PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Istanbul trafik "şu rezilliğe bak"

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6

Maxi
12-05-2014, 08:06
hala insanlar arabada araba diye tutturuyor
gerçekten nasıl saatlerce trafikte bu işkenceye dayanıyorlar anlayamıyorum
ben bu sayfayı 10 sene önce kapattım
#kurtuluş motorsiklette

saat tam 09:05
12 mayıs 2014

-sarı yollar tın tın ilerleyen
-kırmızılar neredeyse durmuş, dur kalk yapan
-koyu kırmızılar ise kilit, böyle sap gibi bekleyen araçlar

https://lh6.googleusercontent.com/-lSU0zKA9RCk/U3BkA_EOWpI/AAAAAAAABLY/tZN4Fx5kmq0/s800/12MAYIS2014.png

i-vtec07
12-05-2014, 08:08
allah yardımcısı olsun istanbulluların. son yıllarda antalyadada arttı trafik.

MeRtCaN
12-05-2014, 08:11
Hakan abı scooter rahat kullanılabılıyormu ıstanbul trafıgınde ?

Ankara da problem olmuyor cok sıkısık trafıkte bıle haraket edebılıyorsun ama ıstanbulu merak ettım ?

Gry
benzin 10 lirada olsa bu tablo değişmez..

ghibli06
#kurtuluş motorsiklette

12 mayıs 2014

https://lh6.googleusercontent.com/-lSU0zKA9RCk/U3BkA_EOWpI/AAAAAAAABLY/tZN4Fx5kmq0/s800/12MAYIS2014.png

Hakan hocam çok şükür Zeytinburnu belediyesini bitirdik de bu trafikten kurtuldum... Marmaray, metro ve metrobüs kullandım son aylarda devamlı olarak, otomobil tutkusunu köreltir resmen, biz Ankara'da alışmışız geniş yollara sakin trafiğe...

FATİH
2 ay kadar önce biri kadıköy'de, diğeri bakırköy'de iki araca bakmaya gitmiştik istanbul'a.
öncelikle sabiha gökçen'de indik ve kadıköy'e geçtik. Allah'ım sanki köln'e gidiyoruz, git git bitmedi...
oradaki araca baktıktan sonra bakırköy'e geçtik. feribotlar hava muhalefeti yüzünden iptal edilmiş, taksiyle gittik. aman ya Rab'bi! bu seferde hamburg'a gidiyoruz sanki; trafik hem tıkalı, hem de mesafe uzun.
sonra kadıköy'deki araç daha fazla hoşumuza gittiğinden geri döndük ve kadıköy'den aldık aracı.
atladık, antep'e gelecez. ulan kadıköy'den aracı çkarıp otobana geçene kadar Allah canımızı aldı. kocaeli, sakarya geçene kadar...

Rab'bim tüm istanbul'dakilere sabır versin ulaşım konusunda. ;)

Day Walker
12-05-2014, 08:12
Sakarya Düzce Bilecik ve Kütahyada işler var Gebze tarafında ki yol çalışmasından dolayı gitmiyorum :(

LnchCntrl
12-05-2014, 08:12
Bu durum şehri yaşanmaz kılıyor tüm güzelliklerine rağmen, İstanbul da yaşıyor olsaydım arabamı hafta sonu hariç oynatmazdım sanırım.. Toplu taşımaya mutlaka yönelinmeli. Ahkam kesiyo gibi olmayımda bunun tek çözümü şimdilik toplu taşıma gibi görünüyor..

muratburunce
12-05-2014, 08:17
istanbulda yaşasaydım büyük ihtimalle ya bisiklet yada motorsilet kullnaıyor olurdum başka türlü ordan çıkılmaz... gerçi ankarada istanbul gibi olacak yakında melih başgan saolsun bütün yollarda çalışma var kapalı çoğu yer... allah yardımcınız olsun sabır versin...

ghibli06
12-05-2014, 08:17
Çağlayan'da meydana gelen bir kaza nedeniyle İstanbul trafiği kilitlendi. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar trafik durunca çareyi araçlardan inip köprü üzerinde yürümekte buldu.

Avrupa-Anadolu geçişi Boğaziçi Köprüsü çıkışında Çağlayan yönünde meydana gelen bir kaza nedeniyle trafik kilitlendi.

Vatandaşlar toplu taşıma araçlarından inerek köprüde yürümeye başladı.

Maxi
12-05-2014, 08:19
resmen otomobil kullanma isteğim köreldi bülent hocam
arabama birşey yapıyorum mesela
e deneme yapmam lazım değilmi?
3. vitesin sonunu görecek yol yok yahu

istanbulda bazı yerlere bazı akıllılar SOL VE SAĞ emniyet ara şeritlerini kaldırmak suretiyle otomobiller için 3. şerit yaptılar.

örnek, maslak tan hacıosmana giden yol
veya gene maslaktan zircirlikuyu tarafına giderken

en soldaki dar yol yok, en sağdda emniyet şeridi yok
haliyle motorsiklet bile olsan uçman lazımki gidesin...

ne oldu? ne değişti?
hiç birşey.. gene tıkalı bu yollar
olan motorlara oldu onlar gidebiliyordu en azından.

Runo
12-05-2014, 08:20
Eskiden keşke ehliyetim olsa diyodum şu an köprü trafiğindeyim ve keşke ehliyetim olmasaydı diyorum.

individual
12-05-2014, 08:25
benzin 10 lirada olsa bu tablo değişmez..

Katılıyorum.Demekki şuanki trafik'den şunu anlıyoruz benzinin litresi ucuzmuş... :icon_tup:

MCN21
12-05-2014, 08:26
http://i.hizliresim.com/rL273a.jpg (http://hizliresim.com/rL273a)
5 dk once arkadasim kopruden cekmis :( resmen rezillik

Octane
12-05-2014, 08:28
Toplu taşıma çözüm olur tabii ki ama yurtdışındaki şehirler gibi düşünülmemesi lazım. Londra metrosu ta 1800lü yıllarda kurulmuş ve şehir ona göre planlanmış. Moskova ve tokyo metrolarını saymıyorum, yer altında şehir var resmen. Malesef artık Türkiye'de yerleşmiş bir şehir planı var. Ve bu şehirleşme ulaşımı tamamen göz ardı ederek yapıldığı için şu dakikadan sonra inanılmaz trafik olacak. Şöyle özetleyeyim, ankara için konuşuyorum. Evim ile Ankara üniversitesi arası 7 km. Araçla 5-7dakika sürüyor trafik yoksa. Araçla gitmezsem iki farklı dolmuşa binmem gerekecek. Bu benim için hem daha masraflı, hem de tam 1 saatten biraz daha fazla sürüyor. Ya da bu yeni metro yaptık deniyor, adam sincandan ümitköye gitmek istese mesela araçla sadece 10 dakika sürecek. Fakat metronun içinde 3 tren değiştirip iki farklı hat kullanarak 1.5 saatte yapması da mümkün bu yolculuğu. Belediye otobüslerinin keşmekeşini saymıyorum bile. Bu durum şehir planlamasından ötürü hiç bir zaman da düzelmeyecek, hatta daha da kötüye gidecek. Tek çözüm şehiri komple terkedip hemen yanına yeni bir şehir kurmak. Bu da hiç bir zaman olmaz zaten, ütopya.

İlk postta dendiği gibi, tek çare motosiklet.

KA®ANLIK
12-05-2014, 08:34
"AVRUPA YAKASINDA" Çağlayanda kaza oldu diye bu sabah

ben "ANADOLU YAKASINDA" çengelköyden kadıköye 1 buçuk saatte geldim...

yapılan yol 16km
ortalama hız 13 km
ortalama yakıt 11.7 litre...
1.4 TSI verisidir...

Böyle bir şehir olmaz olsun arkadaş..
bu nedir ya.

Hakikaten nefret ettiriyor kendinden...

eyuparsln
12-05-2014, 08:35
keske koprulerin ikiside kapansa
avrupa yakasaindaki araclar avrupa yakasinda kalsa
anadolu yakasasindaki araclar anadolu yakasinda kalsa
en azindan kopru trafigi diye birsey kalmaz ��
6:30 dan beri trafinteym bende ��

eyuparsln
12-05-2014, 08:36
keske koprulerin ikiside kapansa
avrupa yakasaindaki araclar avrupa yakasinda kalsa
anadolu yakasasindaki araclar anadolu yakasinda kalsa
en azindan kopru trafigi diye birsey kalmaz 😄
6:30 dan beri trafinteym bende 😄

rodya
12-05-2014, 08:39
istanbul trafigine dair..
Biz istanbullular olarak özellikle her gün köprü geçişi yapıyorsak ;
- hangi saatlerde büyük araç geçişine izin verilir
- hangi saatte ek şerit verilir
- katilim noktaları ve karılım noktalarının genel eğilimleri ( kaç metre kala sag seride, kaç metre önce/sonra orta ya da sol şeride geçmek lazim )
vs vs vs
bu liste bu şekilde uzar gider. Ve tüm bunların sebebi trafige kalmamak değil. en az 1 saat kaybedeceğimiz trafikten hepi topu 1-2dk kazanmak için.

mimarsertac
12-05-2014, 08:42
Az önce kadıköye ulaştım. Köprüden altunizadeye kadar metrobüs trafiği oluşmuş, toplu taşımada işlemiyor.

Day Walker
12-05-2014, 08:44
500 tl taksitle 60-70 aya varan kredilerle araba satarlarsa böyle olur işte :mad:

Adam askeri ücret bile almıyo ama arabası var.

Bide güneşi gören arabayla çıkmış dışarı. Walla gitmem gereken çok yer var ama şirkette oturuyorum. Trafik bitsin öğlenden sonra Avrupadan Anadoluya geçicem 1 saatlik bir toplantı sonra tekrar geri dönücem Kabataşa :(

onursumer
12-05-2014, 08:56
Ben artik planlarimi yol durumuna gore yapiyorum

Ibb trafikten acip bakiyorum gidilemyecek gibi ise iptal ediyorum :D

M.A.D
12-05-2014, 08:57
ilk sayfada 3. vites demişsiniz o ne demek ? uzun zamandır uğramıyorum o vitese :D

uerbas
12-05-2014, 09:24
şu trafiktekilerin halini anlayabiliyorum 7 sene dur kalk trafik çilesi çektim, çok şükür ofiside beylikdüzüne taşıdık artık rahatım ama şehir içine girmeye korkar oldum; bi maslağa gideceksem o günü gözden çıkarmam lazım

01ayk01
12-05-2014, 09:26
ben beylikduzunde oturuyorum buralarda pek trafik olmuyor aksam 6 gibi fena oluyo evin onu sadece. istanbulu yasiyamiyorum resmen su trafik sorunu yuzunden. disari cikmiyorum resmen ya. kanser oluyorum trafikte kalinca. simdi bide yaz geldi insanlar iyice disari cikmaya basladi tam rezillik. alismisiz Adana'da trafiksiz yollara 4 senedir istanbul'dayim bu trafik sorunu yuzunden sevemedim gitti..

Emre Ekrem
12-05-2014, 09:29
"Anlayamazsınız" derler bence, zor Allah yardımcıları olsun.

BaDCaT
12-05-2014, 09:33
Oglen saatlerinde kamyon cikmisken varsa sekliniz mahmutbey giselere de bekleriz..

Cimmeria
12-05-2014, 09:37
valla istanbulda motorsiklete binmek te çok riskli, sürekli olarak sıkıştırılan, çarpılan motorsikletler gördüğümden dolayı bir türlü cesaret edemiyorum motorsiklete...

olabildiğince toplu taşıma kullanmak lazım, geçen hanımın arabasının kmsine baktım 3 yıl oldu alalı 3 yılda yapılan kmsi 6000. bu sene yazdan sonra tamamen arabasız hayata geçmeyi hedefliyorum arabaları satıp.

kesin çözüm istanbuldan kaçmak, bu şehrin daha toparlanacağı ve yaşanabileeck durumu yok

BaDCaT
12-05-2014, 09:40
valla istanbulda motorsiklete binmek te çok riskli, sürekli olarak sıkıştırılan, çarpılan motorsikletler gördüğümden dolayı bir türlü cesaret edemiyorum motorsiklete...

olabildiğince toplu taşıma kullanmak lazım, geçen hanımın arabasının kmsine baktım 3 yıl oldu alalı 3 yılda yapılan kmsi 6000. bu sene yazdan sonra tamamen arabasız hayata geçmeyi hedefliyorum arabaları satıp.

kesin çözüm istanbuldan kaçmak, bu şehrin daha toparlanacağı ve yaşanabileeck durumu yok

Aaaa lutfen oyle deme secim oncesi devlet BUYUKlerimiz hep trafik sorununu cozuyor sozde :D

Gidicem almanya da koye yerlesicem monako

cKatmer
12-05-2014, 09:40
Çekmeköy'den yeditepe üniversitesine 1:15 dk da gidiyorum ben resmen.
Şile yolunda çok anlamsız bir şekilde trafik vardı bir kez daha anladım ki en güzel okul eve yakın okul :D

h.savas
12-05-2014, 09:45
doğup büyüdüğüm semti değiştirdim sırf şu lanet trafikte beklememek için şimdi iş ile evimin arası 15 dk yürüme mesafesi :D

orhanerdogan
12-05-2014, 09:46
Anadoluda tarafında motor kolay kolay duraklamaz ama avrupa tarafında yeri geliyor motora bile yer kalmıyor. Bu arada motorsiklet için istanbul riskli diyenleri diğer illeri ziyaret etmelerini tavsiye ederim. İstanbul trafiği bir şekilde motorsiklet diye bir ulaşım aracının varlığını kabul etmiş, aynısını kocaeli için söylemem mümkün değil.

mody
12-05-2014, 09:50
#kurtuluş motorsiklette

12 mayıs 2014

maxi abi çok koyu motosiklet taraftarısın, saygı duyarım, ama istanbulda motorsiklet kullanmak gerçekten büyük cesaret, Allah hepinizi dikkatsiz ve/veya eşşek sürücülerden korusun.

bende çok istiyorum bir maxi scooter alayım, ama cesaret edemiyorum, kendim ne kadar dikkat edersem edeyim, biri gelip çarparak beni ve yolcumu madara edebilir ve düştün mü ölmüyorsunda, resmen sürünüyorsun :(

en basitinden geçen hafta hemen önümüzde oldu, adam bağdat caddesinde trafiğin en yoğun olduğu zaman diliminde Harley Vrod ile arkasına eşini almış havanın tadını çıkararak, sağdan yavaş yavaş giderken, sağ şeritte trafikte duran kadının biri kapısını şakkadanak diye açtı, ve Vrod kapıya çarpıp direk kenardaki kısa aydınlatmalı bariyerlerin üstüne düştü, çok şanslıydılar adam elindeki kırıkla kurtardı. eşininde ayağı burkulmuştu. O küçük aydınlatmalar vucuduna veya vizörün ordan suratınada gelebilirdi.

yani hiç ummadığın, tehlikenin olmadığı, trafiğin durduğu bir anda bile, yavaş dahi gitsen dışarıdan gelebilecek tehlike sayısı sınırsız resmen.

şimdi böyle olunca (kendi adıma), bu durumda nerden ne gelecekte beni yolumdan edecek diye beklemek trafikte beklemekten daha iyi olduğu söylenemez. ama bu tercih meselesidir, bunu başarabilenler zaten motorsiklet kullanabiliyorlar.

ilbeyyagci
12-05-2014, 09:51
Trafik için toplu taşımı kullanın diyorlar ya, ona hasta oluyorum. Arkadaşlar şunu anlamadı başımızdakiler veya anlamak istemiyorlar. Otomobil-motorsiklet kullanmak bir haktır, özgürlüktür.

E hadi biz erkeğiz, bi şekilde sıkışır tepişir gideriz ama ya hanımlar kızlar hamileler yaşlılar napsın ?

İçimizden hangimiz karısını kız arkadaşını annesini o balık istifi metrobüslere otobüslere bindirmeye gözü keser ? İç rahatlığıyla uğurlar ? Yapmasınlar etmesinler gavatlığın lüzumu yok tabi ki adam karısının altına arabayı verecek git kaç saat trafik çekersen çek ama güvenli git diyecek koruma içgüdüsüyle.. Kız arkadaşımla tramvaya binecek olsam kara kara düşünüyorum.

HaKo
12-05-2014, 09:55
istanbulda 2 tekerli hiç bir ulaşım aracı kullanılmaz. Ben arabayla giderken bile kafayı yiorum sıkıştıranı makascısı şerefsiz kaynıyor trafik.

Avrupada yaşasaydım otomobili sadece gazlamak için kullanırdım herhalde. Onun dışında bisiklet-motor- metro mis gibi insanın ömrü uzar.

Evrenoz
12-05-2014, 09:58
Caddebostan - Gayrettepe 3 saat...
1 minibüs hepimiz gösterdi muhtar olamayacak adamların dünyanın en büyük şehirlerinden birinin başında olduğunu...

