Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Shell Libadiye günpet petrolde yaşadığım sıkıntı

Mivec_4G63
12-05-2014, 19:06
Ne kadar uzakta yakıtım da bitse, bu istasyondan benzin-lpg alırım her zaman. Bu akşam iş çıkışı libadiye shell'e uğrayıp aracımı yıkama bölümüne çektim. Benden önce 2 tane servis aracı vardı, yıkayan arkadaş 30 dakikada 2 servisi en ince detayına kadar yıkadı( niyeyse bizim arabalar 4 dakikada yıkanıyor) 2. minibüs yıkanırken bayan bir sürücü benim aracımın yanına park etti. İş yorgunluğuyla beraber yarım saat bekledikten sonra nihayet sıra bana geldi ancak o da nesi, yanımdaki araç yıkama alanına yönelip park etti. Yıkayan "........." arkadaş bayanın arabasını yıkamaya yeltenince, kendisine sırada olduğumu söyledim. Aldığım cevap ise, sen biraz bekle olunca, içimden ..lan olum sen niye hukukçu oldun bu memleketi sen mi kurtaracaksın diye geçirdim. Daha sonra sesli olarak ne beklemesinden bahsediyorsun sen sırada ben varım desem de karşımda şahıs aynı şeyi geveleyince müdüriyete doğru yol aldım. Orada şapkalı olan bi abinin amir olduğunu söylediler. Shell şapkası takan amir oluyor herhalde diyip yanına gidip durumu izah ettim. Yakıt aldın mı gibilerinden bir soru ile karşı karşıya kaldım. Çok çok zor durumda değilsem başka bir istasyondan yakıt almayışım, demin arabasını yarım saat yıkattıran belki de hasbel kader oraya uğrayan mininbüscüler gözümün önüne geldi. Daha fazla iletişim kuramayacağımı anladığım bu şahısın yanından uzaklaşarak daha yetkili birini aradım ancak ne yazık ki kimseyi bulamadım. Daha sonra sürekli yakıt aldığım şahıs abi gel sıra sende ben yıkayacağım arabanı dese de iş işten geçmişti. İnşallah yarın ilk işim bu istasyonun yetkilisi ile görüşmek olacak. Tabii ki, yakıtı geçtim Allah düşürmesin arabamın lastiğini bile şişirmem artık bu istasyondan. Son olarak o civarlarda, yakıtı düzgün adam gibi personeli olan bir istasyon önerir misiniz? Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın.

TigeR
12-05-2014, 19:27
Bu olay çoğu yerde var demek ki.Önümdeki minibüsü en ince ayrıntısına kadar yıkadı sonra bana süre doldu kardeş kapandı dedi tam çıkarken arkadan minibüs geldi onu yıkamaya aldılar.Gel de sövme

01ayk01
12-05-2014, 19:29
Onlar daha cok mazot aliyor cunku olay bundan ibaret. Artik bu olaylara sasirmamak lazim. Neden sasiriyosunuz anlamadim. INSANLIK , HAK , HUKUK diye bisey kalmamis artik kimsede. Sinir stres yapmayin bence hic kendinize..

