PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Type R Dip basma formulu

GTCihad
09-06-2014, 21:50
Arkadaslar gecen hafta BVP Type R ı aldım cok sukur , YTP 106ya veda ettik. Ufak bir sorunum var cozumunu bulamadı m. Aracımda onlerde custom coilover var arac su an dip basık ama akslarda sıkıntı olmus dil basık olması sebebi ile . Su an 80-120 arası dip gaz yaptıgımda titreme oluyor ya i akslar (muhtemelen sag aks) gitmis ve degisecek.

Aracı 2 cm kadar kaldırınca sorun kalmıyormus titreme vs yok . Şimdi yeni aks takıp dip kullanırken tekrar aksları kısa zamanda bozmayalım . Dip basık type r kullanan bicok arkadasımız var bu işin formulu nedir ?

Ferhat
09-06-2014, 22:08
Hayrli olsun dostum Araban. Cemden önceki sahibiyim ben aracın. Bendeykende sorun olmuştu aksla alakali şoför tarafının aksi idi olmayacak bişe oldu yüksek hızlarda sekmeden dolayi çıkmıştı yerinden:) tavsiyem custom coilover da yüksek hızlarda dip şekilde kullanmamak yada kalite bi coilover la (sertlik yumuşaklık v.s ayarli) en dip sekildede gazlayabilmek:)

Tuncay
09-06-2014, 22:11
Senin aracin akslarda problem vardi daha oncesindede arabaya bakan arkadaslar soylemisti
Bence ilk once akslara bir cozum bul basiklikla alakasi yok
Bu arada hayirli ugurlu olsun gule gule kullan

GTCihad
09-06-2014, 22:20
Hayrli olsun dostum Araban. Cemden önceki sahibiyim ben aracın. Bendeykende sorun olmuştu aksla alakali şoför tarafının aksi idi olmayacak bişe oldu yüksek hızlarda sekmeden dolayi çıkmıştı yerinden:) tavsiyem custom coilover da yüksek hızlarda dip şekilde kullanmamak yada kalite bi coilover la (sertlik yumuşaklık v.s ayarli) en dip sekildede gazlayabilmek:)

Valla korkumda o iyi bir coil ile custom degil , dip bassak akslarda sıkınTı olmazmı ikerleyen zamanlarda.

Senin aracin akslarda problem vardi daha oncesindede arabaya bakan arkadaslar soylemisti
Bence ilk once akslara bir cozum bul basiklikla alakasi yok
Bu arada hayirli ugurlu olsun gule gule kullan

Tesekkurler akslar her halukarda degisecek ama merak ettıgım su aksları degıstrdm ***** dunya para , dip basıkken yine bozarmı aksı ..

fatihGK
09-06-2014, 22:22
Hayırlı olsun aracınız , kendi aracımda XYZ coilover kullanıyordum geçmenizi tavsiye ederim hem istediğiniz basıklıkta geziyorsunuz ve kafanız rahat olur.

Tuncay
09-06-2014, 22:28
Coilover in aksi bozmicak diye bir kaidesi yok :)
Cok basiklik ilaki on takima zarar verecektir
Ben yuruyen araclarda fazla basma taraftari degilim
Makul olculerde bir sorun cikacagini zannetmiyorum

GTCihad
09-06-2014, 22:28
Hayırlı olsun aracınız , kendi aracımda XYZ coilover kullanıyordum geçmenizi tavsiye ederim hem istediğiniz basıklıkta geziyorsunuz ve kafanız rahat olur.

Benim takıldıgım nokta su , aksların bozulmasının sebebi arabanın cok basık olması sebebi ile aksta fazla kasma olması degılmı . Bunda cutom coil veya xyz olmasının ne farkı olabilir ? Sertlik ayarı ve esneme derseniz o dogru ama baska bir avantajı varmı acaba.

Tesekkurler bu arada :))