Berkan
12-05-2014, 10:08
Trafik için toplu taşımı kullanın diyorlar ya, ona hasta oluyorum. Arkadaşlar şunu anlamadı başımızdakiler veya anlamak istemiyorlar. Otomobil-motorsiklet kullanmak bir haktır, özgürlüktür.

E hadi biz erkeğiz, bi şekilde sıkışır tepişir gideriz ama ya hanımlar kızlar hamileler yaşlılar napsın ?

İçimizden hangimiz karısını kız arkadaşını annesini o balık istifi metrobüslere otobüslere bindirmeye gözü keser ? İç rahatlığıyla uğurlar ? Yapmasınlar etmesinler gavatlığın lüzumu yok tabi ki adam karısının altına arabayı verecek git kaç saat trafik çekersen çek ama güvenli git diyecek koruma içgüdüsüyle.. Kız arkadaşımla tramvaya binecek olsam kara kara düşünüyorum.

bunu biri yazmıs teşekürler

kaç kere eski isyerime giderken (florya-şirinevler) 40 45 dk metrobuse binemedigmi bilirim en son tersyöne gidip bos durakların birinden binmiştim yoksacok beklerdim daha

2012 kasımda aldıgı aracı babam 14.700km de.

bana 2013 kasımda arabamı aldım suan 10bin km devirdim

lanet ettim cünkü 2 sene boyunca toplu tasımadan kokan darlayan bunaltan kıcını basını biyere itelemeye calısan fortcusu öküzü bagıranı hepsi ayrı terane:ofk:

istanbulda 2 tekerli hiç bir ulaşım aracı kullanılmaz. Ben arabayla giderken bile kafayı yiorum sıkıştıranı makascısı şerefsiz kaynıyor trafik.

Avrupada yaşasaydım otomobili sadece gazlamak için kullanırdım herhalde. Onun dışında bisiklet-motor- metro mis gibi insanın ömrü uzar.

:icon_tup::icon_tup:

Maxi
12-05-2014, 10:11
maxi abi çok koyu motosiklet taraftarısın, saygı duyarım, ama istanbulda motorsiklet kullanmak gerçekten büyük cesaret, Allah hepinizi dikkatsiz ve/veya eşşek sürücülerden korusun.

bende çok istiyorum bir maxi scooter alayım, ama cesaret edemiyorum, kendim ne kadar dikkat edersem edeyim, biri gelip çarparak beni ve yolcumu madara edebilir ve düştün mü ölmüyorsunda, resmen sürünüyorsun :(

en basitinden geçen hafta hemen önümüzde oldu, adam bağdat caddesinde trafiğin en yoğun olduğu zaman diliminde Harley Vrod ile arkasına eşini almış havanın tadını çıkararak, sağdan yavaş yavaş giderken, sağ şeritte trafikte duran kadının biri kapısını şakkadanak diye açtı, ve Vrod kapıya çarpıp direk kenardaki kısa aydınlatmalı bariyerlerin üstüne düştü, çok şanslıydılar adam elindeki kırıkla kurtardı. eşininde ayağı burkulmuştu. O küçük aydınlatmalar vucuduna veya vizörün ordan suratınada gelebilirdi.

yani hiç ummadığın, tehlikenin olmadığı, trafiğin durduğu bir anda bile, yavaş dahi gitsen dışarıdan gelebilecek tehlike sayısı sınırsız resmen.

şimdi böyle olunca (kendi adıma), bu durumda nerden ne gelecekte beni yolumdan edecek diye beklemek trafikte beklemekten daha iyi olduğu söylenemez. ama bu tercih meselesidir, bunu başarabilenler zaten motorsiklet kullanabiliyorlar.

haklısın istanbulda motorsiklet risk, hatta türkiyede risk
fakat her fırsatta söylüyorum
-otomobil çokmu güvenli? bakınız her akşam haberlerdeki ölü sayısına.
-tamam motora binmeyelim, ama öbür türlüde ruh sağlığımız bozuluyor?

ben kimseye tavsiyede bulunmayı sevmem
+ kimseye motorsiklet kullan diye diretmedim. soranlar falan oluyor bazen.
çünkü adam alır 5 metre sonra düşer, döner sana bakar pis pis :)

ben kendimce trafik sorunumu böyle çözdüm sadece.
8 senedir motorsiklete biniyorum ve hala amatörüm hiç prof takılmak istemiyorum.
tek söyleyebileceğim şey: motora binmek istiyorsan önce ÇOK İYİ araba kullanmasını öğren.
çünkü o dediğin olayları bugüne kadar 1000 kere yaşadım ben
henüz başıma büyük bir iş gelmedi, tabiki bunun garantisi yok
ama aptal insanların aptal hareket yapacağını önceden kestirebiliyorsun azda olsa..

eğer hiç otomobil kullanmayı bilmiyor ve tecrüben yokken motora başlarsan
bence düşmemen imkansızdır istanbulda.

ne demiş atalarımız?
Düşmemiş motor yoktur, Henüz düşmemiş motor vardır :D

SekoLive
12-05-2014, 10:11
Maltepeden avrupa tarafina gecmeye çalışıyorum 2:45 dk olmus kontagu acali. Haremdeym ve bi yarim saat daha beklerm herhalde kosuyolu tepe natilus ordalar falan bitik e5bitik uskudar bi ti k yol bildigim halde gidemedim gidicegm yere

Enes-x
12-05-2014, 10:12
Güzelce giyinip besmeleyi çekiyoruz artık motorsiklet keyif aracı değil zorunluluk oldu başka çare yok.

Şafak abi vrod kazasınada anlattığın kadarıyla yorum yapayım biraz ön yargılı olacak ama ; burası texas değil öyle tası takıp deri yelekle rüzgarı hissedicek son yerde yaşıyoruz.istanbulda motorsiklet kullanmak demek yoldan çok etrafımızdaki araç sürücülerinin gözlerine ,hareketlerine bakmak demektir.

En önemlisi eğitim almak lazım güvenli sürüş-ileri dürüş gibi.sen ben tehlikeli diye vazgeçersek 2 teker her zaman tehlikeli kalmaya devam edecek.

Not : yeni xmaxler güzel :D

Eworen
12-05-2014, 10:13
Hangi toplu taşıma varda biz kullanmadık manyakmıyız biz benzin in 5 TL olduğu ülkede , bakım fiyatı lastiği ıvırı zıvırı uçukken heryere araba ile gitmeye çalşıyoruz .

İstanbul da arabanız yoksa iş yapamazsınız bu kadar net.Hadi onu geçtim masa başı işinize bile rahat ve kolayca gidemezsiniz gördüğünüz gibi bazı günler hiç gidemezsiniz.

Siz şehri haddinden fazla yüklerseniz şehir çöker
Tarlaları askeri alanları yeşil alanları evlerle doldurursanız ve hiç bir altyapı ( metro,yol vb ) hazırlığı olmadan binlerce kişiyi buralara akın ettirirseniz ve çok normalmiş gibi 2000 bilmem kaçta metro gelecek derseniz bu duruma düşeriz dahada beterine düşeriz

Bakın Köprüden sonra TEM de Edirne İstikametine doğru bi yol alın hiç var olmayan yerlere onbinlerce konut yapılıyor saymakla bitmez yok avrupa konutu yok batışehiri yok viaportu yok ıspartakulesi osu şusu busu..
Nerden nereye nasıl gitsin bu insanlar plan ve program var mı yok
Önceden yapılması lazım değil mi tabikide sonra köprü kilit trafik felç
Doldurun evle her yeri bol bol ama sakın düşünmeyin bu adamlar eve nasıl gider diye binsin arabasına gitsin diyin gitsin..

coastguard
12-05-2014, 10:13
Abi toplu taşıma olsa ne yazar ben metrobüste beynimi yitirdim , cinnet geçiriyordum geçen yaz öyle toplu taşıma mu olur ?

Maxi
12-05-2014, 10:16
Abi toplu taşıma olsa ne yazar ben metrobüste beynimi yitirdim , cinnet geçiriyordum geçen yaz öyle toplu taşıma mu olur ?

toplu sex gibi değilmi metrobüsler? :D
birde hiç olmadığını düşün ama

baskan
12-05-2014, 10:20
Allah İstanbul da yaşayanlara dayanma gücü versin..

Berkan
12-05-2014, 10:26
toplu sex gibi değilmi metrobüsler? :D
birde hiç olmadığını düşün ama

Perfume (Koku) filminin sonunu hatırladım bir an. abi ondan tek farkı kıyafetlerimiz üstler giyinik ve genelde ortam sıcaklık vıcık vıcık :D

XoR
12-05-2014, 10:29
Sırf bu trafik rezaletinden dolayı iş değiştirmiyorum sabah 7 işbaşı öğlen 15 mesai sonu. 15'de çıktığım halde bile bazen 1,5 saat sürüyor 11 km yolu gitmem üstelik Smartla!

Arkadaşlarımla görüşemez oldum herkes trafiği düşünüyor çünkü gidip gelirken.

Olayı şöyle özetliyim bi kızla tanışıyorum Taklsimde kız diyoki Bostancı'da oturuyorum, arkama bakmadan kaçıyorum ilişkiye dönüşmesin diye mevzu :D

Frid
12-05-2014, 10:32
herkes her söylediğinde noktasına kadar haklı.

misal iyi bir iş buluyorsun, okulunu okumuşsun kariyer vb peşindesin. hak ettiğin hayatı kovalayacaksın, evin avcılarda, iş gebze de. evini, mahalleni, aileni bırakmak istemiyorsun. hadi çık içinden :D :D

mody
12-05-2014, 10:37
Güzelce giyinip besmeleyi çekiyoruz artık motorsiklet keyif aracı değil zorunluluk oldu başka çare yok.

Şafak abi vrod kazasınada anlattığın kadarıyla yorum yapayım biraz ön yargılı olacak ama ; burası texas değil öyle tası takıp deri yelekle rüzgarı hissedicek son yerde yaşıyoruz.istanbulda motorsiklet kullanmak demek yoldan çok etrafımızdaki araç sürücülerinin gözlerine ,hareketlerine bakmak demektir.

En önemlisi eğitim almak lazım güvenli sürüş-ileri dürüş gibi.sen ben tehlikeli diye vazgeçersek 2 teker her zaman tehlikeli kalmaya devam edecek.

Not : yeni xmaxler güzel :D

yanyana gelince anlatırım olayın detaylarını, giyinsen bile sıkıntıydı, bu arada senide gördüm hafta sonu sahilde caddebostanda, bisiklet turunun olduğu araba trafiğine kapandığı gün (sanırım 4mayıs), o kadar sıcağa rağmen tüm koruma kıyafetlerini giymiştin, tebrik ederim :icon_tup:

Mivec_4G63
12-05-2014, 10:38
Ümraniye Akkom'da sabah işim vardı, oradan çarşıya gireyim dedim saat 10:45'de daha çarşıdan tıkanmış trafik. Mecburen ara yollardan uzunçayıra ulaşıp aracımı oraya bırakıp metrobüsle geçtim. Pazartesi günleri zaten gereksiz bi trafik oluyordu bir de kaza olunca bütün günüm heba oldu.

ErT_ThM
12-05-2014, 10:39
Ahh istanbul ahhhh rezillikler şehri trafikte ailen ile bir yere gidemiyosun çocuk trafikte bunalıyo aglıyor sinir kat sayın tawan yapıyor başlıyosun bu sefer ....... Saymaya:)
Çok şükür çorlu'ya yerleştim kurtuldum bu eziyetten iş yerim ile evim 5dk mesafe müziğimi açıp araba sürmenin keyfine warıyorum :) allah yardımcınız olsun .....

ilbeyyagci
12-05-2014, 11:07
bunu biri yazmıs teşekürler

kaç kere eski isyerime giderken (florya-şirinevler) 40 45 dk metrobuse binemedigmi bilirim en son tersyöne gidip bos durakların birinden binmiştim yoksacok beklerdim daha

2012 kasımda aldıgı aracı babam 14.700km de.

bana 2013 kasımda arabamı aldım suan 10bin km devirdim

lanet ettim cünkü 2 sene boyunca toplu tasımadan kokan darlayan bunaltan kıcını basını biyere itelemeye calısan fortcusu öküzü bagıranı hepsi ayrı terane:ofk:

:icon_tup::icon_tup:

Geçen otobüsle trafiğe takıldık yan şeritte bir araç duruyo içinde genç bi bayan, otobüste biri demez mi bir kişi bi arabayla çıkıyor trafik bunlardan sebep oluyor diye. Sonra bu söylediklerimi söyledim sen kızını bu otobüse bindirmekten hoşlanıyorsun sanırım dedim gırtlak gırtlağa geldik resmen abi..

Alem pusulayı şaşırmış suç o kızda değil 12 senedir trafiğe elini sürmeyen adamlarda.

Bi de umudu 3.köprüye bağlayan adamlar var ki sorma gitsin.. Adam vatan caddesi trafiğine girmiş "3.köprü bi olsun süper olacak" diyor :D Garipçe'den Fatih'e bağlanır artık..

initial-D
12-05-2014, 11:10
600cc altında bir scooter veya motosiklet alın.

trafiğe son,vergi ucuz,yakıt az,bakım ucuz,park kolay

imprezaWRC
12-05-2014, 11:12
Ben artik planlarimi yol durumuna gore yapiyorum

Ibb trafikten acip bakiyorum gidilemyecek gibi ise iptal ediyorum :D

+1 , trafik kötüyse, kayınvalideye gitmiyorum :D :D

ahmet3425
12-05-2014, 11:12
aracımı sadece haftasonları kullanıyorum oda her haftasonu degıl ona ragmen ozellıkle cumartesı gunlerı ogleden sonra trafık hafta ıcındekı halınden daha cekılmez oluyor.

aracını sadece haftasonu kullananlar ıcın de degısen bırsey yok aksıne durum daha da kotulesıyor.

dun mesela saat 16 da esenlerden sultanbeylıne gıdıp annemlerı alıp tekrar esenlere dondum dondugumde saat 20.30 du hıc bekleme yapmadım 4.30 saatım yollarda gectı acık olsa yol gıdıs donus 1 saat surmezdı bıle.

pazar gunum piç oldu trafık sayesınde...

Mr.K
12-05-2014, 11:13
valla kim n derse desin trafigi istediklerinde 15dk da temizliyolar nasi yapiolar bilmiorum..
bircok kez denk geldim
is saati
hsonu
gunduz
aksam

lan deedim hep kendime acaba bise oldu fln bnmmi hbrim yok..hepsindede gecen gecicek 1ileri oluuodu trfikte..
ist trfigi bitirmezler anca goz boyarlar (yersen) toplu tasima yaptim hedodo hododo bibokta diil yapilanlar.
toplu tasima kullancam 4vasita deigscem gidicgm yere gitmek icin minimum
ee sora toplu tasima oldu.

levent
12-05-2014, 11:18
ben kendimce trafik sorunumu böyle çözdüm sadece.
8 senedir motorsiklete biniyorum ve hala amatörüm hiç prof takılmak istemiyorum.
tek söyleyebileceğim şey: motora binmek istiyorsan önce ÇOK İYİ araba kullanmasını öğren.

Trafik okumak da diyebiliriz bu kısma.

Motor kullanmak için, çok kuvvetli sezgi lazım, sürekli aralardan hızlıca sıyrılmak yerine sakin sakin geçmeyi bilmek lazım.. Daha bir sürü beceri vs lazım tabi ki :)

İstanbul'da en mantıklı ulaşım aracı iki tekerli bence de..

Cihan KESKİN
12-05-2014, 11:21
Çekilcek çile değil yemin ediyorum imkanı olan varsa Kocaeliye yerleşmesini isterim o derece bi trafikle karşılaşmassınz sonuçta hem istanbula yakın en kötü git gel olur hayatınızı yememiş olursunuz.. Allah trafikte olanlara sabır versin..

fussy
12-05-2014, 11:59
Anadoluda tarafında motor kolay kolay duraklamaz ama avrupa tarafında yeri geliyor motora bile yer kalmıyor. Bu arada motorsiklet için istanbul riskli diyenleri diğer illeri ziyaret etmelerini tavsiye ederim. İstanbul trafiği bir şekilde motorsiklet diye bir ulaşım aracının varlığını kabul etmiş, aynısını kocaeli için söylemem mümkün değil.

Niye aldın ki zaten evi de kocaeliye taşıdın. Arabanla git gel işine :)

Ayrıyetten beylikdüzünde oturuyorum bilinçsiz ve plansız yapılan yerleşim yüzünden oralarda da artık fena trafik oluyor. En iyi yaptığım aracı bizimkente çekip, metrobüsle devam etmek. Öbür türlü istanbul içinde arabayla işimiz varsa gidip-gelmek demek o günü gözden çıkarmak anlamına geliyor. Yani birgünde birkaç iş yapmak pek mümkün değil. Mesafeye göre.

