Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka Devir İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli?
Harun S.
24-04-2014, 08:21
Arkadaşlar herkese merhaba; aracımızda yaklaşık 6 senedir kullandığımız isim çağrıştıran bir plakamız var.
Bu ay içerisinde aracı satmayı düşünüyoruz. Yeni alacağımız araçtada aynı plakayı kullanmamız mümkün mü?
Mümkün ise nasıl bir yol izlemeliyim? Daha önce yapan ya da konu ile bilgisi olan arkadaşlarımdan abilerimden detaylı bilgi bekliyorum 😊
Forumda ve nette konuyu baya bir araştırdım fakat bilgi tarihleri hep eski.
Usül değişmiştir diye düşünerek yeni konu açtım.
Sonra konu kirliliği, kalabalığı yaptın olmasın. 😃
SekoLive
24-04-2014, 08:34
bu konuyla ilgili bayağa konu var araştırırsan bi cok bilgiye ulasırsın.
araç sorgulama konuları gibi bu konuda birleştirlse faydalı olur :)
kısaca gidip bağlı oldugu emniyetten plakanın okeyini al
satıs yaparken boşa cıkar ikametini plakanın oldugu ilçeye taşı yeni araç alırken plaka değişicek diyip git emniyetten plakanı al.
plaka okeyi ya bağışla ya hatırla oluyor.
Harun S.
24-04-2014, 08:49
bu konuyla ilgili bayağa konu var araştırırsan bi cok bilgiye ulasırsın.
araç sorgulama konuları gibi bu konuda birleştirlse faydalı olur :)
kısaca gidip bağlı oldugu emniyetten plakanın okeyini al
satıs yaparken boşa cıkar ikametini plakanın oldugu ilçeye taşı yeni araç alırken plaka değişicek diyip git emniyetten plakanı al.
plaka okeyi ya bağışla ya hatırla oluyor.
İlgili konuları araştırdım. Okudum. Fakat tarihler eski olduğu için sistemin değişmiş olacağını düşünerek açtım konuyu. Peki bağış ya da hatırla oluyor dediniz. Bağışın sabit bir bedeli varmıdır? Aşağı yukarı ne kadar ücret ödememiz gerekecek.
cabriolet
24-04-2014, 08:55
2000tl civarı bi bağış istiyolar :)
Harun S.
24-04-2014, 12:21
2000tl civarı bi bağış istiyolar :)
2008 yılında o bağışı 600 tl olarak ödemiştik. Plaka bedelini baya yükseltmişler 2000 lira ise.
Plakayı boşa çıkarmadan önce emniyet müdürüyle görüş 2 sene önce ödenen paranın bağlıyocılığı kalmıyor,
2000tl derse üzerinde tutarım hiç kazanamazsınız diye orta yolu bul bankaya bağışını yatır, satış yaptığın gün hemen emniyete damla dosyaya adını yazdır.
cabriolet
24-04-2014, 12:43
2008 yılında o bağışı 600 tl olarak ödemiştik. Plaka bedelini baya yükseltmişler 2000 lira ise.
Aynı işlemi bende yapıcam yakın zamanda istedikleri rakam bu oldu açıkcası hatta benden 4000 istediler 2000 e kadar indirdik anca :)
SekoLive
24-04-2014, 12:57
Aynı işlemi bende yapıcam yakın zamanda istedikleri rakam bu oldu açıkcası hatta benden 4000 istediler 2000 e kadar indirdik anca :)
maltepe cok sıkıntılı olmus aynısını istediler bi arkadaşmdanda.
2000 den asagi el surmuyolar malesef
Harun S.
25-04-2014, 18:54
Kısa zaman içinde satışı yapıp yeni bir araca bakıcaz. Plaka kadıköy emniyete bağlı. Eğer ikameti oraya al gibi bir şey söylemezlerse deviri yaparım. Detayları bilgilendirme amaçlı yazarım güncel bir şekilde.