Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayene muhabbetinde büyük jant ve yay ?
Yiğit G.
07-05-2014, 20:10
Bugun bitmiş aracın muayenesi.. 18 jant var yayla beraber.Foruma baktım da kimi geçtim diyor kimi geçmez diyor... Şansa eski jantlarıda verdim elimde jant lastik yok sadece 18 ler var su anda... Sizce geçermi ? Cam filmi var ama artık geçiyormuş cam filmi..
18 jant ve yay olmasına ragmen yinede çok basık ve çok spor durmuyor çamurlukları geniş oldugu için C4 ün..
http://imagizer.imageshack.us/a/img854/2722/95jf.jpg
Bu cumartesi 18 jantla giricem muayeneye yay falan yok bakalim ne olur
Araba muayene kanalına sürtmezse ve lastik çamurluğa değmediği sürece sıkıntı çıkmıyo.
Benim eski golfum orjinalinden 22 cm basıktı o halde geçtim :)
Yiğit G.
07-05-2014, 20:20
Geçer sürtme yoksa
normalde sürtme yok yerede çok yakın değil sadece anlıyamadıgım sebepten tam sag yapınca tekelerden 1 tanesi (hatırlayamadım sagmı solmu) çok hafif sürtüyor.
buda basıklıgı..
http://i.hizliresim.com/eaO7R2.jpg
http://i.hizliresim.com/eNvjJg.jpg
Burak E.
07-05-2014, 20:27
yenı kanun yuzunden coıl yay aır bıle geçmiyor dıye bılıyorum ayrıca orgınal jant ebatından buyuk takıldıgı ıcın jant bırakabılıyorlar yanı bıraz ınsafna kalmış bakan kısının
mirafiori
07-05-2014, 20:27
Bu şekilde geçer :-)
jantlar çift aplikasyon değilse geçer.
Yiğit G.
07-05-2014, 21:06
jantlar çift aplikasyon değilse geçer.
çift aplikasyon ne demek ?
Geçer araban takma kafana
5 bijonla 4 bijonu içinde barındırırsa yani..
Bu tarz :
http://www.jant-al.com/JantModel/Xinfa-Sh-S351-Janti-Mat-Siyah.JPG
Ama sizinki öyle değilmiş.
Bide jant isi cikti millet ne boktan arabalarla dolasiyo adamlar janta takiyo.
Yiğit G.
07-05-2014, 21:14
Yorumlara göre öyle gözüküyor inş geçer :) Birde birşey sorucam arabanın sahibi olmayan biri radara girdiyse ve durup radar cezasını imzaladıysa bu ceza aracamı yoksa kişiyemi yazılıyor ?
4*100 ve 4*108 de çift aplikasyon değil mi? ben her sene 17'' çift aplikasyon jantla geçiyorum. sadece progressive yaylarıma takmış durumdalar baklalar temas ediyor bunlar işlemli diye
4*100 ve 4*108 de çift aplikasyon değil mi? ben her sene 17'' çift aplikasyon jantla geçiyorum. sadece progressive yaylarıma takmış durumdalar baklalar temas ediyor bunlar işlemli diye
şanslıymışsınız, 2 yıl önce spoonlar geçmemişti arkadaşın..
bana da yayları mı değiştirdin diye soruyorlar her seferinde, diyorum bakın üzerinde markasına kadar yazıyo diye.
Yorumlara göre öyle gözüküyor inş geçer :) Birde birşey sorucam arabanın sahibi olmayan biri radara girdiyse ve durup radar cezasını imzaladıysa bu ceza aracamı yoksa kişiyemi yazılıyor ?
İmzalayana diye biliyorum . Çünkü durdurunca ehliyetteki bilgileri yazıyorlar . Ruhsat çalıntı durumu vs için .
kickbuttowski
07-05-2014, 22:21
Çift aplikasyonun açıklaması nedir? Çoğu aftermarket jant çift aplikasyon üretiliyor.
Burak K.