Eyup Duygun
12-05-2014, 12:05
"AVRUPA YAKASINDA" Çağlayanda kaza oldu diye bu sabah

ben "ANADOLU YAKASINDA" çengelköyden kadıköye 1 buçuk saatte geldim...

yapılan yol 16km
ortalama hız 13 km
ortalama yakıt 11.7 litre...
1.4 TSI verisidir...

Böyle bir şehir olmaz olsun arkadaş..
bu nedir ya.

Hakikaten nefret ettiriyor kendinden...

ben tasınıcam dıyınce gulen cokdu engın baba :D

Maxi
12-05-2014, 12:06
bence bizde neden çok trafik oluyor ara yollarda biliyormusunuz?
bizde yollar hep kesişiyor, böyle + gibi
dolayısı ile her adım başı trafik ışığı koymak zorundasınki sığırlar çarpışmasın.

ingilterede görmüştüm o zamanlar tuhafıma gitmişti
böyle kesişen hiç ama hiçbir yerde trafik ışığı yok
hep ada var, gelen giriyor hangi yoldan çıkmak isterse oradan çıkıp gidiyor.

ha bu bizim insanımıza uygulanırmı??
zor tabi, kazasız 1 saat geçmez o kavşakta

yearone
12-05-2014, 12:06
O kadar şirket arabası olursa olacağı bu. Küçük bi şirkette bile 10 tane kiralık araç var. Herkes kiralık arabayla gidiyor. Bir de okul taşıtları nefretlik geldi artık.

XoR
12-05-2014, 12:11
bence bizde neden çok trafik oluyor ara yollarda biliyormusunuz?
bizde yollar hep kesişiyor, böyle + gibi
dolayısı ile her adım başı trafik ışığı koymak zorundasınki sığırlar çarpışmasın.

ingilterede görmüştüm o zamanlar tuhafıma gitmişti
böyle kesişen hiç ama hiçbir yerde trafik ışığı yok
hep ada var, gelen giriyor hangi yoldan çıkmak isterse oradan çıkıp gidiyor.

ha bu bizim insanımıza uygulanırmı??
zor tabi, kazasız 1 saat geçmez o kavşakta

Ingiltere'de her yer Round About'la dolu :)

https://assets.digital.cabinet-office.gov.uk/static/hc/hc_rule_185_follow_the_correct_procedure_at_rounda bouts.jpg

SErhat.
12-05-2014, 12:15
Haftaiçi binmiyorum aracıma; yeni taşındığım evin önünden otobüs de geçiyor direk büromun olduğu yere, ev-iş arası 12 km, arabayla çıktığımda yol açıksa ki Basın Ekspres'in açık hâli işte; 10-12 dk sürüyordu gelmem, otobüsle de 22-25 dk sürüyor. Akşam trafiğinde bu süre 30-35 dk oluyor. Gidişte de dönüşte de rahat rahat oturma imkanım da oluyor. Yoldaki vaktimi de kitap okuyarak değerlendiriyorum. Stres çekmemem de cabası.

Ama motor alacağım ben de. Araba kullanmaktan soğudum desem abartmam.

rebeloghy
12-05-2014, 12:17
O kadar şirket arabası olursa olacağı bu. Küçük bi şirkette bile 10 tane kiralık araç var. Herkes kiralık arabayla gidiyor. Bir de okul taşıtları nefretlik geldi artık.

aynen katılıyorum lanet olsun o şirket araçlarına. İzmir'de bile bir görseniz , her yer 34 plaka kiralık araçlar. %99 u da rahatlıkla hayvan diyebiliyorum gönülden %1 de olduğuna inanana saygı duyarım.
Her yere tapa gaz giriyorlar , her yerde ama bas babam bas. Bayan erkek demeden , ara sokak geçseler , 100 metre ilerde kırmızı yansa yine ayak gazda ?
Yahu gavur musunuz ? Kırmızı yanıyor basma amk pedalına artık. Yazık günah yaktıkları mazota benzine de , eskittikleri araçlara da , kaçırdıkları huzura da. Hayır tamamen ülke ekonomisine zarar üzerine yaşıyorlar.

Ek olarak ANKARA lılar ; merak ediyorum da motorsiklet kullanılabilirliğini. Ne zaman ankaraya gelsek bin bir kaza atlatıyoruz , silahsız gelmemek havaya sıka sıka geçmek lazım kavşaklardan diye deliriyoruz.
Neden derseniz , hayatımda sadece ankarada gördüğüm bir durumdur asla ama asla nolursa olsun Sinyal kullanılmıyor , kullansanız bakılmıyor .

Ve en çarpıcı olanı bir değil on değil. Yüz kere başımıza geldi. Işıkta bekliyoruz kırmızı yanıyor. Yeşil yanıyor , yol uygun , yürüyoruz :) Buraya kadar her şey tamam ; derken bir ehliyetli MANDA diğer yönden geçiyor ve bize tepki gösteriyor neden geçtiğimiz için. İnanın yeşil yanar yola bakmadan boş olmadan kontrolsuz yurumeyız ne ben ne babam ne annem ne ablam :D Fakat yeşilde ne zaman geçsek , kırmızıda geçen biri tepki gösteriyor bize :soru:

Ankarada farklı ışık mı kullanıyorlar diye soruyoruz akrabalara mecburen :D Durum bu iken motorsikletle ölmeden dolaşmak mümkün oluyor mu ankarada ?

clioGT
12-05-2014, 12:19

https://assets.digital.cabinet-office.gov.uk/static/hc/hc_rule_185_follow_the_correct_procedure_at_rounda bouts.jpg

imkanı ihtmali yok tr de bu uygulamanın sağlıklı şekilde işslemesinin. ayrımın hemen dibinden araya kaynmaya çalışanlardan anası ağlar. kolay mı böyle düzeni getirmek bizim şöförlere allah aşkına.

mody
12-05-2014, 12:20

3 sene irlanda da çalıştım, aynı düzen orda da vardı, fakat biz Türkler olarak heryerde kafa itneliğe çalıştığı için bu sisteminde zaman zaman çalışmamasına sebep oluyorduk.

geçiş önceliği kavşak içindeki aracındır kuralı olduğundan, şantiyede eğitimsiz diyeceğimizi çalışanlarımız kavaşağa içerden girip durmandan dönmeye başlayınca insanlar yol verdiği için trafik kilitleniyodu. Hayatlarında böyle bir durumla karşılaşmadıkları ve stres karşısında ne yapacaklarını bilmedikleri için kimse ilerlemiyordu. Trafiğin açılması en basit kavşakta 20dakikayı buluyordu.

bu sistemlerin Türkiyede işleyebilmesi için önce eğitim!!!

Berkan
12-05-2014, 12:34

kan çıkar bu kavsakta

sagdan gelen sola soldan gelen saga dönmeye calısır yüzde 100. al sana kilit.

en güzel örnegide yeşilköy havalanı eski havuz artık çim alan olan göbek :D ışık olmasına ragmen bile yeşil yanınca karmaşa.

soldan gelen florya tarafına dönmeye, sagdan sagdan gobege gelip atakoye donmeye calısanla yesilkoy girisine girmeye calısanlar arasında sürekli burun buruna gelmekten bıktım :Deli:

bundan halliceyiz :D

http://cevaplar.mynet.com/QuestionImages/672501/8d108f3e-3a06-4d24-b70a-ea521aca570a.jpg

Eyüp
12-05-2014, 12:45
#67 Bu sabah o fotodan hallice değildik :D

bostancıdan altunizadeye 1saat 20dkda geldim,güya köprü yoluna girmedim daha kolay ulaşmak için ama ara sokaklar bile kapalıydı..

EM-RE
12-05-2014, 12:55
2.Sezonum motorda psikolojim düzeldi diyebilirim senelerce salak gibi erenköy ikitelli kendime eziyet etmişim.İstanbulun her yeri her yerine 30 dakika dahada fazla sürmez.

evrendogu
12-05-2014, 12:57
Her kavşağa bir polis diksen fark eder trafik.

HondatugraL
12-05-2014, 12:58
İyiki Antalyalıyım

RSBurak
12-05-2014, 12:58
mesela bazı aptallar var önündeki trafik ilerlemediği halde kavşağın girişini pisliğine kapatıp oraya girmeye çalışan arabanın yolunu kesiyor haliyle dönmeye çalışan araba arkadaki trafiği kilitliyor kısır döngü oluyor böyle bir durumda silme sıfır duruyorum dik dik bakıyor angut. trafiğin sebebi saygısızlık ve kafayı kullanamama.çok denk geldim bu tarz olaylara.en kral çözüm yapılsın bizde bu kafa yapısı olduktan sonra bunlar olur.

Gebzedeki yol çalışmasından kurtulmak isteyenler sabah 7 ye kadar ordan geçmiş olsunlar 1-2 saat erken kalkarsınız hiç değilse stres yaşamazsınız.

SekoLive
12-05-2014, 13:01
İyiki Antalyalıyım

niye antalyalıların trafikde önceliğimi var :)

iyiki antalyadayım mı yazıcakdn yoksa

imprezaWRC
12-05-2014, 13:03
Her kavşağa bir polis diksen fark eder trafik.

Polisin olduğu yerler ne yazıkki bazen daha da berbat olabiliyor.

Burak
12-05-2014, 13:06
Ders saatlerimi trafiğe gore ayarladım 10:00-15:00 arası çıkıyorum sakin oluyor. Mesai başlangıç bitiş saatlerinde trafiğe kalanlar her gun nasıl kaldırıyor o trafigi :)

HondatugraL
12-05-2014, 13:06
niye antalyalıların trafikde önceliğimi var :)

iyiki antalyadayım mı yazıcakdn yoksa

Yok abi bizim böyle kilitlenme, karşıya geçme gibi sıkıntılarımız yok arabaya bindinmi varacağın noktada durursun. Antalyalı olunca haliyle Antalyada oluyorum o bakımdan yani :D

GokhanK.
12-05-2014, 13:09
bende arabamla işe gidip gelenler kervanındanım. memnun muyum tabiki de değilim.
ama şuda bir gerçek;

o metrobüs denen rezilliğe binip içeride havasız kalıp, resmen sauna gibi olmasına razı olup içerde kan ter kalıp işe gitmek hiç de hoşuma gitmiyor. bir gün işe geldiğimde sırılsıklam şekildeyim yine müdürüm dedi ki olum ne yaptın metrobüste mi seviştin! :D sarı dolmuşa binersin adam tın tın gider. bişi söylersin paranı verir aşağı indirir. motor desen kask takmadan olmaz. kask taksan saçı başı mahvediyor . kıyafet lazım falan filan. İstanbulu mahvettiler! artık yaşanacak bir yer değil kesinlikle!

o yüzden şu şartlarda araba yine en mantıklı tercih gibi. tabi kişisel durum ve tercihler değişebilir.

ceratoniaorg
12-05-2014, 13:10
3 sene irlanda da çalıştım, aynı düzen orda da vardı, fakat biz Türkler olarak heryerde kafa itneliğe çalıştığı için bu sisteminde zaman zaman çalışmamasına sebep oluyorduk.

geçiş önceliği kavşak içindeki aracındır kuralı olduğundan, şantiyede eğitimsiz diyeceğimizi çalışanlarımız kavaşağa içerden girip durmandan dönmeye başlayınca insanlar yol verdiği için trafik kilitleniyodu. Hayatlarında böyle bir durumla karşılaşmadıkları ve stres karşısında ne yapacaklarını bilmedikleri için kimse ilerlemiyordu. Trafiğin açılması en basit kavşakta 20dakikayı buluyordu.

bu sistemlerin Türkiyede işleyebilmesi için önce eğitim!!!

aynı sistem Kıbrıs'da mevcut. Orada da Türkler var ama düzen oturduğu için kurallar katı olduğu için nadiren sıkıntı çıkıyor.

evrendogu
12-05-2014, 13:14
Eski iş yerimde iş sebebiyle İzmir' e çok gidip gelirdim. O dönemde İstanbul' a dönmek için acele ediyorum, şoförede tembihledim kaybolma çıkıcaz diye. Haliyle peşimde dolaşıyor, en sonunda geç kalıcaz dedi. İşi toparladım aceleyle çıktık. Daha yola çıkar çıkmaz trafik ışıklarında durduk ama önümüzde 4 sıra araç var sadece. Şoför arkadaş ne dese beğenirsiniz. " Abi gördünmü trafiğe kaldık, uçağıda kaçırırız". Ben telaş oldum tabi nerden kaçsak falan derken yeşil yandı yol açıldı. Meğer oymuş akşam trafiği :) şaka gibi.

Evo34
12-05-2014, 13:20
İstanbul gibi mübarek ve güzel bir şehirde yaşamanın bedeli birçok açıdan epey yüksek...

HONDAHAN
12-05-2014, 13:28
Yok ama bugün harbi bi anormallik vardı. 5 senedir haftaiçi her gün Pendik'ten Kozyatağı'na E-5 ten geliyorum, ben bugünkü gibi birşey görmedim. Kaza maza da rastlamadım.

clioGT
12-05-2014, 13:32
http://wowturkey.com/tr302/k_Mustafa_Kumbar_Akin_Kurtoglu_uzuncayirdonus_copy .jpg

uzunçayır metrobusun orası da efsanenin önde gidenidir adamı hasta eden cinsten.

orhanerdogan
12-05-2014, 13:36
Niye aldın ki zaten evi de kocaeliye taşıdın. Arabanla git gel işine :)

Ayrıyetten beylikdüzünde oturuyorum bilinçsiz ve plansız yapılan yerleşim yüzünden oralarda da artık fena trafik oluyor. En iyi yaptığım aracı bizimkente çekip, metrobüsle devam etmek. Öbür türlü istanbul içinde arabayla işimiz varsa gidip-gelmek demek o günü gözden çıkarmak anlamına geliyor. Yani birgünde birkaç iş yapmak pek mümkün değil. Mesafeye göre.

Taşındıkta iş için gidip geliyoruz gene istanbula. İstanbuldan kocaeliye tem kapalı geçen gün araba ile 2 saatte gidemedim. Motor için sebep bitmez.

imkanı ihtmali yok tr de bu uygulamanın sağlıklı şekilde işslemesinin. ayrımın hemen dibinden araya kaynmaya çalışanlardan anası ağlar. kolay mı böyle düzeni getirmek bizim şöförlere allah aşkına.

Bu sistem yanı başımızda kıbrıs ta mevcut oraya gidince gayet güzelde uyuyoruz ama bende senin gibi çok ümitli değilim :D

twin
12-05-2014, 13:40
Seneye istanbulda okuyacağım için soruyorum trafik her saat böyle mi yoksa belirli saatler için mi böyle teşekkürler

Dodoo
12-05-2014, 13:41
İstanbul gibi mübarek ve güzel bir şehirde yaşamanın bedeli birçok açıdan epey yüksek...

Kesinlikle. :)

levent
12-05-2014, 13:56
Seneye istanbulda okuyacağım için soruyorum trafik her saat böyle mi yoksa belirli saatler için mi böyle teşekkürler

hemen hemen hep böyle, akşam 11 sonrası sabah 6 ya kadar biraz rahatlar.

HONDAHAN
12-05-2014, 13:57

O eskidendi; artık Pazartesi'si Cuma'sı haftaiçi, haftasonu yok, hep böyle malesef. Bir arkadaşa da katılıyorum; böyle güzel bir şehirde yaşamanın diyeti heralde bu. İstanbul'da yaşayan da başka yerde yapamıyor. İstisnalar çok az.

HaKo
12-05-2014, 14:01

beykentte perlavistanın önünde aynı böyle bir kavşak yapıldı ilk başta ışık koydular felçti sonra ışıkları kırmızı yanıp sönene çevirdiler sistem yanı bu şekil hiç trafik olmuyor ben kaza olduğunuda görmedim herkes dikkatle geçiyor.

Bence de bir çok kavşak böyle yapılabilir.

HaKo
12-05-2014, 14:04
İyiki Antalyalıyım

2 gün antalyada araç kullandım katil oluyordum.

Antalyalılar alınmasın sözüm meclisten dışarı ama bu kadar saçma araba kullanan bir şehir görmedim. Yol vermek gurur meselesi namus meselesi gibi antalyada. Ne şerit biliyorlar ne ışık istanbulu beğenmezdik orayı görünce şükrettim.

cgnozdmr
12-05-2014, 14:05
dün İstanbuldan geldim.Ankaraya geldiğim anda şükrettim.Eskişehir yolumun 20 dakika trafiğine kurban olayım siz İstanbullulara da Allah sabır versin diyorum.

imprezaWRC
12-05-2014, 14:44
http://wowturkey.com/tr302/k_Mustafa_Kumbar_Akin_Kurtoglu_uzuncayirdonus_copy .jpg

uzunçayır metrobusun orası da efsanenin önde gidenidir adamı hasta eden cinsten.

