahilken.200 sene sonra eminim geriye bakıp ulan zamanında hayvanlar üstünde deneyler yapılıyormuş ne kadar korkunç dicek insanlar.Bunun en basit örnegi yüzyıllar önce vejerteryanın varlıgı yokken şimdi dünyanın %20 si vejeteryan.Yavaş yavaş hayvanlar üzerindeki egemenliği kalkıcak insanların.Ben 200 sene geçmeden bunun farkına vardım 5 yıldır vejetaryenim.İnsan kendini geliştiriyor sürekli.Nasıl kölelik eskiden iyi birşey görülürdü şimdi krokunçbirşey görünüyor.Hayvanlar içinde öyle olacak.
Abi lütfen şöyle resimler koymayın Allah aşkına,günlerce aklımdan çıkmıyor. Kendi maltese terrierim aklıma geliyor.Çok kötü oluyorum.
muratburunce
03-04-2014, 14:46
Abi lütfen şöyle resimler koymayın Allah aşkına,günlerce aklımdan çıkmıyor. Kendi maltese terrierim aklıma geliyor.Çok kötü oluyorum.
aynen katılıyorum resimler aklımdna çıkmıyor benim... hele kürkleri için öldürülen hayvanları fln izledim onları hatırladıkça içim bi kötü oluyor :(
neden yasak onuda soyle bak soylemeye calıstıgımzı ortaya cıkacak neden yasak oldugunu yaz sadece ( hayvanlarada yapılan doğru değil neden can yakıyor neden can tasıyor neden gunah neden olmamalı cunku biz bunu denemeye calsııyoruz anlama sıkıntınmı war he ben denek olurum warmı tanıdıgın yapabilecek birisi konuyu bulandırma benım kafam bulandı darlanmaya basladım gerilmeye basladım )
Neyi savunduğunu başından beri anlamadığım ve yazdıklarının çoğunu anlayamadığım için cevap veremiyorum.Dahada yazmıycam zaten konu benimde tersime gitmeye başladı çarpıtıyorsunuz yazdıklarımı anlatmak istediğimi anlamıyor cımbızla laf alıyorsunuz.
Denek olmak istemişsiniz heralde.Ben test yapmıyorum tonla ilaç firması var birisine mesaj yazın para karşılığı veya karışılıksız olarak denek olmak istiyorum diye 6 ay sonrada konu açarsınız" xxx firması ve yaşadığım rezalet" diye.
neden biliyormusun ? Çünkü insan karşı koyabiliyor.Konuşabiliyor.Avukat tutabiliyor.Başına ne gelecegini sezebiliyor.Gücüyle karşı koyabiliyor.Ama hayvanlar bunu yapamıyor.Kediye pispisi diyorsun güvenip sana geliyor yakalayıp öldürüyorlar... köpege gel diyorlar geliyor vuruyorlar kafasına... Dünyada zevk için öldüren tek varlık insandır.200 yıl önce insanlar üstünde de deney yapılıyordu insanlar güçsüzken.İnsan hakları yokken.İnsanlar cahilken.200 sene sonra eminim geriye bakıp ulan zamanında hayvanlar üstünde deneyler yapılıyormuş ne kadar korkunç dicek insanlar.Bunun en basit örnegi yüzyıllar önce vejerteryanın varlıgı yokken şimdi dünyanın %20 si vejeteryan.Yavaş yavaş hayvanlar üzerindeki egemenliği kalkıcak insanların.Ben 200 sene geçmeden bunun farkına vardım 5 yıldır vejetaryenim.İnsan kendini geliştiriyor sürekli.Nasıl kölelik eskiden iyi birşey görülürdü şimdi krokunçbirşey görünüyor.Hayvanlar içinde öyle olacak.
İşte bu yüzden hala insanoğlu üzerinde deney yapmak yasak.Afrikadan bahsediyorum afrika.Afrikanın gelişmemiş ülkesi diyorum..Yemek yok hangi avukattan savunmadan bahsediyorsunuz?
Bende tekrar rica edicem.İlla koyulucaksa link koyun.Zaten bir dahada bu konuya girmiycem.