07-05-2014, 22:36
Ben C4'ü muayeneye soktuğumda lastik boyutlarına özellikle dikkat ederek bakmışlardı. İstasyona göre değişiyor sanırım. Umarım geçer. Ama şansa bırakmak istemiyorsanız çevrenizde C4 sahibi varsa 1-2 saatliğine jantları değiştirebilirsiniz. Tabi orjinal jantla araba daha basık durursa,o sıkıntı olabilir bu seferde.
ben honda ile coil ve 17 jant ile tek seferde gectım sorun olmadı benım ıcın sızdede olucagını sanmıyorum aracı kaldırmıstım ama sızın resımdekı kadar oldu yada olmamısdı gectım
2 sene önce galiba çift aplikasyondan kalmıştım hatta konuda açmıştım :) o zamandan beri vizeye gitmedim bu sefer ne olcak acaba :D
Çift aplikasyonun açıklaması nedir? Çoğu aftermarket jant çift aplikasyon üretiliyor.
tüvtürk yetkililerine sormak lazım..
yüksekliğe bakıyorlar sürtebileceğini düşünürlerse çapraz lastiklerden takoza çıkarıp askıya alırlar, direksiyonu tam kırıp kontrol ederler sürten bir nokta varsa kalır.. eski arabada askıya alındığında önden dodiklere sürtüyor diye bırakmışlardı.. yay-coil olup olmaması pek mühim değil.. biraz insiyatife kalmış tabi hiç takoza almayadabilir :)
tavsiyem akşam en yoğun ve yorgun oldukları saate alın randevuyu uğraşmamak için sallıyorlar :) 1 ay önce gittim sadece fren testi yaptı bide yalandan far ayarına ve göz ucuyla altına bakıp yolladı..
evolution_9
08-05-2014, 00:14
muayeneden geçersin hiç kafana takma ceza işine gelince normalde plakaya yazılır fakar şöför ehliyetine yazılmasını talep ederse kişiye yazılır
Yiğit G.
08-05-2014, 11:23
muayeneden geçersin hiç kafana takma ceza işine gelince normalde plakaya yazılır fakar şöför ehliyetine yazılmasını talep ederse kişiye yazılır
yok yazılmamış hocam kontrol ettim.o ilk radar cezası toplam 240 tl olan , ondan 1 hafta sonra 300 küsürlük bir ceza daha yedim ama o geçmemiş.O benim ehliyetimde sanırsam.
http://i.hizliresim.com/nPj1BM.jpg
onursumer
08-05-2014, 11:35
Cok killanirsa takoza aliyor surtme yoksa geciyorsun 16 jantla benim getzde takoza almisti ama gectim
Ozgu_Akcan
08-05-2014, 11:52
filmlerın baya koyu sanırım odan sıkıntı cıkartabılırler ;) arabanı en kotu capraza alırlar surtmuyosa sıkıntı yok
TolgaEsentepe
08-05-2014, 12:23
Araba muayene kanalına sürtmezse ve lastik çamurluğa değmediği sürece sıkıntı çıkmıyo.
Benim eski golfum orjinalinden 22 cm basıktı o halde geçtim :)
22 cm basık golf ün fotosu var mı çok merak ettim
freelife
08-05-2014, 15:42
tamamen kişinin keyfine bağlı, megane rs te güneşlikte yazmasına rağmen orjinal jant değil diye 17 de bile sıkıntı yaratan olmuştu..diğeride birdahakine çift aplikasyon 18 jantla geçirdi ..
Burak Mehmet
08-05-2014, 15:52
bu geçer sanırım benim tüm araçlarımda jant yay kombinasyonuyla geçti şimdiye kadar...
hatta jeep orjinal halinden şuan 20 cm daha yüksek dev gibi tekerlerle sorunsuz geçti...
benim aracı 17" 225 45 17 ile geçirmemişti... zar zor aracın kapısındaki lastik tablosunda uyumlu olduğuna inandırıp 2. seferde geçmiştim
22 cm basık golf ün fotosu var mı çok merak ettim
Yerlan bir :D
:hahaha: :hehe::allaalla:
Kolpaçino Bomba - Bizim Bi Bu Kadar da Yerin Altında Var (http://www.youtube.com/watch?v=cVThCzzmZcY)
cVThCzzmZcY
çapraza alıyo amcalar. sağ ön, sol arkaya takoz koyuyor, çıkarıyolar aracı. bi de üstüne direksiyon çeviriyor, sağ-sola sürterse davlumbaza geçmiş olsun.