Sağolsunlar, minibüsler ve halk otobüsleri müşteriyi kapacağım edasıyla 3 şeridin birden ırzına geçiyorlar.
Aynı haltı Kozyatağı Carrefour önünde de yiyorlar.
Adamlara 3 şerit otobüs-minibüs hattı versen yine birbirlerini yerler, karşı yönden gelenin önüne atlarlar.

Akasya'nın önünden Kadıköy tarafına dönmek içinde ayrıca sağlam sinirlere sahip olmak gerekiyor. Adamlar nasıl bir ileri görüşe sahipse, tek şerit olan o dar boğaza durak koymuşlar, o duraktan müşterisiz gitmek olur mu, olmaz, o tek şerit yeter mi tabiki yetmez, o tek şerit kendi içinde bölünerek 3 şerit olur orası kaos olur.

Her semte avm açsınlar, yol kenarlarına konutları diksinler, her yere plaza diksinler, durağa girecekler diye birbirinin üstüne kapansınlar, tek şerit olan yere durak açsınlar, kaldırımları genişletsinler, yolları daraltsınlar...

Ayrıca, koca İstanbul'u saatlerce tıkayacak derecede maddi ahsarlı trafik kazası yapanlara kullandığı araç bedeli kadar ceza kilitlesinler. Kazayı seyredeceğim diye diğer yönde durup inceleme yapan angutlarada ceza kilitlesinler belki adam olur kıvama geliriz.

Dodoo
12-05-2014, 14:46
Adam gibi denetleme / ceza sistemi olsa bi nebze daha katlanılabilir olurdu.

imprezaWRC
12-05-2014, 14:53
2 gün antalyada araç kullandım katil oluyordum.

Antalyalılar alınmasın sözüm meclisten dışarı ama bu kadar saçma araba kullanan bir şehir görmedim. Yol vermek gurur meselesi namus meselesi gibi antalyada. Ne şerit biliyorlar ne ışık istanbulu beğenmezdik orayı görünce şükrettim.

Sabah sabah bir Antalya'ya denk geldim; adamın nereye gideceğini belirleyemedim, kendi haline bıraktım. Sarhoş tipide yoktu ama herif tüm şeritleri kullanmıştı. (Antalya'lılar kusura bakmasınlar)

uerbas
12-05-2014, 15:07
beykentte perlavistanın önünde aynı böyle bir kavşak yapıldı ilk başta ışık koydular felçti sonra ışıkları kırmızı yanıp sönene çevirdiler sistem yanı bu şekil hiç trafik olmuyor ben kaza olduğunuda görmedim herkes dikkatle geçiyor.

Bence de bir çok kavşak böyle yapılabilir.

orası rahat oldu bide beykente girmeden bi ışık daha var onu da iptal ederlerse o zaman daha rahat eder, ofisten bakıyorum orası direk görünüyor ve sadece o ışığın yaptığı trafik tem bağlantı yolunda uzadıkça uzuyor ve her akşam aynı

Gunes G.
12-05-2014, 15:10
Su konuda yazi yazanlarin kaci istanbullu? Kacinin babasi istanbullu? Kacinin dedesi istanbullu?

%5 cikar mi? Muhtemelen cikmaz.

Gelip trafik yarattiginiz memlekette "aabi trafik cok kotu yeeea, bitirdiler Istanbulu yeeaa, baska Istanbul yok yeea" diye aglak yapmaniz komik oluyor.

Ben cocukken trafik hic boyle degildi, ne olduysa son 25 senede oldu. Ipini koparan Istanbul'a geldi. Sonra trafik neden boyle...

Sinirlendim valla.

FIRFIR
12-05-2014, 15:10
Motor da trafikten kurtulmak için çözüm değil arkadaslar trafikten bunalan sıkılan şerit değiştiren arkadaşlar motorları görmüyorlar,araçtan saymadıkları gibi saygıda göstermiyorlar arabanın geçemeyeceği yerden geceriz yolu kapatır ben gecemıyorsam sende gecme dermiş gibi,önüne kırar aynaya bakmaz hergün arabayı bırakıp motorla işe gidip geliyorum atlattıgım kazaları saymakla bitmez,motorları farkedin arkadaslar motorcuların adını kötüye çıkaran yokmu tabiiki var onlar kendini belli ediyor zaten,araba sürücülerinin bir çogunu tehlikeye sokan arkadaşlarda yok değil,kendi hayatını hiçe sayıp başlarınınkini de umursamaz...(korkulacak motorcu tipi)

motor kullanmıyorsanız trafikte motorlar için napabilirim diye bir durun düşünün yanınızda motor görseniz direksiyonu kırıp hafif önü açsanız gecip gidicek adam ama aynadan gözgöze geliyoruz umrunda değil,motor parkeder ön lastigine kadar dayanır,motorun ayaklıktan inmek için esneme payını hesaplamaz,sayamayacağım bir çok sebep etrafı gözetlediğimizde çok bilgiye sahip olabiliriz...Dayanışma içinde Motor trafiğe bir yere kadar çare olabilir...araştırmalar sonucu sadece İstanbul'da günde trafiğe çıkan 300 sıfır araç varken sonumuz hayrolsun inşallah...

FIRFIR
12-05-2014, 15:11
Su konuda yazi yazanlarin kaci istanbullu? Kacinin babasi istanbullu? Kacinin dedesi istanbullu?

Gelip trafik yarattiginiz memlekette "aabi trafik cok kotu yeeea, bitirdiler Istanbulu yeeaa, baska Istanbul yok yeea" diye aglak yapmaniz komik oluyor.

Ben cocukken trafik hic boyle degildi, ne olduysa son 25 senede oldu. Ipini koparan Istanbul'a geldi. Sonra trafik neden boyle...

Sinirlendim valla.

:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

_AS_
12-05-2014, 15:11
Perlavistanın önünde ki göbek aynen çok güzel oldu ışıkları iptal ettiler trafik rahatladı :D gayette güzel dönüyor millet. Birde o Beykent Üni'nin orada ki lanet olası ışıkları kaldırsalar tam olacak yan tarafınada park yasağı yapıldı mı girişler sıkıntısız olur Beykente.

imprezaWRC
12-05-2014, 15:12

Sinirlendim valla.

Yüreğine sağlık, al benden de o kadar.

ahmet_xy
12-05-2014, 15:15
hep beraber k.koreye yerleşelim :D
trafiğin olmadığı tek ülke.

"Kuzey Kore’de en sorunsuz alan trafik. Çünkü ülkede neredeyse otomobil yok.
Otomobil satışı yok, sabah saat 7’de siren ve ardından Enternasyonel marşıyla uykudan uyanan vatandaşlar işe bir kızıl bayrak eşliğinde, yürüyerek gidiyor."

http://im.haberturk.com/galeri/2014/05/10/437961/7f8707ef08c99c729273f59dc6dc6ca2_k.jpg?1399733068

Sert@ç
12-05-2014, 15:17
Hakan hocam çok şükür Zeytinburnu belediyesini bitirdik de bu trafikten kurtuldum... Marmaray, metro ve metrobüs kullandım son aylarda devamlı olarak, otomobil tutkusunu köreltir resmen, biz Ankara'da alışmışız geniş yollara sakin trafiğe...

Abi 2-3 yila gor istanbulu gecicek ankara trafigi
***** yollar en fazla 3-4 serit
Gecen sene ile bu sene arasinda bile inanilmaz fark var misal incek migros ile kepekligi kavsagi arasi gecen sene 5-10 dakikada giderken simdi 30 dk suruyor is cikis saatinde
Yolun devami odtu ormanindan turan gunese inmek 1 saat... (2 serit)

Burak
12-05-2014, 15:18

Sabah 07.00'den itibaren 9-10'a kadar kilit, 11-15 arası akıcı, 16-20 arası yine sikisik 20-24 akıcı genel olarak is günlerinde boyle. Haftasonları hava güzelse her yer kilit :D

Maxi
12-05-2014, 15:19
bende istanbulda doğdum güneş
42 senedir buradayım ama ne yapabiliriz? kovalımmı olm adamları? :)

edit:
burda doğduk diye istanbulun sahibi olmadık heralde :)

Melih-Ö
12-05-2014, 15:21

Sinirlendim valla.

Abi çok iyi olmuş harbiden böyle.

Kendi aracımı bile trafik yüzünden kullanmaz oldum, babamla amcam her gün fatih-avcılar arası 1.5 saat gidiş, 1.5 saat geliş 3 saat yolda geçiyor ömrü. Araba kullanmak en güzeli akşam 9dan sonra. Hemen hemen her yer boş. Avcılar boş oluyorsa çoğu yer boş oluyor.

volkan_gs
12-05-2014, 15:26

Sinirlendim valla.

Aynen öyle, konu açıldığından beri aynısını düşünüyorum.

Berkan
12-05-2014, 15:31
hep beraber k.koreye yerleşelim :D
trafiğin olmadığı tek ülke.

"Kuzey Kore’de en sorunsuz alan trafik. Çünkü ülkede neredeyse otomobil yok.
Otomobil satışı yok, sabah saat 7’de siren ve ardından Enternasyonel marşıyla uykudan uyanan vatandaşlar işe bir kızıl bayrak eşliğinde, yürüyerek gidiyor."

http://im.haberturk.com/galeri/2014/05/10/437961/7f8707ef08c99c729273f59dc6dc6ca2_k.jpg?1399733068

enfes ironide burda adamlarda araba trafik yok(muş) yada az herneyse

ama maşallah e5'den, hatta ve hatta silivriye kadar olan otobandanda daha geniş yolları var

:Deli::goz:

cookies
12-05-2014, 15:31
Tek sebebi çarpık kentleşme başka sebebi yok.

suprolla
12-05-2014, 15:42
gündüz arabaya binmek mi şaka yapıyorsunuz öyle bişey mi var istanbulda :eek: :D

abi bu kıbrıstada var başta saçma geldi bana sağdan gelene yol veriyolar önde bile olsan durup bekliyosun sağdan geleni...bazen ana yoldasın adam çemberden çıkıcak diye duruyosun...istanbulda kavga çıkar adam bıçaklarlar yürümez o iş :D

thedevil
12-05-2014, 15:48
Babası İstanbullu olmayanlar hadi toplayın pılınızı pırtınızı trafiğin a.koyduk gidelim :D bulgaristan göçmenleri sizde geri dönün... arnavutlar çok kalabalık ettiniz kaybolun gözüm görmesin.... :D

edit : daha durun suriyeliler var yandınız istanbullular :D

Gunes G.
12-05-2014, 15:48
bende istanbulda doğdum güneş
42 senedir buradayım ama ne yapabiliriz? kovalımmı olm adamları? :)

edit:
burda doğduk diye istanbulun sahibi olmadık heralde :)

Birsey gelmez abi elimizden, alisiyoruz mecburen trafigine. :cool:

clioGT
12-05-2014, 15:55
Sağolsunlar, minibüsler ve halk otobüsleri müşteriyi kapacağım edasıyla 3 şeridin birden ırzına geçiyorlar.
Aynı haltı Kozyatağı Carrefour önünde de yiyorlar.
Adamlara 3 şerit otobüs-minibüs hattı versen yine birbirlerini yerler, karşı yönden gelenin önüne atlarlar.

Akasya'nın önünden Kadıköy tarafına dönmek içinde ayrıca sağlam sinirlere sahip olmak gerekiyor. Adamlar nasıl bir ileri görüşe sahipse, tek şerit olan o dar boğaza durak koymuşlar, o duraktan müşterisiz gitmek olur mu, olmaz, o tek şerit yeter mi tabiki yetmez, o tek şerit kendi içinde bölünerek 3 şerit olur orası kaos olur.

Her semte avm açsınlar, yol kenarlarına konutları diksinler, her yere plaza diksinler, durağa girecekler diye birbirinin üstüne kapansınlar, tek şerit olan yere durak açsınlar, kaldırımları genişletsinler, yolları daraltsınlar...

Ayrıca, koca İstanbul'u saatlerce tıkayacak derecede maddi ahsarlı trafik kazası yapanlara kullandığı araç bedeli kadar ceza kilitlesinler. Kazayı seyredeceğim diye diğer yönde durup inceleme yapan angutlarada ceza kilitlesinler belki adam olur kıvama geliriz.

yolun diğer istikametinde de sağdan yukarı rampa çıkışı efsane bidlim bileli kendimi.

nfret ya valla billa nefret

uerbas
12-05-2014, 15:57
Babası İstanbullu olmayanlar hadi toplayın pılınızı pırtınızı trafiğin a.koyduk gidelim :D bulgaristan göçmenleri sizde geri dönün... arnavutlar çok kalabalık ettiniz kaybolun gözüm görmesin.... :D

edit : daha durun suriyeliler var yandınız istanbullular :D

ahhaha güldürdün beni yaa :D

thedevil
12-05-2014, 16:05
ahhaha güldürdün beni yaa :D

hayır abi şimdi bizim kökenimiz safranboludan geldiği için....istanbulda olan bitenden rahatsız olmaya hakkımız yok mu...

-çok trafik var abi bitmiş istanbul...

+sus lan a.goduğum sen safranbolulusun şikayet edemessiz...

-abi burda doğdum ama

+baban nerde doğmuş lan çükük..

-babamda 9 yaşından beri burda

+tamam lan deden deden nerde doğmuş

senin dedenin dedesi kırgızmış s.ktirol git lan Türkiyeden bide durmuş şikayet ediyo...

hatta senin ırkın, ilk insandan mağara adamlarından geliyo sen dağa git yürü ateşi falan icad et....

:D

mmustu
12-05-2014, 16:10
güneş ne içtin kanka sen :D

thedevil
12-05-2014, 16:14
güneş ne içtin kanka sen :D

Mustafa abi sen bizim oralardansın bildiğim kadarıyla sen sus abi :D

rebeloghy
12-05-2014, 16:19

Sinirlendim valla.

İzmir'de de en çok üzüldüğüm şeydir bu.. İzmirli , izmirlilik bile kalmıyor artık ; gelenle beraber şehir de bambaşka bir şeye dönüşüyor :(

Lisede hocamız sormuştu bi keresinde , kimlerin babası izmir doğumlu diye de ; 30 kişide 4 tü oran. 1-2 si de çevre ilçeler alakası yok şehirle zaten.

Plansız göç şehri , göçün kendisi kültürü değiştiriyor..

SekoLive
12-05-2014, 16:24
hayır abi şimdi bizim kökenimiz safranboludan geldiği için....istanbulda olan bitenden rahatsız olmaya hakkımız yok mu...

-çok trafik var abi bitmiş istanbul...

+sus lan a.goduğum sen safranbolulusun şikayet edemessiz...

-abi burda doğdum ama

+baban nerde doğmuş lan çükük..

-babamda 9 yaşından beri burda

+tamam lan deden deden nerde doğmuş

senin dedenin dedesi kırgızmış s.ktirol git lan Türkiyeden bide durmuş şikayet ediyo...

hatta senin ırkın, ilk insandan mağara adamlarından geliyo sen dağa git yürü ateşi falan icad et....

:D

bu mantıkla biz sivaslılar geri çekilsek kastamonu giresunda eşlik etse nufus acayip düşer :)

sehrin büyümesi plansız olmasa gelenlerle gidenlerle ilgili sorn cok kalmazdı

bir gecekonduyu yık 5 katlı 10 daireli apartman dik ... ona göre yol toplu taşıma yapma v.s v.s.

clioGT
12-05-2014, 16:30
bu mantıkla biz sivaslılar geri çekilsek kastamonu giresunda eşlik etse nufus acayip düşer :)

sehrin büyümesi plansız olmasa gelenlerle gidenlerle ilgili sorn cok kalmazdı

bir gecekonduyu yık 5 katlı 10 daireli apartman dik ... ona göre yol toplu taşıma yapma v.s v.s.

memlekette nufus neyse burda herhalde 2 kat filan vardır seko herhalde:D

Burak K.
12-05-2014, 16:34
2 ay kadar önce biri kadıköy'de, diğeri bakırköy'de iki araca bakmaya gitmiştik istanbul'a.
öncelikle sabiha gökçen'de indik ve kadıköy'e geçtik. Allah'ım sanki köln'e gidiyoruz, git git bitmedi...
oradaki araca baktıktan sonra bakırköy'e geçtik. feribotlar hava muhalefeti yüzünden iptal edilmiş, taksiyle gittik. aman ya Rab'bi! bu seferde hamburg'a gidiyoruz sanki; trafik hem tıkalı, hem de mesafe uzun.
sonra kadıköy'deki araç daha fazla hoşumuza gittiğinden geri döndük ve kadıköy'den aldık aracı.
atladık, antep'e gelecez. ulan kadıköy'den aracı çkarıp otobana geçene kadar Allah canımızı aldı. kocaeli, sakarya geçene kadar...

