Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava filtre ve kabını çıkarmak yakıtı fakirleştirir mi?

delmanicomio
14-04-2014, 18:29
Başlıkta da dediğim gibi karbüratör üzerindeki hava filtre ve kabını söksem karışım fakirleşir mi ?

Hava filtresi havayı çok az geçiriyor, bu yüzden de yakıtım zenginleşip çok yakıyorum, benim teorim bu

Hava kabını sökünce daha çok hava girip motor daha iyi hava alacak, daha çok hava gelip yakıtım fakirleşecek yada zenginden normale dönecek

Doğru muyum ?

Slipshod
17-04-2014, 17:23
dediğini daha önce denemiştim. aracın lpgli mi bilmiyorum ben lpgde denedim gaz filtreli ayar halinde merak ettim hava filtresinin üst kapağını söktüm yani tamamen açık boğaz oldu filtre ortadan kalktı ses harikaydı :) ama çekiş bana düştü gibi gelmişti. belki o şekilde ayar yapılsa çekiş düzelirdi ama hava yakıt karışımını ayarlamak için tahminim gazı açmak gerekir ve fazla yakardı. bu arada benim karbüratör tek boğaz olduğu için direk karbüratör delinip gaz ordan verilmiş durumda. senin boğazın üstünde mikser varsa aracın stop eder yüksek ihtimalle. çıkan sesle hevesimi alıp bikaç tur attıktan sonra kapağı takmıştım gene :)

delmanicomio
21-04-2014, 15:30
benim karbüratör çift boğaz ve delinmiş durumda üstten besleme falan değil

çok araştırdım bu konuyu en iyisi filtre takılı gezmek

ReSuL
22-04-2014, 07:22
aracın aşırı yakmaya başlar..

0M42
22-04-2014, 19:22
Eski nesil lpg sistemini söküp blos a geçiş yapmadıkça çok sorun yaşarsın.İllaki lpg diyorsan blos sana şart geç blos a rahat et hem aracın daha ekonomik olur hemde daha performanslı.

Slipshod
23-04-2014, 18:44
Eski nesil lpg sistemini söküp blos a geçiş yapmadıkça çok sorun yaşarsın.İllaki lpg diyorsan blos sana şart geç blos a rahat et hem aracın daha ekonomik olur hemde daha performanslı.

aynen. eski sistem lpgde en verimli sistem blos. niyetim var ama memnun olduğum bi sistemi oturtmuşken kurcalamıyım diye ellemiyorum. :)

XSi
23-04-2014, 20:01
Karburator sistemi vakuma dayali calistigindan filtre kabi cikip vakum artsa bile orantisal olarak giren yakit artacaktir.. karisim orani degismez bence