by.gkn
12-05-2014, 19:29
Ne kadar uzakta yakıtım da bitse, bu istasyondan benzin-lpg alırım her zaman. Bu akşam iş çıkışı libadiye shell'e uğrayıp aracımı yıkama bölümüne çektim. Benden önce 2 tane servis aracı vardı, yıkayan arkadaş 30 dakikada 2 servisi en ince detayına kadar yıkadı( niyeyse bizim arabalar 4 dakikada yıkanıyor) 2. minibüs yıkanırken bayan bir sürücü benim aracımın yanına park etti. İş yorgunluğuyla beraber yarım saat bekledikten sonra nihayet sıra bana geldi ancak o da nesi, yanımdaki araç yıkama alanına yönelip park etti. Yıkayan "........." arkadaş bayanın arabasını yıkamaya yeltenince, kendisine sırada olduğumu söyledim. Aldığım cevap ise, sen biraz bekle olunca, içimden ..lan olum sen niye hukukçu oldun bu memleketi sen mi kurtaracaksın diye geçirdim. Daha sonra sesli olarak ne beklemesinden bahsediyorsun sen sırada ben varım desem de karşımda şahıs aynı şeyi geveleyince müdüriyete doğru yol aldım. Orada şapkalı olan bi abinin amir olduğunu söylediler. Shell şapkası takan amir oluyor herhalde diyip yanına gidip durumu izah ettim. Yakıt aldın mı gibilerinden bir soru ile karşı karşıya kaldım. Çok çok zor durumda değilsem başka bir istasyondan yakıt almayışım, demin arabasını yarım saat yıkattıran belki de hasbel kader oraya uğrayan mininbüscüler gözümün önüne geldi. Daha fazla iletişim kuramayacağımı anladığım bu şahısın yanından uzaklaşarak daha yetkili birini aradım ancak ne yazık ki kimseyi bulamadım. Daha sonra sürekli yakıt aldığım şahıs abi gel sıra sende ben yıkayacağım arabanı dese de iş işten geçmişti. İnşallah yarın ilk işim bu istasyonun yetkilisi ile görüşmek olacak. Tabii ki, yakıtı geçtim Allah düşürmesin arabamın lastiğini bile şişirmem artık bu istasyondan. Son olarak o civarlarda, yakıtı düzgün adam gibi personeli olan bir istasyon önerir misiniz? Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın.

O istasyonda çalışan pompacılarla bende çok sorun yaşadım. Mecbur kalmadıkça almıyorum ama en yakın shell orada olduğundan da bazen almak zorunda kalıyorum. Adamlar hep önceliği ticarilere veriyorlar yada hep birbirleriyle muhabbet halindeler. Size tavsiyem bostancı köprüsü veya erenköy e-5 üzerindeki shelleri tercih edin direk shell Türkiye istasyonu kusursuz hizmet var. Birde üsküdara inerken setbaşındaki shell de düzgün çalışanlara sahpi. Ben elimden geldiğince bu istasyonları tercih ediyorum ve libadiyedeki shellde yakıt kaliteside düşük ben şikayette ettim ama ne cevap geldi, ne değişim oldu. Diğer istasyonlara göre 100tl de aynı koşullarda 20 30 km bazen daha fazlası az gidiyorum libadiyeden yakıt aldığımda.

KOSEREN
12-05-2014, 19:30
Valla yazmak için yazmıyorum,iyi sakinmişsiniz.Bana aynı şeyi söylese beyzbol sopasını yemişti kafasına yeminle.

aykutsafakyaman
12-05-2014, 19:35
Aynı şey benim de başıma geldi öğrenci hali 15 lira mazot aldım yıkmaya çektim . Boştu zaten yakıt aldın mı dedi yıkamacı dallama fişi gösterdim 15 lira olmaz 50 liradan aşağı yıkamıyoruz dedi ben baya çıkıştım adama müdüriyete yöneldim .Bu istasyonda sürekli arabayı yıkatıyorum simayende hatırlıyodur beni. İnip girdim içeri yetkili kim dedim biri çıktı ( müdür değil ) sağolsun baya ilgilendi . Adama bi el etti gittim yıkattım arabayı . Bu saaten sonra ordan yakıt almam arkadaşlarımı da almaması konusunda uyarıyorum . Ben 2 liralık yıkamasında değilim sen sadrazamın oğlu değilsin işini yap

Burak
12-05-2014, 19:37
Siz degil onlar kaybeder, istasyondan bol ne var :)

OMTechJr.
12-05-2014, 19:51
sihirli harfleri söylemeyi unutmuşsunuz :) E - P - D - K :)

G_TT_I
12-05-2014, 19:58
En temizi shell türkiye ve avrupa teösilcisine türkçe - ingilizce mail çakın sonra şikayetim var şeklinde devam edin.