Rab'bim tüm istanbul'dakilere sabır versin ulaşım konusunda. ;)

Abi Antebinde çok bi farkı yok. Az önce Küsget Sanayiden üniversitenin buraya geldim,küsgetten metro yolu 20 dk. Metro yolundan üniversitenin burası 1 saat.:) Yağmur yağdı,trafik felç oldu yine.

Kadyr
12-05-2014, 16:35
Sabah olan kaza yuzunden yerler yag olmustu ama uc saatte kaldirilamamasi ilginc bi olan kaza 6 da oluyor o sira trafik rahatken mudahale olsaydi hic bisi olmicakti.millet kopruyu yurudu biz serviste oldugumuz icinmecbur bekledik

Gunes G.
12-05-2014, 16:47
Yahu kimseye geri gitsin demedim yanlis anlayip ustune cevap yaziyorsunuz, tek tek izah etmek zorunda kaliyorum.

Trafik dediginiz sey sen ben o biz siz onlar, uzaylilar gelip trafik yaratmiyor istanbulda bunu diyorum.

"trafik cok kotu yaa" derken bunun bu hale neden ve nasil geldigini dusunmek lazim. Dusununce zaten ayni yere geliriz, cok kabaca "goc + carpik kentlesme".

Yillar boyunca gelen herkes bugunku trafikten sorumlu. Buraya yazan insanlarin buyuk bir kismida istanbula yakin gecmiste gelen insanlar. O yuzden babaniz dedeniz istanbullu mu diye yazdim.

Hal boyleyken hem goc ede ede trafigi filan felc edip hemde "trafik cok kotu ya" demek komik.

Istanbulda sokaktaki tiplere bakiyorum, butun profil degismis. Ne kadar dogulu varsa hepsi burada gibi. Zaten bunu anlamak cok basit. Ben cocukken tek tuk kebapci olan Istanbulda bugun kose basinda pideci, kebapci, lahmacuncu var. Bunlar dogunun istanbula kaydiginin net gostergesi.

Ben gelmesinler demiyorum, ama hem gelip hem trafik diye mirmir edilmesi hosuma gitmiyor diyorum.

XoR
12-05-2014, 16:48
Dengesizliğin bu kadarı :) 17:00'de işten çıkmak zorunda kaldım toplantı sebebiyle. İşte bugün yandım dedim 17:15'de evdeydim :D Bomonti - Merter üstelik E5'den

SekoLive
12-05-2014, 16:49
Dengesizliğin bu kadarı :) 17:00'de işten çıkmak zorunda kaldım toplantı sebebiyle. İşte bugün yandım dedim 17:15'de evdeydim :D Bomonti - Merter üstelik E5'den

millet karşıdan bu tarafa geçemedi sanrm abi :)

XoR
12-05-2014, 16:52
millet karşıdan bu tarafa geçemedi sanrm abi :)

Şu kadar söyliyim frene sitenin girişinde bastım, darbe falan oldu sandım o derece boştu :D

Kahn23
12-05-2014, 16:54

Normalde 15dakikada Bomontiden aşağı inemezsin :D

XoR
12-05-2014, 17:03
Normalde 15dakikada Bomontiden aşağı inemezsin :D

1 Mayıs'da da bu şekilde gelmiştim :D

dqn
12-05-2014, 17:34
Toplu taşıma ne zaman trafikten etkilenmeden rahatça yolcu taşırsa trafik sorunu o zaman çözülür bence.Millet toplu taşımada rezil olacağıma arabamda rezil olurum diyor.İki lirada fazla veririm mantığında.Bunun için en mantıklı toplu taşım metro ama Ankara'da onu bile beceremediler.Plansız metro yüzünden millet metroda rezil oluyor şimdi.

KÖROĞLU
12-05-2014, 17:57
Tüm postları okudum çok ilginç tespitler var :)

Sakaryadan iş için taşındım 1 sene önce, kendi adıma evimi işime yakın olacak şekilde tuttum.

Hafta içi trafik olan saatlerde dışarı çıkmamaya özen gösteriyorum.

Haftasonu gideceksem de trafik olmayan yerler öncelikli, varsa bile kendi arabamla gidiyorum. Şimdi şu trafikte " iki kişi " arabayla gidiyor kalabalık yapıyor diyenleri anlamıyorum. ilk olarak 5 lira benzine veriyorum ikinci olarak ötv nin de kdv sini ödeyerek bir mal sahibi olmuşum sana mı sormam lazım ? son olarak kız arkadaşımla bi yere gidiyorum keyif ala ala gitmek istiyorum. Ahır kokan metroya binmek istemiyorum, ya da sıkış tepiş otobüste itin kopuğun sıkışık diye ona dokunmasını da istemiyorum. Bu yüzden kendime göre optimize ediyorum. :ofk:

Bu gün bostancı köprüsü girişinden sanayi girişine 20 dk da geldim, ablanın biri kendi şeridimde giderken sağıma girdi girdi yol verme şansımda yoktu, dan diye sağdaki park halinde olan arabaya çarptı,(kendi hatası bi de bana dudklarında okuduğum kadarıyla "hayvan işte hayvan " diye söylendi :) Yok yere kaza yaptı, Arkamdan muhtemelen kilit oldu.

ömerve
12-05-2014, 18:29
Araba kullanmayı çok seven bir milletiz,her yere araba ile gidiyoruz.Adamın iş yeri servisi var aracıyla gidiyor,benzin 10 lirada olsa bu tablo değişmez.
Yemesinden içmesinden kesip,çoluğunun çocuğunun rızkından kesip araba kredisi ödeyen insanlar var bu memlekette.

Geçen hafta bir yakınımıza sıfır clio aldık,bayi yetkilisi ile sohbet ederken adam;işler çok düştü falan dedi,ne gibi dedim,günde 100 araca düştük dedi :)

Bu sadece istanbuldaki bir renault bayisinden 1 tanesi.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Cimmeria
12-05-2014, 23:13
17 milyon insanın yaşadığı şehirde trafik çözülmez.

rodya
12-05-2014, 23:26
Toplumsal bilinç güzel de bu bilinç haklarını bilmeyi kapsamıyor mu diye sorarlar adama.
devletin işi ne?
Eğer çok göç alıyorsa, bunun tek sebebi ekmek derdidir. sen iş imkanını sağladıktan sonra kimse düzenini bozmaz.
toplu taşıma yetersizse düzelteceksin. düzgün bi toplu taşıma hizmeti varken kolay kolay kimse özel aracını kullanmaz. mevcut durumda bir erkek rahat rahat binemiyorsa hadi bindirin bakim bayanları gönül rahatlıgıyla.
Dövlet bize bağğmirrr geyiğine girmicem, zira herşeyi devletten bekleyenlere uyuz oluyorum ama devletin temel saglaması gereken şey bunlar be.
elektrige para veriyorum. suya para veriyorum. hastaneye para veriyorum. egitime de para veriyorum. en azından bunu yapsın be devlet.
çuvaldızla igneyi karıştırıp, yanlış tarafa çuvaldız batırmamak lazim.
Halk da bilinçli haket etmek istiyorsa talep etmesini ögrenecek. iyi bi hizmet, iyi imkanlar, iyi hükümet bla bla bla
He benim umrumda bile değil. Hz. Adem'den bu yana ailem istanbulda ve işe helikopterimle gidiyorum.

Tolga-R
12-05-2014, 23:27

Sinirlendim valla.

35 yıldır istanbuldayım bu konuya senin gibi faşizan bi düşünceyle yaklaşmamıştım. Kimsenin İstanbul a gelişine gidişine karışamazsın hafız.

Başkaları da ; ipini koparan zenginler karısına kızına oğluna metresine araba alıyor her evde 5 araba var dese hoş olurmu olmaz tabi :)

doush
13-05-2014, 00:18
round about lar hollanda da vardı ve çok güzel işliyor.. gerçi ülke komple istanbulun nüfusuna sahip.. birazcık daha büyük oldu mu yollar göbek yok hemen dörtyol düzeni.. bizde ortaya bir göbek yapıyorlar adanada dillere destan.. onu küçültse ya da komple kaldırsa ama işte kafası basmıyor..

FATİH
13-05-2014, 00:42
Abi Antep'in de çok bi farkı yok. Az önce Küsget Sanayiden üniversitenin buraya geldim. Küsgetten metro yolu 20 dk. Metro yolundan üniversitenin burası 1 saat. :) Yağmur yağdı, trafik felç oldu yine.
işe gidiş ve işten dönüş saatleri harbiden antep'ten soğutuyor. 08.00-09.00 ve 17.00-18.30 arası yola çıktıysan yandın kardeşim. :) bu saatler arasında adliye-sankopark arası 20 dk. sürüyor. mesafe de 2-3 km falan. nüfus arttı, tadı kaçtı antep'in. 5 senede 2 kat artmış. yollar yetersiz kalıyor. ayrıca yol demeyelim, arazi diyelim.

Dou
13-05-2014, 01:39
Kisa vadede alinabilecek onlemlerden birisi, 2 kisi ve daha fazla yolcu tasiyan vasitalar icin ozel seritler olusturulabilinir. E-5 te imkansiz ama TEM de yapilabilir.

Misal bu sekilde, yuzde 90 trafiksiz serit oluyor mesai saatlerinde. (HOV Lane)

http://d3img3do1wj44f.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/02/HOV-556x371.jpg

Gerci turkiyede uyanik soforler var oldukca bu seritleri kullanabilmek icin arabada sisme kadin bulunduranlari bile goruruz (abi valla iki kisiyim yeaaa)

Bunun disinda pek bir care gozukmuyor, yeni yollar kopruler vs. disinda. Toplu tasima da care degil, oyle olsaydi metrobus bittiginde trafik azalirdi, bilhassa daha da artti.

Burak K.
13-05-2014, 02:22
işe gidiş ve işten dönüş saatleri harbiden antep'ten soğutuyor. 08.00-09.00 ve 17.00-18.30 arası yola çıktıysan yandın kardeşim. :) bu saatler arasında adliye-sankopark arası 20 dk. sürüyor. mesafe de 2-3 km falan. nüfus arttı, tadı kaçtı antep'in. 5 senede 2 kat artmış. yollar yetersiz kalıyor. ayrıca yol demeyelim, arazi diyelim.

Çok şükür benim okul şehir dışı tarafında. :D Burç kavşağından hemen kaçıp gidiyorum hiç trafiğe girmeden. :) Arabayı bastığıma pişman olmak üzereyim sırf antep yolları yüzünden :)

round about lar hollanda da vardı ve çok güzel işliyor.. gerçi ülke komple istanbulun nüfusuna sahip.. birazcık daha büyük oldu mu yollar göbek yok hemen dörtyol düzeni.. bizde ortaya bir göbek yapıyorlar adanada dillere destan.. onu küçültse ya da komple kaldırsa ama işte kafası basmıyor..

Antepte de o şekilde göbekler. Üstünde heykel var,havuz var,ışıklı reklam tabelası var. :D Maşallah her işlevi görüyor. :D

MARJINAL_SUFI
13-05-2014, 02:49
amorf yapılaşma, fiziki handikaplar ve bu kapsamdaki diğer sebepler vs vs.. bu radde itibari ile bunlara çözüm üretmek olanak dışı gibi..
ancak şu yapılabilir bence ; sürücü belgesi müracatı yapılabilmesi için evvela bir ıq testi akabinede fiziksel tepki, meleke yeterliliği ön şartı koyulsa trafik sadece istanbulda değil bu sorunu yaşayan tüm şehirlerde % 30 daha iyi olur bence..( kurallara riayet ön kabulu ile ) ..
sizleri elbette tenzih ederim.. sözüm hakedenlere..
sadece 20 saniye yanan yeşil ışığı görüp nasılsa kendisi geçebilir ya! sallana sallana kalkanlar, kavşak kullanmayı bilmeyip ardında 10 larca aracı vagon gibi dizenler, bir cadde düşünün 2. şeride birisi parketmiş karşı tarafınada tam onun hizasına gelecek şekilde 2. şeride parkedenler( 10 metre geri yada ileri parketse bir şerit kazanacak cadde).., koskoca istanbul yolunda sadece bir araç arıza yada başka sebeple kalmış diye kontrollü şekilde çok daha geriden şerit değiştiremeyip tam dibine geldiğinde çok daha dik açı ile şerit değiştirmeye kalkıp arkasındakilerde domino etkisinde kalıp inanılmaz şekilde koca yolu kilitleyenler.., kırmızı ışığa yaklaşırken diğer herhangi bir şeritte bir araç önde olabilmek için kasap gibi şerit değiştirmeye kalkanlar bu böyle uzaaarrr gider..
inanın bu dediklerimin dahlide var yaşanan keşmekeşte..( istanbul trafiği yoğunluğu bambaşka tabi.. ankara odaklı daha çok söylemim.. herkese kazasız mutlu sürüşler..

kelalper
13-05-2014, 08:25
arkadaş ben bıktık bu şehirden diorum anlatamıorum hanıma. Yaw satalım evi cartı curtu gidelim yerleşelim egeye. Ne iş olsa yaparız. Arkadaş dün fulyaya teknovol a 10 da gitmek için 6:20 de yola çıktım.6:55 de oradaydım. Hanım 6:40 da evden çıktı 7:15 de E5 e girmişler. saat 9 du daha köprüye varamamıştı. 9:30 da bomontiye ofise varabildi. Hadi dün kaza vardı. Yaw her ctesi uçak uçurmaya çatalcaya gidiorum hava düzgünse. Daha iki buçuk saatin altında eve varabildiğimi hatırlamıorum. 11 de çorluda toplantım varsa 6:30 da evden çıkıyorum. Metrobüs denen zımbırtı yapıldığından beri trafiğin durumu bu. Bi de trafiğe çare oldu diolar.

HaKo
13-05-2014, 08:33
Toplumsal bilinç güzel de bu bilinç haklarını bilmeyi kapsamıyor mu diye sorarlar adama.
devletin işi ne?
Eğer çok göç alıyorsa, bunun tek sebebi ekmek derdidir. sen iş imkanını sağladıktan sonra kimse düzenini bozmaz.
toplu taşıma yetersizse düzelteceksin. düzgün bi toplu taşıma hizmeti varken kolay kolay kimse özel aracını kullanmaz. mevcut durumda bir erkek rahat rahat binemiyorsa hadi bindirin bakim bayanları gönül rahatlıgıyla.
Dövlet bize bağğmirrr geyiğine girmicem, zira herşeyi devletten bekleyenlere uyuz oluyorum ama devletin temel saglaması gereken şey bunlar be.
elektrige para veriyorum. suya para veriyorum. hastaneye para veriyorum. egitime de para veriyorum. en azından bunu yapsın be devlet.
çuvaldızla igneyi karıştırıp, yanlış tarafa çuvaldız batırmamak lazim.
Halk da bilinçli haket etmek istiyorsa talep etmesini ögrenecek. iyi bi hizmet, iyi imkanlar, iyi hükümet bla bla bla
He benim umrumda bile değil. Hz. Adem'den bu yana ailem istanbulda ve işe helikopterimle gidiyorum.

katılıyorum söylediklerinize.

İstanbullu kim ? kaç tanemiz istanbullu ki? O kendine istanbullu diyenlerin dedeside istanbula bir yerden gelmiştir böbürlenmenin anlamı yok. Benim babam senin baban deden gelmeseydi istanbul istanbulda olmazdı ona bakarsak. Tespit doğru çok göç alıyor ama zihniyet yanlış. Anamız Babamız gelmiş bizi burada doğurmuş diye sttirp gidelim mi yani doğduğumuz şehirden ne alaka ? Bana göre istanbulu gelip istanbullu gibi yaşayan, burada doğmuş büyümüş herkes istanbulludur. Benim Babam dedem de trabzona bir yerden gelmiştir, olaya böyle bakarsak bu işin sonu yok o zaman hepimiz orta asyalıyız.