--
Kusura bakmayın olurmu tartışma çıkardım.Zaten yazdıklarımı okuyanda yok.Hala anlamamakta ısrar ediliyor.Hepinize iyi günler dilerim.
tamam yapılan edilen dogru degilde haklısınız cogu kısımda. amacım cıkıntılık etmekden degil ama .ozamanlar onu gerektiriyormus simdide bunu ilerdede daha farklı seyler gerektirecek ikm bilir
bize akıl vermişler bazı seylerin farkında olalım edelim nebilim en basta dusunelim diye.bu onlarda varmı yok.yada nekadar var
vejeteryanlıgı bagdastıramadım insan hayvan yemesin ozaman hayvanda hayvan yemesin yada bitkide yemesin yemeyelim oda canlı degilmi yazık günah olmuyormu börtü bocek vs besleniyor onlarlada.
sokaklardada birton insan var evsiz annesiz babasız ac vs.siz nebilim kaybolan, yok kabiledekiler e hani onlara avukat. boyle oluncada tuttugnu yer oda napsın aclıktan ölsünmü
Yiğit G.
03-04-2014, 15:26
vejeteryanlıgı bagdastıramadım insan hayvan yemesin ozaman hayvanda hayvan yemesin yada bitkide yemesin yemeyelim oda canlı degilmi yazık günah
Berkan dostum bununla
http://www.forumdas.net/attachments/havuc109-jpg.5959/
bundaki farkı göremiyorsan birşey demiyorum sana.
http://www.cobanogluyem.com/img/Image/koyun4.jpg
kaldıki insanlar yapı olarak otoburdur.Bağırsak sistemi otobur uzun bagırsak yapısıdır.Etoburlarda ise vucudunun sadece 3 katı uzunluktadır.Çürüyen eti çabuk dışarı çıkarması lazım çünkü bagırsaklarından.O yüzden köpekler mama yedikten 10 dakka sonra kaka yapma ihtiyacı duyarlar.İnsanda ise 15 katı.O sebepten fazla et yiyenlerde bağırsak kanseri çok fazla görülür.Çürüyen etdeki bakteriler kansere sebep olurlar.İnsan mide asiti otobur mide asitidir çiğ etle kemiği eritemez.Ama etbour hayvanlarım hidroklorik mide asiti kemikleri dişleri tırnakları etleri eritir.İnsan mide asitinden tam 20 kat daha asitiktir. İnsan Dişleri otobur dişleridir pişirmeden eti ve kemikleri parçalayamaz.Bir kemiği bütün gücünle ısır dişlerin dökülür ne çenenin gücü neden dişlerinin saglamlıgı yeter.Ama benim köpek tek ısırışta dana kemiğini küt diye ortadan ikiye ayırıyor.Bizde sebze ve tohum öğütmek için düz arka dişler var.Etoburlarda düz arka dişler yoktur.Otbur hayvanlar pençelidir vurdumu yırtar parçalar avını insanda bu yoktur.Etobur hayvanların koku ve görme duyguları aşırı gelişmiştir.İnsanda bu yoktur.Etoburların ağzında ön sindirim için tükürük bezi çok azdır.Et için önsindirime gerek duymazlar.Parçaladıkları gibi löp diye yutarlar.Ama insan agzında çok daha fazla tükürük bezi vardır.Buda meyve sebzeler için gereklidir.Ayrıca etbourların tükürükleri asidiktir.