18 jantla geçtim tabi benim araç yüksekti. eleman arabanda guzelmiş dedi bide :D
bu arada son km bilgisi sisteme nezaman düşer ? sorgulatmak istiyorum
bende bişey sormak istiyorum konu açmak yerine burada sorayım
arkadaşın aracında ön davlumbazlar yok arka silecek komple yok
araç 99 cıvıc hb bunları sıkıntı yaparlarmı
bende bişey sormak istiyorum konu açmak yerine burada sorayım
arkadaşın aracında ön davlumbazlar yok arka silecek komple yok
araç 99 cıvıc hb bunları sıkıntı yaparlarmı
Ben 2 sene önce aynı dediğin şekilde geçtim davlumbazlar da yoktu arka silecek de iptaldi fakat bu son değişikliklerden sonra ne olur bilmiyorum.
yüksekliğe bakıyorlar sürtebileceğini düşünürlerse çapraz lastiklerden takoza çıkarıp askıya alırlar, direksiyonu tam kırıp kontrol ederler sürten bir nokta varsa kalır.. eski arabada askıya alındığında önden dodiklere sürtüyor diye bırakmışlardı.. yay-coil olup olmaması pek mühim değil.. biraz insiyatife kalmış tabi hiç takoza almayadabilir :)
tavsiyem akşam en yoğun ve yorgun oldukları saate alın randevuyu uğraşmamak için sallıyorlar :) 1 ay önce gittim sadece fren testi yaptı bide yalandan far ayarına ve göz ucuyla altına bakıp yolladı..
Ctesi ogleden sonrayi oneriyorum bende..
bugun yaptirdim, 10 dk da bitti bi uctan diger uca
yangin tupu ve trafik seti bile yoktu arabada ama onlari bile yazmadi eleman kusur olarak..
Yiğit G.
10-07-2014, 16:20
Beyler muayeneden geçtim bugun... Citroen c4 , 18 jant (225 40 18) , 5cm yay , en koyu siyah film , bagaj anfili basslı vs ... (jantların da tam kırmada sürtme yapıyor)
hafif kusurlarda
sonradan film
önde yaylar değişmiş
arkada yaylar değişmiş
sol kısalar sapmalı
olarak geçtim.18 jantla ilgili birşey demediler.. 2 sene rahatım :)
edit: Birde 350 tl radar cezası yemiştim geçen sene... vergi dairesinde çıkmadı bankadan baktırdım cıkmadı muayane istasyonunda ödeme yaparkende kontrol ettirdim cıkmadı , kendi ustumemi diye baktım orda da yok... nerde bu ceza acaba ?
huseyinturk
10-07-2014, 16:58
4 teker lastik jant ölçüleri aynı olduğu sürece geçiyor diye biliyorum. 17 jant spor yayla daha dün geçtim muayneden herhangi bir sıkıntı yaşamadım. angel farlarda park ampüllerini sökmüştüm ondan bıraktılar taktım girdim geçtim.
ErkanCanS
10-07-2014, 17:37
1 saat once muayenedeydim zifir karanlik cam filmini gecirdiler gozlerime inanamadim :)
1 saat once muayenedeydim zifir karanlik cam filmini gecirdiler gozlerime inanamadim :)
Cam filmi zaten hafif kusur :)
Takoza çıkardıklarinda davlumbaza sürtünce mi birakiyorlar?
Yiğit G.
10-07-2014, 22:00
Takoza çıkardıklarinda davlumbaza sürtünce mi birakiyorlar?
benim araçda sürtme vardı ama davlumbaza falan çıkmadı... alttan kaldırdılar rot baslarına falan baktılar tekeleri sallayıp... o kadar sonra indirdiler 2 dakka sürdü sürmedi zaten... tabi her yerde aynı sey olacak diye birşey yok..
benim araçda sürtme vardı ama davlumbaza falan çıkmadı... alttan kaldırdılar rot baslarına falan baktılar tekeleri sallayıp... o kadar sonra indirdiler 2 dakka sürdü sürmedi zaten... tabi her yerde aynı sey olacak diye birşey yok..
Benimde aralıkta muayne var. Orj 17 jant 5 cm yay var üstünde ama kafadan baya basik parmak girmiyor. Sağda solda sürtme sıkıntısı yok ama takoza alirlarsa sürter diye tahmın ediyorum inşallah geçirirler :)
Yiğit G.
10-07-2014, 22:11
Benimde aralıkta muayne var. Orj 17 jant 5 cm yay var üstünde ama kafadan baya basik parmak girmiyor. Sağda solda sürtme sıkıntısı yok ama takoza alirlarsa sürter diye tahmın ediyorum inşallah geçirirler :)
burdan bana haber ver gitmeden , sana yakın bir istasyonda tanıdık var geçiriz ;)
burdan bana haber ver gitmeden , sana yakın bir istasyonda tanıdık var geçiriz ;)
Tamamdir abi tesekkurler :)