Ama köyünden kalkıp burada da aynı hayatı sürmeye çalışan , kendini değil de şehri kendine uydurmaya çalışanlara illet oluyorum onlar sttirip gidebilir mesela.

clioGT
13-05-2014, 08:43
arkadaş ben bıktık bu şehirden diorum anlatamıorum hanıma. Yaw satalım evi cartı curtu gidelim yerleşelim egeye. Ne iş olsa yaparız. Arkadaş dün fulyaya teknovol a 10 da gitmek için 6:20 de yola çıktım.6:55 de oradaydım. Hanım 6:40 da evden çıktı 7:15 de E5 e girmişler. saat 9 du daha köprüye varamamıştı. 9:30 da bomontiye ofise varabildi. Hadi dün kaza vardı. Yaw her ctesi uçak uçurmaya çatalcaya gidiorum hava düzgünse. Daha iki buçuk saatin altında eve varabildiğimi hatırlamıorum. 11 de çorluda toplantım varsa 6:30 da evden çıkıyorum. Metrobüs denen zımbırtı yapıldığından beri trafiğin durumu bu. Bi de trafiğe çare oldu diolar.

haftasonu, göztepe-silivri toplam 90 km filan, 4 saat sürdü:)

yani imkanım olsa, güvenebilsem kendime en çok istediğim şey ahil kasabası olayı ama, gidip de dönen çok kişşi var becermeyen yapamayan, yoksa en güzeli

ahmet_xy
13-05-2014, 08:50

ömrünüzün yarısı yollarda geçiyor. hayat mı bu ya? keşke türkiye nüfusu 20-30 milyon civarında olsaydı. :(

Ranthor
13-05-2014, 08:52
Ben direk aydin mugla bir yere kacacagim yaa elimde olsa

onursumer
13-05-2014, 09:14
Ben direk aydin mugla bir yere kacacagim yaa elimde olsa

Ayni fikirdeyim

Teyzemler orda yasiyor bende ufak ufak bodrum taraflarini islemeye basladim emekli olun bahanesi ile :D

Ozan Özer
13-05-2014, 09:25
haftasonu, göztepe-silivri toplam 90 km filan, 4 saat sürdü:)

yani imkanım olsa, güvenebilsem kendime en çok istediğim şey ahil kasabası olayı ama, gidip de dönen çok kişşi var becermeyen yapamayan, yoksa en güzeli

Saat kaçta çıktınız yola merak ettim :)
bende h.sonları Acıbadem-Silivri yapıyorum benzer şekilde.

Gunes G.
13-05-2014, 10:29
35 yıldır istanbuldayım bu konuya senin gibi faşizan bi düşünceyle yaklaşmamıştım. Kimsenin İstanbul a gelişine gidişine karışamazsın hafız.

Başkaları da ; ipini koparan zenginler karısına kızına oğluna metresine araba alıyor her evde 5 araba var dese hoş olurmu olmaz tabi :)

Yahu yanlis anlasildi, detayli aciklamayi ustte yaptim, fasist demeden once onu da okuyaydin ne olurdu :D

Bu arada o metresine araba alan zengin ile ilgili soylediklerin hos mu degil mi goreceli olabilir ama gozlem ve soylem gayet "net" aslinda :) Hayat her zaman hosluklarla dolu degil ^^

clioGT
13-05-2014, 10:39
Saat kaçta çıktınız yola merak ettim :)
bende h.sonları Acıbadem-Silivri yapıyorum benzer şekilde.

valla 12-1 civarıydı sanırım. dudullunun ordan teme bağlanıym dedim, yemedi, ordan libadiyenin oraya geçip acıbademden köprüye bağlandım sonra dur kalk dur kalk gittim valla e5ten:)

ErkanCanS
13-05-2014, 11:19
Anne tarafımda baba tarafımda dedesinin dedelerinden beri Ankara'da yaşayan aileler.Aslen Erzurumluyum ve 15 senedir istanbulda yaşıyorum.Kimsenin postundan alıntı yapmadım lafı ortaya söyleyeyim diye.Ülkenin hemen hemen her ilinde bulundum.Özellikle Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde.Buralarda ki yaşam şartlarını ve toplumun karşılaştıkları sorunları gerçekten görmeden ve idrak etmeden megaloman bir zihniyetle doğduğu yerden ötürü insanlara tepeden bakmak sizin gibi güzel insanlara yakışmaz siz yapmazsınız zaten böyle şeyler.Fakat bazı cümleler bir doğulu olarak benim kalbimi kırdı diyebilirim.

S.Özeren
13-05-2014, 11:28
yedi göbek İstanbulluyum fırsat bulsam giderim başka memlekete hiç düşünmem bile

darkmoon
13-05-2014, 11:31
bende egeye yerleşicem zaten halıhazırda seferihisarda yazlık var orayı kışlığa çevirebilirim bir izalasyona bakar sessiz şehir zaten oranın ismi tam benlik ..yada satıp bodrum değilde bodruma taşınırsan istanbuldan farkı yok küçük istanbul olmuş hem kalabalık hem pahalı istanbulu aratmıyor daha sakin alternatif bir yer düşünebilirim..

ama işte bir yerden azda olsa bir maaş yada kira bir sabit gelir şart.. çok parada gerekli değil orda alıcağın 2 bin tl para burda istanbulda alıcağın 4-5 bin tl paraya eş değer.. neticede yaşam ucuz gıda ucuz hayatın her alanı ucuz.. çocukları yetiştirmek içinde güzel bence.. oraların düz okullarında verilen eğitim bile istanbuldaki düz okullara göre daha kaliteli.. en azından ufak yerlerde kim kimin çocuğudur o belli..

istanbulun keyfini sefasını en güzel artık istanbullu olup burdan egeye akdenize taşınmış yılda 10-15 günlüğüne istanbula gelen insanlar yaşıyor tam tadımlık geziyor tozuyor keyfini çıkarıp gidiyor..

Shadow_Dancer
13-05-2014, 11:55
Çare Maxi Scooter.. Benim biraderim bostancıda oturuyor, iş yeri ise aksarayda.. DAha önce de taksim bölgesindeydi.. Adam 35 yaşından sonra maxi scooter işine dadandı, güzel bi bütçe ayırıp motorunda malzemeninde kalitelisinden aldı.. Şimdi her yer 20 dakika.. Tamam tehlikeli, tamam kışın sogukta olmuyor vesaire ama, bi köprü trafigi için her gün 2 saatini vermek akıl karı degil..

free-hifi
13-05-2014, 12:03
cumartesi saat 14 te kartaldan çıktım otobandan girdim 17 de silivriye girdim

clioGT
13-05-2014, 12:09
cumartesi saat 14 te kartaldan çıktım otobandan girdim 17 de silivriye girdim

heh işte bi silivrizede daha:)

free-hifi
13-05-2014, 12:14
heh işte bi silivrizede daha:)

YA BİR kaza bir çalışma vs olsa eyvallah diyeceğim neden kapanıp neden açıldığı belli değil deli oluyorum 5 km ara ile memur olsa bu trafik olmaz mal gibi duruyorlar yolda amaçları nedir bilmiyorum bir müdahale edin kardeşim bu araçlar neden yavaş inş 3 köprü yolu bir çare olur

serkanOC
13-05-2014, 12:36
Hayatımın motor üstünde ki en uzun yolculuğunu bu sabah ehliyetimi cebime koyup yaptım.. Göztepe - Sultanahmet :D (12-13km) O arabalar dururken senin yanlarından 15-20km hızla gitmen müthiş bi duygu. Bazı yerlerde teyzeler yolu ortalamış ne selektörden ne kornadan bi haber bazı yerlerde motoru geçirecek yarım mt lik boşluk dahi yok ama genel olarak bi yere kadar çözüm olduğu söylenebilir..

İstanbul a en yakın ve benzer, hem tarihi yer olduğu için çok yer altına inememişler (ki biz delik deşik ettik) hem de nüfus olarak Roma diyebilirim.. Müthiş trafik aynı İstanbul gibi düşünün ancak gelin görün ki her 4 arabadan biri smart ve benzeri ve abartısız her 2 araçtan biri scooter..

Bir de bu garip şeyden de çok var..

http://i58.tinypic.com/35338k8.jpg

yearone
13-05-2014, 12:41
Eskiden otobancıydım. Şimdi e5'çi :D

Silivri'ye gelecekler e5'ten gelin. Son 2 yılda otoban felç, kamyon otobüs full valla.

HaKo
13-05-2014, 12:46
e5 her türlü daha iyi çünkü gıdım gıdım olsa da ilerliyor. Otoban bir kitlendimi kıpırdamıyor artık.

Tayfun.O
13-05-2014, 12:52
Küçücük şehir bu kadar göç alırsa olacağı buydu düzelmez artık

997TT
13-05-2014, 13:22
2 saattir 2. Kopruden maslaga gecmeye calisiyorum. Kavacik anadolu istikametinde "1" kaza var ve 3 saattir kaldiramadilar. 1. Koprude kilit.
Hareme geldim,burada da kuyruk o bicim!
Kimr ne soylenicek? Hala istanbul'u rant sehir haline sokmak icin kicini yirtiyor akepe liler!
3. Kopru,iyi guzel hatta ihtiyac ama o mevkiyede yeni yerlesim acicaklar,yeni gocler olucak!
Turkiye bitti,istanbula mahkum kaldik anasini satim!
Allah'im kurtar bizi artik,akli basinda,hirsiz olmayan,parayla haramla buyumemis birilerini getir basimiza lutfen...

free-hifi
13-05-2014, 13:39
Eskiden otobancıydım. Şimdi e5'çi :D

Silivri'ye gelecekler e5'ten gelin. Son 2 yılda otoban felç, kamyon otobüs full valla.

ARTIK arenayı geçerken okmeydanı ayrımından e-5 e bağlanırım diye düşnüüyorum

Berkan
13-05-2014, 13:40
3. kopru amacına uygun olup tır kamyon *** püsür agır vasıta oraya kayıp sehir icine asla girmzlerse 1 ve 2 rahatlıycagızı düsünüyorm enazından bir nebze onlar bitiriyo bizi esas

ARTIK arenayı geçerken okmeydanı ayrımından e-5 e bağlanırım diye düşnüüyorum

arnavutkoyden veya arenanın ordan taa bahçeşhir hatta hadımkoye kadar giden arka yol var cicek nihatsırdar bas bas bagırıyor hatta tayakadın güzergahı diye biraz uzun ama tavsie ederim.

gecen deneme amaclı gittim bir fena degilde dedign yonden (arena-hadımkoy) girişi denemedim daha bilemiyorm ama tersi yonu gayet iyi

997TT
13-05-2014, 13:50
3. Kopru "Amacina" uygun kullanilirsa...
Emin ol cevresi 2 seneye kalmaz imara acilir,sonra?
2. Kopru niye yapildi,amaci neydi ve ne oldu?
Ranti severler kacirirmi bu firsati... Cokdannn arsalar paylasildi bile.

Berkan
13-05-2014, 13:52
3. Kopru "Amacina" uygun kullanilirsa...
Emin ol cevresi 2 seneye kalmaz imara acilir,sonra?
2. Kopru niye yapildi,amaci neydi ve ne oldu?
Ranti severler kacirirmi bu firsati... Cokdannn arsalar paylasildi bile.

abi tahmin ediyorum bunlarıda umut işte :o

serkan demir
13-05-2014, 13:52
788765433zzzx 86 ö.zz<<

darkmoon
13-05-2014, 15:23
3.köprünün güzergahını gören oldumu ... internnetten bakabilirsiniz kimsenin kolay kolay işine yaramaz istanbul özellikle merkezde oturanların hiç bir şeyine çözüm olmaz..

o yolu kullanıpda trafiğe yakalanmıyım diyicek insan bildiğin istanbulun etrafını açıktan gezicek yani yakıta parayı gömücek bu seferde üstelik gene vakti gidicek tek avantajı yol açık olucak.. oda kısmi arkadaşların dediği gibi bir kaç yıla kalmaz 3.köprü yolununda etrafınında yapılar biter.. ordada trafik patlaması yaşanır.

o köprü ordaki yeni yapılıcak şehir için kuruluyor esas olarak.. yani istanbulu rahatlatmak falan ikinci planda olan şeyler.. oraya yeni bir şehir yeni bir havaalanı eğer olursa meşhur kanal projesi v.b yapılıcak bu köprüde şehir merkezinden oraya gidicek yolun direklerinden biri.. köprünün esas öncelikli amacı bu..

HaKo
13-05-2014, 15:27
3.köprünün güzergahını gören oldumu ... internnetten bakabilirsiniz kimsenin kolay kolay işine yaramaz istanbul özellikle merkezde oturanların hiç bir şeyine çözüm olmaz..

o yolu kullanıpda trafiğe yakalanmıyım diyicek insan bildiğin istanbulun etrafını açıktan gezicek yani yakıta parayı gömücek bu seferde üstelik gene vakti gidicek tek avantajı yol açık olucak.. oda kısmi arkadaşların dediği gibi bir kaç yıla kalmaz 3.köprü yolununda etrafınında yapılar biter.. ordada trafik patlaması yaşanır.

o köprü ordaki yeni yapılıcak şehir için kuruluyor esas olarak.. yani istanbulu rahatlatmak falan ikinci planda olan şeyler.. oraya yeni bir şehir yeni bir havaalanı eğer olursa meşhur kanal projesi v.b yapılıcak bu köprüde şehir merkezinden oraya gidicek yolun direklerinden biri.. köprünün esas öncelikli amacı bu..

biz yeri geliyor eski edirne asfaltına bile giriyoruz her türlü işe yarar o yol.

+ zaten olay halkın kullanması değil transit yol olacak istanbula inmeyecek kamyonu tırı ordan bize faydası olacak.

Olayın siyasi tarafına bakmıyorum ama istanbula 3. köprü her türlü gerekiyordu kim ne derse desin. He ranta dönüştü bu kaçınılmaz son zaten.

Shadow_Dancer
13-05-2014, 15:31
3. köprü ile alakalı şu belgeseli şiddetle izlemenizi tavsiye ederim..

3. Boğaz Köprüsü İnşaat Fotoğrafları: 3. Köprü (Ekümenopolis Belgeseli) (http://www.koprufotograflari.com/2013/04/3-kopru-ekumenopolis-belgeseli.html)

Meslek icabı dünyada pek çok metropole gittim, dolaştım, haklarında okudum... Hindistan da dahil olmak üzere en kötü şehirleşme ne yazık ki istanbulda..

Oturdugum muhit Halkalı, bi zamanların çöplügü, şu anda projeden adım atılmıyor.. Havalimanına yakınlıgı itibari ile oldukça popüler.. 2006 senesinde taşındım buraya bir girişi ve bir çıkışı vardı.. Sene 2014 hala bir girişi ve çıkışı var.. Belki o zamandan bu zaman nüfusu 3 kat arttı..

Kim ne yaparsa yapsın bu iş artık degişmez.. O alt yapı yok çünkü.. YIllardır gelen süre gelen yanlışlar yapılmış.. Mevcut iktidara laf atmakla da olmuyor... Şehirin bu boyuta ulaşacagını kimse tahmin edememiş çünkü..

Siz istihdamın tamamını tek şehire toplarsanız olacagı budur..

darkmoon
13-05-2014, 15:34
istanbuldaki trafiğin nedeni kamyon tır değilki.. öyleyse niye beşiktaş şişli mecidiyeköy kurtuluş levent v.b alayı artık sabahdan akşama kadar full trafik var.. zaten iş dağılış vakdini hiç katmıyorum kilit.. köprü faktörüde dahil oluyor o zaman..

o köprüye ihtiyaç var yok bende onda değilim.. ama ben o köprünün mevcut trafiği çokda rahatlatıcağını sanmıyorum belki bir nebze temi rahatlatır ondada zaten tırları kamyonları belli saatlerde salıyorlar özellikle iş dağılış vakti trafiğin yoğun olduğu vakitler tutuyorlar bekleme yerlerinde..

Yiğit Ş.
13-05-2014, 15:36
Marmarise yerleşmeyi düşünmüyo değilim, ama 1-2 ay tatil için gidipte en sonunda sıkılıp istanbulu arıyorken yapılabilir mi düşündürmüyo değil.

HaKo
13-05-2014, 15:38
Bence büyük ölçüde fark ederde etse ne olucak yıkıp yıkıp kuleleri dikiyolar o kuleler dolduğunda istanbulda durulmaz. Hoş şu anda da durulcak gib değil sokağa çıkasım gelmiyor nefret ettirdiler iyice.

Shadow_Dancer
13-05-2014, 15:42
Bence büyük ölçüde fark ederde etse ne olucak yıkıp yıkıp kuleleri dikiyolar o kuleler dolduğunda istanbulda durulmaz. Hoş şu anda da durulcak gib değil sokağa çıkasım gelmiyor nefret ettirdiler iyice.

Aynı durumdayız, Adanada yaşarken 24 saat yetmezdi bana, bi arkadaşımla buluşmak bi işi halletmek taş çatlasın yarım saatti.. Kapının önünde araba duruyor içimden binmek gelmiyor.. Bi yere gidecek olsam sinirim bozuluyor, şu memlekette oturuyorum bogaza belki 2 ayda bir gidiyorum.. O da rutin bi hayatım olmamasına ragmen.. Günün her saati her dakikası trafik var.. En büyük hobimdi araba kullanmak, şimdi eziyet oldu.. AMa ekmek parası için dayanıyoruz bu şehire..

darkmoon
13-05-2014, 15:46
ege yada akdenizde bir yer alalım tech turkey kooperatifini kuralım :D ödemeleri ara ödemeleride güzel yapalım :D yalnız benim villayı HaKo ile yan yana vermeyin adam tüm gün bahçenin çitleri iki santim ilerde falan diye başımı yer :D

BARR
13-05-2014, 15:53
Tabi buraya gelin burayıda İstanbula çevirin.

