Orijinalini görmek için tıklayınız : Tabla yükseltme
Bilstein b6 amortisor ve ve yay var arabamda. Slick takacağım ancak içten tablalara değiyor. Tablanın 0.5-1 cm yükselmesi gerekiyor. Nasıl yapabilirim?
ben daha once adana'da yapilirken gormustum abi. tablanin kaynatildigi yerden tablayi amasore zarar vermicek sekilde kesiyolar sonra yukari kaydirip geri kaynatiyolar. tabi ne kadar saglikli bilemiyorum.
o yöntem bir seçenek ama ne kadar sağlıklı ben de bilemedim
Eski rc de orj amortisore yapmistim bisey olmaz mustafa bnce duzgun kaynatilirsa
İkiside kaynak sonucta orj de kaynak deilmi ?
coılover mantıgı ıle yapabılırsın Mustafa
daha ınce bır yay kullanıp tablasını kucultebılırsın
tabı bır onerı
ama en mantıklsıı coılover almak tabı
Eski rc de orj amortisore yapmistim bisey olmaz mustafa bnce duzgun kaynatilirsa
İkiside kaynak sonucta orj de kaynak deilmi ?
İkisi de kaynak, korkum keserken zarar gormemesi
coılover mantıgı ıle yapabılırsın Mustafa
daha ınce bır yay kullanıp tablasını kucultebılırsın
tabı bır onerı
ama en mantıklsıı coılover almak tabı
Bu kombinasyondan iyi olacak coilover hem cok pahali olacak hem de burda bulmasi cok zor, bekleme suresi cok uzun olacak
combo ama tablayı kesmekde pek mantıklı degıl bence :/ sıkıntı yanı
bence bı arastır yanı amortısor uzerıne ufak coılover tablası yapıp ona uygun kalıtelı coılover yayı bulabılırsın
tabla kuculmus olur
http://i.ebayimg.com/t/V-MAXX-Peugeot-206-XSi-GTi-GTi180-Coilover-lowering-kit-/00/$(KGrHqJ,!iYE1MHyVsZsBN2jrHveEQ~~0_35.JPG
bu tarza yanı
abi ben yaptırdım 2 seneyi geçmiştir hala sağlam amortisörü kaynaklı görünce insan korkuor önce ama alışıor sonra :D
Abi ben yaptirdim uzun sure kullandim , sasmaz yanlis hatirlamiyosam 29. Sokakta unlu amortisorde yaptirmistim. Ama senin aracin guclu bi arac hemen olmasa bile uzun zaman zarfinda sorun cikarabilir
Kesme ve kaynaga karsiyim ben de, coilover yayi / tabla olmadi direk coilover bakayim
bende epey tabladan duşurerek kullandım ama bu tarz işlerede epeydir karşıyım arkasında mühendislik çalışması olan coiller vs. olan ürünler tavsiyem bende coile geçtim sonucundada.
M_PROJECT
30-05-2014, 10:17
Ya Mustafa dünya emek - para var aracında , herşeyden önce can sağlığın önemli , al bi coil geç , varsın geç gelsin . Alacağın riske değmez .
Amörtisöre müdaheleye gerek kalmadan sorun çözüldü:) çözülmese zaten coilover bakmaya başlamıştım.
burakgunay
30-05-2014, 14:43
Cozum nasil oldu abi?
Zaten o Bilstein amortisör Monotube. Diğer amortisörler gibi Twintube değil. Direk kendisi kovan vazifesi görüyor. En ufak bir sıcaktan çarpılma gibi birşeyde içindeki piston sıkışır. Kaynak tavsiye etmem.
Zaten o Bilstein amortisör Monotube. Diğer amortisörler gibi Twintube değil. Direk kendisi kovan vazifesi görüyor. En ufak bir sıcaktan çarpılma gibi birşeyde içindeki piston sıkışır. Kaynak tavsiye etmem.
206'tının sistem böyle zaten fabrika öyle üretmiş :)
Çözüm için direk yaylar mı değişdi :)
abi gördüm bugün takmışsınız lastikleri , ne tür bi işlemle taktınız bizimde bilgimiz olsun :)
206'tının sistem böyle zaten fabrika öyle üretmiş :)
Çözüm için direk yaylar mı değişdi :)
yayların değişmesi amortisör tablasını yükseltmez
Amortisorlerin alt tarafta oturdugu yuvadaki bir degisikle sagladik. Amortisorlere mudahalede bulunmadan.
Benimde tablaya degiyor ondan 225 lastik takamiyorum. Icten zimpara gibi birsey yaptirmayi dusunuyorum tablaya..