İnsan tükürüğü ise alkaliktir.Tohumların ve sebzelerin ön sindirimi için otobur hayvanlarda da bulunan pityalin enzimi içerir insan tükürüğü.Daha çok yazarımda müşterim var karşımda :) Kısaca insan etoburdur.Hiçbir şekilde bir ceylanı yakalayıp onu ellerinle öldürüp dişlerinde etini kemiğini parçalayamassın.Gücün yetmez.Hadi diyelim parçaladın o eti çiğ yersen mide fesatı geçirirsin büyük ihtimalle yuttugun kemikler mideni deler ya iç kanamadan ölürsün yada bagırsak sorunundan.Ben 5 yıldır vejetaryenim.Her 6 ayda bir testlerimi yaptırırım.Vejertayenim dediktne sonra sınuçları testin hemşireleri bile şaşırtır :) Tansiyon vs nedir bilmem.5 senedir burnum bile akmadı.Yani sizin için kötü değil aksine çok daha saglıklıdır etsiz bir hayat.Tabi ne yiyecegini bileceksin.Proteinini vs hangi sebzede ne var bilerek yiyeceksin.Vejeteryan oldum ben diye koyverirsen sebzeni meyveni yemessen değerlerin düşer.Ama düzgün yersen hiçbirşey olmaz.Böyle bir dietle hem saglıklı hemde birsürü hayvan kurtarmış oldugunu bilmenin mutluluguyla yaşarsın. Einstein ,Edison ,Van Gogh , Sokrates , Platoon , Aristo ,Newton , Tolsoy , Leonardo Da Vinci , Bradd Pitt ,Ryan Gosling, Natali Portman , Cameron Diaz ,Samuel L jakson , Orlanda Bloom , Drew Barymore , Steven Spielberg , Jufe Law , Anne Headaway , Clint Eastwood , William Dafoe , Liv taylor , Dustin hoffman , Penolpe Cruz , Danny Devito , Jennifer Conoly ,Neomi Wats ,Olivia Wilde , Joaquin Phoenix , Demi Moore, Michael J. Fox vejetaryen ünlülerden bazıları.Sebebi ise sağlıklı yaşamak ve genç kalmak.
B4WsPine1XI
Patisever
03-04-2014, 16:30
Anlayamadığın için anlatmaya çalıştım zaaten bu bir ikincisi anlayamadığın konuyamı cewap yazıyorsun son olarak da konu acarsın demişsin konuyu açmadan önce gelirsen bu tarafa haber et bana burdan bırlikde karar werelim konu başlığınada yuzyuze sunumum iyidir bilir bilenler son olarak yazayım konu denek hayvanları ve zulümler
thedevil
03-04-2014, 16:58
Neyi savunduğunu başından beri anlamadığım ve yazdıklarının çoğunu anlayamadığım için cevap veremiyorum.Dahada yazmıycam zaten konu benimde tersime gitmeye başladı çarpıtıyorsunuz yazdıklarımı anlatmak istediğimi anlamıyor cımbızla laf alıyorsunuz.
Denek olmak istemişsiniz heralde.Ben test yapmıyorum tonla ilaç firması var birisine mesaj yazın para karşılığı veya karışılıksız olarak denek olmak istiyorum diye 6 ay sonrada konu açarsınız" xxx firması ve yaşadığım rezalet" diye.
İşte bu yüzden hala insanoğlu üzerinde deney yapmak yasak.Afrikadan bahsediyorum afrika.Afrikanın gelişmemiş ülkesi diyorum..Yemek yok hangi avukattan savunmadan bahsediyorsunuz?
Bende tekrar rica edicem.İlla koyulucaksa link koyun.Zaten bir dahada bu konuya girmiycem.
--
Kusura bakmayın olurmu tartışma çıkardım.Zaten yazdıklarımı okuyanda yok.Hala anlamamakta ısrar ediliyor.Hepinize iyi günler dilerim.
Sana bana göre doğru olan bir şeyi burada konuşup tartışırsan canını sıkarlar yazdıklarının alayını okudum bana göre yanlış bi tarafı yok... Fakat sana bana göre boş konuştuklarını düşündüğün bu arkadaşlara ne kadar anlatırsan anlat aynı düşünceye sahip olmamız imkansız sen bildiğini yap yaşa... Karşı çıkana dil dökmeye vakit harcamaya çalışma çünkü boşa... Çünkü onlara göre kuzu yemek yazık sana bana göre oh afiyet olsun yani sen yıllarca anlatsan boş uğraşma :))) bi kuzu pirzola olsada yesek :D
Edit: kısacası burada konuşarak yanlış yapıyorsun....