İstanbullunun geldiği bir yere hayır gelmiyor, yapılaşma üstüne fiyat artışları ve gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

clioGT
13-05-2014, 16:01
valla tövbe tövbe Allah korusun da,

nuhun gemisi olayı gibi, sel almış götürmüş sıfırdan başlanılmış,
Allah korusun da işte deprem olur yıkılır yerle bir olur İstanbul, ardından düzelirse düzelir. yoksa mevcut halinin iyileştirilmesi imkansız gibi geliyor bana.

bir diğer anlamadığım nokta da, neden silivriye, avcılara benzeri yerlere adam akıllı seferlerle denizotobusu çalışmıyor mesela? rağbet mi yok mesela? talep mi yok?

imprezaWRC
13-05-2014, 16:23
Laf madem geldi 3.köprüye, merakımdan kgm'nin sayfasındaki kataloğa baktım.
Şu cümleyi koymuşlar, " Seçilen güzergah, çoğunlukla orman değeri düşük
baltalık, makilik ve açık alanlardan geçmektedir."
Ümraniye'de Hacegan Hatıra Ormanı var, sanırım onlar için değeri düşük olmalı ki, hatırı sayılır bir kısmını budamışlar.

Google maps'e şunları yazın, Mehmet Akif Ersoy Cd. Baklacı Mh., İstanbul, Türkiye
41.052393, 29.120880 , yeşil alanların screenshot'ını alın. O bölgeye yakınsanız gidin birkaç fotoğraf çekin. Proje bittiğinde de, aynı yerin yeniden google earth screen shot'ını alın ve karşılaştırın bakalım ne hale gelmiş olacak. Özellikle de konutların sayısını mukayese edersiniz.

Daha şimdiden Küçüksu caddesi üzeri milyon tane banka, plaza...vs ile doldu, yetmedi, daha da plaza dikiyorlar.

O değilde, Ataşehir'deki finans kent tamamlansın, Avrupa Yk'nda da Mall Of İstanbul açılsın, siz o zaman görün şenliği.

darkmoon
13-05-2014, 16:25
Mall Of İstanbul bitiricek zaten aynen.. vede şu anda beykoz tarafları fena....

arabasızadam
13-05-2014, 16:44
Ben 15 gün içinde bodruma yerleşiyorum size Allah kolaylık versin.

AdemAr
13-05-2014, 19:42
hergün ümranıyeden beylikdüzüne gidiyorum ve lanet edıyorum artık...

DoganSuper
13-05-2014, 20:02
bizde ankara trafigine tahammul edemiyoruz :) halimize şükür.

streetracer_nos
13-05-2014, 20:18
Aynen öyle İstanbul trafiğinden sonra Ankara çerez geliyor.İstanbula arabayla gittiğimde trafikte 1 paket sigara içtim.Trafik açıldı diyolar 5 metre gidip geri duruyoruz:) Adam otoyola köfte tezgahı açmış , su, cola vs satıyo onları görünce akılım gitmişti:eek:Allah yardımcınız olsun

Mr.K
13-05-2014, 20:21
bu arada izmirden medet ummayin kirmizi isikta gecmeye bayiliiyolar kac kez kaza atlattim 6yildir. biara hatta tabela gorup gulduydum bile herkes geciho kirmizida die
jendini dusunmuosan colugunu cocugunu dusun cocuguna kotu ornk olma hesabi :D

SekoLive
13-05-2014, 20:25
yanlız onurda yazmıs ben gittiğim hemen hemen her şehirde yaşadım

istanbuldaki trafik ve diğer illerdeki acemi bilincsiz sürücü sayısı birbirine eşit yogunlukda.

iyi araç sürenleri kurallara uyanları tenzih ederim. ama malesef bi sallamazlık bi vurdum duymazdık var bi cok ilde istanbulda söförler daha dikkatli oldugunu düşünüyorum
ankarada izmit şehir içinde düzcede özellikle cok fazlasıyla sıkıntılı adama denk geldim .

Muharrem C.80
13-05-2014, 20:25
Trafikğin rezilliği yüzünden cazip işleri reddettim. Şuanki iş yerim metronun dibinde. Metro candır. Bu dünyaya birkere gelicem onunda hergün 2-3 saatini trafikte geçiremem. İlk fırsatta uzayacam zaten bu şehirden.

edit. Günde ortalama 2 saatini trafikte geçiren bir vatandaş 1 yılın bir ayını trafikte geçiriyor demektir!

Mr.K
13-05-2014, 20:30
yanlız onurda yazmıs ben gittiğim hemen hemen her şehirde yaşadım

istanbuldaki trafik ve diğer illerdeki acemi bilincsiz sürücü sayısı birbirine eşit yogunlukda.

iyi araç sürenleri kurallara uyanları tenzih ederim. ama malesef bi sallamazlık bi vurdum duymazdık var bi cok ilde istanbulda söförler daha dikkatli oldugunu düşünüyorum
ankarada izmit şehir içinde düzcede özellikle cok fazlasıyla sıkıntılı adama denk geldim .

aynen seko helhele bide tersters bakmiolarmi seytan dio cikart sik kafasina,sora hatirliyorum silahim yok ki :D :hehe: kackez oldu bu dediim illallah artik valla yeminlen en cok koyanda hani bi gulumse bi tebessum bi el kol kldir masjmiyetini goster.. istanbuldada ayi dolu da disarisi daha fena..

darkmoon
13-05-2014, 20:30
bu arada izmirden medet ummayin kirmizi isikta gecmeye bayiliiyolar kac kez kaza atlattim 6yildir. biara hatta tabela gorup gulduydum bile herkes geciho kirmizida die
jendini dusunmuosan colugunu cocugunu dusun cocuguna kotu ornk olma hesabi :D

öyledirde bildiğim kadarı ile eds mobese falan fazla yok istanbuldaki gibi kameralı radar sistemleri falan yok.. :)

SekoLive
13-05-2014, 20:35
aynen seko helhele bide tersters bakmiolarmi seytan dio cikart sik kafasina,sora hatirliyorum silahim yok ki :D :hehe: kackez oldu bu dediim illallah artik valla yeminlen en cok koyanda hani bi gulumse bi tebessum bi el kol kldir masjmiyetini goster.. istanbuldada ayi dolu da disarisi daha fena..

istanbulda ayı varda bi cogu dikkatli ayı :D

ankarada tandogandan maltepeye dönen ısıklarda kırmızı yanarken durduk arkadaki arabadan adamlar indi aşşa kardeşim ilerlesene diyorlar :)

yenimahalle mitin orda solda adam işgal etms 30la gidiyo gitmiyor sellktör attı şöför adam frene asıldı şöför uysa adama mevzu cıkıcak :)

ve yaya olarak nezaman yeşilde geçmeye çalıssam bi seferde geçemedm sonra ankaralı bi arkadaş burda yolun durumuna bak ısıklara cok dikkat etme dedi :)

thedevil
13-05-2014, 20:58
Köyde rametli babamın aracına vurmuşlar.... Köye gittiğimde gördüm.

+ne oldu buraya baba

- ne olucak anasını satim köyde 2 tane araba var! biri bizim, öbürü geldi bizim arabaya vurdu dedi...:D

bıraktım arabayı falan yıkıldım gülmekten:) babamı özledim ya la....

Suleyman
13-05-2014, 21:27

Saat tam 17.00 da hedefe 10-12 dk içinde ulaştınız ulaştınız :D yoksa trafik hafif hafif başlıyor, nedeni nedir bilmiyorum ama 3-4 sefer tam 17.00 da florya tarafından bomontiye 10-12 dakikada geldiğimi biliyorum.

Dragger
13-05-2014, 21:45
Hergün 150km yapıyordum, Ataköy - Kurtköy arası...8 saat mesai sabah 2 saat aksam 3 saat toplam 5 saat yolda geçiriyordum.

Allah kurtardı beni diyorum ;)

Kahn23
17-07-2014, 16:49
İstanbulluları alarm'a geçiren mesaj!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik operatörü Murat Kazanasmaz'ın twitter'dan paylaştığı bir mesaj İstanbulluları alarma geçirdi. Kazanasmaz, "Son 3 ayın en yoğun akşam trafiği yaşanacak bugün. Sebebini sormayın, bilin istedim" diye yazdı.

Kazanasmaz, bu çok dikkat çeken mesaj sonrası peş peşe gelen sorular üzerine ise şu açıklamayı yaptı: "Ağır vasıta sayısının fazla oluşu, kazaların büyük oluşu ve çok sayıda aracın trafiğe katılımı yoğunluğun artış sebebi olacak. Böyle 26 ayrı sebep daha sayabilirim bugün için. Ama iki önemli sebep; araç sayısının çok oluşu ve herkesin aynı anda trafiğe katılmış olması"

Kazanasmaz'ın tweetleri şöyle:

-Son 3 ayın en yoğun akşam trafiği yaşanacak bugün. Sebebini sormayın, bilin istedim.

-Ağır vasıta sayısının fazla oluşu, kazaların büyük oluşu, ve çok sayıda aracın trafiğe katılımı yoğunluğun artış sebebi olacak.

-Böyle 26 ayrı sebep daha sayabilirim bugün için. Ama iki önemli sebep;araç sayısının çok oluşu ve herkesin aynı anda trafiğe katılmış olması

-Bahçeşehir sonrasında başlayan ve FSM çıkışına kadar uzayan bu yoğunluğun birazdan mesai bitimiyle daha yoğun olacak.

-Ayrı ayrı 45 senaryo yazılınca , zorunlu olarak sebepleri açıklama gereği hissettim:)

-Erken çıkan yol alır:) deniz ulaşımı en iyi seçenek şu an.

-Herkes İstanbul'da hiç trafik yoğunluğu yaşanmıyor gibi davranıyor.Taşıt sayısı çok,kazalar önemli yerlerde.Ve bu 3 aya göre fazla olabilir.

onursumer
17-07-2014, 18:10
geçenlerde saat daha erken olmasına rağmen bakırkoyden istinye parka 2 saatte gittim

sonrasında yola çıkanlara zaten allah sabır versin ben mümkün olduğunca geç saatlerde yolculuk yapıyorum artık

Melih-Ö
17-07-2014, 18:12
Kanal Dnin önü pert durumda. Feci trafik var yürümüyor diyebilirim. Adam doğru söylüyor :)

berk34
17-07-2014, 18:13
Bu zamanlarda en iyisi iftara 15-20 dk kala cikmak, yollar bombos oluyor. Diger yurlu iftara yetismek icin herkes katil gibi gidiyor .

srknkr
17-07-2014, 18:15
Trafiği olmasa güzel şehir aslında İstanbul :D

Aranel Ciryatan
17-07-2014, 18:18
bugün cidden enteresan bi trafik var yandex de görüyorum bi ara 9. dereceye çıktı valla trafik durumu

MrtYILDIZ
17-07-2014, 18:46
Allah yardımcı nız olsun arkadaşlar son 10 aydır istanbula gidip geldim hemen hemen hergün gercekten psikolojimi bozdu sigarayı 3 pakete çıkarmışım stresten çok şükür buralar iyi ama bizde size yaklaşmaya başladık belki dilovasındaki köprü açılırsa dahada iyi olur bizim açımızdan :)

Trance-R
17-07-2014, 20:28
-Çalıştığım işyeri ofisi Levent Kanyon'un hemen yanında.
-Akşam 18:00'de işyerinden çıktığımda, zincirlikuyu'ya gitmek istesem yürüyerek daha hızlı gidiyorum.
-Metrobüs mü ? Zincirlikuyu'da her akşam PARTİ var :D
-Velhasıl, İSTANBUL gerçekten yaşanmaz hale geldi. Stres sıkıntı filan, insanların ömründen rahat 5 YIL alıyor. ( bence )

ahmetbaha-drs
17-07-2014, 20:31
Son zamanlarda trafiğin artma sebebini hakikaten anlamadım ve çok fazla kamyon,tır var benim gördüğüm. Gişeler zaten başlı başına trafik sebebi bence tümünü HGS-OGS 2.köprüde ki gibi yapsalar en azından biraz daha rahatlar sıkışıklık.

huseyinturk
17-07-2014, 20:36
Eyüpte çalışıp haznedarda yaşayacaktım bir ay dayanabildim işi bıraktım. Beylikdüzünde çalışıyorum şuan mimarobada kalıyorum huzuru buldum yine oluyo trafik biraz akşamları ama can kurban bu kadarına

dragon07
17-07-2014, 20:45
istanbuldan izmite 5saatte gittim daha ötesi yoktur galiba gittigim yol totalde 124km.

|KaAn|
17-07-2014, 21:44
Motorsiklet candır. . Bu sabah 8:30da Bakırköy'den Gayrettepe'ye 22 dk da hiç zorlanmadan aralara sıkısmadan geldim Mecidiyeköy girişinde yanan bir servis aracına rağmen. .

Frid
17-07-2014, 21:59
bugün nedense haddinden fazla trafik bekleniyormuş

wolrath
17-07-2014, 23:01
bugun caglayan adlıyeden cıkıp m.buse bınerken trafıgı gorunce mıdem bulandı resmen. 1600 sularında kılometrelerce trafık vardı.

kelalper
18-07-2014, 08:45
haftasonları model uçak pistimize gidiyorum çatalcaya. Sabah 8 de çıkıyorum kozyatağından 40 dakikada varıyorum. Akşamüstü dönüşüm en az 2 saat. 4 buçuk saatte döndüğümde oldu. Tek hat 70 km. Bisikletle kesin daha hızlı giderim uçakları taşıma derdi olmasa.

aslan
18-07-2014, 08:50
Evet İstanbulda güzel bir trafik var ama nedense ben bu trafiğe hiç yakalanmıyorum sabah 7.30 da servise biniyorum 7.50 de işyerindeyim
Akşam 18.00de çıkıyorum 18.35 de evdeyim yani trafiğe sadece hasdalın oarad katılımdan dolayı yoğunlaşıyor oda 5 dakikamızı alıyor yani beni etkilemiyor trafik
Ev Sultangazi
İş Etilerde

K.Kaan
18-07-2014, 08:57
-Çalıştığım işyeri ofisi Levent Kanyon'un hemen yanında.
-Akşam 18:00'de işyerinden çıktığımda, zincirlikuyu'ya gitmek istesem yürüyerek daha hızlı gidiyorum.
-Metrobüs mü ? Zincirlikuyu'da her akşam PARTİ var :D
-Velhasıl, İSTANBUL gerçekten yaşanmaz hale geldi. Stres sıkıntı filan, insanların ömründen rahat 5 YIL alıyor. ( bence )

Kanyon Zincirlikuyu arası yürüyerek 23 24 dakika iken minibüsle 35 40 tan aşağı sürdüğü nadir oluyo:) yuva yakar bu trafik nişanlımda niye yürüyosun minibüsle daha hızlı gelmez misin diye başımın etini yiyo hergün:D

tuzemen
18-07-2014, 09:08
Valla enteresan bir trafiğiniz var :) geçen ay Ankara'dan geldim sözde fındıkzadeye gidecektim.istanbula 4 saatte indim 1.köprüye gelmeden Kadıköy sapağında trafik bi başladı aman allahım rahat 2 saat sürdü.debriyajla akraba olduk :) ama istanbul şöförü daha pratik dikkatimi çekti sağdan giriyor soldan çıkıyor birbirlerine yol veriyorlar şaşırdım biraz Ankara tam tersi :D

Berkan
18-07-2014, 09:11
haftasonları model uçak pistimize gidiyorum çatalcaya. Sabah 8 de çıkıyorum kozyatağından 40 dakikada varıyorum. Akşamüstü dönüşüm en az 2 saat. 4 buçuk saatte döndüğümde oldu. Tek hat 70 km. Bisikletle kesin daha hızlı giderim uçakları taşıma derdi olmasa.

abi dönüşte hadımköyden gir tt arenanın oralardan çık çok işine yarar hatta geliştede yapabilirsinde, 40 dk normal sayılır

Kanyon Zincirlikuyu arası yürüyerek 23 24 dakika iken minibüsle 35 40 tan aşağı sürdüğü nadir oluyo:) yuva yakar bu trafik nişanlımda niye yürüyosun minibüsle daha hızlı gelmez misin diye başımın etini yiyo hergün:D

eski işimde hergün oralardaydım valla kanyon zincirlikuyu araısda yürünmezmi dümdüz sayılır sayılmasada plazalar falan gayet hoş düzleştiriyor yolu :D

skunk11
18-07-2014, 09:23
Bahçeşehir istikametinden aslantepe veya direk köprüye bağlanmak için, afad'ın orada ki karayolları sapağından girip arıcılar'ı takip ederseniz, seyrantepe (cendere caddesi ) tarafına atar sizi, oradan beşiktaş istikametinden devam ederseniz sapphire'nin oraya çıkarsınız oradan 4.levent köprü altından devam edip direk köprüye bağlanabilir veya hukukçular sitesinin altında ki yoldan devam edip direk gişelerin orada ki karakolun oraya çıkabilirsiniz. Biraz karışık oldu sanırım anlatım :D muhakkak bilen vardır da bilmeyenler için söylüyorum :D

imprezaWRC
12-09-2014, 09:17
Bugün İstanbul'un kabul günü falan mı? 2.köprü yolunun trafiği Kozyatağı Carrefour önünden başlıyor. Hatta yolda ilerleyebilen yok. İstanbul nüfusu azaldığı zaman niye yol çalışması yapılmaz; niye yol çalışması tam da okulların açılacağı zamana denk gelir ve neden iki yönlü olarak şeritlerde çalışma yapılır.
Keza, bariyerlerin değiştirilmesi sabah işe gidiş saatinde mi yapılması lazımdır; karayolları çalışanları gece çalışamıyor mu, gece çalışması bünyelerine alerji mi yapıyor.