BthnKrkt
12-05-2014, 20:11
Yıkamada pek problem yasamasamda ıstanbulpark yoluna girmeden tüv ün hemen yanındaki shell de sürekli aldıgım yakıtı baska plakaya yazma ıstegı içindeler sonunda patladım. Bagıra cagıra millete vergiden caldırınca sana ne karı oluyo şikayet etsem nolcağını biliyosun demi diye sorunca işimden olurum felan dedi. Bidaha bana böyle bişey teklif ederseniz şikayet edicem dedim fişi aldım elinden devam ettim.

Mivec_4G63
12-05-2014, 20:26
Yahu kendimi zor tuttum, bir de o arabasıyla sıramı gasp eden küçük beyinli insan demiyor ki buyrun sıra sizde. Kim olsa kafayı yer, dövsen başıma bela mesleğimden ederler. Allah sabrımı sınadı herhalde... Neyse yarın istasyon yetkilisi ile görüşelim bakalım ne sonuç çıkacak.

MCN21
12-05-2014, 20:38
minibüscüler genelde toplu olarak 1 istasyonla anlasıyorlar ve ordan yakıtalıyorlar , istasyon sahipleride bas üstünde tutuyor kaybetmemek için olay bundan kaynaklanıyor ... hadi minibüscüyü anladım özeniyorda bayanı önünüze almaları gercekten terbiyesizlik olmus

Mivec_4G63
12-05-2014, 20:43
minibüscüler genelde toplu olarak 1 istasyonla anlasıyorlar ve ordan yakıtalıyorlar , istasyon sahipleride bas üstünde tutuyor kaybetmemek için olay bundan kaynaklanıyor ... hadi minibüscüyü anladım özeniyorda bayanı önünüze almaları gercekten terbiyesizlik olmus

Hocam senin dediğini biliyorum mavi minibüsler, onlar bulgurlu petrol ofisinde takılıyor. Birde akşam 11'den sonra geliyor onlar. Burada daha önce hiç servis arabası görmedim ben, ilk defa rastladım. Zaten ben detaylı yıkamasına sabır çektim, üstüne bu olay olunca patladım.

MCN21
12-05-2014, 20:51
Hocam senin dediğini biliyorum mavi minibüsler, onlar bulgurlu petrol ofisinde takılıyor. Birde akşam 11'den sonra geliyor onlar. Burada daha önce hiç servis arabası görmedim ben, ilk defa rastladım. Zaten ben detaylı yıkamasına sabır çektim, üstüne bu olay olunca patladım.

sonuna kadar haklısınız hocam ilk defa gördüyseniz belki yeni anlasmıslardır , tanıdıklarıdır veya iyi iş yapıp benzinlige adam cekmeye calısıyorşardır .... dediklerinizde sonuna kadar haklısınız ama malesef cogu benzinlikte yetkili bulunamıyor utanmasalar pompacıalr birbirlerini yetkili diye göstericekler :(

oğuz
12-05-2014, 20:55
yıkamaları başka şahıs işletmiyor mu?
yani adam minibüsü niye detaylı yıkasın ki,aman yakıt almasından banane niye demiyor? merak ettim

burakgunay
12-05-2014, 21:26
Shell'e mail atın, çok hassaslar. Babam shell kartı çok puan veriyomuş baya karlı bişeymiş vs gibi düşünüyodu, bi kere bi istasyonda shell kartınız var mı demeden mazot koymuşlar. Peder de düştü peşine mail atmış. Adamlar 1 günde çözdü, elde ettiğimiz kar da 50 kuruş mu neydi :D Pederin morali çok bozulmuştu.