Patisever
03-04-2014, 17:01
Sana bana göre doğru olan bir şeyi burada konuşup tartışırsan canını sıkarlar yazdıklarının alayını okudum bana göre yanlış bi tarafı yok... Fakat sana bana göre boş konuştuklarını düşündüğün bu arkadaşlara ne kadar anlatırsan anlat aynı düşünceye sahip olmamız imkansız sen bildiğini yap yaşa... Karşı çıkana dil dökmeye vakit harcamaya çalışma çünkü boşa... Çünkü onlara göre kuzu yemek yazık sana bana göre oh afiyet olsun yani sen yıllarca anlatsan boş uğraşma :))) bi kuzu pirzola olsada yesek :D
sen konu baslıgına baktınmı vegan konusu değil
Yiğit G.
03-04-2014, 17:04
sen konu baslıgına baktınmı vegan konusu değil
bütün konuyu okuyan arkadaş konuyu vegan konusu sanmış.Bide bize az protein alıyorsun derler :) Boşver herkes istediğini yazsın.Anlayan adam senin ilk yazdıgın mesajdan ne demek istediğini anlar zaten.Anlamayana birşey açıklamana gerek yok.
Suleyman
03-04-2014, 17:04
Anlayamadığın için anlatmaya çalıştım zaaten bu bir ikincisi anlayamadığın konuyamı cewap yazıyorsun son olarak da konu acarsın demişsin konuyu açmadan önce gelirsen bu tarafa haber et bana burdan bırlikde karar werelim konu başlığınada yuzyuze sunumum iyidir bilir bilenler son olarak yazayım konu denek hayvanları ve zulümler
Hayırdır neyin kafasını yaşıyorsun sen?SGTI gayet düzgün üslupla yazmış sense sürekli yok gerildim yok yüzyüze sunumlarım iyidir artistlik yaptığın kişi senden 10 yaş küçük sana denk olarak ben varım; daha da artistlik yapma klavye başında o bahsettiğin sunumdan ben alırım :icon_tup:
Patisever
03-04-2014, 17:09
Hayırdır neyin kafasını yaşıyorsun sen?SGTI gayet düzgün üslupla yazmış sense sürekli yok gerildim yok yüzyüze sunumlarım iyidir artistlik yaptığın kişi senden 10 yaş küçük sana denk olarak ben varım; daha da artistlik yapma klavye başında o bahsettiğin sunumdan ben alırım :icon_tup:
oylemı iyi bak goreceksın ısrarla anlattıgı seyin konunn burası olmadıgını sevdim seni super msj atıyorum sana tanısalım kesınlıkle ama kesınlıkle ozelıne bak ben sana klayemı kendımmı anlatacağım cok ısteklisin madem
konunun niyeti iyi ama yaklaşımın bu yönde değil.madem hayır işi,duyarlı olmaktan bahsediyorsun daha sakin ol.
Patisever
03-04-2014, 17:13
konunun niyeti iyi ama yaklaşımın bu yönde değil.madem hayır işi,duyarlı olmaktan bahsediyorsun daha sakin ol.
kardeşim yaklasım derken hangı kotu yonlendirmemi gordun ısrarla anlatmaya calısıyorum konuyu bakarsan
Patisever
03-04-2014, 17:18
Edit: kısacası burada konuşarak yanlış yapıyorsun....
kral adamsın vesselam kardeşim :)
ben basitce söledim bagdastıramadm diye konunun tamamnıda okudm ayrıca. cevap olarak 1 paragraf yazı yazıp veganizme döndüren hayvandan konusurken vejeteryan ünlüleri yazan ben degilim the devilde degil baskasıda degil buarada.
isteyen istedigni yesin mutlu mesut beslenmeler.bu arada sormussun Valla o aradaki farkı ben görmüyorm tercih meselesi senin yada baskasının veganismi savunman, benim yada baskasının da tam tersini savunması diye uzar gider bu.
thedevil
03-04-2014, 17:21
kral adamsın vesselam kardeşim :)
Eyvallah kardeşim :)
Patisever
03-04-2014, 17:22
ya beyler konu saptı et yemeyen ot yemeyenlere konunun baslıgına bakarmısınız benim yazılar düşümüyormu sayfaya
thedevil
03-04-2014, 17:27
bütün konuyu okuyan arkadaş konuyu vegan konusu sanmış.Bide bize az protein alıyorsun derler :) Boşver herkes istediğini yazsın.Anlayan adam senin ilk yazdıgın mesajdan ne demek istediğini anlar zaten.Anlamayana birşey açıklamana gerek yok.
