PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayasofya camii sabah namazi 31-05-2014 ( DUYURU )

34k4970
30-05-2014, 15:02
Konuyu acmamdaki amac sadece bilgilendirmek

31 mayis cumartesi sabahi
Kabenin imami istanbulda olucak ve sabah namazini ayasofya camisinin bahcesinde kildircaktir gelmek isteyenler icin sadece bir duyurudur

Mechanix
30-05-2014, 15:04
Ne bilgilendirmesi ? Normal namazdan ne farkı var ?

34k4970
30-05-2014, 15:06

Ayasofyada namaz kildirilmiyo normalde

emirarslan34
30-05-2014, 15:12
sagol kardeşim güzel bir haber orda olucam insallah.. mükemmel bir sesi tecviti var. + ayasofyada olması çok sevindirici.

YavuzNaz
30-05-2014, 15:14
Ordayız İnşaallah.

Gry
30-05-2014, 15:15
Bilgilendirme için sağol kardeşim :icon_tup:

c.sar
30-05-2014, 15:22
Teşekkürler :icon_tup:

srdralc
30-05-2014, 15:25

Bu çıkışmanın manası nedir ? Ne anlamı var ?

Güzel bir tevaffuk olmuş sabah namazına gidebilenler için.

Buğra A.
30-05-2014, 15:28
Gidecek olan kardeşlerimize Allah kabul etsin. Güzel bir duyuru olmuş, Allah razı olsun.

orhan_guney
30-05-2014, 15:33
Güzel duyuru teşekkürler.

BurakOzdemir
30-05-2014, 15:33
İNŞALLAH ordayız.
ALLAH Kabul eylesin.

by_hayali
30-05-2014, 15:35
Allah kabul etsin, Duyuru için teşekkürler.

devil_berk22
30-05-2014, 15:36
Allah kabul etsin şimdiden. Hayırlı cumalar olsun bugün içinde.

YUNUS
30-05-2014, 15:37
Ayasofya'da 70 kusur yıldır namaz kilinmiyodu... Bilgi geceyim dedim.. Paylaşım için teşekkür

eleanor
30-05-2014, 15:37
Bende orda olucam kısmetse

mr.korhan
30-05-2014, 15:39
Bende Duyuru yapan Kardeşimize Teşekkür ederim, mümkünse iştirak etmeye çalışıcam inşallah.

Ome_RS
30-05-2014, 15:39
Ayasofya müze oldugundan beri içinde namaz kılınmıyordu.
yine müze oldugu için içinde namaz kılınmayacak ancak bahcesinde kabe imamı eşliğinde bir ibadet planlanıyor.
gidecek olanlarınkini Allah şimdiden kabul etsin güzel duyuru için tesekkürler.

34k4970
30-05-2014, 15:41
Beyler namaz caminin onunde kilincak gelecek olan arkadaslar seccadelerini alip gelsinler ayasofya muze degil camiidir insallah ibadete acilacaktir

RaiTheRe
30-05-2014, 15:41
Bilgilendirme için teşekkürler,Allah kabul eylesin şimdiden gidebilecek arkadaşlar için.

34k4970
30-05-2014, 15:42
Ayasofya müze oldugundan beri içinde namaz kılınmıyordu.
yine müze oldugu için içinde namaz kılınmayacak ancak bahcesinde kabe imamı eşliğinde bir ibadet planlanıyor.
gidecek olanlarınkini Allah şimdiden kabul etsin güzel duyuru için tesekkürler.

Allah razi olsun kardesim insallah ibadete de acacagiz icindede kilacagiz

34k4970
30-05-2014, 15:46
http://i62.tinypic.com/2z6efm8.jpg

Vlkn-fb
30-05-2014, 15:52
Kesın olarak gelecek degılmı herhangı bır sıkıntı cıkmaz ıse orda olucam ıns konu ıcın tesekkurler

serkanOC
30-05-2014, 15:52
Bende bildiğim kadarını paylaşayım..
Ayasofya nın namaz kılınan bölümü var içeride.. Müze haricinde.. Sabah namazı ise avlu-bahçe de kılınacak.. Yanlış anlaşılmasın tabi ki sebep oluyorsa ne güzel Allah şimdiden herkesin ibadetini duasını kabul etsin inşallah ama hoca da bi keramet yok altını çizmekte fayda var..
bunun söylememin sebebi sabah namazını gidecek kardeşlerimin niyetlerini ona göre yapmalarıdır. Allah niyet eden herkese kutsal topraklara gitmeyi, hocayı orada da dinlemeyi nasip etsin ancak sadece hocanın sesi için namaza gitmeyesiniz..