Hiç yüz yüze muhattap olmayın sinirinizi zıplatmayın abi bunlar böyle. Paraya doymuş kansızlar, sizi küçük müşteri görüp sallamaz tavırlara girebilirler. En kıl olduğum esnaf tipi. Yazın mailinizi, hiç olmadı biz de forum olarak toplu mail atalım, kıllık değil mi çeksinler kulaklarını. Adamın sinirini zıplatmaya kimin hakkı var? İş çıkışı yarım saat beklicem ki dallamanın biri zahmet edip arabamı yıkasın, onun da triplerine bak. Valla hakkaten sırf bu sebepten arabada sopa mopa taşımamak lazım. Durduk yere kan çıkacak.

thedevil
12-05-2014, 21:27
Kafana taktığın olaya bak :) beş para etmez insanların yaptığı hareketleri kafaya takarsan kendi kendini yıpratırsın boşver a.duğumun çocuğu git araban leş dolaş hatta arabaya binme öyle g.t verenleride kafaya takma hatta yarın gidip vaktini bile harcama godum mına de geç....

Mpower
12-05-2014, 21:32
Yıkamacıya bahşiş verin ölümüne yıkıyor arabayı

KA®ANLIK
12-05-2014, 21:35
Bizim civarda belli aralıklarla özellikle akşamları biraz yolu uzatıp Nuhkuyusu caddesi ( burhan felek yanı) BP istasyonundan alıyorum ben yakıtımı...

BP Türkiye'nin kendisi işletiyor,
hiçbir problem yaşamadım yıllardır bilfiil ordan alırım yakıtlarımı.

libadiye shell den 1-2 kere yakıt almışlığım var, gerek istasyonun çalışanları gerek istasyonun içindeki hengame hoşuma gitmemişti açıkçası...

Merthan
12-05-2014, 21:36
Doğma büyüme bu ülkede yaşıyosanız eğer,bu duruma bu kadar şaşırmanıza anlam veremedim.

metin
12-05-2014, 22:35
istasyonlardaki yıkamacılar genelde bahşişe çalışır maaş almazlar servis minibüsleri ve ticariler araçları her gün yıkatmak gerektiğinden yıkamacı pahalıya gelir buralarda 10-15 tl ye komple yıkatırlar günlük siz sürekli gidiyorsanız bahşişde hiç vermiyorsanız yokuş yapmış olabılırler
ha doğrumu yaptıkları değil ama sistem böyle

Oznsrl
13-05-2014, 01:57
shellin şikayet hattı var orayı arayın bence fişte yazan şirket ismini söyleyerek durumu anlatıp şikayet edin elinize bişey geçmez belki ama shell muhtemelen uyarıcaktır en azından daha sonra daha dikkatli olurlar

zübeyir
13-05-2014, 04:00
Oradaki shellde bende benzın sorunu yaşamıştım. adama 50 tl doldur dedim adam depoyu fulledi. bin turlu bahane ürettiler. sinirlendik çıktım gittim..

AYRICA İMES YOLUNUN ÜST TARAFINDA UFAK BİR SHELL VAR TEME DOĞRU GİDERKEN.ORADAKİ BENZİNDEN MÜMKÜNSE UZAK DURUN S2000 ZAMANINDA 100 TL ALDIM ORADANDA 217 HP ÇIKTI DYNODA,ARABA NAPTIYSAK DUZELMEDİ. BENZİNİ KUMBURGAZA KADAR SIKA SIKA BİTİRDİM.DÖNDÜM MASLAKTAN ALDIM. DYNOYA ÇIKARDIK HİÇ BİRŞEY YAPMADAN ARABA 233 HP ÇIKTI.

Resimdeki yerde dediğim shell. hayatımda aldığım en kötü benzindi.

http://i60.tinypic.com/2mestbo.jpg

MiaMi
13-05-2014, 05:31
Alayı çakal yıkamadakiler o kadını niye aldı biliyormusun kesecek çünkü abla silecek suyun farın için dışın derken alacak 10 15 lirasını akacak. Valla bizim istasyonda bir iki kişi yıkamacılardan şikayet etti mum ettim ikisinide çakallık yapmak günümüz türk insanın içine muhlanmış her fırsatta söylüyorum nerde türk var kaçacaksın kimse kusura bakmasın.

levent
13-05-2014, 06:30
En büyük derdin bu olsun.

