Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuş pisliği lekelenmeleri
driver_can
27-05-2014, 22:22
Aracım peugeot 207 ve rengi kırmızı araçta boya yok ben ikimci sahibiyim ben almadan yakın zaman önce serviste pasta cila yapılmış ama resmen kasaplarmış arabanın tüm kapı araları pasta kalıntılarıydı aldığımda uygulamada gayet başarısız.Benim sorunum araca nezaman kuş pislese görür görmez siliyorum ama hemen iz kalıyor sonuçta hersabah işe giderken herakşamda işten gelirken kontrol ediyorum ama gün içinde aracın üstünde kalmış oluyor.Bu kadar kolay leke kalır mı zaten araç opak renk.Kafayı yedircek bana
Slipshod
27-05-2014, 23:08
arabamı yeri geliyor bir hafta yerinden oynatmıyorum haliyle kuş pislikleri oluyor fakat daha hiç bu zamana kadar leke yaptığını görmedim hiç bi aracımda.
driver_can
27-05-2014, 23:32
Yok leke yapması normal o kısmını biliyorum mercedeste olsa bmw de olsa kuş pisliği güneşle birleşince mutlaka boyada leke bırakır ama 3-5 saat kalmasıyla hemen leke yapar mı bu kadar kolay araca cilada yapıyorum hep.Boya korumasız değil yani.
Iyi bir polisajla düzeltilip güçlü bir Nano koruma ile bu sıkıntının önüne geçebilirsin.
driver_can
28-05-2014, 00:03
Sanırım çözümü dediğiniz gibi artık iş yerinde bile acaba yine kuş pisledi mi diye düşünür oldum ki arabayı kontrol etmeden eve çıkmayan biriyim sanırım fazla pimpirikliyim.
Faruk_Vtec
28-05-2014, 00:05
normal şartlarda 2 saat ıçınde sılınmesı lazım, 2 saat dolduktan sonra boya yanmaya başlıo..
driver_can
28-05-2014, 01:01
İyi güzelde bunun bi çözümü olmalı 2 saatte bir başına adam dikemem ki sil pislerse diye.Firmalar daha dayanıklı yapamaz mı hepimizin aracı 2 saatten fazla park halinde kalıyodur.Ki ben ağaç altına hayatta çekmem arabayı.
Slipshod
28-05-2014, 01:26
bende ağaç altına bırakmıyorum ama bazı kuşlar serbest dalış bırakıyor galiba :D etrafı açık alanda bile kuş pisliği oluyor :D
onn_dear
28-05-2014, 06:41
Sitede bi ton arac var agac alti vs olmamasina ragmen he benim aracin ustune kus pisler silmektrn biktim ya her gun kontril ediyorum ama leke ciddi anlamda can sıkıyor
Arabama düzenli nxt atarım,3-4 gün kaldığı oluyo ama yıkadığım zaman iz filan kalmıyor.
Boyadan boyaya, kustan kusa fark var. Kusun ne yedigiyle bile alakali arkadaslar. Yani burada 3 gun kaldi birsey olmadi diye referans gosteriyorsunuz ama birakilan kimyasalin ne kadar ayni oldugu tartisilir, PH i kactir bilinmez vs.
Bagzi kus pislikleri nano koruma falanda dinlemiyor, Malezyali bir psikopat arkadasimiz kus alip kafesi bir panelin uzerine koyup duzenli olarak test etti. Kullanicinin dikkatli olmasi gerekiyor ozellikle yaz aylarinda. Hava sicakken kaput sicakliklari ozellikle cok yuksek oluyor, sicaklik ne kadar yukselirse reaksyon o kadar hizli ve siddetli oluyor.
leke dediğiniz vernik yanması sanırım, özellikle martı pislikleri çok yakıyor, ve benim arabam da tavanda iki yerde var camış moku kadar gördükçe canım sıkılıyor :D DBY detailingin konusu var burda, bi araca uygulama yaparken kuş pislik lekelerine ince zımpara atıp ondan sonra pasta yaptığını gördüm çok mantıklı geldi, detayı sorulabilir, hatta kendisi konu açsa bunun için çok güzel olur :)
driver_can
28-05-2014, 08:50
Bizi bilgilendirirse sevinirim bencede branda kullanıcam aracım haftada bir gün kullanılıyor çünkü ama o da boyayı yakar diyolar bide sokağa çekiyorum sabit bi yerim yok
PiscocuK
28-05-2014, 09:08
bende birşey sorabilirmitim
atıyorum aracı açıkta bıraktık 1 hafta kaldı her yeri kuş pisliği..yıkadık ettik lekeler kalmış üzerinde
bunu sonaxtı meguiarstı yada bu tarz isim yapmış detailing firmaları bu lekeleri çıkaramazmı?