Runaway
30-05-2014, 15:53
ne kadar güzel Allah kabul etsin inşallah dualarınızda bizlerede yer verin inş.

emre yeşil
30-05-2014, 15:55
Paylaşım için ALLAH razı olsun

Kahn23
30-05-2014, 15:55
Anadolu Gençlik Derneği, Ayasofya'nın Camii olarak ibadete açılması için bir program düzenliyor. 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü sabah namazında Ayasofya Camii önünde gerçekleşecek programa yaklaşık 100 bin kişinin katılımı bekleniyor.

Kabe imamı namaz kıldıracak

31 Mayıs 2014 Cumartesi günü Ayasofya Camii Önünde sabah namazı kılınacak. Namazı Kabe İmamı Abdullah Basfar kıldıracak.

Abdurrahman Sadien'den Kuran ziyafeti

Cumartesi günü sabah saat 04.00'da başlayacak programa Türkiye'nin dört bir tarafından yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor. Dünya Kuran okuma birincisi Abdurrahman Sadien'in Kuran ziyafeti sunacağı programda sanat ve medya camiasından da destek var.

muzurasd
30-05-2014, 15:59
Allah razi olsun gelmeye calisacam ınş.
Mustafa bizim her görüşe saygımız var seninde olsun

ahmetuzun
30-05-2014, 16:04
güzel paylasım olmus allah razı olsun...

muzurasd
30-05-2014, 16:07
Arkadaşlar sabah namazı olduğu icin ulaşım konusunu nasil cozdunuz anadolu yakası

YavuzNaz
30-05-2014, 16:08
Aynen arkadaşın söylediği gibi, bu organizasyon hem İstanbulun fethinin yıl dönümü hemde ayasofya camii nin ibadete açılması için düzenlenen bir etkinlik, kabe imamının orda bulunması ayrı bir güzellik, inşallah yakın zamanda Sultanahmet camii gibi daimi olarak ibadete açılır.

burak16
30-05-2014, 16:10
hayırlı olsun şimdiden allah islamiyeti yeniden istanbulda şahlandıracak inşallah

burakgunay
30-05-2014, 16:15
Istanbulda yasasam muhakkak gelmeye calisirdim. Allah simdiden kabul eylesin. Gidenler, gelme imkani olmayan bizler icin de dua edebilirse seviniriz. Vesile olandan Allah razi olsun.

EEE
30-05-2014, 16:17
İstanbulda olmak vardı

Kutluhan
30-05-2014, 16:17
Duyuru için Teşekkür ederim. Ordayız inşallah.

burakgunay
30-05-2014, 16:20
İstanbulda olmak vardı

Abi biz de Ankara olarak yapsak boyle biseyler? Hem bu tarz, hem bulusma corba vs gibi

h.savas
30-05-2014, 16:24
ALLAH razı olsun gelmeye çalışıcam inşallah ...

mmustu
30-05-2014, 16:27
Ayasofya açılır açılmaz fazla takılmıyorum ama Kâbe imamı için orada olmaya çalışacağım.

emirarslan34
30-05-2014, 16:27
kutsal topraklara gidemiyoruz hiç degilse bize gelen kabe imam'ının arkasında namaz kıldık diyebileyim. hemde ayasofyada Muhammet Mustafa'nın müjdeledigi onu bize kazandıran Fatih'in camisinde. insallah.

therev
30-05-2014, 16:29
ayasofya muze degil camiidir insallah ibadete acilacaktir

bu sekilde bakicak olursak ayasofya kilise oluyor. cikista herkesi taksime bekleriz :)

karsiyakaliozi
30-05-2014, 16:31
Dünyada bir çok katedral ve müze görmüş biri olarak söylüyorum keşke klise olarak kalsaymış diyorum her gittiğimde oraya ,hele üstü kapatılmış gravür ve tasvirleri gördükçe tarihe sahip çıkamadığımız için üzülüyorum müze olarak bile koruyamadık cami olsa hepden yok olurdu bence .