Ümraniye'den Kavacık'a varmanın bedeli 56dk diye panoya yazılmış; hangi 56dk rahat 90dk'dır. Kozyatağından çıkan adamda herhalde 3 saat sonra Kavacık'a varır.

İstanbul'un nüfusuna nufüs katacaklarmış, katsınlar anasını satıyım, böyle havada trafik bu halde, yağmur, kar yağdığında gerisini siz düşünün, hepimiz otomobilde, serviste, otobüste...vs'de otururuz.

DOHC
12-09-2014, 09:24
Bugün İstanbul'un kabul günü falan mı? 2.köprü yolunun trafiği Kozyatağı Carrefour önünden başlıyor. Hatta yolda ilerleyebilen yok. İstanbul nüfusu azaldığı zaman niye yol çalışması yapılmaz; niye yol çalışması tam da okulların açılacağı zamana denk gelir ve neden iki yönlü olarak şeritlerde çalışma yapılır.
Keza, bariyerlerin değiştirilmesi sabah işe gidiş saatinde mi yapılması lazımdır; karayolları çalışanları gece çalışamıyor mu, gece çalışması bünyelerine alerji mi yapıyor.

Ümraniye'den Kavacık'a varmanın bedeli 56dk diye panoya yazılmış; hangi 56dk rahat 90dk'dır. Kozyatağından çıkan adamda herhalde 3 saat sonra Kavacık'a varır.

İstanbul'un nüfusuna nufüs katacaklarmış, katsınlar anasını satıyım, böyle havada trafik bu halde, yağmur, kar yağdığında gerisini siz düşünün, hepimiz otomobilde, serviste, otobüste...vs'de otururuz.

500T şeridini kullan :).

KA®ANLIK
12-09-2014, 09:27

sende çok safmışsın ama

o zaman yaptıklarını kim görür ?

kim YİYORLAR AMA ÇALIŞIYORLAR der.

çalıştıklarını gösteriyorlar işte insanlara...

Akşam 18:30 da çöp toplama saati olan belediyelere sahibiz...

MANTIK ve BELEDİYECİLİK bunu gerektirir.

birlikte ye, çalış, göster.
bu 3 şey çok önemlidir belediyecilikte

imprezaWRC
12-09-2014, 09:30
500T şeridini kullan :).

O şeridi kullanabilmek için siyah Jetta, Passat, A6, A8, Fluence, Accent, 5 kasa Bmw veya Connect'ten birine sahip olmam lazım ki iş bununlada bitmiyor, aracın muhtelif yerlerinde envayi çeşit çakar olması lazım.

Ayrıca, köprüde kaza olmuş, yazık bak durduk yere günahlarını aldım. O kaza olmasa, millet uça uça köprüden geçebilecekti. !!! / http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27189375.asp

imprezaWRC
12-09-2014, 09:36
sende çok safmışsın ama

o zaman yaptıklarını kim görür ?

kim YİYORLAR AMA ÇALIŞIYORLAR der.

çalıştıklarını gösteriyorlar işte insanlara...

Akşam 18:30 da çöp toplama saati olan belediyelere sahibiz...

MANTIK ve BELEDİYECİLİK bunu gerektirir.

birlikte ye, çalış, göster.
bu 3 şey çok önemlidir belediyecilikte

Çamlıca'da tamda milletin evine döneceği saatte zaten dar olan sokaklarda önümüzde çöp kamyonu aheste aheste gidip çöp topluyordu. Bununlada kalmayıp, sabah işe giderken veya akşam eve dönerken sözde temizlik yapan araçlarlada karşılaşabiliyoruz; gerçi o araçlar her ne hikmetse önce ortalığı toz bulutuna bürüyor ya o da ayrı konu; temizlik anlayışları da bambaşka yani. Tabi birde 300'lük boru ile avuç içi kadar çimi sulamak için tüm mahallede tsunami yaratan ve bunu yine ve her ne hikmetse tamda sabah işe giderken veya akşam eve dönerken yapan sulama ekipleri var.

Sabır mı sınıyorlar ne yapıyorlar anlamak mümkün değil. Ama şunu biliyorum, gece çalışması yapamıyorlar, bünyede alerji yapıyor.

free-hifi
12-09-2014, 09:38
küçükyalı pendik arasında eskiden trafik yoktu bu projelerden sonra avrupa yakası e5 e dönüyoruz git gide dahda yoğun oluyor

darkmoon
12-09-2014, 09:39
motorsiklet alın.. üç arkadaşıma bu sene aldırdım adamlar niye daha önce almamışız dediler.. hayattan yaşam saatlerinden kazandılar.. alın bir pcx ne trafik derdi çekersiniz ne yakıt derdiniz kalır.. ne park sorununuz kalır..

AdemAr
12-09-2014, 09:41
motorsiklet alın.. üç arkadaşıma bu sene aldırdım adamlar niye daha önce almamışız dediler.. hayattan yaşam saatlerinden kazandılar.. alın bir pcx ne trafik derdi çekersiniz ne yakıt derdiniz kalır.. ne park sorununuz kalır..

Trafikteki canavarlardan biri gelir arkadan bi gömer yaşam diye bi derdimizde kalmaz :)))))))

darkmoon
12-09-2014, 09:43
Trafikteki canavarlardan biri gelir arkadan bi gömer yaşam diye bi derdimizde kalmaz :)))))))

burası türkiye olurmu olur risksiz iş yok.. asansöre binersin düşer. yolda yürürsün saksı düşer.. evine çay içerken araba girer.. yani o korkuyla yaşanmaz bende o korkuyla yaşasam yıllardır motor almazdım sürmezdim.. :)

Kahn23
12-09-2014, 09:43
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27189375.asp

imprezaWRC
12-09-2014, 09:46
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27189375.asp

Kaza olmasaydı millet frene basmadan geçebilecekti değil mi!!! Yahu kaza olmasa zaten köprü üstüne iki yönlü çalışma var, yani aynı şey olacaktı ki zaten kaç haftadır ne zaman yandex'i açsam Kozyatağı-Kavacık arası resmen atardamar gibi.

imprezaWRC
12-09-2014, 09:53

Motorsiklet işi bu ülkede yaş, otomobilin içinde bile güvende değiliz. Hafriyat kamyonu şoförleri motorsikletlilere sivrisinek muamelesi de yapabilir hatta yapıyordur da. Ayrıca, çocuk koltuğunu motorsiklette nereme takayım :D :D :D

gurkanerkan
12-09-2014, 09:57

Bir süre sonra nereden ne çıkacağını az çok tahmin edebiliyorsunuz. Biraz trafiği okumayı öğrendiğiniz zaman sizden iyisi yok:icon_tup:

Draniela
12-09-2014, 11:03
adamın ömrünü yer

HaKo
12-09-2014, 11:24

doğru söze ne denir ki..

Bende motor almak çok istiyorum ama her gün işe giderken o şerefsiz harfiyatçıların , beton kamyoncularının sürüşünü gördükçe , ki benim araba biraz ufak diye onu bile sürekli sıkıştırmaya yelteniyor şerefsizler. Direk vazgeçiyorum.

serkanOC
12-09-2014, 11:37
Hepiniz düşüncelerinizde haklısınız ama keşke şu forumdan bir kaç yüz kişi motor alıp kullanmaya başlasa özellikle İstanbul içinde yaşayanlar, o noktadan sonra araçların sayısı artan motorlara daha dikkatli davranmaları gerektiğini, hatta davranmak zorunda kalacaklarının farkına varabilseniz.. İstanbul da hergün yaşamak için mücadele veriyoruz ki bunu engellemek pek kolay değil ama motora da ölüm makinesi gözüyle bakılmasaydı çok şey değişebilirdi..

Sercan AKCAN
12-09-2014, 11:52
büyük motor kullanamasamda bu trafikte scooter candır :) çok keyifliymiş bu zamana kadar bu kadar trafik cekmenin anlamı yok ama kış geldi mecbur bincez arabaya yine :)

darkmoon
12-09-2014, 12:00
ben motordan nefret eden arkadaşıma aldırdım vespa. en kötüsü beğenmessen yazlığa yollarsın yada satarsın dedim..

ondaki bahanelerde fiksdi aynı burda arkadaşların yazdığı şeyler yolda kasap çok bir bana çarpar yollar bozuk falan filan.. şimdi silverwing bakınıyor :)
iş bir kere almaya bakıyor alındımı bir kere bütün kafalardaki o ön yargılar kırılıyor..

ygtrn
12-09-2014, 12:01
aşşa yukarı 1 hafta önce 2014 pcx 150 motorum elime geçti :) henüz plaka işleyile uğraşamadım ancak havalar müsade ettiği sürece bu trafik çilesinden kurtuldum :)

imprezaWRC
12-09-2014, 12:08
ben motordan nefret eden arkadaşıma aldırdım vespa. en kötüsü beğenmessen yazlığa yollarsın yada satarsın dedim..

ondaki bahanelerde fiksdi aynı burda arkadaşların yazdığı şeyler yolda kasap çok bir bana çarpar yollar bozuk falan filan.. şimdi silverwing bakınıyor :)
iş bir kere almaya bakıyor alındımı bir kere bütün kafalardaki o ön yargılar kırılıyor..

Valla benim en büyük bahanem oğlumun araç koltuğunu motorsiklete nasıl takacağım :D :D :D
Oğlanı sabah babaanne veya anneanneye bırak, akşam al ile bana motorsiklet uzun süre gelmez.

ygtrn
12-09-2014, 12:08
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10385606_10153143960819348_2620414286433479805_n.j pg?oh=06cf483402c27a8d9e62df38ae37be15&oe=54CACA53

imprezaWRC
12-09-2014, 12:14
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10385606_10153143960819348_2620414286433479805_n.j pg?oh=06cf483402c27a8d9e62df38ae37be15&oe=54CACA53
4 çekerden in tek çekere bin, oldu mu şimdi :D
Güle güle kullan, güzel seçim, keşke bende alabilseydim :(

darkmoon
12-09-2014, 12:16
Valla benim en büyük bahanem oğlumun araç koltuğunu motorsiklete nasıl takacağım :D :D :D
Oğlanı sabah babaanne veya anneanneye bırak, akşam al ile bana motorsiklet uzun süre gelmez.

ona bir çözüm yok yani varda onu ben önermem :) ben hep motorda bir şey olucaksa bana olsun mantığındayım o yüzden mümkün mertebe artçı bile almıyorum.

ygtrn
12-09-2014, 13:51
çok sağol abi :) istanbulun trafiğindende arabanın yakıtındanda bıktım(lpg ye ramen) bunun deposunu 40 liraya dolduruyordun şehir içi 380 400 km arası yol gidiyorsun :D

imprezaWRC
12-09-2014, 14:09
çok sağol abi :) istanbulun trafiğindende arabanın yakıtındanda bıktım(lpg ye ramen) bunun deposunu 40 liraya dolduruyordun şehir içi 380 400 km arası yol gidiyorsun :D

Şehir içi 400km baya iyimiş be :)

_Burak_
12-09-2014, 23:32
Caglayan e5 uzerindeyim 1 saatte en fazla 500 m gitmisimdir hala trafik var ve yol hic ilerlemiyor
Ne var bu yolda?

berkay_aydin
12-09-2014, 23:36
Caglayan e5 uzerindeyim 1 saatte en fazla 500 m gitmisimdir hala trafik var ve yol hic ilerlemiyor
Ne var bu yolda?

zincirlikuyuda kaza var galiba felaket trafik var bu saatte :(

berkay_aydin
12-09-2014, 23:38
baltalimanından 2. köprü gişelere bağlan abi en kolay yöntem

_Burak_
12-09-2014, 23:45
Yol inanin hic ilerlemiyor durdu tamamen ilk sapaktan kacicam ama oraya bile varamiyorum o derece

Sakin e5 e girmeyin topkapi bogazici istikameti

Berkan
12-09-2014, 23:58
Ne var bu yolda?

zincirlikuyu kopru girisinin oralarad kaza var taa kopru cıkısına kadar kıpkırmızı

2.koprude yapımda dolayı oda ole obur tarafa gecmende fark etmicek. bu saatte vapur varmı bilmiyorm ama tek acık yer orası suan

SULTANOGLU
13-09-2014, 00:05
Simdi avrupadan anadoluya gectim. 1. Kopru avrupadan anadoluya rezalet !! Zincirlikuyu falan resmen is cikis saati gibi millet birbirini yiyiyor kopruye girebilmek icin.

_Burak_
13-09-2014, 00:45
zincirlikuyudan geri dönüp maslaktan o3 ten bayrampaşaya eve zor attım kendimi
yolda olanın Allah yardımcısı olsun bu gece

+soner
13-09-2014, 17:45
İş çıkışı Beşiktaştan 1. köprüye bağlanan kişiler varsa,Allah onlara kolaylık versin.Debriyajları erken bitmesin inşallah. :D

arm
13-09-2014, 18:06
geçen gün iş çıkışı ort veri 29 litre araç golf 16 fsi
güzergah karaköy bakırköy

skunk11
13-09-2014, 18:46
15:40'ta bahçeşehirden çıktım kaça gele 18:20 gibi küçükyalıya atabildim kendimi...

Shadow_Dancer
13-09-2014, 18:50
Lanet olsun böyle şehirede böyle trafigede.. Bagdat caddesi halkalı arası tam 3 saat.. Hanım hamile, 3 defa durdum; kusacak gibi oldu.. Böyle bi şehir olamaz..

asmisinsan
13-09-2014, 20:15
Karsida is oldugu zaman hep bi bahane ile kaciyodum bugun kacamadim cumatesi gunu sabah bile eminonune gitmek 2 saat olurmu yaa

imprezaWRC
13-09-2014, 21:34
Karsida is oldugu zaman hep bi bahane ile kaciyodum bugun kacamadim cumatesi gunu sabah bile eminonune gitmek 2 saat olurmu yaa

Avrupa yakasında işim olduğunda gideceğim yerdeki adam soruyor ne zaman gelirsiniz; eskiden mesafeye göre 1 saate kadar gelirdim diyordum şimdi valla trafiğe bağlı ne zaman gelebilirim kestiremiyorum diyorum.

Ya birde şuna dikkat ediyorum eskiden hiç trafik olmayan yerlerde yaptıkları saçma sapan kavşak ve kaldırım düzenlemeleri ile sabah-akşam trafik yaratmayı da başardılar. Yapacakları çalışmalar için hiç mi öncesinde simulasyon çalışması yapmıyorlar.
- Kaldırımı genişletsek ne olur,
- Şuraya dönel kavşak yapsak ne olur
- Köprü üstünde iki yönlü 1'er şerit kapatsak ne olur
- Gündüz işe gidiş saatinde bariyerleri yenilesek ne olur
- Tek şerit kavşakta birde otobüs durağı koysak ne olur....vs vs vs

Bozduklarını düzeltmek gibi çabaları da yok, merkezdeki kameralardan keyifle izliyorlar herhalde, bak bak ne de güzel sıkışıp kaldılar...

_Burak_
13-09-2014, 22:35
geçen gün iş çıkışı ort veri 29 litre araç golf 16 fsi
güzergah karaköy bakırköy

Aman iyiki fsi passati almamisim o zaman
Benim ortlama 1.6 mj de 7.5 u gecmiyor trafikte :)
Bide ordan kafayi yerim ortalamaya bakip bakip

SekoLive
13-09-2014, 22:41
Dun 6.30 bakirkoy cikis 9 da Idealtepedeym aralardan kactm bide

Okullar acilinca nolacak acaba

Dragger
13-09-2014, 23:19
Dün ve bugün inanılmazdı trafik...

Hadi dün cumaydı öğlenden itibaren yoğundu da bugün ne vardı anlam veremedim.

Halkalıdan Mecidiyeköye 2 saatte gittim, e5 tem bitikti aksaray unkapanı taksim yaptım ona rağmen 2 saat öncesi varamadım.

Suleyman
13-09-2014, 23:22
Bunlar daha iyi günlerimiz, çok daha kötü olacak diye düşünüyorum :Deli: