Orijinalini görmek için tıklayınız : C2 1.4 HDi depollution system faulty Arızası
Anıl DALGA
02-07-2014, 08:32
pazartesi günü bir C2 aldım ancak bir problem var sebebini çözemedim :( araç depollution system faulty arızası verıyor gidişinde vs hiçbir anormallik yok ancak motor lambasıda yanıyor bunun sebebi sizce nedir aracın EGR iptal ve yazılım var başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim :)
Diyagnoza yani teste soktuğunda karşına direk çıkar neden olduğu. <birçok sebepten dolayı bu uyarıyı alırsınız ancak genel olarak;
1) Debimetreden yapar
2) EGR valfinden yapar.
bnm eskiden pejo vardı oda yapardı , ztn aynı motor parçalarını kullanıyorlar.
alınan mazot kalitesiyle ilgiliydi bnm problem , nzmn bilmedik bi yerden alsam zengin fakir karışım hatası verip motor arıza yakıyodu ve 1-2 kere aracı aç kapa yapınca düzeliyordu ve hiçbir zaman çözemedik maalesef :(
Yiğit G.
03-07-2014, 23:58
eğer aynı hataysa bahsettiğimiz şurdan bakabilirsin
http://www.techturkey.com/forum/dizel/159220-3000-deviri-gecmiyor.html
sonuç kirli mazot... yakıt temizleme katkısı al dizel için 40-50 lik mazot al hepsini bosalt oldugu yerde devirle biraz , sonra cık caddeye yardır yardırabildiğin kadar siyah mazot atıyor korkma ara ara... çokda yardırma tabi sadece pislik gitsin devirdaim olsun.... sonra hemen geçmiyor o hata arabayı park ediyorsun diğer sabah calıstıyorsun ki hata gitmiş... bende nadir de olsa ara ara olur... bilmediğim yerden mazot aldıgımda oluyor o benzin istasyonlarının üstünü çiziyorum.. birdaha almıyorum... çok uzun zamandır olmadı cunku artık bildiğim yerlerden alıyorum... Mesela birkaç ay önce unutup almamam gereken yerden mazot aldım yine yaptı.. pendik sahildeki total... maltepedeki shell... gibi gibi... tabi bu dediklerim sorunumuz aynı ise..
Bir çok farklı hatadan dolayı bilgi ekranında bu yazı yazabilir, arıza koduna bakılmalı.
Anıl DALGA
05-07-2014, 16:51
Ilginize tesekkurler debimetremde sorun yok depo ve mazot temiz egr iptal chip var ariza verince hicbiseye etkisi yok ancak ariza yazmasa daha iyi olacak :( hata kodu p0238
Burak K.
06-07-2014, 15:01
Mazot basıncıyla alakalı olabilir. Genelde kirli mazottan bu arızayı veriyor hdi motorlar. Mazot pompasının üzerinde ki müşürleri kontrol ettirin.
Anıl DALGA
07-07-2014, 07:34
Teşekkürler yarın mazot pompasının üstündeki müşürü kontrol edicem ona bakmamıştık :)
p0238 kodu turbo basıncı ile ilgili olmalı. Başka yerde arama yani sorunu..
Anıl DALGA
07-07-2014, 15:05
evet turbo basıncıyla alakalı arıza kodunda yazıyor yazılımlı araç o yüzden bu arızayı yakıyor olabilir mi :soru: engellemenın bir yolu yok mu acaba