_muhaRRem
30-05-2014, 16:35
bu sekilde bakicak olursak ayasofya kilise oluyor. cikista herkesi taksime bekleriz :)

taksimde ne varki ?

DENON
30-05-2014, 16:35
ayasofya istanbulun fethinin sembolüdür kilise olarak kalsaymış diyen arkadaşlara katılmıyorum , eğer başımızdaki yöneticilerde basiret olsa papanın ve vatikanın diretmesini sallamaz ayasofyayı tekrar camii olarak ibadete açar , benım memleketimin topraklarında bulunan camii de , kilise de , havra da, cem evide benımdır , başkası karışamaz

ahmet_xy
30-05-2014, 16:36
Allah dualarınızı kabul etsin arkadaşlar.

İnşallah namaz sonrası, kabe imamı abimiz hazır 100bin kişiyi bulmuşken; İslamın sadece ibadet etmekten ibaret bir din olmadığı, müslüman bir kişinin güzel ahlak sahibi olması, yalan söylememesi, devlet malından bir hırka bile çalmaması, devletin malını yiyenleri savunmaması, yolsuzluk yapmaması, daima haklının ve doğrunun yanında olması, doğaya, yeşile, tüm canlılara saygılı ve sevgili olması hususunda güzel bir konuşma yapar.

rebelh
30-05-2014, 16:50
ayasofya istanbulun fethinin sembolüdür kilise olarak kalsaymış diyen arkadaşlara katılmıyorum , eğer başımızdaki yöneticilerde basiret olsa papanın ve vatikanın diretmesini sallamaz ayasofyayı tekrar camii olarak ibadete açar , benım memleketimin topraklarında bulunan camii de , kilise de , havra da, cem evide benımdır , başkası karışamaz

abi ayasofya unesconun mülkü ibadete açmanın papayla mapayla alakası yok sana ait bir yer değil anlayacağın

DENON
30-05-2014, 16:52
abi ayasofya unesconun mülkü ibadete açmanın papayla mapayla alakası yok sana ait bir yer değil anlayacağınişte onu diyorum kardeşim bende , benım topraklarımdaki mekan nasıl başkasının olur , papayla vatikanla dırek alakalı

ayhanas
30-05-2014, 16:56
Fetihin semboludur .Fetih edilen yerin en buyuk kilisesi camiye cevrilir.Yanliş soylemlerde bulunmayalim Cami olan yerde resim ve benzeri fotografli seylerin yeri yoktur .Zaten o donemde atilan imzalarla alakali yalanlamalar vardir milletvekillerinden .

ersandeniz
30-05-2014, 16:59
Beyler namaz caminin onunde kilincak gelecek olan arkadaslar seccadelerini alip gelsinler ayasofya muze degil camiidir insallah ibadete acilacaktir

bence ayasofya müze olarak kalmalı, yoksa ayasofya cami olarak inşa edilmedi, geçmişte kiliseydi

ayhanas
30-05-2014, 17:00
Cokda guzel cami olmasi icin elden gecirildi .Rahmetli mimar sinan .

SGTI
30-05-2014, 17:03
bence ayasofya müze olarak kalmalı, yoksa ayasofya cami olarak inşa edilmedi, geçmişte kiliseydi

Gecmisde klise olupda camiye cevirilen cok yer var osmanli tarihinde fakat bendr muze olarak kalmasi taraftariyim.Ben gittigim hic bir camide cuma namazi disinda yogunluk gormedim.Turizm e buyuk katkisi var.Tabiki manevi deger bizim icin simge olmasi vs orasi tartisilirsa vok uzar.ama yinede Allah kabul etsin diyelim :)

rebelh
30-05-2014, 17:03
işte onu diyorum kardeşim bende , benım topraklarımdaki mekan nasıl başkasının olur , papayla vatikanla dırek alakalı

bu seninle ilgili bir şey değil abi dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde unesco tarihi korumak amacıyla bazı mülkleri sahipleniyor ve onlara dokunamıyorsun
türkiyedekilerin listesi :Türkiye'de Bulunan 11 UNESCO Dünya Mirası - onedio.com (http://onedio.com/haber/turkiye-de-bulunan-11-unesco-dunya-mirasi-59908)

yani sizin bakış açınızla anlatacak olursam yunanlarda edirneyi işgal etse selimiye camiini kiliseye çeviremiyorlar
tarihi kültürü korumakla ilgili bu ve maalesef bizim anlayışımızda kültürün pek yeri yok

Mechanix
30-05-2014, 17:04
Bu çıkışmanın manası nedir ? Ne anlamı var ?

