PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok acil soru...

taylaner
26-06-2014, 21:29
Sevgili forum sakinleri,yaklaşık 1-2 saat önce Havagazı taraflarında bir kaza yaşadık. Belediye otobüsü, biz yaklaşık 15-20 kilometre hızla giderken birden durunca , maalesef bize arkadan çarptı. Bizim bagaj kapağı göçtü ve kendisinin de ön tamponu parçalandı. Şoför bey, benim masrafımı ödeyin kendi aramızda halledelim tutanak falan tutturmayalım diye ısrar etse de trafiği bekledik ve tutanak tutturduk.

Yarın, emniyete gidip kimin haklı olacağını öğreneceğiz. Sorum şudur:

Bu kaza da kim haklı çıkar? Her zaman arkadan çarpan suçlu mudur?

Acil cevap verebilirseniz sevinirim :)

rekord2000
26-06-2014, 21:33
Arkadan çarpan suçludur, şoför cakallık yapmış

aknard
26-06-2014, 21:34
geçmiş olsun.... büyük ölçüde arkadan çarpana yüklenir suç. Suçlu olduğunu bildiğinden tutanak tutmayalım fln demiş biliyo kndini.

taylaner
26-06-2014, 21:39
Şimdiden teşekkür ederim, artık yarın çıkacak kokusu...

Seven7
26-06-2014, 21:40
İnsan bari herkes kendi hasarını ödesin falan der tutanak tutturmak istemiyorsa, bu tam çakallık yapmış.
Arkadan vuran her türlü suçludur, takip mesafesini korumadığı için.

KÖROĞLU
26-06-2014, 21:42
Yanlis mesaj, olay istanbulda oldu diye okumusum. Gecmis olsun. Tutanak olmasi iyidir.

Ers
26-06-2014, 21:43
arkadan vurmuş asli kusurlu, sizde alkol yoksa.

ayrıca techturkey gibi foruma üye olup ta bunu sormanızda yakışmamış size. stresten olsa düşünemedizniz sanırım :)

Ers
26-06-2014, 21:44
Duruma gore sofor haksiz, arkadan carpmis. Takip mesafesine uymamis. Otobus iett ye aitse, soforler kazasiz belirli bi sure gecirirlerse ikramiye aliyorlar ondan olabilir. Kimseye odeme yapmayin, tutanagi tutun o sekilde islem yapin. Ve olayin farkli acilardan resimleri olsun elinizde. ***** polislerle cok sıkı fıkılar, aleyhinize bi rapor cikmasin. Gecmis olsun. Size carpan otobus sari miydi ?

olay izmirde olmuş havagazı dio arkadaş.

ersandeniz
26-06-2014, 21:52
normalde kuralı yazmış arkadaşlar

ama aynı kaza ankarada ego otobüsüyle olsaydı kesinlikle haksız çıkardınız derdim(yaşanmış örnekleri var) ama Izmir bb olunca bilemiyorum..

taylaner
26-06-2014, 21:56
Sağ olun, normal şartlarda alkolsüz vesairesiz ilerliyorduk. Aracı annem kullanıyordu.

rebeloghy
26-06-2014, 21:58
Normal trafik seyrinde mi fren yaptınız önünzdeki durunca ? Yolcu indirmek için sinyal vermeden durmak , otobüsün şeridine girip öndeki durunca ani fren yapmak vs gibi durum mu var ki benim hasarı karşılayın diyor adam ?

Edit : sizi yargılamak için değil yani adamı anlamaya çalıştım , nasıl arkadan vurup hasarımı verin gidelim denir ki :)

blow07
26-06-2014, 21:59
Arkadaşların da dediği gibi arkadan vuran suçludur. Geçmiş olsun.

taylaner
26-06-2014, 22:12
Normal sağ şeritte, (otobüs için ayrılmış yol değil) dediğim gibi 15-20 gibi bir hızla ilerlerken, gireceğimiz otoparka geldiğimizi anlayarak birden durduk. Şoför, sizin duracağınızı anladığım için önceden yavaşladım ama yine de duramadım falan diye geveledi ama ...

taylaner
26-06-2014, 22:16
arkadan vurmuş asli kusurlu, sizde alkol yoksa.

ayrıca techturkey gibi foruma üye olup ta bunu sormanızda yakışmamış size. stresten olsa düşünemedizniz sanırım :)

Ahaha :D Benim ehliyetim yok, anlamam o işlerden, annem de arabayı çalıştır gitsin mantığında, bilmez. Babam desen araba kullanmaz ama en telaşe o, öyle olunca yazmaktan zarar gelmez dedim :D

34btr1907
26-06-2014, 22:24
arkadasımın basına geldı,otobanda orta serıtten gıdıyor bızımkı 80 90 cıvarı,sağdan araba sola kaya kaya gelıyor ( dıreksıyonu bırakırsın araba kafasına göre çeker ya o şekil) bunun önune geliyor fark edınce frene çakıyor, bızımkıde arkadan bunun içinde,suçlu orta serıtte gıden bizim eleman :D

senin otobuscu yersen yapmıs

oğuz
26-06-2014, 22:45
Yanlis mesaj, olay istanbulda oldu diye okumusum. Gecmis olsun. Tutanak olmasi iyidir.

abim benim öyle bir şey olabilir ama,kazayı saklayamazlar.her gece arabalar kontrol edilir,çok ufak şeyler belki gözden kaçar ama o derece bi hasar kontrolde o gece anlaşılır. İETT ye ait ise bu araç

AdemAr
26-06-2014, 23:51
hiç takma kafana paşa paşa öder sigortası.

taylaner
27-06-2014, 11:01
Teşekkür ederim :) Üzüldüğüm, araba yamalı eşek'e döndü... Sahibinden, zevkten 3-4 parçası değişmiş qashqai satılık :D

zOnstyLe
27-06-2014, 11:08
Öyle nefret ediyorum ki anlatamam sana kardesim 8'de 7 sucluyken bilirkişi raporunu değiştirecek kadar şeref yoksunu bir kurumdur ESHOT. Allah belalarını versin. Sizede cok geçmiş olsun peşini bırakmayın çünkü beklediği her saatin parasını size yansıtmaya kalkarlar ki saat ücretleri ciddi rakamlar.

taylaner
27-06-2014, 11:24
Otobüsün yolcuları zaten ayrı yalaka. Hepsi şoförün yanındalar bize bulaşıyorlar falan. Hepsini dağıttım ortalıktan, siz mi sürüyordunuz otobüsü bir gidin diye. Anca öyle konuşabildik ama onda da çakallık yapmaya kalktı...

taylaner
27-06-2014, 11:50
Şimdi emniyetten haberi aldım da, biz haklı çıkmışız sıkıntı yok sağ olun herşey için :)

turkerrr
27-06-2014, 13:38
geçmiş olsun

alkollü olmak veya ehliyetsiz olmak kusur oranına etki etmiyor dipnot olarak yazıyorum.

sanctuary35
27-06-2014, 23:53
eshotun bu şöförleri terbiye etmesi lasım hepsi insanlıktan yoksunlar, durağa yanaşmaz önüne kırar üstüne çıkar sıkıştırır trafiği kapatır..

cerkez_kral
28-06-2014, 15:09
kardeş geçmiş olsun arkadan çarpana yıkarlar cezayı bizim burda arkadaşım ana yolda geri geri giderken birine çarptı sen geldin arkadan vurdun dedi suçlu karşı taraf bulunmuştu sıkıntı olmaz heralde