Ben vegan, megan, station wagon anlamam, sgti kardeşim doğru şeyleri yanlış yerde paylaşmış sende yanlış şeyleri yanlış yerde yanlış taraflara çektin konu uzadı gitti..
Sen hayvanları sev kuzuları sev ve ne bilim inekleri sev biz yirük...
Hayvanları sevelim koruyalım bilenler bilir bende sokak köpeği aldım bakımlarını yaptım belki 1500 lira para harcadım golden cinsi köpeğe :)
Sonuna kadar katılıyorum konuyu açan arkadaşa. Ben avcılığın da spor adı altında anılmasına karşıyım.
Suleyman
03-04-2014, 17:36
.................................................. .....
Patisever
03-04-2014, 17:38
.................................................. ....................................
Yiğit G.
03-04-2014, 19:33
ben basitce söledim bagdastıramadm diye konunun tamamnıda okudm ayrıca. cevap olarak 1 paragraf yazı yazıp veganizme döndüren hayvandan konusurken vejeteryan ünlüleri yazan ben degilim the devilde degil baskasıda degil buarada.
isteyen istedigni yesin mutlu mesut beslenmeler.bu arada sormussun Valla o aradaki farkı ben görmüyorm tercih meselesi senin yada baskasının veganismi savunman, benim yada baskasının da tam tersini savunması diye uzar gider bu.
iyide ben sana yazmadımki "konunun tamamını okumamışsın " diye , karıştırıdn herlade :) .Ben sana vejeteryanlıktan bahsettim.Doğru bilgiler verdim.Okursun okumassın okursun hoşuna gitmez birşey diyemem.Hatta yeme de diyemem et .Niye yiyorsunda diyemem öyle bir hakkım yok ,demedim de zaten.Amacım yargılamak vs değil asla yanlış anlaşıldım sanırım :) Sadece bilgi verdim.Sana yazdım onuda başkası muhattabım değil.Sevgiler.
benim anladığım berkan zaten "konunun tamamını okumamışsın" şeklinde önyargı oluşmaması için okuduğunu belirtmiş :)
valla din vs işin içine çok şey girmiş yok 3,5 milyar yıl önceki yaşamdan bahsediliyor. az buçuk kutsal kitaplarda neler yazdığı hakkında bilgi sahibi insanlar zaten bilirler yani , hani "insanlıktan önceki varlıkları insanlığa ortam hazırlaması için yolladım" tarzda ayetler geçer.. elhamdülillah müslümanım ama dindar bir insan değilimdir onu da belirteyim :)
ben de hayvan severim, babam ananemin tavuklarına dadanan tilkiyi kovalarken babama kızan bir çocuktum, ara sıra da olsa sokaktaki kedi köpeğe yemek çıkarırım..kendi çapımda bi hayvan severim :) ama pek otçul yapıda bir insan da değilimdir, salata ile hayatımı geçiremem kısacası..
yazılmış hani ormanda aç kalan hayvanı beslemeye gittiğinizde size nasıl yaklaştıkları anlatılmış, gidin bakalım 1 hafta aç kalmış kaplanı beslemeye çalışın :D
veya şunu sormak istiyorum aslında, diyelim ki ailenizle birlikte aracınızla gidiyorsunuz, solunuz dağ yamacı sağınız uçurum.. karşıdan araba geliyor fakat önünüze var sayalım ki ufak tefek kedi gibi bir hayvan fırladı.. arabayı uçuruma mı sürerdiniz bu durumda hayvana çarpmamak için? bunun cevabını alabilirsem mutlu olurum :)
Yiğit G.
03-04-2014, 20:15
arabayı uçuruma mı sürerdiniz bu durumda hayvana çarpmamak için? bunun cevabını alabilirsem mutlu olurum :)
bana soruyorsan uçuruma sürüklerim tek çarem oysa.Tek de değilim sanırım bu konuda :)
http://www.nethaberci.com/sondakika-guncel-haberleri/kopege-carmamak-icin-kopruden-uctu-576626.html
http://www.izmirhaberajansi.com/izmir/torbali-haber/kopege-carpmamak-icin-sarampole-yuvarlandi-h13890.html
Direksiyonunu kırdığı otomobil dereye yuvarlandı-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/gundem/haber/835548-kopege-carmamak-icin-kopruden-uctu)
İSMAİL ÇOBAN KATIRA ÇARMAMAK İÇİN DİREKSİYONU ANİDEN KIRINCA KAZA YAPTI (http://www.eynesilhaber.com/haber-6783-arsivden_aktarma.html)
İZBAN'da kaza: Sokak köpeğine çarmamak için... - SANAL BASIN (http://www.sanalbasin.com/izmir-gazeteleri/manset/egede-sonsoz-izbanda-kaza-sokak-kopegine-carmamak-icin-16385-3452449.html)
Daha ufak hayvanlardan bahsediyorum ben köpek değil de tilki olur, kedi olur vaşak olur o tarz.
Ama düşündüğüm cevap geldiği için teşekkürler..
thedevil
03-04-2014, 20:26
bunların hepsi Reflex ile yapılmış kazalar...eğer o anda aklına gelse vurup geçer ama önünde aniden birşey fırlıyor ve Reflex ile direksiyonu çeviriyor :)
Yiğit G.
03-04-2014, 20:29
Daha ufak hayvanlardan bahsediyorum ben köpek değil de tilki olur, kedi olur vaşak olur o tarz.
Ama düşündüğüm cevap geldiği için teşekkürler..
eyw ne demek kardeşim.
Bu arada Danimarka'da hayvan genelevi açılmaması için şuna birer imza rica edeyim.
http://www.thepetitionsite.com/182/468/290/stop-sexual-use-of-animals-is-legal-in-denmarkhelp-us-stop-this-evil-and-make-it-illegal-/#sign
Akın Sarıkaya
04-04-2014, 03:49
Bu arada Danimarka'da hayvan genelevi açılmaması için şuna birer imza rica edeyim.
http://www.thepetitionsite.com/182/468/290/stop-sexual-use-of-animals-is-legal-in-denmarkhelp-us-stop-this-evil-and-make-it-illegal-/#sign
yok artık ya
Yiğit G.
04-04-2014, 09:41
hayvan genelevi değil hocam.. Danimarka hayvanlarla ilişkiye girmek kanunlarda suç olarak gözükmüyor.Bunu suç kapsamına almak için imza kampanyası.Genelev falan değil yani.
Patisever
04-04-2014, 10:16
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=756972101000378&set=a.337255139638745.84146.337219506308975&type=1&theater
Patisever
05-04-2014, 02:55
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=782208815123824&set=a.782216598456379&type=1&theater
yardım lazım arkadaslar
@SGTI;
tüm mesajlarına katılıyorum içimden geçenleri yazmışsın, kendi adıma teşekkür ederim, ağzına sağlık.
hayvan genelevi değil hocam.. Danimarka hayvanlarla ilişkiye girmek kanunlarda suç olarak gözükmüyor.Bunu suç kapsamına almak için imza kampanyası.Genelev falan değil yani.
E ne fark eder?
Ha genelev açmışsın ha istismar etmişsin cinsel yolla. Nerde kaldı hayvanseverlik?
muratburunce
05-04-2014, 09:06
E ne fark eder?
Ha genelev açmışsın ha istismar etmişsin cinsel yolla. Nerde kaldı hayvanseverlik?
bu nasıl bir insanlıktır arkadaş hayvanlarla ilişkiye girmek serberst ne demek insanlar iyce sapıttı ne yapacaklarını şaşırdılar birbirlerini tatmin edemez oldular hayvanlara göz diktiler... sonra onlara hayvan kendilerine medeni insan diyorlar :icon13:
Yiğit G.
05-04-2014, 11:36
E ne fark eder?
ingilizce bilmediğin (veya o sayfayı okumadan paylastıgın) için türkçeye doğru çevirdim sadece.Yoksa bir fark yok tabi.Türkiyede de öyle ne yazikki.Hayvana şiddet de suç değil cinsel ilişkide.Burda da değişmesi lazım.