Güzel bir tevaffuk olmuş sabah namazına gidebilenler için.

Çıkışma değil , konunun amacı belli değildi. Açıklayıcı bilgi yoktu.
Sakin.

Bad-Fast
30-05-2014, 17:08
ALLAH razı olsun arkadaşım ;)

ErkanCanS
30-05-2014, 17:17
Gecmisde klise olupda camiye cevirilen cok yer var osmanli tarihinde fakat bendr muze olarak kalmasi taraftariyim.Ben gittigim hic bir camide cuma namazi disinda yogunluk gormedim.Turizm e buyuk katkisi var.Tabiki manevi deger bizim icin simge olmasi vs orasi tartisilirsa vok uzar.ama yinede Allah kabul etsin diyelim :)

Selimiye camisi , Sultanahmet camisi , Süleymaniye camisi , Ortaköy camisi ( tadilat olsada dışardan fotoğrafını çekmeye gelen kişiler çok ) , Hz.Yuşa camisi hatta Büyükçekmecede 100 kişilik bile olmayan Sokullu Mehmet Paşa camisi direk aklıma gelenler.Araştırmak lazım cuma namazı dışında bu camilere kaç binlerin geldiğini :)

fsunnetci
30-05-2014, 17:24
Organizasyon güzel ama Caminin dışında kılınması biraz ezik olmuş :D
Banane Unesco 'dan yaa bir günlüğüne bari açsalardı içerisinde ağız tadıyla bi namaz kılsaydık..Ayasofyanın bahçesinde namaz kılmak bilmiyorum da acizliğimizi gösteriyor gibi kendi ülkemin topraklarında ibadethane'yi kullanamıyorsun :beuj:

XoR
30-05-2014, 17:26
Müzenin turistik olarak kapalı olduğu Pazartesi günü yapılsaydı daha iyi olurdu

ErkanCanS
30-05-2014, 17:28
Kudüs UNESCO listesinde İsrail toprağı olarak sayılıyor.Ve her gün bilinçli tahribata uğruyor.Altını kazıyorlar.Yanına inşaat yapıyorlar.Avlusunda ve içinde insanlara ateş ediyorlar.Kimsenin sesi çıkmıyor.Yapabilecekleri tek yaptırım listeden çıkarmak.Ayrıca UNESCO Ayasofya'yı camii olarak kabul etmiştir.Bu konuyla Unesco'nun uzaktan yakından alakası yoktur

Edit : Kudüsün içindeki Mescid-i Aksa.

Yigit-Y
30-05-2014, 17:28
Diğer camilerde kılınan namazdan daha mı değerli. Ayasofya

Kabenin imami daha mi fazla sevap aldiriyor.

Değişiklik farklı ve kalabalık bir ortam isteyenler için olabilir.sakin olan camimizde bizim mahalledeki imamı da ben tek geçerim .

JDM VTİ
30-05-2014, 17:36

Değişiklik farklı ve kalabalık bir ortam isteyenler için olabilir.sakin olan camimizde bizim mahalledeki imamı da ben tek geçerim .

Hayır, orasının anlamı manası büyük olduğu için, fetih'i simgelediği için çok önemli.

olayı farklı yerlere çekmeyelim arkadaşlar. bir kaç kişi daha bu anlamda yazmış, yani ayasofya'nın ne bize ne ifade ettiğini bilmiyor musunuz?

emirarslan34
30-05-2014, 17:38
farklı yerlere çekmeye çalışan şizofrenler var harbiden zor tutuyorum kendimi ban yememek için.....