Bence çok kafaya takılması gereken bir olay değil.

Maxi
13-05-2014, 06:47
demek artık yakıt alma sonrası yıkama yapılması olağan bir kural halini aldı?
yani bu hayatınızda var artık, benzin aldıysan istasyon arabanı yıkamak zorunda
benmi yanlış anladım?
yoksa sıraya uyulmadı haksızlık yapıldı sizin yerinize başka araba yıkandı diyemi bunlar?

bence, zaten o köpüklü yıkamalarda aracınızı yıkatıp yeterince zarar veriyorsunuz
birde bunu büyütüp kendi kendinize zarar vermeyin, strese girmeyin.

bir daha oraya uğramayın
firma yıkama yaparak müşteri kazanacağını düşünsün ama kaybetsin.
sizlerde, bir benzin istasyonundaki kalitenin önce yakıttan başlaması gerektiğini anlayın.

MiaMi
13-05-2014, 07:15
benmi yanlış anladım?
yoksa sıraya uyulmadı haksızlık yapıldı sizin yerinize başka araba yıkandı diyemi bunlar?

bence, zaten o köpüklü yıkamalarda aracınızı yıkatıp yeterince zarar veriyorsunuz

bir daha oraya uğramayın
sizlerde, bir benzin istasyonundaki kalitenin önce yakıttan başlaması gerektiğini anlayın.

Öyle deme üstat ,75 krş maliyeti kolonyalı mendile gelende var tüm durak araçlarına gps taktırıp araçlarını o istasyona bağlayanda neler var neler yeterki beleş olsun ,yıkama mecburu değildir zaten 1 tl ye köpük atıp kabasını alırlar kurulamazlar bile bu yıkama işide şirket otomobili verilmiş kişilere taksicilere vs.vs.arabasına değer vermeyenlere yarar. Yoksa kimse cilasını atıp tertemiz baktığı arabasını komancerolara teslim etmez.

Berkan
13-05-2014, 07:24
1- çogu istasyonda marka fark etmeksizin: abi fiş lazımmı ? sorusuna ayarım nedemek lazımmı olmasa vermicenmi hayırdır ?

2-hangisi shellin kendi istasyonlarını nasıl anlıyoruz :)

KA®ANLIK
13-05-2014, 08:07
2-hangisi shellin kendi istasyonlarını nasıl anlıyoruz :)

aldığınız pompadan çıkan fişte ünvan kısmında Shell Türkiye'nin ünvanı olması gerekmekte...

Ahmet Akaryakıt, Mehmet Akaryakıt yazmamalı yani ;)

Mivec_4G63
13-05-2014, 08:17
benmi yanlış anladım?

bir daha oraya uğramayın

Oncelikle moral veren tum arkadaslara tesekkur ederim. Abi mesele siramin gaspedilmesi yoksa aracimi yikatma gibi bi derdim yok. Uzun yol yaptim on tampon full sinek.. kuruyup boyaya zarar verir diye oyle bi yikasinlar dedim. 100 kere benzin aldiysam 7-8 kere yikatmisimdir zaten.

Mivec_4G63
13-05-2014, 08:19
Alayı çakal yıkamadakiler o kadını niye aldı biliyormusun kesecek çünkü abla silecek suyun farın için dışın derken alacak 10 15 lirasını akacak. Valla bizim istasyonda bir iki kişi yıkamacılardan şikayet etti mum ettim ikisinide çakallık yapmak günümüz türk insanın içine muhlanmış her fırsatta söylüyorum nerde türk var kaçacaksın kimse kusura bakmasın.

Kadin muhatap oldu adamla, o komancero da konustu diye sevindi sanirsam napacagini sasirdi.