PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışından 30kg Üstü Kargo Gümrük Sorunu

saqwert
24-04-2014, 13:06
Arkadaşlar yurtdışından 60kg ağırlığında 800dolar değerinde bir ürün getiricem.EMS 30kg üstünü kabul etmiyormuş.Bu yüzden DHL veya Fedex ile gelecek.Fakat 30kg üstü ithalat kapsamına giriyormuş.Vergi mükellefi değilim.Bunu Türkiye'ye sokmak için neler yapmam gerekli ve ortalama maliyeti ne olur bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa çok sevinirim.Teşekkürler

saqwert
25-04-2014, 14:50
güncel arkadaşlar

Yogi
25-04-2014, 15:02
ürün ticari bir ürün değilse özel kargocu ile getirmek çok masraflı olur

getireceğiniz ürünü 2 parti halinde ptt ile getirirseniz daha uygun gelir.

özel kargo firmaları

165 tl ordino
200 tl civarı gumruk işlerini halledicek adama
175 tl en az ardiye
bunlara ek olarak gümrük vergisi verirsiniz

Alican
25-04-2014, 15:27
ürün ticari bir ürün değilse özel kargocu ile getirmek çok masraflı olur

getireceğiniz ürünü 2 parti halinde ptt ile getirirseniz daha uygun gelir.

özel kargo firmaları

165 tl ordino
200 tl civarı gumruk işlerini halledicek adama
175 tl en az ardiye
bunlara ek olarak gümrük vergisi verirsiniz

Ankaradaki şaunki güncel tarife (havayolu)
Ordino ücreti nakliyeci ve aracı firmaya göre en ucuz 150 en pahalı 180tl dir
Ardiye ücretide buna keza firmasına göre günlük malın ağırlıgı hacmi ve türüne göre 100-150tl arasında değişmektedir.
Gümrük işlemleri için bir fiyat yazmam doğru olmaz, kolay gelsin size..

Berkan
25-04-2014, 15:40
Ankaradaki şaunki güncel tarife (havayolu)
Ordino ücreti nakliyeci ve aracı firmaya göre en ucuz 150 en pahalı 180tl dir
Ardiye ücretide buna keza firmasına göre günlük malın ağırlıgı hacmi ve türüne göre 100-150tl arasında değişmektedir.
Gümrük işlemleri için bir fiyat yazmam doğru olmaz, kolay gelsin size..

ordino ücreti ardiye de dogru var ama eksik. belirli bir gün süren var o süreyi aşarsan ek ücret alınır günlügü artık kaç liraysa malın hacim cins boyut vs ıvır zıvırna göre.+ olarak gümrük beyannamesi acılması gerekiebilir ,bnun icinde gümrük müsavirlina firması gitmen vs ücret alır haliyle sen ugrasmassın ugrassanda yapman cok zor zaten..

en temizi herhangibi rasgele gümrük müşavirliği firmasını arayıp durumu anlatırsan acıklarlar sana en ince detayına kadar.

Alican
25-04-2014, 16:02
ordino ücreti ardiye de dogru var ama eksik. belirli bir gün süren var o süreyi aşarsan ek ücret alınır günlügü artık kaç liraysa malın hacim cins boyut vs ıvır zıvırna göre.+ olarak gümrük beyannamesi acılması gerekiebilir ,bnun icinde gümrük müsavirlina firması gitmen vs ücret alır haliyle sen ugrasmassın ugrassanda yapman cok zor zaten..

en temizi herhangibi rasgele gümrük müşavirliği firmasını arayıp durumu anlatırsan acıklarlar sana en ince detayına kadar.

Merhaba, Ankara için yazdığım yazıda eksiklik yoktur :) Farklı illerde farklı firmalar malların kendi antrepolarına indirilmesi için ilk gün ücretsiz sonraki günler .. tl diye uygulamalar yapmışlardır. Fakat Ankarada buluna gümrüklerde şuan böyle bir işlem yapan firma yoktur.

Dip not: Ankarada gümrük müşavirliği yapıyorum aynı zamanda..