SekoLive
28-05-2014, 09:16
anadolu yakasına taşındım avrupa yakasında bu durum fazla yokdu buranın kuşları cok beter...
geçen bitanesini temizleyim derken arabayı czmişim. kendi elinle kendi arabanı çizmenin verdiği can sıkıntısı cok başka oluyor :)
en temiz bunu ne cıkartır beyler? varmı tavsiyesi olan elde ıslak mendille geziyoruz bazen caresiz kalıyor
sulandırmak lazım biraz yada ıslak mendili kat yapıp tırnakla itelemek gerekiyor bazen.bende merak ediyorum.
gördügümde hemen siliyorumda. bazı gözden kaçan namussuzlar fena, beton gibi sıcıyo ne yiyosa artık:D
quick detailer tarzı bişeyle yumuşatıp ondan sonra silmekte fayda var. direk ıslak mendille biraz baskı uygulamak çizebilir.
Faruk_Vtec
28-05-2014, 11:39
kısaca açıklamak gerekırse; kuş pıslığının ıçınde asıt vardır, et ıle beslenen kuşların asıdık ozellığı daha fazla olur orneğın martı karga.. asıdık ozellığı az olan kuşlara ornek vermek gerekırsede serçe guvercın vb..
tabı aracımızın ustunu hangı kuş pısletmış dıe bakıp anlama gıbı bı şansımız yk :) kuş pıslıklerını asıt olarak düşünerek hemen sılıp yok etmemız lazm..
onrcan' arkadaşımızın dedığı gıbı yedığı herşey, boyanın kalıtesı, sıcaklık değışken ve buyuk etken, 1 ay kalır bışey olmaz 1 saat kalır boya yanar..
kımse %100 garantı veremıo, kaputu en kalın lumar koruma fılmı ıle kaplı range rover'da kuş pıslığının koruma folyosunu yaktığını gordum.. :)
ıslak mendılle yada kuru kuru temızlemeye çalışırsanız aracın boyasını çızersınız, gözle gorulmesede kuş pıslığınde ınce kum taş vb vardır..
kuş pıslığı kurumamışsa ıslak mendılle yada yumuşak bı bezle sılebılırsınız..
kurumuş kuş pıslığı ıçınde, ılık su yardımıyla çıkarabılırsınız hatta ılık su dokun bı parça mendıl koyun onun ustunede ılık su dokun bıraz bekleyın bı parça daha mendıl koyun bıraz daha ılık su dokun, yumuşayana kadar bu ışlemı deneyebılırsınız..
aklınızda soru ışaretı kalmasın dıe de kullandığınız nxt tarzı wax cılanız varsa 2 sanıye temızledığınız yere güzelce surup temız bı bezle sılersenız kılcal çızıklerı doldurup gene boyanızı koruma altına almış olursunuz tabı aracınızın boyası temızse çamurlu kırlı vb deılse..
HONDAHAN
28-05-2014, 12:17
kendi elinle kendi arabanı çizmenin verdiği can sıkıntısı cok başka oluyor :)
Aynen, ben de kolonyalı mendille sileyim derken kaputta okkalı bir çiziğe sebep olmuşum :( Gerçekten de maksimum 1 gün, gözümden kaçarsa da 2 gün kalıyor ama şuan aracımın birkaç yerinde yanık izleri var. Pasta da yaptık, cila da ama fayda etmedi. Bir çözümü olmalı bunun ya, yokmu bilen arkadaş ?
Emre Ekrem
28-05-2014, 13:07
Antlaşma yapmıştık, onlar arabama pislemeyecek, bende yerlere sakız atmayacaktım, antlaşma bozuldu, ilk kanı onlar döktü...