Merthan
30-05-2014, 17:40
farklı yerlere çekmeye çalışan şizofrenler var harbiden zor tutuyorum kendimi ban yememek için.....
Kanka bu kadar kızıcak bişey olduğunu zannetmiyorum.
Şizofren falan demen biraz ağır olmuş,herkes senin gibi düşünmek durumunda değil ki.

rebelh
30-05-2014, 17:42

şizofren ?

burakgunay
30-05-2014, 17:43

Abi ne alaka? Biri demiş mi "Tüm camilerden daha değerli, kabe imamı 5 kat fazla sevap point veriyor yetişin kaçırmayın" vs gibi şeyler? Gerek var mı bıçaksırtı konularda böyle yorumlar yazmaya?

YUNUS
30-05-2014, 17:50

Cemaate imamlık yapanın en faziletlisi fıkhı en iyi ve tilaveti en güzel olandır buyrulmuştur Hadis kitaplarında kaynağı şu an aklımda değil.

XoR
30-05-2014, 17:58

Konuda bu tanıma uyarak yazan birini göremedim. Sen hayırdır niye kesiciye girdin böyle ?

Şizofren nedir?
Şizofreni, alevlenme ve yatışma dönemleriyle kendini gösteren kronik bir psikiyatrik hastalıktır. şizofreni de migren ya da epilepsi gibi beyin hastalığı olmakla beraber gerek ortaya çıkmasında gerekse nasıl bir gidiş göstereceğinde çevresel, psikolojik ve sosyal etkenlerin de rolü vardır. Diğer psikiyatrik bozukluklara göre şizofreni kişinin mesleki ve sosyal işlevselliğinde daha ciddi kayıplara yol açabilmektedirşizofren

Kaynak: Şizofren Nedir? Şizofren Anlamı ve Hakkında Bilgi (http://sizofren.nedir.com/#ixzz33DP8OgTF)

Sen ister banarak ye istersen banmayarak şimdi

emirarslan34
30-05-2014, 18:01
konuyu saptırmıycam.. cumartesi sabahı gorusuruz arkadaslar.

Dragger
30-05-2014, 18:10
Küfür etmiş kadar olmuşsun zaten, bence de daha fazla yazma.

İnsanlara hakaret ederek işlediğin günahı sabah namazında telafi edersin artık.

Mrt88
30-05-2014, 18:11
Allah kabul etsin. Dualarınızda bizlere de yer verin :)

Dragger
30-05-2014, 18:15
Allah dualarınızı kabul etsin arkadaşlar bu arada...

Kabe imamı bizim imamlar gibi a4 kağıdından ezberletilenleri okumaz diye düşünüyorum, o yüzden güzel bir sabah olacağına inanıyorum.

_muhaRRem
30-05-2014, 18:16
Bu baslik kilitli kalsin zaten goren gitmek isteyen , buraya yazmadanda gider.baari bu tip konularda birbirimizi kirmayalim.

Agah
30-05-2014, 18:28
Hayırlısıyla orda olucam :) Yalnız, Ayasofyaya namaz kılmaya gidip seccadeyi güngörene sericek olursam eve dönerim :D

BlackGetz
30-05-2014, 18:28
Arkadaşlar ayasofyada değil önünde kılınacak namaz.
Program Saat 04.00 da başlayacak geleceklerin seccadelerini de yanında getirmesi gerekiyor.
Ayrıca Dünya Kur'an-ı Kerim Tilavet 1. side okuma gerçekleştirecek.

Edit: Gerekli açıklama yapılmış.

Schumi
30-05-2014, 18:39
Allah dualarınızı kabul etsin arkadaşlar.

İnşallah namaz sonrası, kabe imamı abimiz hazır 100bin kişiyi bulmuşken; İslamın sadece ibadet etmekten ibaret bir din olmadığı, müslüman bir kişinin güzel ahlak sahibi olması, yalan söylememesi, devlet malından bir hırka bile çalmaması, devletin malını yiyenleri savunmaması, yolsuzluk yapmaması, daima haklının ve doğrunun yanında olması, doğaya, yeşile, tüm canlılara saygılı ve sevgili olması hususunda güzel bir konuşma yapar.