FeVıDun
25-04-2014, 16:25
Merhaba, Ankara için yazdığım yazıda eksiklik yoktur :) Farklı illerde farklı firmalar malların kendi antrepolarına indirilmesi için ilk gün ücretsiz sonraki günler .. tl diye uygulamalar yapmışlardır. Fakat Ankarada buluna gümrüklerde şuan böyle bir işlem yapan firma yoktur.

Dip not: Ankarada gümrük müşavirliği yapıyorum aynı zamanda..

Evet cok dogru alican abi gerekli bilgiyi aciklamis bence

muratbalci
25-04-2014, 20:14
Bütün yazılanlara ek olarak, getireceğiniz ürün ikinci el mi ? Öyleyse, ülkeye girişinde bir sınırlama var mı öğrenin.

miniks
25-04-2014, 22:54
Ordıno 177tl
Vergı 800 doların %20 si yanı 160$ o da 340tl yapar
Ardiye ılk gırıs 40€+kdv yanı 140tl
50-60kg aralıgı gunluk ardıye +12 tl dır. Gecıktırdıgın hergun 140 ın ustune 12-12 eklenır.

30kg ustunu tıcarı degılse kendın ışlemlerı yaparsın yaklasık 2-3 saat surer. Fedexle getırmenı onerırım havalımanına yakın. Vergıyı havalımanına yatırıcagın ıcın sabsh gıtmende yarar var

Sureklı getırıyorum. 2 gun once 65 kg malımı teslım aldım

VWci
26-04-2014, 07:28
Ordıno 177tl
Vergı 800 doların %20 si yanı 160$ o da 340tl yapar
Ardiye ılk gırıs 40€+kdv yanı 140tl
50-60kg aralıgı gunluk ardıye +12 tl dır. Gecıktırdıgın hergun 140 ın ustune 12-12 eklenır.

30kg ustunu tıcarı degılse kendın ışlemlerı yaparsın yaklasık 2-3 saat surer. Fedexle getırmenı onerırım havalımanına yakın. Vergıyı havalımanına yatırıcagın ıcın sabsh gıtmende yarar var

Sureklı getırıyorum. 2 gun once 65 kg malımı teslım aldım

Ticari olup olmadigini nasil belirliyorlar?... Ben mesela kendime sifir sanziman almayi planliyorum... Dogal olarak sanzimanin kendisi 60kg civari... Fiyati 1500 dolarin ustunde...

miniks
26-04-2014, 13:09
Ticari olup olmadigini nasil belirliyorlar?... Ben mesela kendime sifir sanziman almayi planliyorum... Dogal olarak sanzimanin kendisi 60kg civari... Fiyati 1500 dolarin ustunde...

arac senın uzerıne ıse faturayı kendı adına duzenlettırıyorsun. malın geldıgınde ruhsatın ve paypal odeme faturanla bırlıkte teslım almaya gıdıyorsun. ''mal tıcarı degıldır kendı aracıma getırdım'' diye soyluyorsun. ruhsatını ve paypal faturanı ısterler gosterıp ıslemlerıne baslarsın.

VWci
26-04-2014, 13:23
arac senın uzerıne ıse faturayı kendı adına duzenlettırıyorsun. malın geldıgınde ruhsatın ve paypal odeme faturanla bırlıkte teslım almaya gıdıyorsun. ''mal tıcarı degıldır kendı aracıma getırdım'' diye soyluyorsun. ruhsatını ve paypal faturanı ısterler gosterıp ıslemlerıne baslarsın.

Cok tesekkurler, aslinda bir nevi ems gibi o zaman... tek farki kesinlik ile gumruk islemlerini kendimizin halletmesi...:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

muratbalci
26-04-2014, 22:35

Güzel bilgiler.
Peki kendi aracımız için getirdiğimiz ürünler ikinci el olabiliyor mu, ayıca bir yıl içinde yapılan işlem sayısı veya getirilen ürün miktarı ile ilgili bir sınırlama var mı?
Şimdiden Teşekkürler.