Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows 7 Problem , Acil !
Oncelikle selamlar, kullandigim Netbook'ta format atmaya falan calisilmadan normal cihaz kapanirken bu hatayi aldim ve bilgisayar hicbi sekilde acilmiyor surekli ayni ekrana gelmekte. Internetten biraz bakindim fakat cok fazla bisey de anladigimi soyleyemem. Formati ilk etapta dusunmuyorum icinde baya onemli verilerim var, isin kotu yani netbook oldugu icin windows cdsi takip da acaba hdd mi patladi diye de cozemiyorum mevzuyu. Var midir bilen ? Napabilirim gece gece cildiricam.
http://i1237.photobucket.com/albums/ff463/mertyesin/E1134286-97BF-4249-B99F-F7D914F7AB7F_zpsweltncnh.jpg
mr.korhan
30-06-2014, 02:42
Görünen o ki i/o error yani disk okuma hatası yada diskin mbr yapısından kaynaklı bir sorun olabilir, format kaçınılmaz gibi görünüyor, cd den çalışan herhangibir işletim sistemini USB flash bellek içerisine bootable olarak atıp , USB den pc yı acın disk icinden verilerinizi yedekleyip sıfırdan kurarken mutlak partitionlari silerek yeniden oluşturun ve quick format atmayın , zira tam formatda mutlaka hata varsa ortaya çıkacaktır.
Görünen o ki i/o error yani disk okuma hatası yada diskin mbr yapısından kaynaklı bir sorun olabilir, format kaçınılmaz gibi görünüyor, cd den çalışan herhangibir işletim sistemini USB flash bellek içerisine bootable olarak atıp , USB den pc yı acın disk icinden verilerinizi yedekleyip sıfırdan kurarken mutlak partitionlari silerek yeniden oluşturun ve quick format atmayın , zira tam formatda mutlaka hata varsa ortaya çıkacaktır.
Ilginize tesekkurler oncelikle, bu kurtarma isini Hiren'le yapabilir miyim biraz bakindim herkes bunu yazmis ama ? Sonrasinda formatlarim zaten ama ilk onceligim dosyalari kurtarmak
onursumer
30-06-2014, 07:30
hiren boot cd tarzı programlar kurtarmada işini gorur veya sadece usb den çalışan windows ile kurtarma yapabilirsin
içindeki verileri almak istiyosan git bi bilgisayarcıya taksın dock'a al verilerini yada format cd'sini al tak format atar gibi onarmayı dene
GokhanK.
30-06-2014, 10:10
Öncelikle BIOS kısmına girip HDD test yap. Böylelikle HDD patladımı patlamadımı onu görürsün. Sonrasında ise Acronis True İmage diye bir program var. Onu bul indir. O cd ile bilgisayarı başlat. Program içeriğinden istediğin verileri harici bir diske alabilirsin. Sonrasında da istersen formatla istersen recovery yap. Yanlız anladığım kadarı ile bu ekran bilgisayarı kurtarma ekranı. Sanırım açılışta F12 ye filan mı bastın ne yaptın?
Yiğit G.
30-06-2014, 10:20
arkadaşların dediği gibi biosdan hardisklerine bak... Bende böyle problemler oldugu zaman genelde bütün kabloları (hdd , dvd , güç kabloları , usb ler , sata lar vs) sökerim ramleri sökerim herseyi temizleyip yeniden takarım düzelir.
Öncelikle BIOS kısmına girip HDD test yap. Böylelikle HDD patladımı patlamadımı onu görürsün. Sonrasında ise Acronis True İmage diye bir program var. Onu bul indir. O cd ile bilgisayarı başlat. Program içeriğinden istediğin verileri harici bir diske alabilirsin. Sonrasında da istersen formatla istersen recovery yap. Yanlız anladığım kadarı ile bu ekran bilgisayarı kurtarma ekranı. Sanırım açılışta F12 ye filan mı bastın ne yaptın?
F12 falan hic yapilmadi normal bilgisayari kapatirken bu ekran geldi. Acronis'i deniyecegim simdi USB uzerinden, tesekkur ederim
arkadaşların dediği gibi biosdan hardisklerine bak... Bende böyle problemler oldugu zaman genelde bütün kabloları (hdd , dvd , güç kabloları , usb ler , sata lar vs) sökerim ramleri sökerim herseyi temizleyip yeniden takarım düzelir.
Netbook oldugu icin oyle sokup takma olayina girmek istemiyorum masaustu olsa icinden girip disindan cikardim :)
GokhanK.
30-06-2014, 15:23
F12 falan hic yapilmadi normal bilgisayari kapatirken bu ekran geldi. Acronis'i deniyecegim simdi USB uzerinden, tesekkur ederim
Netbook oldugu icin oyle sokup takma olayina girmek istemiyorum masaustu olsa icinden girip disindan cikardim :)
notebook olduğu için sökmesi daha kolaydır. Eğer bitlocker aktif değilse söküp başka bilgisayara bağlayıp datalarını alman daha kolay olur. rica ederim.
Son durum soyle; Hiren's Boot'la onemli dosyalari cekip formati yapistirarak hallettim mevzuyu. Tesekkur ederim yardimci olan herkese tekrardan :)
Katılıyorum arkadaşlara harddiski sök, usb çevirici ile başka bilgisayara harici disk takar gibi usb ile bağla içindeki verilerini kurtar sonra ver elini format ..
En mantıklısı bu gibi duruyo ..