Eğer böyle vaaz / konuşma yapacağından emin olsam arkasındaki safda yerimi alıp dua sonrasında da AMİN demek isterdim.

halilcakir
30-05-2014, 18:49
Tüm mesajları okumadımda ne işiniz var arkadaş cık cık cık gezinin yıldönümünde gericiler yobazlar sizi:)

BlackGetz
30-05-2014, 18:53
Bu arkadaş yürek yemiş

yusuf yılmaz
30-05-2014, 18:53
arkadaşlar Ayasofya yı fatih kendi kişisel parasıyla aldı vakıf yaptı buraya fatihin fermanınıda koymak ne derece doğru ama Ayasofya kesinlikle vakıf malı yani bizim.. belgelerlede bu açık zaten

weST.27
30-05-2014, 18:56
İstanbulda olmayı çok isterdim şimdi gidece olanların allah namazlarını kabul etsin

yusuf yılmaz
30-05-2014, 18:58
Fatih in Ayasofya bedduası

Kim ki, bozuk teviller, hurafe ve dedikodudan öteye geçmeyen bâtıl gerekçelerle, bu vakfın şartlarından birini değiştirirse veya kanun ve kurallarından birini tağyir ederse; vakfın tebdili ve iptali için gayret gösterirse; vakfın ortadan kalkmasına veya maksadından ve gayesinden başka bir gayeye çevrilmesine kast ederse, vakfın temel hayır müesseselerinden birinin yerine başka bir kurum ikame eylemek (temel müesseselerden birinden taviz vermek) ve vakfın bölümlerinden birine itiraz etmek dilerse veya bu manada yapılacak değişiklik veya itirazlara yardımcı olur yahut yol gösterirse; veya şer’-i şerife aykırı olarak vakıfda tasarruf etmeye azm eylerse, mesela şeri’ata ve vakfiyeye aykırı ferman, berat, tomar veya talik yazarsa veyahut tevliyet hakkı resmi yahut takrir hakkı resmi ve benzeri bir şey taleb ederse, kısaca bâtıl tasarruflardan birini işler yahut bu tür tasarrufları tamamen geçersiz olan yazılı kayıtlara ve defterlere kaydeder ve bu tür haksız işlemlerini yalanlar yumağı olan hesaplarına ilhak ederse, açıkça büyük bir haramı işlemiş olur, günahı gerektiren bir fiili irtikâb eylemiş olur. Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların la’neti üzerlerine olsun. “Ebeddiyyen Cehennemde kalsınlar, onların azapları asla hafifletilmesin ve onlara ebeddiyyen merhamet olunmasın. Kim bunları duyup gördükten sonra değiştirirse vebali ve günahı bunu değiştirenlerin üzerine olsun. Hiç şüphe yok ki, Allah her şeyi işitir ve herşeyi bilir.”.

SGTI
30-05-2014, 19:03
Selimiye camisi , Sultanahmet camisi , Süleymaniye camisi , Ortaköy camisi ( tadilat olsada dışardan fotoğrafını çekmeye gelen kişiler çok ) , Hz.Yuşa camisi hatta Büyükçekmecede 100 kişilik bile olmayan Sokullu Mehmet Paşa camisi direk aklıma gelenler.Araştırmak lazım cuma namazı dışında bu camilere kaç binlerin geldiğini :)

Hocam tabiki bahsettigin camilere giden var aslina bakarsan sultanahmet disindakilere bu ikisi kadar ragbet yok.Yani sen gercekten inaniyormusun camilerin dolu olduguna ? Bi aksam namazinda kac binlerin geldigini bilemem.Fakat kac bin tane cami oldugunu bilirim.Kac farkli cami de yasadim 1 muezzin 3 kislik cemaat birde imam... Osmanli zamaninda din e ilgi buyuktu.vakit namazlari full cekermis camiler surekli cami yapilmis gunumuz Turkiyesinde boyle bir yogunluk yok.Ayasofya, tarihi sayesinde bu kadar turist cekiyor.Sonucta caminin tamami turizme acik olucakmi.Bu isin ekonomik kismi, ben istemezmiyim simgesel anlamda bu kadar kiymeti olan bir yerin cami olarak devam etmesini.Fakat ekonomik olarak asiri guclu bir ulke olmadigimiz icin bu biraz luks kaliyor.

İbrahim33
30-05-2014, 19:04
İnşallah bana birgün cuma namazını orada kılmayı nasip eder Allah (c.c)

emirarslan34
30-05-2014, 19:13
Hocam tabiki bahsettigin camilere giden var aslina bakarsan sultanahmet disindakilere bu ikisi kadar ragbet yok.Yani sen gercekten inaniyormusun camilerin dolu olduguna ? Bi aksam namazinda kac binlerin geldigini bilemem.Fakat kac bin tane cami oldugunu bilirim.Kac farkli cami de yasadim 1 muezzin 3 kislik cemaat birde imam... Osmanli zamaninda din e ilgi buyuktu.vakit namazlari full cekermis camiler surekli cami yapilmis gunumuz Turkiyesinde boyle bir yogunluk yok.Ayasofya, tarihi sayesinde bu kadar turist cekiyor.Sonucta caminin tamami turizme acik olucakmi.Bu isin ekonomik kismi, ben istemezmiyim simgesel anlamda bu kadar kiymeti olan bir yerin cami olarak devam etmesini.Fakat ekonomik olarak asiri guclu bir ulke olmadigimiz icin bu biraz luks kaliyor.

+ ruhunu , bedenini , beynini , para hırsıyla sarmış koca kafalı işveren patronlarıda unutmamak lazım. elemanlarına izin vermiyorlarkı camilerimiz dolsun bir hafta içi birde hafta sonları yogunluk cok fark ediyor.

şimdi 5 vakit namaz kılıyorum de işe girmeden önce baska kapıya diyor işte bunlara musluman dersin... yanımda hüngür hüngür aylayan arkadasımı biliyorum 1 hafta olmadı namaz kılıyor diye kovuldu cocuk.

müslüman kimlgi altında yaşayan ataistler bunlar..

teknlojide geliştikce insanlar iyice sapıtmaya baslıyor. bu bir gercek. allah yardımcımız olsun.

emirarslan34
30-05-2014, 19:14
İnşallah bana birgün cuma namazını orada kılmayı nasip eder Allah (c.c)

amin kardeşim insallah o günlerde gelir basımızdaki koca kafalılar kıçlarını kaldırırlarsa.

civelek
30-05-2014, 19:14
rabbim istanbulu maneviyatta tekrar fethetmeyi, tüm degerleriyle tam bağımsız bir ülke olmayı en önemlisi kabe ve tüm kutsal yerlerimizin idaresini muhafazsını tekrar ehli sünnet osmanlı evlatlarına nasip etsin inşaallah.

lnd_samet
30-05-2014, 19:16
ya bu kabenin imamı Türkçe biliyormu? ciddi soruyorum?
hani duası şöyle güzel olacak filan denilmişte?

Jem89
30-05-2014, 19:16
+ ruhunu , bedenini , beynini , para hırsıyla sarmış koca kafalı işveren patronlarıda unutmamak lazım. elemanlarına izin vermiyorlarkı camilerimiz dolsun bir hafta içi birde hafta sonları yogunluk cok fark ediyor.

şimdi 5 vakit namaz kılıyorum de işe girmeden önce baska kapıya diyor işte bunlara musluman dersin... yanımda hüngür hüngür aylayan arkadasımı biliyorum 1 hafta olmadı namaz kılıyor diye kovuldu cocuk.

teknlojide geliştikce insanlar iyice sapıtmaya baslıyor. bu bir gercek. allah yardımcımız olsun.

Ataist değil o ateist. Düzeltmeseydim bu gece uyuyamazdım..

emirarslan34
30-05-2014, 19:21
Ataist değil o ateist. Düzeltmeseydim bu gece uyuyamazdım..

pardon sagolasın :icon_tup:

yunus_kg
30-05-2014, 19:23
Ordayız tabikide..

Tarık V.
30-05-2014, 19:29
Organizasyon güzel ama Caminin dışında kılınması biraz ezik olmuş :D
Banane Unesco 'dan yaa bir günlüğüne bari açsalardı içerisinde ağız tadıyla bi namaz kılsaydık..Ayasofyanın bahçesinde namaz kılmak bilmiyorum da acizliğimizi gösteriyor gibi kendi ülkemin topraklarında ibadethane'yi kullanamıyorsun :beuj:

Resim olan herhangi bir yerde namaz kılmak dinimizce mekruhtur. İzin durumunu bilemem konuya vakıf değilim ancak içerisinde kılma izni olsa bile resimlerden dolayı kılınmayacaktır.
Eskiden beri şu şekilde kiliseler camiiye çevrilmiştir. Duvardaki resimlerin ,figürlerin üzerine ince bir tabaka geçilmiş ve orası namaz kılmaya müsait bir alana çevrilmiştir.
Konuyu açandan da Allah razı olsun, Allah ibadetlerinizi kabul eylesin. Tabi organizasyonun haftasonuna bağlanması güzel ama bugün de olsa (Şaban-ı Şerif'in 1. günü) anlamlı olurmuş.

civelek
30-05-2014, 19:36
oda uzeri kapatılmış resimleri açıp camiyi müzeye cevirmeye çalışan iş güzarlığın ayıbı diyelim. aslında bunada şükür çünkü ***** tarihlerde camilerin ahır yapıldığınıda biliyoruz !!

SGTI
30-05-2014, 19:41

Heh iste bunu yazicaktim ben.Ya efendimiz zamani ne guzelmis arkadas esnaf dukkaninin kapisini kapatmadan gidermis namaza! Simdi imkani yok saat basina kaybi dusunen patronlar var dedigin gibi.Isin kotu yani malesef patronun iyi niyetini suistimal edenlerde var.Patronlari uyuz eden noktalardan biride bu, bu guvensizligin birazda nedeni isciler yani.Adam gidiyo namaza 1 saat yok piyasada, e kardes namaz surse 15 dakka...Tabi bu tip karaktersizler yuzunden patronda on yargi olusuyor.Daha adam olmaya cok zamanimiz var malesef.Belki 50 belki 100 sene.Rayina oturacak cok sey var.Herneyse Allah hayira goturur insallah.

cMg
30-05-2014, 19:43
abi ayasofya unesconun mülkü ibadete açmanın papayla mapayla alakası yok sana ait bir yer değil anlayacağın

Ayasofya Fatih Sultan Mehmet Han'ın Tapulu malıdır.
Ayasofya'nın tapusu bulundu - En Son Emlak Haberleri - HTEkonomi (http://ekonomi.haberturk.com/emlak/haber/513908-ayasofyanin-tapusu-bulundu)

STHL
30-05-2014, 19:48
oda uzeri kapatılmış resimleri açıp camiyi müzeye cevirmeye çalışan iş güzarlığın ayıbı diyelim. aslında bunada şükür çünkü ***** tarihlerde camilerin ahır yapıldığınıda biliyoruz !!

şimdi cevap vereyim de tartışmamı çıksın :icon_wack kafan çok güzelmiş güle güle kullan. konu kilit

rebelh
30-05-2014, 19:54
Ayasofya Fatih Sultan Mehmet Han'ın Tapulu malıdır.
Ayasofya'nın tapusu bulundu - En Son Emlak Haberleri - HTEkonomi (http://ekonomi.haberturk.com/emlak/haber/513908-ayasofyanin-tapusu-bulundu)

bak bu haberin sonunda murat bardakçının yorumu : "Bu, aslında ilk mülkiyet kaydı değil, kadastro geçtikten sonraki kaydıdır.Cami ve saraylar şahıs üzerine kaydedilemez. Bu tapu değil, kadastro kaydıdır. Vakfıyeyi yayınlasınlar."

ha diyelim ki sultanın tapulu mülkü
ya da senin tapulu mülkün

bu yinede sana unesco mirasındaki bir mülke dokunma-oynama-aslını bozma-satma-kiralama hakkı vermiyor

bakın anlatmak istediğim şu fikirler değişir siz ibadete açılsın isteyebilirsiniz ben fiki belirtmiyorum zira bir anlamı yok belirteceğim fikrin çünkü benim isteğime bağlı değil müze ya da camii olması

aynı olayı terstende örnek verdim olurda bir gün edirne feth edilirse sizde selimiye camiinin kilise olarak kullanmasını istemezsiniz(dini açıdan)
ama unesco buna bakmıyor işte orası tarihimi tarihi bir önemi var mı var
o zmn gelecek nesillere tarihi aktarabilmek için aslının bozulmaması gerekir diyor
umarım anlatmak istediğimi anlatmışımdır
son olarak namaza gideceklere: Allah kabul etsin diyorum

Ranthor
30-05-2014, 19:56
Haber konusunu tartismaya cevirdiniz bravo...

Ranthor
30-05-2014, 21:08
Up up up up