Antlaşma yapmıştık, onlar arabama pislemeyecek, bende yerlere sakız atmayacaktım, antlaşma bozuldu, ilk kanı onlar döktü...
yere sakız çiğneyipmi atmak gerekiyor yoksa çiğnemedenmi atmak gerekiyor. hangi tür sakız atmalıyız
Slipshod
28-05-2014, 13:28
kurumuş pisliği çıkarmak için benim boyacı pisliğin üstüne suyla ıslatılmış bez koy 5 dk dursun ondan sonra sil demişti. hiç denemedim ama :)
kısaca açıklamak gerekırse; kuş pıslığının ıçınde asıt vardır, et ıle beslenen kuşların asıdık ozellığı daha fazla olur orneğın martı karga.. asıdık ozellığı az olan kuşlara ornek vermek gerekırsede serçe guvercın vb..
tabı aracımızın ustunu hangı kuş pısletmış dıe bakıp anlama gıbı bı şansımız yk :) kuş pıslıklerını asıt olarak düşünerek hemen sılıp yok etmemız lazm..
onrcan' arkadaşımızın dedığı gıbı yedığı herşey, boyanın kalıtesı, sıcaklık değışken ve buyuk etken, 1 ay kalır bışey olmaz 1 saat kalır boya yanar..
kımse %100 garantı veremıo, kaputu en kalın lumar koruma fılmı ıle kaplı range rover'da kuş pıslığının koruma folyosunu yaktığını gordum.. :)
ıslak mendılle yada kuru kuru temızlemeye çalışırsanız aracın boyasını çızersınız, gözle gorulmesede kuş pıslığınde ınce kum taş vb vardır..
kuş pıslığı kurumamışsa ıslak mendılle yada yumuşak bı bezle sılebılırsınız..
kurumuş kuş pıslığı ıçınde, ılık su yardımıyla çıkarabılırsınız hatta ılık su dokun bı parça mendıl koyun onun ustunede ılık su dokun bıraz bekleyın bı parça daha mendıl koyun bıraz daha ılık su dokun, yumuşayana kadar bu ışlemı deneyebılırsınız..
aklınızda soru ışaretı kalmasın dıe de kullandığınız nxt tarzı wax cılanız varsa 2 sanıye temızledığınız yere güzelce surup temız bı bezle sılersenız kılcal çızıklerı doldurup gene boyanızı koruma altına almış olursunuz tabı aracınızın boyası temızse çamurlu kırlı vb deılse..
Kanki *** üstüne bukadar güzel ve detaylı yazılabilirdi teşekür ederim :hehe:
FF Car Clean Sundu :D
Emre Ekrem
28-05-2014, 14:07
yere sakız çiğneyipmi atmak gerekiyor yoksa çiğnemedenmi atmak gerekiyor. hangi tür sakız atmalıyız
uzunca süre beklemiş olanlarından almak lazım, çiğnediğinde ağza yapışan türden olmalı ki, iyice tıkasın. Arkadaş nasıl ot yiyip asit çıkartıyor ve nasıl hizalayıp tam en önemli noktaya bırakıyor anlamadım gitti. :D
Faruk_Vtec
28-05-2014, 14:10
Kanki *** üstüne bukadar güzel ve detaylı yazılabilirdi teşekür ederim :hehe:
FF Car Clean Sundu :D
mıllet yemek tarıfı verır, bızım verdığımız tariflere bak :D tövbe tövbe.. :D
kurumuş pisliği çıkarmak için benim boyacı pisliğin üstüne suyla ıslatılmış bez koy 5 dk dursun ondan sonra sil demişti. hiç denemedim ama :)
Bence kurekle vur :D
ermanozzy
25-01-2015, 09:42
ben genelde biraz uzerine su dokup yumusamasini bekliyorum. sonra islak mendille hafif hafif cok bastirmadan siliyorum. Arabada boya koruma varsa genelde pek zorlamadan cikiyor
ne yiyo abi bu hayvanlar?
kimyasal zıçılır mı :(
Bolkar1st
25-01-2015, 19:25
duruma gore sulu zımpara ustune kısa bir polisaj makinesiyle pasta atıldımı en kotu kuş pisligini bile düzeltiyor :) en fazla 8 10 mikron alıyorsun boyadan zımparayla :)
overblack
25-01-2015, 19:34
kuş denilen hayvanın bir faydasını yazabilecek biri varmı?
Bolkar1st
26-01-2015, 19:39
kuş denilen hayvanın bir faydasını yazabilecek biri varmı?
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: