PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : b18a2 pr4 beyin arıza kodu silme yardım

emrestone
13-05-2014, 12:46
selamlar aracıma b18a2 swapladık. Swaplayan arkadaşlar IAVC rölantı senrsörünün bozuk olduğunu söyleyip gaz kelebeğinin orasına conta taktılar. Sonrasında ben 2 3 ay bu şekılde kullandım aracı. gaz kelebeğinde 2 delıkten altındakini körledıler. Körleme olmayınca 1000 2000 devır arası gidip gelme vardı.Uzun zaman bu sorunu çözmek için türlü yerlere gittim bi ton paramı aldılar ama sonuçta kimse sorunuma çare bulamadı. En son radar honda dan bı r iavc ve fıtv aldım.Onları taktıktan sonra araba çekilmez bır hal aldı. Gaza basınca kafa silkeleme yapıyordu ve çok rahatsız vericiydi.Yine bı kaç yere gittim ama sorunuma çare olan olmadı.En son fıtv yı söktüm temızledım iavc yi temızledım kelebek ve emme nın bağlantı yerıne zımpara yapıp yüzeylerını duzelttım ve contasız taktım.SONRA TPS ye elle bı ayar verdım ve şuan araç bomba gibi gaz yemeye ve düzgün çalışmaya başladı. ama pr4 beyındekı 14 nolu iavc arıza ışıgını söndüremıyorum bunu nasıl yapmam gerek ? (bıraz uzun oldu ama kusura bakmayın) :)

halilkarakas
13-05-2014, 14:53
biz crx lerinkini akünün kutup başını 2-5 dk falan sökerek siliniyordu. tabi parçanın tamiri olduktan sonra. belki pr4 ün de öyledir.

civelek
13-05-2014, 15:02
aynen o şekilde diye biliyorum ben tegleride

emrestone
13-05-2014, 16:04
sigorta ve kutup başını çıkardım silinmedi :/

mr.korhan
13-05-2014, 16:26
Bence siliyorsunuzdur lakin tekrar o arızayı veriyordur, zira silme işlemi elektrik kesintisiyle gerçekleşir, yeni açılışında tekrar o arızayı aldığı için her defasında görüyorsundur.

On 86–89 Integra models, remove hazard fuse at battery positive terminal for approximately 10 seconds to clear all stored DTCs.
On 90 Integra models, remove hazard fuse in main fuse box for approximately 10 seconds to clear all stored DTCs.
On 91–95 Integra models, remove back-up fuse from under hood fuse box for approximately 10 seconds to clear all stored DTCs.
On 86–90 Legend models, remove alternator sense fuse in underhood relay box for 10 seconds to clear all DTCs.
On 91–95 Legend models, remove No. 15 fuse from under dash fuse box for 10 seconds to clear all DTCs. This will also cancel power seat settings.
On NSX models, remove clock fuse from main relay box, located in luggage compartment on RH side, for approximately 10 seconds to clear all DTCs. This will also cancel radio presets and clock setting.
On Vigor models, remove back-up fuse from under hood fuse/relay box for approximately 10 seconds to clear all DTCs. This will also cancel radio presets and clock setting

pcvirus
13-05-2014, 16:58
arabadaki arıza halen aktif yoksa kutup bası işlemi ile kendisi düzelirdi

emrestone
13-05-2014, 17:14
anladım parça arızalı o zaman değilmi?